|
|
#2311 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
w aptekach internetowych jest trochę taniej
|
|
|
#2312 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To prawda, że wyjątkowo męczące są te objawy...
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
ja place 42 z groszami..
|
#2314 |
|
Raczkowanie
|
a ja zaplacilam 42 :/
Edytowane przez leilala Czas edycji: 2009-04-09 o 09:47 |
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daje 48 zł
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupuje za ok.36 zl
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze ceny są różne
ja tam w sumie nie narzekam bo zawsze z wyplaty sobie odloze bo tabletki to dla mnie rzecz najwazniejsza dzis ostatnia tabletka 3 opakowania i przerwa.. ) jak leci ten czas
|
#2318 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie.
Właśnie zaczynam z Yasminelle i przeraziła mnie różnorodność cen. Dziewczyny z Łodzi może podzielicie się wiedzą w jakich aptekach jest najtaniej i czy robią odpisy. ja na razie pytałam w jednej aptece na Retkini - 41 zł ale tu nie zapytałam o odpis i na Sierakowskiego 37,50 z tym, że nie robią odpisów. Chyba wolałabym zapłacić trochę drożej i dostac odpis. Choć teraz nie jest to jeszcze takie ważne, bo moja gin. przepisała mi tylko 2 opakowania, by zobaczyć jak mój organizm zareaguje. pozdrawiam |
|
|
|
#2319 |
|
Raczkowanie
|
cena 35,49 zł- warunek zamówienie przez net i odbiór w aptece
www.☠☠☠☠☠☠☠ w Łodzi jest na pewno jak nie składasz zamówienia przez net to cena jest ok 45 zł... aaaa... no i normalnie robią odpisy Edytowane przez kubuku86 Czas edycji: 2009-04-09 o 15:55 |
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez 35 płaciłam wlasnie przez doz zawsze na drugi dzien po zamowieniu tab sa w paczce w aptece i mam pewnosc ze zawsze beda
|
|
#2321 |
|
Konto usunięte
|
Też polecam zamawianie leków przez doz
Dużo oszczędzam dzięki temu.
|
|
|
|
#2322 |
|
Raczkowanie
|
Ja co prawda nie z Łodzi, ale też wypowiem się na temat cen... Kiedyś kupowałam Yasminelle w szpitalnej aptece tuż po wizycie u gina i tam ze zniżką płaciłam 44,95 zł za opakowanie (a niby ceny miały być bardo niskie w niej). Jednak ostatnio dostałam receptę na 6 opakowań i na jeden raz byłaby do bardo duża kwota, więc postanowiłam rozłożyć receptę na raty, ale juz nie w tej aptece w szpitalu, bo mam do niej około 20 km. Kupiłam Yasminellki w mojej miejscowości i bardzo zdziwiłam się ceną - 37 z groszami. Tylko martwi mnie pewna sprawa, bo kupiłam teraz dwa opakowania i receptę zostawiłam w aptece i nie dostałam żadnego odpisu czy pokwitowania, że wykupiłam już dwa opakowania. Pani powiedziała, że kiedy będzie mi wygodnie mam przyjść i odebrać kolejne opakowania. A wy piszecie o jakiś odpisach... =/
Ogólnie jestem po 4 opakowaniu i oprócz strasznych migren przed krwawieniem, nie mam żadnych skutków ubocznych... W sumie to jestem bardzo zadowolona z Yasminellków =) (odpukać)
|
#2323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tak zawsze robie zeby przypadkiem recepty nie zgubić.Jest tez możliwość zrobienia odpisu... wtedy drukują Ci paragon i przyczepiają do recepty zszywaczem i mozesz ja wziac do domu, a potem wykupić pozostałe opakowania w innej aptece
|
|
#2324 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedzi. Znalazłam aptekę na Retkini gdzie zapłaciłam 37 zł. i bez problemu dostałam odpis. Najśmieszniejsze jest to że jest to ta sama sieć aptek DOZ właśnie, w której pytałam wczoraj na Julianowie i powiedzieli mi, że odpisu nie robią.
|
|
|
|
#2325 |
|
luckygirl
|
Ja też płaciłam 36 zł. W Warszawie są z tego co mi powiedziała ginekolog trzy apteki, gdzie Y są tańsze.
Ja teraz dostałam receptę od razu na 3 opakowania, ale narazie wykupię tylko jedno i resztę powiem, żeby pani mi odpisała. One są ważne pół roku tak? Tzn recepta? |
|
|
|
#2326 |
|
Rozeznanie
|
Ja w Lublinie płacę 36 zł.Wcześniej niczym znalazłam tańszą aptekę to płaciłam 40 zł.Widać ta różnorodność cen w poszczególnych aptekach
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie może czy przy tabletlkach anty (tez biore yasminelle) można się opalać??
czy jest jakieś większe prawdopodobienstwo przebarwien??
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w wakacje leżałam na ogródku bez żadnych filtrów to miałam czerwone plamy na dekolcie, ale zeszły jakoś po 3 dniach natomiast, później byłam w tunezji, używałam odpowiednich do tamtego słońca filtrów i wróciłam pięknie opalona bez żadnych plam ![]() ale to też sprawa indywidualna, ja mam bardzo wrażliwą skórę na słońce
|
|
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie na sloncu nie moge opalic, chce isc do solarium,a tam sie filtrem nie ochronie...
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm jak na solarium to tak spokojnie na początek, żeby sprawdzić czy faktycznie wystąpią jakieś przebarwienia czy też nie ja pamiętam swoją jedną przygodę właśnie z solarium.. przed braniem tabletek chodziłam na 10min, później znów na 10min i kolejny raz na 15min - wtedy dopiero delikatnie zmieniał mi się kolor skóry i widać było lekką opaleniznę.. zaczęłam brać tabletki, poszłam na 10min, później znów na 10min i spać nie mogłam :P byłam tak spalona że hoho, na szczęście żadnych plam nie było
|
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
ja natomiast biorąc cilet 3 lata temu po wyjsciu na slonce (jednorazowe) zauwazylam na rekach plamy :/ nie rzucalo sie to w oczy ale bylo widac ciemniejsze plamy... zeszło cilet bralam dalej. obecnie prz Y niedlugo wybieram sie na solarke
zobaczymy jak bedzie
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
Aa to o takie przebarwienia chodzi... O plamy?? Wsumie to da sie przezyc, jak one tylko ja jakis czas wyskakują.
Ja myslalam o czyms innym, o takich pieprzykach na ciele... Wplywa na pojawienie się tych pieprzykow? niestety nie mozna tego na bierzaco zaopserwowac, bo one pojawiaja się po pewnym czasie i to dlugim, ja opalalam brzuch bardzo mocno w tamtym roku latem, pieprzyki mi wyszly dopiero w zimie
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się, że na to ma wpływ ilość barwnika w skórze (czy coś w ten deseń) bo mój tż tak ma - za dużo na słońcu i zaraz ma mnóstwo pieprzyków nowych :P (a tabletek przecież nie bierze )
|
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czyli Twoj TŻ ma ciemna karnacje czy jasna??
![]() no mi nigdy nie wyskakiwaly, mialam pare na ciele, ale ich liczba sie nie powiekszala przez kolejne lata...a tej zimy takie bummm, i moj brzuch ktory nie mial zandego pieprzyka teraz ma z 10 i szczerze wstydze sie go komukolwiek pokazac;/ a wlasnie bralam tetralsal sorry za dziwne pisanie ale nie wiem czemu od praweij strony mi pisze ![]()
|
||
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
haha
![]() no dobra, mała poprawka: mam nadzieję że nie upadł jeszcze na głowę i nie bierze ![]() Cytat:
po drugie: hmm karnację raczej ma taką zwykłą.. nie jest blady, ale nie jest też mulatem.. ciężko mi określić :P ale ma za dużo jakiegoś barwnika bo ma mnóstwo pieprzyków ![]() po trzecie: możliwe, że to ten tetralysal wywołał u Ciebie taką reakcję organizmu ale nie wiem, nie miałam z nim styczności
|
|
|
|
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie.
Po mój pierwszy raz z tabletkami, ginekolog przepisała mi na recepcie 3 opakowania. Wtedy nie wiedziałam ile to będzie kosztować, myślałam że z 16 zł. W sumie zapłaciłam 120 zł + wizyta u ginekologa. Był to dla mnie cios finansowy. Teraz znowu chciałabym iść na wizytę. Czy istnieje taka możliwość, by ginekolog przepisała mi np 4 opakowania, które mogłabym kupować co miesiąc, a nie za jedną receptą? Wolałabym rozłożyć sobie koszty na co miesiąc, a nie jednorazowo pustoszyć budżet, szczególnie że jestem studentką. Jak jest u Was?
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy następnym razem zapytać się w aptece czy jest możliwość wykupienia tylko jednego opakowania, a za miesiąc drugiego etc. - w większości aptek nie jest to problemem co do recept i wizyt u ginekologa po nie- możesz zapytać się czy nie dałoby rady dostać 2 recept - jedna na 3 opakowania (już z datą) i druga na 3 opakowania (bez daty, sama ją dopiszesz) - w ten sposób wizyty wychodzą raz na pół roku
Edytowane przez wdowa_po_leninie Czas edycji: 2009-04-10 o 13:40 |
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie. ja dostaje recepte na 3 opakowania, wykupuje CZASAMI wszystkie naraz, jednak przewaznie co miesiac jedno opakowanie, nie ma problemu
fakt faktem, ze panie aptekarki znaja mnie i moja rodzine "od zawsze" :Pah, do ginekologa tez nie chodze tylko po recepte. Ide do rodzinnego lekarza i w rejestracji zostawiam karteczke z potrzebnymi lekami ;] Burbery, popytaj, moze da rade tak robic ;] |
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
ja za 3 dni kończę 6 opakowanie i mówię bye bye Yasminelle
na razie robię sobie przerwę od pigułek, ale do tych raczej nie wrócę, czułam się po nich normalnie, okres nie boli, niby wszystko ok, gdyby nie ta twarz.. wyglądam okropnie ;( całe prawe policzko w plamach, guzkach, grudkach, brązowych bliznach. Coś strasznego, a wszystko zaczęło się od pierwszego opakowania, myślałam, że przejdzie, ale jest coraz gorzej. Ciekawa jestem co teraz mi Pani przepisze.. pewnie hormonet..
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.

to też moje pierwsze .. 

ale nie wiem, nie miałam z nim styczności