|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci
oo Boni się będzie wypowiadał. I like it
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1562 |
Zakorzenienie
|
Btw. widzieliście to http://pastebin.com/Ngv3CEJn
Myślicie że to prawda czy fejk? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1563 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() przygarniesz mnie do siebie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1564 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#1565 |
Zakorzenienie
|
na TVP INFO, jest posiedzenie komisji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1566 |
Zakorzenienie
|
Wojowniczka_ pewnie, weź poduszkę i kołdrę i wbijaj. Miejsce zawsze się znajdzie! Ha, ciekawe jak by Ci w rządzie zareagowali jak by po podpisaniu tej ustawy, wszyscy Polacy by się z polski wyprowadzili...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#1568 |
Zakorzenienie
|
Rząd wychodzi z intencją dyskusji z nami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1569 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do wyjazdu z kraju (choćby czasowego) powinniśmy tak zrobić tylko szkoda że to nierealne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
ale ludzie stąd uciekają i masowo będą uciekać. Połowa moich znajomych rozważa możliwość wyjazdu, tu pomału nie da się życ, tu się da wegetować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1571 |
Zakorzenienie
|
Heh... jestem w Polsce co 2 miesiące i mogę powiedzieć, że na jedzenie wydaje więcej w Polsce niż w Norwegii. A jak by nie patrzeć to w Norwegii też nie jest za tanio. Ale tu się przynajmniej zarabia, a nie jak w Polsce, najchętniej by jeszcze brali niż dawali.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1572 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mam prawie 30 lat a żyję z babcią! Bo nie stać mnie na samodzielne mieszkanie ![]() otóż to , w cywilizowanych państwach za pracę otrzymuje się pensję a nie jałmużnę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1573 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1574 |
Zakorzenienie
|
Mam 17 lat, mieszkam sama. Rodzice nie muszą mi dawać ani zł. Wystarcza mi comiesięczne stypendium, które każdy uczeń liceum dostaje od państwa. ( A nie, 1 najlepszy uczeń w szkole). Ba.. stać mnie na zapłacenie mieszkania i na podróże do polski co 2 miechy.
Mam sentyment do Polski, plus chłopaka tam. Chłopak sie do mnie przeprowadza na szczęście za niedługo. Ale do Polski chcę wrócic tylko po to, żeby moje dzieci umiały Polski... ale jak patrzę na to co się dzieje, to coraz mniej chce wracać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1575 |
Zakorzenienie
|
nic w sumie odkrywczego nie powiedział. Powiedział tylko, że teraz kiedy objawiła się społeczna energia, społeczne obawy to trzeba będzie temat ten podjąć do dalszej dyskusji. I za tydzień będą gotowi na dyskusje ( najpierw podpiszą, potem dyskutujemy??? ja nie widzę tu żadnej logiki). I że nie będzie ratyfikacji póki nie będzie przeglądu prawa i dokonania w nim takich zmian, które uproszczą przepisy. No i że rząd wychodzi naprzeciw internautom, z inicjatywą do dyskusji
Edytowane przez Monian Czas edycji: 2012-01-25 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1576 |
Wtajemniczenie
|
Głośno o nas na świecie
![]()
![]() |
#1577 | |
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1578 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1579 |
Zakorzenienie
|
to prawa że dzisiejsza manifestacja pod pałacem została odwołana?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1580 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1581 |
Zakorzeniona
|
Jak dla mnie nie przejdzie. Nie w kraju, gdzie galeria handlowa jest głównym punktem spotkań dla większości nastolatków i nie tylko, nie w sezonie wyprzedaży, nie w kraju, gdzie jednak jest spora grupa osób, która zarabia bardzo dobrze i dla której kupno oryginalnej płyty czy biletu do kina w weekend to nie problem. A szkoda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1582 |
Raczkowanie
|
Są jeszcze dzisiaj jakieś demonstarcje? Bo jak co, to jeszcze trzy hasełka wymyśliłam ( chyba jedyna zaleta leżenia od prawie trzech tygodni plackiem)
"Nie zdejmujcie Dziadów z YouTube" ( tak, tak, są, wprawdzie Świnarskiego, ale i tak brzmi dobrze ) A oto bardzo nielegalny link: http://www.youtube.com/watch?v=Bej5twmNGqo "Chrońmy twórców - nie koncerny" "Nie zabierac tańszych zamienników leków" ok, przyznaję, to ostatnie jest bardzo słabe, ale może obudzi emerytów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1583 | |
Raróg
|
http://www.protestacta.pl/
Godson zauwazyl, ze nikt projektu ACTA nie konsultowal z GIODO, po czym TVP sobie skonczyla znienacka transmisje. http://www.giodo.gov.pl/1520128/j/pl/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1584 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie wiem czy bym wróciła jakbym wyjechała - czy w ogóle byłby sens jakikolwiek...odwiedzać tak ale mieszkać tu ojjj musiałoby się duuużo zmienić [QUOTE=PanzerKitty;3183734 6] super by było gdyby było tak że się wyłączamy z zakupów wszelkiego co nie jest niezbędne do przeżycia ale niestety znowu mało realne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1585 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że to nie jest rozkręcanie ludzi - a obawa przed nadużywaniem pewnych instrumentów, które są skonstruowane w taki sposób, by w razie interpretacji zwykły człowiek był na przegranej pozycji. Umów międzynarodowych nie wprowadza się cichaczem - i jest to wystarczający powód do tego, by się tej umowy obawiać! Cytat:
Cytat:
"... bo jeśli pozwolimy im na tę stopniową implementację cenzurowania sieci w chińskim stylu to oczywiste, że to zaszkodzi naszemu społeczeństwu, za każdym razem gdy usiłują prawnie związać internet i wolny przepływ informacji - musimy powstać i powiedzieć NIE! I musimy powstać przeciwko Times Magazine i New York Times publikacjom głównego nurtu, które wzywały do sieciowego ID, by być w stanie włączyć się online, które wzywają do internetowych podatków, do podatków i regulacji do mówienia w radio; Ponieważ nie mogą po prostu zignorować internetu, finansować dezinformacji Ciontelpro i Pentagonu, byśmy walczyli ze sobą - robili to wszystko i to nie działa, więc chcą teraz prawnie zamknąć i wymusić pewne rzeczy w internecie dla "BEZPIECZNEGO" internetu, jak powiedziało ONZ i kierownictwo Microsoftu i wtedy mamy - jak twierdzą - "STARY internet". Ale jeśli naprawdę czytaliście o spotkaniach konsorcjum Internet2 - planują zmusić wszystkich do NOWEGO internetu, gzie będą subdomeny z głównym nosicielem, który będzie mógł cię wyłączyć, kiedy tylko zechcą i że stopniowo będą wyłączali starą sieć i używali tej LEGISLACJI CYBERBEZPIECZEŃSTWA, by ograniczyć wolność wypowiedzi i słowam Białego Domu, słowami Baracka Obamy, którzy wpowiedzieli deklarację wojny przeciwko wolności wypowiedzi. ... Ludzie, to o czym mówią to się naprawdę dzieje - policja chce TYLNEGO WEJŚCIA DO PRYWATNYCH DANYCH UŻYTKOWNIKÓW sieci - bez nakazu (Cnet news), to wszystko ma miejsce-jesteśmy cenzurowani właśnie teraz. To się dzieje. Włochy, Anglia, Kanada, Nowa Zelandia, USA, Australia-wszystkie te kraje właśnie implementują to prawnie. Dziś to tylko ISP, ale ISP budują to w partnerstwie z rządem. Mówią: prywatne korporacyjne partnerstwo, w którym szatkują różne sektory sieci i gdzie będą w stanie nadzorować i robić co chcą..." -------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------ Pranie mózgu jest o wiele łatwiejsze w systemie demokratycznym, bo wydaje nam się, że wszyscy mówią prawdę - media, politycy, napisy na opakowaniach... W systemie socjalistycznym większość wiedziała, że jest drugie dno rzeczywistości, że kraj zżera propaganda, że trzeba trochę wysiłku, by do prawdy dojść. Nam się wydaje, że jak Coca Cola stoi na półkach to jest wspaniale - jesteśmy wolni ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2012-01-25 o 13:27 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1586 |
Naczelny Hipster
|
Jak ktoś nie może oglądać obrad - na żywo są na tok.fm (można słuchać przez internet). Ale się dzieje.
Szczerze wydaje mi się, to ACTA może nie przejść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1587 |
Zakorzenienie
|
nie rozumiem czemu przerwali :/
Mitsukki dzieki, juz sobie włączam Edytowane przez Monian Czas edycji: 2012-01-25 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1588 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli chodzi o drugą część Twojej wypowiedzi to ja zauważyłam że nie tylko nie chce im się samodzielnie niczego weryfikować - bo po co? to jeszcze teraz czytanie książek itp jest uważane za "obciach" zwłaszcza wśród nowego pokolenia bardziej trendy jest brak zupełnego myślenia, imprezy przyjemności itp myślę że ludzkość jest zniewolona nie tylko przez to czego nienawidzi ale też przez to co kocha i chyba to napawa mnie największym wewnętrznym smutkiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1589 |
Zadomowienie
|
Usłyszałam dziś. Do odwołania rządu potrzeba pół miliona podpisów (mało, nie?
![]() ![]() Bardzo fajny pomysł z tym legalnym strajkiem ![]() Szkoda, że z jedna trzecia zainteresowanych już od dawna kupuje tylko to, co do życia niezbędne, a nawet mniej... ![]()
![]() |
#1590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.