Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-08, 10:41   #2311
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Cytat:
Napisane przez zuni Pokaż wiadomość
w okolicach 17 zaczne brać yasminelle to też moje pierwsze ..
Ile płacicie za swoje? Ja dzisiaj 40zł za opakowanie dałam O.o
ja płaciłam 36zł.
w aptekach internetowych jest trochę taniej

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 16:53   #2312
Serenite_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
nie wchodzi, spokojnie, hehe
a może pomóc- spróbować nie zaszkodzi
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Nie wchodzi, ja popijam dosyć często miętę,ale dla smaku

Cytat:
Napisane przez dzasminka Pokaż wiadomość
Nigdy nie była tragiczna, ale na czole zdarzały się wypryski, a odkąd biorę cera jest prawie idealna, zrezygnowałam z podkładu
Mnie się poprawia pomału

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
ja tak mialam (z tego co pamietam to przy 5,6,7 opakowaniu, wiec dlugo mnie trzymalo) wiec wiem, jak to potrafi meczyc. ja sobie nie umialam z tym dac rady, nic nie pomagalo (mieta, tabletki na zgage ani nic), musialam przeczekac te 4h i pozniej spokoj. od kilku opakowan juz tego nie mam, wiec jest nadzieja, ze minie

To prawda, że wyjątkowo męczące są te objawy...

"Cierpliwość - spokój, że przecież się stanie..."

/J. Twardowski/
Serenite_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 21:16   #2313
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Cytat:
Napisane przez zuni Pokaż wiadomość
w okolicach 17 zaczne brać yasminelle to też moje pierwsze ..
Ile płacicie za swoje? Ja dzisiaj 40zł za opakowanie dałam O.o
ja place 42 z groszami..
Stary 2009-04-09, 09:45   #2314
leilala
Raczkowanie

a ja zaplacilam 42 :/

Edytowane przez leilala
Czas edycji: 2009-04-09 o 09:47
leilala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 10:25   #2315
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Ja daje 48 zł

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 10:34   #2316
karoolaaa
Zakorzenienie

ja kupuje za ok.36 zl
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 11:08   #2317
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

widze ze ceny są różne ja tam w sumie nie narzekam bo zawsze z wyplaty sobie odloze bo tabletki to dla mnie rzecz najwazniejsza dzis ostatnia tabletka 3 opakowania i przerwa.. ) jak leci ten czas

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-09, 12:17   #2318
otojaola
Przyczajenie

Witajcie.
Właśnie zaczynam z Yasminelle i przeraziła mnie różnorodność cen. Dziewczyny z Łodzi może podzielicie się wiedzą w jakich aptekach jest najtaniej i czy robią odpisy. ja na razie pytałam w jednej aptece na Retkini - 41 zł ale tu nie zapytałam o odpis i na Sierakowskiego 37,50 z tym, że nie robią odpisów. Chyba wolałabym zapłacić trochę drożej i dostac odpis. Choć teraz nie jest to jeszcze takie ważne, bo moja gin. przepisała mi tylko 2 opakowania, by zobaczyć jak mój organizm zareaguje.
pozdrawiam
otojaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 15:52   #2319
kubuku86
Raczkowanie

cena 35,49 zł- warunek zamówienie przez net i odbiór w aptece
www.☠☠☠☠☠☠☠ w Łodzi jest na pewno jak nie składasz zamówienia przez net to cena jest ok 45 zł...
aaaa... no i normalnie robią odpisy

Edytowane przez kubuku86
Czas edycji: 2009-04-09 o 15:55
kubuku86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 16:26   #2320
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubuku86 Pokaż wiadomość
cena 35,49 zł- warunek zamówienie przez net i odbiór w aptece
www.☠☠☠☠☠☠☠ w Łodzi jest na pewno jak nie składasz zamówienia przez net to cena jest ok 45 zł...
aaaa... no i normalnie robią odpisy

tez 35 płaciłam wlasnie przez doz zawsze na drugi dzien po zamowieniu tab sa w paczce w aptece i mam pewnosc ze zawsze beda

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 17:00   #2321
201611241302
Konto usunięte

Też polecam zamawianie leków przez doz Dużo oszczędzam dzięki temu.
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-09, 19:48   #2322
Kiniolek91
Raczkowanie

Ja co prawda nie z Łodzi, ale też wypowiem się na temat cen... Kiedyś kupowałam Yasminelle w szpitalnej aptece tuż po wizycie u gina i tam ze zniżką płaciłam 44,95 zł za opakowanie (a niby ceny miały być bardo niskie w niej). Jednak ostatnio dostałam receptę na 6 opakowań i na jeden raz byłaby do bardo duża kwota, więc postanowiłam rozłożyć receptę na raty, ale juz nie w tej aptece w szpitalu, bo mam do niej około 20 km. Kupiłam Yasminellki w mojej miejscowości i bardzo zdziwiłam się ceną - 37 z groszami. Tylko martwi mnie pewna sprawa, bo kupiłam teraz dwa opakowania i receptę zostawiłam w aptece i nie dostałam żadnego odpisu czy pokwitowania, że wykupiłam już dwa opakowania. Pani powiedziała, że kiedy będzie mi wygodnie mam przyjść i odebrać kolejne opakowania. A wy piszecie o jakiś odpisach... =/

Ogólnie jestem po 4 opakowaniu i oprócz strasznych migren przed krwawieniem, nie mam żadnych skutków ubocznych... W sumie to jestem bardzo zadowolona z Yasminellków =) (odpukać)

"Trudno jest złapać wiatr,
brać na żarty ten szalony świat.
Trudno jest, przecież wiem,
wierzyć w bajki, jeszcze w życie wplatać je..."

"To, czego tylko chcę - ja z Tobą w chłodnym deszczu"
Kiniolek91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 20:08   #2323
Valentino
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiniolek91 Pokaż wiadomość
Ja co prawda nie z Łodzi, ale też wypowiem się na temat cen... Kiedyś kupowałam Yasminelle w szpitalnej aptece tuż po wizycie u gina i tam ze zniżką płaciłam 44,95 zł za opakowanie (a niby ceny miały być bardo niskie w niej). Jednak ostatnio dostałam receptę na 6 opakowań i na jeden raz byłaby do bardo duża kwota, więc postanowiłam rozłożyć receptę na raty, ale juz nie w tej aptece w szpitalu, bo mam do niej około 20 km. Kupiłam Yasminellki w mojej miejscowości i bardzo zdziwiłam się ceną - 37 z groszami. Tylko martwi mnie pewna sprawa, bo kupiłam teraz dwa opakowania i receptę zostawiłam w aptece i nie dostałam żadnego odpisu czy pokwitowania, że wykupiłam już dwa opakowania. Pani powiedziała, że kiedy będzie mi wygodnie mam przyjść i odebrać kolejne opakowania. A wy piszecie o jakiś odpisach... =/

Ogólnie jestem po 4 opakowaniu i oprócz strasznych migren przed krwawieniem, nie mam żadnych skutków ubocznych... W sumie to jestem bardzo zadowolona z Yasminellków =) (odpukać)
Jeśli zostawiłaś recepte w aptece to nic się nie martw. Pani ekspedientka na pewno zapisała na recepcie ile już wykupiłaś. Następnym razem tylko przyjdziesz i powiesz na co masz recepte i swoje nazwisko i ona Ci sprzeda kolejne opakowania ja tak zawsze robie zeby przypadkiem recepty nie zgubić.
Jest tez możliwość zrobienia odpisu... wtedy drukują Ci paragon i przyczepiają do recepty zszywaczem i mozesz ja wziac do domu, a potem wykupić pozostałe opakowania w innej aptece

Valentino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 20:33   #2324
otojaola
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedzi. Znalazłam aptekę na Retkini gdzie zapłaciłam 37 zł. i bez problemu dostałam odpis. Najśmieszniejsze jest to że jest to ta sama sieć aptek DOZ właśnie, w której pytałam wczoraj na Julianowie i powiedzieli mi, że odpisu nie robią.
otojaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 11:37   #2325
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
ja płaciłam 36zł.
w aptekach internetowych jest trochę taniej
Ja też płaciłam 36 zł. W Warszawie są z tego co mi powiedziała ginekolog trzy apteki, gdzie Y są tańsze.
Ja teraz dostałam receptę od razu na 3 opakowania, ale narazie wykupię tylko jedno i resztę powiem, żeby pani mi odpisała. One są ważne pół roku tak? Tzn recepta?

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 11:48   #2326
Kropkaa
Rozeznanie

Ja w Lublinie płacę 36 zł.Wcześniej niczym znalazłam tańszą aptekę to płaciłam 40 zł.Widać ta różnorodność cen w poszczególnych aptekach

Zapuszczam paznokcie dzień:2
Kropkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 11:49   #2327
inc0rrect
Zakorzenienie

Wiecie może czy przy tabletlkach anty (tez biore yasminelle) można się opalać??

czy jest jakieś większe prawdopodobienstwo przebarwien??

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 11:53   #2328
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
Wiecie może czy przy tabletlkach anty (tez biore yasminelle) można się opalać??

czy jest jakieś większe prawdopodobienstwo przebarwien??
jeśli użyjesz odpowiednich filtrów to będzie ok.

ja w wakacje leżałam na ogródku bez żadnych filtrów to miałam czerwone plamy na dekolcie, ale zeszły jakoś po 3 dniach
natomiast, później byłam w tunezji, używałam odpowiednich do tamtego słońca filtrów i wróciłam pięknie opalona bez żadnych plam

ale to też sprawa indywidualna, ja mam bardzo wrażliwą skórę na słońce

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 11:57   #2329
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli użyjesz odpowiednich filtrów to będzie ok.

ja w wakacje leżałam na ogródku bez żadnych filtrów to miałam czerwone plamy na dekolcie, ale zeszły jakoś po 3 dniach
natomiast, później byłam w tunezji, używałam odpowiednich do tamtego słońca filtrów i wróciłam pięknie opalona bez żadnych plam

ale to też sprawa indywidualna, ja mam bardzo wrażliwą skórę na słońce
czyli mam rozumiec, ryzyko pojawienia się przebarwien jest większe przy braniu tych tabletek??

ja sie na sloncu nie moge opalic, chce isc do solarium,a tam sie filtrem nie ochronie...

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-10, 12:03   #2330
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
czyli mam rozumiec, ryzyko pojawienia się przebarwien jest większe przy braniu tych tabletek??

ja sie na sloncu nie moge opalic, chce isc do solarium,a tam sie filtrem nie ochronie...
przy tabletkach ogólnie może wzrosnąć ryzyko przebarwień (ostudy), ale nie jest to pewne, trzeba samemu chyba się przekonać, bo to też zależy od naszej skóry

hmm jak na solarium to tak spokojnie na początek, żeby sprawdzić czy faktycznie wystąpią jakieś przebarwienia czy też nie

ja pamiętam swoją jedną przygodę właśnie z solarium.. przed braniem tabletek chodziłam na 10min, później znów na 10min i kolejny raz na 15min - wtedy dopiero delikatnie zmieniał mi się kolor skóry i widać było lekką opaleniznę.. zaczęłam brać tabletki, poszłam na 10min, później znów na 10min i spać nie mogłam :P byłam tak spalona że hoho, na szczęście żadnych plam nie było

Stary 2009-04-10, 12:05   #2331
kamila2006
Zakorzenienie

ja natomiast biorąc cilet 3 lata temu po wyjsciu na slonce (jednorazowe) zauwazylam na rekach plamy :/ nie rzucalo sie to w oczy ale bylo widac ciemniejsze plamy... zeszło cilet bralam dalej. obecnie prz Y niedlugo wybieram sie na solarke zobaczymy jak bedzie

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 12:09   #2332
inc0rrect
Zakorzenienie

Aa to o takie przebarwienia chodzi... O plamy?? Wsumie to da sie przezyc, jak one tylko ja jakis czas wyskakują.

Ja myslalam o czyms innym, o takich pieprzykach na ciele... Wplywa na pojawienie się tych pieprzykow? niestety nie mozna tego na bierzaco zaopserwowac, bo one pojawiaja się po pewnym czasie i to dlugim,
ja opalalam brzuch bardzo mocno w tamtym roku latem, pieprzyki mi wyszly dopiero w zimie

Stary 2009-04-10, 12:15   #2333
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Aa to o takie przebarwienia chodzi... O plamy?? Wsumie to da sie przezyc, jak one tylko ja jakis czas wyskakują.

Ja myslalam o czyms innym, o takich pieprzykach na ciele... Wplywa na pojawienie się tych pieprzykow? niestety nie mozna tego na bierzaco zaopserwowac, bo one pojawiaja się po pewnym czasie i to dlugim,
ja opalalam brzuch bardzo mocno w tamtym roku latem, pieprzyki mi wyszly dopiero w zimie
nie zauważyłam żeby wyskakiwały mi jakieś pieprzyki, tabletki biorę 1,5 roku, jedno lato mam już za sobą więc na pewno bym zaobserwowała
wydaje mi się, że na to ma wpływ ilość barwnika w skórze (czy coś w ten deseń) bo mój tż tak ma - za dużo na słońcu i zaraz ma mnóstwo pieprzyków nowych :P (a tabletek przecież nie bierze)

Stary 2009-04-10, 12:20   #2334
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
nie zauważyłam żeby wyskakiwały mi jakieś pieprzyki, tabletki biorę 1,5 roku, jedno lato mam już za sobą więc na pewno bym zaobserwowała
wydaje mi się, że na to ma wpływ ilość barwnika w skórze (czy coś w ten deseń) bo mój tż tak ma - za dużo na słońcu i zaraz ma mnóstwo pieprzyków nowych :P (a tabletek przecież nie bierze)
a skąd wiesz?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 12:24   #2335
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

czyli Twoj TŻ ma ciemna karnacje czy jasna??

no mi nigdy nie wyskakiwaly, mialam pare na ciele, ale ich liczba sie nie powiekszala przez kolejne lata...a tej zimy takie bummm, i moj brzuch ktory nie mial zandego pieprzyka teraz ma z 10 i szczerze wstydze sie go komukolwiek pokazac;/
a wlasnie bralam tetralsal
sorry za dziwne pisanie ale nie wiem czemu od praweij strony mi pisze

Stary 2009-04-10, 12:30   #2336
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
a skąd wiesz?
haha
no dobra, mała poprawka: mam nadzieję że nie upadł jeszcze na głowę i nie bierze

Cytat:
czyli Twoj TŻ ma ciemna karnacje czy jasna??

no mi nigdy nie wyskakiwaly, mialam pare na ciele, ale ich liczba sie nie powiekszala przez kolejne lata...a tej zimy takie bummm, i moj brzuch ktory nie mial zandego pieprzyka teraz ma z 10 i szczerze wstydze sie go komukolwiek pokazac;/
a wlasnie bralam tetralsal
sorry za dziwne pisanie ale nie wiem czemu od praweij strony mi pisze
po pierwsze: u góry Ci się chyba przestawiło wyrównanie do prawej:P
po drugie: hmm karnację raczej ma taką zwykłą.. nie jest blady, ale nie jest też mulatem.. ciężko mi określić :P ale ma za dużo jakiegoś barwnika bo ma mnóstwo pieprzyków
po trzecie: możliwe, że to ten tetralysal wywołał u Ciebie taką reakcję organizmu ale nie wiem, nie miałam z nim styczności

Stary 2009-04-10, 13:28   #2337
Burbery
Zadomowienie

Dziewczyny mam do Was pytanie.

Po mój pierwszy raz z tabletkami, ginekolog przepisała mi na recepcie 3 opakowania. Wtedy nie wiedziałam ile to będzie kosztować, myślałam że z 16 zł. W sumie zapłaciłam 120 zł + wizyta u ginekologa. Był to dla mnie cios finansowy. Teraz znowu chciałabym iść na wizytę. Czy istnieje taka możliwość, by ginekolog przepisała mi np 4 opakowania, które mogłabym kupować co miesiąc, a nie za jedną receptą? Wolałabym rozłożyć sobie koszty na co miesiąc, a nie jednorazowo pustoszyć budżet, szczególnie że jestem studentką. Jak jest u Was?
Burbery jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 13:38   #2338
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Burbery Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was pytanie.

Po mój pierwszy raz z tabletkami, ginekolog przepisała mi na recepcie 3 opakowania. Wtedy nie wiedziałam ile to będzie kosztować, myślałam że z 16 zł. W sumie zapłaciłam 120 zł + wizyta u ginekologa. Był to dla mnie cios finansowy. Teraz znowu chciałabym iść na wizytę. Czy istnieje taka możliwość, by ginekolog przepisała mi np 4 opakowania, które mogłabym kupować co miesiąc, a nie za jedną receptą? Wolałabym rozłożyć sobie koszty na co miesiąc, a nie jednorazowo pustoszyć budżet, szczególnie że jestem studentką. Jak jest u Was?
wydaje mi się, że w każdej aptece( a przynajmniej w większości, bo faktycznie zdarzają się dziwne apteki:P) robią odpis, tak że nie musisz wykupować 3 opakowań na raz - toż to faktycznie idzie zbankrutować
wystarczy następnym razem zapytać się w aptece czy jest możliwość wykupienia tylko jednego opakowania, a za miesiąc drugiego etc. - w większości aptek nie jest to problemem

co do recept i wizyt u ginekologa po nie- możesz zapytać się czy nie dałoby rady dostać 2 recept - jedna na 3 opakowania (już z datą) i druga na 3 opakowania (bez daty, sama ją dopiszesz) - w ten sposób wizyty wychodzą raz na pół roku

Edytowane przez wdowa_po_leninie
Czas edycji: 2009-04-10 o 13:40
Stary 2009-04-10, 14:20   #2339
P-o-n-y
Zakorzenienie

dokladnie. ja dostaje recepte na 3 opakowania, wykupuje CZASAMI wszystkie naraz, jednak przewaznie co miesiac jedno opakowanie, nie ma problemu fakt faktem, ze panie aptekarki znaja mnie i moja rodzine "od zawsze" :P

ah, do ginekologa tez nie chodze tylko po recepte. Ide do rodzinnego lekarza i w rejestracji zostawiam karteczke z potrzebnymi lekami ;]

Burbery, popytaj, moze da rade tak robic ;]
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 15:16   #2340
kasiek1122
Zakorzenienie

ja za 3 dni kończę 6 opakowanie i mówię bye bye Yasminelle

na razie robię sobie przerwę od pigułek, ale do tych raczej nie wrócę, czułam się po nich normalnie, okres nie boli, niby wszystko ok, gdyby nie ta twarz.. wyglądam okropnie ;( całe prawe policzko w plamach, guzkach, grudkach, brązowych bliznach. Coś strasznego, a wszystko zaczęło się od pierwszego opakowania, myślałam, że przejdzie, ale jest coraz gorzej.

Ciekawa jestem co teraz mi Pani przepisze.. pewnie hormonet..

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości