Absurdy ...na forum ;p - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-25, 17:25   #91
AniaWila
BAN stały

Dot.: Absurdy ...na forum ;p

Cytat:
Napisane przez madziunia80 Pokaż wiadomość
AniaWila a czy Ty nie wywyższasz się, wyśmiewając osoby z dużą ilością postów? Czy Ty swoją wypowiedzią, nie pokazujesz, że czujesz się od nich lepsza, bo masz ciekawsze rzeczy do robienia niż wymienianie się mniej lub bardziej ambitnymi uwagami? Moim zdaniem tak robisz, ale to oczywiście moja osobista opinia

.
nie widze powodu, zeby z Toba polemizowac na ten temat bo okazuje sie, ze kompletnie nie rozumiesz tego co pisze! ujme w kilku punktach Twoje bledy myslowe:

1- w zadnej z mojej wypowiedzi nikogo nie wysmiewam, tymbardziej sie nie wywyzszam. Pisze tylko co ja czasami odczuwam. tyle!
2-prosze Cie oszczedz sobie analizy i interpretacji psychologicznej mojej osoby i wnioskow z tego plynacych czy czuje sie lepsza czy gorsza od innych.
3- co do moich zajec to tez nie pamietam, zebym Ci sie zwierzala. Powiem Ci wiecej - tez spedzam kupe czasu na Wizazu.

A z Twojego ''ataku'' na mnie wynika, ze chyba nieumyslnie poruszylam jakis czuly punk ktory uruchomil jakies kompleksy dlatego tak sie burzysz.

I zeby rozwiac Twoje wszelkie watpliwosci powtorze - tak, mam wrazenie, ze osoby ktore w stosunkowo krotkim czasie maja nabite duza ilosc postow moga miec problemy z zagospodarowaniem swojego czasu w inny sposob. Musze podawac stosunek czasu do ilosci postow o jaka mi chodzi???
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 18:36   #92
calkiem-spoko
BAN stały

A dla mnie absurdalne jest zakładanie wątków z pytaniem, do którego odpowiedź sto razy szybciej można znależć poprzez wyszukiwarkę google.

Coś w stylu:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...=1#post5614942
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 18:42   #93
°Alchemia
Zadomowienie

Jest kilka takich absurdów małych Tak na szybko do głowy mi przyszło: deklarowanie surowego przestrzegania regulaminu przy jednoczesnym "czepianiu się" (w stylu "bo moim zdaniem tak nie powinno być (...)") osób, które (na przykład ), tak jak Aete, lexie czy wieeeele innych osób mają wiele kont lub jak ja mają nowe, a ze starego nie korzystają - regulamin tego nie zabrania); nieszczerość i wścibstwo zakamuflowane pod płaszczykiem chwilowej uprzejmowści w celu dowiedzenia się czegoś, a potem diametralna zmiana zachowania; jakieś dziwne off topy między kilkoma osobami, pisane zawile, bez sensu i bez celu (z mnóstwem kropeczek, szarą czcioną etc), zadawanie oczywistych pytań lub pytania w stylu "wy na pewno bedziecie wiedziały", jakby forum było jakąs wyrocznią.

I jak Afra nie lubię watków o poszukiwaniach, bo nikt tak naprawdę w nich juz nikogo nie szuka (sorry, takie mam odczucie). Weszłam w jeden ostatnio, sądząc, że toczy się tam dyskusja o nowych faktach, a tu same "up, up, up" .
I tyle w sumie chyba
°Alchemia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 18:44   #94
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
A dla mnie absurdalne jest zakładanie wątków z pytaniem, do którego odpowiedź sto razy szybciej można znaleźć poprzez wyszukiwarkę google.

Coś w stylu:
Nawiązując - ostatnio strasznie działa mi na nerwy pewna wizażanka w wątku książkowym, która co jakiś czas pyta kogoś: "A o czym jest ta książka?" - i apeluje "Podawajcie opisy przy tytułach".
Dla mnie to czyste lenistwo. Jak mnie coś interesuje, to potrafię sobie wyszukać dany tytuł. Google nie są trudne w obsłudze
Bardzo mnie to uwiera, więc nie mogłam o tym nie wspomnieć

Poza tym brak możliwości usuwania zdjęć. Czysty absurd po prostu i tyle.
I jeszcze parę innych, niewymienionych tutaj rzeczy
Stary 2007-10-25, 18:53   #95
Fresa
Zakorzenienie

Absurdem jest zakładanie,na Plotkowym, wątków na tematy,dla których istnieją osobne fora i pod-fora na Wizażu ,z wymowką :
bo na Plotkowe najwięcej osób zagląda

To po co te wszystkie fora i pod-fora ?

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 19:02   #96
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Poza tym brak możliwości usuwania zdjęć. Czysty absurd po prostu i tyle.
O to to, zgadzam się Bardzo mi się to nie podoba

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 19:06   #97
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcelina73 Pokaż wiadomość
I absurd, który mnie zszokował ostatnio - (też nie dotyczy oczywiście tylko i wyłącznie forum) - stawianie zwierząt ponad człowiekiem: więc płakanie nad niedolą zwierząt (samo w sobie oczywiście - bardzo chwalebne) a jednocześnie nie dostrzeganie czy wręcz negowanie konieczności, słuszności pomocy słabszym od siebie ludziom.
A mnie denerwują na forum takie wiadomości troche nie na temat; bo temat wątku jest co Was denerwuje na forum a nie z jakimi opiniami sie nie zgadzacie, a marcelina tu pisze o tym z czym sie nie zgadza... ja osobiście stawiam zwierzęta wyżej ni ludzi i bardziej je cenie co nie znaczy że wobec ludzi jestem nieczuła.
Poza tym nie lubie na forum:
-jak ktoś nowy założy jakiś temat nie używając wcześniej wyszukiwarki a wszyscy od razu na niego nalatują w stylu "hahaah kolejny wątek w tym tygodniu" ,"o to sie moderator ucieszy"...nowa osoba raczej sie wystraszy i niewiele z tego zrozumie... a wystarczyłoby grzecznie napisać "widzę,że jesteś nowy/a na forum, nastepnym razem użyj wyszukiwarki by sprawdzić czy ktoś kiedyś nie założył podobnego tematu"

- jak ktoś pisze w wątku tylko po to by skomentować co o nim myśli a nie wypowiedzieć sie na temat... np. jest wątek o połykaniu spermy...śmieszny czy nie,dziewczyna zakładając go miała problem dla niej całkiem poważny a ktoś wchodzi tylko po to by napisać "ale mnie powala ten wątek, poprawia humor,ale wy macie problemy"..ja rozumiem prawo do wyrażania opinii ale bez przesady...po co to, mało kogo obchodzi co kto myśli o temacie wątku, skoro nie chce pisać na temat niech nic nie pisze

-poza tym denerwują mnie osoby, ktre jakby tylko czekają by przyczepić sie do jakiejś wypowiedzi, łapią za słówka,cytują zdanie po zdaniu i pod każdym zacytowanym zdaniem piszą co o tym myślą wytykając błędy...tak jakby chciały na siłe narzucić swoje przekonania... ja nie wiem czy takie osoby mają misje czy jak

-błędy mnie nie rażą bo sama robie błędy i to nie do końca zależy ode mnie...no chyba,że ktoś pisze pokemonami albo bez znaków interpunkcyjnych

- no i oczywiście wątki typu: czy moja waga jest ok ,czy wyglądam grubo..może ktoś ma taki problem,ale czasem chodzi po prostu o zdobycie komplementów i podniesienie sobie samooceny

-nie denerwują mnie natomiast tematy wątków typu:jaka u was pogoda, pochwal sie... nieczęsto sie w nich udzielam ale to w końcu plotkowe wiec ludzie mogą pisać na każdy temat....żenujące jest jak jakaś osoba komentuje"c za bzdurny wątek,bezsensowny" skoro ktoś sie w nim udziela to chyba ma jendak sens...
- nie sugeruję sie też liczbą postów, widać kto nabija bo chce mieć dużo postów a kto pisze bo lubi-wystarczy poszytać o czym pisze i jaką ma to zawartość.. ja sama w wakacje sie nudziłam i siedziałam długo na Wizażu a mimo to nie czuje się kimś gorszym czy nabijaczem postów bo pisałam na tematy które mnie interesują

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-25, 19:12   #98
201710120930
Konto usunięte

Tyle nas tu rzeczy denerwuje
......a tu siedzimy

201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 19:12   #99
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Pokaż wiadomość
-poza tym denerwują mnie osoby, ktre jakby tylko czekają by przyczepić sie do jakiejś wypowiedzi, łapią za słówka,cytują zdanie po zdaniu i pod każdym zacytowanym zdaniem piszą co o tym myślą wytykając błędy...tak jakby chciały na siłe narzucić swoje przekonania... ja nie wiem czy takie osoby mają misje czy jak
Obecna .

Przecież na tym polega dyskusja,czyż nie ?

Nie rozumiem.
Każdy ma prawo napisać w wątku tylko jednego posta ,czy jak ?
Zobaczę coś,do czego mogę się ustosunkować-to podpytuję autorkę danej wypowiedzi,o co chodzi.
Takie to absurdalne ?

Stary 2007-10-25, 19:13   #100
°Alchemia
Zadomowienie

Cytat:
A - no i oczywiście wątki typu: czy moja waga jest ok ,czy wyglądam grubo..może ktoś ma taki problem,ale czasem chodzi po prostu o zdobycie komplementów i podniesienie sobie samooceny
Też tak uważam. Czasem tak jest w wątkach typu "Jak wyglądacie". Myślałam, że to wątek służący pokazaniu się raz lub przypomnieniu potem, gdy inni są ciekawi jak dana wizazanka wygląda. I nie kumam wklejania co kilka dni całych sesji zdjęciowych w róznych pozach. Dla mnie to jedynie chęć zdobyia kolejnych komplementów Jesli ktoś jest ładny(i dobrze o tym wie) i zawsze ładnie na zdjęciach wychodzi, to po co ciągle wkleja nowe? Przecież można tylko skomplementować . Absurd Ja bym się poza tym bała trochę, że potem znajdę moje zdjecia gdzies w anonsach na interia sympatia Ale ok
Stary 2007-10-25, 19:13   #101
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Tyle nas tu rzeczy denerwuje
......a tu siedzimy

Zgadzać się,zgadzać .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-25, 19:17   #102
Afra86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez °Alchemia Pokaż wiadomość
Też tak uważam. Czasem tak jest w wątkach typu "Jak wyglądacie". Myślałam, że to wątek służący pokazaniu się raz lub przypomnieniu potem, gdy inni są ciekawi jak dana wizazanka wygląda. I nie kumam wklejania co kilka dni całych sesji zdjęciowych w róznych pozach. Dla mnie to jedynie chęć zdobyia kolejnych komplementów Jesli ktoś jest ładny(i dobrze o tym wie) i zawsze ładnie na zdjęciach wychodzi, to po co ciągle wkleja nowe? Przecież można tylko skomplementować . Absurd Ja bym się poza tym bała trochę, że potem znajdę moje zdjecia gdzies w anonsach na interia sympatia Ale ok

wg mnie , ma Pani Alchemio ,racyje
Stary 2007-10-25, 19:17   #103
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Obecna .

Przecież na tym polega dyskusja,czyż nie ?

Nie rozumiem.
Każdy ma prawo napisać w wątku tylko jednego posta ,czy jak ?
Zobaczę coś,do czego mogę się ustosunkować-to podpytuję autorkę danej wypowiedzi,o co chodzi.
Takie to absurdalne ?
nie absurdalne tylko denerwujące a to różnica.
Nie chodzi mi o normalną dyskusje i nawet nie miałam Ciebie na myśli chodzi mi o takie wyjmowanie słowa z kontekstu i dorabianie do niego filozofii, sama tak pare razy zrobiłam w drażliwych dla mnie tematach, zamiast dyskutować na temat robi sie jakieś off topy na temat jednego zdania, które było wtrącone jakby od tak hehe no może mam uraz od tego wątku o picu przeze mnie tanich win;-) widać po prostu każdy ma troche inny sposób dyskusji...czasem zapedzają sie one za daleko i nie na temat no ale takie uroki forum
Stary 2007-10-25, 19:19   #104
°Alchemia
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też A w rozmowie w realu by się tak nie dało, bo trzebaby sobie najpierw czyjąś wypowiedź zapisać, a potem analizę robić (choć nie ukrywam, że i ja czasem sobie na rozdrobnienie pozwoliłam, z tą róznicą, że misji nie mam, to byłaby dla mnie największa potwarz chyba, takie posądzenie )
Stary 2007-10-25, 19:25   #105
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chodzi mi o normalną dyskusje i nawet nie miałam Ciebie na myśli
Afra też się mnie wyparła .

Taka grzeczna jestem,czy jak .

Stary 2007-10-25, 19:32   #106
olilina
Zakorzenienie

to teraz ja:
- nie lubię kiedy ktoś w niezbyt grzeczny sposób
upomina nową osobę, że taki wątek już był/ używaj opcji edytuj/ itd., można to napisać w mniej dosadny sposób (któraś z dziewczyn juz o tym pisala), dla mnie to takie zakladanie, że ktoś nowy= gorszy, jak mu zwrócę uwage to pokażę, że jestem lepsza itd. Dajmy nowym osobom oswoic się z forum i wykazać.

- nie lubię też wyśmiewania się z czyichś wypowiedzi/ pokazywania, że jest się mądrzejszym, oczywiście nie pisząc tego wprost

- o wątkach w stylu powiedz wszystkim dobranoc/ dzień dobry
nie wspominając, bo za nic nie mogę dopatrzeć sie w nich sensu
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 19:37   #107
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afra86 Pokaż wiadomość
Absurdy na forum ...hm
np:

- Watek "jaka jest pogoda u Was" czy cos w tym stylu ,
za***iscie ze u jakiejs nie wiem XXXxxxXXXxxxX163628282272 2LaLa
jest sloneczko i goraco ...mhm
tylko patrze na lokalizacje a tu :
- kraina misiow
- niebo
etc
acha czyli w krainie misiow jest slonecznie,dobrze wiedziec
dla mnie watek moglby byc ciekawym ,zeby chocby dowiedziec sie ze na zachodzie polski w poznaniu, jest taka i taka pogoda.
Jeśli tak bardzo zależy Ci na pogodzie sprawdź IP użytkowniczki a będziesz miała jak na tacy podany rejon z którego pisze.

A u mnie na Księżycu piękna pogoda, niebo gwieździste, dość ciepło zapraszam
Stary 2007-10-25, 19:39   #108
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
A dla mnie absurdalne jest zakładanie wątków z pytaniem, do którego odpowiedź sto razy szybciej można znależć poprzez wyszukiwarkę google.

Coś w stylu:

aha
a co to za problem odpisać.. nie umiałam znaleść informacji która chciałam?(o tym również wspomniałam w 1 poście) no więc założyłam wątek
pytałam się też koleżanek i żadna nie wiedziała

Ps. wiedziałam że tu o tym napiszesz tu, 1 raz jestem na tym wątku i nie tylko ja nie umiałam znaleść tej definicji jak widać:

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
żadnej definicji polskiej ani na googlach, ani na altaviście...
Stary 2007-10-25, 19:42   #109
Afra86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Jeśli tak bardzo zależy Ci na pogodzie sprawdź IP użytkowniczki a będziesz miała jak na tacy podany rejon z którego pisze.

smiszne ;p
ale jaki jest cel watku?
dowiedziec sie ze u kogos tam jest slonecznie?
ale jak nie znamy miejscowosci, to co nam to da?
troche dziwne ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-25, 19:42   #110
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość

Problem w tym, że Ty możesz sprawdzić IP a Afra nie

W Łodzi zimno Brrr

Cytat:
Napisane przez AniaWila Pokaż wiadomość

A z Twojego ''ataku'' na mnie wynika, ze chyba nieumyslnie poruszylam jakis czuly punk ktory uruchomil jakies kompleksy dlatego tak sie burzysz.
Mimo wszystko, delikatniej proszę
Stary 2007-10-25, 19:48   #111
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Dla mnie absurdalne na forum są wszelkie wypowiedzi, które zaczynają sie od słów:
- nie chcę Cie krytykować, ale ... (tutaj następuje krytyka z piekła rodem, po której autorka wątku pewnie zaczyna żałować, że wyskoczyła ze swoją sprawą na forum );
- nie chcę być niemiła/obrażać Cię, ale... (tutaj następuje seria epitetów);
- nie chcę się wymądrzać/wywyższać, ale... (tutaj pada szereg rad lub recept na szczęście itp. )

Dziewczyny, skoro czegoś nie chcecie, to nie róbcie tego po prostu

O poprawnej ortografii powiem tylko, że czuję się źle, kiedy regulamin odbiera mi moje prawo niesienia kaganka oświaty i poprawianie błędów. Gdyby wszyscy poprawiali się wzajemnie, to w końcu nawet najwięksi ignoranci robiliby mniej błędów. Ale pewnie regulamin w tej kwestii nigdy się nie zmieni
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 19:49   #112
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

A propos absurdów...

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=216691

Powiedzcie, skąd się biorą takie pytania??
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 19:51   #113
kiniaczeq
Zakorzenienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;5615666]Dla mnie absurdalne na forum są wszelkie wypowiedzi, które zaczynają sie od słów:
- nie chcę Cie krytykować, ale ... (tutaj następuje krytyka z piekła rodem, po której autorka wątku pewnie zaczyna żałować, że wyskoczyła ze swoją sprawą na forum );
- nie chcę być niemiła/obrażać Cię, ale... (tutaj następuje seria epitetów);

[/QUOTE]

No niestety dzisiaj z tym sie spotkałam..nie na moim przykładzie no ale jednak.. to jest nie fajne
Stary 2007-10-25, 19:55   #114
Fresa
Zakorzenienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;5615666]
O poprawnej ortografii powiem tylko, że czuję się źle, kiedy regulamin odbiera mi moje prawo niesienia kaganka oświaty i poprawianie błędów. Gdyby wszyscy poprawiali się wzajemnie, to w końcu nawet najwięksi ignoranci robiliby mniej błędów. Ale pewnie regulamin w tej kwestii nigdy się nie zmieni
[/quote]

Przecież regulamin nie zabrania zwrócić uwagi,przy pomocy PW .

Absurdem byłoby,gdybyśmy tutaj sobie błędy wytykały-otwarcie .

Stary 2007-10-25, 19:58   #115
Afra86
Zakorzenienie

Ale Fresa, wiesz ok, osoba ,ktora popelnila blad ort. dowie sie o tym przez priv.
Ale powiedzmy taka .. wizazanka xxx , zobaczy ten wyraz, podswiadomie zakoduje sobie jego pisownie, bo przeciez nikt nikt nie poprawia wiec ok i potem bedzie miec problemy , jak sie dany wyraz pisze, bo pamieta pisownie raz przez ó i raz przez u .
Stary 2007-10-25, 20:01   #116
olilina
Zakorzenienie

ja też uważam, że nic w tym złego jeśli ktoś na forum
zwróci w grzeczny sposób uwagę na błąd ortograficzny.

Ale regulamin jest jaki jest..
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 20:04   #117
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Fresa, wiesz ok, osoba ,ktora popelnila blad ort. dowie sie o tym przez priv.
Ale powiedzmy taka .. wizazanka xxx , zobaczy ten wyraz, podswiadomie zakoduje sobie jego pisownie, bo przeciez nikt nikt nie poprawia wiec ok i potem bedzie miec problemy , jak sie dany wyraz pisze, bo pamieta pisownie raz przez ó i raz przez u .
Afro,cytuję .

Nawet o tym samym napisałam swego czasu,w wątku o ortach-w odniesieniu do siebie.
Ale nie wyobrażam sobie,że będziemy tu-wzajemnie- na czerwono byki podkreślać .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-25, 20:06   #118
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez backie Pokaż wiadomość
A propos absurdów...

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=216691

Powiedzcie, skąd się biorą takie pytania??

Ja to od razu węszę podstęp
Może autorka wątku myśli jak tu się pozbyć ciąży i wpadła na taki genialny pomysł

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 20:14   #119
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Przecież regulamin nie zabrania zwrócić uwagi,przy pomocy PW .
Cytat:
Dokładnie
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 20:21   #120
Fresa
Zakorzenienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;5615925]Dokładnie [/quote]
Ale,co -dokładnie?
Przecież,jak komuś zwrócisz uwagę na PW,że zrobił błąd-to trzeba założyć,że go poprawi.
I wtedy wszyscy zobaczą poprawnie napisany wyraz.
W czym problem ?

A jak nie będzie chciał poprawić,to nie zrobi tego!,nawet,jak mu 10 osób wytknie byka-publicznie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości