Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-15, 11:08   #991
pani ćma
Zakorzenienie

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
kochane dziewuszki wróciłam wlasnie od lekarza i powiedzialam o mojej sytuacji. ( ze z przyczyn losowych w tym miesiacu wezme 19 tab zamiast 21 i co mam zrobic)
czesc z was doradziła mi zeby po 19 dniach zrobic 7 dni przerwy i rozpoczac nowe opakowanie. lekarz doradził inaczej. powiedzial ze po 19 dniach mam wziac kolejna tab w 1 dniu krawienia z odstawienia. czyli bedzie to 2 lub 3 dzien przerwy. czyli skrocic przerwe. czy nie wydaje wam sie ze przerwa bedzie za krotka? ktos tu wczesniej wspominal o tym ze jak robi sie krotka przerwe to organizm moze to przyjac jako pominiecie tabletki.
opie opcje sa dobre, bo przerwe mozna skracac, wiec mozesz wybrac:
- ulotka: [sytuacja jakby z zapomnieniem tabletki w 3 tygodniu brania] - od razu robisz przerwe siedmiodniowa
- lekarz: robisz przerwe, ale ją skracasz. krwawienie i tak dostaniesz, wiec w sumie spoko.
zrob jak ci wygodnie

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 11:08   #992
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
kochane dziewuszki wróciłam wlasnie od lekarza i powiedzialam o mojej sytuacji. ( ze z przyczyn losowych w tym miesiacu wezme 19 tab zamiast 21 i co mam zrobic)
czesc z was doradziła mi zeby po 19 dniach zrobic 7 dni przerwy i rozpoczac nowe opakowanie. lekarz doradził inaczej. powiedzial ze po 19 dniach mam wziac kolejna tab w 1 dniu krawienia z odstawienia. czyli bedzie to 2 lub 3 dzien przerwy. czyli skrocic przerwe. czy nie wydaje wam sie ze przerwa bedzie za krotka? ktos tu wczesniej wspominal o tym ze jak robi sie krotka przerwe to organizm moze to przyjac jako pominiecie tabletki.
po pierwsze- bardzo dziwnie zalecił.. pierwszy raz z czymś takim się spotykam, ja zawsze robiłam normalnie 7 dniową przerwę gdy skracałam cykl tabletkowy
w końcu to tak jakbym zapomniała jakiejś tabletki i według ulotki mogę robić od razu 7 dniową przerwę... ja się tego trzymam.. jak zwykle- ulotka jest dla mnie bardziej wiarygodna :P

a co do pogrubionego to też pierwsze słysze:P ja bardzo często robię 6 dniowe przerwy, żeby krwawienie szybciej mi się skończyło :P ostatnio też robiłam 4 dniową przerwę.. i jakoś wszystko jest ok :P

Cytat:
Napisane przez MrUfKa87 Pokaż wiadomość
Witam, na tym wątku jestem nowa i chciałam zadać tylko króciutkie pytanie. Od dwóch dni biorę yasminelle (moje pirwsze tabletki) i drugi dzień obudziłam się z lekką biegunką (pigułki biorę wieczorem). Oprócz tego wszystko jest narazie ok. Czy ta biegunka może być spowodowana tabletkami i czy ochrona anty nadal działa, skoro minęło kilkanaście godzin od zażycia tabletki?
tak, biegunka mogła, ale nie musiała zostać spodowana tabletkami, w końcu przy pierwszych 3ech opakowaniach mogą występować nasilone skutki uboczne ale powinno przejść
i taka biegunka tyle godzin po wzięciu tabletki nie ma żadnego wpływu na zabezpieczenie

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 11:21   #993
MrUfKa87
Raczkowanie

GG do MrUfKa87

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
tak, biegunka mogła, ale nie musiała zostać spodowana tabletkami, w końcu przy pierwszych 3ech opakowaniach mogą występować nasilone skutki uboczne ale powinno przejść
i taka biegunka tyle godzin po wzięciu tabletki nie ma żadnego wpływu na zabezpieczenie
Ślicznie dziękuję za odpowiedź
Stary 2008-12-15, 11:27   #994
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:

a co do pogrubionego to też pierwsze słysze:P ja bardzo często robię 6 dniowe przerwy, żeby krwawienie szybciej mi się skończyło :P ostatnio też robiłam 4 dniową przerwę.. i jakoś wszystko jest ok :P
nie mialam na mysli skrocenia przerwy do 6 czy 4 dni a np. do 1 dnia ze takich przerw sie nie zaleca (podobno) bo wtedy organizm moze to przyjac jako pominiecie tablewtki. w moim przypadku przerwa trwac bedzie 3 dni wiec mysle ze bedzie spoko
dziwki dziecwzyny

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 11:35   #995
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
nie mialam na mysli skrocenia przerwy do 6 czy 4 dni a np. do 1 dnia ze takich przerw sie nie zaleca (podobno) bo wtedy organizm moze to przyjac jako pominiecie tablewtki. w moim przypadku przerwa trwac bedzie 3 dni wiec mysle ze bedzie spoko
dziwki dziecwzyny
hmm dla mnie w ogóle bez sensu robić 1 dzień przerwy :P ale tak czy siak o takim czymś nie słyszałam

a tak przy okazji to ostatnio się załamałam.. jakaś dziewczyna na pewnym forum zapytała : 'czy pasta do zębów BlendAMed (skład.....tu podała skład) wpływa na tabletki anty?' ja nie wiem czy my, tabletkowiczki, jesteśmy jakimiś potworami, które żyją inaczej niż inne kobiety?

Stary 2008-12-15, 11:41   #996
serduszkowa
Rozeznanie

dobre chyba musiałybyśmy nic nie jeść, nie pić i nie używać żadnych kosmetyków.
serduszkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 11:50   #997
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez serduszkowa Pokaż wiadomość
dobre chyba musiałybyśmy nic nie jeść, nie pić i nie używać żadnych kosmetyków.
a to też kiedyś coś było na temat sauny
ze nie mozna chodzic do sauny bo hormony sie wypocą
ja to juz na inne fora ginekologiczne czy o antykoncepcji nie wchodze, bo na wizazu wystarczajaco duzo wrażeń

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-15, 11:56   #998
serduszkowa
Rozeznanie

hormony się wypocą;O omg
Stary 2008-12-15, 12:02   #999
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

naprawdę nie wiem skąd ludzie mają takie pomysły

o, albo: 'czy jak połknę tabletkę to ona na pewno trafi do żołądka?' ...... nie, kurde, nosem wyleci masakra

Stary 2008-12-15, 12:03   #1000
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
naprawdę nie wiem skąd ludzie mają takie pomysły

o, albo: 'czy jak połknę tabletkę to ona na pewno trafi do żołądka?' ...... nie, kurde, nosem wyleci masakra
Ty sie nie smiej... bo mi prawie kiedys wyleciala
jak sie zadławiłam przy połykaniu

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-12-15, 12:32   #1001
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
Ty sie nie smiej... bo mi prawie kiedys wyleciala
jak sie zadławiłam przy połykaniu
hahaha sorry :P

no ok, ale ta Pani nic o zadławieniu nie wspomniała, po prostu ładnie połknęła i się pyta czy wszystko ok xD hehe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-15, 14:23   #1002
witka43
Przyczajenie

Jak myślicie czy puchnięcie dłoni ma jakiś związek ze skutkami ubocznymi brani tabletek anty. (skończyłam pierwsze opakowanie tabletek)?
witka43 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 14:31   #1003
P-o-n-y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witka43 Pokaż wiadomość
Jak myślicie czy puchnięcie dłoni ma jakiś związek ze skutkami ubocznymi brani tabletek anty. (skończyłam pierwsze opakowanie tabletek)?
moze miec.
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 14:39   #1004
witka43
Przyczajenie

jeżeli tak co co mam zrobić? Bo nie mam możliwości skontaktowania się ze swoim gin. Skończyłam pierwsze opakowanie tabletek teraz robi 7-dniową przerwę, a po przerwie nie wiem czy je nadal brać czy może odstawić?
witka43 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 15:25   #1005
Hilda1988
Raczkowanie

GG do Hilda1988

Cytat:
Napisane przez serduszkowa Pokaż wiadomość
to szczęściara z Ciebie mam nadzieje, że u mnie też będzie wszystko ok, czytałam gdzieś, że soczewki przy tabletkach anty z miesięcznych mogą sie zrobić dwutygodniowe... Ja używam pure vision a Ty?
nie wiem dlaczego ale w zyciu bym nie pomyslala ze tabletki anty maja cos wspolnego z soczewkami a wlasnie sie zastanawialam nad zakupem soczewek bo od niedawna nosze okularki ktore jadnak mi traszeczke "dokuczaja"...

Hilda1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 15:43   #1006
serduszkowa
Rozeznanie

ja też bym nie pomyślała, ale nawet w ulotce jest o tym wzmianka. A ja niestety miałam dzisiaj sprawdzić jak to na mnie podziała i jedna soczewka mi się uszkodzila *przykleiła się do wieczka i jak odekrecałam to się naderwała), więc sprawdzanie pozostawiam na potem.
Stary 2008-12-15, 15:55   #1007
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hilda1988 Pokaż wiadomość
nie wiem dlaczego ale w zyciu bym nie pomyslala ze tabletki anty maja cos wspolnego z soczewkami a wlasnie sie zastanawialam nad zakupem soczewek bo od niedawna nosze okularki ktore jadnak mi traszeczke "dokuczaja"...
no bo to niby takie dziwne ale niestety prawdziwe..

tutaj dla zainteresowanych:

Pytanie:
Biorę pigułki antykoncepcyjne jednofazowe o niskiej zawartości hormonów. Czy są jakieś przeciwwskazania co do stosowania hormonalnej antykoncepcji i noszenia soczewek ( np. 3- miesięcznych)?

Odpowiedź:
Stosowanie tabletek hormonalnych z reguły nie wpływa w znaczący sposób na adaptację oka do soczewki kontaktowej. Jednak należy pamiętać, iż tabletki hormonalne mogą mieć wpływ na ilość i skład wydzieliny łzowej. W związku z tym mogą pojawiać się pewne objawy, tzn. uczucie suchości w oczach oraz obecność osadów białkowych na powierzchni soczewek. W przypadku suchości należy soczewki dodatkowo nawilżać kroplami nawilżającymi oraz stosować płyn pielęgnacyjny o dobrych właściwościach nawilżających np. Opti Free firmy Alcon. W przypadku skłonności do powstawania osadów białkowych, należy stosować soczewki systematycznej wymiany, o krótkim okresie wymiany. Jednak ostateczną decyzję należy podjąć po badaniu i konsultacji z okulistą aplikującym soczewki kontaktowe

Stary 2008-12-15, 16:57   #1008
kamila2006
Zakorzenienie

Marwari czy moglabyś przeanalizować moją sytaucje i to co doradził mi lekarz?
bedzie to wygladac tak ze wezme 19 tab a potem bede miec 3 dni przerwy i zaczne opakowanie- zachowam anty?

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 17:33   #1009
Hilda1988
Raczkowanie

GG do Hilda1988

a to dlatego mam cały czas takie suche oczy i bolą wiec teraz pozostaje mi stosować jakieś kropelki pewnie... a o soczewkach powoli zaczynam zapominać... a tak przy okazji jakie kropelki byly by dobre(najlepsze)??

Stary 2008-12-15, 17:48   #1010
coff3ina
Zadomowienie

Dziewczyny mam problem. Kończę 2 opakowanie tabletek i znów w 3 tygodniu rozpoczęło się krwawienie i bynajmniej nie jest ono skąpe. Lekarz mówił że krwawienie podczas brania może się pojawić ale tylko podczas 1 opakowania. (hormony itd) Teraz jestem w kropce...

https://www.facebook.com/thefeelgoodplace1
coff3ina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 17:58   #1011
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
a to dlatego mam cały czas takie suche oczy i bolą wiec teraz pozostaje mi stosować jakieś kropelki pewnie... a o soczewkach powoli zaczynam zapominać... a tak przy okazji jakie kropelki byly by dobre(najlepsze)??
hmm ciężko mi tak doradzić bo np ja mam z apteki jakieś Hylo-comod i dla mnie są ok, a np moja mama już ich nie lubi :P

Cytat:
Napisane przez coff3ina Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem. Kończę 2 opakowanie tabletek i znów w 3 tygodniu rozpoczęło się krwawienie i bynajmniej nie jest ono skąpe. Lekarz mówił że krwawienie podczas brania może się pojawić ale tylko podczas 1 opakowania. (hormony itd) Teraz jestem w kropce...
do 3ech pierwszych opakowań może takie coś się dziać
dopiero po 3ech opakowaniach takie krwawienia w trakcie cyklu może być powodem do zmiany tabletek

Stary 2008-12-15, 18:14   #1012
Hilda1988
Raczkowanie

GG do Hilda1988

hmm ciężko mi tak doradzić bo np ja mam z apteki jakieś Hylo-comod i dla mnie są ok, a np moja mama już ich nie lubi :P

aha to ja jutro ide do apteki szkuac kropli odpowiednich dla siebie Dzięki

Stary 2008-12-15, 18:16   #1013
Kiniolek91
Raczkowanie

Mam do Was pytanie, a szczególnie liczę na odpowiedź wdowy_po_leninie (kilka postów temu pisałaś, że wiesz trochę na tematy pigułek (a co za tym idzie może i hormonów w ogóle), od znajomej)...

Otóż nadal czekam na pojawienie się @, gdyż mam zacząc brać włąśnie Yasminell - pierwsze opakowanie, pierwsze pigułki w życiu... A we wzresniu zakończyłam terapię Lutenylem, który miałam przepisany przez poprzednią panią doktor w celu uregulowania cyklu... Więc przez 6 cylki kiedy je brałam miałam cykle równiutko co 33 dni. Pierwszy cykl po odstawieniu tego wydłużył mi sie o 10 dni - ostatni okres miałam 2 października i od tej pory mój organizm płata figle - kilak tygodni temi miałam wydzielinkę, która była bardzo rzadka i miała zabarwnienie brązowe, kilka razy miałam wydzielinę taką jak na dni płodne. I tak się zastaanwiam czy ten Lutenyl, który zawierał m.in hormon luteinizujący mógl spowodować, że po odstawieniu tego moja gospodraka hormonalna się rozregulowała?? No, bo przecież wg pani doktor to właśnie miało mi wszytsko uregulować...

Będę wdzięczna za odpowiedź...

Pozdrawiam

"Trudno jest złapać wiatr,
brać na żarty ten szalony świat.
Trudno jest, przecież wiem,
wierzyć w bajki, jeszcze w życie wplatać je..."

"To, czego tylko chcę - ja z Tobą w chłodnym deszczu"
Kiniolek91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-15, 18:16   #1014
coff3ina
Zadomowienie

Dzięki kamień z serca.

https://www.facebook.com/thefeelgoodplace1
coff3ina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 18:27   #1015
olapaziczek
Raczkowanie

Witam dziewczynki!
Właśnie nie długo będę zaczynć brać Yasminelle, ponad rok temu przez 6 m-cy brałam Harmonet i niestety troszke przytyłam... czy po Yasminelle może być podobnie?
Czy któraś z was przytyła?
Wiem że to kwestia indywidualna ale może troszke mnie nakierujecie?
Stary 2008-12-15, 18:41   #1016
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:

aha to ja jutro ide do apteki szkuac kropli odpowiednich dla siebie Dzięki
na pewno coś znajdziesz, jest spory wybór

Cytat:
Napisane przez Kiniolek91 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie, a szczególnie liczę na odpowiedź wdowy_po_leninie (kilka postów temu pisałaś, że wiesz trochę na tematy pigułek (a co za tym idzie może i hormonów w ogóle), od znajomej)...

Otóż nadal czekam na pojawienie się @, gdyż mam zacząc brać włąśnie Yasminell - pierwsze opakowanie, pierwsze pigułki w życiu... A we wzresniu zakończyłam terapię Lutenylem, który miałam przepisany przez poprzednią panią doktor w celu uregulowania cyklu... Więc przez 6 cylki kiedy je brałam miałam cykle równiutko co 33 dni. Pierwszy cykl po odstawieniu tego wydłużył mi sie o 10 dni - ostatni okres miałam 2 października i od tej pory mój organizm płata figle - kilak tygodni temi miałam wydzielinkę, która była bardzo rzadka i miała zabarwnienie brązowe, kilka razy miałam wydzielinę taką jak na dni płodne. I tak się zastaanwiam czy ten Lutenyl, który zawierał m.in hormon luteinizujący mógl spowodować, że po odstawieniu tego moja gospodraka hormonalna się rozregulowała?? No, bo przecież wg pani doktor to właśnie miało mi wszytsko uregulować...

Będę wdzięczna za odpowiedź...

Pozdrawiam
hmm, napiszę tak:
-byłam w podobnej sytuacji, brałam luteinę50 również na uregulowanie cykli - schemat był podobny, a może nawet taki sam, nie pamiętam dokładnie podczas łykania luteiny okres był zawsze jak w zegarku, a po odstawieniu - buba. wniosek z tego taki- że nie zawsze takie sposoby na uregulowanie cykli pomagają i bardzo często spotykam się z taką sytuacją, że po 'leczeniu' wszystko wraca do byłego stanu- czyli nieregularnych cykli.. więc myślę, że u Ciebie wystąpiło to samo co u niektórych kobiet- brak poprawy no i ten powrót do poprzednich cykli..
mam nadzieję, że jasno to napisałam, bo troszkę jestem zabiegana i starałam się jak najszybciej to ubrać w słowa

Cytat:
Witam dziewczynki!
Właśnie nie długo będę zaczynć brać Yasminelle, ponad rok temu przez 6 m-cy brałam Harmonet i niestety troszke przytyłam... czy po Yasminelle może być podobnie?
u mnie waga stała w miejscu, ale tak jak napisałaś to kwestia indywidualna i nikt Ci gwarancji nie da że nie przytyjesz

Edytowane przez wdowa_po_leninie
Czas edycji: 2008-12-15 o 18:42
Stary 2008-12-15, 18:52   #1017
Kiniolek91
Raczkowanie

Cytat:
hmm, napiszę tak:
-byłam w podobnej sytuacji, brałam luteinę50 również na uregulowanie cykli - schemat był podobny, a może nawet taki sam, nie pamiętam dokładnie podczas łykania luteiny okres był zawsze jak w zegarku, a po odstawieniu - buba. wniosek z tego taki- że nie zawsze takie sposoby na uregulowanie cykli pomagają i bardzo często spotykam się z taką sytuacją, że po 'leczeniu' wszystko wraca do byłego stanu- czyli nieregularnych cykli.. więc myślę, że u Ciebie wystąpiło to samo co u niektórych kobiet- brak poprawy no i ten powrót do poprzednich cykli..
mam nadzieję, że jasno to napisałam, bo troszkę jestem zabiegana i starałam się jak najszybciej to ubrać w słowa
Dziękuję za tak szybką odpowiedź =)

Tylko, ze martwi mnie to, że ten cykl jest tak długi - trwa juz około 2.5 miesiąca =/

No, ale będę czekać (mam tylko nadzieję, że ciotce nie zachce się przyjechać dopiero w Sylwestra, bo mamy z TŻ w planach wspólny wyjazd we dwoje)...

"Trudno jest złapać wiatr,
brać na żarty ten szalony świat.
Trudno jest, przecież wiem,
wierzyć w bajki, jeszcze w życie wplatać je..."

"To, czego tylko chcę - ja z Tobą w chłodnym deszczu"
Kiniolek91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-15, 19:00   #1018
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiniolek91 Pokaż wiadomość
Dziękuję za tak szybką odpowiedź =)

Tylko, ze martwi mnie to, że ten cykl jest tak długi - trwa juz około 2.5 miesiąca =/

No, ale będę czekać (mam tylko nadzieję, że ciotce nie zachce się przyjechać dopiero w Sylwestra, bo mamy z TŻ w planach wspólny wyjazd we dwoje)...
a przed braniem tego leku jak wyglądały Twoje cykle..? tzn wiem,że były nieregularne ale jak bardzo

hmm pisałaś też, że planujesz zacząć brać yasminelle.. ja jak zaczynałam je łykać to dostałam najpierw jakieś tabletki (nie pamiętam nazwy, ale nie była to luteina jak poprzednio) na wywołanie okresu- bo w innym przypadku czekałabym pewnie bardzo długo- tak miałam nieregularne okresy, a wręcz powiedziałabym, że mi całkiem zanikły, a badania hormonalne miałam w normie..
tak więc nie wiem, nie dałabyś rady wybrać się do lekarza właśnie po coś na wywołanie tego okresu? 2,5 miesiąca to faktycznie troszkę przesada i chyba lepiej skonsultować to z lekarzem

Stary 2008-12-15, 21:37   #1019
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
moze miec.

Cytat:
jeżeli tak co co mam zrobić? Bo nie mam możliwości skontaktowania się ze swoim gin. Skończyłam pierwsze opakowanie tabletek teraz robi 7-dniową przerwę, a po przerwie nie wiem czy je nadal brać czy może odstawić?
zaczekac - puchniecie moze przejsc do 3 opakowan [mnie przeszlo]. lykac magnez z wit. B6, pic duzo soku pomidorowego, ruszac sie. jesli nie przejdzie - koniecznie skonsultowac sie z lekarzem, bo byc moze trzeba bedzie zrezygnowac z tabletek lub zmienic i zrobic badania.

Cytat:
bedzie to wygladac tak ze wezme 19 tab a potem bede miec 3 dni przerwy i zaczne opakowanie- zachowam anty?
zachowasz. tyle ze lepiej byloby zrobic normalnie 7 dni przerwy, ale jesli zrobisz tak, jak zalecal lekarz, to nic zlego tez sie nie stanie juz ci o tym pisalam, ale jesli potrzebujesz potwierdzenia Marwari

Cytat:
Napisane przez olapaziczek Pokaż wiadomość
ja, niestety - cycki wzrost z miseczki C do E + 10kg dodatkowych przez rok na szczescie juz nie tyje. obwiniam tabletki gdyz nigdy wczesniej nie zdarzaly mi sie takie skoki wagi [najwyzej 2-3kg], diety swojej nie zmienialam [wrecz przeciwnie, jem mniej i zdrowiej] i wiecej sie ruszam. na szczescie ostatnio udalo mi sie zrzucic 2kg, wciaz staram sie zrzucic reszte. pani doktor powiedziala mi, ze jesli nie dam rady, bede zmuszona zmienic tabletki bo to ewidentnie ich wina.

ale wiekszosc dziewczyn na wizazu nie tyje po yasminelle.

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 21:59   #1020
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
hahaha sorry :P

no ok, ale ta Pani nic o zadławieniu nie wspomniała, po prostu ładnie połknęła i się pyta czy wszystko ok xD hehe
także wszystko jest możliwe

Cytat:
Marwari czy moglabyś przeanalizować moją sytaucje i to co doradził mi lekarz?bedzie to wygladac tak ze wezme 19 tab a potem bede miec 3 dni przerwy i zaczne opakowanie- zachowam anty?
Moim zdaniem wszystko będzie ok

Cytat:
Napisane przez olapaziczek Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki!
możesz przytyć, może nic nie być, możesz schudnąć
ja akurat troszkę schudłam

[SIGPIC][/SIGPIC]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości