![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
Wystaw garść negatywów... :/
![]() |
#392 |
Raczkowanie
|
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
komentarz ma przedstawiać opinię o towarze i sprzedającym, czyż nie? jeśli towar jest niezgodny z opisanym w aukcji a sprzedwaca nie chce go bezpłatnie wymienić... co mu pozytywa dać za to że sprzedaje takie coś? to już wiem dlaczego tak mało negatywów mają ;>
![]() |
#394 |
Zadomowienie
|
swieta racja!
![]() nie po to czlowiek placi za dobry towar i za przesylke paczki, ktora pozniej z utesknieniem wyczekuje...azeby potem jakies "smieci" dostac... negatywy im! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Zadomowienie
|
Wysłalam im meila z zamiarem wyjaśnienia tego..
Napisałam też, że jest mi przykro i że straciłam klientkę, która czekała nakolczyki właśnie z wybranym kamieniem, który okazał się klapą. Dopisałam też, że na pozytywny komentarz ni emają co liczyć, ale póki co nie wystawię negatywu. Poczekam aż to się wyjaśni. To 1 co usłyszałam kiedy pani zadzwoniła to to, że poczuła się zaatakowana przeze mnie i że źle to odebrała. I że wysyła 100 paczek dziennie i że ponieważ nie napisałam w tytule przelewu, że proszę o sparowanie, a w meilu potwierdzającym te aukcje, to skąd ona miała wiedzieć... A przepraszam było na samym końcu rozmowy. [taka sama wiadomość na plotkowym, ale myślę że i tu wartą ją dać] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Zadomowienie
|
ehhh...rece opadaja.
Jak sobie nie radza ze 100 paczkami dziennie to niech sobie dadza lepiej swiety spokoj. Sam fakt posiadania wielu klientow w zaden sposob nie powinien zawazyc na jakosci uslug...a juz na pewno na ich pogorszeniu. To jesli chca dalej sie rozwijac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
Kliknęłam na parę aukcji.
Widzę, że u borysa wszystko jest niepowtarzalne ![]() To niby skąd Ty miałabyś wiedzieć o tym, czego oni wiedzieć nie raczą się fatygować w takim razie. ![]() ![]() I jakby nie mieli pojęcia, po co ludziom to, co sprzedają; tyle czasu już są na allegro. A za (gdy) badziew i tak byłyby negatywy; handlują od dawna, więc niech nie rżną głupa.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, negatywy byłyby tak zgrabne, by wiele pola do popisu odpowiedzią na komenta im nie zostawić.
![]() ![]() Tak w ogóle to ciekawi mnie jedno, czy poczta może odrzucić reklamację? Tzn, płacisz za priorytet, ubezpieczenia, te sprawy, ze strony nadawcy wszystko gra - mogą powiedzieć ''spadaj''? Bo coś mi się sądzi, że chyba nie bardzo. ?
![]() |
![]() |
#399 |
Przyczajenie
|
Witam Cię ponownie Tym razem na forum a nie przez telefon.
Dlaczego nie napisałaś na forum całej prawdy o rozmowie telefonicznej z borys78 i zaproponowanych Ci rozsądnych rozwiązań? Piszecie wszyscy jak to dostajecie np. jeden kamień uszkodzony z 10 dobrych albo szpilka wygięta albo brak jednego koralika. A czemu nie piszecie że dostajecie gratisy które te braki lub straty rekompensują??? No więc borys78 dokłada do każdej paczki gratisy aby właśnie ewentualne braki zrekompensować.!!! Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Proszę Pamiętać że nie jesteśmy idealnymi maszynami do pakowania ani nie pracujemy 7 dni w tygodniu przez 24 godziny na dobę.(telefony od klientów o 23,30 w sobote wieczorem, że chcieliby potwierdzić zakup 3 aukcji.)Przy takiej masie produktów nie ma możliwości że tych pomyłek nie będzie, ale zawsze wszystko da się załatwić i wyjaśnić. Na tysiąc koralików zdarzy się kilka z ukrytą wadą której nie zauważymy przy pakowaniu. Ale nie jest to celowe działanie i zawsze można złożyć reklamacje i zwrócić towar w ciągu 7 dni. Pozdrawiamy bardzo serdecznie wszystkich tu obecnych ( naszczęście są tu zadowoleni z naszej obsługi i nawet części klienci) Zespół Kalait (borys78) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Wprawdzie powyższa sytuacja nie dotyczyła mnie bezpośrednio, ale na Allegro też czasami kupuję. Drogi zespole Kalait, niestety bardzo często się zdarza, że kupujemy coś w konkretnym celu. Np. 2 sztuki kamieni na konkretny projekt kolczyków, na który jest już klientka (zamówienie). Zamawiamy, czekamy, przychodzi paczka. I proszę sobie wyobrazić rozczarowanie, a póżniej złość, że właśnie te 2 kamyki, na których bardzo zależało, nie mają do końca dziurki przewierconej albo są bardzo różne i tych kolczyków nie da się zrobić. Reklamacja albo ponowne zamówienie, to czas co najmniej tydzień, a klientka czeka.
Stąd mogą być takie rozgoryczone komentarze. Tak jak dziewczyny wspomniały, sto wysyłanych paczke dziennie nie może być usprawiedliwieniem, gdyż sprzedawca powinnien dbać o to, żeby towar był dobrej jakości, jeśli za taki jest podawany. Znamy parę sklepów z półfabrykatami, które mimo mnogości zamówień zawsze na prośbę klienta sparują kamienie, dobiorą odcienie. Bo im zależy. Co do gratisów: bardzo lubimy gratisy, jest to bardzo miły gest. Ale z gratisów wspomnianego zamówienia się nie zrobi. Więc gratisy nie mogą rekompensować ewentualnych braków w zamówieniu. Jeśli w tym celu są dorzucane, to troche jest to nie fair. Od nas klientki wymagają, nieraz bardzo dużo. My też wymagamy ![]()
![]() |
#401 |
Zadomowienie
|
Zatem przepraszam i dodaję
Dostałam w gratisie 3 kulki "turkusu" - każda w innej wielkości i do tego 5 także nierównych "turkusowych" kostek. Dziękuję bardzo za gratis, z którego i tak nic nie zrobię i który do zamówienia nie został dobrany. Rozumiem, że gratisy to tylko i wyłącznie dobra wola sprzedawcy, ale jeśli chcą Państwo b klienci byli z nich zadowoleni proszę dawać rzeczy wystawiane na aukcjach, albo takie zktórzych da się coś zrobić, a nie za przeproszeniem rzeczy do kosza albo nueidane wystawki. Zaproponowała Pani wysłanie tych rzeczy i ich wymianę, ale moim zdaniem to logiczne i wizażanki o tym wiedzą. Natomiast rozumiem, że powinnam powiedzieć tylko o tym, że pani szybko zareagowała na mojego meila, za gratis, za to rozwiązanie i za "przepraszam" na końcu rozmowy, tak? Proszę wybaczyć mi moją wypowiedź, ale poza pozytywnymi rzeczami są też negatywne. I o tym zapominać nie możemy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Zadomowienie
|
aisah- sprostuję; dostałam możliwość odesłania tylko wadliwych koralików na koszt Ich, lub na swój ale z dostaniem gratisów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gartisy rekompensujące straty zdarzyły mi się w przypadku reklamacji, ale wtedy sprzedający dosyłał reklamowany towar na swój koszt i dodawał masę gratisów. Gratis nie jest "ZAMIAST" tylko "EXTRA". Przy takim podejściu nie oczekiwałabym gratisów tylko kompletnego o dobrej jakości towaru. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Przyczajenie
|
Witam w celu sprostowania
![]() 1. - Gratisy dodajemy jak już wspomniałam w ramach rekompensaty przy ewentualnych pomyłkach ----- nie jako zamiast( jak już same Pani ustaliły) tylko jako poprawienie humoru. 1.A - Kiedy zamówienie jest 100% zadawalające ten gratis odbierany jest jako Bonus. 2. - Przeważnie gratisy są dobierane do zamówienia. 3. - Bardzo dużo klientów poprostu dzwoni do nas i mówi że chciałoby dobór kamieni i dobieramy, dużo pisze w tytułach przelewów i też dobieramy, e-mail jest dużo ale niestety nie zawsze możemy spełnić prośby z nich bo jest to duże utrudnienie a poza tym nie zawsze dochodzą do nas na skrzynkę. 4. - Reklamacja jeśli jest uzasadniona jest na nasz koszt. 5. - Ewentualne braki dokładane są albo do następnego zamówienia albo dosyłane natychmiast. 6. - Każdego klienta staramy się traktować indywidualnie. Podkreślam "Staramy" bo nie zawsze się to udaje. Jak widać po Dyskusji tu obecnych. Na koniec chciałabym powiedzieć, że Czasami takie komentarze lub opinie podcinają skrzydła pracującym dla Was ludziom, którzy naprawdę starają się aby wszyscy byli zadowoleni. Jednak w życiu nie można wszystkim dogodzić. Pozdrawiamy serdecznie Zespół Kalait |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pkt. 4 - nie wiem, jak jest teraz, ja już dawno nie zamawiałam u Państwa. Wiem, że wtedy, kiedy kupowałam, nie prezentowało się to (sprawa reklamacji) ciekawie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Zadomowienie
|
jak to mowia "nas klient nas pannnnnn"
![]() a tak na powaznie...to ok, wszystko mozna zrozumiec, duzo klientow, masa produktow do pakowania....doba ma tylko 24h. Ale i tak nie zmienia to faktu, ze duza ilosc klientow oraz zamowien (z czego Panstwo powinni byc zadowoleni) nie powinna zawazac na jakosci uslug. Z drugiej strony, rzecz oczywista - o gustach sie nie dyskutuje...jednym spodobaja sie gratisy, innym nie....jednym kamienie wydadza sie jednakowe, innym - ze roznia sie o milimetr. No coz...tak juz jest. Jednego czego nie rozumiem, to dlaczego e-mail jest dla Panstwa duzym utrudnieniem? Skoro prowadza Panstwo dzialalnosc przez Internet i wszystko przez ten Internet sie zamawia, to stwierdzenie "a poza tym nie zawsze dochodzą do nas na skrzynkę" wydaje mi sie troche dziwne ![]() EDIT: Tym bardziej, ze w opisie przedmiotow z Panstwa aukcji wyraznie zaznaczone jest: "W razie jakichkolwiek pytan prosze pisac"....i jest podany adres e-mail... No coz...pozostaje zyczyc tylu zadowolonych klientow ile wyslanych paczek ![]() Edytowane przez farfallina Czas edycji: 2007-06-08 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jednak dla mnie ważniejszy jest punkt 3. Moim zdaniem, każde zamówione koraliki powinny być dobierane w pary! Bez proszenia o to. Przecież to jasne, że jeśli ktoś zamawia dwa koraliki, to nie po to, by się różniły, bo przecież z nich nic się nie da zrobić. Niestety dużo mam takich niedobranych koralików, które zabierają mi miejsce i zabrały mi pieniądze, bo z nimi nic się nie da sensownego zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Raczkowanie
|
Kalait.
A moze warto pomyslec o zatrudnieniu kogos do pomocy, bo po pobieznej nawet obserwacji rynku, to golym okiem widac, ze konkurencja rosnie, a przez takie niedociagniecia mozecie stracic klientow. Jestem zdania, ze jak sie cos robi, to dokladnie. My tez mozemy tracic klientki, bo nie spodoba im sie, ze kamienie w kolczykach nie sa dobrane. Ja osobiscie wole dobrze zrealizowane zamowienie, niz gratis na poprawe humoru. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powinniście już od dawna wiedzieć, bez względu na wielkośc czy ilość realizowanych zamówień, że gdy sięgacie ręką do pudełka z koralami, to po (2 /najczęściej/) pasujące do siebie sztuki. A skoro pojawiają się głosy, że tak się nie zawsze zdarza, to jest co skorygować. (Biżuteryjki miewają na stanie setki półproduktów, ale zawsze gdy coś im się spodoba, myślą o owym drobiazgu w kategoriach x 2, bo kolczyków, sądzę, robią najwięcej. ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Wtajemniczenie
|
Ja tak z innej beczki...
Zrobiłam zakupy u StonesCollection z Allegro... i mam mieszane toche odczucia przesyłka szybka, miły kontakt ale... zamawiałam lawe weilką - bardzo, jak na lawę, ładna koral wieeeeeelki - chyba najpiękniejszy z całego zamówienia - nie jest jednolicie czerwony tylko taki.. taki mniam ![]() ale potem już troche gorzej... larvikit - hmmm.. szarobury kamyk, na fotkach wyglądał na opalizujący, w realu jeden kamyczek z jednej strony troszeczke... coś podpisanego jako "agat zielony" okazało się być kwarcem z chlorytem - ku mej nieopisanej radości bo uwielbiam wszelkie inkluzjowe odmiany kwarcu. co nie zmienia faktu, ze kamień podpisany jest źle. kynait... i tu porażka totalna... miałam dostać niesiebi iryzujący ładnie kamym.. drogi jak cholera. dostałam coś. nieładnie oszlifowane, niewybarwione, niektóry z krzywymi dziurkami... zamawiałam go najwięcej z całego zamówienia.. i jest paskudy. no trudno. po ponownym przestudiowaniu fotek nie obwiniam sprzedawcy, tylko swój optymizm... chalcedon - hmm.. spodziewałam sie czegoś innego, ale trudno i kamień księżycowy.. zapłaciłam 9 zł za 2 koraliki... i okazało się, że nie jest to iryzujący na błękitno moonstone, tylko kremowa padskudna, nieiryzująca odmiana. załamka. nie winie psrzedawcy - kamienie mogą się różnic nieco od tych na fotach.. różnią się w przyjmowalnej granicy tego "nieco" z tym że w strone skrajnie inną od tej, którą ym chciała. trudno. w każdym razie pani jest bardzo miła i solidna. aha, jeszcze jedno. przez pomyłke przelałam im 6 zł więcej - nie doczytałam, że od 70 zł mam darmową przesyłkę. Pani o tym napisała i zaproponowała, że dołoży coś pasującego do zamówienia żeby to wyrównać. dołożyła 2 te wielkie kule pieknego korala, warte więcej niż 6 zł [10 bodajże].. bardzo miłe to było, że nie poszła na łatwizne, tylko akurat do dodała ![]()
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Widział ktoś może na allegro u jednego sprzedawcy dużo baz na kolczyki, takich typu filigran, podobnych jak w qnszt? Bo tak przeglądam, na razie trafiłam tylko na pare sztuk.
![]() |
#416 |
Zadomowienie
|
zrobiłam zakupy u borys78
wiecie, ze sznurek jubilerski sprzedaje już pocięty na 3 metrowe kawałki? kupiłam 3 opakowania i liczyłam na zakup w 1 kawałku! reszta towaru bez zastrzeżeń!
![]() |
#417 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
zrobiłam zakupy u borys78 wiecie, ze sznurek jubilerski sprzedaje już pocięty na 3 metrowe kawałki? kupiłam 3 opakowania i liczyłam na zakup w 1 kawałku! reszta towaru bez zastrzeżeń! Czy napisałaś, że chcesz w jednym kawałku? Aukcja generalnie dotyczyła jednego, danego odcinka. Czytam ten wątek i chciałam się zapytać: Jeżeli sprzedawca kupuje 1 kg danego kamienia, drugi kg innego itd czy będzie siedział z igłą i sprawdzał całe dajmy na to 15 kg? Jeżeli ja idę do sklepu, w którym są koraliki na wagę, przez omyłkę wsypię sobie koraliki bez dziurek, czy powinnam wrócić i zareklamować 5 koralików. A może powinnam iść tam z iglą i sprawdzać. Uważam, że za bardzo wsiadacie na wszystkich sprzedawców. To też tylko ludzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, oczekuję, że sprawdzi, zwłaszcza kamienie. kamienie są drogie i w przyzwoitości sprzedającego lezy sprawdzenie ich przed włozeniem do koparty - np, kompletując poszczegóne zamówienie. jeśli nie sprawdzi - no sorry, w tej chwili wybór sklepów jest taki, że bez łaski.. co do szklanych korali... nie wyobrażam sobie własnoręcznego kupienia wadliwych - co można wtedy reklamować? włąsną wadę zwroku? przy wilki zamówieniu od CJ jak 3 koraliki są nie teges to nic sie nie dzieje. ale jak mam z mniejszego zamówenia wyrzucić 10 korali, to tak, będę się pluła. taka ich praca, nasz klient nasz pan i koniec. edit: co do pociętego na kawałki sznurka to paranoja czyta. gybym dostałam swoje zamówione 10m linki pocięta na metrowe kawałki, to zaczełabym szczerze wątpić we władze psychiczne sprzedającego.. na co to komu kurde? :|
Uważaj czego sobie życzysz, bo przy odrobinie pecha może się spełnić... Moja biżu FORZA FERRARI! Edytowane przez Darkling Czas edycji: 2007-06-19 o 09:45 Powód: ps |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Zadomowienie
|
zgadzam się z Dark. sprzedawca nie musi siedzieć z igłą i spradzać 15 kg kamieni, ale jeśli przygotowuje zamówienie do wysłania to powienien to zrobić (i już jest może z 10 kamyków do sprawdzenia a nie kilogramy), sprawdzić, czy towar który sprzedaje nie jest wadliwy, a brak dziurki w kamyku jest niewątpliwie jego wadą, bo nie daje się do użytku (nawleczenia na drut, linkę czy cokolwiek innego). to się tyczy nie tylko allegrowiczów, ale również wszystkich właścicieli sklepów internetowych.
ok, może i licytacja dotyczyła 3m kawałka sznurka, ale dla mnie niepojęte jest to, że sprzedawca w ogóle pokroił sznurek i może jeszcze popakował w woreczki takie fragmenty. ogranicza to zamawiającego - jeśli potrzebuje 4m to co, ma sobie kawałki związać supełkiem? marchewko, chyba nie masz zbytniego doświadczenia jeśli chodzi o robienie biżuterii, inaczej miałabyś inne zdanie na ten temat |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
WSZĘDZIE sprzedają w jednym kawałku. Jeśli ktoś odbiega od standardowych metod powinien przynajmniej o tym powiadomić!
Edytowane przez naila Czas edycji: 2007-06-19 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.