Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-29, 12:33   #4891
mimimka
Zadomowienie

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Z gumka bylo na 100% wszytsko ok A okres nie wiem wlasnie ile mi sie spoznia bo sobei nie zanotowalam kiedy mi sie ostatni skonczyl (glupia ja!) Choc na oko juz powinnam miec...

Google mi powiedzialo ze niekiedy taki okres po tabletkach moze sie spoznic nawet 2 miesiace! Litosci!
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!!
mimimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 12:43   #4892
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimimka Pokaż wiadomość
Z gumka bylo na 100% wszytsko ok A okres nie wiem wlasnie ile mi sie spoznia bo sobei nie zanotowalam kiedy mi sie ostatni skonczyl (glupia ja!) Choc na oko juz powinnam miec...

Google mi powiedzialo ze niekiedy taki okres po tabletkach moze sie spoznic nawet 2 miesiace! Litosci!

jesli z gumką bylo wszystko ok nie pozostaje ci nic innego jak zcekac na okres. jesli bardzo sie stresujesz i nie mozesz spac po nocach to zrob sobie test, ale nie jest on konieczny. po odstawieniu tabletek zanim w organizmie wszystko sie dokladnie ureguluje i uspokoi moze minac nawet pol roku nieregularnych okresow.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 13:02   #4893
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:

Notuj kiedy Ci soę zaczyna a nie kiedy kończu, w końcu liczymy cykl od pierwszego dnia miesiączki.
Ja pierwszy dostalam o czasie, drugi raczej tez ale kolejnych już nie było, musiałam wywoływac.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 20:24   #4894
mimimka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Notuj kiedy Ci soę zaczyna a nie kiedy kończu, w końcu liczymy cykl od pierwszego dnia miesiączki.
Ja pierwszy dostalam o czasie, drugi raczej tez ale kolejnych już nie było, musiałam wywoływac.
U ginekologa trzeba dostac recepte na wywolanie czy mozna kupic to w aptece? Kazali Ci najpeirw zrobic test ciazowy?? I czy mialas takie uczucie w brzuchu jak przed okresem??
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!!
Stary 2010-08-29, 22:58   #4895
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
U ginekologa trzeba dostac recepte na wywolanie czy mozna kupic to w aptece? Kazali Ci najpeirw zrobic test ciazowy?? I czy mialas takie uczucie w brzuchu jak przed okresem??
Ale to nie Ty decydujesz o wywołaniu tylko lekarz. I luteina jest na receptę. Nie, miałam USG i badania hormonów. Czasem czułam jakby okres miał przyjsc ale go nie było.
Stary 2010-08-30, 07:03   #4896
mimimka
Zadomowienie

A ile Ci sie spoznial jak lekarz zlecil Ci te badania?
Stary 2010-08-30, 07:52   #4897
hell_girl
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Witam Was, jestem tu nowa. Mam problem- koncze 1 opakowanie Yasminelle i mam troche problemy z trądzzikiem gdyz wyszlo mi trochę pryszczy, moze przez tabletki? Oglolnie to czuje sie spuchnięta, brzuch mam trochę wiekszy i sie zle czuje . Do tego piersi- są duuuuuuuzo wieksze, nie wiem czy nowy stankik nie bedzie najlepszym rozwiazaniem bo w tamtych sie po prostu nie mieszcze ;o Poza tym na piersiach mam straszne żyły .... To jednak mnie tak nie przezraza jak fakt,iż mam ten brzuch a za tydzien wakacje! poradźcie czy mam odstawić w ogóle ... czy nie? nie chce przytyć ...

pozdr!
hell_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 11:38   #4898
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hell_girl Pokaż wiadomość
Witam Was, jestem tu nowa. Mam problem- koncze 1 opakowanie Yasminelle i mam troche problemy z trądzzikiem gdyz wyszlo mi trochę pryszczy, moze przez tabletki? Oglolnie to czuje sie spuchnięta, brzuch mam trochę wiekszy i sie zle czuje . Do tego piersi- są duuuuuuuzo wieksze, nie wiem czy nowy stankik nie bedzie najlepszym rozwiazaniem bo w tamtych sie po prostu nie mieszcze ;o Poza tym na piersiach mam straszne żyły .... To jednak mnie tak nie przezraza jak fakt,iż mam ten brzuch a za tydzien wakacje! poradźcie czy mam odstawić w ogóle ... czy nie? nie chce przytyć ...

pozdr!

to twoje pierwsze opakowanie wiec ciezko cos powiedziec, przez pierwsze 3 opakowania moga dziac sie rozne rzeczy, jesli nie odczuwasz zadnych skutkow ubocznych zdrowotnych (a o takich nie piszesz) bierz kolejne opakowania. kiedy organizm sie przyzwyczai (po wlasnie ok 3 opakowaniach) wtedy zauwazysz jakie zmiany zaszyly.

Powiekszone piersi, zyły na piersiach - raczej norma, mnie urósł biust o 2 rozmiary, wszystkie staniki wymienilam,zyly poczatkowo byly potem widoczne, potem znikneły.

powiekszony brzuch, moze ale nie musi sie utrzymac, chyba nie jest on az tak duzym dyskomfortem? nie widze powodu dla ktorych mialabys odstawic tabletki.

Motywacja 100%

Stary 2010-08-30, 17:28   #4899
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
A ile Ci sie spoznial jak lekarz zlecil Ci te badania?
Około 60dni.
Stary 2010-08-30, 20:11   #4900
lukrecja222
Zakorzenienie

dziewczyny jak wymawia się nazwę tych tabletek?
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 20:13   #4901
_lato
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak wymawia się nazwę tych tabletek?
Yasminelle? Tak samo jak się pisze Jasminell

_lato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 20:21   #4902
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _lato Pokaż wiadomość
Yasminelle? Tak samo jak się pisze Jasminell
dziękuję
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 21:50   #4903
mimimka
Zadomowienie

Mam test, zrobie jutro rano... Brrr, boje sie
Stary 2010-08-31, 08:43   #4904
mimimka
Zadomowienie

Negatywny
Stary 2010-08-31, 18:31   #4905
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

no, po 6 dniach luteiny, jest @, jakaś taka bardziej skapa, niz zwykle,ale wzielam dzisiaj 1 tabletke Yasminelle. TŻ wraca jak skoncze brac 1 opakowanie, a nie widzielismy sie 1,5 miesiaca, wiec bede brala 2 opakowanie pod rzad.
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 19:03   #4906
sailormaary
Zadomowienie

Witam was , jestem tu nowa i mam nadzieję , że mi odpowiecie
tabletki jasminelle biorę jakoś od ponad pół roku . Wcześniej brałam inne które powodowały u mnie tragiczne skutki uboczne . Tabletki biorę jako terapięhormonalną moja ginekolog mi to przepisała bo miałam różne problemy od różnych torbieli po krwotoki i w ogóle nie ciekawe sprawy . Nie uprawiam seksu ale jak już mi się czasami zdarza to tabletki te powodują u mnie że nie mam w ogóle popędu seksualnego nie miewam orgazmów a chciała bym podkreślić , że jak nie brałam ich to nie miałam problemów z osiągnięciem satysfakcji z seksu no i oczywiście suchość w pochwie taka , że szok ! z tym sobie trochę poradziłam biorąc olej z wiesiołka , ale nawilżenie nadal nie jest satysfakcjonujące Byłam u innego ginekologa , który powiedział mi ze każde tabletki będą u mnie powodować brak ochoty na seks . Moja ginekolog nie pozwala mi ich odstawić bo biorę je leczniczo Pomóżcie proszę .
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 19:34   #4907
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Witam was , jestem tu nowa i mam nadzieję , że mi odpowiecie
tabletki jasminelle biorę jakoś od ponad pół roku . Wcześniej brałam inne które powodowały u mnie tragiczne skutki uboczne . Tabletki biorę jako terapięhormonalną moja ginekolog mi to przepisała bo miałam różne problemy od różnych torbieli po krwotoki i w ogóle nie ciekawe sprawy . Nie uprawiam seksu ale jak już mi się czasami zdarza to tabletki te powodują u mnie że nie mam w ogóle popędu seksualnego nie miewam orgazmów a chciała bym podkreślić , że jak nie brałam ich to nie miałam problemów z osiągnięciem satysfakcji z seksu no i oczywiście suchość w pochwie taka , że szok ! z tym sobie trochę poradziłam biorąc olej z wiesiołka , ale nawilżenie nadal nie jest satysfakcjonujące Byłam u innego ginekologa , który powiedział mi ze każde tabletki będą u mnie powodować brak ochoty na seks . Moja ginekolog nie pozwala mi ich odstawić bo biorę je leczniczo Pomóżcie proszę .
a probowalas innych tabletek? bo gadac to sobie moga gadac,ale lepiej przetestowac albo zmienic ginekologa, jesli tego nie interesuja Twoje skutki uboczne. na suchosc pochwy polecam zele intymne.
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 19:41   #4908
sailormaary
Zadomowienie

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;21774123]a probowalas innych tabletek? bo gadac to sobie moga gadac,ale lepiej przetestowac albo zmienic ginekologa, jesli tego nie interesuja Twoje skutki uboczne. na suchosc pochwy polecam zele intymne.[/QUOTE]

zmieniałam już tabletki nie raz ale jak na razie ze wszystkich yasminelle maję najsłabsze skutki uboczne bo tylko brak libido i suchość , inne miały jeszcze bóle głowy mdłości migreny i wiele innych ;/ nie chce mi się eksperymentować jeszcze jak mnie tak nastawił ten ginekolog ;/ , że po wszystkich będzie tak samo ;(
kupiłam już sobie taki żel , ale on nie pomoże mi w życiu codziennym przy seksie tak , ale ta suchość była tak tragiczna , że miałam wrażenie , że pochwa mi sklei ;/ na prawdę tragedia i utrudniało mi to nie tylko sex ;/ teraz jest lepiej , ale z seksem jest dalej problem , jak za długo go uprawiam to mnie boli prze tą suchość ;/

Edytowane przez sailormaary
Czas edycji: 2010-08-31 o 19:45
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:28   #4909
dorotka_wac
Zadomowienie

Dziewczyny potrzebuje porady ...
@ miała mi wypaść dokładnie w termin urlopu ... postanowiłam więc nie robić przerwy po opakowaniu i rozpocząć od razu 2-gie.
Drugie powinno skończyć mi się teraz w sobotę i powinnam zrobić przerwę ( a dokładniej odstawić całkiem tabsy bo chcę zrobić dłużą przerwę).
Czy musze przyjąć to 2-gie opakowanie pod rzad do samego końca ? nie mogę np. poprzestać na 19 tabsie ?
...

Moda damska od zawsze była najdroższą sztuką opakowania. - Ambrose Bierce

dorotka_wac jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 21:30   #4910
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotka_wac Pokaż wiadomość
@ miała mi wypaść dokładnie w termin urlopu ... postanowiłam więc nie robić przerwy po opakowaniu i rozpocząć od razu 2-gie.
Drugie powinno skończyć mi się teraz w sobotę i powinnam zrobić przerwę ( a dokładniej odstawić całkiem tabsy bo chcę zrobić dłużą przerwę).
Czy musze przyjąć to 2-gie opakowanie pod rzad do samego końca ? nie mogę np. poprzestać na 19 tabsie ?
...
czyli wzielabys jesli dobrze rozumiem 21+19 tabl ? bez dwoch ostatnich z drugiego (łaczonego) opakowania ? mozesz tak zrobic aczkolwiek co ci szkodzi? to tylko 2 ostatnie tabletki przeciez

Motywacja 100%

Stary 2010-08-31, 22:13   #4911
_lato
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorotka_wac Pokaż wiadomość
...
Oczywiście, że możesz przerwać w tym momencie.

_lato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:15   #4912
dorotka_wac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
czyli wzielabys jesli dobrze rozumiem 21+19 tabl ? bez dwoch ostatnich z drugiego (łaczonego) opakowania ? mozesz tak zrobic aczkolwiek co ci szkodzi? to tylko 2 ostatnie tabletki przeciez
nic mi nie szkodzi ale to było opakowanie awaryjne, więc jest w nim o 2 tabl. mniej dlatego pytam
Cytat:
Napisane przez _lato Pokaż wiadomość
Oczywiście, że możesz przerwać w tym momencie.
dziekuję zawsze dla pewności lepiej zapytać

Moda damska od zawsze była najdroższą sztuką opakowania. - Ambrose Bierce

dorotka_wac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 16:50   #4913
MusicIsMine
Raczkowanie

Przez moją głupotę pomyliłam dni tygodnia i zrobiłam tylko 6 dni przerwy. Wtorkową tabletkę wzięłam w poniedziałek. Czy mogę w przyszłym miesiacu zrobić o 1 dzień dłuższą przerwę tak aby tabletki zgadzały mi się z podpisami?
MusicIsMine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 16:59   #4914
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MusicIsMine Pokaż wiadomość
Przez moją głupotę pomyliłam dni tygodnia i zrobiłam tylko 6 dni przerwy. Wtorkową tabletkę wzięłam w poniedziałek. Czy mogę w przyszłym miesiacu zrobić o 1 dzień dłuższą przerwę tak aby tabletki zgadzały mi się z podpisami?
Nie. Przerwy nie można wydłużać gdyż grozi to utratą zabezpieczenia.
Nie za bardzo jednak rozumiem - przecież nowe opakowanie bez problemu zaczniesz zgodnie z podpisem jeśli znów się nie pomylisz.
Kończysz ten blister, wyrzucasz go, robisz przerwę, po przerwie zaczynasz nowy - zgodnie z dniem tygodnia, zgodnie z podpisami. Nie patrz na poprzedni blister, na jego dni tygodnia - kieruj się tym nowym i rozpocznij go prawidłowo.

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 17:01   #4915
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Przerwy nie można wydłużać
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 17:20   #4916
MusicIsMine
Raczkowanie

Faktycznie! no przez tą grypę człowiek nie myśli normalnie...
A czy skrócenie tej przerwy o 1 dzień nic nie zmieni w moim organiźmie?
Stary 2010-09-01, 17:30   #4917
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie! no przez tą grypę człowiek nie myśli normalnie...
A czy skrócenie tej przerwy o 1 dzień nic nie zmieni w moim organiźmie?
Nie, oprócz tego, że zmieni Ci się dzień rozpoczynania nowego blistra i dzień krwawienia (najprawdopodobniej). Jakieś zmiany w samopoczuciu itp raczej nie występują. Poza tym skracanie przerwy jest dozwolone, bez obaw.

Edytowane przez wdowa_po_leninie
Czas edycji: 2010-09-01 o 17:35 Powód: dopisek
wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-01, 18:15   #4918
MusicIsMine
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedzi
Stary 2010-09-01, 19:51   #4919
Konto usunięte

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;21772135]no, po 6 dniach luteiny, jest @, jakaś taka bardziej skapa, niz zwykle,ale wzielam dzisiaj 1 tabletke Yasminelle. TŻ wraca jak skoncze brac 1 opakowanie, a nie widzielismy sie 1,5 miesiaca, wiec bede brala 2 opakowanie pod rzad.[/QUOTE]
tak jak pisalam, zaczelam brac, wczoraj byla bardzo skapa,dzis @ prawie nie ma. traktowac to normalnie jak @? bo krwawienie bylo. wczoraj wzielam 1 tabletke,dzisiaj 2.
Stary 2010-09-02, 12:26   #4920
KociakowaPani
Przyczajenie

witam. Biorę właśnie 4 opakowanie tabletek Yasminelle, tabletki biore zazwyczaj ok. 22.30 ( -/+ 30 min.). W sobote wybieram się na wesele i chciałabym wiedzieć czy mogłabym wziąć tabletke wcześniej np. o 18 tak, żebym później nie musiała się już tym przejmować?
Wiadomo na weselach dużo się dzieje i nie chciałabym zapomniec
KociakowaPani jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości