Studentki 2oo9! Świeże mięso na Uczelniach=p Obawy, wrażenia, emocje... - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-11, 07:35   #4141
Aga2890
Rozeznanie

GG do Aga2890
Dot.: Studentki 2oo9! Świeże mięso na Uczelniach=p Obawy, wrażenia, emocje...

Hej hej ^^ wczoraj net się zaciął i nie mogłam doczytać co pisałyście, potem się poprawię, bo narazie zmykam:P muszę ogarnąć to i owo ^^ a potem do szkoly bo sprzedaje ksiazke z angola jakiejs dziewczynie ^^
milego dnia!

...Pojmuję życie...
...Czekając na lepsze jutro...

---------------------------------------------------
Studentka PG
Cześć, jestem Aga-ta
chcę bezkarnie znaleźć szczęście
Aga2890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 08:08   #4142
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
No właśnie, ja bym z chęcią poszła to reszta "nie", ale może jakoś się ich przekona

Dziwną rzecz zauważyłam, jako że nie mam listy gg to kompletuje ja sobie i spisuje numery znajomych z nk, i jakoś tak dziwnym trafem wiele osob poukrywało swoje szkoły- nawet jeśli miał być przykładowo UJ czy UW to po co ukrywać się z tym że nie wyszło, dziwne zjawisko a zauważyłam to gdzieś u 10 osób.
to u mnie ludzie w ogóle nie zapisują się do swoich szkół... myślę, że to pewna forma wstydu bo miała być medycyna a wyszło... nic albo jakaś prywatna miejscowa uczelnia...

Cytat:
Napisane przez peggy_blue Pokaż wiadomość
dziwne, jak ukrywają szkoły przed znajomymi, to po co w ogóle to piszą
ja chciałam przyszpanować i się zapisać na mój kierunek, ale nie ogarniam tych szkół wyższych, jest co najmniej 10 różnych "klas" prawa w moim roczniku.
to byś musiała zobaczyć jak tam z latami jest bo pewnie w każdym jest inny okres nauki ja w taki sposób znalazłam swój rocznik bo też było kilkanaście administracji...
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 08:14   #4143
peggy_blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asik1503 Pokaż wiadomość
to u mnie ludzie w ogóle nie zapisują się do swoich szkół... myślę, że to pewna forma wstydu bo miała być medycyna a wyszło... nic albo jakaś prywatna miejscowa uczelnia...

to byś musiała zobaczyć jak tam z latami jest bo pewnie w każdym jest inny okres nauki ja w taki sposób znalazłam swój rocznik bo też było kilkanaście administracji...
chyba mi się nie chce, poczekam, aż ktoś z roku się zapisze
Dobra, zmykam, muszę posprzątać mieszkanie przed przyjazdem mamy.
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 08:44   #4144
19monisia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Choroba, nie pamiętam, czy ja miałam wtedy białko nie w normie. A do wyników się nie dokopię teraz, bo nie wiem, gdzie są. Na pewno miałam ślady krwinek czerwonych. Ale sprawdziłam w necie i białko w moczu może świadczyć o kamicy nerkowej.

To że USG nic nie wykryło o niczym nie świadczy USG pokazałoby gdybyś miała kamienie. Piasku może nie wykryć wcale. Mi USG nie pokazało nic, a ja miałam przez ten piasek ataki strasznego bólu.

W zasadzie piasek wykrywa się jedynie po wynikach moczu. Jeśli nie stwierdzą Ci, że to coś innego, to sądzę, że to to. Niestety nie ma na to lekarstwa. Trzeba duuuuużo pić wody i piwa. Unikać szczawiu itp, czekolady. I brać lek rozkurczowy kilka razy dziennie - może być Nospa. Piasek się wypłucze i wyniki wrócą do normy
dziękuję za cenne informacje ja właśnie miewałam takie ataki bólu.. na szczęście od jakichś 2 tygodni mam spokój, ale skoro badania wyszły, jakie wyszły, to musi coś być nie tak.. no nic, zrobię dzisiaj te usg, w pon. pójdę z wynikami i tyle.. mam nadzieję, że na tym się skończy, bo od wtorku mam iść do pracy..:/
a co najgorsze, to mam dzisiaj głodówkę do 17! :| najedzcie się za mnie, proszę

widzę, że nowy wątek będzie przed 01.10. spam pełną para

a ja mam dziś duużo roboty, muszę doprowadzić do ładu moje paznokcie, posprzątać samochód, pomalować włosy cioci, i wieczorem.. będę wozić alko i ciasta chcecie trochę ? a jutro wesele

miłego dnia

04.01.2014r.

19monisia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 08:53   #4145
Charmain
Zakorzenienie

Dzień dobry

Lajla, co to dla nas Bułgaria- rozjadą ich jak jak kiedyś słup o mały włos

Monisia jak już wrócisz i napisza nam co powiedział lekarz

O mnie też dziś dużo roboty, musze do biblioteki jechać, ostatnio przytaszczyłam całą biblioteke i mama już to przeczytała- nie wiem jak można 10 grubaśnych książek przez 2 tyg przeczytać , sprzątanie- po co sprzątać skoro i tak wszedzie leżą już rzeczy na wyjazd i tak jest pierdzielinik
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 09:08   #4146
19monisia89
Zakorzenienie

Char, bratowa mojej koleżanki czyta książki po 500 str w 3 dni ale to wszędzie - je, siedzi na.. ubikacji xD w wannie maniaczka krótko mówiąć

04.01.2014r.

Stary 2009-09-11, 09:12   #4147
Charmain
Zakorzenienie

Tak to rozumiem, ale moja mama tylko wieczorami czyta, chyba, że nie czyta tylko przerzuca opisy przyrody np

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-11, 09:12   #4148
peggy_blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19monisia89 Pokaż wiadomość
Char, bratowa mojej koleżanki czyta książki po 500 str w 3 dni ale to wszędzie - je, siedzi na.. ubikacji xD w wannie maniaczka krótko mówiąć
ja może taką maniaczką to nie jestem, ale czasem potrafię przeczytać książkę powyżej 500 stron w dwa, trzy dni. Ale to zależy od książki
Teraz przerzuciłam się na książki po angielsku, więc znacznie wolniej mi idzie.
Ale dobrze, że przypomnialyście, muszę pooddawać przed wyjazdem wszystkie wypożyczone
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 09:25   #4149
Zuza229
Zakorzenienie

GG do Zuza229

=A mnie smiesza osoby ktore sa takie dumne ze dostaly sie na prawo.. Wiec ja w szoku bo osoba 47% z podstawowej matury i na prawo Wiec pytam gdzie i sie okazuje ze do prywatnej szkoly do Poznania... 300zl miesiecznie wiec mnie sie smiac chce No ale niech czuja dume bo tak trudno bylo sie dostac

Mój Kochany

10 luty 2010 rok "Bo mam Ciebie.."
Zuza229 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 09:48   #4150
640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac
Konto usunięte

Dzień dobry miłe Panie

Cytat:
Napisane przez ladylajla Pokaż wiadomość
Zła wiadomość dnia: trafiliśmy w losowaniu na Bułgarię (ME siatrarzy). Ale i tak mam nadzieję, ze nasi rozjadą ich jak walec drogowy końskie bobki i będzie szał ciał
nie znam się na siatkówce, ale kciuki oczywiście będę trzymać
w kosza wygraliśmy z Bulgarią bez problemu, więc w siatce na pewno też tak będzie

Cytat:
Napisane przez ladylajla Pokaż wiadomość
a to jest chyba tekst z któregoś skeczu KMN
a możliwe, facet jest fanem tego kabaretu

monisia, trzym się
nie mam nic do roboty, jakoś dziwnie tak. może chociaż po zakupy pójdę
640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 10:07   #4151
Zuza229
Zakorzenienie

GG do Zuza229

A ja juz sobie humor zepsulam Mialam z mama robic salatki , bulki piec i ciasta na jutro.. No ale przyjechala jej matka i oczywiscie kazala mi wyjsc i sie zabrac za mycie lazienki bo tylo do tego sie nadaje

Mój Kochany

10 luty 2010 rok "Bo mam Ciebie.."
Zuza229 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-11, 10:23   #4152
ewka_609
Rozeznanie

Ja też pożeram książki... Jeśli są fajne, oczywiści... Obecnie męczę 'Księgę tysiąca i jednej nocy'... Bo można się w niej pogubić.
Ostatnio pożartymi przez mnie książkami jest wspomniana niegdyś 'Saga o ludziach lodu' ( 47 tomów, kązdy mniej więcej po 250 str - ok. 12 tys stron :O ). Dawałam radę czytać 3 tomy dziennie... Wtedy miałam tylko przerwy na jedzenie Przedtem był czytany chyba po raz 3 ostatnia część Harry'ego po angielsku gdzie wyławiałam wiele ciekawych słówek I takei tam inne... Uwielbian 'Cień Wiatru' Zafona

Z resztą, u siebie w domu mam jakieś 700 książek... Mój dziadek był woźnym dawno temu w szkole i dyrektor chciał mnóstwo starych książek wyrzucić... I mój dziadek je sobie zabrał I teraz 2 domy zaopatrzają w książki. Mam nawet książki z lat 20 i tytuł który mnie powalił, gdy ostatnio robiłam porządki : 'Wielcy myśliciele i ich poglądy na życie' niestety tylko tom 1. I to jest owa książka z 1925 roku I chyba z 5 różnych książeczek do nabożeństwa, drogi krzyżowej itd z początku XX wieku, może nawet wcześniej bo nie umiem jednej daty odszyfrować

U mnie w domu zawsze mama mi czytała książi, potem jak już sama umiałam to codzeinnie czytałam 1 albo kilka kziążeczek.. I tak mi zostało Tak samo będę z moimi dziećmi robić

A apropos czytanie na kibelku... Mój TŻ jak był mały to mieszkał w bloku i za sąsiada mieli właśnie zapalonego pożeracza książek... I zawszebrał sobie taką do kibelka. Nawet jak miała , przpuśmy te 400 stron to on ją musiał skończyć I jego rodzina latała do łazienek sąsiadów...
Stary 2009-09-11, 10:29   #4153
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za cenne informacje ja właśnie miewałam takie ataki bólu.. na szczęście od jakichś 2 tygodni mam spokój, ale skoro badania wyszły, jakie wyszły, to musi coś być nie tak.. no nic, zrobię dzisiaj te usg, w pon. pójdę z wynikami i tyle.. mam nadzieję, że na tym się skończy, bo od wtorku mam iść do pracy..:/
a co najgorsze, to mam dzisiaj głodówkę do 17! :| najedzcie się za mnie, proszę
Na Twoim miejscu zaczęłabym brać tą Nospę i pić ile się da. Samo to nie zejdzie z nerek, a żeby się kamienie z tego nie zrobiły. Miałaś/masz tak, że dużo częściej musiałaś latać do wc?

Eh, ja się muszę ogarnąć, wywiesić pranie (od iluś dni codziennie jak wstaję, to mam zostawioną na kartce wiadomość, że mam to zrobić), no i doczłapać się do Auchan po zakupy. Strasznie mi się nie chce, bo nie mam samochodu, a to trzeba prawie całą drogę pod górkę iść
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 11:23   #4154
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ewka, ja mam to samo. normalnie "miliard" ksiazek chyba Caly pokoj mojego brata jest w ksiazkach, duzy pokoj a czesc dalismy do kaciapy w garazu, duzo u taty tez jest. Jak robilismy remont to nie moglismy ich zmieścić w dość duzym przedpokoju.
Stary 2009-09-11, 11:58   #4155
sideritis
Zakorzenienie

oo, nicRu, dobrze, że Cię widzę
znasz jakąś dobrą szkołę językową w Krk? Bo właśnie jestem na etapie wyboru ale ciężko jest mi podjąć decyzję. chodziłam już do rożnych szkół ale nie byłam z nich do końca zadowolona...

sideritis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 12:14   #4156
kaktus236
Zadomowienie

Witam w piątek
Widzę, że nie tylko ja jestem pożeraczem książek . Nawet nie wiem ile książek przeczytałam w te wakacje, tyle ich było... teraz zabrałam się za "Damę kameliową", bo znalazłam na innym wątku wyzwanie w którym dziewczyny czytają książki o kurtyzanach, a że "Dama" od paru miesięcy stoi na półce (za całe 1,50 zł ) to grzech nie przeczytać.
Byłam wczoraj w moim LO. Rozmawiam sobie z koleżanką przy wejściu i nagle na parking wjeżdża ogrooomny, piękny pick up, mitsubishi, normalnie łał, mój wymarzony. Trąciłam ją i zaczęłyśmy się śmiać który z nauczycieli tak się zadłużył i wiecie kto okazał się dumnym właścicielem tego wozu? Nasz księżulek, pseudo Prince no ja nie mogę xD
DLACZEGO mamy celibat????
kaktus236 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 12:18   #4157
nicRu
maszyna, nie człowiek

Side ja chodze na al. Jana Pawła II do K&K bo mi to po drodze było i nie musialam dodatkowo dojeżdżać, na lektorów trafiałam zawsze fajnych i grupy tez byly okej, więc pasowało mi to.
Niektorzy znajomi chodzili do Profi Liguy (tak sie to odmienia?) i też chyba byli zadowoleni, kilka osób chodzilo do szkoly na klinach i potem dobrze zdało FCE.
Stary 2009-09-11, 12:19   #4158
Charmain
Zakorzenienie

A wiesz cos o Empikowych szkołach bo np w wielu miastach to jedne z lepszych
Stary 2009-09-11, 12:25   #4159
nicRu
maszyna, nie człowiek

Charmain, wiem tyle ile kazdy, ze sa nizłe Ale nie znam nikogo kto korzystał ze szkoły empikowej więc trudno mi się wypowiadac.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-11, 12:33   #4160
sideritis
Zakorzenienie

Aa, wiem, Kokosińscy dobra szkoła, z mojej klasy też dużo ludzi tam chodziło [zresztą, blisko mojego LO ] ale nie za późno na zapisy? Pamiętam, że tam jakoś zajęcia zaczynały sie dosyć wcześnie.
No i w sumie teraz miałabym kawałek żeby tam dojechać. Więc wolę poszukać szkoły w centrum

Do Profi chodziłam. Nie podobało mi się - były tam strrasznie duże grupy [na początku chyba 14 osób. wg mnie to trochę dużo] przez jakis czas nie miałam też wcale zajęć z native speakerem

W ubiegłym roku chodziłam do Lincolna [na Karmelickiej, więc w sumie z AGH miałabym w miarę blisko, gdybym musiała iść np. zaraz po zajęciach] grupy dosyc małe, i tutaj nie przepadałam za native, bo była jakaś taka niemrawa nudnie prowadziła lekcje. a do tego zajęcia w starej kamienicy, w pokoju w którym nie działało ogrzewanie w zimie przynosili jakiś przenośny kaloryfer i nim grzali
aa, i jeszcze w Lincolnie wkurzały mnie kobiety z sekretariatu. nic nie można było tam załwić. zawsze ginęły papiery, długie kolejki itp.

o szkołach Empikowych nie wiem nic niestety.
Wydaje mi się, że Poliglota to tez dobra szkoła.

Stary 2009-09-11, 12:38   #4161
nicRu
maszyna, nie człowiek

14 osób??? U mnei w K&K było max 10, ale to rzadko. A jak z zapisami to nie wiem, ja juz sobie grupę zaklepałam,b o juz troszkę tam uczęszczam to jak do ktoregos tam się zapiszę to mam zniżkę, więc zawsze zapisuję się wczesniej.
Stary 2009-09-11, 12:43   #4162
Charmain
Zakorzenienie

Ja raz miałam luksusy, bo formalnie w grupie było 10 osób a jak si e potem okazało 6 to dorosłe osoby, które tylko zapłaciły za kurs, wzięły dla pracodawcy kwitek że się zapisały i nie chodziły- tym oto sposobem byłam w 4 os grupie

Pytanie z innej beczki, gdzie można założyć forum tzn. jaka stronke polecacie ?
Stary 2009-09-11, 12:45   #4163
sideritis
Zakorzenienie

taa, 14. moja koleżanka chodziła w tym roku do Profi to mówiła, że ma 15 wiadomo, że ludzie się wykruszają po jakimś czasie. ale bez przesady.

w Lincolnie miałam na początku 8 osób.

____

forum? fora.pl bezpłatne, ale reklamy wkurzają jednak zawsze można je zablokować.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-11, 13:12   #4164
Antentenne
Rozeznanie

[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;14174277]edit: widzę Ante jej, ładna jesteś[/QUOTE]

Podziękować - ale szkoda, że tylko na zdjęciu
Komp mi się wczoraj zawieszał

Zawsze się o coś martwię. Taka już moja natura. Gdybym się nie martwiła, bardzo by mnie to martwiło.

Pisz do mnie Ante, będzie krócej
Nick przypadkowy - nawet nie pytaj, dlaczego taki - czarna magia
Antentenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 13:13   #4165
19monisia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Na Twoim miejscu zaczęłabym brać tą Nospę i pić ile się da. Samo to nie zejdzie z nerek, a żeby się kamienie z tego nie zrobiły. Miałaś/masz tak, że dużo częściej musiałaś latać do wc?

Eh, ja się muszę ogarnąć, wywiesić pranie (od iluś dni codziennie jak wstaję, to mam zostawioną na kartce wiadomość, że mam to zrobić), no i doczłapać się do Auchan po zakupy. Strasznie mi się nie chce, bo nie mam samochodu, a to trzeba prawie całą drogę pod górkę iść
ostatnio mam tak cały czas.. dzisiaj ciąągle piję tylko wodę..
już mi słabo od niejedzenia :/i ręce mi się telepią :/

aaaaaaa z tego wszystkiego jadę autobusem do lekarza, nie samochodem :/ yhh..

jeść, jeść, jeeeść!

aaa i polecam Szkołe językową z Empiku. Dużo znajomych tam chodzi i są baardzo zadowoleni.

04.01.2014r.

Stary 2009-09-11, 13:24   #4166
Antentenne
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem, czy powinnam się przyznawać, ale mam tak samo

Zawsze się o coś martwię. Taka już moja natura. Gdybym się nie martwiła, bardzo by mnie to martwiło.

Pisz do mnie Ante, będzie krócej
Nick przypadkowy - nawet nie pytaj, dlaczego taki - czarna magia
Antentenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 13:25   #4167
ewka_609
Rozeznanie

Ja chodziłam do jednej i tej samej szkoły przez... od 2 pdst do maturalnej Tam zresztą poznałam TŻ swojego i najlepszych kumpli Bardzo miłe wspomnienia. Tak mniej więcej ok. 10 osób było. Z tym, że byliśmy bardzo specyficzną grupą... w sumie z tych 10 lat, jakieś 3-4 były praktycznie przesiedziane, bo byliśmy bardzo niesforni Najlepiej wspominamy nativ spikera, Carl miał na imię i pochodził z wyspy Mann Taki koleś, że ja nie moge... Jakie nam piosenki puszczał Dzięki niemu trochę kolokwializmów się nauczyliśmy A jak odchodził ( jechał do Włoch nauczać) to sprezentowaliśmy mu szalik białoczerwony POLSKA i skarpetki z napisem Best Friend... I nie wiem czy coś jeszcze. Ale bylo bardzo wesoło

Ja to generalnie małomówna jestem, ale pisać to uwielbiam xD
Stary 2009-09-11, 13:39   #4168
sydunia
Zakorzenienie

Kurcze, też powinnam coś o ang swoim pomyśleć, ale nawet nie wiem jak miałabym coś zorganizować. Język mam od 2. semestru przez 3 semestry. Więc się teraz na nic raczej nie zapiszę, chyba po prostu będę musiała się sama zmobilizować i posiedzieć nad nim trochę co jakiś czas
Stary 2009-09-11, 13:44   #4169
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja tak wspominam native'a Roberta, zawsze mi mowil, zebym chwile pmyślała, bo jestem mądra i on o tym wie
Stary 2009-09-11, 13:47   #4170
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio mam tak cały czas.. dzisiaj ciąągle piję tylko wodę..
Piasek jak nic Szczęście w nieszczęściu, bo to nic poważnego. Tyle tylko, że musisz już teraz zawsze uważać, bo bardzo łatwo to może powrócić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości