|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci
Cytat:
![]() Ale w miare jak pewne teorie wchodza w rzeczywistosc, trudniej temu zaprzeczac |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2012 |
Zakorzenienie
|
Ten film zawiera treść od partnera UMG. Nie jest on dostępny w Twoim kraju.
Przepraszamy za usterki. ![]()
![]() |
#2013 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No i wlasnie to jest straszne!Jesli u nich nie chronia obywatela to Polski rzad nawet palcem nie kiwnie....
El amor es nińo de las ilusiones y padre de la pérdida de las ilusiones. Miguel de Unamuno ![]() --------------------------------------------------- --------------------------------------------------- |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2014 |
Wtajemniczenie
|
Trybunał Sprawiedliwości: ACTA niezgodna z prawem Unii
http://www.gadu-gadu.pl/trybunal-spr...m_medium=hover ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2015 |
Konto usunięte
|
Mamy coraz więcej faktów na temat ACTA, w sumie tylko czekałam aż WikiLeaks coś ujawni: http://fakty.interia.pl/raport/inter...h,1751706,7906
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2016 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety Polska odrzucila Karte Praw Podstawowych
El amor es nińo de las ilusiones y padre de la pérdida de las ilusiones. Miguel de Unamuno ![]() --------------------------------------------------- --------------------------------------------------- |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2017 |
Zakorzenienie
|
co nie zmienia faktu, że ustawa może nie przejść przez Parlament Europejski, jeśli coraz więcej tego typu smaczków będzie wypływać.
![]() |
#2018 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rząd Donalda Tuska podtrzymał tę decyzję - przypomina gazeta.pl." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2019 |
Zakorzenienie
|
Shee'Naz - pierwszy link w Twoim podpisie: "Anonymous Polish Revolution..."
Ten film wideo jest już niedostępny z powodu otrzymania roszczenia dotyczącego praw autorskich przez Bartosz Kowalski. ![]() Co do rzekomego rozwoju gospodarczego Polski: to chwalenie się, że mamy jakieś 0,5 proc niż inny kraj jest żałosne... Dzisiaj słyszałam o spotkaniu ekonomicznym - antykryzysowym w Szwecji i już się boję, co tam znów za wspaniałości uradzą - i kiedy nam o nich raczą wspomnieć. :/ Jak mówi powiedzienie "Nikt nie może być pewny życia, majątku i czci, gdy obraduje parlament". :/ EDIT: Ależ ta KPP to akurat najgorsza głupota i całą zasługą naszych władz jest to, że jej NIE przyjęliśmy! Może w tym momencie by się przydała, ale generalnie cieszmy się, że chociaż tego nie podpisali w podskokach,serio... Edytowane przez Kreskaaa Czas edycji: 2012-01-26 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2020 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez uwazam ogolnie KPP za bzdure, ale chodzilo mi o to ze teraz by sie przydala w tym konkretnym momencie tak jak mowisz.... Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2012-01-26 o 20:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2021 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zalozmy, ze nie przejdzie przez Parlament Europejski, to co wtedy? Jak to sie ma do nas? Bedzie obowiazywac ACTA w Polsce czy nie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2022 | |
Raróg
|
Na to juz od daaawna mozna sie natknac.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2023 |
Zakorzenienie
|
wiem że już od dawna, bo i parę lat wstecz, jedynie rozczuliło mnie to w kontekście podpisania ustawy akurat dziś i od razu taki strzał celny miałam
![]()
![]() |
#2024 |
Zakorzenienie
|
22 państwa podpisały tę całą umowę ws ACTA, 3 zrobią to później natomiast inne 3 nie zdecydowały się na podpisanie ... A żeby ACTA nie weszła w życie to 6 państw musi wyrazić odmowę podpisania.
Ja jestem ciekawa czy w innych państwach też jest taka afera wśród ludzi jak u nas w Polsce ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2025 |
Raczkowanie
|
Witam, śledzę wątek od początku,ale zwykle miałam kilka stron zaległości, dlatego się nie odzywałam. Przed chwilą napisałam, dałam wyślij, a nie zauważyłam, przerwy w dostawie neta i post zniknął...
![]() ![]() Ktoś wcześniej pisał, że dziwi się, że ludzie z pokorą przyjmowali inne ograniczenia, a dopiero internet ich ruszył - prawda, ale może dzięki temu więcej osób otworzy oczy także na inne kwestie. Co do zakłamania mediów - polecam np. ten film dotyczący manipulacji wypowiedziami JKM ( który zresztą także uczestniczył w manifestacji) http://www.youtube.com/watch?v=fbBwmxS_IT4 i http://www.youtube.com/watch?v=r1u-hX1DPMU (zwł, ten 2 fragment, ale 1 wprowadza w temat). Ja niestety nie mogłam być wczoraj na proteście w Krakowie, ale cieszę się, ze ludzie nie zawiedli. Ktoś pisał, że podczas protestu został zaczepiony przez panie z tv Trwam - chodzi o to, ze ta telewizja nie dostała zgody na nadawanie w cyfrowej tv naziemnej. Pamiętam, ze jak byłam w podstawówce, to w głowie mi się nie mieściło, jak słyszałam, że ktoś nie ma w domu telewizora,a teraz sama nie mam od jakiegoś czasu i dobrze mi z tym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2026 | ||
Raróg
|
Cytat:
Smieszne sytuacje, jak niektorzy na innym kompie juz moga sobie plik odtworzyc, albo nie moga polskiego klipu obejrzec.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2027 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2029 |
Raczkowanie
|
Powiem Wam,ze dzis jakos mnie to wszystko przybilo...nadzieja mnie opuszcza...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli ktoś ma nadzieję, że chociaż przekaz z zagranicy jest w miarę uczciwy to podam znaczący przykład z prawyborów republikańskich w USA, sprzed tygodnia czy dwóch. Mitt Romney (faworyt) wygłosił ok. godzinne przemówienie, w którym stwierdził, że lubi mieć możliwość (being ABLE TO) zwalniać ludzi, którzy nie wypełniają właściwie swoich obowiązków - w kontekście, z tego co pamiętam sprzeciwu wobec przymusu ubezpieczeń społecznych). Jak całą sytuację zrelacjonowało tvn?? "Ameryka oburzona po skandalicznym zachowaniu kandydata na prezydenta"- teraz na scenę wkracza tłumacz: ![]() ![]() Edytowane przez Kreskaaa Czas edycji: 2012-01-26 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2031 |
Konto usunięte
|
Fragment z WikiLeaks, myślę że dość znamienny.... :
"(...)But trade agreements are negotiated secretly, unlike legislation, which leads the FFII to wonder about the state of European democratic practice: (...)The argument that public transparency regarding "trade negotiations" can be ignored if it would weaken the EU's negotiation position is particularly painful. At which point exactly do negotiations over trade issues become more important than democratic law making? At 200 million euro? At 500 million euro? At 1 billion euro? What is the price of our democracy?" ![]() Dodam, że to dokument z 2008 roku... Edytowane przez 201801022117 Czas edycji: 2012-01-26 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2032 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Generalnie nie ma sie co stereotypami kierować. Dla wielu TV Trwam to symbol moherowej ciemnoty, ale w tej sprawie tez trzeba oddzielic ziarno od plewia. Maja w wielu sprawach racje, tylko przedstawiaja to w sposob jakis taki fanatyczny ![]() Co do JKM tez sie zgadzam ![]() I Kreskaaa tez fajnie ta kwestie jego osoby napisała ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2012-01-26 o 20:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2033 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2034 |
Zakorzenienie
|
Sprawa z tv trwam jest naprawdę nie w porządku... A co do nieulegania stereotypom, to ktoś ostatnio polecił mi "rozmowy niedokończone", to takie nocne audycje o ekonomii - wiadomo, dość specyficzne ("niech będzie pochwalona" itd) ale jeśli chodzi o treść - merytorycznie biją tvnowskie ekspertyzy na głowę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2035 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2036 |
Inkwizytor
|
Petycja namawiająca pana Donalda do rezygnacji http://www.petycjeonline.pl/petycja/...alda-tuska/697
Tak wiem, my tu nie o walce PiS/Tusk, ale ja fanką Pisu nie jestem po prostu Donald nie jest moim ulubionym prezydentem ![]() Jak to możliwe, że nie wiemy co się dzieje w innych krajach? Może czas się dowiedzieć? Dziewczyny macie znajomych za granicą? Ja zaraz pisze do znajomego (_interpales rządzi) który mieszka w Australi, zapytam jak oni to przyjęli. Ktoś tu pisał że na Słowacji jest sytuacja podobna do naszej. Co wiadomo o innych krajach? Zapytacie?
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
Sprawa ze studentem... Bardzo przybijająca. "Sąd w Wielkiej Brytanii stwierdził, że nie ma prawa odmówić." - prawo w Polsce chyba zakłada w takim przypadku ochronę ob. polskiego ( za wyjątkiem, gdy ścigany jest międzynarodowym listem gończym lub innych ważnych powodów).
Wiem, jestem naiwna. ![]() EDIT: Dostałam info że na tvn24 maja pojawic sie organizatorzy krakowskiej manofestacji, teraz Edytowane przez Kreskaaa Czas edycji: 2012-01-26 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam ten blog i poczytanie komentarzy (klikaj ->load more ![]() ![]() to akurat blog haktywistów ze Stanów. http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet/?fp a tu międzynarodowa petycja ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-01-26 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2039 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj gdzies wyczytalam,ze zawieszaja dzialania w Polsce bo nie przynosza efektow
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2040 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale na wartosc merytoryczna nie ma to wpływu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.