|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Z gumka bylo na 100% wszytsko ok
A okres nie wiem wlasnie ile mi sie spoznia bo sobei nie zanotowalam kiedy mi sie ostatni skonczyl (glupia ja!) Choc na oko juz powinnam miec...Google mi powiedzialo ze niekiedy taki okres po tabletkach moze sie spoznic nawet 2 miesiace! Litosci!
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!! |
|
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli z gumką bylo wszystko ok nie pozostaje ci nic innego jak zcekac na okres. jesli bardzo sie stresujesz i nie mozesz spac po nocach to zrob sobie test, ale nie jest on konieczny. po odstawieniu tabletek zanim w organizmie wszystko sie dokladnie ureguluje i uspokoi moze minac nawet pol roku nieregularnych okresow.
|
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pierwszy dostalam o czasie, drugi raczej tez ale kolejnych już nie było, musiałam wywoływac. |
|
|
|
|
#4894 |
|
Zadomowienie
|
U ginekologa trzeba dostac recepte na wywolanie czy mozna kupic to w aptece? Kazali Ci najpeirw zrobic test ciazowy?? I czy mialas takie uczucie w brzuchu jak przed okresem??
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!! |
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to nie Ty decydujesz o wywołaniu tylko lekarz. I luteina jest na receptę. Nie, miałam USG i badania hormonów. Czasem czułam jakby okres miał przyjsc ale go nie było.
|
|
|
|
#4896 |
|
Zadomowienie
|
A ile Ci sie spoznial jak lekarz zlecil Ci te badania?
|
|
|
#4897 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was, jestem tu nowa. Mam problem- koncze 1 opakowanie Yasminelle i mam troche problemy z trądzzikiem gdyz wyszlo mi trochę pryszczy, moze przez tabletki? Oglolnie to czuje sie spuchnięta, brzuch mam trochę wiekszy i sie zle czuje . Do tego piersi- są duuuuuuuzo wieksze, nie wiem czy nowy stankik nie bedzie najlepszym rozwiazaniem bo w tamtych sie po prostu nie mieszcze ;o Poza tym na piersiach mam straszne żyły .... To jednak mnie tak nie przezraza jak fakt,iż mam ten brzuch a za tydzien wakacje! poradźcie czy mam odstawić w ogóle ... czy nie? nie chce przytyć ...
pozdr! |
|
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to twoje pierwsze opakowanie wiec ciezko cos powiedziec, przez pierwsze 3 opakowania moga dziac sie rozne rzeczy, jesli nie odczuwasz zadnych skutkow ubocznych zdrowotnych (a o takich nie piszesz) bierz kolejne opakowania. kiedy organizm sie przyzwyczai (po wlasnie ok 3 opakowaniach) wtedy zauwazysz jakie zmiany zaszyly. Powiekszone piersi, zyły na piersiach - raczej norma, mnie urósł biust o 2 rozmiary, wszystkie staniki wymienilam,zyly poczatkowo byly potem widoczne, potem znikneły. powiekszony brzuch, moze ale nie musi sie utrzymac, chyba nie jest on az tak duzym dyskomfortem? nie widze powodu dla ktorych mialabys odstawic tabletki.
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak wymawia się nazwę tych tabletek?
|
|
|
|
#4901 |
|
Rozeznanie
|
Yasminelle? Tak samo jak się pisze Jasminell
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4903 |
|
Zadomowienie
|
Mam test, zrobie jutro rano... Brrr, boje sie
|
|
|
#4904 |
|
Zadomowienie
|
Negatywny
|
|
|
#4905 |
|
Konto usunięte
|
no, po 6 dniach luteiny, jest @, jakaś taka bardziej skapa, niz zwykle,ale wzielam dzisiaj 1 tabletke Yasminelle. TŻ wraca jak skoncze brac 1 opakowanie, a nie widzielismy sie 1,5 miesiaca, wiec bede brala 2 opakowanie pod rzad.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
Witam was , jestem tu nowa i mam nadzieję , że mi odpowiecie
![]() tabletki jasminelle biorę jakoś od ponad pół roku . Wcześniej brałam inne które powodowały u mnie tragiczne skutki uboczne . Tabletki biorę jako terapięhormonalną moja ginekolog mi to przepisała bo miałam różne problemy od różnych torbieli po krwotoki i w ogóle nie ciekawe sprawy . Nie uprawiam seksu ale jak już mi się czasami zdarza to tabletki te powodują u mnie że nie mam w ogóle popędu seksualnego nie miewam orgazmów a chciała bym podkreślić , że jak nie brałam ich to nie miałam problemów z osiągnięciem satysfakcji z seksu no i oczywiście suchość w pochwie taka , że szok ! z tym sobie trochę poradziłam biorąc olej z wiesiołka , ale nawilżenie nadal nie jest satysfakcjonujące Byłam u innego ginekologa , który powiedział mi ze każde tabletki będą u mnie powodować brak ochoty na seks . Moja ginekolog nie pozwala mi ich odstawić bo biorę je leczniczo Pomóżcie proszę .
|
|
|
|
#4907 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4908 |
|
Zadomowienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;21774123]a probowalas innych tabletek? bo gadac to sobie moga gadac,ale lepiej przetestowac albo zmienic ginekologa, jesli tego nie interesuja Twoje skutki uboczne. na suchosc pochwy polecam zele intymne.[/QUOTE]
zmieniałam już tabletki nie raz ale jak na razie ze wszystkich yasminelle maję najsłabsze skutki uboczne bo tylko brak libido i suchość , inne miały jeszcze bóle głowy mdłości migreny i wiele innych ;/ nie chce mi się eksperymentować jeszcze jak mnie tak nastawił ten ginekolog ;/ , że po wszystkich będzie tak samo ;(kupiłam już sobie taki żel , ale on nie pomoże mi w życiu codziennym przy seksie tak , ale ta suchość była tak tragiczna , że miałam wrażenie , że pochwa mi sklei ;/ na prawdę tragedia i utrudniało mi to nie tylko sex ;/ teraz jest lepiej , ale z seksem jest dalej problem , jak za długo go uprawiam to mnie boli prze tą suchość ;/ Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2010-08-31 o 19:45 |
|
|
|
#4909 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny potrzebuje porady ...
@ miała mi wypaść dokładnie w termin urlopu ... postanowiłam więc nie robić przerwy po opakowaniu i rozpocząć od razu 2-gie. Drugie powinno skończyć mi się teraz w sobotę i powinnam zrobić przerwę ( a dokładniej odstawić całkiem tabsy bo chcę zrobić dłużą przerwę). Czy musze przyjąć to 2-gie opakowanie pod rzad do samego końca ? nie mogę np. poprzestać na 19 tabsie ? ...
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego pytamdziekuję
|
|
#4913 |
|
Raczkowanie
|
Przez moją głupotę pomyliłam dni tygodnia i zrobiłam tylko 6 dni przerwy. Wtorkową tabletkę wzięłam w poniedziałek. Czy mogę w przyszłym miesiacu zrobić o 1 dzień dłuższą przerwę tak aby tabletki zgadzały mi się z podpisami?
|
|
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie za bardzo jednak rozumiem - przecież nowe opakowanie bez problemu zaczniesz zgodnie z podpisem jeśli znów się nie pomylisz. ![]() Kończysz ten blister, wyrzucasz go, robisz przerwę, po przerwie zaczynasz nowy - zgodnie z dniem tygodnia, zgodnie z podpisami. Nie patrz na poprzedni blister, na jego dni tygodnia - kieruj się tym nowym i rozpocznij go prawidłowo.
|
|
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4916 |
|
Raczkowanie
|
Faktycznie!
A czy skrócenie tej przerwy o 1 dzień nic nie zmieni w moim organiźmie? |
|
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakieś zmiany w samopoczuciu itp raczej nie występują. Poza tym skracanie przerwy jest dozwolone, bez obaw. Edytowane przez wdowa_po_leninie Czas edycji: 2010-09-01 o 17:35 Powód: dopisek |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4918 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
#4919 |
|
Konto usunięte
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;21772135]no, po 6 dniach luteiny, jest @, jakaś taka bardziej skapa, niz zwykle,ale wzielam dzisiaj 1 tabletke Yasminelle. TŻ wraca jak skoncze brac 1 opakowanie, a nie widzielismy sie 1,5 miesiaca, wiec bede brala 2 opakowanie pod rzad.[/QUOTE]
tak jak pisalam, zaczelam brac, wczoraj byla bardzo skapa,dzis @ prawie nie ma. traktowac to normalnie jak @? bo krwawienie bylo. wczoraj wzielam 1 tabletke,dzisiaj 2. |
|
|
|
#4920 |
|
Przyczajenie
|
witam. Biorę właśnie 4 opakowanie tabletek Yasminelle, tabletki biore zazwyczaj ok. 22.30 ( -/+ 30 min.). W sobote wybieram się na wesele i chciałabym wiedzieć czy mogłabym wziąć tabletke wcześniej np. o 18 tak, żebym później nie musiała się już tym przejmować?
Wiadomo na weselach dużo się dzieje i nie chciałabym zapomniec
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.

A okres nie wiem wlasnie ile mi sie spoznia bo sobei nie zanotowalam kiedy mi sie ostatni skonczyl (glupia ja!) 

nie widze powodu dla ktorych mialabys odstawic tabletki.
no i oczywiście suchość w pochwie taka , że szok ! z tym sobie trochę poradziłam biorąc olej z wiesiołka , ale nawilżenie nadal nie jest satysfakcjonujące