nastrojowy album - własnoręcznie - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Papierowy zawrót głowy

Notka

Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-14, 21:22   #61
beliczek
Zakorzenienie

Dot.: nastrojowy album - własnoręcznie

Wspaniały wątek!!! zdjęcia z tegorocznych wakacji postaram się oprawić właśnie w takie ślicznośći!!!
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-14, 21:51   #62
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez doroniaa
dostałam 90% i musiał zostać w szkole
Dlatego porobiłam sobie zdjęcia tego albumu, chociaż tak na pamiątkę
Naprawde trzeba było zostawić?? A u nas wszystkie materiały dodatkowe oddawali, wobec czego większosc wylądowałą w przyszkolnym śmietniku (ale to były zwykłe plakaty,a nie takie dzieła sztuki )
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-14, 21:57   #63
bemolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarenka

Możesz wklejać gotowy tekst napisany na kartce innego koloru -> kartki można podpalić na brzegach żeby wyglądały romantycznie wyrwać, fantazyjnie przyciąć albo.. hmmm.. przejechać torebką herbbaty ekspresowej [zaparzonej] żeby postarzyć
Sarenko buziaki Ty to masz pomysły, ach az sie rozmarzyłam jak bede tak podpalac i postarzac kurcze chyba niedługo zabiore sie do roboty tych napisów

tylko jak teraz kolorystyke dobrac? czy bedzie pasowac czarna kartka, karteczka z wierszem biała a napis czerwony? jesli bym podpaliła i jeszcze potem domalowała czerwone rozmazane kontury tak zeby sie łączyło z podpalanym to chyba dobrze bedzie?
bo z kolorami zawsze u mnie kiepsko
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-14, 22:13   #64
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

A ja bardzo dziękuję Sarenko za uświadomienie mi istnienia scrapbookingu... Bo lubię się bawić w takie rzeczy, a ostatnio nie miałam czasu, teraz sobie nadrobie
Mam w domu stosy gazet, wstążeczki też się znajdą, pastele, farbki, kolorowe kartony, guziki nawet chyba mam, więc materiałów mi może nie zabraknie

Tylko zastanawiam sie na jaki klej to wszystko przylepiać żeby było trwałe i wytrzymało dłuuugo?
Stary 2005-05-15, 21:12   #65
doroniaa
BAN stały

GG do doroniaa

Cytat:
Napisane przez lexie
Naprawde trzeba było zostawić?? A u nas wszystkie materiały dodatkowe oddawali, wobec czego większosc wylądowałą w przyszkolnym śmietniku (ale to były zwykłe plakaty,a nie takie dzieła sztuki )
nam kazali zostawić, ale niech spróbowaliby to wyrzucić
doroniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-15, 21:19   #66
sarenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie
A ja bardzo dziękuję Sarenko za uświadomienie mi istnienia scrapbookingu... Bo lubię się bawić w takie rzeczy, a ostatnio nie miałam czasu, teraz sobie nadrobie
Mam w domu stosy gazet, wstążeczki też się znajdą, pastele, farbki, kolorowe kartony, guziki nawet chyba mam, więc materiałów mi może nie zabraknie

Tylko zastanawiam sie na jaki klej to wszystko przylepiać żeby było trwałe i wytrzymało dłuuugo?
Klej... Hmm... po części zwykły biurowy, część rzeczy można przyszyć.. szczerze mówiąc to o kleju jeszcze nie myslałam
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-15, 21:27   #67
sarenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bemolka
Sarenko buziaki Ty to masz pomysły, ach az sie rozmarzyłam jak bede tak podpalac i postarzac kurcze chyba niedługo zabiore sie do roboty tych napisów

tylko jak teraz kolorystyke dobrac? czy bedzie pasowac czarna kartka, karteczka z wierszem biała a napis czerwony? jesli bym podpaliła i jeszcze potem domalowała czerwone rozmazane kontury tak zeby sie łączyło z podpalanym to chyba dobrze bedzie?
bo z kolorami zawsze u mnie kiepsko
Ja też dużo marzę w tym temacie - ostatnio rano po przebudzeniu zwierzyłam się Ukochanemu, że śnił mi się scrapbooking Uśmiechał się znacząco

Myślę, że OK kolory - co do techniki to znalazłam coś takiego - może gdzieś się przyda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9b.jpg (15,5 KB, 743 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9e.jpg (11,5 KB, 702 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg al5.jpg (23,6 KB, 651 załadowań)
Stary 2005-05-15, 21:28   #68
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez sarenka
Klej... Hmm... po części zwykły biurowy, część rzeczy można przyszyć.. szczerze mówiąc to o kleju jeszcze nie myslałam
Częsć na pewno pójdzie na biurowy zastanawiam się nad przyklejaniem wstązek, materiałów, guzików - próbowałam już kiedyś biurowym i nie bardzo to wychodzi. Wolałabym raczej nie przyszywać, ale jeśli nie będzie innego wyjścia, to...
Stary 2005-05-15, 22:48   #69
Karola0885
Raczkowanie

GG do Karola0885

Polecam klej PRONIKOL kupiony w obuwniczym. Przyklejałam nim kokardke z rafii (nie pamiętam czy tak to się nazywa) do kartki walentynkowej. Nie odbarwił kartki, nie zostawił śladów. Buty sklejone tym klejem też sie dobrze trzymają więc jest OK. Klej niestety śmierdzi ale dla dobra sprawy...
Karola0885 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-16, 07:46   #70
sarenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karola0885
Polecam klej PRONIKOL kupiony w obuwniczym. Przyklejałam nim kokardke z rafii (nie pamiętam czy tak to się nazywa) do kartki walentynkowej. Nie odbarwił kartki, nie zostawił śladów. Buty sklejone tym klejem też sie dobrze trzymają więc jest OK. Klej niestety śmierdzi ale dla dobra sprawy...
Też rozmyślałam o kleju szewskim [akurat niedawno kupiłam, bo ozdabiałam sobie buty ] mój jeszcze nie został przetestowany na papierze - natomiast martwi mnie jeden aspekt - napisane jest na nim, że "działa szkodliwie przed drogi oddechowe" i żeby "nie wdychać par" - buty ozdobiłam w 5 minut a album zajmie parę ładnich dni.. jak nie dłużej - reasumując: czy na Twoim PRONIKOLu nie ma takich ostrzeżeń. Bo mój klej odpada do tak długotrwałej roboty
Stary 2005-05-16, 09:01   #71
makoz
Przyczajenie

Wink Dot.: nastrojowy album - własnoręcznie

Witajcie!
Polecam Wam klej Magic. Jest opisany jako klej dla bibliotek, introligatorni. Bez zapachu.
Jest biały, a powyschnięciu staje się przeźroczysty.
Kleję nim wszystkie skrapki i elementy na kartkach, jest super.
makoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-05-16, 14:52   #72
pattyt
Raczkowanie

GG do pattyt

Pamietajcie zeby do zdjec uzywac kleju ktory jest do tego przeznaczony!! Bo za kilka latek wyjda przepiekne plamy ..... Albo tasmy klejacej dwustronnej znalazlam takie specjalnie do albumow pociete juz na male kwadraciki - zwykle i 3D
http://www.diynetwork.com/diy/cr_scr..._13776,00.html
bardzo dobra stronka!!! warto tu zajrzec przed rozpoczeciem tworzenia wlasniego albumu - dla poczatkujacych

Edytowane przez pattyt
Czas edycji: 2005-05-16 o 15:28
pattyt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-16, 14:56   #73
brzozka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez makoz
Witajcie!
Polecam Wam klej Magic. Jest opisany jako klej dla bibliotek, introligatorni. Bez zapachu.
Jest biały, a powyschnięciu staje się przeźroczysty.
Kleję nim wszystkie skrapki i elementy na kartkach, jest super.

Dokładnie! Klej Magic jest bardzo dobry, tani (ok 3 zł.) i wydajny, również go polecam.
brzozka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-16, 19:36   #74
sarenka
Zakorzenienie

Zatem trzeba kupić Magica Dzięki Dziewczyny za podpowiedź
Stary 2005-05-16, 20:04   #75
brzozka
Rozeznanie

A oto i on "poszukiwany przez studentów architektury" ;]
tak dla ułatwienia w poszukiwaniach, jeśli takowe nastąpią ;]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-05-16, 20:16   #76
83297470
Raczkowanie

witam!!!
po wczorajszych postach o kleju poczyniłam zakup i mam juz klej co sie zwie MAGIC)
z tego co jest napisane na tubce to jest to lej cud klei chyba wszystko nawet potluczona ceramikę...
Stary 2005-05-16, 20:19   #77
bemolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83297470
witam!!!
po wczorajszych postach o kleju poczyniłam zakup i mam juz klej co sie zwie MAGIC)
z tego co jest napisane na tubce to jest to lej cud klei chyba wszystko nawet potluczona ceramikę...
a mozesz powiedziec ile cie ten klej kosztował i w jakim typie sklpeu go kupiłas? takim zwyklym z przyborami szkolnymi czy jakims super specjalnym?
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-16, 21:21   #78
Karola0885
Raczkowanie

GG do Karola0885

Cytat:
Napisane przez sarenka
Też rozmyślałam o kleju szewskim [akurat niedawno kupiłam, bo ozdabiałam sobie buty ] mój jeszcze nie został przetestowany na papierze - natomiast martwi mnie jeden aspekt - napisane jest na nim, że "działa szkodliwie przed drogi oddechowe" i żeby "nie wdychać par" - buty ozdobiłam w 5 minut a album zajmie parę ładnich dni.. jak nie dłużej - reasumując: czy na Twoim PRONIKOLu nie ma takich ostrzeżeń. Bo mój klej odpada do tak długotrwałej roboty
Na kleju nie ma wzmianki o jego szkodliwości jest opisane tylko jego szerokie zastosowanie.
Karola0885 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-16, 21:30   #79
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Właśnie, też chciałam zapytać czy jest dostępny w takich zwykłych papiernikach, supermarketach, czy w jakimś innym miejscu?
dzieki za podpowiedź

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-05-16, 21:40   #80
brzozka
Rozeznanie

W moim małym miasteczku Magica można dostać w niemal w każdym papierniczym, kupowałam go także w intermarche, a kosztował 3 złote z groszami.
Stary 2005-06-04, 11:14   #81
nikitka
Przyczajenie

czesc z wypiekami przeczytalam ten watek !
ja tez zajmuje sie robienie albumow

moje mzoecie obejrzec- kupic na www.fotoalbumy.com

moze was do czegos zainspiruja

a tak apropos to wkljej wam linka do foum gdzie tez dziewczyny same robia albumy
ja napisalam pierwszy instrukaz a pozniej juz inni sie dopisuja

http://www.gimbla.pl/forum/pokoje/vi...=10146&start=0
nikitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-04, 11:17   #82
nikitka
Przyczajenie

i tak sobie pomyslalam ze na tamtym forum tez wkleje link do tego watku na pewno sie dziewczynom przyda !!!

swietny watek i ja sie czegos od was nauczylam!
nikitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-05, 13:51   #83
eXtreme
Przyczajenie

od początku śledziłam wątek i postanowiłam zrobić przyjaciółce album na urodzinKi. Była bardzoooo zadowoLona. Zdjecia z telefonu wgrałam do komputera, zgrałam na płytkę i do fotografa . Jak bede u niej to zrobie pare zdjec i wzamieszczę je tu.

Najbardziej zachwyconą osobą albumem byla moja pani od sztuKi : ). Pozdrawiam!
eXtreme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-07, 14:23   #84
punkt_G
Raczkowanie

Question Dot.: nastrojowy album - własnoręcznie

Kochane Wizazanki postanowilam zrobic album dla mojego chlopaka, ale mam z tym problem instruckje czerpie ze zdjec z jakiejs gazety, ktore wkleila Sarenka.Niestety, instrukcja nie jest dla mnie zbyt czytelna...nie za bardzo wiem, co zrobic z grzbietem albumu.Czy grzbiet mamy po prostu zagiac,aby byl ruchomy?
punkt_G jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-07, 14:27   #85
sieweczka
Rozeznanie

Moja koleżanka właśnie skończyła robić okładkę albumu Jest śliczny Wykonała go z segregatora I jest naprawde miodzio a kolor bordowy zamieściła na nim malutkie różyczki na krewędziach i śłiczną tasiemką Naprawde bardzo mi się podoba Dałam jej pomysł - a ona raz dwa i albumik gotowy Ma jazdy
W lipcu będa fotki - wcześniej niej nie da rady - brak aparatu Pozdrawiam

18.10.2010 - 82.7 kg
23.10.2010 - 81.2
6.11.2010 -

Waga wymarzona : 60-65 kg

Tabela naszych wymiarów z 18.10.2010.
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1287584942
sieweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-12, 22:25   #86
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

A ja sobie planuję po zakończonej sesji zrobić zakupy i zacząć taki albumik dla mojego Misiaka, może go dostanie na święto jakieś, a może w dniu ślubu?
kajasia222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-21, 21:05   #87
monikouette
Przyczajenie

GG do monikouette Wyślij wiadomość przez MSN do monikouette

witam scrapbookowe kolezanki!!! mieszkam we Francji i z ciekawoscia przegladam polskie artykuly i wiesci na temat mojego ulubionego zajecia... ciesze sie, ze dotarlo ono i do Polski,

we Franji bawimy sie w to juz od ponad dwoch lat i bardzo sie to posunelo do przodu. na poczatku ozdabialo sie dzieki wycinaniu roznych form, ale teraz moda sie zmienila i podstawowym zrodlem sa dodatki jakie mozna znalezc na internetowych sklepach we Francji, Kanadzie i Stanach. Oczywiscie nie jest to tanie, stad tez czesto sciaga sie rozne rzeczy bezposrednio z internetu. mozecie obejrzec cala mase stron albumow na www.lemondeduscrap.com/photopost/index.php

jesli znacie j.francuski, bedzie Wam latwiej, jesli nie, wystarczy wejsc na podkreslony po srodku "dernier jour", to sa ostatnio zaladowane strony, stamtad mozecie zobaczyc co sie robi, pseudo kazdej osoby na niebiesko, tuz pod kartka, daje ilosc zaladowanych zdjec, obok pseudo jest "regarder toutes les photos...." dzieki temu mozna obejrzec wszystkie zdjecia tej osoby, kto zna, poczyta sobie komentarze jakie zostawiaja inne osoby na temat konkretnego zdjecia. klik na maly format pozwala na powiekszenie zdjecia moje zdjecia sa pod pseudo monikouette, zeby odnalezc, w gorze po prawej, jest "chercher" tam search by username i juz!
chetnie sluze pomoca i rada na temat scrapbookingu, kto chce bam namiary na inne strony z cala masa kolorowych albumow, z tym co sie robi lub kupuje! a poza tym chetnie odnajde kontakt z Polska, ktora opuscilam ponad 7 lat temu monikouette@wanadoo.fr pozdrawiam
monikouette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-07-23, 09:27   #88
brzozka
Rozeznanie

Witaj Monikouette dzięki wielkie za francuską stronę, bo naprawdę sporo tam pomysłów.. pozdrawiam

kasia
Stary 2005-07-23, 19:43   #89
monikouette
Przyczajenie

GG do monikouette Wyślij wiadomość przez MSN do monikouette

ciesze sie ze moj namiar sie przyda, a tak na marginesie, urodzilas sie tego samego dnia co moj synek!!! pozdrawiam
monika
monikouette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 21:28   #90
gabrysia183
Przyczajenie

GG do gabrysia183

właśnie odkryłam ten wątek... lepiej późno niż wcale... ;p

ale ja tylko chciałam powiedzieć, że widziałam w całości Twój album Doroniaa i dosłownie opadła mi szczęka na dół!!! (byłaś u nas w szkole razem z 2 innymi dziewczynami i polonistką z Twojej szkoły (swoją drogą ona jest wychowawczynią mojego brata w Twojej byłej szkole) przedstawić nam prezentację maturalną... moja wychowawczyni zabrała Ci ten album....:/

Fakt, faktem, że jest on ŚLIIICZNY!!! Z taką precyzją i dokładnością zrobiony, przejrzyście, estetycznie... po prostu suuuuuper

Musiałaś nieźle nasiedzieć się nad nim.

pozdrawiam
gabrysia183 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Papierowy zawrót głowy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości