|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci
Cytat:
, na to się znajdą pieniądze.Białoruś też ma się dobrze a do bogatych nie należy... ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chodzi o to, by zamykać - raczej by wydoić
W razie stwierdzenia naruszeń i uzyskania danych - co będzie łatwiejsze, bo nie trzeba będzie się zwracać do prokuratury np. - internauta dostawać będzie propozycje nie do odrzucenia, z konkretnymi kwotami jak mniemam.Kto będzie to egzekwował, cóż, podejrzewam, że nastąpi wysyp firm prywatnych i pseudo kancelarii, których jedynym zadaniem będzie przeszukiwanie sieci i wysyłanie w/w pogróżek.
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Dyskutujecie o karach- moim zdaniem karą nie będzie pozbawienie wolności, a kara pieniężna.
Polecam stronę - http://blog.gwiazdowski.pl/index.php...tent=1&id=1090 Autor omawia i komentuje sekcje umowy. W tym samym Rozdziale w Sekcji 4 jest Artykuł 9 który przewiduje, że określając kwotę odszkodowania organy sądowe muszą brać pod uwagę „przedstawionego przez posiadacza praw jakiegokolwiek zgodnego z prawem obliczenia wartości, które może obejmować utracone zyski, wartość towarów lub usług, których dotyczy naruszenie”. Jakiegokolwiek? Co do zasady nie mam nic przeciwko, tylko dlaczego odszkodowanie za spowodowanie czyjejś śmierci lub kalectwa ma nadal odbywać się według polskich standardów, a odszkodowanie za naruszenie własności intelektualnej według standardów amerykańskich? Podobnie jest z wynagrodzeniem pełnomocnika. „Każda strona przewiduje możliwość nakazania aby strona przegrywająca wypłaciła stronie wygrywającej kwotę stosownych honorariów pełnomocnika procesowego”. Czy polski rząd wie ile wynoszą takie honoraria? I znowu nie mam nic przeciwko, ale dlaczego tylko w sprawach objętych umową? Dlaczego honorarium polskiego adwokata broniącego niesłusznie oskarżonego biznesmena nie miałoby wynieść tyle samo, ile honorarium amerykańskiego adwokata broniącego przed polskim sądem prawa własności intelektualnej swojego klienta? Jest też Art. 12, który brzmi tak: „Każda strona przyznaje swoim organom sądowym prawo zastosowania środków tymczasowych bez wysłuchania drugiej strony w stosownych przypadkach, a szczególności, gdy jakakolwiek zwłoka może spowodować dla posiadacza praw szkodę nie do naprawienia lub gdy istnieje możliwe do wykazania niebezpieczeństwo, że dowody zostaną zniszczone (…) Każda Strona przyznaje swoim organom sądowym prawo do podejmowania natychmiastowego działania w odpowiedzi na wniosek o zastosowanie środków tymczasowych…” Bez wysłuchania drugiej strony? No ładnie towarzysze, ładnie! W Art. 28 jest taki oto pasus: „Każda strona ma wspierać „tworzenie i utrzymanie formalnych i nieformalnych mechanizmów, takich jak grupy doradcze, w ramach których jej właściwe organy mogą poznać opinie posiadaczy praw i innych odpowiednich zainteresowanych stron”. Nieformalne mechanizmy? W państwie prawa??? -------------------------------------- Wyszukiwaniem zajmą się bez wątpienia ci sami ludzie, którzy poszukują błędów w regulaminach sklepów internetowych i w ramach ugody otrzymują kilka, kilkanaście tysięcy złotych... Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2012-01-24 o 00:43 |
|
|
|
|
#1025 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, a pewnych spraw nie okiełznano do dziś (patrz: szara strefa, handel narkotykami, prostytucja)b) Białoruś to kompletnie odmienna politycznie sprawa, z tego co wiem nasz ustrój się troszkę różni no chyba że ACTA zakłada centralizację władzy i nałożenie cenzury w znaczeniu cenzury, to nie wiem.
|
|
|
|
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
można zabrać emerytom
![]() [QUOTE] Cytat:
Kto będzie to egzekwował, cóż, podejrzewam, że nastąpi wysyp firm prywatnych i pseudo kancelarii, których jedynym zadaniem będzie przeszukiwanie sieci i wysyłanie w/w pogróżek.[/QUOTE] o to to - nie pomyślalam
|
|
|
|
|
|
#1027 |
|
Wtajemniczenie
|
Już pisalam pare razy, ze teraz "uchronia nas" przed mozliwoscia popelnienia przestepstwa , bo pousuwaja co trzeba i tyle.
Nie ma mozliwosci, nie ma przestepstwa. A WSTECz prawo nie działa |
|
|
|
|
#1028 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1029 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Świetny komentarz na profilu Hołdysa - pewna pani pisze
"największe piractwo w tym kraju uprawia rząd każąc pracować za niecałe 300 euro miesięcznie, każąc płacić za paliwo tyle co w innych krajach Europy, zabierając co się da człowiekowi, a potem trąbiąc o tym że ludzie kradną. To trochę tak jakby zabrać komuś jedzenie a potem go ukarać że ukradł chleb. Poniżej napisałam jakie są ceny płytek muzycznych - to koszt rzedu 5-10 euro, więc jeśli w Polsce można będzie kupić takie płytki za 5-10 złotych to myślę że problemu by nie było..." ![]() Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2012-01-24 o 00:55 |
|
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
luz dziewczyny, teraz powiedzenie 'znajomi z jednej paki' nabiera nowego znaczenia, spotkamy się w celi
a tak na poważnie - zapewne będą kary pieniężne, wiadomo do czyjej kieszeni i ponadto: http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,444...rnie_plyt.html to wczoraj zapewne namierzenie wizażanki kopiującej i wstawiającej pliki z grafiki google przyjdzie im o wiele szybciej
|
|
#1032 |
|
Konto usunięte
|
carolinascotties i ja jestem za tym by do buntu ACTA dołączyć postulaty ogólnego niezadowolenia narodu;
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Wtajemniczenie
|
Na profilu sie wypowiedział sensownie, a w TV to nie łaska?
Witki opadają.... Dokładnie Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2012-01-24 o 00:54 |
|
|
|
|
#1034 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale kto będzie organem uprawniającym do a) ścigania, b) sądzenia wysokości kar, c) egzekwowania :P
|
|
|
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na jego profilu zawrzało |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiam się też - przecież tysiące osób robi np. internetowe przelewy. nikt nie pokusi się o takie nadużycia i wykradanie danych?
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj pewnie wkraczać będą nasze sądy, prokuratury... stąd do udowodnienia, że faktycznie doszło do złamania prawa przez tę konkretną osobę jeszcze długa droga (zwłaszcza, że czasem jedynym dowodem może być numer IP, który wcale nie identyfikuje jednoznacznie sprawcy), ale to droga dość wyboista i dla internauty raczej trudna
|
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Zbyszek się wczuł - mimo zawartych w swoim profilu zdjęć naruszających zasady umowy ACTA... i tnie wszystkie krytyczne wypowiedzi
|
|
|
|
|
#1039 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1040 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wszystko zostaje po staremu. |
|
|
|
|
|
#1041 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1042 |
|
Konto usunięte
|
Wątpię
może na początek dla postraszenia, typu; propagandowe przykłady sprzed kilku lat jak to policja dzielnie wkracza z nakazem rewizji osobistej, zachodzą podejrzenia odnośnie nielegalnego oprogramowania, słynne urban legend: bo mojemu znajomemu policja wbiła na chatę i dostał 3 lata w zawieszeniu jak mu kompa sprawdzili.Taaaaaaaa
|
|
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dwa zestawy komputerowe dla dwóch domów dziecka w Lublinie musi kupić lider zespołu Perfekt Zbigniew Hołdys. To skutek ugody zawartej między muzykiem a BSA (Business Software Aliance) organizacją zwalczającą piractwo komputerowe, po ujawnieniu w 2000 roku, w firmie artysty, oprogramowania, na które nie posiadał licencji. http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar...1,3259356.html
|
|
|
|
#1044 | ||
|
Raróg
|
Cytat:
![]() Kurcze, kiedys sie namietnie kasety przegrywalo i nikomu to nie przeszkadzalo jakos ; P
|
|
|
|
#1045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1046 | ||
|
Raróg
|
Cytat:
|
|
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz, to na wyższe cele, w słusznej sprawie.
|
|
|
#1048 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma co porównywać z Windowsem bo jak mówię "On nie szkodził Tuskowi" |
||
|
|
|
|
#1050 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

, na to się znajdą pieniądze.

W razie stwierdzenia naruszeń i uzyskania danych - co będzie łatwiejsze, bo nie trzeba będzie się zwracać do prokuratury np. - internauta dostawać będzie propozycje nie do odrzucenia, z konkretnymi kwotami jak mniemam.
o to to - nie pomyślalam

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)