|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
wybacz zdiwienie ale ja bym mojemu nie pozwalała na wycofywanie sie to takie cudne uczucie ;D wez go jakos przytrzymaj jak raz to zrobi to potem juz nie bedzie sie bał
|
|
#2522 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym na Twoim miejscu ukochała go na jeźdżca żeby nie miał możliwosci powrotu :p
|
|
|
|
#2523 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczyny
odebralam dzis wyniki cytologii i pielegniarka ktora mi je wydawala mowi ze nie trzeba sie konsultowac z lekarzem ale jest to moja 1 cytologia wiec nie wiem czy fakycznie nie powinnam isc do gina bo na wyniku pisze tak: rozpoznanie według systemu papanicolaou: liczne komorki zapalne rozpoznanie wedlug systemu bethesda 2002: "nie stwierdzono zmian śródnabłonkowych lub nowotworu złośliwego. Lagodne zmiany komórkowe: zmiany odczynowe i reparacyjne związane z zapaleniem" ona powiedziala ze jak nie mam upławow i nadzerki to nic te "zapalenia" nie znacza. czy mam to tak zostawic czy idac sie do lekarza. dzieki z gory za odpowiedz |
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2525 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zawsze madrze doradzicie
![]() Jestem teraz przy koncu pierwszego opakowania yasminu(podobny do yasminelle, troche wiecej hormonow) i czy moge nie robic 7 dniowej przerwy? Wiem oczywisice ze tak mozna ale jako ze koncze dopiero pierwsze opakowanie czy to nie bedzie mialo jakis skutkow dla mojego zdrowia??? Za duzo hormonow jak na poczatek itd? I czy biorac kolejne opakowanie bez przerwy(drugie) moge spodziewac sie ze cera nie pogorszy sie a wrecz polepszy, bo na tym bardzo mi zalezy? |
|
|
|
#2526 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
Lało się ze mnie strasznie, właściwie co 2 godziny miałam pełną podpaskę krwi. Nigdy czegoś takiego nie miałam, bo moje okresy bywały dotąd dość normalne. Ale za to skończył się po dwóch dniach. To chyba za duży 'szok' dla organizmu, więc ja nie polecam
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno mozesz spodziewac sie plamien, ktore moga trwac nieokreslony czas wiec hmm łaczyc mozesz ale musisz byc na to przygotowana. ja po 10 opakowaniu przesuwam okres ;p o 1 dzien ;d (bo kto by chcial miec okres na majowke ;D) 21+1 ;] i z moich obliczen okres wyjdzie po majowce :P ach ta wygoda
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i krwawienie przyjdzie idealnie w poniedziałek, uf ![]() od piątku do niedzieli z tż'tem nad morzem jestem, więc wiadomoooo ![]() wygoda niesamowita
|
|
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy, dziękujemy
![]() oby pogoda dopisała
|
|
|
|
#2531 |
|
Raczkowanie
|
a jeżeli mam dzisiaj 2 dzień przerwy (jestem po 9 albo 8 opakowaniu)
okres wypadnie mi jutro- planowo- a jeśli bym dziś wieczorem zaczęła nowe opakowanie?? czyli skróciła przerwę to mogę tak?? nigdy nie skracałam przerwy i nigdy jeszcze nie łączyłam dwóch opakowań |
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz tak zrobic.
|
|
|
|
#2533 |
|
Raczkowanie
|
Mogę aż tyle skrócić przerwę?? będą plamienia- spodziewam się. ale lepsze to niż okres na majówke
![]() tylko może głupio że dopiero dziś się tym zainteresowałam Żeby coś pomyśleć... |
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro przerwy w ogóle można nie robić to tym bardziej jeden dzień przerwy nie będą problemem przerwę skracać można dowolnie
|
|
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
tego Wam zycze, a gdzie konkretnie sie wybieracie?
![]() pamietasz jak pisalam niedawno o jednej plamce (moze nawet plameczce krwi) przy bodajze 6 tabletce, wiec niedlugo po skonczeniu krwawienia? wczoraj, po 9 tabletce znowu mi sie to przydarzylo. mala plamka krwi przy podcieraniu sie, i znowu tylko raz, ale niepokoi mnie to. w sumie znowu zdarzylo sie to, gdy bralam leki (ale nie antybiotyki), bo znowu mnie grypa dopadla.. nie wiem, czy powinnam sie martwic, a wizyte u ginekolog mam dopiero 19 maja. w dodatku zamierzam w weekend majowy intensywnie nadrabiac z TŻ ponad dwutygodniowa abstynencje myslicie ze bede bezpieczna? ![]() ps. co do Twojego podpisu - moj TŻ to tez Kot
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
często tam jeździmy w wakacje ![]() teraz jedziemy z przyjaciółką i jej facetem a przy okazji rezerwacji okazało się, że razem z nami w ośrodku będzie 70 innych studentów ze szczecina i poznania ![]() co do plamki krwi - hmmm ciężko powiedzieć bo faktycznie może to być od choroby/osłabienia/leków - nie raz spotkałam się z taką sytuacją bo bądź co bądź nasz organizm to jednak nie maszyna moim zdaniem będziesz bezpieczna, w końcu tabletki bierzesz prawidłowo ![]() jak odwiedzisz ginekolog to wspomnij o tym, ale nie wydaje mi się by to było coś niedobrego ![]() hehe kiedyś mój był Kotek, ale jakoś tak Kot bardziej mi pasuje xD
|
|
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tej miejscowosci slyszalam i kiedys sie tam wybieralam, wiec jak masz jakies sprawdzone i niedrogie kwatery, to jak mozesz - to podziel sie namiarami na PW dziekuje za odpowiedz, uspokoilam sie
|
|
|
|
#2538 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewwczyny. Biore Yasminelle juz od poltorej roku. i przy dostawaniu okresu od tej pory jak biore tabsy nigdy nie mialam bolu brzuchu. jednak wczoraj dostalam okres i bol brzucha byl niesamowicie mocny'/ niewiem co sie stalo. dlaczego po takim czasie znow boli brzuch przy okresie;/ czy ktoras z was tak miala?
|
|
|
|
#2539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niby wie. W końcu chemikiem jest. Rozmawialiśmy o tym dokładnie. Widocznie nie dociera. On twierdzi, że "nigdy nic nie wiadomo nie"?"A jak nie zadziała?" Ja go zmuszac nie będę. Moim zdaniem można się zabezpieczyc-tabsy to najbezpieczniejszy sposób, a jak mimo wszystko się wpadnie to już siła wyższa. Ja mam 26 lat, on 30-dramatu by nie było. Dla mnie problem jest głębszy-w październiku będzie 7 lat razem-jeśli mimo tego i tabsów on się boi to może czas zmienic faceta?Bo chyba jest coś nie tak...Oczywiście to nie jedyny powód ![]() Sigrid-dzięki za radę.Następnym razem spróbuję z "migeą"-jest dużo tańsza. Zjem to 4 opak.Jak teraz nie będę miała w ogóle migren to zostanę przy nich, a jak znowu będzie tak źle to odstawię. Może nie będą mi w ogóle potrzebne bo mój związek się sypie... Opcja zakręcenia go na jeźdźca jest kusząca, ale to nie w moim stylu. To powinna byc nasza wspólna, racjonalna decyzja-tak mi się wydaje. Jestem chyba zbyt dumna żeby mu pomóc podjąc tą decyzję w ten sposób (nawet jeśli to głupie). Dzięki dziewczyny za wypowiedzi
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3maj sie, moze jeszcze wszystko da sie naprawic
|
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjmuję Syndi 35 ale zapytam tutaj. Dzis jest 6 dzien przerwy a krwawienie dostałam wczoraj. Takie sobie srednie jest. I jesli dzis zaczne nowe opakowanie to jest szansa,że krwawienie się skróci? Bo zależałoby mi na tym i nie wiem czy tak się stanie
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), że się nie skraca spróbować można
|
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Wdowo
W takim razie spróbuję.
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem sie skraca, ale czesciej jednak trwa sobie jeszcze 2-3 dni. ![]() a moj TŻ dalej nie moze wyleczyc tego pecherza a w przychodzi pani powiedziala, ze moze go zapisac za 10 dni!
|
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie to jak siusia to go strasznie piecze
i ma parcie na pecherz. tyle z objawow, nic powazniejszego poki co sie nie dzieje (nie ma krwi w moczu itp.). bral od 3 dni urinal i pil sok zurawinowy, ale nic mu to nie pomoglo. doczytalismy troche w internecie i dzis poszedl kupic uroval manosa. zobaczymy, czy pomoze. jak nie, to w poniedzialek do urologa, ale 100zł za wizyte az mnie boli no ale zdrowie najwazniejsze.a moze ty cos mozesz polecic?
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niestety nie orientuję się czy jest to lek na receptę ponieważ moja mama pracuje przy lekach i zawsze może mi przynieśc Zyczę powodzenia( i pieniędzy) przy walce z pęcherzem |
|
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Wybacznie wszyscy za to wyznanie.... Ja się nie kochałam juz ponad 2 miesiące! Z roznych przyczyn.... najpierw jakies moje infekcje, potem rozstanie, teraz powrot ale jakos nie moge się "otworzyc" ;p
|
|
|
|
#2550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi na zapalenie pęcherza pomagał urosept + nolicin, z tym, że nolicin jest na receptę ![]() Cytat:
![]() przeeeepraszam jakoś tak mi to od razu nasunęło się na myśl, po przeczytaniu tego pogrubionego ![]() oj dziewczyny, dziewczyny
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

wybacz zdiwienie ale ja bym mojemu nie pozwalała na wycofywanie sie to takie cudne uczucie ;D wez go jakos przytrzymaj jak raz to zrobi to potem juz nie bedzie sie bał

przerwę skracać można dowolnie
w sumie znowu zdarzylo sie to, gdy bralam leki (ale nie antybiotyki), bo znowu mnie grypa dopadla.. nie wiem, czy powinnam sie martwic, a wizyte u ginekolog mam dopiero 19 maja. w dodatku zamierzam w weekend majowy intensywnie nadrabiac z TŻ ponad dwutygodniowa abstynencje 
o tej miejscowosci slyszalam i kiedys sie tam wybieralam, wiec jak masz jakies sprawdzone i niedrogie kwatery, to jak mozesz - to podziel sie namiarami na PW