|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Zadomowienie
|
Dot.: Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci
heh, wiedziałam że tak będzie
![]() Teraz tym bardziej jestem za odwołaniem rządu, ale to trzeba zrobić w JEDNYM dokumencie, a nie dziesięciu. Czyli pewnie też nie przejdzie ![]()
![]() |
#1862 |
Raczkowanie
|
oczywiście tylko oczami mediów... jak jest naprawwde nigddy się nie dowiemy.
![]() |
#1863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
" Rada UE podjęła decyzję o podpisaniu umowy ACTA przez UE 16 grudnia 2011 r. Zgodnie z prawem, to właśnie Rada (reprezentująca 27 państw członkowskich) musi uprzednio zatwierdzić podpisanie traktatów międzynarodowych przez UE i wyznaczyć w tym celu swojego przedstawiciela, który podpisze umowę w imieniu UE. Po podpisaniu umowy ACTA przez wszystkich ambasadorów Parlament Europejski zostanie oficjalnie o tym powiadomiony w celu rozpoczęcia tzw. procedury zgody. W ramach procedury odbędą się dyskusje w różnych komisjach (komisja ds. handlu międzynarodowego, komisja ds. wolności obywatelskich, sprawiedliwości i spraw wewnętrznych oraz komisja ds. prawa) oraz prawdopodobnie wysłuchanie publiczne. Głosowanie nad "zgodą" PE odbędzie się prawdopodobnie w kwietniu lub maju. Po udzieleniu zgody przez Parlament Europejski oraz zakończeniu procesu ratyfikacji przez państwa członkowskie, Rada będzie musiała podjąć ostateczną decyzję o zawarciu umowy. Decyzja zostanie następnie przekazana innym państwom, które podpisały umowę ACTA (Australia, Kanada, Japonia, Korea, Meksyk, Maroko, Nowa Zelandia, Singapur, Szwajcaria i Stany Zjednoczone). Dopiero wtedy umowa wejdzie w życie w całej UE." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1864 |
Raczkowanie
|
na fb można znaleźć link do informacji o referendum.
wklejam http://referendumacta.pl/referendum (jeśli już gdzieś wklejono, to tak dla przypomnienia ![]()
![]() |
#1865 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1866 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z tego co mi się wydaje Polska podpisała z krajów europejskich to pierwsza ale mogę się mylić ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- dokładnie - jedyne wyjście to odwołanie |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1867 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
informacje z interii |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1869 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1870 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1871 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1872 |
Rozeznanie
|
no i jednak Polska jest pierwszym krajem z Europy która podpisała http://niezalezna.pl/22371-rzad-klamal-ws-acta?page=5
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1873 | |
Zakorzenienie
|
Dobra co do mojego pytania, znalazłam coś takiego
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1874 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...sala_ACTA.html http://lemonsblack.com/nwo-ptb-gfy-w-acta-sob/ http://www.thejournal.ie/ireland-and...36764-Jan2012/ i tak jak ktos zarzucał, ze nigdzie na świecie nie pisze się o protestach w polsce w sprawie Acta, tak zapewne polskie media milczą na temat innych państw. http://adaliasatalecki.salon24.pl/38...ta-tez-atakuje Edytowane przez ewka1987 Czas edycji: 2012-01-26 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1875 |
Wtajemniczenie
|
http://www.polskatimes.pl/artykul/49....html?cookie=1
GOOGLE ZMIENIA PRAWA:http://www.google.pl/intl/pl/policie.../regional.html W Polityce prywatności Google wyjaśniono sposoby traktowania danych osobowych użytkownika oraz ochrony jego prywatności podczas korzystania z Usług. Korzystając z Usług, użytkownik akceptuje, że Google może używać tych danych zgodnie ze swoją Polityką prywatności. Reagujemy na powiadomienia o domniemanym naruszeniu praw autorskich i usuwamy konta osób, które dopuściły się wielokrotnych naruszeń, zgodnie z procedurą określoną w ustawie Digital Millennium Copyright Act obowiązującej w Stanach Zjednoczonych. Udostępniamy informacje ułatwiające właścicielom praw autorskich zarządzanie swoją własnością intelektualną online. Jeśli użytkownik uważa, że jego prawa autorskie zostały przez kogoś naruszone, i chciałby nas o tym powiadomić, w naszym Centrum pomocy znajdzie informacje na temat sposobu przesyłania powiadomień, jak również zasady Google dotyczące reagowania na takie powiadomienia.
“Ten, kto przeniósł górę, zaczął od małych kamyków.” ![]() ![]() ![]() Edytowane przez PanzerKitty Czas edycji: 2012-01-26 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, słyszałyście?
http://wiadomosci.wp.pl/title,Szwedz...l?ticaid=1dced ![]() ![]() edit: zerknęłam już wyżej ![]() Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2012-01-26 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1877 |
Rozeznanie
|
no to pora się pakować i wybywać w siną dal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie, to już nie chodzi akurat o ACTE, ale o stosunek rządu do społeczeństwa, które powinni reprezentować ![]() może jedyna nadzieja w Parlamencie Europejskim? Niemcy póki co nie podpisali, a wg mnie z ich zdaniem się liczą i to bardzo. jak można w mediach pomijać 15tysięczną manifestację? celowo oglądałam wszystkie serwisy i NIC - albo tylko 1-sekundowa wzmianka ![]() http://www.youtube.com/watch?v=SE6AR...ayer_embedded#! (nagranie nie obejmuje nawet wszystkich ulic zajętych przez demonstrantów ![]() http://www.youtube.com/watch?v=rM3l6YkNq9s tu Rynek, ale jeszcze nie było pełnej liczby ludzi.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-01-26 o 11:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1879 |
Wtajemniczenie
|
Może będziemy robić screeny zapisywać ważne strony pewnie niedługo niewygodne dla Rządu wiadomości znikną z netu
![]() http://niezalezna.pl/22388-sopot-pol...chala-strozyka
![]() |
#1880 |
Zakorzenienie
|
Jeśli rzeczywiście w mediach nie pokazali Krakowa to strzelają sobie w stopę... :P
Swoją drogą, mieszkańcy tego miasta po raz kolejny pokazali klasę. ![]() Co do obalania rządu i porównania polskich protestów do afrykańskich - warto prześledzić, kto po obaleniu dykatorów objął władzę. W 90% to ludzie z otoczenia byłego dyktatora, w niewielkiej cześci nowa władza ma pochodzić z wyborów co daje ogromną szansę...skrajnym ugrupowaniom islamistycznym. Tak więc: jasne, że obecny rząd jest skrajnie nieudolny i dba jedynie o własny interes-ale trzebaby pomyśleć nad sensowną alternatywą. Sądzicie, że jakakolwiek sejmowa partia postępowałaby inaczej? Bo ja w to nie wierzę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1881 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, tak teraz myśle o tych lekach i mam mętlik w głowie. Bo przecież jest tak, że generyki mogą być produkowane i wprowadzone do obrotu dopiero jak skończy się patent na lek "wyjściowy" (chyba po 15 latach). Czyli tak na prawdę już w chwili obecnej leki oryginalne są chronione prawem, więc nie wiem (może wy mi to wytłumaczycie) jak w takim razie ACTA na to wplynie (no bo skoro patent się kończy to nic nie stoi na przeszkodzie produkowania generyków nawet po wprowadzeniu umowy).
Edytowane przez ewka1987 Czas edycji: 2012-01-26 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1882 |
Wtajemniczenie
|
To ja was pociesze
![]() ![]()
![]() |
#1883 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() PiS ma złożyć wniosek o referendum w sprawie acta. Ale chyba już po ptakach bo podpisali o 11. Więc niech ktoś mi powie jak to by wyglądało??? Jeśli PE zgodzi się na to ustrojstwo to nasze protesty o kant ... można będzie potłuc. Swoją drogą jak obstawiałybyście ewentualną frekwencję i wyniki? ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1884 |
Zakorzenienie
|
frekwencja rekordowa wśród obywateli 18 - 35
![]()
![]() |
#1885 |
Wtajemniczenie
|
To ACTA-k na naszą Wolność w Sieci !!!!!!
![]() |
#1886 |
Raczkowanie
|
Relacja TVP Kraków z manifestacji: Nie dla ACTA! Uliczny protest internautów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1887 |
Zakorzenienie
|
18-35 to byli (?) wyborcy PO - mogłoby być ciekawie.
![]() Polecam reportaż "na gorąco" z wczorajszego protestu w Krk - wywiady z uczestnikami i organizatorami, można poczuć klmat! ![]() ![]() ![]() http://www.kontestacja.com/?p=episode&e=1224 "To jest Polska, nie Białoruś" - komentarz prowadzącego: "ale na Białorusi akurat nie ma ACTA.." ![]() Edytowane przez Kreskaaa Czas edycji: 2012-01-26 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1888 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem tego zdania z przepowiedni Jackowskiego:
"W pierwszej połowie roku z Unii Europejskiej wystąpi Wielka Brytania i Irlandia. W drugiej połowie Polska, Węgry i Grecja będą totalnymi bankrutami." Polska wystąpi z uni w drugiej połowie czy będzie bankrutem? I jeszcze to: "Mimo fatalnej sytuacji polityczno-gospodarczej polski rząd przetrwa ten rok. Nie uda się to natomiast PiS-owi. Jarosław Kaczyński nie będzie się liczył w polityce. Jego elektorat przejmie Solidarna Polska ze Zbigniewem Ziobrą na czele. Leszek Miller przegra partyjne wybory w SLD z Ryszardem Kaliszem." Właśnie się zastanawiałam czy dobrą alternatywą może być partia założona przez Ziobrę. Ewentualnie Korwin Mike z którego media zrobiły oszołoma.
![]() |
![]() |
#1889 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1890 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.