|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
w jakim kolwiek momencie? jejus, to sie wydaje niemozliwe dla mnie..czy tabletki nie dzialaja wtedy slabiej, organizm na pewno wypada z pewnego rytmu. Mialam wczesnije logest, wlasnie pamietam ze tam bylo cos takiego i nie wiem czy sie fatygowac faktycznie do gnekologa i placic za wizyte czy moge to zrobic. najbardziej mnie martwo obnizone dzialanie Yasminelle, ale chyba sie myle ze tak bedzie.
Dziekuje bardzo za odpowiedz
|
#4442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już ulotki od logestów nie mam, więc Ci nie zacytuję co tam dokładnie było, ale jeśli dopuścili taką możliwość (pamiętam ją doskonale, chyba nawet kiedyś cytowałam to na forum - ale nie mogę znaleźć) tzn. że jest to bezpieczne EDIT: znalazłam! ![]() Cytat:
Edytowane przez wdowa_po_leninie Czas edycji: 2010-04-11 o 15:29 |
||
|
|
|
#4443 |
|
Rozeznanie
|
aaa jakaś Ty kochana dziękuję! ;*
a jeszcze jedno, jak zrobie okres po 3 przyjetych z nowego, to po okresie, po tych 7 dniach mam wziasc reszte 18 czy dobrac do 21 z nowego?
"And I see all the young believers Your target audience I see all the old deceivers We all just sing their song" Edytowane przez Yurichika Czas edycji: 2010-04-11 o 16:31 |
|
|
|
#4444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() (btw. tak też czasem robię ach ten urok tabletek..)i nie ma za co
|
||
|
|
|
#4445 |
|
Rozeznanie
|
a juz wiem, czyli przesunie mi sie tylko okres i tyle, zadnych skutkow ubocznych
uff
"And I see all the young believers Your target audience I see all the old deceivers We all just sing their song" Edytowane przez Yurichika Czas edycji: 2010-04-11 o 18:02 |
|
|
|
#4446 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny, mam problem i zarazem pytanie
zażyłam 1 opakowanie yasminelle, w czwartek skończyłam tabletki, dziś 4 dzień a żadnego krwawienia nie ma... i teraz martwię się, czy wzięłam może źle tabletki (brałam regularnie, ale pierwszą tabletkę wzięłam w piątek z tego górnego rządku pod zielonym napisem Yasminelle i potem jak strzałki- czy rządki mają w ogóle znaczenie?) i czy jestem w ciąży. Używaliśmy jeszcze prezerwatywy, ale pękła mój chłopak nie miał wytrysku we mnie. Czytałam, że krwawienie może się nie pojawić po 1 opakowaniu, ani po 2, dopiero wtedy są powody do zmartwień, ale jestem trochę panikara i dlatego proszę o każdą odpowiedź!! z góry dziękiPS. a jeśli zrobić test ciążowy to po ilu dniach od ostatniego stosunku?? i jeszcze jedno pytanie, w piątek powinnam wziąć następne opakowanie, nie mam jednak recepty i prawdopodobnie nie zdążę pójść do ginekologa po nią. Wyczytałam gdzieś, że wtedy należy zrobić sobie 3 miesięczną przerwę w tabletkach, zanim się je znowu zacznie brać. Tzn. że nie powinnam wziąć ich od razu w przyszłym miesiącu? |
|
|
|
#4447 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny! Mam takie pytanie: rozpoczęłam przyjmowanie tabletek w pierwszym dniu okresu to jest w czwartek, następna zarzylam w piatek a w sobote rano kochałam sie z chlopakiem, nie skonczyl we mnie ale nie stosowaliśmy innego zabezpieczenia. Na ulotce pisało ze jesli bierze sie od pierwszego dnia to jest sie chronionym od razu. Czy bylam dostatecznie zabezpieczona przed ciążą?
|
|
|
|
#4448 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. Tabletki, jesli zażywa się je prawidłowo ( a piszesz ze tak było) maja naprawde wysoką skutecznośc i działają bez względu na zastosowanie dodatkowych środkow zabezpieczających. Ja przy pierwszym opakowaniu tez dostalam krwawienia 4 dnia, czekaj więc cierpliwie. Jesli krwawienie nie pojawi się dnia 7 wtedy zadzwonilabym poprostu do lekarza Twojego i się skonsultowała telefonicznie. 2. Tabletki strasznie zmieniaja regulacje organizmu, to nei witamina c i nie powinno sie ich brac przez miesiac bo sie ma recepte, a pozniej przez miesiac nie, a pozniej znowu tak i generalnie tak jak Ci się zachce, bo to rozregluje Ci niesamowicie organizm i chyba trochę mija sie z celem. ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
No jeśli ulotka twierdzi, że tak to niby dlaczego miałybyśmy Ci udzielic innej odpowiedzi?
|
||
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
witam, czy jesli stosuje się tabletki pierwszy cykl, to czy mozna juz odrazu nie robic przerwy 7 dniowej? czyli brac dwa opakowania pod rzad?
I co jest lepsze dla organizmu, wziasc dwa opakowania pod rzad, czy np wziasc jedno opakowanie i 9 tabletek z nastepnego i wtdy zrobic przerwe? ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- i jeszcze mam jedno pytanie; czy czujecie się gorzej kiedy nie robicie sobie tej przerwy na krwawienie? ja bym nie robila, bo ogolnie nie lubie zabaw z organizmem, ale wypada mi na dwie najwazniejsze matury i to jeszcze pierwszy i drugi dzien okresu, bywa ze nie jestem w stanie wstac z lozka, wdodatku mam nieprzyjemne zdarzenia z pecherzem, musze do ubikazji latac co pol godz w czasie kresu bo boli przy trzymaniu moczu, a wiadomo matura i nie mozna juz nie wspominajac że na twardym krzesełku nie mogę usiąść
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
#4450 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
przez 8 miesiecy zazywalam diane 35 na tradzik, juz nic innego mi nie pomagalo, wszyscy rozkladali rece i diania bardzo bardzo mi pomogala, teraz jakis pryszcz wyskakuje mi tylko przed okresem...i bylam u ginekologa teraz po nastepne opakowanie i on mi mowi ze nie moge juz brac diany, ze mozna tylko 6 miesiecy, bo jest niebiezpieczne dla zdrowia itd i przepisal mi teraz Yasminelle...i jestem przerazona, bo naprawde to co ja przeszlam z tradzikiem to makabra i boje sie ze jak teraz porzegnalam sie z diana to wszystko wroci...czy jest tu na forum jakas dziewczyna ktora tez ma problemy z tradzikiem i bierze wlasnie yasminelle? lub stosowala kiedys diane i teraz przeszla na yasminelle.. bardzo bardzo prosze o jakies infofmacje..zaczelam czytac pierwsza czesc forum , moze sie tam czegos dopatrze, ale bede wdzieczna za kazda odpowiedz..Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2010-04-14 o 16:41 |
|
|
|
#4451 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej! Ja brałam Diane35 przez 9 miesięcy i mi pomogła trochę w walce z cerą. Wiesz... wróci albo nie wróci. każdy organizm reaguje inaczej. no ale pozytywne nastawienie tutaj na pewno nie zaszkodzi ;D ale powiem Ci, że mi Diane35 pomogła i po odstawieniu nie miałam żadnych problemów z cerą [jedynie z okresem: spóźniał mi się na początku 12 dni, potem było w normie, a potem znów - nie miałam przez 3 miesiące]. potem zmieniłam miejsce zamieszkania - stres bo weszłam w nowe otoczenie, nowe miejsca itp itd i cera uległa pogorszeniu. Ot, nie wiem czy był sens napisania tego ;D O! ale powiem CI że dobił mnie pan C który zawitał u mnie po braniu Diane35. Teraz biorę Yas - chodziło głównie o unormowanie moich cyklów. jak narazie nie widzę jakieś różnicy w zmniejszeniu 'ilości' trądziku.. pozdrowieniaaa!
|
|
|
|
|
#4452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki za odpowiedz czyli przy stosowaniue yasminelle nie widzisz takiej poprawy z cera jak przy dianie? dla mnie diana cuda zdzialala wiec dlatego teraz zyje w strachu
|
|
|
|
|
#4453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet nie wiesz jakiego na miałam stresa. no ale wszystko było ok - do czasu.Teraz po Yas jako takiej nie widzę. No może jest troche lepiej, ale zaczęłam jeść też mniej słodyczy, bardziej dbać o siebie, więc nie wiem czy mogę to zwalić na Yas ;P |
|
|
|
|
#4454 |
|
Rozeznanie
|
a coz to za tabletki te diane? ;>
mocne, slabe czy raczej dla doroslych osob? zaciekawily mnie jak mowicie ze bardzo pomagaja na cere. a jak na wage wplywaja?
|
#4455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pomimo obawow, i wielu zlych opini o dianie ja zaczelam zazywac, mi pomogla , przy tym nie przytylam , nie oslablo mi libido itd, ale niestety jest on bardziej okreslany jako LEK i nie mozna go zazywac na dluzszy okres. jesli masz duze problemy z cera polemca, jesli drobne nie warto sie faszerowac tak mocna dawka
|
|
|
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4457 |
|
Raczkowanie
|
witam.mam pytanie.chcialabym zacząć brać tabletki wspomagające odchudzanie-apptrim.podaje ich skład:: L-tyrozyna, cholina, kwas glutaminowy, kofeina, wyciąg z owoców kakaowca, histydyna, hydrolizat białka, L-seryna, wyciąg z nasion winogron, dwutlenek krzemu, sterynian magnezu, żelatyna.
Biore także yasminelle. czy apptrim moze wpływać na ich skuteczność? |
|
|
|
#4458 |
|
Wtajemniczenie
|
uff ja jutro biore 1 tabletke yasminelli i boje sie cholerenie
![]() ![]() przy dianie mialam ok cere, pomogla mi a co teraz bedzie...tyle sie tu naczytalam na forum o skutkach ubocznych jakie mialyscie, ze brak libido, mdlosci, migreny, bule brzucha, depresje,plamienia, gorsza cera(a przeciez ja na polepszenie jej mam je brac ) ..przy dianie nigdy nie mialam zadnych skutkow ubicznych, nawet nie przytylam... wiem ze moge sie wam wydac histeryczka, ale to co ja przeszlam z tradzikiem, koszmar poprostu i teraz boje sie powrotu ![]() ehh a do tego za tydzien jade z chlopakiem na 2 tyg do wloch i niechce by tableki zepsuly mi ten wyjazd, planujac go myslalam ze dalej bede brac diania, a tu niespodzianka ![]()
|
|
|
|
#4459 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie do tych osób, które odstawiły yasminelle.
Brałam 4-5 opakowań i postanowiłam zrezygnować, niedługo skosultuję się w związku z tym z moim ginekologiem. Przytyłam-pojawiły się rozstępy. Mam ogromny, niepohamowany wręcz apetyt chociaż wcześniej raczej zmuszano mnie do zjedzenia. Nie podoba mi się to. Czy po odstawieniu miewałyście jakieś skutki uboczne? Dalsze skoki wagi, torbiele, wzmożony wąsik nad górną wargą? O różnych przypadkach słyszałam wiec wolę sę upewnić
|
|
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w czasie brania przytylam ok. 13-14kg, teraz waga stoi i sie za nia porzadnie biore, zeby wrocic do stanu sprzed tabletek. Minusy odstawienia: - nie wiem kiedy dostane okres - czulam sie lepiej zabezpieczona niz z gumkami - strasznie pogorszyla mi sie cera - szybciej sie swiece, wrocil tradzik i to straszny - na twarzy, a nawet na dekolcie i plecach - przetluszczaja mi sie wlosy - szybciej odrastaja wloski po depilacji, to fakt co do torbieli - zobaczymy, na razie za krotki okres, by to stwierdzic. Skoki wagi - mnie ciezko powiedziec, bo przeszlam na diete, chociaz przez ten miesiac doszedl mi kilogram ale: przestala mnie tak czesto bolec glowa nie czuje sie taka ciezka, mam wiecej energii chociaz nie wiem czy to ma zwiazek, no i nie mam wybuchow zlosci i zmiennych humorkow
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2010-04-20 o 23:34 |
|
|
|
|
#4461 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
każdy organizm inaczej reaguje na hormony a moja eks derm mowila ze yasminell to najłagodniejsze tabl anty nie wywołujące praktycznie żadnych skutków ubocznych i w moim przypadku to sie sprawdziło . Pozdrawiam; |
|
|
|
|
#4462 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.. mam problem poniewaz moja doktor pojechala na urlop i nie moge załatwic sobie tabletek a za tydzien muszejuz brac..porażka czy ktos ma odsprzedac paczke tabletek lub za drobna opłata recepte??? odp
|
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
idz do lekarza rodzinnego, powinien przepisac na 1 opakowanie.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#4464 |
|
Przyczajenie
|
hwj dzieki za rade ale byłam u rodzinnegoinie chce mi przepisac poniewaz to nie jego sprawa i kazała mi wyjsc z gabinetu. nie wiem co mam zrobic nie mam tabletek a bez recepty mi nie sprzedadza...poraszka
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
idź na dyżur lekarski do szpitala albo do innego ginekologa.
|
#4466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4467 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
pewnie Tobie tez znikną
|
|
|
|
|
#4468 |
|
Raczkowanie
|
A ja myślałam że rozstępy nie znikają już tylko można załagodzić ich wygląd;D
|
|
#4469 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem juz na 90 stronie 1 watku o yasminelli i zastanawia mnie jedno, ze jezeli wiekszosc z was ma spadek libido po tych tabletka, ze poprostu niechce sie wam kochac, macie suchosc pochwy to po co nadale te tabletki bierzecie? moze to jest tak, jak pisalo kilka dziewczyny, ze ten spadek libido to same sobie wmawiamy bo mamy stracha przed zajsciem w ciaze?
do tej pory to chyba z 3 wypowiedzi dziewczyny przeczytalam ktorym libido nie spadlo hmm .... w sumie to po ktorym opakowaniu/tabletce to odczulyscie?
|
|
|
|
#4470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po 1,5 roku brania yasminelle robiłam 3 miesięczną przerwę, ponieważ trochę zaczęły mnie męczyć inne skutki uboczne. Po tej przerwie czuje się świetnie. Tabletki nie dają mi się we znaki w żaden sposób - jedynie pozytywne. Wskaźniki libido troszkę wyższe niż przed przerwą, z suchością można sobie poradzić.
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

ach ten urok tabletek..)
mój chłopak nie miał wytrysku we mnie. Czytałam, że krwawienie może się nie pojawić po 1 opakowaniu, ani po 2, dopiero wtedy są powody do zmartwień, ale jestem trochę panikara 

) ..przy dianie nigdy nie mialam zadnych skutkow ubicznych, nawet nie przytylam... wiem ze moge sie wam wydac histeryczka, ale to co ja przeszlam z tradzikiem, koszmar poprostu i teraz boje sie powrotu