|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam te globulki zaplacilam 1.70 ! chociaz na opakowaniu bylo 5 zł chyba jaks promocja była. ale po 4 dniach nie widze poprawy. mam jakas dziwną infekcje. nic nie swedzi nic nie piecze ino upławy lekarz stwierdzil wczesny stan zapalny. no zobaczymy czy cos zdziałaja ;/
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam, ale nie zrozumiałam Twojej wypowiedzi.
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno czasem bywa tak, że dawka hormonów z zażywanych tabletek już nie wystarcza. Ale ja się nie znam i jak mam większe wątpliwości to lecę do lekarza. Może się umów na wizytę.
Będziesz spokojniejsza.
|
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
nie wystarcza czyli co, ciąża prawdopodobna?
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
prawdopodobieństwo jest znikome, słyszałam tylko o jednym takim przypadku kiedy dziewczyna nagle dowiedziała się od lekarza, że ma jeden płodny jajnik.
![]() ja bym się nie martwiła na zapas, tylko po prostu zgłosiła się do lekarza. ![]() może jutro się krwawienie wyklaruje. Edytowane przez Rebelious Czas edycji: 2009-02-20 o 23:51 |
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
nieee to ze tabletki przestaly ci sluzyc znaczy ze pojawiac sie moze coraz wiecej skutkow ubocznych w tym takze brak krwawienia badz jego nieregularne pojawianie sie, antykoncepcja zachowana tu na forum bylo juz kilka rpzypadkow ze tabletki rpzestaly sluzyc. lekarz zmienial je dziewczynam na inne aby jak najskuteczniej wyeliminowac skutki uboczne
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1899 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wypadania - poprawilo sie i to baaaaardzo. dzis wypadaja mi tak przecietnie, wiec poprawa jest i to duza. co do przetluszczania - na poczatku wydawalo mi sie, ze byla poprawa, ale teraz chyba jednak tak samo sie przetluszczaja jak przed braniem, chociaz ciezko powiedziec, bo czesto je prostuje [akurat zbieglo sie to mniej wiecej z rozpoczeciem brania, wtedy kupilam prostownice ] i to przetluszczanie moze byc tez z tym zwiazane ![]() Cytat:
pierwsza infekcja pojawila sie pod koniec pierwszego brania tabletek od tamtej pory srednio co pol roku nawraca, raz w slabszej postaci, ktora moge zaleczyc samym clotrimazolum, a raz w silniejszej, gdzie bez pomocy lekarza sie nie obedzie. wyglada to tak - zaczelam brac yasminelle rok temu na przelomie grudnia/stycznia, po sylwestrze - ostra infekcja, czerwiec - ja nic nie odczuwalam, cytologia wykazala jakies bakterie, wiec leczenie [ale nie bylo uplawow, swedzenia ani nic, wiec przeszlam to bez problemow ]wrzesien - swedzenie i uplawy, ale dosc lekkie objawy w porownaniu ze styczniem, zaleczone clotrimazolum styczen teraz - infekcja i to porzadna i chyba jeszcze z nią nie skonczylam... ![]() Cytat:
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|||
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
ja również... pierwszą infekcję też miałam jakoś przy pierwszym albo drugim opakowaniu.. drugą po kolejnych 3 miesiącach i później właśnie 13miesięcy spokoju
|
|
|
|
#1901 |
|
Raczkowanie
|
No tak...
to mnie pocieszyłyście... ![]() w niedzielę ostatni tabs i czekamy na @...
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1902 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny,
czy wy też macie problemy z plamieniem/długim okresem?Moj okres trwa wlasnie tydzien :/ (a zwykle mialam go 3,4 dni) Nie wiem co mam robić.Trochę się martwię... |
|
|
|
#1903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie martw sie, grunt ze masz krwawienie z odstawienia w odpowiednim czasie, czyli w tyg. przerwy
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
||
|
|
|
#1904 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny mam pytanie,
w przyszlym tygodniu mam wizyte u nowego ginekologa i akurat wypadl mi okres-bo tak na oko ustalilam date wizyty. troche mnie to stresuje bo nigdy nie bylam na badaniu podczas okesu, czy to dla niego bedzie normalne? |
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
]ja tez bylam raz u ginekologa w czasie okresu i bylo normalnie, chociaz troche sie krepowalam, to pani doktor zachowywala sie jakby nigdy nic. nawet sie zdziwila jak sie zapytalam [zadzwonilam dzien przed wizyta] czy moge przyjsc bo mam okres i jak przyszlam byla bardzo mila [zreszta jak zwykle] i powiedziala, ze to dla niej normalna sytuacja.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2009-02-21 o 23:18 Powód: dopisek |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1906 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewuszki, a powiedzcie mi jak to jest właściwie z tymi piersiami
![]() jestem po pierwszym opakowaniu i rzeczywiscie zauważyłam, że piersi nieco mi się zaokrągliły czy mogę liczyć jeszcze na delikatne oddziaływanie kolejnych opakowań na rozmiar mojego biustu? ..oj chciaaałabym chciałaaa
|
|
|
|
#1907 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczęta
![]() Co do infekcji to ja już przed braniem tabletek miałam na mnie źle wpływa np zapachowy papier toaletowy, zapachowe wkładki i podpaski, zmiana płynu do higieny intymnej, czasem nawet zmiana wody (jak np gdzies wyjedziemy) także uważać ciągle muszę , ale ostatnio spokój ![]()
|
|
|
|
#1908 |
|
Raczkowanie
|
hej!
dziewczyny czemu pierwsza tabletke nalezy przyjac w 1 dzien miesiaczki? jezeli by sie przyjelo np. w srodku cyklu to by nie dzialaly??? ciekawi mnie to
|
#1909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1910 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
Mam pewnien problem. Ostatnio miałam 7 dniową przerwę w braniu Yasminelle. Wczoraj miałam wziąć tabletkę z nowego blistra. Niestety zapomniałam o niej i wzięłam ją dzisiaj ok 6 rano. Czy powinnam dalej brać tabletki i czy dobrze zrobiłam biorąc ją dzisiaj? Nie chciałabym robić teraz przerwy i czekać do następnego okresu by brać nowy blister. Proszę o odpowiedz i pozdrawiam |
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz postepuj tak, jak w przypadku zapomnianej tabletki w pierwszym tygodniu (czyli wszystko zalezy od tego, kiedy byl ostatni stosunek). dobrze, ze nie spoznilas sie dluzej wg ulotki: Pominięcie tabletki w pierwszym tygodniu. Przyjąć pominiętą tabletkę, tak szybko jak to możliwe, nawet jeżeli oznacza to, że trzeba przyjąć dwie tabletki na raz. Tabletki znowu należy przyjmować o zwykłej porze i stosować dodatkowe zabezpieczenia, na przykład prezerwatywy, przez następne 7 dni. Jeżeli odbyło się stosunek w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki lub zapomniało się zacząć kolejny blister po tygodniu przerwy, trzeba zdawać sobie sprawę, że istnieje ryzyko ciąży. W takim przypadku, należy skontaktować się ze swoim lekarzem. czyli - jesli nie bylo stosunku w tyg. przerwy, to dalej bierz i sie zabezpieczaj dodatkowo przed ciaza przez 7 dni. jesli byl - do lekarza, bo mozesz byc w ciazy [co jest malo prawdopodobne, wiem - bo moja kolezanka tak miala i lekarz dal jej w razie czego postinor ale mowil ze to raczej niemozliwe]
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2009-02-22 o 16:29 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1912 |
|
Przyczajenie
|
dziękuję za pomoc
|
|
|
|
#1913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1914 |
|
Wtajemniczenie
|
tak, tak, też moje piersi były bardzo bolesne. ale teraz w trakcie przerwy nie bolą wogole
a we wtorek zaczynam 2 blister.. zobaczymy czy urosną mi cycki jak grzyby po deszczu ..?
|
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nabrzmiewaja dokladniej tlumaczy to pewien skutek uboczny zwany "zatrzymaniem wody w organizmie" woda ta zatrzymuje sie w najbardziej zatluszczonych partiach ciala czyt. piersi, uda posladki, a wiec teoretycznie "powiekszenie" biustu łaczy sie z powiekszeniem ww. innych partii ciala. (to zjawisko mialo miejsce u mnie) oraz powjawienien sie celullitu .(ach a ktora kobieta go nie ma )po odstawieniu tab. wszystko wraca do dawnych rozmawiow
|
|
#1916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja juz biore rok yasminelle i moje piersi wcale nie urosly ;p ale to u ciebie moze byc inaczej pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1917 |
|
Przyczajenie
|
wiiiitam,
pisałam bodajże tydzień temu, że zaczynam brać Yasminelle i że są to moje pierwsze tabletki. Moje obserwacje po kilku pierwszych dniach brania ich: od 1 godz do 1,5 od wzięcia tabletki ciągnie mnie na wymioty ale ostatecznie nie wymiotuję.. :P tylko takie dziwne uczucie i przechodzi i potem jest cacy ... no i to krwawienie no.. ;/ bo niby już powinnam się pożegnać z moim okresem [5 dzień, a w normalce max 3 dni] ..a on dalej się za mną wlecze ("helloł!")/...i to taki z podwójną siłą... :P no nic ..wieeem trzeba poczekać aż się organizm zaaklimatyzuję no ale, gdy wzięłam pierwszą tabletkę i mnie zemdliło to zaczęłam panikować bo byłam w gościach i pierwsze co zrobiłam gdy przyszłam do lokalu to było zlokalizowanie toalety :P czy u was podobnie wyglądały pierwsze dni "brania" ![]() pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi do mojego poprzedniego pytania
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
okres moze sie znacznie wydluzyc. moj przy pierwszym opakowaniu trwal 10 dni. inne dziewczyny pisaly ze u nich trwało to pol opakowania. zatem cierpliwosci. wszystko w normie.
|
#1919 |
|
Raczkowanie
|
hej...
jestem nienormalna... poradzcie. od tygodnia biore tabletki, zero skutkow uboczynch jak narazie (oby nie zapeszyc... tfu tfu...), zaczelam je brac, gdy mialam bardzo dziwny okres, tzn. nie bylo normalnej krwii tylko cos brazowego(pisalam o tym kiedys tam gdzies tam wczesniej). miesiac wczesniej okres spoznil sie mi 2tyg, byl rowniez skapy (jak nigdy trawal 3dni, gdy zawsze trwa min.7) po czym rowniez bylo to cos brazowego. moja siestra stwierdzila, ze to norma, i jak miala nieregularny to miala takie przypadki, i ze moge wziasc tabletki od tego, bo moze mi sie rozlegulowal itp. w tamtym miesiacu robilam sobie testy ciazowe wiec to akurat wykluczam. (tzn. to ze od 2 miesiecy moge byc w ciazy). jak sadzicie: tabletki dzialaja prawidlowo, czy tez nie i powinnam sie dodatkowo zabezpieczac?
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mialam okropne mdlosci przy pierwszych tabletkach
ledwo sie powstrzymywalam od wymiotowania, ale pozniej przeszlo (od drugiego opakowania) i juz tak nie jest ![]() a ja dzis dostalam krwawienie, jak zwykle 6 dnia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

chyba jaks promocja była. ale po 4 dniach nie widze poprawy. mam jakas dziwną infekcje. nic nie swedzi nic nie piecze ino upławy lekarz stwierdzil wczesny stan zapalny. no zobaczymy czy cos zdziałaja ;/

Będziesz spokojniejsza.

] i to przetluszczanie moze byc tez z tym zwiazane
od tamtej pory srednio co pol roku nawraca, raz w slabszej postaci, ktora moge zaleczyc samym clotrimazolum, a raz w silniejszej, gdzie bez pomocy lekarza sie nie obedzie.
i chyba jeszcze z nią nie skonczylam...