|
|
#4951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
nikt nie wie,jak przyjmiesz tabletki.na każdą z nas działają inaczej.ja przy cilest miałam okropne mdłości,a teraz przy yasminelle czuję się świetnie,gdyby nie cena.nie ma reguły - trzeba poczekać 2-3 opakowania,na uspokojenie się organizmu
|
|
|
|
#4952 |
|
Konto usunięte
|
sluchajcie, biore tabletki o 18, ale czasem zdarza mi sie,ze w pracy nie moge o tej 18 zejsc i biore wczesniej na przyklad o 17,lub 17:30, czy to zmniejsza skutecznosc tabletki?
|
|
|
|
#4953 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie dwie godziny temu zażyłam pierwszą tabletkę. Jak narazie czuje się świetnie, żadnych dolegliwości
. Jedynie co zauważyłam to brak apetytu na śniadanie Czy Wy też odczuwacie brak apetytu?
|
|
|
|
#4954 |
|
Zadomowienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;21949003]sluchajcie, biore tabletki o 18, ale czasem zdarza mi sie,ze w pracy nie moge o tej 18 zejsc i biore wczesniej na przyklad o 17,lub 17:30, czy to zmniejsza skutecznosc tabletki?[/QUOTE]
nie, nie zmniejsza. Zgodnie z ulotką masz 12 h, ale to juz oczywiście w krytycznych sytuacjach. To są hormony - nie cukierki ... i trzeba raczej przestrzegać 1-2h rytmu
|
#4955 |
|
Wtajemniczenie
|
biore od paru dni tabletki yasminelle,chialabym sie wybrac na solarium czy ktoras z was byla na solarium biorac te tabletki ??
|
#4956 |
|
Zadomowienie
|
tak ... nic dziwnego się nie działo.
|
#4957 |
|
Konto usunięte
|
wiem o tym,ale wole wziac za wczesnie, anizeli za pozno, ginekolog mnie prosila zeby przestrzegac,zeby nie bylo nawet malych opoznien, bo to jest tabletka z mala iloscia hormonow.
|
|
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego? juz nie przesadzajmy. nigdzie nie czytalam o tym ze jakis rytm musi byc. Ja biore tabletki (kilka lat) w godzinach 18-23 i nic sie nie dzieje. raz biore o 18 na drugi dzien 23 potem znow np. 19. jesli umiecie wytlumaczyc o co chodzi z tym rytmem to chetnie sie dowiem. bo ie slyszalam o tym nigdy ![]() co do solarum obserwujcie skóre. Mnie po cilescie na rekach wyszly przebarwienia, niewielkie ale jednak, zrezygnowalam z solarium i plamy same zeszly. Przy Yasminelle i Kontracepcie smialo chodze na solarium i nic sie nie dzieje.
Edytowane przez kamila2006 Czas edycji: 2010-09-09 o 11:05 |
|
|
|
|
#4959 |
|
Zadomowienie
|
ja chyba zmienię tabletki ;/ umówiłam się do gina nie wiem jakie mi zapisze może jakieś polecicie , żeby go zapytać ?? bo te są nie dla mnie może nie masakryczne jak cilest ale też nie są rewelacyjne nie mogę mieć wiecznie braku libido kiedyś sobie muszę znaleźć chłopaka ;/ no i ta suchość w pochwie ;/ zdecydowanie nie to ;/
|
|
|
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tabletek nie poleca sie to co dla nas dobre niekoniecznie przypasuje Tobie, jest tyle na rynku ze na pewno cos lekarz Ci przepisze
|
|
#4961 |
|
Rozeznanie
|
Ja chodziłam, ale nie bardzo często i nic się nie działo.
|
|
#4962 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co wiem to lekarz też przepisuje tabletki na chybił trafił , bo zmieniałam je już nie raz a nie robili mi nigdy badań na hormony czy coś i wiem , że nikomu ich nie robią tylko przepisują do skutku a przecież mogę nie trafić na takie co mi odpowiadać będą ;/ nie wiem co mam robić ;/
|
|
|
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4964 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4965 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Yasminelle były moimi pierwszymi tabletkami. Przez pierwszy miesiąc brania bolały mnie piersi, miałam spore wahania nastrojów i lekkie plamienie przez całe opakowanie. Przy drugim opakowaniu wszystko ustąpiło. Teraz jestem po 5 opakowaniu i niestety ale muszę z nich zrezygnować. Na pewno brałabym dalej gdyby nie ostatnie wyniki na krzepliwość krwi (APTT) - wynik poniżej normy z czesm 30.2 sek (norma 36 - 48 sek). Straszna szkoda bo pomimo tego bardzo dobrze tolerowałam Yasminelle. Jestem akurat w czasie 7 dniowej przerwy. Mam umowioną wizytę u mojej ginekolog i myślę nad plastrami. Polecam Yasminelle, chociaż wiadomo, że każdy organizm jest inny. Trzeba próbować i wybrać to co najlepiej nam odpowiada. W razie wszelkich wątpliwości po prostu konsultujcie się ze swoim lekarzem, nie wstydźcie się. I przede wszystkim zachęcam do regularnych badań krwi przy stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych bo z krzepliwością nie ma żartów. Pozdrawiam! |
|
|
|
#4966 |
|
Przyczajenie
|
przestępstwo
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-09-10 o 09:24 |
|
|
|
#4967 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy uwazacie ze moge wziac jedna tabletke YASMIN dzis, a jutro kontynuowac normalnie YASMINELLE?
To jest pierwsze opakowanie po 3 miesiecznej przerwie... Dzis jest 5ty dzien cyklu i powinnam wziac tabletke.. Czy moge zrobic tak jak napisalam wyzej? Prosze o szybka odpowiedz
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!! |
|
|
|
#4968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kilka postów wyżej Wdowa napisała:
|
|
#4969 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Jestem w trakcie brania tabletek z trzeciego tygodnia. Wczoraj wzielam trzecia tabletke od konca, niestety po godzinie ja zwymiotowalam. Po przeczytaniu ulotki zdecydowalam sie wziac druga tabletke, gdyz nie minelo 12 godzin. Nie mam niestety rezerwowego blistra, wiec wyjdzie na to, ze branie tabletek zakoncze jeden dzien wczesniej, poniewaz zgodnie z ulotka wzielam te druga tabletke i jednej tak jakby zabraknie - czy moge wziac te ostatnia tabletke i zakonczyc ich branie ( po 20 tabletkach) czy koniecznie musze wziac 21 tabletek (z nowego blistra jedna). Czy musze wziac od razu nowe tabletki z blistra czy mam zrobic przerwe? Dziekuje za odpowiedz
|
|
|
|
#4970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spokojnie możesz wziąć 20 tabletek i zrobić po 20-tej tabletce 7 dni przerwy i po przerwie zacząć nowe opakowanie. Ważne jest abyś nie wydłużała przerwy - ma ona trwać 7 dni, nie więcej. Pozdrawiam
|
|
#4971 |
|
Przyczajenie
|
Cześc dziewczyny, nurtuje mnie pewna rzecz.
Dzisiaj zażyłam ostatnią tabletke z blistra, jednak przed będąc w łazience zauważylam objawy podobne do rozpoczynania się miesiaczki. Czy to mozliwe zeby okres zacząłby się dzisiaj, jesli jutro dopiero zaczynam 7-dniowa przerwe? |
|
|
|
#4972 |
|
Raczkowanie
|
problem
hej
mam mały problem otóż biore Y od ponad 2 lat i wczoraj po raz pierwszy zapomniałam wziac tabletki. Miałam wziąć o 22 a wzięłam dziś o 9.40. teoretycznie nie mineło jeszcze 12godzin (zostało 20 minut). ostatni stosunek był w poniedziałek. jak mam się teraz zachować, stosować dodatkowe zabezpieczenie i się nie przejmować? dodam jeszcze ze ta pominieta to 4 tabletka z nowego blistra, ktory zaczelam w srodę Edytowane przez konatala Czas edycji: 2010-09-12 o 10:02 |
|
|
|
#4973 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: problem
Cytat:
nie minelo 12h wiec nie musisz sie obawiać.
|
|
#4974 |
|
Raczkowanie
|
Biorę Y od 2 lat. Nie odczuwałam raczej większych skutków ubocznych. Dopiero niedawno libido spadło mi poniżej zera, włosy wypadają garściami. Czy jest możliwe że dopiero teraz odczuwam skutki uboczne tabletek czy mam szukać przyczyn gdzieś indziej?
|
|
|
|
#4975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty wiesz najlepiej czy w ostatnim czasie zmienilo sie Twoje życie. Stresy? Zła dieta? problemy jakies? jesli nic z tych rzeczy to moze to byc skutek uboczny tabletek. Moga sie one pojawic z czasem.
|
|
#4976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do wypadania włosów to nie miałąm takiej przypadłości |
|
|
|
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
mi przy Y od samego poczatku wlosy wypadały
|
#4978 |
|
Raczkowanie
|
Myślę ze odczekam jeszcze z miesiąc lub dwa jeżeli objawy nie ustąpią to udam się do ginekologa. Może zmiana tabletek wyjdzie mi na dobrze.
|
|
|
|
#4979 |
|
Raczkowanie
|
Zażywam juz 4 dzień Yasminelle. Wszystko jest super !! Stałam się mniej nerwowa, do wszystkiego podchodzę na spokojnie. Jak narazie jestem zadowolona. Jedynym problemem jest suchość w pochwie i bolące piersi, ale da się przeżyć. Mam totalny brak apetytu. Jem bardzo mało... Chociaż zawsze lubiłam sobie pojeść !!! Za to często chce mi się pić.
|
|
|
|
#4980 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: problem
kurde jakoś mi to spokoju nie daje....
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- kurde jakoś mi to spokoju nie daje.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.