|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci
|
|
|
#332 |
|
BAN stały
|
Ciekawe. A czemu rozwalacie wątek durnowatymi of topami, albo jesteście poważne albo nie. ;-)
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2012-01-22 o 10:57 |
|
|
|
|
#333 |
|
Rozeznanie
|
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/at...wiadomosc.html
a co było w tvn24? |
|
|
|
|
#334 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie, co było na TVN24? Zastanawia mnie jedno:
czy Anonymous jest niemożliwe do złapania przez FBI czy inne organy? Oczywiście, jestem wdzięczna, że jednoczą się z nami w bólu, ale myślałam, że przed organami policji nikt się ukryć nie może, a Anonymous już od długiego czasu działają i jak widać są nieuchwytni. |
|
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
w ZET-ce dziś rano w programie "7 dzień tygodnia" powiedziano,że nie jest pewne czy będzie to podpisane, poza tym trwają dyskusje nt. w całej UE
|
|
|
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
Mi się udało przełączyć na końcówkę, gdy powiedziano, że to taka super sprawa, bo ACTA wymyśliły przecież demokratyczne państwa. I zręcznie zmieniono temat na Smoleńsk..
|
|
|
|
|
#337 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale im dłużej ten wątek czytam tym trudniej mi zachować powagę ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
Powalający atak "chakieruf", ściągnij LOIC/HOIC i DDoSuj.
|
|
|
#338 |
|
BAN stały
|
Czy ktoś mi powie czy w Niemczech, Francji, Norwegii albo nie wiem Danii też jest wprowadzane coś takiego jak ACTA? Bo nie mogę się doszukać takich informacji
|
|
|
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
A ja w dalszym ciągu mam nadzieję że ta cała ACTA jest tylko po to żeby sprawdzić naszą reakcję
|
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o rany, 206 przeglądających
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem skąd się wzięło przekonanie, że ACTA jest wprowadzane tylko w Polsce... Chociaż w sumie wiem, ale nie powiem tego głośno
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
owszem, mogą być ludzie nic nie wiedzący o sprawie, bo nie oszukujmy się, wypłynęło to kilka dni temu tak naprawdę. a gdy dodamy do tego ładne hasełka w stylu 'walka z piractwem!', to już mamy przyzwolenie ogółu i wszyscy się cieszą ;-)
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-01-22 o 11:58 |
|
|
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego sporo ludzi sprowadza problem do "nie będzie fejzbuka i jutuba "http://niebezpiecznik.pl/post/wyciek...obywatelskiej/ - ciekawsza sprawa niż ten pożal się Boże DDoS
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, że istota problemu jest o wiele poważniejsza niż 'nie będzie fejsa, jutuba, chomika!', ale żeby uzmysłowić ludziom problem, to należy najpierw zabrać im to, bez czego większość nie wyobraża sobie Internetu poza tym widzisz, wątek ruszył dopiero ... wczoraj? i wiele wizażanek nie miało nawet o tym pojęcia, a takie osoby najłatwiej zmanipulować ładnymi hasełkami o obronie własności intelektualnej ;-)
|
|
|
#346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bardzo mnie śmieszy ta masowa histeria, bo oczywiście problem jest poważny i należy głośno o nim dyskutować ale nie mówmy o wprowadzeniu stanu wojennego czy też rozpętaniu III wojny światowej po podpisaniu umowy. |
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sądzę, że temat stanu wojennego został poruszony, żeby pokazać do jakich absurdów dochodzi i jaką rząd ma nad nami władzę, a nie po to, żeby zacząć panikować. Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2012-01-22 o 12:17 |
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodzi mi o to, że w tym wszystkim (oprócz nagłaśniania sprawy) brakuje merytorycznej romowy.
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#350 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja nie wiem czy to wszystko dobrze rozumiem... Bo jeśli tak, to czuje się jak w jakimś kiepskim filmie...
Więc tak dla pewności mogłaby mi któraś wypisać w punktach minusy tej umowy? Co to dla nas oznacza?
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciut mnie rozwala wielkie zdziwienie teraz, tak jakby to się wszystko zaczęło teraz, podczas gdy spokojnie od lat funkcjonują sobie choćby haracze dla ZAIKSu czy DRM A jeszcze mieszanie ACTA z NWO, masonami, Żydami czy co oni sobie tam jeszcze dopisują - no ludzie, dajcie spokój, bo mi tylko 3 paczki popcornu w domu jeszcze zostały
|
|
|
#352 |
|
Rozeznanie
|
niepotrzebny szum robicie... jakby koniec świata miał być. a tv jakoś nic na ten temat nie mówią, więc moim zdaniem to nie jest zagrożenie... jakby mają to podpisać 26 to chyba by już o tym szumili w tv?
|
|
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
własnie teraz powiedzieli w radio zet, że Anonymous planuje atak na stronę polskiego rządu
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
Szkopuł tkwi w tym, że powinno się zwracać uwagę na to, o czym media milczą.
|
|
|
|
|
#355 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobno ataki planowane się na 20: @AnonNewsPolska "Na 20:00 planowana jest główna fala ataków. Nie mamy dokładnych informacji co się wtedy stanie #Anonymous #CabinCr3w #antisec World War Web" |
|
|
|
|
|
#357 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Madziulek_90 Czas edycji: 2012-01-22 o 13:38 |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpisuję się pod każdym słowem. Nie wiem, jak można wierzyć, że naszych interesów będą chronić były maoista z byłą trockistką.Dodam tylko, że jeśli kogoś JESZCZE interesują takie idee jak: wolność słowa, poglądów, gospodarcza, prywatność itp (ten wątek dał mi nadzieję, że jednak jest ) to na informacje o dokumentach typu ACTA natyka się KAŻDEGO tygodnia... Polecam wejść chociażby na stronę www.kontestacja.com - audycje "Tydzień w sieci" albo "agentomasz": każdego tygodnia przez godzinę, dwie omawiane są nowe ustawy w różny sposób ograniczające wolność jednostki. Wiele z nich nigdy nie została poddana żadnemu referendum, nie wspomniały o nich mainstreamowe media: po prostu uchwalono je w UE a prawo polskie zgodnie z nową hierarchią aktów prawnych w w pośpiechu musi zaimplementować nowe rozwiązania do naszego systemu prawnego.KAŻDEGO tygodnia jest kilkanaście takich zdarzeń, materiałów niestety nie brakuje - a 90% informacji nie pochodzi z Chin czy Korei Płn ale z tzw. "demokratycznych, wolnorynkowych" państw, mówi o nowych pomysłach Komisji UE, prezydenta Stanów Zjednoczonych itp... Przykład sprzed miesiąca: bodajże w Australii ludzie którzy ośmielają się przyznać (zgodnie z prawdą), że na podwyżkę cen produktów mają wpływ pakiety klimatyczne ścigane są jak PRZESTĘPCY przez specjalnie w tym celu utworzone oddziały policji! Czy ktokolwiek zaprotestował? Ok, Australia jest daleko. Ale i u nas urzędnik państwowy za skrytykowanie pracy (np. gospodarności) swojego urzędu może zostać zwolniony dyscyplinarnie! Co lepsze, nie określono adresata krytyki: tak więc w zgodzie z prawem powodem do kary może być nawet rozmowa ze znajomym... Oczywiście to w trosce o nasze dobro i "jednolity wizerunek" naszych światłych urzędów. Wiadomo,że jedyną dziedziną w której obecny rząd umie się poruszać to PR ale litości..... Dziennikarze i politycy co drugie słowo wtykają "demokrację","tolerancję" ,"wybór" ale prawda jest taka, że na świecie z każdą chwilą wolność jednostki jest OGRANICZANA... Edytowane przez Kreskaaa Czas edycji: 2012-01-22 o 13:38 |
|
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, czym my się martwimy, przecież fejsbuk działa a w telewizji nie mówili, żeby to coś złego było... :/
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

Ale im dłużej ten wątek czytam tym trudniej mi zachować powagę 

Chodzi mi o to, że w tym wszystkim (oprócz nagłaśniania sprawy) brakuje merytorycznej romowy.