|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Dot.: Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1352 |
|
Wtajemniczenie
|
Thx
![]() Ech w ogole to sprowadzanie innego leczenia (nie tylko homeopatii) do wody z cukrem to takie uproszczenie... jak stwierdzenie, ze zachodnia medycyna to krojenie i patroszenie ludzi Co do mord w TV, no cóz... ja juz nie patrze, nie chce sobie cisnienia podnosic jak wiem, ze mnie to irytuje
|
|
|
|
|
#1353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
te serwisy udostępniały oglądanie filmów, seriali jednocześnie nie posiadając praw autorskich, co jest nielegalne
|
|
|
|
|
|
#1354 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Osobiście nigdy nie zrezygnowałabym ze specjalisty na rzecz homeopaty, a wiele ludzi daje się na to nabrać.Wybór nad rodzajem leczenia ma każdy z nas. Nikt nikogo na siłę za włosy nie ciągnie do lekarza ani tym bardziej nie kładzie bez przyzwolenia na stół operacyjny. Nie przesadzajmy.
|
|
|
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie: po jakim czasie ACTA może wejść w życie?
|
|
|
#1357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A także wszechstronny działacz, który zdanie zmienia jak chorągiewka.Cytat:
Dziwna sprawa. |
||
|
|
|
|
#1358 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...ok, rób tak, ale innym nie zabraniaj podejmować innych krokówCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
fałszywiec jeden...PO gloryfikował przed wyborami to co ma teraz powiedzieć?
|
|||||
|
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
To jak podpisują w końcu na 100%? Bo tż mówi, że nie bo pis i sld nie chce, ale w necie nic o tym nie ma
|
|
|
|
|
#1360 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podkreslam, ze chodzi o wybór po prostu, a nie ze ktos kogos ciagnie na stół ![]() Ale fakty sa takie, ze na wiele chorób sa jedyne, sluszne ,zatwierdzone metody i jak zdecydujesz sie leczyc to tylko wg tego. A eksperymentalnych rzeczy, badz dopiero w procesie zatwierdzania zastosowac na swoja odpowiedzialnosc nie wolno. Nie chce juz wchodzic w sprawy osobiste bliskich mi ludzi, zeby podac pewne przykłady. Ale ogolnie trzeba chyba wrocic do ACTA w tym wątku pozdrawiamCytat:
Zaraz mnie tu w ogole posadza o kryptoreklamy, wichrzycielstwo i spiski, w sumie nie powinnam o tym wspominac (Może jacys agenci na forum ?) Nie wyrokuje, ze to jest lek na raka, nie mam dowodow w reku.Fajnie tylko, gdyby ludzie mieli szanse... Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2012-01-24 o 21:32 |
||
|
|
|
|
#1361 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
EOT
Edytowane przez _suoneczko_ Czas edycji: 2012-01-24 o 20:59 |
|
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tusk wydał już upoważnienie do jej podpisania naszej ambasador w Tokio. Po podpisaniu będą trwały jeszcze konsultacje. |
|
|
|
|
|
#1363 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Podpisują, bo podobno nie mają już wyjścia. |
||
|
|
|
|
#1364 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
|
#1366 |
|
Raczkowanie
|
A dobrze zrozumiałam, że jak to podpiszemy, a później nie ratyfikujemy, to jeżeli przejdzie w parlamencie europejskim to i tak u nas będzie obowiązywać??
Może głupie pytanie, ale mózg mi już paruje od nawału informacji |
|
|
|
|
#1367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem,ze jest lek na L, ale nawet autor twierdzi,że można samemu korzystać z darów natury (jądra pestek) Rozumiem,ze ktoś nie chce ryzykować, ale skoro leku nie ma to co ma robić? ![]() Dobra, koniec OT ![]() Cytat:
To kosztuje...PS ja nawet usg mogę mieć jak zapłacę ![]()
|
||
|
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://gramy.to/87643,quotGrabazquot...iwny-ACTA.html
|
|
|
|
#1369 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=sXY1YCwQXp0 <--- na tym filmiku widac chyba wmiare dobrze liczbe protestujacych
Wyglada obiecujaco, jutro moze byc jeszcze lepiej
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1370 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#1371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i teraz juz naprawde konczymy off topa hehe. pozdrawiam---- Dlaczego na piatek dali? PRzeciez to juz po podpisaniu bedzie...? |
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatni raz w sprawie leczenia: nie chcę robić mega offtopu ale muszę ustosunkować się do "zarzutów" koleżanek.
![]() Po pierwsze: nie uważam, że zlikwidowanie recept to jakieś cudowne panaceum i nie chcę wprowadzać ustroju "powszechnej szczęśliwości". To teraz próbuje się zapewnić wszystkim wszystko po równo i jesteśmy... równie biedni. Co do pytania, kto miałby płacić za przedawkowanie leków: podobnie jak za choroby wynikające ze złego odżywiania, palenia, katar i inne choroby: sam zainteresowany. Sprywatyzowanie służby zdrowia to moim zdaniem najsprawiedliwsze i, wbrew pozorom najtańsze rozwiązanie. Nowe zmiany na rynku leków zamieniły go z bardzo kontrolowanego w centralnie planowany: aptekarzom narzucono nie tylko ceny leków, ale i zakazano promocji, dorzucono ogrom biurokracji. Wiele osób (słusznie) oburza się, że cenzura to powrót PRLu. Czemu ograniczanie wolności gospodarczej nie jest postrzegane w podobny sposób?? No i cały czas wydaje mi się, że niektóre osoby inaczej niż ja rozumieją pojęcie "recepta". Ludzie dalej chodziliby do lekarzy (chociaż być może część z nich wybrałaby homeopatów, część znachorów albo specjalistów od medycyny wschodniej - i to ICH WYBÓR) i zgodnie z ich poradami kupowałyby leki. Po prostu kiedy skończyłoby się opakowanie, nie musiałyby biec po kolejną receptę. Może w naszym wieku nie wydaje się to zbyt dotkliwy problem, ale np. mój dziadek co dwa tygodnie zaczyna rundkę po lekarzach; pomimo, że większość leków będzie musiał brać już do końca życia, z każdym opakowaniem musi od nowa przechodzić cały papierkowy proces. Czy to nie jest cofanie się?? Rzecz w tym, że - moim zdaniem - po wypowiedziach niektórych wizażanek można odnieść wrażenie, że ACTA nagle spadło nam z nieba na tę naszą szczęśliwą krainę wolności, teraz trochę się oburzymy i - uff, znów będzie po staremu. A tymczasem państywo cały czas korzysta z wielu innych sposobów kontrolowania i utrudniania ludziom życia, i to jest większy problem niż zablokowanie jakiejś strony z serialami czy wprowadzenie dokumentu który tak naprawdę potwierdza tylko to, co już mamy. Uff, dziękuję. EDIT: ten piątek to o Warszawie? zamiast środy?? dobrze wiedzieć :O Edytowane przez Kreskaaa Czas edycji: 2012-01-24 o 21:22 |
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1374 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ponoć jest problem z zarejestrowaniem demonstracji na 25.01 https://www.facebook.com/events/340004262690401/
|
|
#1375 |
|
Wtajemniczenie
|
Kreskaaa, dopisywac nic wiecej nie musze
Powiem Ci jedno, jak ja sie ciesze, ze sa jeszcze ludzie tacy jak Ty I fajnie, ze Ci sie chce opisac pewne sprawy cierpliwie i obrazowo, bo ja juz stracilam chec poki co
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, zapomniałam dodać :" jak wynika z informacji jakie podają dzienniki".
Jasne, że żadnych negocjacji nie będzie. Wcześniej nas nie spytali, po ratyfikacji tym bardziej tego nie zrobią. ![]() A, Migalski przeszedł samego siebie. Posłuchajcie tylko :"Dzisiaj rano dowiedziałem się, że głosowałem za ACTA. Serio. I nie mam zamiaru się tego wypierać. Czy wiedziałem, za czym głosuję? Nie. Czy zawsze wiem, za czym głosuję? Rzadko" - przyznał na blogu Marek Migalski, europoseł PJN."
|
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki, naprawdę miło coś takiego przeczytać. ![]() Wiem, ze niektóre moje opinie w pierwszej chwili mogą wydawać się...hmm rewolucyjne ale czasem warto odłożyć swoje przekonania na bok i sprawdzić: moim zdaniem to ma SENS. Rzeczywiście, na facebooku zmienili datę na piątek! Mi akurat pasuje jeszcze bardziej no ale po podpisaniu to już chyba tylko marsz zemsty...? ![]() EDIT: Co do wypowiedzi Migalskiego, to polecam wpisać w google "Sośnierz, Kongres Nowej Prawicy" - spotkanie odbyło się w styczniu w Sali Kongresowej (dziennik poświęcił mu o, 00001 sek) i właśnie takie opinie można było tam usłyszeć... Wygląda więc na to, że to zwyczajna praktyka. Edytowane przez Kreskaaa Czas edycji: 2012-01-24 o 21:34 |
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Absurdy absurdu jak juz sie przyznaja, ze nie wiedza za czym glosuja
![]() Cytat:
Ja siedze troche w tej tematyce, ze wzgledu na rodzaj studiów i prywatne tym zainteresowanie, wiec doskonale rozumiem co chcesz przekazac i wiem jak czasem trudno z tym dotrzec, bo trzeba przezwycierzyc pewne schematy myslowe ![]() Fajnie, ze ten watek pokazal mi, ze sa takie Wizażanki
Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2012-01-24 o 21:41 |
|
|
|
|
|
#1379 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czytałam to. W dalszej części było o tym jak to często europosłowie głosują za czymś nawet tego nie czytając. Wytłumaczenie? Bo przecież tak dużo tej papierkowej roboty, komu by się chciało... A pieniążki najlepiej brać dosłownie za NIC Beka w sumie, a co za ludzie to szok.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

), to czemu tak dużo osób jak widzi 
A także wszechstronny działacz, który zdanie zmienia jak chorągiewka.

...ok, rób tak, ale innym nie zabraniaj podejmować innych kroków

Dzięki, naprawdę miło coś takiego przeczytać.