![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Absurdy ...na forum ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może jestem przwrażliwiona ![]() nie rozumiem jak się ma styl pisania do takiej definicji normalnośći ![]() no bo co jeżeli piszę adekwatnie do danej sytuacji, do miejsca ![]() ![]() a piszę wierszem, ciągiem (chodzi mi tutaj tylko i wyłącznie o wypowiedzi na forum) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
Poezja powinna być oprawą czegoś, co wykracza ponad przeciętność, nie dotyczy przyziemności (pomijam tu nowatorstwo). Chodziło mi treść jako taką, o podjęty temat. Początkowo czytając Twoje posty doszukiwałam się w nich rytmu, płynności, czegoś, co narzuca obrana przez Ciebie treść. Ich brak, sam przekaz, ubranie zwykłej forumowej wypowiedzi w formę wiersza oznacza dla mnie niemalże pogwałcenie języka polskiego i poezji jako takiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nad tym, żeby być jakąś oryginalną i żeby były zauważalne, po prostu lepiej mi się pisało w taki sposób (jak ktoś później mi zarzucił wierszem- choć takiego nie miałam na celu), nie przeczę, że początkowo nieco przesadzałam, pisząc w aż takiej formie. Masz rację w tym co piszesz, jednak moim celem nie było pisanie wierszem (z jego rytmem, płynnością itd), po prostu wydawało mi się to bardziej czytelne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Nie chcę być męcząca, ale to nie jest bardziej czytelne. Czytanie wierszy wymaga pewnej wprawy, niektórzy "biorą wdech" po każdym wersie, wtedy pisane przez Ciebie zdania ulegają niepożądanym podziałom, znika ich sens.
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
styl pisania, dlatego nie ma już chyba tematu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że prześmigałam ten wątek (no i jeszcze ten wrażeniowy też, gdzie obecnie króluje, że Słowacki wielkim poetą był
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczynki, pomóżcie proszę i zagłosujcie na Koci Świat w sondzie Krakvetu. Ważne, by na Koci Świat, Fundacja Zwierząt Niechcianych, z tego, co mi gdzieś się w temacie przewinęło, ma na ten miesiąc czy 2 zapasy - a zwierzaki z Azylu są w gorszej sytuacji. Obie fundacje potrzebuja pomocy, ale pomóżmy w 1 kolejności temu, kto potrzebuje trochę bardziej. ![]() Zapraszam do ustawiania mnie do pionu <bo porzecież: no nie tutaj! no nie tutaj! ![]() ![]()
![]() |
#338 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam rozumieć ,ze idąc tym tropem każdy gniot napisany w ten a nie inny sposób ma nabierać z rozpędu wartości ponadprzecietnej. Ty jedna .. na milion na całe zycie ty jedna zwycięzysz ty będziesz na .... ...szczycie ![]() oliliany akurat nie kojarzę -kojarzę avię z tym sposobem pisania. Pisanie każdego słowa z osobna jest i moze drazniące. Ale zdań ? Raczej wierzę ,ze dziewczynom sie tak wygodnie pisze -zdanie pyk enter- niz doszukanie jakiś innych powodów /Ja akurat wole tak niż od ramki do ramki-na wdechu ![]() Daleko idąca nadinterpretacja -nie pierwszy raz zresztą |
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
ehh dziewczyny no i jak tu wszystkim dogodzić
![]() pozostaje chyba w miarę wypośrodkować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
Tak szczerze to miały tu być opisywane absurdy na forum, a niektóre wypisują, że przeszkadza im np. pisanie szarą czcionką czy ilość kropek w poście- bez przesady............
Bo zaraz ten wątek zrobi się absurdalny ![]() Rozumiem, że każdy ma inne preferencje ale trochę to już podchodzi pod czepialstwo. Bo te co tak skrzętnie wypisują co im tak baaaaaardzo przeszkadza w innych niech zdadzą sobie sprawę, że tak samo one mogą przeszkadzać w czymś (np. mnie ![]() ![]() Nikt nie jest w stanie dogodzić wszystkim (tak jak ja ![]() ![]() Nie mam problemów z ortografią ale zgadzam się z regulaminem, że niekulturalne jest zwracanie uwagi na forum- takiej osobie jest po prostu przykro i głupio! Gdyby można było pisać, że ktoś byka strzelił to w każdym wątku w co drugim poście by było: - "Hejka, chciałam tylko napisać, że 'makijaż' pisze się przez 'ż'!!!" - "Nie obraź się ale 'w ogóle' pisze się osobno" - "Jedna sprawa- zrobiłaś błąd wizaż pisze się przez 'ż' a nie 'rz'" itp. itd....... Ideałem nikt nie jest więc lepiej nie łudzić się, że dogodzi się wszystkim ALE trochę wyrozumiałości bo niektóre posty podchodzą pod absurd ![]() p.s. Kropki już zrobiłam więc pozostaje mi tylko użyć jeszcze szarej czcionki ![]() Domyślam się, że Ameryki nie odkryłam, wiem też że dużej liczbie wizażanek moja osoba po prostu nie odpowiada; ale dziewczyny- co nam to da, że tak będziemy się wszystkiego czepiać?
#342 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
oj ostatnio na forum (jak juz któras zauważyła)
wieje czepialstwem i złośliwością... aż się czlowiekowi udziela. |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Mrs Mrau
|
Witkacy by się ucieszył
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
mi na całym forum tu nic nie przeszkadza,tak jak jest to niech będzie,ja na to uwagi nie zwracam,tylko nie lubię wulgaryzmu i i np jak ja mam inne zdanie na jakiś temat,a ta osoba mnie nie rozumie i odrazu obraża,mi to nie przeszkadza,że ktoś ma inne zdanie chyba każdy jest inny i każdy ma swoje własne zdanie,ale cóż niektórzy tego nie zrozumieją...a tak to tu niczego sie nie czepiam,a jeśli chodzi o szarą czcionkę to co ona innm przeszkadza,jak ktos chce może nawet pisać kolorowo i też będzie dobrze
a z błędami ortograficznymi to tak,że popełniam nieraz błędy i dostaje pw,że poplniłam błąd dobrze,że wzrócili mi uwagę będę próbować tego błędu nie popełniać,ale nie każdy jest dobry z ortografii,żeby wszystko idealnie pisać
#348 | |
Zakorzenienie
|
Olilino, proszę, przeczytaj ten tekst, skupiając się mocno na znakach interpunkcyjnych:
Cytat:
Fakt, że taka forma jest generalnie bardziej czytelna niż tekst pisany ciurkiem. Więc jeśli już musisz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#349 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja to oczywiście szanuję, podporządkowuję się, bo innego wyjścia nie mam, ale generalnie jednak wolałabym, żeby osoby, które te błędy popełniają, dwa razy przeczytały post zanim go zatwierdzą i puszczą w sieć, bo jednak często pojawiające się błędy są wynikiem pośpiechu i nieuwagi, a nie niewiedzy. pocieszające jest natomiast to, że z wizażem.pl nie jest aż tak tragicznie. gdyby tak wyglądała cała sieć to byłoby bosko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 | ||
Konto usunięte
|
Absurdy ...na forum ;p
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez rambo Czas edycji: 2007-10-29 o 19:37 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Wtajemniczenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;5643217]Pozwolę sobie się wtrącić - poezję też czytasz tak, że po każdym wersie stawiasz w domyśle kropkę i traktujesz jak koniec zdania?[/QUOTE]
ale poezja a post na forum to są dwie rożne sprawy ![]()
#353 |
Zakorzenienie
|
A Wizaż to wirtualny tomik poezji
![]()
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;5643217]Pozwolę sobie się wtrącić - poezję też czytasz tak, że po każdym wersie stawiasz w domyśle kropkę i traktujesz jak koniec zdania?[/QUOTE]
Nie, poezji tak nie czytam. A gdy czytam posty na forum, to z reguły spodziewam się ujrzeć pełne zdania z kropkami na końcu, zwłaszcza w miejscach, gdzie tekst kończy się w danej linijce a nie jest pisany jednym ciągiem. Zresztą myślałam, że zostało to już wytłumaczone ![]() Olilina, wiem wiem, już wcześniej pisałaś, że zwracasz uwagę na to; chciałam Ci jednak zobrazować, jak ja widzę Twoje posty ![]()
#355 |
Raczkowanie
|
A teraz ja zostanę zlinczowana za to co napiszę. Rozumiem, że kogoś mogą irytować (np mnie) wątki typu "Jakie masz dzisiaj majtki na sobie droga wizażanko?", "Powiedz dobranoc, dzień dobry, dobry wieczór i bla bla bla". Ktoś się nudził to sobie założył wątek i niestety nie mamy wpływu na ich powstawanie (chyba, że same je piszemy bądź nikt się nie będzie udzielał i umrą śmiercią naturalną
![]() Jednym słowem "jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził". Każdej z nas przeszkadza co innego, każda z nas ma inny charakter. Nie lepiej po prostu wrzucić na luz??? |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Rozeznanie
|
ja tylko skromnie wtrące, ze według mnie to ten wątek zrobił sie juz absurdalny. ;]
#357 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a) jestesmy nietorelancyjne b) nie wiemy, ze o gustach sie nie dyskutuje.. To jest fascynujace co sie dzieje tak samo na modzie, zaloz watek: co was drazni w ubiorze. Polowa bedzie pisac: nie lubie wzoru panterki, a druga polowa: boze dziewczyny! Polska to taki nietolerancyjny kraj, wszyscy krytykuja! ![]() ![]()
![]() |
#359 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja już zagłosowałam ![]() Cytat:
Zresztą już jej to kiedyś pisałam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.