|
|
#1351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
a ja byłam wczoraj u gin i powiedziałam mu o tych moich przesuszonych oczach. powiedział ze to bardzo możliwe ze mam to od tabletek i ze jeśli chce może mi przepisać inne. odmówiłam wydaje mi sie to bez sensu no bo skoro Y mi odpowiadaja i to bardzo to po co ja zmieniac a z oczmi radze sobi jakos
kropelki, ograniczam komputer w weekendy prawie wogole z niego nie kożystam. a tak na marginesie to koncze juz 3 opakowanie i czuje sie jak najbardziej bosko
|
#1352 |
|
Raczkowanie
|
Hilda1988 tez chciałabym sie czuc jak Ty czyli bosko. Skonczyłam 3 blister i nie wiem czy zmienic na inne. Wszystko jest ok nie zgrubłam piersi minimalnie mi urosły tylko jest problem małe libido i humorki jak baba w ciazy wszystko mnie drażni.
Dziewczyny Wy tez tak miałyscie jak brałyscie Y?? Chce zmienic ale boje sie ze przytyje. Chce wiedziec bo jutro ide do gina i nie wiem czy zmieniac czy nie a nie chce zeby mi lekarka przepisała jakies beznadziejne tabletki. Prosze napiszcie cos. buziaczki i pozdrawiam
|
|
#1353 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam podobnie.Kończe 3 blister piersi urosły,libido w normie,ale te moje humorki wykoczą chyba wssystkich dookoła.Poza tym zrobiłam sie jakas strasznie wrazliwa,nic mi nei mozna złego powiedzieć bo od razu płacze.Bardzo szybko sie wzruszam na filmach itd a kiedys była ze mnei raczej twarda baba
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmieniłam- i nie żałuję. też się obawiałam ale jeśli nie spróbujesz to się nie dowiesz czy będzie lepiej a beznadziejnych tabletek nie ma- są tylko źle dobrane :P |
|
|
|
|
#1356 |
|
Raczkowanie
|
Narazie jeszcze nie. mam nadzieje ze mi przejdzie.Ja sie boje ze po innych przytyje
|
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
humorki i placzlisoc sa tez po innych tab. bralam diane, bralam cilest teraz Y zawsze to samo ale przy innych tab mialam jeszcze inne skutki uboczne przy Y tylko wlasnie ta nadwrazliwosc na otoczenie. ale to przechodzi
|
#1358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I podobnie jak u Kenali w ostatnim czasie na płacz mi się często zbiera. Czasem to się na siebie denerwuje i pytam "No i po co beczysz?" Ehh jak się uspokoję to dochodzę do wniosku, że bez większego powodu. Oj Yasminellki co wyście ze mną zrobiły
|
|
#1359 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie dziewczyny . wracam po ponad półrocznej przerwie do brania tabletek antykoncepcyjnych. lekarz przepisał mi właśnie yasminelle. wiem,że zabrzmi to głupio,ale nie wiem czy w odpowiedni dzień wziełam pierwszą tabletkę. wczoraj pobolewało mnie podbrzusze i zauważyłam delikatne plamienie,więc przyjęłam pierwszą tabletkę. dopiero dzisiaj dostałam normalnego krwawienia i "normalnych" bóli podbrzusza.. rozwiejcie moje wątpliwości
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u endokrynologa, w związku z podwyższonym TSH i przepisała mi Letrox. Przeczytałam ulotkę i nie ma tam nic na temat tabletek antykoncepcyjnych, że może osłabiać ich działanie, więc chyba wszystko będzie dobrze, ale i tak chciałam Was o to zapytać
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem czy nie bede musiala ich jednak zmienic..
biore rok. okazalo sie, ze w ostatnim czasie [od miesiaca, dwoch?] mam jeszcze jeden dodatkowy skutek uboczny [oprocz tego ze przytylam w rok 10kg]. ciagle ostatnio kloce sie z TŻ i wszystkimi dookola. wkurzaja mnie drobiazgi. zawsze bylam czepialska i nerwowa, ale teraz to przechodze sama siebie, sama to widze czasami jak sie z kims pokloce albo czepie kogos o cos, to jak sie pozniej zastanowie to az mi wstyd. TŻ az sie boi czasem cos zazartowac bo od razu sie wsciekam. inni tez to widza. kiedys chyba nie bylam az taka nie wiem, myslalam nawet nad tym ze moze to stres - sesja, ale bez przesady az tak sie nią nie stresuje i kiedys nawet przed matura nie bylam taka nabuzowana...no i teraz nie wiem
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tak troche z nudow sie popytam :P
biore Y, to oczywiste ![]() no i od tygodnia prawie jestem chora, przyjmuje tam leki typu Pyralgina, rutinacea, modafen... Mam wysoka goraczke nawet :P Antybiotykow zadnych nie biore, pomiedzy przyjmowaniem Y a lekow na przeziebienie robie conajmniej godzine przerwy... Jezeli na dzisiaj i na łikend planuje mily wieczor z TZem, to nic "mi nie grozi"?
|
|
|
|
#1363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
te które wymieniłaś nie wpływają na tabsy, a jeśli coś jest z paracetamolem, to pamiętaj tylko by nie przekroczyć dziennej dawki 3g
|
||
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Uspokoiłam się, poszukałam w necie (chociaż nie myslałam, że znajdę coś takiego - ach ta ignorancja i niewiara
) i na tej stronce http://www.netkobiety.pl/t2002.html przeczytałam, że Letrox nie osłabia działania tabletek |
|
|
|
#1365 |
|
Raczkowanie
|
Tez u mnie było tak ze cały czas sie czepiałam TŻ i az mi było pozniej wstyd. Ostatnio byłam u lekarza i przepisał mi mercilon. Jestem ciekawa co to bedzie, mysle ze bedzie ok.
Czy ktoraś z was zmieniała z Yasminelle na mercilon pozdrawiam was
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Ja Wam powiem,że strasznie jakoś bym sie bała zmienić teraz pigułki. dobrze mi jest z yasminelle. jeśli miałabym zrezygnować to już w ogóle żadnych chyba bym nie chciała...
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po Mercilonie miałam mdłości, z każdym miesiącem coraz dłuższy okres i niestety przytyłam Zobaczymy jak będzie z Yasminelle, zaczynam brać za 2 tygodnie
|
|
#1368 |
|
Raczkowanie
|
mademoiselle jeanne a ile przytyłas?? Ja bede brała przez miesiac jak bede zle sie czuła to zaraz zmieniam na inne.
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
piore Y juz pol roku jak ten czas szybko mija
zauwazylam tylko zmiany na + o ile przy pierwszych 2-3 opakowaniach dretwialy mi nogi mialam napady glodu bolala mnie gola bylam senna ale przeczekalam dzis juz jest wszystko ok. te 2-3 mieisace trzeba poprostu odczekac a nie od razu zmieniac tab. wydaje mi sie ze przy kazdym opakowaniu organizm musi sie przyzwyczaic.
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z jedzeniem się pilnowałam, normalnie ćwiczyłam.. ![]() A biust mi urósł z C do E
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rok = 10kg wiecej. biust - z 75C do 75F. a nie zmienilam ani trybu zycia, ani diety czy sposobu jedzenia, ruszam sie tez tyle co zawsze. nigdy nie wazylam tyle, moje maksymalne skoki wagi przed yasminelle to 2-3kg. za tydzien wizyta, zobaczymy co babka powie. cos czuje ze zmiana bedzie, bo raz ze ta waga, dwa - ostatnio od nowego roku okropnie humorzasta jestem, ciagle zla i smutna, nic mnie nie cieszy [ciekawe czy to od Y], a trzy - nagle po roku libido mi spadlo do tej pory bylo gigantyczne, nie mialam z tym problemow bo jestem temperamentna a teraz w ogole mi sie seksu nie chce
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#1374 |
|
Raczkowanie
|
ja skoczyłam brac pierwsze opakowanie. zaczynajc brac wazyłam 51 kg.
w pierwszym tygodniu brania miałam straszne humory od histerycznego płaczu po niepochamowane napady smiechu, w drugim tygodniu tak jakby mi piersi troche urosły... chociaż może właściwsze słowo to zaokragliły sie i nabrały takiego ładnego kształtu, i od drudiego tygodnia towarzysza mi dzien w dzien plamienia... schudłam do 47,5 kg przy wzoscie 172 cm... - to taka ogolna charakterystyka 3 poczatkowych tygodni z Yasminelle a teraz pytanie czy po odstawieniu tabsow miałyscie jakie mdłosci bo nie wiem co sie dziejke...w ciaze nie wieze i bardzo bym sie zdziwiła (jestem panikara - nie zaprzeczam ) jakby to była ciaza ale w sumie to nie wiem od czego te mdłosci....
Edytowane przez babcia andzia Czas edycji: 2009-01-19 o 22:33 |
|
|
|
#1375 |
|
Raczkowanie
|
teraz mam tydzien przerwy i taknie za ciekawie sie czuje
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
mdłości mogą być ogólną reakcją twojego organizmu na nowość jaką są pigułki.
daj sobie jeszcze jeden cykl na obserwacje, a jeśli nie - powiedz o tym ginekologowi. a nuż zaleci zmianę perparatu. a może po prostu to twoja reakcja na koniec semestru? ja sama mam chwilowo mega stesowy okres w pracy, walczę z szalejącymi terminami i szefami, i poniekąd pracuje na 3,5 etatu (mam 2 prace i udzielam korków z 2 języków). no i tak sobie schudłam już 5 kg (58 przy 179), a każdy dzień kończę lub zaczynam sesją mdłości. w ciąży nie jestem na bank, więc to nie bobas mi to powoduje (prędzej ten kongo-pms ktorego ostatnio mi macica zafundowała. oj chyba będziemy musieli was zmienic yasminellki... oooj niefajnie). a diety i nic z tych rzeczy nie zmieniłam.
Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2009-01-20 o 01:02 |
|
|
|
#1377 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Yasminellki,
jakiś czas temu pisałam Wam,że drętwieją mi dłonie. Moja gin aż z ciekawosci wielka księgę przewertowała, bo o takim skutku ubocznym przy Y nie słyszała. Kazała brać dalej. I biorę, wszystko wróciło do normy. Miałam wtedy mnóóóóóóstwo problemów, zmartwień, nerwów, podejrzewam,ze od tego miałam te drętwienia i wysypkę na ciele (okropna! nawiasem mówiąc). No i do tego wszystkiego schudłam 5 kg Nie wiem czy to od tabsów, jedyne co zmieniłam w swoim menu, to wyeliminowałam praktycznie do zera białe pieczywo i zmieniłam na ciemne. Ot, to wszystko. Moze to dlatego, choć niektóre z Was pisały, że Y "zahamowuje" zrzucanie kg i nawet dieta nie pomaga. Ot, to moje ostatnie spostrzeżenia. Aha, Y przyjmuje 8 miesiąc, humorki mam większe niz przed ich braniem i libido troche spadło, ale z tym da sie zyć Pozdrawiam!!
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj zaczęłam trzecie opakowanie.
Piszecie tu ile przytyłyście... Ja mam nadzieję, ze nie przytyję po Yasminelle, chociaż w tym momencie ciężko powiedzieć, nie mam w domu wagi , ale mogę powiedzieć, że odkąd 1,5 roku temu przestałam brać Letrox na tarczycę to przytyłam jakieś 15 kilo... Mam nadzieję, że teraz jakoś mi się to unormuje i będe mogła z tym zawalczyć |
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
moje libido po 5 miesiaca brania jest taki ze mogla bym zawsze i wszedze.
|
#1380 |
|
Rozeznanie
|
a ja czuje sie troche pogubiona...bo z jednej strony to dopiero skonczyłam pierwsze opakowanie i wiadomo organizm sie przyzwyczaja, ale koncówke opakowanie przezyłam strasznie, dzien w dzien albo chodziłam cała w nerwach albo płakałam i myslalam ze zaraz cos sobie zrobie, w sobote wyszłam ze znajomymi do pubu i nagle przy stoliku plakac zaczelam, wszyscy pytali co sie dzieje, a ja nawet wytlumaczyc tego nie moglam... przy Yasmin tez tak mialam, przestraszyłam sie i zmieniłam, mysłam jeszcze czy by w ogole nie przestac brac tabletek na jakis czas, ale organizm by zaczal wariowac ;/
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.

kropelki, ograniczam komputer w weekendy prawie wogole z niego nie kożystam.
i czuje sie jak najbardziej bosko

czasami jak sie z kims pokloce albo czepie kogos o cos, to jak sie pozniej zastanowie to az mi wstyd. TŻ az sie boi czasem cos zazartowac bo od razu sie wsciekam. inni tez to widza. kiedys chyba nie bylam az taka
nie wiem, myslalam nawet nad tym ze moze to stres - sesja, ale bez przesady

Zobaczymy jak będzie z