![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biochemia w Ciąży - ZBIORCZY
Cytat:
Płątki są bardzo fajne, ale mają dużo kwasu glikolowego, wzmocnionego jeszcze alkoholem...ogólnie jest zasada, ze kwasy AHA w ciąży niet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
ale mi wyschną..., a mam dwa opakowania zaczęte, muszę się ich pozbyć w takim razie, dzięki LV
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Witam !
Ciesze się że znalazłam ten wątek, bo kompletnie nie wiem jakich kosmetyków mogę używać w ciąży a jakich nie. Obecnie używam flitr SVR 60B - czy jest on odpowiedni dla kobiet w ciąży??Poza tym: podkład Gosha, maseczka z glinki białej z Argiletzu a do mycia twarzy mleczko i tonik z Ziaji. Proszę poradźcie mi też jakich innych kosmetyków mogę używać do demakijażu, jaki tonik. Dodam, że mam cerę mieszaną ze skłonnością do wyprysków, które nasiliły sie na początku ciąży i jak narazie nie widze poprawy. Zastanawiałam sie na Garnierem, miałam przed ciążą żel i tonik i pryszczy było mniej ale tam chyba jest alkohol ![]() Proszę doradźcie coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam ciekawy artykul
http://www.wizaz.pl/images/ciaza/
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
cyt. "Żel do mycia twarzy, śmietanka z Sodim Laureth/ Lauryl Sulfate (przenikają ze skóry do krwi i kumulują się w organizmie), drażniącymi alkoholami, warto zamienić na sprawdzone mleczko do demakijażu, wodę termalną, płyn micelarny czy hydrolaty na przykład różany."
![]() Rzeczy się tutaj dowiaduje, ze az włosy dęba stają ![]() Dziwi mnie to, ze wiekszosc producentów kosmetyków dla dzieci w ogole nie poswieca temu uwagi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Wtajemniczenie
|
hej Dziewczyny,
mam problem z trądzikiem w ciązy (zawsze miałam taki problem radziłam sobie tabletkami hormonalnymi i Lysanelem) teraz oczysciłam twarz u kosmetyczki - uważam, że pomogło bo usunęła mi zanieczyszczenia i mam trochę mniej stanów zapalnych... Odradzono mi stosowanie Lysanelu a polecono Aknicare. prosba do dziewczyn znajacych sie na rzeczy, czy moge uzywać tych kosmetyków? Czy jest to bezpieczne dla Dzieciatka? Podaje skład:
Używam również od czasu do czasu samoopalacza Clarins, Eau Lactee Auto - Bronzante (Liquid Bronze Self Tanning) Skład: Aqua, cyclomethicone, dihydroxyacetone, cetearyl isononanoate, ppg-15 stearyl ether, butylene glycol, glycerin, c14-22 alcohols, erythrulose, ppg-5-ceteth-20, aloe barbadensis, hydroxyethylacrylate / sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, phenoxyethanol, c12-20 alkyl glucoside, squalane, parfum, tocopheryl acetate, xanthan gum, methylparaben, polysorbate 60, butylparaben, ethylparaben, sorbitan isostearate, propylparaben, isobutylparaben, citric acid, bht, sodium benzoate http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=10570 prosze również o propozycję fajnego peelingu do twarzy, pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Stella, z tych kosmetyków, które wymieniłaś zdecydowałąbym się jedynie na tonik. Żel i krem to juz zbyt duza mieszanka kwasów jak dla ciężarnej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Słyszałyście może o kremie anty-cellulitowym o nazwie "Norel"?? Mozna go stosować w ciąży??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
szukałam dokładnego składu tego kremu na necie i znalazłam tylko to : Aktywne składniki:
Wyciągi z alg, bluszczu i ostrokrzewu, witamina E, kofeina, kompleks komórkowy, witamina E. I jeszcze jedno pytanko, czy można w ciąży stosować samoopalacz firmy Soraya, oto skład: Aqua, Decyl Oleate, Ethylhexyl Stearate, Propylene Glycol, Cetyl Alcohol, Dihydroxyacetone, Paraffinum Liquidum, Steareth-7, Stearyl Alcohol, Caramel, Petrolatum, Cetareth-12, Theobroma Cacao(Coca) Seed Butter, Dimethicone, Bixa Orellana Seed Oil, Metylparaben, Propylparaben, 2-Bromo-2Nitropropane-1, 3-Diol, Parfum, Alpha-Isomethyl, Ionone, Amyl Cinnamal, Anise Alcohol, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional (Lilial), Citral, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene-Carboxaldehyde (Lyral), Isoeugenol, Limonene, Linaool, Evernia Prunastri (Oak Moss) Exstract. uff, to by było chyba tyle ![]() Edytowane przez Katia0005 Czas edycji: 2007-11-26 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Rozeznanie
|
Witam ponownie w wątku
![]() Przymierzam się do zakupu tych kapsułek, czy nie zaszkodzą w ciąży? Gal, Dermogal A+E, Kapsułki żelatynowe twist off Skład: Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Gelatin, Glycerin, Tocopheryl acetate, Retinyl palmitate Mają retinyl palmitate, ale ten rodzaj wit. A chyba można? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Okazało się, ż ejestem w 6tc.
Z przerażeniem wyczytałam o szkodliwym działaniu retinaldehydu ![]() A ja stosuję od miesiąca ten krem na noc, choć i to nie codizennie. Oczywiście wyrzucam natychmiast. Pocieszycie?? Czego mogę używać zamiast Diacnealu? W watku wymieniany jest Effaclar K, ale coś jeszcze się nada? Proszę o info, czy mogę bezpiecznie stosować Olejek Nuxe, skład: Huiles de Bourrache 1%, Amandes Douces 5%, Millepertuis 7% et Camélia 2%, Vitamine E 1% , Cylomethicone, octyldodecanol, caprylic/capric triglyceride, isodecyl neopentanoate, isononyl isononanoate, hypericum perforatum (hypericum perforatum extract), prunus dulcis (sweet almond oil), ethylhexyl methoxycinnamate (octinoxate), camelia oleifera(camellia oleifera extract), borago officinalis (borage seed oil), butyl methoxydibenzoylmethane, parfum (fragrance), tocophenol. z góry serdecznie dziękuję za pomoc ![]() Edytowane przez L_V Czas edycji: 2008-01-03 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Diacnealu nie możes zużywać, ze względu na i retinaldehyd i kwas AHA. Jeśli chodzi o Effaclar - to małe stężenia BHA mozna stosowac, tylko nie codziernnie. Mozesz robic sobie raz na kajis czas maseczke z aspiryny. Olejek Nuxa jest bezpieczny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
L_V dziękuję bardzo za odpowiedź .... martiwę się tym Diacnealem niesamowicie... pocieszam się, że to połowa 5tc...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się, powinnaś się teraz zrelaksować. To niewielkie stezenie retinaldehydu, w dodatku nie uzywałas go codziennie. Głowa do góry, wszystko bedzie dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Czy w ciązy mogę używać olejku rycynowego do rzęs?. Wcześniej używałam i efekty były szybko widoczne - rzęsy grubsze i gęstrze. Teraz po codziennym obciążaniu ich maskarą strasznie się skróciły i są jakieś takie nijakie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
Do Marghot: Ja tez uzywałam Diacneal pare razy i nie wiedziałam, ze jestm w ciązy.I nawet benzacne. Oczywiscie wszytsko odłożyłam, jak sie dowiedziałam , ze jestem w ciązy. Też pisałam spanikowana na tym forum, ale dziewczyny mnie pocieszyły. Przeszłam na LRP Effaclar K. Jestem po kilku waznych USG i dziecko jest zdrowe, ma wszytsko na swoim miejscu. Nie ma sie czym przejmowac. Teraz jestem w 6 miesiącu i cera sie wyregulowała, nie mam żadnych pryszczy uzywam tylko kremu Yves Rochere na zaczerwienienia i filtry i skrobie na to. Skóra jest lepsza niz przed ciążą. Odstawiłam prawie zupełnie Effaclar K, tylko czasem miejscowo Effaclar a.i. Wiec sie nie martw i głowa do głowy!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
Julia816, serdecznie dziękuję za te słowa
![]() Czy macie może dostęp do skladu balsamu ujędrniającego Nuxe? Niestety nie mogę nigdzie na niego trafić, a chciałabym przekonać się czy mogę go stosować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
L_V dziękuje za szybka odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny bardzo proszę, odpowiedzcie czy podczas karmienia trzeba stosować specjalne kremy dla mam karmiących, czy mozna zwykłe???? chodzi mi o to,czy nie zaszkodzą dzieciątku przy przenikaniu przez skórę, bo zmywac przed karmieniem będę napewno. Wiem,że preparaty na cellulit czy rozstępy maja mnóstwo aktywnych składników na które trzeba uważąc, a jak to jest z kremami na biust??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biochemia w ciazy ...
Moje pytnie: Czy ten krem jest bezpieczny?http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=7162
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Mam pytanko, używam w ciąży filtra SVR60B ale jest on strasznie lepiący i ciężko sie rozprowadza, Wcześniej uzywałam LRP Fluid Anthelios XL i był dla mnie idealny.Czy można go uzywać w ciąży?? Bo tam pisze że: "Może być stosowany w czasie ciąży przy powstawaniu tzw. maski ciążowej" Tylko co to jest ta maska ciążowa??
I jeszcze jedno, czy mogę w ciąży używać kropli witC Juvit, oczywiście po rozcieńczeniu i na to filtr LRP pozdrawiam ![]() Edytowane przez Katia0005 Czas edycji: 2008-01-14 o 15:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biochemia w ciazy ...
bardzo proszę by ktoś mi pomógł bo śpieszy mi się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: filtry na cerę naczynkową a karmienie piersią
Mnie tez ciekawi ten temat, podbijam !
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.