Biochemia w ciąży - ZBIORCZY - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-13, 12:19   #241
L_V
Zakorzenienie

Dot.: Biochemia w Ciąży - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
Pewnie nie mogę uzywać w ciąży moich płatków do stóp?
Skład: Aqua, Glycolic Acid, Alkohol Denat, Dipropylene Glycol, Ammonium Hydroxide, Glycerin, Parfum, Sodium Lauryl Sulfate, Methylparaben, Chamomilla Recutita Extract, Ananas Sativus Extract, Lactic Acid, Aloe Barbadensis Gel, Disodium Edta, Biosaccharide Gum-1, Glucose, Camellia Oleifera Extract, Malic Acid, Eugenol, Linalool, Citronellol, Hrxyl Cinnamal

Zamówiłam dziś w końcu w aptece Vichy Capital soleil, lait ekran antii reaktions - mam nadzieję że mnie nie zapcha, bo każdy, dosłownie każdy filtr zawiera silikony

Płątki są bardzo fajne, ale mają dużo kwasu glikolowego, wzmocnionego jeszcze alkoholem...ogólnie jest zasada, ze kwasy AHA w ciąży niet
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-13, 12:43   #242
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

ale mi wyschną..., a mam dwa opakowania zaczęte, muszę się ich pozbyć w takim razie, dzięki LV
gothika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-13, 20:29   #243
Katia0005
Raczkowanie

Witam !
Ciesze się że znalazłam ten wątek, bo kompletnie nie wiem jakich kosmetyków mogę używać w ciąży a jakich nie.

Obecnie używam flitr SVR 60B - czy jest on odpowiedni dla kobiet w ciąży??Poza tym: podkład Gosha, maseczka z glinki białej z Argiletzu a do mycia twarzy mleczko i tonik z Ziaji.

Proszę poradźcie mi też jakich innych kosmetyków mogę używać do demakijażu, jaki tonik.

Dodam, że mam cerę mieszaną ze skłonnością do wyprysków, które nasiliły sie na początku ciąży i jak narazie nie widze poprawy.

Zastanawiałam sie na Garnierem, miałam przed ciążą żel i tonik i pryszczy było mniej ale tam chyba jest alkohol , myślałam też o sztyfcie Garniera na pryszcze, można go używać??

Proszę doradźcie coś
Katia0005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-14, 00:00   #244
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Wrzucam ciekawy artykul
http://www.wizaz.pl/images/ciaza/
Stary 2007-11-14, 10:07   #245
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

cyt. "Żel do mycia twarzy, śmietanka z Sodim Laureth/ Lauryl Sulfate (przenikają ze skóry do krwi i kumulują się w organizmie), drażniącymi alkoholami, warto zamienić na sprawdzone mleczko do demakijażu, wodę termalną, płyn micelarny czy hydrolaty na przykład różany."

Rzeczy się tutaj dowiaduje, ze az włosy dęba stają
Dziwi mnie to, ze wiekszosc producentów kosmetyków dla dzieci w ogole nie poswieca temu uwagi Przy czym to oni jako pierwsi powinni o tym wiedziec...
psycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-19, 14:11   #246
st_ella
Wtajemniczenie

hej Dziewczyny,

mam problem z trądzikiem w ciązy (zawsze miałam taki problem radziłam sobie tabletkami hormonalnymi i Lysanelem)
teraz oczysciłam twarz u kosmetyczki - uważam, że pomogło bo usunęła mi zanieczyszczenia i mam trochę mniej stanów zapalnych...
Odradzono mi stosowanie Lysanelu a polecono Aknicare.

prosba do dziewczyn znajacych sie na rzeczy, czy moge uzywać tych kosmetyków? Czy jest to bezpieczne dla Dzieciatka? Podaje skład:
  1. Aknicare Tonik Skład:
    - etylolinolenian - 3%
    - trietylocytrynian - 10%
    - palmitian askrobylu - 0,5%
    - capryl glicyny - 3%
    - Kwas salicynowy - 0,75 %
  2. Aknicare Żel Skład:
    - Kwas pirogronowy - 1%
    - Triclosan - 0,5 %
  3. Aknicare Krem Skład:
    - Mleczan cynku - 1,25
    - Etylolinolenian - 2%
    - kwas hialuronowy - 0,5 %
podaję link do strony http://www.generaltopics.pl/aknicare_krem.html

Używam również od czasu do czasu samoopalacza Clarins, Eau Lactee Auto - Bronzante (Liquid Bronze Self Tanning)
Skład: Aqua, cyclomethicone, dihydroxyacetone, cetearyl isononanoate, ppg-15 stearyl ether, butylene glycol, glycerin, c14-22 alcohols, erythrulose, ppg-5-ceteth-20, aloe barbadensis, hydroxyethylacrylate / sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, phenoxyethanol, c12-20 alkyl glucoside, squalane, parfum, tocopheryl acetate, xanthan gum, methylparaben, polysorbate 60, butylparaben, ethylparaben, sorbitan isostearate, propylparaben, isobutylparaben, citric acid, bht, sodium benzoate
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=10570

prosze również o propozycję fajnego peelingu do twarzy,

pozdrawiam!

st_ella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-19, 14:19   #247
L_V
Zakorzenienie

Stella, z tych kosmetyków, które wymieniłaś zdecydowałąbym się jedynie na tonik. Żel i krem to juz zbyt duza mieszanka kwasów jak dla ciężarnej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-19, 17:28   #248
st_ella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Stella, z tych kosmetyków, które wymieniłaś zdecydowałąbym się jedynie na tonik. Żel i krem to juz zbyt duza mieszanka kwasów jak dla ciężarnej.
L_V dzięki za odpowiedz!

pozdrawiam!

st_ella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-23, 11:38   #249
Katia0005
Raczkowanie

Słyszałyście może o kremie anty-cellulitowym o nazwie "Norel"?? Mozna go stosować w ciąży??
Stary 2007-11-23, 11:47   #250
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katia0005 Pokaż wiadomość
Słyszałyście może o kremie anty-cellulitowym o nazwie "Norel"?? Mozna go stosować w ciąży??
A jaki ma skład?
Stary 2007-11-23, 19:43   #251
Katia0005
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
A jaki ma skład?
szukałam dokładnego składu tego kremu na necie i znalazłam tylko to : Aktywne składniki:
Wyciągi z alg, bluszczu i ostrokrzewu, witamina E, kofeina, kompleks komórkowy, witamina E.

I jeszcze jedno pytanko, czy można w ciąży stosować samoopalacz firmy Soraya, oto skład:
Aqua, Decyl Oleate, Ethylhexyl Stearate, Propylene Glycol, Cetyl Alcohol, Dihydroxyacetone, Paraffinum Liquidum, Steareth-7, Stearyl Alcohol, Caramel, Petrolatum, Cetareth-12, Theobroma Cacao(Coca) Seed Butter, Dimethicone, Bixa Orellana Seed Oil, Metylparaben, Propylparaben, 2-Bromo-2Nitropropane-1, 3-Diol, Parfum, Alpha-Isomethyl, Ionone, Amyl Cinnamal, Anise Alcohol, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional (Lilial), Citral, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene-Carboxaldehyde (Lyral), Isoeugenol, Limonene, Linaool, Evernia Prunastri (Oak Moss) Exstract.

uff, to by było chyba tyle

Edytowane przez Katia0005
Czas edycji: 2007-11-26 o 19:03

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-15, 15:15   #252
Yolla
Rozeznanie

Witam ponownie w wątku

Przymierzam się do zakupu tych kapsułek, czy nie zaszkodzą w ciąży?

Gal, Dermogal A+E, Kapsułki żelatynowe twist off
Skład: Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Gelatin, Glycerin, Tocopheryl acetate, Retinyl palmitate

Mają retinyl palmitate, ale ten rodzaj wit. A chyba można?

Yolla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-15, 18:21   #253
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katia0005 Pokaż wiadomość
szukałam dokładnego składu tego kremu na necie i znalazłam tylko to : Aktywne składniki:
Wyciągi z alg, bluszczu i ostrokrzewu, witamina E, kofeina, kompleks komórkowy, witamina E.

I jeszcze jedno pytanko, czy można w ciąży stosować samoopalacz firmy Soraya, oto skład:
Aqua, Decyl Oleate, Ethylhexyl Stearate, Propylene Glycol, Cetyl Alcohol, Dihydroxyacetone, Paraffinum Liquidum, Steareth-7, Stearyl Alcohol, Caramel, Petrolatum, Cetareth-12, Theobroma Cacao(Coca) Seed Butter, Dimethicone, Bixa Orellana Seed Oil, Metylparaben, Propylparaben, 2-Bromo-2Nitropropane-1, 3-Diol, Parfum, Alpha-Isomethyl, Ionone, Amyl Cinnamal, Anise Alcohol, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional (Lilial), Citral, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene-Carboxaldehyde (Lyral), Isoeugenol, Limonene, Linaool, Evernia Prunastri (Oak Moss) Exstract.

uff, to by było chyba tyle
Można

Cytat:
Napisane przez Yolla Pokaż wiadomość
Witam ponownie w wątku

Przymierzam się do zakupu tych kapsułek, czy nie zaszkodzą w ciąży?

Gal, Dermogal A+E, Kapsułki żelatynowe twist off
Skład: Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Gelatin, Glycerin, Tocopheryl acetate, Retinyl palmitate

Mają retinyl palmitate, ale ten rodzaj wit. A chyba można?

Można
Stary 2007-12-15, 19:15   #254
Yolla
Rozeznanie

Dziękuję
Yolla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 08:55   #255
marghot
Raczkowanie

GG do marghot
Okazało się, ż ejestem w 6tc.
Z przerażeniem wyczytałam o szkodliwym działaniu retinaldehydu
A ja stosuję od miesiąca ten krem na noc, choć i to nie codizennie. Oczywiście wyrzucam natychmiast. Pocieszycie??
Czego mogę używać zamiast Diacnealu? W watku wymieniany jest Effaclar K, ale coś jeszcze się nada?

Proszę o info, czy mogę bezpiecznie stosować Olejek Nuxe, skład:
Huiles de Bourrache 1%, Amandes Douces 5%, Millepertuis 7% et Camélia 2%, Vitamine E 1% , Cylomethicone, octyldodecanol, caprylic/capric triglyceride, isodecyl neopentanoate, isononyl isononanoate, hypericum perforatum (hypericum perforatum extract), prunus dulcis (sweet almond oil), ethylhexyl methoxycinnamate (octinoxate), camelia oleifera(camellia oleifera extract), borago officinalis (borage seed oil), butyl methoxydibenzoylmethane, parfum (fragrance), tocophenol.

z góry serdecznie dziękuję za pomoc

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2008-01-03 o 09:54
marghot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 09:57   #256
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marghot Pokaż wiadomość
Okazało się, ż ejestem w 6tc.
Z przerażeniem wyczytałam o szkodliwym działaniu retinaldehydu
A ja stosuję od miesiąca ten krem na noc, choć i to nie codizennie. Oczywiście wyrzucam natychmiast. Pocieszycie??
Czego mogę używać zamiast Diacnealu? W watku wymieniany jest Effaclar K, ale coś jeszcze się nada?

Proszę o info, czy mogę bezpiecznie stosować Olejek Nuxe, skład:
Huiles de Bourrache 1%, Amandes Douces 5%, Millepertuis 7% et Camélia 2%, Vitamine E 1% , Cylomethicone, octyldodecanol, caprylic/capric triglyceride, isodecyl neopentanoate, isononyl isononanoate, hypericum perforatum (hypericum perforatum extract), prunus dulcis (sweet almond oil), ethylhexyl methoxycinnamate (octinoxate), camelia oleifera(camellia oleifera extract), borago officinalis (borage seed oil), butyl methoxydibenzoylmethane, parfum (fragrance), tocophenol.

z góry serdecznie dziękuję za pomoc
Marghot, nie marwt się - grunt że już odstawiłaś retinalodehyd. pamiętaj że jedyną dopuszczalną forma witaminy A w ciąży są formy estrowe, np. palmitnian retinylu.
Diacnealu nie możes zużywać, ze względu na i retinaldehyd i kwas AHA. Jeśli chodzi o Effaclar - to małe stężenia BHA mozna stosowac, tylko nie codziernnie. Mozesz robic sobie raz na kajis czas maseczke z aspiryny.

Olejek Nuxa jest bezpieczny.
Stary 2008-01-03, 10:04   #257
marghot
Raczkowanie

GG do marghot

L_V dziękuję bardzo za odpowiedź .... martiwę się tym Diacnealem niesamowicie... pocieszam się, że to połowa 5tc...
Stary 2008-01-03, 10:21   #258
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marghot Pokaż wiadomość
L_V dziękuję bardzo za odpowiedź .... martiwę się tym Diacnealem niesamowicie... pocieszam się, że to połowa 5tc...

Nie martw się, powinnaś się teraz zrelaksować. To niewielkie stezenie retinaldehydu, w dodatku nie uzywałas go codziennie. Głowa do góry, wszystko bedzie dobrze.
Stary 2008-01-03, 10:34   #259
marghot
Raczkowanie

GG do marghot

mam nadzieję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-05, 18:35   #260
bzomka
Raczkowanie

Czy w ciązy mogę używać olejku rycynowego do rzęs?. Wcześniej używałam i efekty były szybko widoczne - rzęsy grubsze i gęstrze. Teraz po codziennym obciążaniu ich maskarą strasznie się skróciły i są jakieś takie nijakie.
bzomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 23:50   #261
julia816
Raczkowanie

Do Marghot: Ja tez uzywałam Diacneal pare razy i nie wiedziałam, ze jestm w ciązy.I nawet benzacne. Oczywiscie wszytsko odłożyłam, jak sie dowiedziałam , ze jestem w ciązy. Też pisałam spanikowana na tym forum, ale dziewczyny mnie pocieszyły. Przeszłam na LRP Effaclar K. Jestem po kilku waznych USG i dziecko jest zdrowe, ma wszytsko na swoim miejscu. Nie ma sie czym przejmowac. Teraz jestem w 6 miesiącu i cera sie wyregulowała, nie mam żadnych pryszczy uzywam tylko kremu Yves Rochere na zaczerwienienia i filtry i skrobie na to. Skóra jest lepsza niz przed ciążą. Odstawiłam prawie zupełnie Effaclar K, tylko czasem miejscowo Effaclar a.i. Wiec sie nie martw i głowa do głowy!!!!
julia816 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-07, 07:01   #262
marghot
Raczkowanie

GG do marghot

Julia816, serdecznie dziękuję za te słowa

Czy macie może dostęp do skladu balsamu ujędrniającego Nuxe? Niestety nie mogę nigdzie na niego trafić, a chciałabym przekonać się czy mogę go stosować.
Stary 2008-01-07, 15:34   #263
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzomka Pokaż wiadomość
Czy w ciązy mogę używać olejku rycynowego do rzęs?. Wcześniej używałam i efekty były szybko widoczne - rzęsy grubsze i gęstrze. Teraz po codziennym obciążaniu ich maskarą strasznie się skróciły i są jakieś takie nijakie.
Możesz, byle zewnętrznie
Stary 2008-01-07, 16:17   #264
bzomka
Raczkowanie

L_V dziękuje za szybka odpowiedź. Idę posmarować rzęsy olejkiem.
bzomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-11, 15:26   #265
hercia22
Raczkowanie

Dziewczyny bardzo proszę, odpowiedzcie czy podczas karmienia trzeba stosować specjalne kremy dla mam karmiących, czy mozna zwykłe???? chodzi mi o to,czy nie zaszkodzą dzieciątku przy przenikaniu przez skórę, bo zmywac przed karmieniem będę napewno. Wiem,że preparaty na cellulit czy rozstępy maja mnóstwo aktywnych składników na które trzeba uważąc, a jak to jest z kremami na biust??
hercia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-11, 15:34   #266
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hercia22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo proszę, odpowiedzcie czy podczas karmienia trzeba stosować specjalne kremy dla mam karmiących, czy mozna zwykłe???? chodzi mi o to,czy nie zaszkodzą dzieciątku przy przenikaniu przez skórę, bo zmywac przed karmieniem będę napewno. Wiem,że preparaty na cellulit czy rozstępy maja mnóstwo aktywnych składników na które trzeba uważąc, a jak to jest z kremami na biust??
W okresie karmienia obowiązują te same zasady co w czasie ciąży.
Stary 2008-01-11, 20:06   #267
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika
Dot.: Biochemia w ciazy ...

Moje pytnie: Czy ten krem jest bezpieczny?http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=7162
Stary 2008-01-12, 09:27   #268
Katia0005
Raczkowanie

Mam pytanko, używam w ciąży filtra SVR60B ale jest on strasznie lepiący i ciężko sie rozprowadza, Wcześniej uzywałam LRP Fluid Anthelios XL i był dla mnie idealny.Czy można go uzywać w ciąży?? Bo tam pisze że: "Może być stosowany w czasie ciąży przy powstawaniu tzw. maski ciążowej" Tylko co to jest ta maska ciążowa??
I jeszcze jedno, czy mogę w ciąży używać kropli witC Juvit, oczywiście po rozcieńczeniu i na to filtr LRP
pozdrawiam

Edytowane przez Katia0005
Czas edycji: 2008-01-14 o 15:33
Stary 2008-01-14, 14:45   #269
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika
Dot.: Biochemia w ciazy ...

bardzo proszę by ktoś mi pomógł bo śpieszy mi się
Stary 2008-01-21, 18:39   #270
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

Dot.: filtry na cerę naczynkową a karmienie piersią

Mnie tez ciekawi ten temat, podbijam !

Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości