Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-25, 12:25   #1111
kasiek1122
Zakorzenienie

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Cytat:
Napisane przez ImYourDestiny Pokaż wiadomość
Czy wam też wychodzą krostki na twarzy??
lewy policzek mam dosłownie cały w krostkach ;/ dodam, że nigdy nie miałam z tym problemow a co dopiero na policzku
smaruje spirytusem i sudocremem ale coś nie chcą znikać puki co

myślałam, że po tabletkach powinny znikać a nie pojawiać się
jakie jest wasze zdanie ?
to nie jast tak, że po tabletkach jest ładna cera, wiadomo jednym sie poprawi innym pogorszy, mi się pogorszyła - mam tak jak Ty krosty na policzkach, koło linii zuchwy.. nigdy tak nie miałam walczę z nimi davrcinem - na szczęcie pomaga
Stary 2008-12-25, 13:08   #1112
Rebelious
Zakorzenienie

Hmm, w niedzielę skończyłam pierwsze opakowanie i teoretycznie powinno się u mnie pojawić krwawienie z odstawienia. No i krwawię, ale bardzo mało (w sumie by się zgadzało, bo normalnie mam niezbyt obfity okres). Psikus polega na tym, że już w ostatnim tygodniu brania tabletek wystąpiły u mnie plamienia i teraz nie wiem, czy to co mam teraz to ten 'okres' czy dalej plamienie? Powiem wam, że się sama w tym pogubiłam.

Biorąc pod uwagę charakterystyczne dla 'tych dni' bóle w podbrzuszu, mogę stwierdzić, że to jest krwawienie z odstawienia. Ale czy na pewno?

Edytowane przez Rebelious
Czas edycji: 2008-12-25 o 18:35 Powód: błąd rzeczowy
Rebelious jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-25, 13:33   #1113
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rebelious Pokaż wiadomość
Hmm, w niedzielę skończyłam pierwsze opakowanie i teoretycznie powinno się u mnie pojawić krwawienie z odstawienia. No i krwawię, ale bardzo mało (w sumie by się zgadzało, bo normalnie mam niezbyt obfity okres). Psikus polega na tym, że już w ostatnim tygodniu brania tabletek wystąpiły u mnie plamienia i teraz nie wiem, czy to co mam teraz to ten 'okres' czy dalej plamienie? Powiem wam, że się sama w tym pogubiłam.

Biorąc pod uwagę charakterystyczne dla 'tych dni' bóle w podbrzuszu, mogę stwierdzić, że to jest okres. Ale czy na pewno?

Nie przejmuj się. To normalne,że mozesz miec plamienia. Myślę,że to juz krwawienie z odstawienia. Wszystko ok
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-25, 13:53   #1114
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość

teraz zaczelam brac Diane 35, czuje sie zupelnie inaczej, totalny spokoj, opanowanie, zobaczymy co bedzie dalej.

szkoda, ze na rynku jest niewiele tabletek dzialajacych antyandrogenowo

zmykam z wątku i zycze aby Wam po Yasminelle zylo sie lepiej niz mi

dzieki wielkie ;D ja zycze tobie abyś po Diane czuła sie dobrze ja bralam ja 4 miesiace i to co zrobila w moim organizmie nie zycze nikomu. masakra na buzi i mega widoczne zyly na calym ciele nawet czole jak bralam ją bylo ok... najgorzej bylo po odstawieniu.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-25, 13:58   #1115
Rebelious
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się. To normalne,że mozesz miec plamienia. Myślę,że to juz krwawienie z odstawienia. Wszystko ok
Tak, przed chwilą byłam w toalecie, polało się ze mnie porządnie To już raczej nie plamienie
Stary 2008-12-25, 15:31   #1116
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Biorąc pod uwagę charakterystyczne dla 'tych dni' bóle w podbrzuszu, mogę stwierdzić, że to jest okres. Ale czy na pewno?
słowniczek
okres
- comiesięczne krwawienie u kobiet nie stosujących antykoncepcji hormonalnej
plamienie - występowanie zabarwionej krwią wydzieliny w okresie przyjmowania pigułek antykoncepcyjnych, moze byc spowodowane bardzo roznymi przyczynami
krwawienie z odstawienia - krwawienie występujące w czasie comiesięcznej 7 dniowej przerwy w przyjmowaniu pigułek

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-25, 18:14   #1117
Rebelious
Zakorzenienie

Chyba nie przeczytałaś uważnie mojego wcześniejszego postu. Te pojęcia sobie przyswoiłam już dawno, tylko nie chciałam stosować cały czas terminu 'krwawienie z odstawienia' i chyba niektórzy zrozumieli co mam na myśli mówiąc 'okres'. Ale jeśli tego typu błąd rzeczowy to naprawdę karygodne przewinienie to natychmiast poprawię wiadomość.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-25, 18:21   #1118
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba nie przeczytałaś uważnie mojego wcześniejszego postu. Te pojęcia sobie przyswoiłam już dawno, tylko nie chciałam stosować cały czas terminu 'krwawienie z odstawienia' i chyba niektórzy zrozumieli co mam na myśli mówiąc 'okres'. Ale jeśli tego typu błąd rzeczowy to naprawdę karygodne przewinienie to natychmiast poprawię wiadomość.
w ulotce Yasminelle producent uzył okreslenia "miesiączka" jako zamiennika okreslenia "krwawienie z odstawienia", grunt, ze wiemy o co chodzi
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-25, 18:38   #1119
Rebelious
Zakorzenienie

Poprawiłam mimo wszystko, żeby nikogo nie raziło

A tak powracając do tematu to dopiero dzisiaj pojawiło się konkretne krwawienie, brzuch boli i leje się ze mnie strasznie. Aż się dziwie, bo normalnie miałam raczej mało obfity i niezbyt bolesny okres.
Stary 2008-12-25, 19:00   #1120
_Emi_
Zakorzenienie

Tak ale to chyba nie istotne jakie bylo krwawienie zanim się zaczeło brac tabletki
Stary 2008-12-25, 20:35   #1121
maarcinka
Raczkowanie

Question Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

przez 5 dni brałam antybiotyk (dalacin c) ostatnia tabletka z pudełka + 4 dni przerwy. Lekarz powiedzial tylko ze to dobrze ze akurat koncze pudelko i ze to wypada w sam raz. ale ja nie wiem w sam raz na co, nic nie poweidzial o dodatkowym zabezpieczeniu. Dziś wzięłam 1 tabletkę z nowego pudełka, do kiedy (i czy w ogole) powinnam sie dodatkowo zabezpieczac?
maarcinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-25, 23:16   #1122
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarcinka Pokaż wiadomość
przez 5 dni brałam antybiotyk (dalacin c) ostatnia tabletka z pudełka + 4 dni przerwy. Lekarz powiedzial tylko ze to dobrze ze akurat koncze pudelko i ze to wypada w sam raz. ale ja nie wiem w sam raz na co, nic nie poweidzial o dodatkowym zabezpieczeniu. Dziś wzięłam 1 tabletkę z nowego pudełka, do kiedy (i czy w ogole) powinnam sie dodatkowo zabezpieczac?
przerwy robić nie powinnaś, wtedy zabezpieczenie wrociłoby po 7 dniach od skończenia kuracji (polecam ulotkę, jest tam o tym mowa)
ale w przypadku gdy zrobiłaś przerwę zabezpieczaj się dodatkowo przez pierwsze 7 tabletek z opakowania (ja tak zrobiłam dla spokoju i było ok)

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 21:50   #1123
Mandarin
Raczkowanie

cześć dziweczyny jestem wlasnie na koncu pierwszego opakowania Y (wczesniej bralam przez 3 lata Harmonet i bylo ok), nie zauwazylam wiekszych zmian, oprocz 3 pryszczy (co w moim przypadku zdarza sie "raz na ruski rok"). Ogólnie jestem zadowolona. Apetyt mi sie specjalnie nie zmienil, licze na to za spadnie mi kilka kg, a moze urosnie co nieco powyzej pasa ;P Czytalam Wasze opinie, wiele bylo negatywnych, mam nadzieje, ze ja nie bede miala takich przejsc.

Chcalam sie Was zapytac, czy moge nie robic sobie po pierwszym opakowaniu tej przerwy? wiadomo, Sylwester i te sprawy..... a ten najgorszy i najobfitszy dzien wypadlby wlasnie w sylwestra... Co o tym sadzicie????
Mandarin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 00:16   #1124
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandarin Pokaż wiadomość
cześć dziweczyny jestem wlasnie na koncu pierwszego opakowania Y (wczesniej bralam przez 3 lata Harmonet i bylo ok), nie zauwazylam wiekszych zmian, oprocz 3 pryszczy (co w moim przypadku zdarza sie "raz na ruski rok"). Ogólnie jestem zadowolona. Apetyt mi sie specjalnie nie zmienil, licze na to za spadnie mi kilka kg, a moze urosnie co nieco powyzej pasa ;P Czytalam Wasze opinie, wiele bylo negatywnych, mam nadzieje, ze ja nie bede miala takich przejsc.

Chcalam sie Was zapytac, czy moge nie robic sobie po pierwszym opakowaniu tej przerwy? wiadomo, Sylwester i te sprawy..... a ten najgorszy i najobfitszy dzien wypadlby wlasnie w sylwestra... Co o tym sadzicie????
w ulotce nie ma co do tego przeciwskazań i ja jestem zdania, że możesz tak zrobić - i ja bym pewnie tak zrobiła

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 00:22   #1125
pani ćma
Zakorzenienie

a ja teraz będę kombinowac - nie chce laczyc opakowan, bo nie chce krwawienia na sesje, ale tez nie chce zaczynac przerwy do 4 stycznia, a powinnam skonczyc opakowanie w sylwestra.
tak wiec: wezme 21 tabletke z tego blistra, pozniej 2 lub 3 tabletki z nastepnego blistra [kiedys juz tak robilam], 7 dni przerwy, 18 tabletek z nowego blistra + caly nowy blister, bez przerwy, bo chce miec krwawienie dopiero na feriach. ale nakombinowalam ale wszystko zgodnie z ulotka, wiec powinno byc ok chociaz sie jeszcze zastanowie, bo to troche poplatane i chyba duzo stresu by mnie to kosztowalo..

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 00:38   #1126
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandarin Pokaż wiadomość
ja połączyłam i nic mi się nie stanęło. tyle, że mam trochę inną taktykę niż ty.
otóż mam tzw. opakowanie awaryjne, z którego dobieram tabletki, jak chce przedłużyć albo jak mi zleci do zlewu albo innego rodzaju tragedia pigułkowa. (tak w ogóle to bardzo polecam ten sposób :P)
tak więc u mnie było 30+7+21+7+... i wszystko gra

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 01:18   #1127
KiSSSieL
Raczkowanie

ooo to widzę, że ja jestem weteranką yasminelli wśród was chyba:P biorę od 1,5 roku i nie narzekam w ogóle. Cudowne tabletki, trochę zmniejszyły bóle, nie tyję po nich (wręcz schudłam, ale tabletki chyba nie mają z tym nic wspólnego), nie czuję się ospała (może na początku zażywania byłam trochę otumaniona). Przez pierwsze 2 miesiące uzbrójcie się w cierpliwość, bo organizm dopiero się do niej przyzwyczaja, zachodzą zmiany więc różne rzeczy mogą się dziać... Dużą wadą jest cena, waha się od 37 do 48zl (w krakowie), ale naprawdę warto

dokładka 26 stycznia! POST 40,42,44

wish
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=10297287 %20#post10297287
KiSSSieL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 11:13   #1128
xCandyFlossx
BAN stały

?

Edytowane przez xCandyFlossx
Czas edycji: 2009-01-25 o 22:32
xCandyFlossx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 11:26   #1129
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xCandyFlossx Pokaż wiadomość
Hej mam problem. Jutro czyli w niedziele powinnam zacząć brać kolejne opakowanie yasminelle a od poniedziałku niema mojego ginekologa, niewiem co robić Czy tabletki moze wypisać mi inny lekarz ?
Powinnaś myślec o tym wcześniej. Może wypisac inny lekarz np. pierwszego kontaktu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-27, 12:52   #1130
sysecka
Raczkowanie

Cytat:
Hej mam problem. Jutro czyli w niedziele powinnam zacząć brać kolejne opakowanie yasminelle a od poniedziałku niema mojego ginekologa, niewiem co robić Czy tabletki moze wypisać mi inny lekarz ?
Dlatego właśnie mam przynajmniej 2 dodatkowe opakowania w domu zawsze..
Stary 2008-12-27, 13:39   #1131
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:

po recepte nie chodzi sie dzien przed.ja to robie minumum 1,5 tyg przed najlepiej brac recepty na np. 3 miesiace.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 13:47   #1132
Rebelious
Zakorzenienie

U mnie w przychodni jest taka skrzynka gdzie zostawia się prośby o recepty i na następny dzień odbiera się w Informacji gotowe recepty, które wypisuja lekarze rodzinni
Stary 2008-12-27, 14:08   #1133
olusiabrodnica
Raczkowanie

hejka ja mam taksa sprawe z innej bajki;p używala któraś z was balsamu brązującego?czy moge po nim isc na solarium?
Stary 2008-12-27, 14:32   #1134
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olusiabrodnica Pokaż wiadomość
hejka ja mam taksa sprawe z innej bajki;p używala któraś z was balsamu brązującego?czy moge po nim isc na solarium?

A co to ma do rzeczy?
Bo balsamie? mozesz, balsam jak każdy inny.
Stary 2008-12-27, 14:33   #1135
P-o-n-y
Zakorzenienie

Cytat:
lol?
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 14:42   #1136
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cytat:
Chyba wątki pomyliłaś

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 18:52   #1137
Mandarin
Raczkowanie

cześć dziewczynki bardzo dziękuję za pomoc no więc 7dniowej przerwy nie będzie i sylwester będzie suchy

będę tu pisać jak się czuję z nowymi tabsami, bo fajne te forum
Mandarin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 18:54   #1138
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Ja głupia mogłam też nie robić wczoraj przerwy i brać tabsy a tak to okres w sylwestra mi sie szykuje
Ale teraz nic juz nie poradze,odrobimy w każda pierwsza lepsza noc

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 19:26   #1139
kasiek1122
Zakorzenienie

Dziewczynyyy ale pomieszałam :/ ostatnio pisałam, że mi tabletka wpadła pod fotel w aucie i jej nie znalazłam, więc tak jak pisałyście wzięłam tabletke z następnego dnia i po prostu zamiast 21 przyjelam 20 tabletek zrobilam przerwe i w czwartek powinnam była zacząć nowe opakowanie, a ja zapomniałam :/ wziełam dopiero dzisiaj zażywam tabletki w celu uregulowania okresu, w ostatnim czasie nie antykoncepcujnie. Jak myślicie, zaburzyłam sobie bardzo gospodarkę hormonalną?
Stary 2008-12-27, 19:30   #1140
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiek1122 Pokaż wiadomość
Dziewczynyyy ale pomieszałam :/ ostatnio pisałam, że mi tabletka wpadła pod fotel w aucie i jej nie znalazłam, więc tak jak pisałyście wzięłam tabletke z następnego dnia i po prostu zamiast 21 przyjelam 20 tabletek zrobilam przerwe i w czwartek powinnam była zacząć nowe opakowanie, a ja zapomniałam :/ wziełam dopiero dzisiaj zażywam tabletki w celu uregulowania okresu, w ostatnim czasie nie antykoncepcujnie. Jak myślicie, zaburzyłam sobie bardzo gospodarkę hormonalną?
jesli nie uprawiasz seksu, czyli cel antykoncepcyjny nie jest dla ciebie wazny, to mysle ze jest ok. byleby wiecej sie to nie zdarzalo

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości