![]() |
#91 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Pomoc dla początkujących!!!
no!! hehehe
![]() chcialam jeszcze dodac ze zele ktorymi obecnie robie paznokcie to zele firmy sun flower i nail cosmetics i nie uwazam zeby to bylo najgorsze dno.... tym bardziej ze jak juz pisalam nie mam do nich absolutnie zadnych zastrzezen a lampe mam z allegro i tez nie potrzebna mi inna - utwardza!! a co mi wiecej trzeba od lampy?
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
ja mam tak samo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zreszta napisałaś, że zasiądziesz za kółkiem bejki, co Ci ogromnie polecam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
dzięki za zyczenia
![]() nie napisałam, że zasiąde do bemki, tylko, że często zasiadam ![]() ![]() ![]() ![]() To wszystko są zarty, bo nie ma o czym gadać ,wygoda jest nieporównywalna, ale dążę do tego, że skoro nie kazdego stać na BMW to powinien wykorzystać ( niczym zwierzęta przy zmianach w srodowisku) jak najbardziej optymalnie to co może mieć i to co potrafi ![]() Ja nie moge mieć BMW, wiec jezdzę sprytnie Astrą, efekt ten sam -u celu jesteśmy razem.( oczywiscie na krótkiej trasie) hihii. Reasumując, kiepska stylistka zapowietrzy najdroższy żel, dobra zrobi solidną pracę na Graphitti. matko miałam juz sie nie odzywac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wyprowadziam sie z domu majac 21 lat, ale paznokciami zajelam sie później- gdy miałam ok 24 lat. Ma mojej ścianie wiszą dyplomy świadczące o odbytych kurach i uczestnictwie w pokazach warsztatach itp- dobre pare tysi ![]() Mam duzo ozdób- kolejne tysiace złotych, kupionych w trakcie mojej pracy. a teraz kolejna inwestycja w szkolenie instruktorskie, salon i hurtownie. Nie żałuje, bo fajnie jest robic cos co sie lubi. Jednakze telepie mna gdy ktos mi mówi, ze mozna zaoszczedzic na pracy- brak kursu, produkty z Allegro i na tym tez zarabiac. Telepie mnie takze dlatego, ze częśc z tych pan, na których dziewczyny beda sobie za pieniązki "ćwiczyły" wiecej sobie tipsów nie załozy bo taka miały masakre ![]() ![]() Część pan, po akrylu, który zżókł po tygodniu bedzie myslec, ze to tak powinno byc.... Kazda działalnosc jaka sie zaczyna wiąże sie z kosztami. To naturalne- "Żeby wyjąć trzeba włożyc". Teraz jest to uatwione na maxa- fundosze z Urzędu Pracy, darmowe szkolenia z UP, dofinanasowania w Unii europejskiej itp.. a jednak nadal sa ludzie, którzy i tak i tak beda "oszczedzać" kupujac byle gdzie, byle co i nazywac sie "profesjonalistami".
![]() |
![]() |
#96 | |
BAN stały
|
A low ju tu
![]() Cytat:
Ale żeby bylo jasne - nie mówimy teraz o takiej np Svinecce. Bo tu akurat widac bardzo racjonalne podejscie. Ale jak wpada na wizaż laska, pierwszy post to pytanie " jak krok po kroku" drugi post "poleććie mi tanie produkty" no to sorry... Tylko taką odstrzelić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ps. no wlasnie powiedzcie cos o tych dofinansowaniach, moze i ja bym skorzystala ps1. dziewczyny trzymajcie mnie, swieta ida, kasy brak a ja wydalam dzisiaj 130zl na ozdoby ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
hej hej
![]() odbiegając od tematu ![]() ![]() pracowałam od 23 roku zycia (i jeszcze drugie dziecko sobie urodziłam w tzw.międzyczasie) ![]() ale prawda jest taka że teraz są inne dzieci niż my byłyśmy ![]() obecnie dzieci mają postawę roszczeniową ![]() co do pomocy dla początkujących ...... co ja kupuję na allegro: od firmy soleaduo kupiłam: tipsy mleczne (bardzo dobre) i żarówki do lampy (bardzo dobre) od firmy slaydi - ozdoby i tipsy szklane (wszystko ok) kupowałam żele z firmy naildesign - do frenchu ok i żel future ok (nie odpadają, nie kruszą się, nie żółkną, dobrze się utwardzają. ) nie polecam żelu Gabrielle Professional - kiepski bardzo, nawet do zabawy się nie nadaje - miękki i można go sobie ładnie zdjąć w całości z paznokcia razem z ozdobami ![]() na allegro można śmiało kupić: lampę, gilotynę, pilniki, bloki polerskie, waciki, ozdoby, odtłuszczacz, tipsy - od firm które polecam, soleaduo ma wszystko w ofercie zresztą. co do pędzelków nie wiem bo nie kupowałam na allegro - ale dla początkujacych najlepszy płaski 6 lub ewentualnie 4 do akryli kupiłam 6 okrągłą z top choice - jestem początkującą akrylistką ![]() co do żeli to może z naildesign a jak więcej funduszy to : SPN, Active, Sunflower |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Co do allegro moim zdaniem nie zawsze sprzedaja tam złe rzeczy.tylko trezba umiec wybrac ta wlasciwa.Wiele firm sprzedaje przez allegro...wiec ja nie widze osobiscie nic złego jezeli ktos tm kupuje.Tym bardziej jezeli kogos nie stac na to by kupic w normalnym sklepie (a takich osob jest duzo)
ps.czasami zastanawiam sie po co jest to forum.....czy doradzic czy zjechac człowieka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
BAN stały
|
Cytat:
Cholera, przebilaś nas ![]() ![]() ![]() Zgadzam się w kwestii lamp, gilotyn itp itd. Można je tam kupić. Mozna je kupić taniej Ale czuć jednak rożnicę gdy się pozniej zakupi firmowy sprzęt ![]() Nawet waciki różnia się znacznie. Choć przyznaję - na poczatek w zupelnosci wystaczą tamte nieco slabszej jakości. Ale -nieco!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Svinecka ja wydałam własnie cała wypłate na prezenty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
no ale w koncu sylwester sie zbliza i trzeba bedzie sobie cos wyczarowac, zreszta juz wczoraj kumpela mnie zmolestowala i wtopilam jej nowe ozdoby ![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
**dobrarada -- juz zakupiłam wszystko co niezbędne jest do zrobienia pazurków zelowych. Próbuje próbuje i udaje się masz racje.... lepiej kupic za 300zł i zobaczyc czy sie bedzie to lubiło niz wydac 3000 na kurs plus wszystkie potzrebne rzeczy dobrej marki. itd a pozniej rzucic w kąt. dzieki za popracie . Co do samochodu tez wolałabym malucha niz piechotke a co do auta....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
**PaulaKrk ... ja akurat najpierw miałam auto dopiero kurs więc jak widzisz różni ludzie różne upodobania . Jeździłam sobie po lesie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
**mona1978 - uwazasz ze to swietny pomysł wydac 2 tysiace na cały starter a pozniej po roku sprzedac go komus na allegro za połowe ? kiedy uzyło sie go moze 3 razy bo ktos doszedl do wniosku ze to nie jego "konik"? ja uwazam inaczej. Chociaz moze niektórych stac na wydawanie pieniędzy a pozniej odzyskiwanie ich ale tylko w połowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
**Svinecka..... dokładnie,są lepsi i gorsi. Ja mam szczescie ze znalazła sie osoba która mnie "oświeciła" w tej kwestii i to dziewczyna z neta ktorą znam tylko wirtualnie. Juz wiem u kogo mozna kupic ozdoby na allegro,gdzie tipsy które sie nie złamią, gilotyne i lampę również kupiłam na allegro. Utwardza żel chociaz on nie jest też z tych najdroższych ale na początek mi to wystarczy. Nie mam zamiaru zarabiac na tym póki nie bede miała na poapierku ze rzeczywiscie sie na tym znam. Póki co skoncze zelik ktory mam, paznokcie sie trzymają jak na razie, nie odprysnął nigdzie, jak dla mnie pazurki wyglądają jak te które robiłam u stylistki z dyplomem. Moze troche przesadzam:/ ale pochwaliła mnie i powiedziała ze jak na 1 raz to bardzo dobrze!
Jak tylko zdołam podłączyć kam do kompa wrzuce tu ich fotki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
powodzenia Kiiikiii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
BAN stały
|
![]()
Witam!
Właśnie jestem po szkoleniu jednak mam pytanie odnośnie zdobienia- jeśli wtapiam jakieś ozdoby w żel to mam to po ich nałożeniu i utwardzeniu (1 warstwy) odtłuszczać czy można to w tym wypadku pominąć? Nie robiłam szkolenia ze zdobienia stąd to pytanie. Z góry dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie musisz odtluszczac, a nawet ciezko by bylo odtluscic ozdoby he
![]() |
#111 |
BAN stały
|
No wlaśnie wczoraj tak zrobiłam i myślałam, że mnie szlag trafi ;-) i zwątpiłam, bo osoba której to robiłam mówiła, że poprzednia tipserka odtluszcza, ale dobrze, że zrobiłam to tylko przy jednym paznokciu. Dziękuję Svinecka za odpowiedz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
Ale odtłuszczać (a w zasadzie przemywać, bo odtłuszcza się płytkę paznokcia) powinnaś po zbudowaniu pazurka, nie po każdej warstwie
![]()
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chcesz zatopić więcej niz jeden rodzaj ozdób zacznij od warstwy pierwszej żelu (bazy) - bo inaczej pazurek może wyjść za gruby. Jeżeli jest to np tylko koronka to możesz na pierwszą warstwę budującego ją przymocować, do lampy i budujemy pazurka , przemywamy nadajemy kształt itd ![]() Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
ja mam pytanie do dziewczyn które robią tipsy, do stylistek przede wszystkim
![]() ![]() ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Ja nie pracowałam na SF ale znalazłam coś takiego : http://www.fryzjer.net/viewtopic.php...t=kryszta%B3ek - mam nadzieję, że się przyda.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja posiadam i uzywam zel kruszony lod.
osobiscie nie polecam do budowania paznokcia, jest to zel jesdnofazowy i bardzo rzadki przez co splywa. ja uzywam go do ostatniej warstwy dla nadania efektu, mozna tez nalozyc dwie cienkie warstwy, lub tez pod warstwe budujacego niemniej jednak raczej tylko do wykonczen bo do budowania jest kiepski
![]() |
#117 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
Edytowane przez karolayna Czas edycji: 2007-06-20 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
witam..jestem nowa na tym forum..hmm czytam te posty i mam pare pytań:
1. wspominacie o jakis kursach finasowanych przez ue.. czy ktos moglby napisac na czym too polega i gdzie sie trzeba zglosic i ubiegac o te kursy? 2. prawie wszystkie jestescie po kursach,czy ktos mogłby mi jakis polecic..?? 3.czy zakup profesjonalnych zeli itp na serio bedzie kosztował kolo 2 tysiakow? 4. moze orientujecie sie czy w szkole policealnej kosmetycznej 2 letniej sa przeprowadzane kursy przedłuzania paznokci i ich zdobienia..? z gory dziekuje za odpowiedzi.. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Witaj madziora3!
1. niektóre Urzędy Pracy organizują takie kursy. Jeśli jesteś osobą bezrobotną, zarejesrtowaną w Urzędzie pracy możesz z takiego kursu skorzystać. Dowiedz się w swoim UP czy istnieje taka możliwość. (awa2001 była na takim kursie więc w razie czego pytaj ją na privie) 2. zależy z kąd jesteś: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...highlight=kurs 3. zestaw dobrej firmy to faktycznie spory wydatek 1500-2000 trzeba szykować (zależy jeszcze jak bardzo na początku będziesz chciała szaleć ![]() 4. tego niestety nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Na pewno musisz zwrócić uwage, czy kurs jest grupowy, czy indywidualny- na grupowym nauczysz sie niestey mniej, bo uwaga instrukora bedzie podzielona między kilku kursantów (im wiecej tym grzej). Za to grupowe są zazwyczaj tańsze. ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...zkolenia+tipsy 3. Tak, aby kupic dobre produkyty trzeba liczyć sie z wydatkiem ok 1000zł za jedna metode 4.W większości szkól kosmetycznych są dla uczennic szkolenia ze stylizacji paznokci. Niestety, nie cieszą sie one zbyt dobrymi opiniami.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.