![]() |
#481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pomoc dla początkujących!!!
dziękuję za pomoc
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
hej, aż się boję odezwać żebyście nie zaczęły krzyczeć
![]() ![]() ![]()
![]() |
#483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
też na początku tak mówiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() P.S. Włosy też obcinasz sama? Nożyczki są tańsze niż lampa, a to przecież proste- parę ciapnięć i po krzyku. O farbowanie nie pytam... ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() P.S. Włosy też obcinasz sama? Nożyczki są tańsze niż lampa, a to przecież proste- parę ciapnięć i po krzyku. O farbowanie nie pytam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Charolina, dzięki ![]()
![]() |
![]() |
#486 |
Rozeznanie
|
Ta ironia to dlatego, że podnajmuję lokal u fryzjerek i widzę, że są panie, które np. przychodzą raz w tygodniu, żeby ułożyć włosy. To normalne, że wolą się oddać w ręce profesjonalistki, mimo, ze równie dobrze mogłyby same ułożyć fryzurę. Płacą za to 30-40zł i jest OK. A na paznokciach każdy chce oszczędzać. Kiedyś robiłam lasce pazury za 50 zł i narzekała, że tak szybko jej rosną, bo co miesiąc musi wydawać tyle kasy, a do fryzjera chodziła co tydzień i cieszyła się, że 'fale' za 40 zeta jej się tak długo trzymają... Paznokcie to przecież każdy sam potrafi zrobić...
![]() Ktoś już tu wspominał, że ten wątek jest dla początkujących STYLISTEK, a nie klientek, które liczą na darmowy kurs korespondencyjny. Naprawdę nie znalazłam jeszcze nigdzie pytań w stylu: jak samemu zrobić balejaż? dlaczego te pazłotka mi spadają? Ratujcie! Zrobiłam sobie sama trwałą i włosy mi wypadły! czy: Jak obciąć włosy, żeby było równo? Na temat paznokci znajduję miliony takich pytań. Pomyślcie, co by powiedziała pierwsza lepsza fryzjerka, której zadałybyście takie pytanie. Czy to takie dziwne, że ktoś kto płacił za kurs i stara się wykonywać swoją pracę jak najlepiej, denerwuje się, kiedy kobiety wolą mieć na paznokciach cokolwiek, namachać się pilnikiem i robić sobie krzywdę niż nie pójść do stylistki i nie wydać paru groszy więcej? Edytowane przez nattaliah Czas edycji: 2010-04-06 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Rozeznanie
|
dziewczynki jestem początkująca dlatego zadaję tu pytanie i mam nadzieję , że pomożecie. Kupiłam dziś primer bez kwasowy (mam uczulenie na kwas) , ale problem mam bo Pani podała mi primer akrylowy, a ja pracuję na żelu głównie. Dlatego pytam czy musze jechac wymienić go na żelowy? mam daleko do miasta i w sumie dopiero w domu zauważyłam co jest nie tak. Primer jest firmy IMS . Powiedziałam Pani, że pracuje na żelu,ale ona mi taki podała. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
A to są osobne primery do żelu i do akrylu?
![]() |
#489 |
Rozeznanie
|
Właśnie mnie to zdziwiło
![]() ![]() Ogólnie mam kwasowych kilka takich "uniwersalnych". Ale co tam pojadę pazura to się dowiem nie ma co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Zadomowienie
|
a ja sie wypowiem co do tego co pisalyscie wczesniej. mnie w EuroFashion tez ucza ze wkladac pod wode... ale juz na sam koniec przed nablyszczaczem... a tak to szczoteczka tylko
![]() |
#491 |
Rozeznanie
|
ja sporadycznie po opracowaniu pazurka tez prosze klientkę o opłukanie wodą, zwłaszcza jak mam sporo klientek jednego dnia i nie chce się juz bawić w odpylanie. Niby mam maskę i pochłaniacz, ale wiadomo, że kurz jest i tak wszędzie... Nigdy z tego powodu nie miałam problemów z glossem, także chyba nie jest to jakiś straszny błąd.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A do Gusiak: Kazda dziewczyna mowi, ze tylko sobie, ale jak juz stwierdzisz ze zaczyna Ci wychodzic lub twoje kolezanki to i na nich bedziesz chciala pocwiczyc, a jak to hobby to czyz nie lepiej moc czesciej mu sie oddac maja wiecej pazurkow do dyspozycji? ![]()
![]() |
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przejrzałam nawet pobieznie oferte IMS i tez nie widze osobnych primerow. Jesteś pewna, że masz tylko do akrylu? ![]()
![]() |
![]() |
#495 |
Rozeznanie
|
Może ja mam jakąś podróbkę? Wysyłam zdjęcie mojego primera. Kupiłam u Pani która znam i żele tez u niej kiedyś próbowałam z Sun Flower było ok. Kosztował 35 zł tak jak na stronie dystrybutora. Ogólnie ta Pani jako jedyna ma dystrybutorstwo w Lublinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Ordnung muss sein!
|
na przyklad NSI ma w ofercie acryl primer
http://www.nailpalace.de/!shop/produ...rimer-7ml.html
![]() |
#497 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli ten akrylowy nie nadaje się już pod żel tak? Niby skład ten sam. Właśnie o to mi chodzi tylko czy muszę kupić nowy bo ten nie będzie miał przyczepności? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Ordnung muss sein!
|
nie musisz kupowac innego-primer jest primerem-rozni sie tylko kwasowoscia.
![]() |
#499 |
Rozeznanie
|
dzięki za pomoc kochana jesteś
![]() A tak to mam pytanie. Poszukuję pierwszego w życiu pochłaniacza pyłu . Na użytek domowy lub na wyjazd do klientki, nie do salonu. czyli jakiś tańszy bo jeszcze nie zarabiam żebym mogła zaszaleć. I chciałabym wiedzieć co polecacie, czy np. na allegro czy gdzieś można w lublinie kupić takie urządzenie? Pozdrawiam ![]() Rozważałam coś takiego np. http://allegro.pl/item957279985_957279985.html czy nie warto? Edytowane przez Sztynka Czas edycji: 2010-04-06 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#500 |
Rozeznanie
|
Tego nie polecam -mamy go w pracy, ale kiepsko pochlania - kup sobie lepiej na 1 wiatrak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Raczkowanie
|
zalezy jakich zeli uzywasz, ja uzywam gesciochow a i tak robie tylko po jednym gora 2 pazury.albo przymrazam po jednym chwilke i lece z nastepnym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Rozeznanie
|
Sztynko, a co powiesz o tym? http://www.allegro.pl/item926648710_...ena_activ.html
Kupiłam od tego sprzedawcy w styczniu i nie narzekam. Tylko czyścić wiatraczek trzeba, ale to chyba w każdym. ![]() ![]() Gusiaczku, sama ocenisz jak Ci wygodnie. Jak nie spływa na skórki, to spokojnie możesz wszystkie, a jak spływa to musisz pojedynczo. Ja sobie daję radę po dwa robić. Przymrażam 15-20 sekund w lampce i nakładam kolejne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#506 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam dokładnie tren sam i jestem zadowolona
![]() ![]()
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
Też polecam jednowiatraczkowe- sama mam od lat i nie narzekam, a dwuwiatraczkowy odsprzedałam byłej pracownicy.
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Rozeznanie
|
ja dojeżdżam do klientki autem własnym i to vanem także transport nie sprawia mi problemu, ale chciałabym taki który dobrze chłonie bo jestem alergiczką do potęgi. Czyli mogę spokojnie zakupić ten który Nataliahh zaproponowała http://www.allegro.pl/item926648710_...ena_acti v.html ? Bo na niego to bym już miała nawet kaskę 14 kwietnia
![]() ![]() ![]() ![]() Mam jeszcze jedno pytanie. W czwartek robiłam Pani pazurki (ostatnie w mojej galerii te z brokatem) dałam jej 7 dni gwarancji bo fajna klientka i wiem, że nie zjadła paznokci, ale zadzwoniła do mnie dziś , że jej 3 odpadły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
Może babka jest jedną z niewielu osób odrzucających żel czy akryl. Może zastosuj drugą metodę lub musisz bardziej odtłuścić płytkę, Czasami poleca się do tego aceton i 2x primer kw i 1x bez kw.
![]() A ten pochłaniecz nie wiem jaki jest ale pewnie na początek jest dobry potem jak sama piszesz zaiwestujesz w jakiś konkretny ![]()
![]() |
#510 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kupię ten pochłaniacz , a co tam skoro dziewczyny mają i jest spoko. Dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.