Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-28, 15:56   #2521
kamila2006
Zakorzenienie

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Cytat:
Napisane przez renua Pokaż wiadomość
pozatym moj facet i tak nie kocha się ze mną do końca, bo się boi wpadki.

wybacz zdiwienie ale ja bym mojemu nie pozwalała na wycofywanie sie to takie cudne uczucie ;D wez go jakos przytrzymaj jak raz to zrobi to potem juz nie bedzie sie bał

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 17:11   #2522
zuni
Rozeznanie

GG do zuni Send a message via Skype™ to zuni

Ja bym na Twoim miejscu ukochała go na jeźdżca żeby nie miał możliwosci powrotu :p
zuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 17:16   #2523
konatala
Raczkowanie

witam dziewczyny
odebralam dzis wyniki cytologii i pielegniarka ktora mi je wydawala mowi ze nie trzeba sie konsultowac z lekarzem ale jest to moja 1 cytologia wiec nie wiem czy fakycznie nie powinnam isc do gina bo na wyniku pisze tak:
rozpoznanie według systemu papanicolaou: liczne komorki zapalne
rozpoznanie wedlug systemu bethesda 2002: "nie stwierdzono zmian śródnabłonkowych lub nowotworu złośliwego. Lagodne zmiany komórkowe: zmiany odczynowe i reparacyjne związane z zapaleniem"

ona powiedziala ze jak nie mam upławow i nadzerki to nic te "zapalenia" nie znacza.
czy mam to tak zostawic czy idac sie do lekarza.
dzieki z gory za odpowiedz
konatala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 17:26   #2524
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konatala Pokaż wiadomość
witam dziewczyny
odebralam dzis wyniki cytologii i pielegniarka ktora mi je wydawala mowi ze nie trzeba sie konsultowac z lekarzem ale jest to moja 1 cytologia wiec nie wiem czy fakycznie nie powinnam isc do gina bo na wyniku pisze tak:
rozpoznanie według systemu papanicolaou: liczne komorki zapalne
rozpoznanie wedlug systemu bethesda 2002: "nie stwierdzono zmian śródnabłonkowych lub nowotworu złośliwego. Lagodne zmiany komórkowe: zmiany odczynowe i reparacyjne związane z zapaleniem"

ona powiedziala ze jak nie mam upławow i nadzerki to nic te "zapalenia" nie znacza.
czy mam to tak zostawic czy idac sie do lekarza.
dzieki z gory za odpowiedz
miałam ostatnio takie same wyniki, ale że nie miałam żadnych upławów, ani swędzenia itp to lekarz powiedział, że nie trzeba nic robić

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 09:37   #2525
Madzikson
Raczkowanie

Dziewczyny zawsze madrze doradzicie
Jestem teraz przy koncu pierwszego opakowania yasminu(podobny do yasminelle, troche wiecej hormonow) i czy moge nie robic 7 dniowej przerwy?
Wiem oczywisice ze tak mozna ale jako ze koncze dopiero pierwsze opakowanie czy to nie bedzie mialo jakis skutkow dla mojego zdrowia??? Za duzo hormonow jak na poczatek itd?
I czy biorac kolejne opakowanie bez przerwy(drugie) moge spodziewac sie ze cera nie pogorszy sie a wrecz polepszy, bo na tym bardzo mi zalezy?
Madzikson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 09:46   #2526
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez Madzikson Pokaż wiadomość
Jestem teraz przy koncu pierwszego opakowania yasminu(podobny do yasminelle, troche wiecej hormonow) i czy moge nie robic 7 dniowej przerwy?
Wiem oczywisice ze tak mozna ale jako ze koncze dopiero pierwsze opakowanie czy to nie bedzie mialo jakis skutkow dla mojego zdrowia??? Za duzo hormonow jak na poczatek itd?
I czy biorac kolejne opakowanie bez przerwy(drugie) moge spodziewac sie ze cera nie pogorszy sie a wrecz polepszy, bo na tym bardzo mi zalezy?
Zrobiłam podobnie z Yasminelle, połączyłam swoje pierwsze dwa opakowania i podczas drugiego miałam ciągłe, dość uporczywe plamienia, w drugim i trzecim tygodniu krwawienie jak przy skąpym okresie. A kiedy po skończeniu drugiego opakowania przyszedł okres - był makabryczny Lało się ze mnie strasznie, właściwie co 2 godziny miałam pełną podpaskę krwi. Nigdy czegoś takiego nie miałam, bo moje okresy bywały dotąd dość normalne. Ale za to skończył się po dwóch dniach. To chyba za duży 'szok' dla organizmu, więc ja nie polecam

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 10:15   #2527
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzikson Pokaż wiadomość

na pewno mozesz spodziewac sie plamien, ktore moga trwac nieokreslony czas wiec hmm łaczyc mozesz ale musisz byc na to przygotowana.

ja po 10 opakowaniu przesuwam okres ;p o 1 dzien ;d (bo kto by chcial miec okres na majowke ;D) 21+1 ;] i z moich obliczen okres wyjdzie po majowce :P ach ta wygoda

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 10:21   #2528
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
ja po 10 opakowaniu przesuwam okres ;p o 1 dzien ;d (bo kto by chcial miec okres na majowke ;D) 21+1 ;] i z moich obliczen okres wyjdzie po majowce :P ach ta wygoda
u mnie w tym cyklu wyjdzie 21 + 2 i krwawienie przyjdzie idealnie w poniedziałek, uf
od piątku do niedzieli z tż'tem nad morzem jestem, więc wiadomoooo

wygoda niesamowita

Stary 2009-04-29, 11:29   #2529
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
od piątku do niedzieli z tż'tem nad morzem jestem, więc wiadomoooo
zazdroszcze bawcie sie dobrze

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 11:45   #2530
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
zazdroszcze bawcie sie dobrze
dziękujemy, dziękujemy
oby pogoda dopisała

Stary 2009-04-29, 11:56   #2531
kubuku86
Raczkowanie

a jeżeli mam dzisiaj 2 dzień przerwy (jestem po 9 albo 8 opakowaniu)
okres wypadnie mi jutro- planowo- a jeśli bym dziś wieczorem zaczęła nowe opakowanie?? czyli skróciła przerwę to mogę tak??
nigdy nie skracałam przerwy i nigdy jeszcze nie łączyłam dwóch opakowań
kubuku86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 12:00   #2532
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubuku86 Pokaż wiadomość
a jeżeli mam dzisiaj 2 dzień przerwy (jestem po 9 albo 8 opakowaniu)
okres wypadnie mi jutro- planowo- a jeśli bym dziś wieczorem zaczęła nowe opakowanie?? czyli skróciła przerwę to mogę tak??
nigdy nie skracałam przerwy i nigdy jeszcze nie łączyłam dwóch opakowań
Możesz tak zrobic.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 12:08   #2533
kubuku86
Raczkowanie

Mogę aż tyle skrócić przerwę?? będą plamienia- spodziewam się. ale lepsze to niż okres na majówke
tylko może głupio że dopiero dziś się tym zainteresowałam
Żeby coś pomyśleć...
kubuku86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 13:25   #2534
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubuku86 Pokaż wiadomość
Mogę aż tyle skrócić przerwę?? będą plamienia- spodziewam się. ale lepsze to niż okres na majówke
tylko może głupio że dopiero dziś się tym zainteresowałam
Żeby coś pomyśleć...
no pewnie, że możesz skoro przerwy w ogóle można nie robić to tym bardziej jeden dzień przerwy nie będą problemem przerwę skracać można dowolnie

Stary 2009-04-29, 13:49   #2535
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
dziękujemy, dziękujemy
oby pogoda dopisała
tego Wam zycze, a gdzie konkretnie sie wybieracie?

pamietasz jak pisalam niedawno o jednej plamce (moze nawet plameczce krwi) przy bodajze 6 tabletce, wiec niedlugo po skonczeniu krwawienia?
wczoraj, po 9 tabletce znowu mi sie to przydarzylo. mala plamka krwi przy podcieraniu sie, i znowu tylko raz, ale niepokoi mnie to. w sumie znowu zdarzylo sie to, gdy bralam leki (ale nie antybiotyki), bo znowu mnie grypa dopadla.. nie wiem, czy powinnam sie martwic, a wizyte u ginekolog mam dopiero 19 maja. w dodatku zamierzam w weekend majowy intensywnie nadrabiac z TŻ ponad dwutygodniowa abstynencje myslicie ze bede bezpieczna?

ps. co do Twojego podpisu - moj TŻ to tez Kot

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-04-29, 13:56   #2536
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
tego Wam zycze, a gdzie konkretnie sie wybieracie?

pamietasz jak pisalam niedawno o jednej plamce (moze nawet plameczce krwi) przy bodajze 6 tabletce, wiec niedlugo po skonczeniu krwawienia?
wczoraj, po 9 tabletce znowu mi sie to przydarzylo. mala plamka krwi przy podcieraniu sie, i znowu tylko raz, ale niepokoi mnie to. w sumie znowu zdarzylo sie to, gdy bralam leki (ale nie antybiotyki), bo znowu mnie grypa dopadla.. nie wiem, czy powinnam sie martwic, a wizyte u ginekolog mam dopiero 19 maja. w dodatku zamierzam w weekend majowy intensywnie nadrabiac z TŻ ponad dwutygodniowa abstynencje myslicie ze bede bezpieczna?

ps. co do Twojego podpisu - moj TŻ to tez Kot
my jesteśmy tutaj z okolic Szczecina, więc głównie szukaliśmy w zachodnich regionach :P padło na Pobierowo - takie małe miasteczko, ale bardzo przyjemne często tam jeździmy w wakacje
teraz jedziemy z przyjaciółką i jej facetem a przy okazji rezerwacji okazało się, że razem z nami w ośrodku będzie 70 innych studentów ze szczecina i poznania

co do plamki krwi - hmmm ciężko powiedzieć bo faktycznie może to być od choroby/osłabienia/leków - nie raz spotkałam się z taką sytuacją bo bądź co bądź nasz organizm to jednak nie maszyna
moim zdaniem będziesz bezpieczna, w końcu tabletki bierzesz prawidłowo
jak odwiedzisz ginekolog to wspomnij o tym, ale nie wydaje mi się by to było coś niedobrego

hehe kiedyś mój był Kotek, ale jakoś tak Kot bardziej mi pasuje xD

Stary 2009-04-29, 14:09   #2537
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
my jesteśmy tutaj z okolic Szczecina, więc głównie szukaliśmy w zachodnich regionach :P padło na Pobierowo - takie małe miasteczko, ale bardzo przyjemne często tam jeździmy w wakacje
teraz jedziemy z przyjaciółką i jej facetem a przy okazji rezerwacji okazało się, że razem z nami w ośrodku będzie 70 innych studentów ze szczecina i poznania

co do plamki krwi - hmmm ciężko powiedzieć bo faktycznie może to być od choroby/osłabienia/leków - nie raz spotkałam się z taką sytuacją bo bądź co bądź nasz organizm to jednak nie maszyna
moim zdaniem będziesz bezpieczna, w końcu tabletki bierzesz prawidłowo
jak odwiedzisz ginekolog to wspomnij o tym, ale nie wydaje mi się by to było coś niedobrego

hehe kiedyś mój był Kotek, ale jakoś tak Kot bardziej mi pasuje xD
to tym bardziej zazdroszcze wyjazdu i tego, ze macie tak blisko do morza. ja mieszkam prawie na drugim koncu Polski o tej miejscowosci slyszalam i kiedys sie tam wybieralam, wiec jak masz jakies sprawdzone i niedrogie kwatery, to jak mozesz - to podziel sie namiarami na PW

dziekuje za odpowiedz, uspokoilam sie

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-04-30, 08:09   #2538
sylwinek21
Raczkowanie

Hej dziewwczyny. Biore Yasminelle juz od poltorej roku. i przy dostawaniu okresu od tej pory jak biore tabsy nigdy nie mialam bolu brzuchu. jednak wczoraj dostalam okres i bol brzucha byl niesamowicie mocny'/ niewiem co sie stalo. dlaczego po takim czasie znow boli brzuch przy okresie;/ czy ktoras z was tak miala?
sylwinek21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 08:45   #2539
renua
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sigrid Pokaż wiadomość
Robi mi się słabo jak cos takeigo czytam.
a czy Twoj szanowny facet wie, że odkąd wzięłaś pierwszą tabletke Yasminelle z pierwszego opakowania, jestes kompletnie zabezpieczona?
Może daj mu do przeczytania calą książeczkę-ulotkę z Y. Ja mojemu kazałam przeczytać ją przy mnie od deski do deski i histerie z jego strony się skończyły.

A co do odstawienia... Nie raz dziewczyny pisały, że dopiero po 3 opakowaniu wszystko sie normuje. Czyli nikt Ci teraz nie odpowie czy odstawic czy nie. Weź do końca 4 opakowanie i wtedy, jeżeli się okropne migreny będą się utrzymywać - odstaw.
Ja też cierpie na migrenę, ale na szczeście Yasminelle mi ich nie pogorszyło.
Mi zawsze pomaga doraźna Migea (też działa na naczynia krwionośne). Może zapytaj o nią lekarza? 10 tabletek kosztuje jakies 20zł (nie pamietam dokladnie).

Niby wie. W końcu chemikiem jest. Rozmawialiśmy o tym dokładnie. Widocznie nie dociera. On twierdzi,
że "nigdy nic nie wiadomo nie"?"A jak nie zadziała?" Ja go zmuszac nie będę. Moim zdaniem można się zabezpieczyc-tabsy to najbezpieczniejszy sposób, a jak mimo wszystko się wpadnie to już siła wyższa. Ja mam 26 lat, on 30-dramatu by nie było.
Dla mnie problem jest głębszy-w październiku będzie 7 lat razem-jeśli mimo tego i tabsów on się boi to może czas zmienic faceta?Bo chyba jest coś nie tak...Oczywiście to nie jedyny powód
Sigrid-dzięki za radę.Następnym razem spróbuję z "migeą"-jest dużo tańsza.
Zjem to 4 opak.Jak teraz nie będę miała w ogóle migren to zostanę przy nich, a jak znowu będzie tak źle to odstawię.
Może nie będą mi w ogóle potrzebne bo mój związek się sypie...

Opcja zakręcenia go na jeźdźca jest kusząca, ale to nie w moim stylu.
To powinna byc nasza wspólna, racjonalna decyzja-tak mi się wydaje.
Jestem chyba zbyt dumna żeby mu pomóc podjąc tą decyzję w ten sposób (nawet jeśli to głupie).

Dzięki dziewczyny za wypowiedzi
renua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 11:21   #2540
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renua Pokaż wiadomość
Ja mam 26 lat, on 30-dramatu by nie było.
Dla mnie problem jest głębszy-w październiku będzie 7 lat razem-jeśli mimo tego i tabsów on się boi to może czas zmienic faceta?Bo chyba jest coś nie tak...Oczywiście to nie jedyny powód
eh, to wspolczuje. rzeczywiscie cos jest nie tak, skoro mowisz, ze dramatu by nie bylo i 7 lat jestescie razem.. przykro mi 3maj sie, moze jeszcze wszystko da sie naprawic

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-04-30, 13:25   #2541
_Emi_
Zakorzenienie

Przyjmuję Syndi 35 ale zapytam tutaj. Dzis jest 6 dzien przerwy a krwawienie dostałam wczoraj. Takie sobie srednie jest. I jesli dzis zaczne nowe opakowanie to jest szansa,że krwawienie się skróci? Bo zależałoby mi na tym i nie wiem czy tak się stanie
Stary 2009-04-30, 13:32   #2542
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Przyjmuję Syndi 35 ale zapytam tutaj. Dzis jest 6 dzien przerwy a krwawienie dostałam wczoraj. Takie sobie srednie jest. I jesli dzis zaczne nowe opakowanie to jest szansa,że krwawienie się skróci? Bo zależałoby mi na tym i nie wiem czy tak się stanie
szansa jakaś na pewno jest, ale to chyba sprawa indywidualna, mi się skraca, ale znam też przypadki (z tego forum ), że się nie skraca spróbować można

Stary 2009-04-30, 13:33   #2543
_Emi_
Zakorzenienie

Dzięki Wdowo W takim razie spróbuję.
Stary 2009-04-30, 14:59   #2544
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
szansa jakaś na pewno jest, ale to chyba sprawa indywidualna, mi się skraca, ale znam też przypadki (z tego forum ), że się nie skraca spróbować można
np. ja czasem sie skraca, ale czesciej jednak trwa sobie jeszcze 2-3 dni.

a moj TŻ dalej nie moze wyleczyc tego pecherza a do lekarza nie pojdzie, bo jest koniec miesiaca i jestesmy splukani, a wizyta w krakowie kosztuje 80-100zł. dopiero po niedzieli najwyzej pojdzie a w przychodzi pani powiedziala, ze moze go zapisac za 10 dni!

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-04-30, 15:11   #2545
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
np. ja czasem sie skraca, ale czesciej jednak trwa sobie jeszcze 2-3 dni.

a moj TŻ dalej nie moze wyleczyc tego pecherza a do lekarza nie pojdzie, bo jest koniec miesiaca i jestesmy splukani, a wizyta w krakowie kosztuje 80-100zł. dopiero po niedzieli najwyzej pojdzie a w przychodzi pani powiedziala, ze moze go zapisac za 10 dni!
A co brał na pęcherz? I co mu tak ogolnie dolega?
Stary 2009-04-30, 15:35   #2546
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
A co brał na pęcherz? I co mu tak ogolnie dolega?
ogolnie to jak siusia to go strasznie piecze i ma parcie na pecherz. tyle z objawow, nic powazniejszego poki co sie nie dzieje (nie ma krwi w moczu itp.). bral od 3 dni urinal i pil sok zurawinowy, ale nic mu to nie pomoglo. doczytalismy troche w internecie i dzis poszedl kupic uroval manosa. zobaczymy, czy pomoze. jak nie, to w poniedzialek do urologa, ale 100zł za wizyte az mnie boli no ale zdrowie najwazniejsze.
a moze ty cos mozesz polecic?

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-04-30, 16:22   #2547
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
ogolnie to jak siusia to go strasznie piecze i ma parcie na pecherz. tyle z objawow, nic powazniejszego poki co sie nie dzieje (nie ma krwi w moczu itp.). bral od 3 dni urinal i pil sok zurawinowy, ale nic mu to nie pomoglo. doczytalismy troche w internecie i dzis poszedl kupic uroval manosa. zobaczymy, czy pomoze. jak nie, to w poniedzialek do urologa, ale 100zł za wizyte az mnie boli no ale zdrowie najwazniejsze.
a moze ty cos mozesz polecic?
Jak zdarza mi się problem z pęcherzem to biorę Urotrim. I na szczęście bardzo mi pomaga zawsze.
Ale niestety nie orientuję się czy jest to lek na receptę ponieważ moja mama pracuje przy lekach i zawsze może mi przynieśc
Zyczę powodzenia( i pieniędzy) przy walce z pęcherzem
Stary 2009-04-30, 16:48   #2548
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Zyczę powodzenia( i pieniędzy) przy walce z pęcherzem
dziekuje mam nadzieje, ze TŻ sie szybko wyleczy, bo ostatni raz kochalismy sie przed wielkanoca wiec ja przy moim libido chodze jak nakrecona

Ale przynosi szacunek.

Stary 2009-04-30, 16:55   #2549
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje mam nadzieje, ze TŻ sie szybko wyleczy, bo ostatni raz kochalismy sie przed wielkanoca wiec ja przy moim libido chodze jak nakrecona
Wybacznie wszyscy za to wyznanie.... Ja się nie kochałam juz ponad 2 miesiące! Z roznych przyczyn.... najpierw jakies moje infekcje, potem rozstanie, teraz powrot ale jakos nie moge się "otworzyc" ;p
Stary 2009-04-30, 17:06   #2550
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
ojjjj, no to tym bardziej życzę mu szybkiego powrotu do zdrówka!!!

mi na zapalenie pęcherza pomagał urosept + nolicin, z tym, że nolicin jest na receptę

Cytat:
Wybacznie wszyscy za to wyznanie.... Ja się nie kochałam juz ponad 2 miesiące! Z roznych przyczyn.... najpierw jakies moje infekcje, potem rozstanie, teraz powrot ale jakos nie moge się "otworzyc" ;p
sezamie otwórz się!!
przeeeepraszam jakoś tak mi to od razu nasunęło się na myśl, po przeczytaniu tego pogrubionego

oj dziewczyny, dziewczyny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości