|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci
Cytat:
Cytat:
ach Tusk lubi być marionetką i jeszcze się z tego cieszy |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1502 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie nauczyłaś się że wodzowie nie istnieją? ![]() Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2012-01-25 o 00:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1503 |
Zakorzenienie
|
Pan Zdrojewski - to jest dopiero kłamczuch wstrętny...
![]() http://niezalezna.pl/22310-rzad-ukrywal-prawde-o-acta Znalazłam ciekawy komentarz - wklejam fragment "Tak naprawdę już teraz są wystarczające prawa umożliwiające ściganie i karanie piractwa w sieci. A ACTA to świadoma próba ograniczenia wolności słowa w Internecie przez wpływowych tego świata, żeby jeszcze bardziej kontrolować zwykłego człowieka i przepływ informacji, oraz zapewne jako środek do zarabiania na Internecie w przyszłości . O to właśnie chodzi rządom przygotowującym ACTA za plecami obywateli. Zwłaszcza po serii przewrotów w krajach arabskich, które pokazały jak wielką siłę posiada Internet jako środek wolności słowa i wymiany poglądów, oraz sposób organizacji protestów. Dania np. odmówiła nawet rozpatrzenia przyjęcia ACTA dopóki tekst ustawy nie będzie opublikowany i jawny. Na szczęście są jeszcze na świecie mądre kraje, rządzone przez kompetentnych ludzi, którzy dbają o dobro obywateli i ludzkie wartości takie jak wolność słowa i poszanowanie prywatności. Niestety my mieszkamy w Polsce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1504 |
Rozeznanie
|
no nareszcie coś się w narodzie ruszyło
![]() tu mam coś dla Was do poczytania http://pastebin.com/C8D0nSLJ podobną wpis autora został usunięty zaraz po jego publikacji ![]() z jednej strony ciesz się że wreszcie ludzie przejrzeli na oczy ale smuci mnie fakt że wizja cenzury w internecie i zakaz ściągania filmów itp bo i takie paniczne teksty czytam wzburzają ludzi a też nie uświadamiają sobie że wprowadzenie acta wpływa na wiele dziedzin naszego codziennego życia, ale jak rosną ceny i naprawdę nie jest wesoło bo wszelkie ustawy wprowadza się pod tabliczką dla naszego dobra to się wszyscy cieszą że mamy takiego dobrego wujka premiera a i tak jak mnie mają karać za pseudo piractwo to dla premiera ze specjalną dedykacją http://www.youtube.com/watch?v=eZKErNyPHyg&ob=av2n ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1505 | |
Zakorzenienie
|
Cejrowski na swoim profilu trafnie wszystko podsumował -
![]() https://www.facebook.com/Wojciech.Cejrowski?sk=wall Dla tych, którzy nie korzystają z FB komentarz Cejrowskiego znajdziecie tu: http://rebelya.pl/post/707/cejrowski...Ay-cQ.facebook "A zatem władzę, która wprowadza ACTA należy obalić. Dla własnego bezpieczeństwa." Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1506 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
brawo ![]() To trochę smutne że dopiero internet stał się iskrą ale z drugiej strony dobrze że w ogóle coś drgnęło. Lista moich pretensji jest długa. ACTA jest gdzieś przy końcu, generalnie kiedyś to było prostsze; podniesiono ceny artykułów spożywczych robotniczy wychodzili na ulice. Teraz ceny pewnych artykułów (no spójrzmy chociaż na to nieszczęsne paliwo:-P) są koszmarnie wysokie a zarazem śmiesznie niewspółmierne do naszych zarobków, ale nikt na ulice nie wyjdzie, bo głupio, bo siara, bo i tak nic się nie stanie. Płatny druki kierunek, zmiana systemu przyznawania stypendiów, problemy w szkolnictwie wyższym (zaczynając od problemu zbyt dużej liczby studentów), problem w szkolnictwie (upadają szkoły zawodowe i technika, wymagania rynku pracy są niewspółmierne do tego co oferują ludzie, osoby po 45 roku życia mają problemy z podjęciem pracy, a co tu mówić o pracowaniu prawie do 70 roku życia? brak staży dla młodych osób, pieniądze w urzędach pracy znikają na początku roku, biurokratyzacja i papierologia ![]() Pytanie: czemu dopiero internet wypycha ludzi na ulice? :| Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2012-01-25 o 00:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1507 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale grupa odwazniejszych ludzi, myslacych ludzi, ktorzy pociagna reszte za soba zbey zaprotestowac, zawsze w takich sytuacjach musi byc ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2012-01-25 o 00:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1508 |
Konto usunięte
|
Wizażanki są świadkami cudu, bo przyznaję panu Cejerowskiemu po części racje.
To chyba znak że świat się kończy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najbardziej trafna myśl z jego komentarza: Acta nie zostanie wprowadzona by walczyć z piractwem lecz po to byśmy byli całkiem ubezwłasnowolnieni przez władzę. A i ciekawy ten NETFLIX, tylko szkoda, że w tym naszym zacofanym kraju nawet nie ma o tym co myśleć...
![]() |
![]() |
#1510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zegnam sie na dzis, zyczac Nam zeby rano nas jakies lepsze wiesci przywitały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1512 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
2. I bardzo dobrze. Spójrzmy na mecz ligi angielskiej. Kulturka. A to właśnie dzięki rozdawanym na prawo i lewo zakazom stadionowym (nawet na kilka lat). 3. Nie z powodu niskiego przyrostu tylko z powodu wadliwości systemu. Przyrost jest akurat właściwy. \ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1513 |
Konto usunięte
|
(Co do kierunku to ja w ogóle uważam że studia wyższe powinny być płatne, bo to ogromne obciążenie dla skarbu państwa i nie żaden obowiązek tylko przywilej, ale nie chciałam się ujawniać na tym wątku bo wystarczający kocioł
![]() No ale przyznaj; jest się do czego przyczepić a ACTA jest gdzieś przy końcu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1514 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Drabineczka mam propozycję hasła : " Nawet dziadek z Wehrmachta nie podpisałby ACTA"* ![]() PS niejaki Leszczu też przeciwko ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=z1lgJ...a6FAAAAAAAAZAA *joke ![]() ---------- Dopisano o 03:29 ---------- Poprzedni post napisano o 03:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() fragmencik Pana C I przypomnę Państwu kto to pisze: facet, który żyje ze sprzedaży dzieł w rozumieniu prawa autorskiego, czyli facet, którego wkurza, gdy jest okradany przez internetowych piratów. Okradają mnie i denerwują codziennie. Wywieszają nielegalne wersje moich książek, audycji radiowych, moich programów telewizyjnych, potem kasują za to pieniądze, ale ze mną się nie dzielą - ZŁODZIEJE wartości intelektualnej. Ja z obrotu prawami do moich utworów utrzymuję rodzinę i kilkunastu pracowników, z których większość ma swoje rodziny i dzieci... A zatem pisze to wszystko facet, którego osobiście dotyka problem piractwa w internecie. I z tej mojej pozycji, osoby okradanej, poszkodowanej, piszę, że ACTA jest zagrożeniem większym dla mnie osobiście, niż wszyscy ci piraci. Bo ACTA to ograniczenie wolności osobistej, swobód obywatelskich, to wpieprzenie się władzy w przestrzeń, gdzie władzy być nie powinno. A ponieważ władza raczej nie zrezygnuje sama, to trzeba jej pomóc - OBALIĆ.!!!!!!!!!!!!!!! (http://rebelya.pl/post/707/cejrowski...Ay-cQ.facebook)
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2012-01-25 o 02:35 Powód: sasasa |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1515 |
Konto usunięte
|
Kukiz o ACTA:
http://rebelya.pl/post/706/kukiz-rza...z-wie-lepiej-c |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1516 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, czytam ten wątek i czytam, i czytam, i mam wrażenie, że mówicie o jakimś innym dokumencie, niż ten, który czytałam...
Czy któraś z was czytała ten dokument? Nie, słyszała o tym, co jest tam napisane, tylko GO CZYTAŁA? Fakt - niektóre zapisy tam zawarte są bardzo ogólne i dają państwom ratyfikującym swobodę środków. Fakt - próbowano ja wprowadzić po cichu. Ale panika, która się wokół tego dokumentu rodzi, rozkręcana przez ludzi, którzy w większości tej umowy nie widzieli na oczy jest nieadekwatna. Zastrzegam, że nie jestem ani za, ani przeciw tej umowie. Mówiąc szczerze, wisi mi ona, tylko obalanie rządów, bo chcą walczyć ze złodziejami? To jest paranoja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1517 |
Wtajemniczenie
|
Cejrowskiego zawsze lubiłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
Chodzi nie tylko o ACTA. Na dole tekstu są załączniki, ktore również warto otworzyć.
Aleksander Ścios - Kto zastawia sieci? http://bezdekretu.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1520 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A czy Ty czytałaś wszystkie przytaczane tutaj wypowiedzi i wyjaśnienia różnych osób zainteresowanych tą sprawą? To nie nasza wizażowa panika, tylko chyba realne zagrożenie, które ma swoje uzasadnienie.
Edytowane przez _suoneczko_ Czas edycji: 2012-01-25 o 08:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielu ludzi nie jest oburzonych tak nową regulacją, jak knuciem za plecani. Nie mieliśmy żadnego wyboru. ACTA wypchnęła ludzi na ulice, ale chyba jednak nie była jedynym motywem takich działań. Po prostu od jakiegoś czasu sweruje się nam rozmaite rozporządzenia, które powiedzmy sobie szczerze, nie służą polepszeniu naszej, obywatelskiej sytuacji. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1522 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1523 |
Zakorzenienie
|
a czy ktos z rzadu powiedzial w koncu czemu powinnismy podpisac acta? no poza tym, ze inni podpisuja
![]() W zapewnienia, ze doprecyzujemy acta po podpisaniu nie wierze- tak samo doprecyzowali leki i drugi kierunek. Masz placic, a nie wiesz ile. Na prawde budujace zapowiedzi. Przeciez oni w rzadzie nie maja nawet wspolnej wersji wydarzen. Nie podoba mi sie cala ta otoczka wokol acta i niejasnosci, ktore pojawily sie w tym watku. Mamy chyba pierwszy raz tak duze obruszenie w internecie, a premier to poprostu zlewa. To tylko jeszcze wzmacnia moj sprzeciw. Czemu sie tak spieszyc do tego podpisu?
![]() |
#1524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
a mnie najbardziej wkurza, ze w mediach ani słowem nie mówią o lekach generycznych
![]() Wtedy emeryci i renciści też by się burzyli. A tak siedzą przed tv i nie wiele wiedzą co dla społeczeństwa oznacza ACTA ![]() Dostając emerytury 800 zł będą musieli kupić jeden lek za np. 200 zł.
![]() |
![]() |
#1526 | |
Zadomowienie
|
Znalazłam ten artykuł o Megaupload
![]() Cytat:
Moje hasło: Jeśli ACTA wejdzie w życie generyków nie ujrzycie! albo Jeśli ACTA wejdzie w życie generyków nie kupicie! Zrzekam się praw autorskich do hasła, nakazuję zrobić transparenty na manifest ![]() Edytowane przez Madziulek_90 Czas edycji: 2012-01-25 o 09:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
W tv mówią, ze wszystkie kraje UE podpisały już ACTA.
A na gazeta.pl piszą "Dokument podpisało już 8 z 11 negocjujących stron: USA, Australia, Kanada, Korea, Japonia, Nowa Zelandia, Maroko i Singapur. A także Rada Europejska. Austria, Niemcy, Holandia i Słowenia nie podpiszą umowy w czwartek, jednak tylko z powodów proceduralnych." Kłamią w żywe oczy!!! http://wyborcza.biz/biznes/1,101558,...w_sprawie.html
![]() |
![]() |
#1528 |
Naczelny Hipster
|
Pomysł niezły, skoro tak to będzie się działo - jeśli Dotcom wyjdzie to może całkiem legalnie ten MegaBox tworzyć, nie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1529 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czytałam, za to Ty chyba niedokładnie. Państwo ma zrobić jak najwięcej aby przeciwdziałać piractwu. Skoro mają robić wszystko co się da, i mogą to robić, to będą, to chyba logiczne. Państwo ma prawo inwigilować, sparwdzać prywatne wiadomości, rozpakowywać paczki i wyjmować z nich to, co uznają za podrobione, leki generyczne znikną, bo też są w końcu "podróbami", mają prawo tworzyć nieformalne grupy walki z piractwem. Ja tam nie widzę normalnej walki ze złodziejami. Podejrzewam, że ktoś ma w tym większy interes, i dlatego tak usilnie chcą to wprowadzić. Przykro mi, ale ten dokument mi się nie podoba, i właśnie ta ogólność nie podoba mi się szczególnie. Za duże pole do interpretacji. Przypomnę Ci, że WTO też wprowadzali potajemnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1530 | ||||
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tutaj Glaca z My Riot (reaktywacja Sweet Noise) o ACTA: http://www.youtube.com/watch?v=eYu-XQB-3bg Kilka haseł ze strony katowickiej pikiety: Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.