Absurdy ...na forum ;p - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-29, 08:26   #331
_totally_
Zakorzenienie

Dot.: Absurdy ...na forum ;p

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
jedne wolą posty pisane noramalnie (cokolwiek to oznacza),

Normalnie, czyli adekwatnie do sytuacji, miejsca i treści.
_totally_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-29, 09:27   #332
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
szczerze..to obejrzalam sobie pare Twoich starych postow w poszukiwaniu poezji...Ooo to oryginalne mysle sobie wyrazac mysli na kazdy temat wierszem,ale ze mnie ciapa

i to jest dla mnie kolejny absurd,
ale może jestem przwrażliwiona

Cytat:
Napisane przez _totally_ Pokaż wiadomość
Normalnie, czyli adekwatnie do sytuacji, miejsca i treści.
nie rozumiem jak się ma styl pisania do takiej definicji normalnośći
no bo co jeżeli piszę adekwatnie do danej sytuacji, do miejsca no i treści (hmm nie wiem czy chodziło Ci o adekwatność moich treści w stosunku do pozostalych, do tematu),
a piszę wierszem, ciągiem (chodzi mi tutaj tylko i wyłącznie o
wypowiedzi na forum)
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-29, 09:45   #333
_totally_
Zakorzenienie

Poezja powinna być oprawą czegoś, co wykracza ponad przeciętność, nie dotyczy przyziemności (pomijam tu nowatorstwo). Chodziło mi treść jako taką, o podjęty temat. Początkowo czytając Twoje posty doszukiwałam się w nich rytmu, płynności, czegoś, co narzuca obrana przez Ciebie treść. Ich brak, sam przekaz, ubranie zwykłej forumowej wypowiedzi w formę wiersza oznacza dla mnie niemalże pogwałcenie języka polskiego i poezji jako takiej.
Stary 2007-10-29, 10:04   #334
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Poezja powinna być oprawą czegoś, co wykracza ponad przeciętność, nie dotyczy przyziemności (pomijam tu nowatorstwo). Chodziło mi treść jako taką, o podjęty temat. Początkowo czytając Twoje posty doszukiwałam się w nich rytmu, płynności, czegoś, co narzuca obrana przez Ciebie treść. Ich brak, sam przekaz, ubranie zwykłej forumowej wypowiedzi w formę wiersza oznacza dla mnie niemalże pogwałcenie języka polskiego i poezji jako takiej.
Pisząc moje posty szczerze mówiąc nawet nie zastanawiałam się
nad tym, żeby być jakąś oryginalną i żeby były zauważalne,
po prostu lepiej mi się pisało w taki sposób (jak ktoś później mi
zarzucił wierszem- choć takiego nie miałam na celu),
nie przeczę, że początkowo nieco przesadzałam, pisząc w aż takiej formie. Masz rację w tym co piszesz, jednak moim celem nie było
pisanie wierszem (z jego rytmem, płynnością itd), po prostu
wydawało mi się to bardziej czytelne.
Stary 2007-10-29, 10:07   #335
_totally_
Zakorzenienie

Nie chcę być męcząca, ale to nie jest bardziej czytelne. Czytanie wierszy wymaga pewnej wprawy, niektórzy "biorą wdech" po każdym wersie, wtedy pisane przez Ciebie zdania ulegają niepożądanym podziałom, znika ich sens.
Stary 2007-10-29, 10:11   #336
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę być męcząca, ale to nie jest bardziej czytelne. Czytanie wierszy wymaga pewnej wprawy, niektórzy "biorą wdech" po każdym wersie, wtedy pisane przez Ciebie zdania ulegają niepożądanym podziałom, znika ich sens.
Dopóki nikt nie mówił mi nic na ten temat, wydawało mi się, że są czytelne, kiedy kilka dziewczyn zwróciło mi uwagę zmieniłam nieco
styl pisania, dlatego nie ma już chyba tematu
Stary 2007-10-29, 10:35   #337
Aeterna
Zakorzenienie

Oczywiście, że prześmigałam ten wątek (no i jeszcze ten wrażeniowy też, gdzie obecnie króluje, że Słowacki wielkim poetą był ; zresztą, jak i /m.in./ tu ) i pewnie z chęcią bym się włączyła w pogadankę , ale ja nie o tym.

Dziewczynki, pomóżcie proszę i zagłosujcie na Koci Świat w sondzie Krakvetu. Ważne, by na Koci Świat, Fundacja Zwierząt Niechcianych, z tego, co mi gdzieś się w temacie przewinęło, ma na ten miesiąc czy 2 zapasy - a zwierzaki z Azylu są w gorszej sytuacji. Obie fundacje potrzebuja pomocy, ale pomóżmy w 1 kolejności temu, kto potrzebuje trochę bardziej.

Zapraszam do ustawiania mnie do pionu <bo porzecież: no nie tutaj! no nie tutaj! >, ale proszę, zadajcie sobie także i ten niewielki trud - i zagłosujcie. Oczywiście, apeluję do tych, które tego nie zrobiły, byłoby fajnie, gdybyście np. zmieniły zdanie i zagłosowały. Link w moim podpisie.

Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-29, 10:35   #338
201710120930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _totally
Bardzo mocnych słów sie tu uzywa-gwałt na języku pol. itp

Mam rozumieć ,ze idąc tym tropem każdy gniot napisany w ten a nie inny sposób ma nabierać z rozpędu wartości ponadprzecietnej.
Ty jedna ..
na milion
na całe zycie
ty jedna zwycięzysz
ty będziesz
na ....
...szczycie

oliliany akurat nie kojarzę -kojarzę avię z tym sposobem pisania.
Pisanie każdego słowa z osobna jest i moze drazniące. Ale zdań ?
Raczej wierzę ,ze dziewczynom sie tak wygodnie pisze -zdanie pyk enter- niz doszukanie jakiś innych powodów
/Ja akurat wole tak niż od ramki do ramki-na wdechu /
Daleko idąca nadinterpretacja -nie pierwszy raz zresztą
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-29, 10:45   #339
_totally_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Bardzo mocnych słów sie tu uzywa-gwałt na języku pol. itp
Użyłam tam krótkiego, acz ważnego słowa-niemalże.
Stary 2007-10-29, 10:56   #340
olilina
Zakorzenienie

ehh dziewczyny no i jak tu wszystkim dogodzić
pozostaje chyba w miarę wypośrodkować
Stary 2007-10-29, 11:13   #341
SiSleyS
Zakorzenienie

Tak szczerze to miały tu być opisywane absurdy na forum, a niektóre wypisują, że przeszkadza im np. pisanie szarą czcionką czy ilość kropek w poście- bez przesady............
Bo zaraz ten wątek zrobi się absurdalny

Rozumiem, że każdy ma inne preferencje ale trochę to już podchodzi pod czepialstwo. Bo te co tak skrzętnie wypisują co im tak baaaaaardzo przeszkadza w innych niech zdadzą sobie sprawę, że tak samo one mogą przeszkadzać w czymś (np. mnie bo mi się nie podoba, że za mało emotek ).
Nikt nie jest w stanie dogodzić wszystkim (tak jak ja ).

Nie mam problemów z ortografią ale zgadzam się z regulaminem, że niekulturalne jest zwracanie uwagi na forum- takiej osobie jest po prostu przykro i głupio! Gdyby można było pisać, że ktoś byka strzelił to w każdym wątku w co drugim poście by było:
- "Hejka, chciałam tylko napisać, że 'makijaż' pisze się przez 'ż'!!!"
- "Nie obraź się ale 'w ogóle' pisze się osobno"
- "Jedna sprawa- zrobiłaś błąd wizaż pisze się przez 'ż' a nie 'rz'"
itp. itd.......

Ideałem nikt nie jest więc lepiej nie łudzić się, że dogodzi się wszystkim ALE trochę wyrozumiałości bo niektóre posty podchodzą pod absurd

p.s. Kropki już zrobiłam więc pozostaje mi tylko użyć jeszcze szarej czcionki

Domyślam się, że Ameryki nie odkryłam, wiem też że dużej liczbie wizażanek moja osoba po prostu nie odpowiada; ale dziewczyny- co nam to da, że tak będziemy się wszystkiego czepiać?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-29, 11:19   #342
bess
Zakorzenienie

Cytat:
i to jest dla mnie kolejny absurd,
ale może jestem przwrażliwiona

nie rozumiem jak się ma styl pisania do takiej definicji normalnośći
no bo co jeżeli piszę adekwatnie do danej sytuacji, do miejsca no i treści (hmm nie wiem czy chodziło Ci o adekwatność moich treści w stosunku do pozostalych, do tematu),
a piszę wierszem, ciągiem (chodzi mi tutaj tylko i wyłącznie o
wypowiedzi na forum)
no chyba jestes

Cytat:
heh nic dodac nic ujac
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-29, 11:31   #343
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
no chyba jestes

heh nic dodac nic ujac
być może jestem przewrażliwiona,
ale czytać (między wierszami) potrafię.
Stary 2007-10-29, 11:37   #344
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
być może jestem przewrażliwiona,
ale czytać (między wierszami) potrafię.
I zaraz zejdziemy do dyskusji o "białych rękawiczkach". Dziewczyny, spokojnie!

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-29, 11:41   #345
olilina
Zakorzenienie

oj ostatnio na forum (jak juz któras zauważyła)
wieje czepialstwem i złośliwością...
aż się czlowiekowi udziela.
Stary 2007-10-29, 11:54   #346
cattt
Mrs Mrau

Witkacy by się ucieszył
cattt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-29, 12:35   #347
dra
Zakorzenienie

mi na całym forum tu nic nie przeszkadza,tak jak jest to niech będzie,ja na to uwagi nie zwracam,tylko nie lubię wulgaryzmu i i np jak ja mam inne zdanie na jakiś temat,a ta osoba mnie nie rozumie i odrazu obraża,mi to nie przeszkadza,że ktoś ma inne zdanie chyba każdy jest inny i każdy ma swoje własne zdanie,ale cóż niektórzy tego nie zrozumieją...a tak to tu niczego sie nie czepiam,a jeśli chodzi o szarą czcionkę to co ona innm przeszkadza,jak ktos chce może nawet pisać kolorowo i też będzie dobrze
a z błędami ortograficznymi to tak,że popełniam nieraz błędy i dostaje pw,że poplniłam błąd dobrze,że wzrócili mi uwagę będę próbować tego błędu nie popełniać,ale nie każdy jest dobry z ortografii,żeby wszystko idealnie pisać
Stary 2007-10-29, 12:43   #348
Germini
Zakorzenienie

Olilino, proszę, przeczytaj ten tekst, skupiając się mocno na znakach interpunkcyjnych:
Cytat:
Pisząc moje posty szczerze mówiąc nawet nie zastanawiałam się.
Nad tym, żeby być jakąś oryginalną i żeby były zauważalne.
Po prostu lepiej mi się pisało w taki sposób (jak ktoś później mi.
Zarzucił wierszem- choć takiego nie miałam na celu).
Nie przeczę, że początkowo nieco przesadzałam, pisząc w aż takiej formie. Masz rację w tym co piszesz, jednak moim celem nie było.
Pisanie wierszem (z jego rytmem, płynnością itd), po prostu.
Wydawało mi się to bardziej czytelne.
Ja właśnie, czytając Twoje posty, mimowolnie tak sobie rozdzielam zdania i wsadzam znaki interpunkcyjne w te właśnie miejsca. Jak napisała Totally, niektóre zdania tracą przez to sens.
Fakt, że taka forma jest generalnie bardziej czytelna niż tekst pisany ciurkiem. Więc jeśli już musisz to naciskaj enter po kropce, a nie tak w połowie. Będzie czytelniej
Stary 2007-10-29, 12:50   #349
yeah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
mi na całym forum tu nic nie przeszkadza,tak jak jest to niech będzie,ja na to uwagi nie zwracam,tylko nie lubię wulgaryzmu i i np jak ja mam inne zdanie na jakiś temat,a ta osoba mnie nie rozumie i odrazu obraża,mi to nie przeszkadza,że ktoś ma inne zdanie chyba każdy jest inny i każdy ma swoje własne zdanie,ale cóż niektórzy tego nie zrozumieją...a tak to tu niczego sie nie czepiam,a jeśli chodzi o szarą czcionkę to co ona innm przeszkadza,jak ktos chce może nawet pisać kolorowo i też będzie dobrze
a z błędami ortograficznymi to tak,że popełniam nieraz błędy i dostaje pw,że poplniłam błąd dobrze,że wzrócili mi uwagę będę próbować tego błędu nie popełniać,ale nie każdy jest dobry z ortografii,żeby wszystko idealnie pisać
jednak nie każdy ma ochotę by go katowano tymi błędami. generalnie temat był już kiedyś poruszany, jakieś tam paragrafy () powstały i publicznie nie wytykamy sobie nawzajem błędów ortograficznych, chociaż niektóre są przerażające.
ja to oczywiście szanuję, podporządkowuję się, bo innego wyjścia nie mam, ale generalnie jednak wolałabym, żeby osoby, które te błędy popełniają, dwa razy przeczytały post zanim go zatwierdzą i puszczą w sieć, bo jednak często pojawiające się błędy są wynikiem pośpiechu i nieuwagi, a nie niewiedzy.

pocieszające jest natomiast to, że z wizażem.pl nie jest aż tak tragicznie. gdyby tak wyglądała cała sieć to byłoby bosko
yeah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-29, 13:14   #350
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Olilino, proszę, przeczytaj ten tekst, skupiając się mocno na znakach interpunkcyjnych:
Ja właśnie, czytając Twoje posty, mimowolnie tak sobie rozdzielam zdania i wsadzam znaki interpunkcyjne w te właśnie miejsca. Jak napisała Totally, niektóre zdania tracą przez to sens.
Fakt, że taka forma jest generalnie bardziej czytelna niż tekst pisany ciurkiem. Więc jeśli już musisz to naciskaj enter po kropce, a nie tak w połowie. Będzie czytelniej
Postaram się zwracać na to większą uwagę
Stary 2007-10-29, 14:07   #351
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Absurdy ...na forum ;p

Cytat:
Napisane przez Aeterna Pokaż wiadomość
Oczywiście, że prześmigałam ten wątek (no i jeszcze ten wrażeniowy też, gdzie obecnie króluje, że Słowacki wielkim poetą był ; zresztą, jak i /m.in./ tu ) i pewnie z chęcią bym się włączyła w pogadankę , ale ja nie o tym.
Chyba jednak nie, Miss Grey

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie się wtrącić - poezję też czytasz tak, że po każdym wersie stawiasz w domyśle kropkę i traktujesz jak koniec zdania?

Edytowane przez rambo
Czas edycji: 2007-10-29 o 19:37 Powód: post pod postem
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-29, 14:17   #352
narcy
Wtajemniczenie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;5643217]Pozwolę sobie się wtrącić - poezję też czytasz tak, że po każdym wersie stawiasz w domyśle kropkę i traktujesz jak koniec zdania?[/QUOTE]
ale poezja a post na forum to są dwie rożne sprawy

aktualnie na W. tylko czytam tematy i odbieram pw, nic nie pisze.
narcy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-29, 14:28   #353
edit23
Zakorzenienie

A Wizaż to wirtualny tomik poezji

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-29, 14:58   #354
Germini
Zakorzenienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;5643217]Pozwolę sobie się wtrącić - poezję też czytasz tak, że po każdym wersie stawiasz w domyśle kropkę i traktujesz jak koniec zdania?[/QUOTE]
Nie, poezji tak nie czytam.
A gdy czytam posty na forum, to z reguły spodziewam się ujrzeć pełne zdania z kropkami na końcu, zwłaszcza w miejscach, gdzie tekst kończy się w danej linijce a nie jest pisany jednym ciągiem.
Zresztą myślałam, że zostało to już wytłumaczone

Olilina, wiem wiem, już wcześniej pisałaś, że zwracasz uwagę na to; chciałam Ci jednak zobrazować, jak ja widzę Twoje posty
Stary 2007-10-29, 15:16   #355
żaba :)
Raczkowanie

GG do żaba :)

A teraz ja zostanę zlinczowana za to co napiszę. Rozumiem, że kogoś mogą irytować (np mnie) wątki typu "Jakie masz dzisiaj majtki na sobie droga wizażanko?", "Powiedz dobranoc, dzień dobry, dobry wieczór i bla bla bla". Ktoś się nudził to sobie założył wątek i niestety nie mamy wpływu na ich powstawanie (chyba, że same je piszemy bądź nikt się nie będzie udzielał i umrą śmiercią naturalną ). Jeden bardziej przydatny, inny mniej. Faktycznie wkurzające jest wyłuskiwanie tych interesujących spośród, że tak powiem...mniej ambitnych. Ale ktoś chce powiedzieć dzień dobry, a ktoś inny porozmawiać o Dostojewskim. A jaki jest sens roztrząsać to, że ktoś pisze czcionką czerwoną, a ja tego koloru nie lubię i już! Albo tamta pisze i daje trzy kropki na końcu zdania, a mi to nie psuje bo według mnie bardziej estetyczne byłby cztery albo pięć!
Jednym słowem "jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził".
Każdej z nas przeszkadza co innego, każda z nas ma inny charakter. Nie lepiej po prostu wrzucić na luz???
żaba :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-29, 15:17   #356
y_ulia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SiSleyS Pokaż wiadomość
Tak szczerze to miały tu być opisywane absurdy na forum, a niektóre wypisują, że przeszkadza im np. pisanie szarą czcionką czy ilość kropek w poście- bez przesady............
ja tylko skromnie wtrące, ze według mnie to ten wątek zrobił sie juz absurdalny. ;]

[ Uciekaj moje serce! ]

y_ulia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-29, 15:21   #357
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez y_ulia Pokaż wiadomość
ja tylko skromnie wtrące, ze według mnie to ten wątek zrobił sie juz absurdalny. ;]
A ja czekam az padnie slynne ZEGNAM !!!!!
Ale to jeszcze troszke bo na razie wszyscy probuja sie trzymac , ale powoli powoli...
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-29, 15:24   #358
syntagma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żaba :) Pokaż wiadomość
Każdej z nas przeszkadza co innego, każda z nas ma inny charakter. Nie lepiej po prostu wrzucić na luz???
czyli co? w watkach pt. "co ci sie nie podoba na forum/co uwazasz za absurdalne" wszyscy powinni pisac "nie ma takiej rzeczy, wszystko mi sie podoba!"..bo inaczej znaczy, ze

a) jestesmy nietorelancyjne
b) nie wiemy, ze o gustach sie nie dyskutuje..

To jest fascynujace co sie dzieje tak samo na modzie, zaloz watek: co was drazni w ubiorze. Polowa bedzie pisac: nie lubie wzoru panterki, a druga polowa: boze dziewczyny! Polska to taki nietolerancyjny kraj, wszyscy krytykuja! jak mozecie, ktos moze sie poczuc urazony.

Stary 2007-10-29, 15:30   #359
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez syntagma Pokaż wiadomość
czyli co? w watkach pt. "co ci sie nie podoba na forum/co uwazasz za absurdalne" wszyscy powinni pisac "nie ma takiej rzeczy, wszystko mi sie podoba!"..bo inaczej znaczy, ze

a) jestesmy nietorelancyjne
b) nie wiemy, ze o gustach sie nie dyskutuje..

To jest fascynujace co sie dzieje tak samo na modzie, zaloz watek: co was drazni w ubiorze. Polowa bedzie pisac: nie lubie wzoru panterki, a druga polowa: boze dziewczyny! Polska to taki nietolerancyjny kraj, wszyscy krytykuja! jak mozecie, ktos moze sie poczuc urazony.

A wiesz, ze mam wrazenie, ze zamordyzm jaki panuje na tym forum niedlugo do tego doprowadzi. Panie sie spotkaja i "ach jak cudnie" "ach jak slodko" i pa pa...buziaczki, usciski, kwiatuszki.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-29, 15:30   #360
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aeterna Pokaż wiadomość
Dziewczynki, pomóżcie proszę i zagłosujcie na Koci Świat w sondzie Krakvetu.
(...)
Zapraszam do ustawiania mnie do pionu <bo porzecież: no nie tutaj! no nie tutaj! >
Że tak powiem,tu już się taki 'młyn' zrobił,że nikt nikogo 'do pion za takie wtrącenia (zwłaszcza,że ten jeszcze w szlachetnym celu ,i nie tylko takie nie ustawia .

A ja już zagłosowałam .

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
oliliany akurat nie kojarzę -kojarzę avię z tym sposobem pisania.
Pisanie każdego słowa z osobna jest i moze drazniące. Ale zdań ?
Dlatego właśnie lubię czytać posty Awii,bo mimo,ż pisze bez stosowania interpunkcji,jej posty są czytelne,bo potrafi zgrabnie porozdzielać myśli.
Zresztą już jej to kiedyś pisałam.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości