Absurdy ...na forum ;p - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-31, 15:10   #901
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Dot.: Absurdy ...na forum ;p

W kręgach polityki krąży "oczywista oczywistość" a niektórzy z Was uwielbiają słowo ŻENUJĄCE.
Dla mnie jest nie do pomyślenia, żeby robić sąd kapturowy nad biedną Olik, tylko dlatego, że jest moderatorem.
Proszę o dokładne cytaty, gdzie wg Was Olik złamała regulamin forum i obraziła, "zdenerwowała" Ilonę???
Bo może ja ślepa jestem, albo nie umiem czytać Sorry, ale ja już zgłupiałam w tym wątku
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 15:12   #902
_Magda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Afra86 Pokaż wiadomość
to juz niektorzy zrozumieli co to sa biale rekawiczki?

male zlosliwe aluzyjki, puszczane w sttrone kogos, ale oczywiscie pod regulamin to nie podpada

a potem oczwyscie :

" przeciez ja nie bylam zlosliwa!!! "

ech

Cytat:
Napisane przez cattt Pokaż wiadomość
Zaskakujące jest to ,jak wewnętrzne przekonanie o posiadaniu immunitetu wręcz upośledza niektórym umiejętności będące istotą pełnionej funkcji .
Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
Olik była niemiła dla Ilony, wyprowadziła ją z równowagi
UCZCIWIE byłoby się przyznać do błędu (przynajmniej)
UCZCIWIE byłoby gdyby reszta modów ten błąd dostrzegła i nie broniła jej tak zaciekle tylko dlatego, że jest modem
UCZCIWIE byłoby się nie wybielać za wszelką cenę i nie wywracać kota ogonem za pomocą przytulasków, buziaczków i kolejnych złośliwostek
Dokładnie...

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
dla mnie teksty w watku o brzuchach w stylu "ale jestes chuda, nie masz biustu, ani wciecia w talii, nieapetycznie wygladasz, okropne żebra, wole juz swoj brzuch" sa bardziej niegrzeczne i przykre

a jakos nie przypominam sobie, aby ktos wypowiedzi w tym stylu krytykowal.

To ciekawe,bo sama niejednokrotnie krytykowałam niemiłe uwagi pod adresem bardzo szczupłych osób
_Magda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 15:12   #903
Afra86
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie teksty w watku o brzuchach w stylu "ale jestes chuda, nie masz biustu, ani wciecia w talii, nieapetycznie wygladasz, okropne żebra, wole juz swoj brzuch" sa bardziej niegrzeczne i przykre

to ze sa teksty gorsze nie znaczy,ze teksty Olik byly ok

Cytat:
jakos nie przypominam sobie, aby ktos wypowiedzi w tym stylu krytykowal.

no wybacz, ze nie sledzimy wszystkich watkow na wizazu
Stary 2008-01-31, 15:12   #904
_Magda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez AgaZ Pokaż wiadomość
W kręgach polityki krąży "oczywista oczywistość" a niektórzy z Was uwielbiają słowo ŻENUJĄCE.
Dla mnie jest nie do pomyślenia, żeby robić sąd kapturowy nad biedną Olik, tylko dlatego, że jest moderatorem.
Proszę o dokładne cytaty, gdzie wg Was Olik złamała regulamin forum i obraziła, "zdenerwowała" Ilonę???
Bo może ja ślepa jestem, albo nie umiem czytać Sorry, ale ja już zgłupiałam w tym wątku

Takowe cytaty były już przytaczane przez syntagme.A jak zrobi to ponownie to będzie,że drobiazgowo roztrzasa
_Magda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 15:13   #905
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
przyznalabys sie do winy, gdybys jej nie dostrzegala, ale szczerze?

nie uwazam, ze tekst o odchudzaniu sie byl najlepsza rada w tym watku, ale nie wydaje mi sie aby byl az tak chamski, jak twierdzicie.

a jakos nie przypominam sobie, aby ktos wypowiedzi w tym stylu krytykowal.

Olik byla niemila, a Ty jako mila wizazanka, zamiast powiedziec "Olik, troche przesadzasz, to czy ktos powienien schudnac to nie nasza sprawa, Twoj tekst byl ponizej pasa"- podciagnelas temat

gdyby kilkanaście osób zwróciło mi uwagę, że zrobiłam coś nie tak??
pewnie bym przeprosiła
nie wiem czy szczerze

do wątku o brzuchach nie zaglądam, to nie wiem co tam się dzieje (byłam raz i uciekłam )

co do wyciągania mojej wypowiedzi - była ona skierowana do ILONY (w żaden sposób nie nawiązywała do tego co pisała Olik, bo jak już się przyznałam w tym wątku, na początku wypowiedzi Olik w ogóle nie zauważyłam) i dotyczyła zmiany przez nią lekarki, która w jej przekonaniu była dla niej złośliwa...
moim zdaniem, lekarka chciała dla Ilony dobrze

no i nie będę pisać tu, że uwielbiam Ilonę i będę bronić jej do ostatniej krwi, bo też jest wiele rzeczy, które mi się w niej nie podobają i ona o tym wie

ale

dostrzegasz chyba różnice między moją wypowiedzią a złośliwostkami Olik?
jeśli takiej różnicy nie ma, to UWAGA UWAGA, przyznaję się do błędu i przepraszam Ilonę, że ją uraziłam
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 15:17   #906
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Z uwagi na szacunek do Yenn i jej prosbę z mojej strony EOT
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 15:22   #907
syntagma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaZ Pokaż wiadomość
Aga - przeczytaj prosze moj post wyzej, nr 900
Stary 2008-01-31, 15:33   #908
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez syntagma Pokaż wiadomość
Aga - przeczytaj prosze moj post wyzej, nr 900
Syntagma moja wypowiedź faktycznie dotyczy zamkniętego wątku Ilony.
Nie mam na razie zdania o tym. Muszę go przeczytać.

Ale na razie proszę Was o pass. Wydaje mi się, że jeśli jest coś na rzeczy to Olik musi to sobie wyjaśnić z Iloną. Wzajemne oskarżenia, ostre słowa, nikomu nie pomagają w rozwiązaniu tego konfliktu.

Proszę o chwilę na refleksję
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
Stary 2008-01-31, 15:55   #909
olik04
Zakorzenienie

Ja już napisałam że moje posty nie miały na celu obrażania kogokolwiek, mówiłam w żartach i napewno nie miałam na celu wmówić komuś że jest gruby (tym bardziej że nie wiedziałam jaką figure ma Ilonka dopóki sama nie powiedziała że lekarz kazał jej schudnąć).

W tym wątku jak przeczytałam te pretensje (i to nie od Ilonki!) to najpierw było mi przykro, ale potem stwierdziłam że komuś się nudzi to wynajduje problemy- stąd moje pełne optymizmu i uśmiechu posty które zbulwersowały parę osób jeśli nie rozumiecie tych moich kilku postów na tym wątku i są dla was żenujące- trudno, takie jest moje poczucie humoru i specjalnie dla kilku z was go nie zmienię

Ja nie widzę problemu, jeśli Ilonka poczuła się urażona to chętnie porozmawiam z nią na PW
Stary 2008-01-31, 16:03   #910
Hultaj
BAN stały

Oj, laski. Trochę się zrobiła święta inkwizycja.
Widziałam oba tematy, i problem nie był wart takiego piętnowania. Funkcja mało istotna, nie porównujmy moda do żony Cezara.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 16:07   #911
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez cattt Pokaż wiadomość
......................... .......żałosne
?
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-31, 16:08   #912
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

No kurczę, nawet Admina nam zamurowało...
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 16:08   #913
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Oj, laski. Trochę się zrobiła święta inkwizycja.
Widziałam oba tematy, i problem nie był wart takiego piętnowania. Funkcja mało istotna, nie porównujmy moda do żony cezara.
Zgadzam się w pełni ze słowami Aete...

Najlepiej otworzyć okno, zrobić wdech-wydech ze trzy razy i spojrzeć na to z dystansem.
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 16:21   #914
syntagma
Zakorzenienie

jakos inkwizycji nie widze...

Ale w sumie powstal fajny watek, bo sie ciekawych rzezcy mozna bylo dowiedziec. Wielu rzeczy dokladnie. A miedzy innymi, ze kazda chamska/zlosliwa/ironiczna/niemila wypowiedz trzeba konczyc usmieszkiem, bo to wtedy oznacza optymizm i radosc

milo sie rozmawialo
Stary 2008-01-31, 16:35   #915
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez syntagma Pokaż wiadomość
Ale w sumie powstal fajny watek, bo sie ciekawych rzezcy mozna bylo dowiedziec. Wielu rzeczy dokladnie. A miedzy innymi, ze kazda chamska/zlosliwa/ironiczna/niemila wypowiedz trzeba konczyc usmieszkiem, bo to wtedy oznacza optymizm i radosc

milo sie rozmawialo
To mamy kolejny absurd na forum i tym samym powróciłyśmy do tematu wątku.

Wg tej zasady powinno się robić również na odwrót, tzn po miłej i sympatycznej wypowiedzi powinno się dawać skwaszoną, obrażoną, złą lub zniesmaczoną minę.

Tak więc...

Fajnie Syntagmo (Stygmato), że nakierowałaś nas z powrotem na temat wątku.
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 16:43   #916
201710120930
Konto usunięte

Efekt śnieżnej kuli .Od słowa do słowa i awantura gotowa.

Jak nazwać zjawisko które wystapiło?
Może syndromem dobrej rady?
Szczerze powiem to mi sie najpierw rzuciło na oczęta- ten wymóg dozgonnej wdziecznośći za okazany czas i poradę .
Nawet jak jest nie po myśli proszącego i wbrew jego gustom
I nie chodzi o głupie (?)dziękuję ale o obrazę majestatu.Jak to -ja radzę,ja!! a tu fochy
Masz używać tego i tego kremu ,nie? to
Cytat:
P.s. I ja nie rozumiem czemu tak bardzo chcesz miec pryszcze, nierówny koloryt cery, świecącą i zaniedbaną cerę :/
ale co kto lubi
Pójdę z kumpela na zakupy to musi kupić co mi sie podoba i w czym ja ją widzę bo inaczej rzucę tekst na odchodne ' nie to nie,to sobie wyglądaj jak gruba krowa'

ps .A funkcja fakt mało istotna -w końcu ...niepłatna
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 16:44   #917
Hultaj
BAN stały

Nigdzie jeszcze nie padło, że bycie milutkim jest obowiązkowe. Owszem, zamiast uwag w stylu 2 km pomoże schudnąć , można było rzucić, że przejść się 2 km to zdrowo , i takie tam, ale uważam, że skórka nie warta wyprawki.

Motyla noga.

Specjalnie dla Łajki.
Stary 2008-01-31, 16:56   #918
201710120930
Konto usunięte

Ja reprezentuję ..biedronkę a Ae słonia
Żeby nie było ,ze tuszą tylko pamięcią
Niestety

....bo ta znowu cos wygrzebała czy paluszkiem znalazła w swoich aktach IPN na temat wizazanek <cały pokoj segregatorami zawalony> i z dedykacją mi tu przylazła (?)

Stary 2008-01-31, 17:00   #919
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Aete, patrzę na twój avatar i zastanawiam się co przegapiłam, bo nicka nie poznaję człowiek trochę się wyłączy z forum a już innych nie poznaje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-31, 17:02   #920
Konto usunięte

Ale to zielono...
Stary 2008-01-31, 17:02   #921
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

absurd na forum moderator poza swoim forum które moderuje jest zwykłym użytkownikiem dlatego warto tak go traktowac a nie roztrząsac każdy post jaki napisał poza własnym podwórkiem i wymagac by był zawsze obiektywny i spokojny oraz świecił dobrym przykładem tyle w kwestii absurdów

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 17:03   #922
Hultaj
BAN stały

i tam. (do Łajki)
O czym pan do mnie rozmawiasz? Czy pan mnie przypadkiem nie obrażasz..?

No właśnie, tak btw, to mam ochotę zmienić nicka.

No dooobra <wlecze się smętnie, miętoląc w dłoni czapeczkę i zużyte serpentyny...>.
Stary 2008-01-31, 17:10   #923
Fresa
Zakorzenienie

Łajko, dla mnie słowo: dziękuję, jest czymś normalnym, gdy ktoś poświęci mi swój czas, w czymś mi pomoże... .Szkoda, że 'wychodzi z mody'.

A tak btw, przypomniałaś mi, że miałam wątek założyć.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-31, 17:13   #924
201710120930
Konto usunięte

Ja też chce zmienić.
Mam dwa na oku i za cholere nie moge sie zdecydować /i tak zaklepuję/ to trwam przy łajkowym

1/ naoczny świadek
2/nieobiektywny pasożyt

he?

Okej co miałam w watku do powiedzenia powiedziałam -no chyba ze jeszcze cos dodam-tyle

edit-Fresiak dziekuje się za rady chciane za te niechciane to już gorzej
Stary 2008-01-31, 17:20   #925
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
założę się, że gdyby Spoko pozwoliła sobie na takie uwagi w stosunku do niej już by się cieszyła nowymi karniakami
Ja już się przyzwyczaiłam, w końcu sam Złośliwiec przyznał, że się na mnie uwziął. Czuję się zaszczycona
Chociaż w sumie już dawno karniaków nie skleiłam
Ma się kulturę wrodzoną . I chociaż po ostatnich doświadczeniach częściej z opcji ZP korzystam.

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Łajko, dla mnie słowo: dziękuję, jest czymś normalnym, gdy ktoś poświęci mi swój czas, w czymś mi pomoże... .Szkoda, że 'wychodzi z mody'.
Dokładnie

Jest jedno wyjście - nie udzielać się i nie doradzać Ilonie. Ale sęk w tym, że Ilona generuje rożne śmieszne akcje i pewnie i tak wiele wizazanek nie będzie umiało się powstrzymać.

I nie uważam też, że olik jakoś wyjątkowo nabroiła. A skoro JA tak nie uważam, to tak musi być
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 17:33   #926
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Tak jak obiecałam, przeczytałam i ten wątek oraz ponownie wątek Ilony.

Dokładne cytaty:

Najostrzejsza wymiana zdań między Olik a Ilonką. Wg niektórych z Was - skandaliczna. A ja osobiście uważam, że w tym przypadku Ilona sama świetnie sobie poradziła z tym "atakiem" i wykazała bardzo zdrowy stosunek do całej sytuacji. Jak widać po treści i emotkach ona ma dystans.

Nie zmieniłam zdania. Uważam, że nie mam za co ganić moderatora. Jednak poproszę Olik, żeby napisała do Ilony i, żeby dziewczyny sobie to do końca wyjaśniły. Jestem przekonana, że Olik przeprosi Ilonę, jeśli ta poczuła się urażona.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg forum1.jpg (23,2 KB, 120 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg forum2.jpg (31,0 KB, 111 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg forum3.jpg (22,9 KB, 107 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg forum4.jpg (39,0 KB, 95 załadowań)
Stary 2008-01-31, 18:54   #927
Izaluka
BAN stały

AgaZ tylko to już nie chodzi o te wypowiedzi odnośnie Ilony.
Teoria obrony olik i wtórujące jej inne moderatorki była trochę niesmaczna. Dokładne argumenty przytoczyła np. Syntagma i nie będę tego powtarzać, bo wszystko już zostało napisane.

Nie zauważyłam, żeby w jakimś wątku toczyła się dyskusja nad tym, czy np. Całkiem-Spoko* należą się karniaki za taką a taką wypowiedź czy może jednak nie. Po prostu je dostawała i już. Żadnej dyskusji na ten temat.

A tutaj pełne starcie. To kto w takim razie czuwa nad modami? Skoro wiadomo, że one obiektywnie siebie nawzajem nie ocenią... Rozumiem, że to Twoja funkcja?

*Wybacz, padło na Ciebie
Izaluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 19:08   #928
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Ja się wcale nie dziwię, że dziewczyny trzymają tak zwany "wspólny front". Nawet mnie to cieszy, że potrafią zawiązywać przyjaźnie, czy z sobą sympatyzować. I proszę nie oczekujcie, że będzie inaczej. Tak jak na forum są różne sympatie i antypatie, tak i w gronie modów tworzą się identyczne relacje.

A jeśli chodzi o czuwanie nad modami - to faktycznie jest to moja rola i rola Zło. Choć nie ukrywam, ze wolę konflikty międzyludzkie rozwiązywać i wyjaśniać sama
Sami moderatorzy wiedzą, że kiedy coś nabroją, złamią świadomie regulamin, to dostają ode mnie PW lub piszemy o tym na BO. Moderatorzy są kontrolowani, ale nie mam zamiarów naszych "brudów" prać publicznie.
Stary 2008-01-31, 19:08   #929
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Izaluka;6454951
Nie zauważyłam, żeby w jakimś wątku toczyła się dyskusja nad tym, czy np. [B
Całkiem-Spoko*[/b] należą się karniaki za taką a taką wypowiedź czy może jednak nie. Po prostu je dostawała i już. Żadnej dyskusji na ten temat.
O, to nie do końca tak
W przypadku, moim zdaniem, niesprawiedliwego upomnienia czy karniaka, dyskutuję z wielką zawziętością i upierdliwością.

W sumie to myślę, że nadawałabym się doskonale na moderatora z tak wielkim jak moje poczuciem sprawiedliwości i niesprawiedliwości
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 19:14   #930
Izaluka
BAN stały

Tylko Spoko Ty sobie tam możesz dyskutować, a jak już decyzja zapadnie to nikt Ci tego nie cofnie

AgaZ dzięki za odpowiedź.
Izaluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości