|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
walczę z nimi davrcinem - na szczęcie pomaga
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, w niedzielę skończyłam pierwsze opakowanie i teoretycznie powinno się u mnie pojawić krwawienie z odstawienia. No i krwawię, ale bardzo mało (w sumie by się zgadzało, bo normalnie mam niezbyt obfity okres). Psikus polega na tym, że już w ostatnim tygodniu brania tabletek wystąpiły u mnie plamienia i teraz nie wiem, czy to co mam teraz to ten 'okres' czy dalej plamienie? Powiem wam, że się sama w tym pogubiłam.
Biorąc pod uwagę charakterystyczne dla 'tych dni' bóle w podbrzuszu, mogę stwierdzić, że to jest krwawienie z odstawienia. Ale czy na pewno? Edytowane przez Rebelious Czas edycji: 2008-12-25 o 18:35 Powód: błąd rzeczowy |
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się. To normalne,że mozesz miec plamienia. Myślę,że to juz krwawienie z odstawienia. Wszystko ok
|
|
|
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki wielkie ;D ja zycze tobie abyś po Diane czuła sie dobrze ja bralam ja 4 miesiace i to co zrobila w moim organizmie nie zycze nikomu. masakra na buzi i mega widoczne zyly na calym ciele nawet czole jak bralam ją bylo ok... najgorzej bylo po odstawieniu.
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okres - comiesięczne krwawienie u kobiet nie stosujących antykoncepcji hormonalnej plamienie - występowanie zabarwionej krwią wydzieliny w okresie przyjmowania pigułek antykoncepcyjnych, moze byc spowodowane bardzo roznymi przyczynami krwawienie z odstawienia - krwawienie występujące w czasie comiesięcznej 7 dniowej przerwy w przyjmowaniu pigułek
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nie przeczytałaś uważnie mojego wcześniejszego postu. Te pojęcia sobie przyswoiłam już dawno, tylko nie chciałam stosować cały czas terminu 'krwawienie z odstawienia' i chyba niektórzy zrozumieli co mam na myśli mówiąc 'okres'. Ale jeśli tego typu błąd rzeczowy to naprawdę karygodne przewinienie to natychmiast poprawię wiadomość.
|
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Poprawiłam mimo wszystko, żeby nikogo nie raziło
![]() A tak powracając do tematu to dopiero dzisiaj pojawiło się konkretne krwawienie, brzuch boli i leje się ze mnie strasznie. Aż się dziwie, bo normalnie miałam raczej mało obfity i niezbyt bolesny okres. |
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ale to chyba nie istotne jakie bylo krwawienie zanim się zaczeło brac tabletki
|
|
|
|
#1121 |
|
Raczkowanie
|
przez 5 dni brałam antybiotyk (dalacin c) ostatnia tabletka z pudełka + 4 dni przerwy. Lekarz powiedzial tylko ze to dobrze ze akurat koncze pudelko i ze to wypada w sam raz. ale ja nie wiem w sam raz na co, nic nie poweidzial o dodatkowym zabezpieczeniu. Dziś wzięłam 1 tabletkę z nowego pudełka, do kiedy (i czy w ogole) powinnam sie dodatkowo zabezpieczac?
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w przypadku gdy zrobiłaś przerwę zabezpieczaj się dodatkowo przez pierwsze 7 tabletek z opakowania (ja tak zrobiłam dla spokoju i było ok) |
|
|
|
|
#1123 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziweczyny
jestem wlasnie na koncu pierwszego opakowania Y (wczesniej bralam przez 3 lata Harmonet i bylo ok), nie zauwazylam wiekszych zmian, oprocz 3 pryszczy (co w moim przypadku zdarza sie "raz na ruski rok"). Ogólnie jestem zadowolona. Apetyt mi sie specjalnie nie zmienil, licze na to za spadnie mi kilka kg, a moze urosnie co nieco powyzej pasa ;P Czytalam Wasze opinie, wiele bylo negatywnych, mam nadzieje, ze ja nie bede miala takich przejsc. Chcalam sie Was zapytac, czy moge nie robic sobie po pierwszym opakowaniu tej przerwy? wiadomo, Sylwester i te sprawy..... a ten najgorszy i najobfitszy dzien wypadlby wlasnie w sylwestra... Co o tym sadzicie???? |
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
a ja teraz będę kombinowac - nie chce laczyc opakowan, bo nie chce krwawienia na sesje, ale tez nie chce zaczynac przerwy do 4 stycznia, a powinnam skonczyc opakowanie w sylwestra.
tak wiec: wezme 21 tabletke z tego blistra, pozniej 2 lub 3 tabletki z nastepnego blistra [kiedys juz tak robilam], 7 dni przerwy, 18 tabletek z nowego blistra + caly nowy blister, bez przerwy, bo chce miec krwawienie dopiero na feriach. ale nakombinowalam ale wszystko zgodnie z ulotka, wiec powinno byc ok chociaz sie jeszcze zastanowie, bo to troche poplatane i chyba duzo stresu by mnie to kosztowalo..
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
otóż mam tzw. opakowanie awaryjne, z którego dobieram tabletki, jak chce przedłużyć albo jak mi zleci do zlewu albo innego rodzaju tragedia pigułkowa. (tak w ogóle to bardzo polecam ten sposób :P) tak więc u mnie było 30+7+21+7+... i wszystko gra
|
|
|
#1127 |
|
Raczkowanie
|
ooo to widzę, że ja jestem weteranką yasminelli wśród was chyba:P biorę od 1,5 roku i nie narzekam w ogóle. Cudowne tabletki, trochę zmniejszyły bóle, nie tyję po nich (wręcz schudłam, ale tabletki chyba nie mają z tym nic wspólnego), nie czuję się ospała (może na początku zażywania byłam trochę otumaniona). Przez pierwsze 2 miesiące uzbrójcie się w cierpliwość, bo organizm dopiero się do niej przyzwyczaja, zachodzą zmiany więc różne rzeczy mogą się dziać... Dużą wadą jest cena, waha się od 37 do 48zl (w krakowie), ale naprawdę warto
|
|
#1128 |
|
BAN stały
|
?
Edytowane przez xCandyFlossx Czas edycji: 2009-01-25 o 22:32 |
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Powinnaś myślec o tym wcześniej. Może wypisac inny lekarz np. pierwszego kontaktu.
|
|
|
|
#1130 |
|
Raczkowanie
|
Dlatego właśnie mam przynajmniej 2 dodatkowe opakowania w domu zawsze..
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po recepte nie chodzi sie dzien przed.ja to robie minumum 1,5 tyg przed najlepiej brac recepty na np. 3 miesiace.
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w przychodni jest taka skrzynka gdzie zostawia się prośby o recepty i na następny dzień odbiera się w Informacji gotowe recepty, które wypisuja lekarze rodzinni
|
|
|
|
#1133 |
|
Raczkowanie
|
hejka ja mam taksa sprawe z innej bajki;p używala któraś z was balsamu brązującego?czy moge po nim isc na solarium?
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1137 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki
bardzo dziękuję za pomoc no więc 7dniowej przerwy nie będzie i sylwester będzie suchy będę tu pisać jak się czuję z nowymi tabsami, bo fajne te forum
|
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Ja głupia mogłam też nie robić wczoraj przerwy i brać tabsy a tak to okres w sylwestra mi sie szykuje
Ale teraz nic juz nie poradze,odrobimy w każda pierwsza lepsza noc
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynyyy ale pomieszałam :/ ostatnio pisałam, że mi tabletka wpadła pod fotel w aucie i jej nie znalazłam, więc tak jak pisałyście wzięłam tabletke z następnego dnia i po prostu zamiast 21 przyjelam 20 tabletek zrobilam przerwe i w czwartek powinnam była zacząć nowe opakowanie, a ja zapomniałam :/ wziełam dopiero dzisiaj
zażywam tabletki w celu uregulowania okresu, w ostatnim czasie nie antykoncepcujnie. Jak myślicie, zaburzyłam sobie bardzo gospodarkę hormonalną?
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.

walczę z nimi davrcinem - na szczęcie pomaga 

jak bralam ją bylo ok... najgorzej bylo po odstawieniu.

To już raczej nie plamienie

ale wszystko zgodnie z ulotka, wiec powinno byc ok