|
|
#2011 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Dobrze dzięki wielkie.
Biorę zgodnie z ulotką. Dziękuję za pomoc ![]() Zawsze warto się upewnić...
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli potrzebuje recepty na tabletki, i pojde po nia do lekarza pierwszego kontaktu, to musze mu jakos udowodnic ze wczesniej przepisal mi je ginekolog?
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2015 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma co się stresowac powinien wypisać bez problemu
|
|
|
|
|
#2016 |
|
Raczkowanie
|
a czy po tabletkach oprócz przyrostu wagi wasze ciało zaczęło wiotczeć?
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
To masz fajnie. Mi niestety nawet nie tyle, że gin napisał na niej, że kontrola co pół roku, ale u mnie w przychodni po prostu twierdzą, że ten kwitek jest ważny przez pół roku.
|
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsze słyszę o takich kartkach :P
hmm ja tam chodzę do gina co pół roku, przynajmniej mam motywację
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
I daje Ci receptę od razu na pół roku
![]() Ja też teraz będę zmuszona chodzić co pół roku, ale może to i dobrze Tylko zupełnie nie mam pojęcia do kogo tu się teraz wybrać bo do tej co byłam już nie pójdę |
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i tak czasami zaglądam do gina, wolę wiedzieć na bieżąco o swoim stanie zdrowia
|
|
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i w ten oto sposób mam wizyty raz na pół roku ![]() co do lekarzy- hmm wpisz w google 'biała lista ginekolog' - na forum gazeta.pl (pierwszy link) dziewczyny wymieniają się opiniami.. tutaj na wizażu też jest temat o polecanych ginekologach poszukaj ![]() a ja Ci zaraz jeszcze PW napiszę, bo tak się składa, że jestem z Twoich okolic
|
|
|
|
|
#2024 |
|
Zadomowienie
|
witam
8 miesięcy tamu przerwalam kuracje jasminelle , a teraz po długim namyśle znowu do niej wrocilam. Za przemawia u mnie oczywiscie bezpieczenstwo , oraz chęć poprawy stanu cery, ktora lekko szaleje. Sa to chyba jedne z niewielu tabletek ktore toleruję, wybrałam je ze wzgledu na niska zawartosc estrogenow w porownaniu z innymi dostepnymi na rnku. Jestem w trakcie pierwszego opakowania. Moja głowna obawa co do tabletek anty jest....callulit . Uprawiam duzo sportu, staram sie trzymac diete, udało mi sie juz prawie wyeliminować pomaranczową skórkę. Obserwuję bacznie swoją skóre, mam zamiar nadal ćwiczyć oraz wprowadzic dodatkowe rygory zywieniowe, chce stwierdzic czy tabletki rzeczywiscie pododuja u mnie nasilenie sie cellulitu. Wiadomo, kazdy organizm jest inny oraz ciezko stwierdzic jednoznacznie czy to faktycznie pigułki powodują wieksza widocznosc cell, zawsze pojawiaja sie pytania:,,a moze jadlam za duzo slodyczy?, moze dieta nie była dostatecznie zdrowa? moze powinnam jeszcze ograniczyc spozycie soli? moze nie dosc intensywnie cwiczylam?". Wiadomo ze sól takze powoduje odkładanie sie wody w organizmie, ale jak to porownac z tabletkami? czy sa one lepszym przyjecielem cellulitu niz np sół...? czy jest to pewne ze tabletki=cellulit? postanowilam nawet robic fotki miejsc ,,zagrozonych" cell aby miec dokładniejszy obraz a jak jest u Was w tej kwestii? pozdrawiam
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zauważyłam, żeby tabletki przyczyniły się u mnie do powstawania cellulitu. zresztą nigdy nie miałam z tym problemów i przy yasminelle, i teraz przy logestach jest bez zmian
![]() a nie uprawiam żadnego sportu, ostatnio jestem mniej aktywna nawet (ach ten samochód ) a dieta od kilku lat bez zmian - czyli : jem wszystko ![]() więc jak najbardziej: sprawa indywidualna, bo ostatnio był poruszany gdzieś tutaj w tym wątku temat o cellulicie (jak dobrze pamiętam i nie pomyliłam wątków:P) |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdraszczam ![]() ja chyba mam sporo własnego estrogenu, bo mam sklonnosci do cell mimo iz jestem szczupła i z waga problemow nie mialam nigdy. Z kolei moja kolezanka ma sporo hormonow meskich, co widac na pierwszy rzut oka, waskie biodra, lekki waski, czarne wlosy od pępka do miejsca strategicznego , chłopięca budowa i cellulitu ani sladu. Zazwyczaj tak to wlasnie bywa. Ja mimo tego ze jestem szcupla to mam kobiecą figure, wciecie w talii,bioderka , włosy na ciele cieniutkie i zazwyczaj białe.Jeśli nie mialaś z tym problemów to pewnie i po tabletkach sporo by Ci nie przybyło, ale ciekawa jestem jak jest z innymi osobami ![]() mialam zrobic sobie badania na zawartosc poszczegolnych hormonow, ale jak juz zaczelam brac tabletki to niestety po ptakach.
|
|
#2027 |
|
Przyczajenie
|
hey dziewczyny, ja sie chcialam zapytac czy wiecie moze czy tabletki silica( na wlosy i paznokcie) maja jakis wplyw na Yasminelle?? jesli padlo juz takie pytanie to przepraszam za zasmiecanie watku
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, bralam tabletki i zrobilam miesiac przerwy. Treaz znowu zaczelam brac i czesto jest mi niedobrze, zwlaszcza jak rano cos jem ;/, wymiotuje. robilam est ciazowy, wyszedl wynik negatywny (nie jestem w ciazy), dostalam okres. To jest od tabletek? Mialyscie tak?
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
niestety, ale juz juz ja zrobilam i zaczelam znow przyjmowac tab.
to przez to mam wymioty?
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2033 |
|
Raczkowanie
|
proszę pilnie o pomoc :(
dziewczyny zaczynam dopiero brac tabletki anty yasminelle. okres powinnam dostac jakos w sobote.... ale od dzis mi sie niby zaczal. niby bo nie mam okresu takkiego jak to okres tylko takie plamienia... i nie wiem czy juz mam zaczac brac tabletki ? plamienia sa takie no czerwone ale to tylko plamienia... i nie wiem co mam zrobic. zaczac brac juz teraz?
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: proszę pilnie o pomoc :(
Nowe pierwsze opakowanie masz zaczc brac ?
jesli tak to ja bym wziela je dzisiaj. |
|
|
|
#2035 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: proszę pilnie o pomoc :(
jeśli jest krew, to już zacznij brać
czasem przed krwią pojawia się brunatna wydzielina, wtedy czekamy, ale jeśli u Ciebie pojawiła się czerwona krew, to jak najbardziej rozpocznij opakowanie
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
a skąd w ogóle pomysł "miesięcznej" przerwy?
każdy lekarz powie, że to największa bzdura pod słońcem, na tym forum też było to powtarzane parodziesięciokrotnie, a zresztą wystarczy się zastanowić co się w organizmie dzieje, jak się zaczyna/przestaje brać pigułki. niestety twoje perypetie to najpewniej efekty głupiego pomysłu.
|
|
#2037 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki,
jestem przy koncu 1 opakowania yasminellek,wczoraj dostalam strasznych upławów czuję się jak przy okresie,strasznie boli mnie brzuch to normalne?w sumie do tej pory nie mialam praktycznie zadnych objawow
|
|
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze Ci z tym ginekologiem, który tak fajnie załatwia sprawę z receptą na pół roku, więc bardzo możliwe, że się do niego zgłoszę Ale przejrzę też sobie tą białą listę ginekologów - dzięki za info
|
|
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Zważyłam się dzisiaj u koleżanki - wychodzi na to, że schudłam dwa kilo
Długa droga przede mną bo do zrzucenia jeszcze 13... |
|
|
|
#2040 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i jak Ci się udalo? gratuluję |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.

Nie ma co się stresowac powinien wypisać bez problemu

) a dieta od kilku lat bez zmian - czyli : jem wszystko