|  2008-11-17, 14:45 | #691 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2007-03 
				 | 

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

| 
|     | 
|  2008-11-17, 15:14 | #692 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

ajjj ja w piątek pędzę do ginekologa po pierwsze tabletki  miałam plastry i niestety pfff.. ciekawe co zaproponuje   
				__________________ Od dziś radość i pozytywne myślenie!  | 
|     | 
|  2008-11-17, 18:44 | #693 | 
| Raczkowanie | 

a ja dzisiaj bylam u ginekologa i zostaje przy Y   z reszta chyba nie moglo byc inaczej:P bo czuje sie po nich świetnie  do konca pierwszego opakowania zostaly mi jeszcze 4 tabletki i przerwa   
				__________________ Nie kocham Cię za to, kim jesteś, ale za to, jaki jesteś, kiedy przebywam z Tobą.  | 
|     | 
|  2008-11-18, 11:53 | #694 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-04 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

tabsy biorę juz jakieś pół roku ostatnio nie zrobiłam zalecanej przerwy a po 10 dniach(po 10 tabl.) dostałam okres [!!!!!] albo cos na kształt okresu nie wiem co się dzieje gdzyz nie przyjmuję żadnych lekarstw osłabiających organizm i wszystko powinno być normalnie, a nie jest... czy moze któraś z Was miała podobnie? :/ | 
|     | 
|  2008-11-18, 11:57 | #695 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 

__________________ "Przeznaczenie rozdaje karty. A my tylko gramy."  Artur Schopenhauer [SIGPIC][/SIGPIC]  | |
|     | 
|  2008-11-18, 12:05 | #696 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-04 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

ehhh no cóż... czyli pozostaje mi przysłowiowa szklanka wody zamiast    | 
|     | 
|  2008-11-18, 13:46 | #697 | |
| Raczkowanie | 

Cytat: 
 W łodzi w mojej aptece Yasminelle kosztuje tylko 32.99. Kupuję w sieci aptek o nazwie Słoneczna. Poszukaj w Twoim mieście.  I do Was drobne pytanie. Przeszukałam już ten wątek jeśli chodzi o plamienia występujące w czasie stosowania pierwszych 3 opakowań Yasminelle. Pisano coś, że może to być spowodowane tym że Yasminelle ma za małą dawkę hormonów przez co cykl nie jest prawidłowo utrzymywany. Czy to prawda? i Jaki to ma wpływ na ochronę przed ciążą? 
				__________________ "Szaro- nieśmiały dzień. Ferment myśli i ciała we mgle..." Edytowane przez poziomkaaa Czas edycji: 2008-11-18 o 13:52 | |
|     | 
|  2008-11-18, 13:59 | #698 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Jeśli po tych 3 pierwszych miesiącach nadal występują plamienia to nie pozostaje nic innego jak udać się do ginekologa. On zapewne przepisze jakieś inne tabletki.  A z tego co wiem to ochrona przed ciążą jest zachowana, mimo iż tabletki nie trzymają cyklu. W poprzednim wątku chyba gdzieś o tym dziewczyny pisały. A można wiedzieć na jakiej ulicy w Łodzi jest ta apteka Słoneczna? 
				__________________ Edytowane przez ChokoGirl Czas edycji: 2008-11-18 o 14:00 | 
|     | 
|  2008-11-18, 14:11 | #699 | |
| Raczkowanie | 

Cytat: 

__________________ "Szaro- nieśmiały dzień. Ferment myśli i ciała we mgle..." | |
|     | 
|  2008-11-18, 14:13 | #700 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 
				 | 

Cytat: 
 a co do plamień po 3ech opakowaniach to jest dokładnie tak jak napisała ChokoGirl   | |
|     | 
|  2008-11-18, 14:15 | #701 | 
				 | 

Oj gdybyś mogła sprawdzić i podać to byłabym bardzo wdzięczna. Tam gdzie je kupuje są porównywalne ceny, a że ostatnio często w Łodzi jestem to by mi się przydały namiary   
				__________________ | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2008-11-18, 14:44 | #702 | 
| Raczkowanie | 

a ja place 38 zl. A w jednej z aptek u mnie kosztują 45.90!!

__________________ Nie kocham Cię za to, kim jesteś, ale za to, jaki jesteś, kiedy przebywam z Tobą.  | 
|     | 
|  2008-11-18, 14:58 | #703 | 
				 | 

łee 45,90 to jeszcze nie tak źle  Ostatnio jak pytałam po różnych aptekach to trafiłam na cene 48,35. Swoją drogą to mogłyby trochę stanieć, bo to jak dla mnie to spory wydatek. No ale zmieniać nie będę bo w sumie jest po nich oki. 
				__________________ | 
|     | 
|  2008-11-18, 15:04 | #704 | |
| Raczkowanie | 

Cytat: 
 48,35 faktycznie sporo. ale ja tez nie zmienie bo sie swietnie po nich czuje   
				__________________ Nie kocham Cię za to, kim jesteś, ale za to, jaki jesteś, kiedy przebywam z Tobą.  | |
|     | 
|  2008-11-18, 16:54 | #705 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

ja obeszłam wszytskie pateki w 2 miastach. ja kupuje po 37.50, spotkalam cene 36 zł ale musialabym jezdizc spejclanie do innego miasta wiec sie mi snie opyla;P a najdrozej 47.44 zł hehe 10 zł roznicy tragedia;]

__________________ 38/40  Szymuś- mój skarbek <3  | 
|     | 
|  2008-11-18, 18:01 | #706 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

cóż, ja kupuję po 32,50zł - polecam superaptekę http://superapteka.pl ale widziałam też po czterdzieści parę - trochę drogo:/ | 
|     | 
|  2008-11-18, 18:05 | #707 | 
| Raczkowanie | 

to faktycznie Ci sie nie połaca  ja ma jeszcze do sprawdzenia 2 apteki ale juz wczoraj mi sie nie chcialo po miescie biegac i kupilam tam gdzie ostatnio z reszta tam bylo najtaniej spośród tych ktore sprawdzilam     
|     | 
|  2008-11-18, 18:10 | #708 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-11 
				 | 

A czy słyszałyście coś o tabletkach o nazwie Mercilon?

| 
|     | 
|  2008-11-18, 18:45 | #709 | 
| Raczkowanie | 

ja osobiście nie ale moze "wyszukiwarka słyszala"   
|     | 
|  2008-11-18, 18:52 | #710 | 
				 | 

Wyszukiwarka wyszukiwarką, ale najlepsze informacje to nie te wypisane punkt po punkcie, ale te, które które ktoś sprawdził w praktyce    | 
|     | 
|  2008-11-18, 18:54 | #711 | 
				 | 

Poszukaj na Wizażu, moze tam bedzie jakiś cały wątek o tych tabletkach. Ja cos słyszałam, ale sie nie bede wypowiadać bo nie stosowałam. Miłego szukania  A niech stracę znalazłam wątek dla Ciebie: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=mercilon Łap linka. 
				__________________ Edytowane przez ChokoGirl Czas edycji: 2008-11-18 o 18:57 | 
|     | 
|  2008-11-18, 20:34 | #712 | 
				 | 

Wielkie dzięki   W ogóle cieszę się, że istnieje to forum. Można porozmawiać z kimś kto ma podobne historie, problemy, itp. | 
|     | 
|  2008-11-18, 23:24 | #713 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: Z Leniuchowa :) 
				 | 

a ja pytam warszawianki gdzie najbardziej oplaca sie kupowac?

| 
|     | 
|  2008-11-19, 00:26 | #714 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

syweczenko - polecam tak jak pisałam kilka postów wyżej - superapteka - 32,50, chyba nigdzie nie ma taniej, przynajmniej nie znalazłam. tylko trzeba przez net zamówienie złożyć, wtedy jest taniej!

| 
|     | 
|  2008-11-19, 08:53 | #715 | 
				 | 

A ja mam takie pytanka: 1) A co z plotkami, że po tabletkach antykoncepcyjnych zwiększa się prawdopodobieństwo wystąpienia ciąży mnogiej? Prawda czy mit? Szczerze mówiąc nie chciałabym mieć bliźniąt, trojaczków, itp.. Chociaż, jakby się pojawiły to wiadomo, że bym kochała ponad życie  2) Po prostu nie ufam tabletkom w 100%. To moje pierwsze opakowanie tabletek, po za tym jestem na 8 tabletce. Mimo, że po to one są, to i tak boję się i nie pozwalam chłopakowi kończyć we mnie. Po prostu wizja ciąży w tym wieku mnie przeraża ( mam 20 lat, ale studiuje, nie mam własnego mieszkania, nie pracuję, itp. ). Myślicie, że tabletki + stosunek przerywany, dają prawie 100% pewności zabezpieczenia przed ciążą? Wolę dmuchać na zimne, bo niestety nie lubię gdy potem pojawia się nutka niepewności i zmieniam się w panikarę, co wykańcza mnie psychicznie   | 
|     | 
|  2008-11-19, 09:21 | #716 | 
| Raczkowanie | 

ja polecam również http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p6131-Yasmi...g__3_mg_21_szt Aptek tych jest bardzo dużo w calym kraju. Zamawiasz przez internet odbierasz w wybranej przez siebie aptece  cena tylko 34.49  rewelacja w woj łódzkim jest jeszcze siec aptek http://www.grupakwiatypolskie.pl/ oni mają Yasminelle w cenie 32.90  taniocha  A najlepiej podzwonic po aptekach przed zakupem    | 
|     | 
|  2008-11-19, 09:25 | #717 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 
 po co sobie bez sensu życie utrudniać??? Jak będziesz miała zajść w ciąże to i tak zajdziesz  ale po co się zamartwiać tym na zapas.... lepiej korzystaj z przyjemnośći   | |
|     | 
|  2008-11-19, 09:58 | #718 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 
				 | 

Cytat: 
 coś w tym może być, ale to tylko w pierwszych miesiącach po odstawieniu  chociaż znajoma zaszła w ciąże chyba 3 miesiące po i będzie tylko jedna dzidzia :P 2) prawie 100% ciąży (99,8%) dają Ci same tabletki. a stosunek przerywany to żadna metoda. więc moim zdaniem takie połączenia są bez sensu - dodam, że przy takich stosunkach to partner może wykończyć się psychicznie- wyciąganie przed dojściem za każdym razem może nieść za sobą niezbyt przyjemne dla psychiki skutki. takie jest moje zdanie | |
|     | 
|  2008-11-19, 11:36 | #719 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

Cytat: 
 swietny pomysl i super cena jedna z tych aptek jest tuz obok mnie  a ile sie czeka na realizacje? za ile po zlozeniu zamowienia mozna isc odebrac lek w aptece? 
				__________________ | |
|     | 
|  2008-11-19, 15:14 | #720 | 
				 | 

Dzięki dziewczyny   Mam pytanie. Wiem, że może troszkę głupie, no ale to moje pierwsze opakowanie tabletek i jeszcze nie mam w nich rozeznania. Wzięłam pierwszą tabletkę w pierwszy dzień okresu ( krwawienia ). Minął już tydzień od tamtej pory, a ja nadal mam brązowe, skąpe plamienia. Tabletki biorę regularnie, nie zażywam antybiotyków, herbatek z dziurawca, nie mam biegunki czy wymiotów. Rozumiem, że jestem zabezpieczona już od chwili wzięcia pierwszej tabletki, tak ? Mimo plamień nie ma szans, żeby coś poszło nie tak kiedy będę się kochać ze swoim chłopakiem, nie powinnam się niczego obawiać? Przepraszam, jeśli trochę panikuję czy zadaję głupie pytania, ale jeśli poznam waszą opinię, a co najważniejsze zaufam tabletkom i własnemu ciału, będzie mi po prostu lepiej i lżej na duszy   Edytowane przez Yasminelle Czas edycji: 2008-11-19 o 15:17 | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Ginekologia | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.