albumy na zdjecia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Papierowy zawrót głowy

Notka

Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-03-02, 10:08   #1
MadziaOlaCz
Raczkowanie

albumy na zdjecia

ostatnio zajelam sie porzadkowaniem domowego archiwum fotograficznego i wpadlam z tego powodu w lekka panike (taaaki balagan...!).
i stad moje pytanie: jak przechowujecie swoje zdjecia?

wprawdzie w sklepach fotograficznych (i nie tylko) jest cala masa niby ladnych albumow, ale te, ktore mi sie wlasnie podobaja sa w jakis straszliwych cenach...

postanowilam wiec zrobic album sama. czy ktoras z was ma jakies dokonania w tej dziedzinie?
Stary 2005-03-02, 10:08   #2
MadziaOlaCz
Raczkowanie

albumy na zdjecia

ostatnio zajelam sie porzadkowaniem domowego archiwum fotograficznego i wpadlam z tego powodu w lekka panike (taaaki balagan...!).
i stad moje pytanie: jak przechowujecie swoje zdjecia?

wprawdzie w sklepach fotograficznych (i nie tylko) jest cala masa niby ladnych albumow, ale te, ktore mi sie wlasnie podobaja sa w jakis straszliwych cenach...

postanowilam wiec zrobic album sama. czy ktoras z was ma jakies dokonania w tej dziedzinie?
Stary 2005-03-02, 10:12   #3
Gruby_Louie
Raczkowanie

Re: albumy na zdjecia

imbir napisał(a):
> postanowilam wiec zrobic album sama. czy ktoras z was ma jakies dokonania w tej dziedzinie?

U mnie na ambicjach tego typu się skonczylo Jakoś nie mogłam się za to zabrać Ale Tobie życzę powodzenia. A co przechowywania zdjęć to część w albumach, a reszta - wielki potworny nieokiełznany bałagan.
Gruby_Louie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-02, 10:12   #4
Gruby_Louie
Raczkowanie

imbir napisał(a):
> postanowilam wiec zrobic album sama. czy ktoras z was ma jakies dokonania w tej dziedzinie?

U mnie na ambicjach tego typu się skonczylo Jakoś nie mogłam się za to zabrać Ale Tobie życzę powodzenia. A co przechowywania zdjęć to część w albumach, a reszta - wielki potworny nieokiełznany bałagan.
Gruby_Louie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-02, 10:31   #5
natuska17
Zakorzenienie

Ja ostatnio okleiłam sobie sobie małe pudełko po butach w papier granatowy z takimi pomarańczowymi kwiatkami, tam włożyłam wszystkie swoje fotki - od wieku 0 do dnia dzisiejszego Pudełko zajmuje o wiele mniej miejsca od albumów, wszędzie je można ze sobą zabrać, no i pasuje mi do pokoju (urządzonego na niebiesko-pomarańczowo), ładnie prezentuje się na półce Może przeglądanie zdjęć nie jest tak wygodne jak w albumie, ale ja jestem taka, że wszystko muszę mieć poukładane, zdjęcia to obowiązkowo chronologicznie. Także gdy mam je w albumie i nagle mi coś wypadnie, że jedno muszę komuś oddać to to puste miejsce w albumie po fotce mi się nie podoba, i wszystko chcę od nowa układać. Dlatego kartonik to dla mnie o niebo lepsze rozwiązanie niż album

natuska17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-02, 10:31   #6
natuska17
Zakorzenienie

Ja ostatnio okleiłam sobie sobie małe pudełko po butach w papier granatowy z takimi pomarańczowymi kwiatkami, tam włożyłam wszystkie swoje fotki - od wieku 0 do dnia dzisiejszego Pudełko zajmuje o wiele mniej miejsca od albumów, wszędzie je można ze sobą zabrać, no i pasuje mi do pokoju (urządzonego na niebiesko-pomarańczowo), ładnie prezentuje się na półce Może przeglądanie zdjęć nie jest tak wygodne jak w albumie, ale ja jestem taka, że wszystko muszę mieć poukładane, zdjęcia to obowiązkowo chronologicznie. Także gdy mam je w albumie i nagle mi coś wypadnie, że jedno muszę komuś oddać to to puste miejsce w albumie po fotce mi się nie podoba, i wszystko chcę od nowa układać. Dlatego kartonik to dla mnie o niebo lepsze rozwiązanie niż album

natuska17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-02, 10:40   #7
izabela82
Raczkowanie

ja mam.zreszta wiekszosc moich znajomych juz takie dostala.kupujesz byle jaki album ,ewentualnie segregator i wkladasz tam jakies ozdobne kartki. na zewnatrz obklejasz jakims fajnym materialem,ja zazwyczaj dopasowywalam do wystroju mieszkania i np przyklejasz jakiegos misia.nie mam niestety zdjec swoich ale to jest link do strony ktora mnie zainspirowala i od ktorej wszystko zaczelam.tylko nie wiem czemu tam wszystko takie drogie www.fotoalbumy.com

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-03-02, 10:40   #8
izabela82
Raczkowanie

ja mam.zreszta wiekszosc moich znajomych juz takie dostala.kupujesz byle jaki album ,ewentualnie segregator i wkladasz tam jakies ozdobne kartki. na zewnatrz obklejasz jakims fajnym materialem,ja zazwyczaj dopasowywalam do wystroju mieszkania i np przyklejasz jakiegos misia.nie mam niestety zdjec swoich ale to jest link do strony ktora mnie zainspirowala i od ktorej wszystko zaczelam.tylko nie wiem czemu tam wszystko takie drogie www.fotoalbumy.com
Stary 2005-03-02, 10:41   #9
paula78
Zakorzenienie

mam ten sam problem wczesniej gdy nie mielismy cyfrówki wkładaałm zdjecia do albumu (zdjecia córki)potem kupilismy cyfrówke i problem sie rozwiązał bo mam wszytsko w kompie ma to swoje plusy i minusy.
teraz próbuje zmobilizowac sie i wysłac je do laba a następnie poukładac w albumie tylko przez kilka lat uzbierało sie tego sporo policzyłam ze wydam na wywołanie ich wszytskich majątek

jednak album to album ,nie pogniecione zdjecia i mozna wygodnie usiasc na kanapie i oglądac
powodzenia
pzdr
paula

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-02, 10:41   #10
paula78
Zakorzenienie

mam ten sam problem wczesniej gdy nie mielismy cyfrówki wkładaałm zdjecia do albumu (zdjecia córki)potem kupilismy cyfrówke i problem sie rozwiązał bo mam wszytsko w kompie ma to swoje plusy i minusy.
teraz próbuje zmobilizowac sie i wysłac je do laba a następnie poukładac w albumie tylko przez kilka lat uzbierało sie tego sporo policzyłam ze wydam na wywołanie ich wszytskich majątek

jednak album to album ,nie pogniecione zdjecia i mozna wygodnie usiasc na kanapie i oglądac
powodzenia
pzdr
paula

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-02, 10:52   #11
margolci@
Zadomowienie

Ja mam takie coś:

Ściągnełam z tego forum, ale nie chce mi się szukać wątku; prościej załączyć zdjęcie
Stary 2005-03-02, 10:52   #12
margolci@
Zadomowienie

Ja mam takie coś:

Ściągnełam z tego forum, ale nie chce mi się szukać wątku; prościej załączyć zdjęcie
Stary 2005-03-29, 15:55   #13
PinkyPink
Raczkowanie

Wyciągam ten temat gdyż mam pomysł na album.
Wlasnie zamawiam na allegro taki zwykly albumik i okleje go takim misiem pluszowym lub jakąs tkaniną, jeszcze zobacze co mi się spodoba.
drugi pomysł:" na all. sa takie folijki i tam sa miejsca na fotki w roznych formatach, mozna dowolnie komponować kupuje sie chyba po 10szt. a na kazdej miesci sie kilka fotek, to wszystko pakujemy do segregatora A4, moze byc jakis stary, albo zwykly taki za 5 zl i oklejamy go również tkaniną, ladnym papierem i co tylko wam przyjdzie do głowy!

Aaaa podczas pisania wpadl mi do głowy pomysł zeby na tej mojej tkaninie ktora okleje albumik wyszyc cekinkami moje imie z takiego sznureczka cekinkow....
a propos , jak sie takie cus robi ? pozdrawiam!!!
PinkyPink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-03-29, 15:55   #14
PinkyPink
Raczkowanie

Wyciągam ten temat gdyż mam pomysł na album.
Wlasnie zamawiam na allegro taki zwykly albumik i okleje go takim misiem pluszowym lub jakąs tkaniną, jeszcze zobacze co mi się spodoba.
drugi pomysł:" na all. sa takie folijki i tam sa miejsca na fotki w roznych formatach, mozna dowolnie komponować kupuje sie chyba po 10szt. a na kazdej miesci sie kilka fotek, to wszystko pakujemy do segregatora A4, moze byc jakis stary, albo zwykly taki za 5 zl i oklejamy go również tkaniną, ladnym papierem i co tylko wam przyjdzie do głowy!

Aaaa podczas pisania wpadl mi do głowy pomysł zeby na tej mojej tkaninie ktora okleje albumik wyszyc cekinkami moje imie z takiego sznureczka cekinkow....
a propos , jak sie takie cus robi ? pozdrawiam!!!
PinkyPink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-14, 09:17   #15
LiCzBa_Pi
Raczkowanie

Dot.: albumy na zdjecia

Polecam scrapbooking zajrzyj sobie jak to wygląda np. do Eight:
http://asiaeight.blox.pl/html
Ja właśnie będę robić wakacyjny taki albumik
pozdrawiam!
LiCzBa_Pi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 19:00   #16
inusia92
Przyczajenie

Hmmm, a kupujecie takie zwykłe albumy czy same jakoś robicie????
bo z tym mógłby być mały problem..
inusia92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-06, 16:00   #17
nutriaa17
Raczkowanie

Czy któraś z Was mogłaby wkleić jakieś fotki albumu dla chłopaka? Za dwa miesiące czeka mnie druga rocznica i planuję własnie własnoręcznie wykonać album. Nie mam jednak pomysłu, szczególnie jeśli chodzi o okładkę. Z góry dziękuję
nutriaa17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Papierowy zawrót głowy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości