|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
dzięki za wyjaśnienie
![]()
|
|
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani nie mialam problemow z suchoscia pochwy, tylko na poczatku, ale pozniej przez 2 lata problemu juz nie bylo. Co do tego - wydaje mi sie, jak napisala gorzka prawda, ze dziewczyny ktore odczuwaja spadek libido, nie zmieniaja tabletek, bo ogolnie im sluza, a boja sie, co byloby po zmianie. Zwlaszcza ze przy tabletkach to dosyc normalny skutek uboczny
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#4473 |
|
Wtajemniczenie
|
no moze glupie to bylo co zapytalam , wybaczcie, ale nie moglam zrozumiec, no bo tak biore tabletki a niechce mi sie kochac i co mam sie zmuszac
...eh mam nadzieje u mnie bedzie ok, do tej pory bralam diane 35 i nie mialam zadnych skutkow ubocznych oby i yasminella byla taka laskawa dla mnie
|
|
|
|
#4474 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
do tej pory to chyba z 3 wypowiedzi dziewczyny przeczytalam ktorym libido nie spadlo hmm .... w sumie to po ktorym opakowaniu/tabletce to odczulyscie? __________________ja rownież mam spadek i niechce mi sie kochac przez to mam kłutnie z mezem ( zastanawiam sie czy nie rzucic tabletek ale boje sie ze moge miec drugie dziecko ( pozdrawiamp.s i przybrałam na wadze 7 kilo ( |
|
|
|
|
#4475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojejku, ile pytań na raz PS Na avku to ty? Śliczna
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
czy nudnosci moga byc od tych tabletek? (pierwsze opakowanie) czy przyczyny mam szukac w stresie...nieregularnym jedzeniu...??
moze wiecie jak zaradzic takiemu "niedobrze mi" w brzuchu? gdyby mi to na mature wypadlo;/ bo zbytnio przy tym nie mozna sie skupic
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
#4479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak , ze w pierwszych 3 dniach brania diany tez mialam mudnosci to teraz na zapas godzine przed zazyciem yasminelli biore tabletke przeciw wymiotom i jest wszystko ok wezme tak do 4 tabletek potem zawsze bylo ok oby i tym razem..
|
|
|
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mozesz podac nazwe tych tabletek? ![]() likwiduja one takze takie uczucie nudnosci?
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teoretycznie przez pierwsze 3 miesiace moga dziac sie rozne rzeczy. Organizm musi sie dostosowac do tabletek. przyzwyczaic.
|
|
#4482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4483 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie, biorę drugie opakowanie Yasminelle, to moje pierwsze tabletki i czuję, że moja skóra i włosy są koszmarnie wysuszone... skóra z twarzy schodzi płatami, co nigdy wcześniej nie miało miejsca, bo mam cerę tłustą. Czy to normalne? Są tu może dziewczyny, które reagowały podobnie? Jak sobie radziłyście? Bo z tego co obserwuję, kremy nawilżające przynoszą ulgę na krótką metę.
|
#4484 |
|
Raczkowanie
|
cześć, słuchajcie już ponad rok temu brałam tabl. i chciałam spytać bo:
okres dostałam w pon. wieczorem i dziś łyknełam tabl. pierwszą gdyż wcześniej nie miałam ich i czy to nic sie nie stanie bo albo w pierwszym dniu trzeba łyknąć albo w 2-5 się trzeba zmieścić tak wyczytałam ale jak dziś łeyknełam to prawidłowo też będą działały?bo dopiero teraz zaczynam znowu brać także to pierwsze opakowanie od ponad roku |
|
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4486 |
|
Przyczajenie
|
hej. Od niedawna też zaczęłam brać Yasminelle. Ale troszkę się niepokoję bo mam mrowienia w nodze. Któraś z was też tak miała?? bardzo proszę o odpowiedź
|
|
|
|
#4487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4488 |
|
Przyczajenie
|
nigdy nie miałam problemu z krzepliwością, ale nie robiłam badań przed rozpoczęciem Yasminelle. A z natury jestem hipochondryczką, więc każdy objaw mnie niepokoi
)
|
|
|
|
#4489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zawsze dmuchasz na zimne
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4491 |
|
Przyczajenie
|
zrobię zrobię, ale w tej chwili mój gin jest na urlopie i będzie dopiero 10 maja w pracy
|
|
|
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4493 |
|
Przyczajenie
|
byłam u rodzinnego i powiedział że musi mieć podstawy, żeby wypisać takie skierowanie. :/
|
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4495 |
|
Przyczajenie
|
ja to wiem, ona nie wiedziała
Ale pójdę do innego, może to coś da.
|
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
moni_a, koniecznie zrob badania. Ja przed braniem tabletek wyniki mialam wzorowe, zero problemow, a skonczylo sie jak skonczylo. Pamietaj o regularnych badaniach krwi i watroby, nawet na wlasna reke rob, nie sa takie drogie
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#4497 |
|
Przyczajenie
|
a można wiedzieć jak się skończyło? Przed braniem robiłam standardową morfologię i było wszystko OK
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- już przeczytałam o podejrzeniach o zakrzepicy. Ale nie wydaje mi się że po 7 tabletkach mogę mieć coś w tym rodzaju, jakie miałaś objawy? |
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
czasem czulam ciezkie nogi, natomiast nic nie bylo widac - ani zylki nie wychodzily, ani nie bylo opuchniecia, wlasciwie to zero objawow. Od czasu do czasu (ale rzadko dosyc) pobolewala mnie noga z tylu w zgieciu za kolanem, ale rzadko. Jedyne co, to szybko mi dretwialy nogi jak siedzialam w jednej pozycji no i te mrowienia.
U mnie po prostu wykazaly to badania. Robilam je minimum raz na pol roku i nagle, z super wynikow, wyszly zle.
|
|
|
#4499 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Mnie te mrowienia niepokją coraz bardziej
Jutro pójdę do innego lekarza.
|
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
poki co, jak dziewczyny pisaly, kup magnez i zazywaj. Moze sie okazac, ze to tylko jego brak
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.

...eh mam nadzieje u mnie bedzie ok, do tej pory bralam diane 35 i nie mialam zadnych skutkow ubocznych oby i yasminella byla taka laskawa dla mnie
( zastanawiam sie czy nie rzucic tabletek ale boje sie ze moge miec drugie dziecko