Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 18:12   #1981
katepew
Rozeznanie

Dot.: Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci

dziewczyny idziecie jak burza
normalnie ręce mi opadają jak czytam takie rzeczy a jeszcze słysząc wypowiedź tuska to pada na cyce http://www.rmf24.pl/raport-koniec-wo...oka,nId,431236

to oni normalnie maja ludzi którzy wyrażają swoje poglądy w sposób kulturalny tylko że negatywnie w stosunku do rządu jak stado baranków ludzi chorych z nienawiści nie kulturalnych i nie wiem jak jeszcze
niedługo wyjdzie że te tysiące na polskich ulicach to stado za przeproszeniem chorych z urojenia meneli i pijaków
katepew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 18:13   #1982
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Napisane przez Shee'naz Pokaż wiadomość
Powiem Wam, ze dezinformacja obecnie jest tak duża, /.../
Owszem, dlatego nie dajmy sie zwariowac ; )
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 18:17   #1983
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Wam, ze dezinformacja obecnie jest tak duża, ze trzeba bardzo ostroznie podchodzic do jakichkolwiek danych i temu komu można wierzyc. Niestety...
Wczoraj gdzies czytałam ciekawy artykuł mowiacy o tym, ze bardzo mozliwe iż tzw "Anonimowi" tez sa czescia "gry". Może to oni w koncu odwala te ataki, ktore przyczynia sie do ostatecznego narzucenia kontroli internetu, kto to wie. Niby mowia o wolnosci słowa itp. ale to ich "nie przebaczamy, nie zapominamy" nawiazuje do nienawisci, moze maja podburzyc ludzi celowo? Nie wiem.,
[Generalnie chodzi o to zeby opierac sie na własnym mysleniu, takie mamy niejasne czasy, ze lepiej nie przyjmowac z góry kto "nasz" a kto "przeciw nam"

Ciekawy komentarz uzytkownika innego forum, oby mnie nie pozwał hehe:
http://www.youtube.com/watch?v=z_72A...layer_embedded
Stary 2012-01-26, 18:28   #1984
Shee'naz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Cieżko tutaj zawyrokować, sama nie wiem co o tym myslec
Fakt, ze to organizacja (a raczej "ruch" bo chyba nie ma tu hierarchii)niejednolita, bardzo duzo ludzi w niej napewno działa w dobrej wierze . Tylko zeby ktos ich nie wykorzystal do czegos odwrotnego
Shee'naz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 18:33   #1985
invisible_01
Zakorzeniona

Shee'naz - ja chyba jestem jakaś głupia, ale wchodzę w stronę w Twoim podpisie, chcę wydrukować wniosek, ale nie widzę tego, gdzie są te wnioski. Widzę "wydrukuj wniosek" i tyle, żadnego wniosku do pobrania nie mogę znaleźć.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 18:35   #1986
emelie
Wtajemniczenie

Załamują mnie ludzie, którzy myślą, że protestujemy przeciwko ACTA, żeby móc ściągać filmy
Stary 2012-01-26, 18:38   #1987
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Załamują mnie ludzie, którzy myślą, że protestujemy przeciwko ACTA, żeby móc ściągać filmy
Ja spotkałam się z określeniem wobec ACTA, że "nie ma chyba większego dziwactwa niż złodzieje oburzeni, że chce im się zakazać kradzieży".

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-26, 18:40   #1988
Shee'naz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Shee'naz - ja chyba jestem jakaś głupia, ale wchodzę w stronę w Twoim podpisie, chcę wydrukować wniosek, ale nie widzę tego, gdzie są te wnioski. Widzę "wydrukuj wniosek" i tyle, żadnego wniosku do pobrania nie mogę znaleźć.
Trzeba klinkac u góry "pobierz wniosek" a potem zjechac na doł i kliknac w Pobierz wniosek TUTAJ ! I wtedy mozna zapisac pdfa Mogli to troche przejrzysciej zrobic, fakt...
Stary 2012-01-26, 18:42   #1989
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Trzeba klinkac u góry "pobierz wniosek" a potem zjechac na doł i kliknac w Pobierz wniosek TUTAJ ! I wtedy mozna zapisac pdfa Mogli to troche przejrzysciej zrobic, fakt...
No faktycznie, jest Ja oczywiście nigdy nie widzę. Skupiłam się na tym czerwonym migającym i cała reszta mi gdzieś przepadła
Stary 2012-01-26, 18:44   #1990
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja spotkałam się z określeniem wobec ACTA, że "nie ma chyba większego dziwactwa niż złodzieje oburzeni, że chce im się zakazać kradzieży".
Jasne, jeżeli ktoś tylko siedzi przed TV albo radiem i wierzy we wszystko, co mu się poda, to wyrobi sobie taką opinię o tej sprawie. Pomysł, że "złodzieje walczą o możliwość kradzieży" potęguje jeszcze fakt, że na pikietach pojawiają się głównie młodzi ludzie i zdarzają się zamieszki.
Z protestu w moim mieście na stronach internetowych różnych portali pokazuje się głównie zdjęcie stawiające nas w bardzo niekorzystnym świetle, chociaż było raczej spokojnie

Pobierajcie wnioski, póki jeszcze możecie cokolwiek pobierać
Stary 2012-01-26, 18:49   #1991
Callitus
Zakorzenienie

Haha, ogladacie wiadomosci ? Nie mam sily ogladac tego, co powiedza o ACTA, ale bylo o spotkaniu ekonomicznym w Davos, gdzie wypowiedzial sie p. Marek Belka. Postaram sie przytoczyc jego slowa: "Tak, dla innych krajow jestesmy zieloną wyspą.Zazdroszczą nam". Więc nie wiem, jak wy, dziewczyny, ale ja juz nawet nie smiem myslec o emigracji
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-26, 18:51   #1992
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Jasne, jeżeli ktoś tylko siedzi przed TV albo radiem i wierzy we wszystko, co mu się poda, to wyrobi sobie taką opinię o tej sprawie. Pomysł, że "złodzieje walczą o możliwość kradzieży" potęguje jeszcze fakt, że na pikietach pojawiają się głównie młodzi ludzie i zdarzają się zamieszki.
Z protestu w moim mieście na stronach internetowych różnych portali pokazuje się głównie zdjęcie stawiające nas w bardzo niekorzystnym świetle, chociaż było raczej spokojnie
Ja też właśnie o tym mówiłam. Wszyscy protestujący to wyłacznie młodzi rebelianci, którz walczą przeciw zakazowi o piractwo. - tak nas rysują media. Nie wspominam już o " małych (15tys.) grupach" strajkujących, niektóre stacje natomiast powstrzymuja się od komentarzy jakichkolwiek.

Edytowane przez Phoebee
Czas edycji: 2012-01-26 o 18:52
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 18:51   #1993
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
Haha, ogladacie wiadomosci ? Nie mam sily ogladac tego, co powiedza o ACTA, ale bylo o spotkaniu ekonomicznym w Davos, gdzie wypowiedzial sie p. Marek Belka. Postaram sie przytoczyc jego slowa: "Tak, dla innych krajow jestesmy zieloną wyspą.Zazdroszczą nam". Więc nie wiem, jak wy, dziewczyny, ale ja juz nawet nie smiem myslec o emigracji
O kurde, niedługo fala emigrantów przybędzie do płynącej mlekiem i miodem Polski Przecież u nas tak dobrze!

Mam zamiar wydrukować wniosek i dać do podpisu rodzinie i znajomym. Oby to coś dało!
Stary 2012-01-26, 18:54   #1994
Rajni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość

No takkk w innych krajach gospodarka zwolniła bardziej niż u nas, szkoda tylko, że mimo tego nadal niemal we wszystkim jesteśmy w UE na szarym końcu, nawet Rumunia nas wyprzedza.
Rajni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 18:55   #1995
katepew
Rozeznanie

Post Dot.: Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci

Cytat:
a to dobre ale czy takie osoby nie uświadamiają sobie że trochę dużo tych potencjalnych złodziei, no i niestety tu jest kwestia telewizji i gazet gdzie nie wyjaśnia się potencjalnego zagrożenia z podpisania takiej umowy to niestety pokazuje że część społeczeństwa swoje decyzje opiera wyłącznie na tym co zostanie im podstawione pod nos a nie szukają dalej innego punktu wiedzenia i nie wyrabiają swojej opinii no i niestety wychodzi tak że idziemy jak stado owiec na rzeź
wizja demokracji jaka dana była ludziom po roku 89 wyniosła w ludziach że mają spokój od komuny z którą walczyli i wystrzegali się na kilometr, a teraz przez te zamiany na scenie politycznej, przez te ciągłe przeskoki z partii do partii można się pogubić, idealny przykład Palikot

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-26, 18:57   #1996
invisible_01
Zakorzeniona

Najlepszy jest mój znajomy, który popiera ACTA, bo wkurza go, że on wybula kupę kasy na gry, a inni ściągną pirata za darmo. Zapomniał tylko, że poza oryginalnymi grami sam ma pirackiego Windowsa i full pirackiej muzyki i filmów Normalnie drugi Hołdys.
Stary 2012-01-26, 18:58   #1997
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Nie wiadomo na ile można ufać sPiSkowcom.którzy mówili o referendum
Ale wielu polityków również wyraża się niepochlebnie .Trzeba czekać na rózwój wydarzeń i czywiscie podpisywać petycję!
P.S. Patrzcze niiżej, niech ktoś jeszcze nazwie protestujących "młodymi".
Wszystko fajnie, zdjęcie z Gdyni, dużo osób starszych, z transparentem GAZETA POLSKA i SMOLEŃSK POMŚCIMY, raczej nie chodziło o ACTA
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 19:00   #1998
Shee'naz
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam zamiar wydrukować wniosek i dać do podpisu rodzinie i znajomym. Oby to coś dało!
Ja również, przynajmniej bede miec czyste sumienie, ze nie siedze z zalozonymi rekami.
Wlasnie ucze sie na pewien egzamin i taka ciekawostka: Indeks rozwoju ludzkosci (HDI) najwyzszy w krajach, ktore aktualnie forsuja cenzure internetu poprzez ACTA: USA, Kanada, Australia itp

Dobrze wiedziec, ze i my nie jestesmy "zasciankiem"
Stary 2012-01-26, 19:01   #1999
katepew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rajni Pokaż wiadomość

No takkk w innych krajach gospodarka zwolniła bardziej niż u nas, szkoda tylko, że mimo tego nadal niemal we wszystkim jesteśmy w UE na szarym końcu, nawet Rumunia nas wyprzedza.
oo to przypomniał mi się jeden z artykułów gdzie użalano się nad niedolą francuzów gdzie 2 miliony francuzów żyją w ubóstwie, rezygnują oni z jednej dodatkowej bagietki żeby kupić sobie nowego ipoda albo grę
a my to co przykład dla całego świata gdzie jemy co chcemy jeździmy samymi mercami i mamy kino w domach normalnie raj na ziemi

z ostatniej chwili w Poznaniu gooorąco

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-26, 19:10   #2000
Rajni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katepew Pokaż wiadomość
oo to przypomniał mi się jeden z artykułów gdzie użalano się nad niedolą francuzów gdzie 2 miliony francuzów żyją w ubóstwie, rezygnują oni z jednej dodatkowej bagietki żeby kupić sobie nowego ipoda albo grę
a my to co przykład dla całego świata gdzie jemy co chcemy jeździmy samymi mercami i mamy kino w domach normalnie raj na ziemi

z ostatniej chwili w Poznaniu gooorąco
Jakaś gazeta (nie pamiętam jaka) co roku publikuje takie zestawienie krajów UE jeśli chodzi np. o wzrost gospodarczy, bezrobocie, inflacje i wiele innych i patrząc na te dane w większości przypadków byliśmy na samym końcu bądź na przedostatnim miejscu w UE, z tego co pamiętam nasze wyniki 2010 pogorszyły się w stosunku do roku 2009. Danych z 2011 pewnie jeszcze nie ma.

Niestety nie mamy się, co cieszyć, dzieli nas przepaść i póki, co nie mamy szans dogonić innych krajów UE pod względem gospodarczym.
Rajni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 19:15   #2001
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Wszystko fajnie, zdjęcie z Gdyni, dużo osób starszych, z transparentem GAZETA POLSKA i SMOLEŃSK POMŚCIMY, raczej nie chodziło o ACTA
Słucham? Na Zdjeciu ludzie z transparentami "STOP ACTA" w tle, ze starszymi ludźmi. Więc o Smoleńsk chyban nie chodziło.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dcfb01f69984160731009fd4908ec6c7,21,1.jpg (53,1 KB, 49 załadowań)
Stary 2012-01-26, 19:17   #2002
natkaa
Zadomowienie

Pokazówka, czyli jak Amerykanie za linki się upominają:
http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,...wiadomosc.html
Stary 2012-01-26, 19:17   #2003
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Co tam w Poznaniu? Wlasnie slyszalam na Trojce, ze rozrabiaja?
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 19:20   #2004
201604181004
Konto usunięte

Byłam na miejscu, widziałam. Stałam tam to są ludzie z gazety polskiej, orędownicy - przeciwnicy Tuska co widzisz na karteczce przylepionej do kurtki.
A tutaj zdjęcie zbierającej się grupy starszych osób pod transparentami, zdjęcie na pół godziny przed pikietą.

http://img13.imageshack.us/img13/7185/antytusek.jpg
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 19:22   #2005
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Dołączam się Byłam wczoraj na manifestacji u nas w Kielcach.
I aż szlag mnie trafił, jak w TVN (Tusk Vision Network) mówili że w Kielcach chuligaństwo i hołota. Ok, co prawda było gorąco pod koniec, zablokowanie ulicy itp, ale nie na taką skalę jak to było w mediach ukazane. Wiem, bo widziałam. Zdenerwowało mnie też ze swoje przybycie zadeklarowało ok 8000 osób a przyszło około tysiąca lub delikatnie ponad, no ale facebookowe społeczeństwo umie tylko klikać.

Ok,będę podczytywać Was na bieżąco, cieszę się że znalazłam taki wątek

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 19:26   #2006
nadja
Raczkowanie

Tak sobie dziś myślę, że ważne jest oprócz walki zachowanie wewnętrznego spokoju. Bowiem właśnie w chaosie pojawiają się nieodpowiedni ludzie i kierują innych w złą stronę.

Poniższe linki dają do myślenia (ale nie panikowania):

http://www.youtube.com/watch?v=2ZfHMt_7zrw (oczywiście Polsat ukazuje same zalety bez zagrożeń, jaka to współczesna technologia łatwa, miła i bezbolesna)

a to już pomysł z naszego podwórka:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...zby__Tyle.html

Cieszy mnie bardzo fakt, że jest tyle ludzi świadomych tego, co się dzieje.
nadja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 19:26   #2007
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Byłam na miejscu, widziałam. Stałam tam to są ludzie z gazety polskiej, orędownicy - przeciwnicy Tuska co widzisz na karteczce przylepionej do kurtki.
A tutaj zdjęcie zbierającej się grupy starszych osób pod transparentami, zdjęcie na pół godziny przed pikietą.
Wybacz w takim razie. Sugerowałam się hasłami.

Cytat:
Napisane przez AnnaVanDort Pokaż wiadomość
I aż szlag mnie trafił, jak w TVN (Tusk Vision Network) mówili że w Kielcach chuligaństwo i hołota. Ok, co prawda było gorąco pod koniec, zablokowanie ulicy itp, ale nie na taką skalę jak to było w mediach ukazane. Wiem, bo widziałam. Zdenerwowało mnie też ze swoje przybycie zadeklarowało ok 8000 osób a przyszło około tysiąca lub delikatnie ponad, no ale facebookowe społeczeństwo umie tylko klikać.

Tusk Vision Network
Stary 2012-01-26, 19:27   #2008
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Brat mi powiedział, że własnie przeczytał na fejsie o chłopaku, którego przez acta wsadzą na 10 lat do więzienia. Brytyjczyk sądzony przez prawo amerykańskie. Gratuluję raz jeszcze podpisania tego śmiecia Ameryka wpieprzy się wszędzie
Stary 2012-01-26, 19:27   #2009
natkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnnaVanDort Pokaż wiadomość

Ja też dziś byłam na manifestacji w swoim mieście i mimo, że zadeklarowanych na przybycie było 10.000 osób, to było nas ledwie około 1500 tysiąca. Też jestem ciekawa jak przedstawi to TV. Z pewnością zaniżyło nas, było zdecydowanie więcej niż 500 osób. W sumie było barzo kulturalnie i miło, choć wstyd, bo w mieście studenckim powinno przyjść więcej studentów.

Ale jak to mówią - tylko nielicznym chciało się ruszyć tyłek i wyjść na mróz. Dla mnie to był obywatelski obowiązek.
Stary 2012-01-26, 19:29   #2010
katepew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rajni Pokaż wiadomość
Jakaś gazeta (nie pamiętam jaka) co roku publikuje takie zestawienie krajów UE jeśli chodzi np. o wzrost gospodarczy, bezrobocie, inflacje i wiele innych i patrząc na te dane w większości przypadków byliśmy na samym końcu bądź na przedostatnim miejscu w UE, z tego co pamiętam nasze wyniki 2010 pogorszyły się w stosunku do roku 2009. Danych z 2011 pewnie jeszcze nie ma.

Niestety nie mamy się, co cieszyć, dzieli nas przepaść i póki, co nie mamy szans dogonić innych krajów UE pod względem gospodarczym.
to tak moja ironia była zgadzam się w zupełności a nawet dodam że w kwestii rozwoju inwestycji wyhamowaliśmy a jeżeli chodzi o koszty życia w Polsce to jest jedyna dziedzina gdzie prześcigamy wszystkich w tempie ekspresowym
tylko smuci mnie fakt że tak mało osób interesuję się gospodarką swojego kraju, świadomość społeczna jest naprawdę niska
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości