|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Tyle się nasłuchałam o spóźniającym się krwawieniu, że aż i mi się spóźnia
|
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
się nie spóźnił u mnie
jak zawsze 4. dnia
|
|
|
|
#1863 |
|
Wtajemniczenie
|
ja czekam..
zaczynam się stresować. jutro 4 dzień przybywaaaj..jedyne co mi towarzyszy to jakiś białawy śluz i bol piersi.. :confus ed:
|
|
|
|
#1864 |
|
Przyczajenie
|
bralam antybiotyk,wiem ze przez 7 dni po tez nalezy sie dodatkowo zabezpieczac,ale po skonczeniu antybiotyku wzielam tylko 2 pigulki i zaczal sie tydzien przerwy.Po przerwie zaczelam nowe opakowanie i juz wzielam druga pigulke,czy jestem juz zabezpieczona?prosze oodpowiedz.
|
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tez chcialabym przesunac o jakies 2-3h do tylu... Dzis wlasnie zaczynam 1-sze opakowanie Yasminelle - ciekawe czy beda dla mnie odpowiednie, bo wczesniej przez 4 lata bralam Mercilon ktory po 3 latach dawal skutki uboczne. Zrobilam 1,5roku przerwy i teraz mi te przepisano (po badaniach oczywiscie). Edytowane przez Maripossa Czas edycji: 2009-02-19 o 21:51 Powód: poprawka |
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba wdała mi się jakaś infekcja i przez to się spóźnia krwawienie. Mam tabletkę Clotrimazolum w domu, ale nie wiem czy brać, skoro powinnam w nocy lub rano dostać miesiączki, a tego leku podczas miesiączki stosować nie wolno.. dylemat.
|
|
|
|
#1868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
||
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chyba się wstrzymała z aplikowaniem globulki
|
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu?
ja bym sobie zaaplikowala, ale lepiej jakbys miala masc i sie posmarowala. i tak jesli to infekcja to bedziesz musiala zrobic 'kompleksowe' leczenie po krwawieniu
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlatego właśnie bym wybrała maść (zapomniałam dodać )a po krwawieniu zaaplikowałabym globulkę ale nie wiem, z globulkami tylko raz miałam do czynienia, więc mogę się mylić
|
|
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za rady, szkoda, że ich już nie przeczytałam.
![]() Wzięłam globulkę. I krwawienie też jest. ![]() A mogę wiedzieć co stosujecie na infekcje? Tylko leki na receptę, czy może macie jakieś sprawdzone maści/globulki? |
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie niestety infekcja bez leków na receptę sobie nie pójdzie.. 3 razy z nią walczyłam już i zawsze potrzebna była pomoc lekarza ;p
|
|
|
|
#1874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
srodkami bez recepty. pierwszy raz byla to sama masc clotrimazolum stosowana 2 razy dziennie i u mnie i u TŻ przez 2 tyg. i 2 tyg. abstynencji. drugi raz tez ta masc ona odpowiednio stosowana moze uratowac przy lagodnej infekcji a kosztuje ok. 3 zl ![]() teraz chyba dopadlo mnie cos silniejszego - najpierw leczylam sie gałkami dopochwowymi vagical, troche sie uspokoilo, ale nie do konca. mialam wizyte u ginekologa, kazala mi kupic dodatkowo floragyn dopochwowo i do łykania provag [wydalam 50zł!] i fakt faktem, na poczatku - w czasie stosowania i ok. 5 dni po bylo lepiej, ale dyskomfort calkowicie nie minal - nadal są upławy [wieksze niz powinny byc normalnie] i nadal troche swędzi. to niby 3 raz leczenia bez recepty, ale tym razem nie udalo sie pozbyc dziadostwa do konca, a przyznam ze spodziewalam sie lepszych efektow za 50zł ![]() wiec prawdopodobnie bede musiala wziac cos na recepte. a raz leczylam sie gynalginem - są to globulki dopochwowe na recepte, zaplacilam za nie ok. 6zł i pomogly Cytat:
nie cierpie tego
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2009-02-20 o 10:23 Powód: uciecie |
||
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie nie zgodze, ze wracaja :P ja jakims cudem od jakis 8 miesiecy nie mialam infekcji
takze uwazam, ze jest dobrze
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynom nawracaly po dluzszych okresach spokoju niz 8 miesiecy ![]() a czym sie leczylas ostatnio?
|
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
ojjj ja też się tak pocieszałam, ale prawda bywa brutalna hehe
![]() oczywiście, życzę Ci, żeby nie wróciło ![]() bo to jednak okropnie męczy :/ |
|
|
|
#1880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze Ci nie wroci to cholerstwo a ile kosztuje ta masc? Cytat:
||
|
|
|
#1881 |
|
Wtajemniczenie
|
szanowna ciocia przyjechała
tak jak w wiekszosci u Was, w 4dzień.mimo, ze brzuch boli- panuje euforia no to zobaczymy. ile będzie trwał...
|
|
|
|
#1882 |
|
Raczkowanie
|
a ja ma taki mały problem...
moja siostra posiala gdzies ulotke z leku "febrisan tabs" (czy jak to sie tam pisze) i teraz nie wiem czy moge go brac bo sie przeziębienia dorobilam. wiem ze to nie antybiotyk ale jak bym miala w rece ulotke to byłabym spokojniejsza...
|
#1883 |
|
Zadomowienie
|
u mnie też w 4 dniu zawsze przychodzi krwawienie i trwa 4 dni tylko.. boli brzuch pzrez 1 dzień a potem juz nic nie czuje
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
febrisan nie obniza skutecznosci tabletek
|
|
|
|
|
#1885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to teraz sie tylko musze zastanowic jak ja to połknę;(
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1887 |
|
Zadomowienie
|
a ja teraz biorę aspirin C hmm to tez może w większej ilości sparwic, że tabletki nie beda miały swojego zabezpieczenia..?
|
|
#1888 |
|
Rozeznanie
|
hejka dziewczyny
ja właśnie dzisiaj dostałam receptę na yasminelle od gin wcześniej przez rok brałam diane35, miałam pół roku przerwy i teraz polecono mi właśnie te tabletki . I mam pytanie czy u którejś z was po braniu tych tabletek poprawił się stan włosów , bo moje strasznie się przetłuszczają i wypadają i też między innymi dlatego będę je brać . Mam nadzieje że nie wywołają u mnie skutków ubocznych żadnych, bo jak brałam diane35 to wszystko było ok tylko z 5 kg mi się przybrało , a pani dr mówiła że przy tych tabletkach powinno mi być łatwiej schudnąć ale zobaczę jak to wyjdzie w praktyce w razie co mam nadzieję że wesprzecie radą
|
#1889 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczęta ja mam pytanie do Was o te infekcje: miałyście je przed tabsami też?
Czy dopiero zaczęły się u was pojawiac jak zaczełyście brac tabsy? Bo ja jak na razie to szczęściarą byłam i u mnie to raz w życiu coś tam mi się przypałętało, a tak to spokój mam... Więc ciekawa jestem czy to ma wpływ biorąc pod uwagę wasza praktykę... ![]() tylko bez zazdrości proszę...
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny uspokójcie mnie. od niecałych 2 lat biorę pigułki. zawsze dostawałam krwawienie około 4 dnia. kilka miesięcy emu zaczęłam je dostawać piątego a w ostatnim miesiącu dostałam 6 dnia. dziś jest 6 dzień a ja mam tylko kilka kropel brązowego plamienia. co to może być? czy powinnam się martwić?
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.

jak zawsze 4. dnia
zaczynam się stresować. jutro 4 dzień
przybywaaaj..
:confus ed:

)