![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Absurdy ...na forum ;p
ech...właściwie to nie będę tego ciągnąć... licytować się i uzewnętrzniać. Jedno tylko napiszę odnosząc się do sprawy ubolewania nad losem zwierząt. Moim zdaniem osoby, które przeżywają krzywdę zwierząt są bardziej uwrażliwione również na krzywdę ludzką.
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
ale marcelina ma rację. jak przeczytałam wypowiedź jednej dziewczyny (bodajże Chii1986) o tym, że gdyby widziała wiszącego na gałęzi nad przepaścią (? nie jestem pewna co do tego - no, bądź co bądź była to sytuacja z której nie da się wyjść samemu) człowieka i zwierzę, to pomogłaby zwierzęciu, to zdębiałam.
no, jakoś tak to było, sens chyba zachowałam ![]()
#183 |
Konto usunięte
|
Jestem tu troszkę i wiele osób dało mi się lepiej 'poznać '/na ile wirtualne zycie pozwala
![]() Patrzę na daną osobę przez pryzmat jej wątków i wypowiedzi . Wszystkich na jakie się natknelam Nawet gdy gdzieś z kimś ostro się ściełam po pewnym czasie dochodzę do wniosku -fajna osoba i ..'daje mu sznasę' Ba! po pewnym czasie okazuje się,ze łapiemy lepszy kontakt ze sobą niż z kimś z kim sie miziałam na początku . Zmieniam zdanie w myśl-'tylko krowa... Nawet teraz jak z kims prztykam to nie oznacza ,ze tej osoby automatem nie lubię A są pewne osoby ,ktore mam wrażenie,że na podstawie jednego watku czy zdania wyrobily sobie zdanie .I koonieeec-nie do ruszenia.Jak beton.W sumie ich prawo Będą wciskały w każdy wątek swe docinki -czy mają sens czy nie ![]() Teraz konkretnie o mnie ![]() Wystarczy tym na kim mi zalezy i czyje zdanie bardzo cenię ,reszta niech pozostanie neutralana a ten mały% niech wbija sobie szpile -.umówmy się aż tak ...przez sieć to te wbijanie nie boli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | ||
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do ustępowania miejsc dzieciom.. Nikt mi nie wmówi, że ja po pracy i szkole jestem mniej zmęczona od nich.. Pamiętam, że jako mała dziewczynka zawsze z chęcią wszystkim ustępowałam i nie miałam z tym żadnych problemów, a teraz zwalam się na wolne miejsce i oddycham z ulgą. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#185 | ||
Zakorzenienie
|
Łajko
![]() ![]() ![]() ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ Cytat:
![]() Ale nie dotyczy to wszystkich osób,z którymi się 'czubię' ![]() Cytat:
Tak,Łajko-czasami jedno słowo wystarczy,żebywyrobić sobie o kimś zdanie i to takie na 'mur-beton'.
![]() |
#186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz czas nadszedł, że muszę rozglądać się po autobusie w poszukiwaniu jakiegoś dziecka...chore
![]() |
#187 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny
to nie jest wątek o ustępwaniu miejsca dzieciom. idźcie się tam wyżalić ![]()
#188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale też nie widzę sensu pisania tylko "subskrybuję" lub jeszcze lepiej "sub". Wchodze na taki wątek i nie mam czego w nim czytać bo 90% postów to właśnie takie "sub" ![]() Chciałam tylko dyskretnie zauważyć, że wątek można zasubskrybować nawet nie wypowiadając się w nim i zajmuje to mniej więcej tyle samo czasu co napisanie jednego nic nie wnoszącego słowa. Innym absurdem dla mnie jest licznik, który najchętniej bym zlikwidowała lub chociaż ukryła. Nie chcę aby później kompletnie nie znająca mnie osoba oceniała po mojej dużej ilości postów, że nie mam co robić i tylko całymi dniami siedze na forum. Fakt, prawie całymi dniami sobie gdzieś tu wiszę, nawet sporo w wybranych wątkach piszę, ale jest to moja jedyna rozrywka podczas 8 godzin pracy i mam do niej prawo. Tylko po co muszę świecić tym licznikiem i dawać innym powody do jakichś mylnych wniosków? Absurdem dla mnie są też zbiorowe głupawki i to, że niektóre wątki właśnie pod wpływem głupawki kilku osób schodzą na zupełnie inny tor i całkowicie tracą sens ![]() Ogolnie nie przepadam też za prywatą i wypowiadaniem się w wątku kompletnie nie na temat. Ale to już nie jest taki absurd, chociaż pewnie nie tylko mnie wkurza i zniechęca do dalszego zapoznawania się z danym watkiem. Wyjątkiem są wątki np. społecznościowe, które z założenia są właśnie takie "prywatne", dla wybranej grupy osób.
![]() |
#189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
Chii1986 ja również tak mam....
na filmach czasami bardziej żal mi jak ginie zwierzak niż człowiek..
#192 |
Raczkowanie
|
ja również jakoś wyjątkowo rozczulam się nad krzywdą zwierząt. ale to nie znaczy ze nie pomogłabym człowiekowi wiszacemu nad przepaścią, tylko psu, bo to jest dla mnie troche absurd
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja czlowieka stawiam wyżej niż zwierzę. eot z mojej strony, nie będę offtopować ![]()
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#195 | |
BAN stały
|
Cytat:
Co do klotliwych bab, to wydaje mi sie, ze wlasnie Ty uderzylas w ten ton zarzucajac mi wywyzszanie sie, ponizanie innych itp, itd.... a teraz odwracasz kota ogonem. ale drazyc nie bede, bo co bardziej inteligentne wiizazanki potrafia odroznic argumenty absurdalne od tych z duza dawka racji. A druga sprawa - ''pokazywanie ''swej elokwencji i wyzszosci intelektualnej powiadasz? Mam prosbe - nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka. Bo moze dla niektorych taki sposob wyslawiania sie to cos nienaturalnego i wykreowanego ale wezcie prosze pod uwage, ze niektorzy ludzie uzywaja takiego a nie innego slownictwa co dla nich jest codziennoscia i normalna forma komunikowania sie z innymi. A jezeli chodzi o wyliczanie absurdow - to zauwazylam kolejny ![]() a mianowicie - jakas wizazanka prowokuje inna obrazajac ja i przypisujac slowa i intencje ktore tamtej nawet przez mysl nie przeszly a pozniej delikatnie mowiac ''odwraca kota ogonem'' i pisze jak to nie lubi klotliwych bab, wbijania szpil i dopiekania w bialych rekawiczkach. Swoja droga nie wiem co Was tak razi? mam wrazenie, ze rzadka umiejetnosc poslugiwania sie bialymi rekawiczkami i niewybredna ironia. Bo owszem, latwiej wstawic chichrajacy sie usmieszek na koncu zdania.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Amen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszesz o "rzadkiej umiejętności posługiwania się białymi rękawiczkami i niewybredną ironią". Tak, niektóre z nas to razi, zwłaszcza te, które wolą prosto z mostu, choć uprzejmie, powiedzieć co myślą, zamiast posługiwać się niewybredną ironią. Ja nie działam w białych rękawiczkach, nie uprawniam ironicznych podchodów. Może dlatego miło mi się rozmawia z wieloma dziewczynami?
![]() |
#198 | |
BAN stały
|
Cytat:
Chii, ale tutaj chodzi o coś innego. O wartość życia ludzkiego a wartość życia zwierzęcia. Sytuacja i tak jest abstrakcyjna, ale.... ...ciekawe czy gadałabyś tak samo, jakby ktoś postanowił uratować chomika zamiast Twoich rodziców/TŻta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
BAN stały
|
Aggie, ale przyznasz chyba, ze co dla jednego czlowieka jest zlosliwa ironia dla innego moze byc po prostu ironia z humorem. To zalezy od wrazliwosci i odbioru. Poza tym zauwaz, ze tzw: biale rekawiczki uzywane sa sporadycznie, w momecie kiedy uzytkowniczki takowych sa przycisniete do muru i po prostu nie wypada napisac wprost, ze ktos ''gada glupoty''. Moim zdaniem to inteligentna forma obrony ktora stosowana w wyjatkowych okolicznosciach odnosi lepsze skutki niz bezposrednie zbluzganie sie.
I jeszcze slowko do madziuni80. Piszesz, ze nie lubisz sie klocic, sprzeczac i prowokowac potyczek slownych. Czymze w takim razie sa Twoje kolejne posty po tym jak razem uznalysmy, ze jednak sie nie dogadamy, wiec konczymy temat? I czym w takim razie jest PW w ktorym jeszcze raz walkujesz wszystko od poczatku? Czego oczekujesz? ze z rowna Tobie precyzja zaczne tak samo wytluszczac Twoje slowa i okraszac komentarzami? ze wdam sie z Toba w kolejny dialog majacy na celu udowodnienie kto ma racje a kto blefuje? Prosze Cie..... nie licz na to, bo naprawde szkoda mi czasu na tego typu szarpanki . I czy to aby nie przeczy temu, ze nie lubisz klotliwych bab? To po co te ''zaczepki'' Dla mnie koniec tematu, Ty mozesz drazyc dalej...masz ta szanse powiedziec ostatnie slowo, bo ode mnie w swoja strone zadnego zdania nie zobaczysz. Na Twoje PW tez nie bede odpisywac, wybacz. Ale dzieki za fatyge i podziwiam, ze Ci sie chcialo. milego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;5621381]Silnej woli życzę
![]() popieram ![]() będę trzymać kciuki:P |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą moralność nie jest jedna i stała, w krytycznych sytuacjach sami nie wiemy jakbyśmy sie zachowali.. moralność zmienia sie zależnie od sytuacji..tak jak w tym eksperymencie: są dwa tory, na jednym stoi 5 osób na drugim 1 osoba, możesz uratować albo 5 osób albo jedną zmieniając tor nadjeżdżającemu pociągowi- wiadomo wiekszość z nas zmieni tor by uratować 5 osób i poświecić jedną, natomiast inna sytuacja: nadal na jednym torze 5 osób na drugim jedna- nadal możemy uratować albo 5 albo tą jedną jednak tym razem musimy zabić własnymi rekoma by uratować 5 osób lub jedna... i wtedy już wybór mniejszego zła czyli zabicie jednej osoby by uratować pięć nie bedzie już tak oczywiste bo jednak mamy zabić a nie zmienić bieg pociągu(chociaż to przecież też skazanie na śmierć przez przejechanie)..ale to taki przykład dla rozładowania napięcia i dla refleksji nad naszą moralnością ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
BAN stały
|
Cytat:
Po prostu zwierzę, które wg Twojej teorii ktoś wolałby uratować, bo człowiek ma rozum i może wybrać, co dobre i złe. Wydaje mi się, że nie zrozumiałabyś, gdyby ktoś utorował chomika tym samym skazując na śmierć bliskich Tobie ludzi. Albo np Twoje dziecko. Mam nieodparte wrażenie, że troszkę zbytnio filozofujesz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#206 |
BAN stały
|
Chii, a skąd byś wiedziała, czy nieznajomy jest "przydatny" czy nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
Ciekawe absurdy ostatnio zaobserwowałam, na fryzjerce (m.in.), ano ktoś pyta o radę, a nie czyta odpowiedzi (albo je olewa i pyta w kółko o to samo). I to absurd dla mnie, bo nie pojmuję, że mozna tak
![]() [możecie powrócić do off topu ![]()
![]() |
#208 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
A mnie nie
![]() ![]() ![]()
#210 |
Konto usunięte
|
Dla mnie absurdem jest moralizowanie filtromaniaczek w wątkach o solarium. Ok rozumiem że dla nich solarium to największy kat dla skóry no ale bez przesady jeśli widzę wątek o solarium po prostu do niego nie wchodzę. Takie próby nawrócenia zazwyczaj kończą sie kłótnią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.