![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wady i zalety posiadania kota
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#152 | |
Raróg
|
TŻ ostatnio kupił krzesło obrotowe i teraz trzeba się namęczyć, żeby usiąść przed kompem
![]() ![]() Jeszcze co do "czyszczenia" kota - nie trzeba go kąpać, kiedy tylko się czymś utytła, bo ile można prać kota, przynajmniej mojego, który ma dziwne tendencje do przewracania się w mój talerz itp. ![]() Jutro moja kota dostaje drugą porcję tabletki na odrobaczenie. Trzymajcie kciuki, żeby było ok, bo ja już się stresuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudowny pomysł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
widzę Noor, że Twój kot robi taką samą minę jak i mój
![]() hehe, przy pierwszym kąpaniu ledwo udało się nam go włożyć do wody, za to jak już w tej wodzie był to z a Chiny nie chciał z niej wyjśc ![]() a że on "znaleźny" to był strasznie brudny i wode trzeba było zmieniać milion-pińcet razy ;-) i żartowałiśmy, że jest farbowany bo z czarnego kota czarna woda leciała, tak jakby farba schodziła ![]() a poz atym: fajnei koty później chodzą, prawda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() Te fotki, to już nie mój, tylko internetowe albo zaprzyjaźnione...no, ew. można sprawę zautomatyzować i wsadzić do zmywarki do naczyń ![]()
![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kot z 2-giego zdjęcia ------------- jeeeeeeeeeeeeejku jakie biedactwo a pomysł ze zmywarką - boski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chcę kota ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
![]()
Kotki sa wspaniałe! Wcześniej byłam bardziej pro-psia, ale od 2 tygodni jestem "mamusią" prześlicznej koteczki i zakochałam się w niej na zbój! Jest przesłodka, mięciutka, pachnąca i taka zabawna! Razem z TŻ postanowiliśmy poszerzyc rodzinke o kicię i to był bardzo dobry pomysł. Nasza kicia to prawdziwa arystokratka rasy rosyjskiej niebieskiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Floe, naprawdę piękna!
U mnie coraz lepiej, mama już w pełni namówiona ![]()
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
ja także namawiam gdyz mieliśmy już kiedyś koty to łatwo będzie ich namówić
![]()
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
Cześć kociary
![]() Jestem mamą prawie rocznej koteczki syjamskiej..... hmmm.... Więc wady: porozsypywane chrupki po całej kuchni, tuńczyk na suficie w kuchni (bawiła się miseczką...), zabawki porozwalane po całym domu, brak deski do prasowania (fajnie się po niej wspina), porwane rajstopy (kicia z miłości ugniata łapkami moje kolana), ciągły strach że coś jej się stanie (na szczęście narzeczony obiecał mi siatki na wszystkie okna i balkon w przyszłym tygodniu-5te piętro), ciężko korzystać z komputera (próbuje zasłonić mi monitor), do kastracji trzeba jakoś przeżywać miauczące rujki, białe kłaczki dosłownie wszędzie (skąd tyle na takim małym kotku!!!), nie mogę oduczyć drapania kanapy (mimo zainstalowanych 3 drapaków i odstraszaczy) i łażenia po stołach Zalety: Tona miłości!!! ![]() Nie muszę oglądać telewizora - z nią jest dużo więcej zabawy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy ktos to juz pisal, moze powtorze, ale nie mam czasu czytac caalego watku
![]() Kotu w zupelnosci nie przeszkadza i bedzie najszczesliwszym, kotem na swiecie nawet na 2 metrach kwadratowych, jesli tylko bedzie mial troche ruchu na nich. Wystaczy poprostu wymeczyc kota ganianiem za pileczkami, myszkami i sznurkami. Inaczej zrobi sie ospaly grubasek. Optymalna liczba kotow to 2. Przy dwoch jest niewiele wiecej roboty, a odpada nam spora czesc gonitw bo koty same sie soba zajma(wystarczy usiasc i obserwowac ![]() Obecnie mam jednego kota, bo rodzice sie na wiecej nie godza. Wychodzi sobie na caly dzien na dwor a i tak wieczorem nam nie przepusci i przegoni ktoregos czlonka rodziny po pokoju ![]() Kocham koty ![]() A i jeszcze jedno: przyszlych posiadaczy kotow prosze o zapoznanie sie z zawartoscia stronki: http://www.student.ipfw.edu/~osbodr0...allmark00.html Taki poglad na to z czym godza sie zamieszkac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Wtajemniczenie
|
słodkie te fotki
![]() Ja mam kota ma ok 1,5roku no może 2 lata dokładnie nie wiem ![]() kolorek ma ciemnorudy Kocham mojego Rudolfika ![]() więc tak wady: np dziś zwymiotował na środu pokoju nie krępując się że mieliśmy akurat gości ![]() zawsze naciapcia przy miseczkach ![]() nie lubi się przytulać ![]() zalety jest śliczny cieplutki zawsze ładnie pachnie ![]() wspaniale mruczy często coś odwala ![]() ![]()
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Dzis stoczylam kolejny rytualny boj z moim kocurem. Jak on to robi? Lata caaly dzien, od 6 rano do 22 wieczor i ma jeszcze tyle energii zeby mnie jeszcze przez pol godziny ganiac?? a przyznam ze boje sa zarzarte. Koncza sie fruwajacymi klakami siersci i krwia po obu stronach
![]() Uwielbiam go. Ma 9 lat, kolor srebrny metalik (jak sie znajomi smieja), zima z racji chlodow obrasta i w futerko i w tluszczyk (ma wtedy ciemniejszy kolor futra), wiosna to wszystko zrzuca, robi sie szczuplutki zgrabny kotek o srebrzystej siersci. Najladniejszy kot na osiedlu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
nie wiem, czy mój kot jest najładniejszyna osiedlu, ma konkurencje w postaci szylkretki coś-w-stylu-NFO, ale napewno najchudszy na klatce
![]() waży 3.3 kg, a konkurencja odpowiednio ok.7 i 9 kg ![]() pierwsze zdjęcia- moja chuda kocia sznurówka ( na jednym toczy bój z wężem) a na ostatnim- trońke utyty kot sąsiadki- jak widac z taką konkurencją nie trudno byc najszczuplejszym w bloku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
A ja wiem bo widze wszystkie koty z osiedla na dworzu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
Również jestem szczęśliwą posiadaczką kota. Mój z charakteru jest strasznym "mułem", więc problemów z nim mam mało. Jeśli ktoś potrzebuje kota spokojnego, grzecznego, który będzie uwielbiał towarzystwo człowieka za dnia i w nocy, to polecam kocury brytyjskie (piszę kocury, bo znam zachowanie dwóch, a o kotkach słyszałam, że są mniej pieszczochowate i bardziej niezależne).
Minusy posiadania kota: - wszędzie pełno kocich włosów - nieprzyjemny zapach z kociej kuwety tuż "po" - nie można wyjechać bez załatwienia osoby, która nakarmi pupila pod naszą nieobecność Plusy: jest ich cała masa, więc nie wymienię, zresztą napisano już o nich sporo. Mój ponadto kocha wszystkie zwierzęta, dlatego trzymamy w mieszkaniu także mysz, królika i 2 szczury ![]() Wracając jeszcze do "minusów", ale takich, które dotyczą wyłącznie mojego kotora: - gadatliwość - mówi stale, niezależnie, czy do niego też coś mówię, czy nie, dotknę go, rozmawiam z kimś przez telefon... - wykłada się pod nogi lub siedzi/leży na stopach, szczególnie, gdy dopiero się weszło do mieszkania, przygotowuje się posiłki albo po prostu spieszy - lubi się załatwiać akurat wtedy, gdy ktoś z domowników przebywa w łazience - uwielbia wchodzić na stół, szafki, pomimo że mu tego nie wolno Te pierwsze dwa minusy to najczęściej plusy, w ogóle nigdy w życiu bym nie zamieniła swojego kotorka na jakiegoś innego. Bo to taki nasz bardzo inteligentny koci synek ![]() A w załączeniu jego fotka.
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Dopiero od miesiąca mamy kota w domu (kot ma 2 miesiące). Wszyscy go polubili, choć potrafi nam na nerwy działać. Gryzie po rękach i drapie, zniszczył już 2 kwiaty, wysypuje ziemię z doniczek, trzeba uważać jak ma się ubraną spódnicę i rajstopy, chodzi po krzesłach i stole, wciska mi literki na klawiaturze, a mamie zawsze przełącza kanały w tv
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Przyczajenie
|
Jakie są plusy i minusy przygarnięcia kociaka?
Obok mojego domu kotka urodzila mlode, i zastanawiam sie nad przygarnieciem jednego. Nigdy wczesniej nie mialam zwierzat, dlatego nawet nie wiem, czy to jest dobry pomysl, brac takiego dzikusa do domu. Slyszalam, ze bardzo niszcza meble
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jakie są plusy i minusy przygarnięcia kociaka?
Link do wątku na ten temat: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=79595
Pomysł na pewno jest dobry, jeśli lubisz zwierzęta i potrafisz wykazać się odrobiną cierpliwości, kiedy nabroją. ![]() Myślę, że warto przygarnąć bezdomnego zwierzaka, dać mu szansę na szczęśliwe życie (sama mam 2 takie koty i nigdy nie żałowałam). Na drapanie mebli powinno pomóc kupienie drapaka dla kociaka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
albo obcinanie pazurów
![]() polecam też zajrzeć na forum http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=27018 pozdrawiam i naprawdę zachecam do posiadania mruczadła ![]()
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Ach przygarnięcie kociaka to same plusy! (no może prawie same +
![]() ![]()
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Naszego Frania - malutka kuleczkę zabralismy z środka jezdni (trzypasmówki) w pierwszą rocznice naszego ślubu
![]() Zuza pojawiła sie miesiąc później, bo nasze ręce wyglądały jak u narkomanów a był to środek lata ![]() ![]() Zuzę przywieżliśmy z mini schroniska i zaczeło się ![]() Franek totalny abnegat, łakomczuch (życie odda za cokolwike do jedzenia) śmieciara chodząca, wszytko wyczyści- każdego smecha zje albo wyciagnie na futerku z kątą hihihi, ale z miski juz nie jada normalnie - kładzie się obok niej i pazurkiem nabija mięsko i leniwie do paszczy wciska Zuza damula strzela fochy i generalnie do steryliki nie było się z nią dogadać. Teraz śpi mi na glowie, o 5 rano pobudka bo trzeba podrapać pańciunie po ogonku. Zalety - umarłam z miłości pierwszego dnia Wady - wybieranie kupek z kuwety (n aszczeście mamy krytą wiec co dwa dni można to robić) noo ale mój TZ został oddelegowany do brudniejszej roboty bo ja dbam o ich linie (zaokrągloną coraz bardziej i bardziej , hihii)
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
Powiem to tak posiadanie kota nie ma wad ma dłuuuugą listę zalet tylko niektóre są na jej końcu...
![]()
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
Ale macie sliczne te koty
![]() Moj maz chce tez miec kota, ale ja mam kilka obaw: - mamy dwojke malych dzieci w domu: 2 lata oraz 6 m-cy - mieszkamy na parterze - maz chcialby wziac kota z dzialki tesciow - nie mamy samochodu a zdarza sie nam wyjezdzac do rodzicow na kilka dni, kot musialby jechac z nami bo nie bylabym w stanie pozostawic go samemu sobie na dluzej niz kilkanascie godzin, ale pakowanie sie do autobusu pozamiejskiego z dwojka dzieci, spacerowka, torbami i kotem troche mi sie nie usmiecha... Chyba kot bedzie musial poczekac... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
czytam tak wasze posty o futrzakach i widzę wtedy mojego mruczadła kochanego
![]() zapraszam do oglądnięcia historii zycia mojego ulubieńca: http://www.forum.e-wind.pl/viewtopic...pic.php?t=1602 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Przyczajenie
|
A co z alergia? Chyba nie da sie normalnie funkcjonowac z uczuleniem na kota i Z KOTEM w jednym pokoju?
A, i czy mozna okreslic plec u miesiecznego kociaka? Skad bede wiedziala, ktore z tych dzikusow jest panna? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
ale dlaczego chcesz koniecznie pannę? miałam dwie kotki jak mieszkałam z rodzicami a teraz mam kocurka- kocurek jest bardziej miziasty i przyjacielski poza tym różnic nie ma...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.