Odzież = Allegro - Strona 227 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-29, 23:10   #6781
elisek
Zadomowienie

GG do elisek
Dot.: Odzież = Allegro

Cytat:
Napisane przez Nikula5 Pokaż wiadomość
a co myslicie o tej sukience? bardzo mi się podoba i tak się zastanawiam...trochę się boję kupowac bez przymiarki ale jest świetna i wiem , że w sklepie u siebie w mieście na pewno takiej nie znajdę ... dylemat

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=145994979
Mi się podoba. Nawet bardzo. Fajny kolor, długość - wszystko jak lubię. Niby prosta, ale te falbanki z przodu...super. Tylko ta modelka na zdjęciu troszkę za chuda albo za drobna do tej kiecuni, ale to już insza inszość
elisek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-30, 07:32   #6782
_totally_
Zakorzenienie

Czapka jest śliczna.

Sukienka też. Modelka faktycznie chudziutka...
_totally_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-30, 08:47   #6783
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lillu Pokaż wiadomość
JOANNA16
>Angel<
no widać każdy ma inny guscik mi sie ta bluzeczka podoba.

Nikula5 sukienka bardzo ładna
Stary 2006-11-30, 10:30   #6784
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

Cytat:
Napisane przez Sovilo Pokaż wiadomość
po przekroczeniu 1000zł i w przypadku działalności gospodarczej. Własnie czytam na tej stronie: http://www.ehandel.pit.pl/pages/i/1167.php punkt 7, to wypisz wymaluj ja Więc chyba nie mam się czym martwić... choc zapytałam na Allegro Cafe i oczywiście różne rady

Ps. i jeszcze tu http://www.ehandel.pit.pl/pages/i/930.php
tez sprzedaje na allegro rzeczy uzywane, swoje przekroczylam kwote 2'789,90zł będąca kwotą wolną od podatku, ktora pozostanie nieopodatkowana. Od nadwyżki trzeba będzie zapłacić podatek dochodowy ja ta kwote przekroczylam o ok. 1000zl ( ale nie umiem rozliczyc przychodow i kosztow- bo przeciez musialam te rzeczy zakupic i wydac na nie pieniedze, wtedy dochod bylby o ten przekroczony 1000 mniejszy) zalozylam ten watek, ktory jedna z wizazanek tu wkleila bo naczytalam sie roznych artykulow.pytan-odpowiedzi i zrobil mi sie metlik w glowie watek niestety nie cieszyl sie powodzeniem, dlatego tez wybralam sie do urzedu skarbowego mile sie zlozylo ze mojej kumpeli znajomy to inspektor opowiedzialam mu cala sytuacje, czyli ze sprzedaje rzeczy z lumpa wiec rzeczy uzywane, nie mam dowodu na to ze uzywalam je 6 miesiecy, bo niestety w lumpach nie daja paragonow ( w swietle prawa rzecz nowa nigdy nie uzywana, a np lezaca w szafie 6 miesiecy jest rzecza uzywana) nie osiagnalam nigdy 1000zl z jednej aukcji, i nigdy tez na miesiac tysiaca nie zarobilam, maksymalnie 950 ale nawe 999 nie podlega opodatkowaniu jezeli przekroczy sie 1000zl na jednej aukcji wtedy trzeba odprowadzic podatek i zlozyc pit pcc-1
oprocz tego staralam sie o przydzielenie nipu, niestety babka w okienku odmowila mi bo nie mam pracodawcy, czyli nie mam nipu nie moge zlozyc pitu nie mam sposobu jak rozliczyc sie z nadwyzki

ale na stronie http://ehandel.pit.pl/ pisze raz :
Czy to prawda, że jeżeli zarobię na aukcjach do 3’000 zł rocznie, to nie zapłacę podatku dochodowego?
Jeżeli sprzedający nie uzyskał żadnego innego dochodu opodatkowanego na zasadach ogólnych (z pracy, najmu, zlecenia itp.), wówczas kwota 2'789,90zł będąca kwotą wolną od podatku, pozostanie nieopodatkowana. Od nadwyżki trzeba będzie zapłacić podatek dochodowy.

a za chwile czytam :
Sprzedaję okazyjnie swoje używane rzeczy osobiste (używane powyżej 6 miesięcy), żadna transakcja nie przekracza 1000 zł. Czy istnieje jakaś suma transakcji albo dochodu, w skali rocznej czy miesięcznej, po której osiągnięciu i przekroczeniu musiałbym zapłacić jakikolwiek podatek dochodowy? Jeśli tak, ile ona wynosi?
Nie, nie ma takiej kwoty. Jeżeli zasady zwolnień z podatku są zachowane (okres, cena), kwota łączna transakcji w jakimś okresie nie ma znaczenia.

wiec tu jest cos nakrecone

ale facet z urzedfu skarbowego, powiedzial mi ze mam sie nie bac, bo wazne jest to by jedna aukcja miala kwote 1000 i wiecej poza tym mam nie sprzedawac np 5 takich samych rzeczy, bo to tez zaczyna byc podejzane oprocz tego co jakis czas robic przerwe w wystawianiu przedmitow

niestety nie mam tego na pismie, dlatego nadal sie boje, ze moga sie do mnie przyczepic.. poniewaz allegro daje wszystkie dane do urzedu skarbowego na koniec roku,(mimo ze mowi ze tak nie jest) niestety samo allegro nie wystawia pitu i wogole nie odpowiada na pytania zwiaze z urzedem skarbowym, odsyla jedynie do tej strony ktora pokazalam

a jeszcze mi sie przypomnialo, ze to nie ty musisz udowodnic ze dana rzecz uzywalas 6 miesiecy, tylko urzad skarbowy nie wiem na czym to dokladnie polega
Stary 2006-11-30, 11:50   #6785
ałła
Rozeznanie

Bodajze wczoraj czytalam jakis artykul w necie ze urzad skarbowy nie jest w stanie sprawdzic wszystkich aukcji. Dlatego kontrolowani sa tylko Ci sprzedający ktorzy wystawiaja regularnie bardzo duza ilosc przedmiotow i na duza sume. Wierzyc mi sie nie chce ze przyczepia sie do osob ktore od czasu do czasu sprzedadza uzywane ubrania czy przedmioty.
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-30, 11:59   #6786
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Bodajze wczoraj czytalam jakis artykul w necie ze urzad skarbowy nie jest w stanie sprawdzic wszystkich aukcji. Dlatego kontrolowani sa tylko Ci sprzedający ktorzy wystawiaja regularnie bardzo duza ilosc przedmiotow i na duza sume. Wierzyc mi sie nie chce ze przyczepia sie do osob ktore od czasu do czasu sprzedadza uzywane ubrania czy przedmioty.
dokladnie mi tez nie chce sie w to wierzyc chociaz w Polsce to nigdy nic nie wiadomo jeśli chodzi o kasę
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-30, 12:08   #6787
ałła
Rozeznanie

A jesli nawet Paulina przekroczyla te dozwolone 3 tys to coz to jest w porownaniu z tymi ktorzy przekroczyli o kilkadziesiat czy kilkaset tysiecy. Niech sie lepiej tymi zajma!
Ale tak jak mowi iwona200, w naszym kraju to wszystko mozliwe i sie predzej do tych maluczkich przyczepia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-30, 12:27   #6788
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

jakbym umiala rozliczyc koszty i przychody to nie mialabym nadwyzki 1000 zl i wyszlabym na zero, bo zmiescilabym sie w tej kwocie wolnej od podatku ale niestety nie mam dowodow :P

poza tym urzad skarbowy bedzie chcial wyciag z konta, a tam to jeszcze wiecej niz ten 1000 jest, bo sprzedawalam rzeczy znajomym :P to wogole juz sie pograze:P nie zloze pitu, nie dosc ze dolicza mi odsetki to dorzuca kare

ale ten inspektor z urzedu skarbowego mnie uspokoil i narazie sie tym nie martwie bo na 1 stronie e-hadlu pisze tez ze jak sie sprzedaje rzeczy uzywane i nie ma kwoty 1000 to nie placisz podatku, czyli tez nie ma co sie bac ale jak iwona napisalas, nie wiadomo co w tej glupiej polsce wymysla i sie przyczepia
Stary 2006-11-30, 14:20   #6789
Winia
Rozeznanie

Daphne, świetna czapeczka, są jeszcze takie? Czy to z aukcji?
Winia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-30, 14:35   #6790
_totally_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość

Nasz Urząd Skarbowy jest wszechmogący
Stary 2006-11-30, 14:58   #6791
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Cytat:
Napisane przez Winia Pokaż wiadomość
Daphne, świetna czapeczka, są jeszcze takie? Czy to z aukcji?
ta była tylko jedna ale są podobne ale w kolorze khaki tylko musiałabyś poszukać.

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-30, 15:00   #6792
Winia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez daphne81 Pokaż wiadomość
ta była tylko jedna ale są podobne ale w kolorze khaki tylko musiałabyś poszukać.
Aha I też aukcja?
Winia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-30, 15:14   #6793
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Cytat:
Napisane przez Winia Pokaż wiadomość
Aha I też aukcja?
ja kupiłam w opcji kup teraz
tu teżsą kup teraz ale drższe http://www.allegro.pl/show_item.php?item=144630348

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-30, 16:34   #6794
Camarilla
Zakorzenienie

http://www.allegro.pl/item144365517_...a_okazja_.html
Co sadzicie ?

Camarilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-30, 17:03   #6795
_totally_
Zakorzenienie

Nie podoba mi się.Taka...nijaka.
Stary 2006-11-30, 17:18   #6796
elisek
Zadomowienie

GG do elisek

Cytat:
Napisane przez Camarilla Pokaż wiadomość
A mi się podoba - jak na kurtkę, bo raczej nie chodzę Tysiąc razy fajniejsza od tych wszystkich modeli Abercrombie z allegro. Ładny kolor i fajnie naszyte kieszenie z przodu. I bez ściągacza na dole. I trochę dłuższa, ale nie za długa. I futerko się dobrze komponuje, bo w dobranym odcieniu.
elisek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-30, 17:50   #6797
spray
KWC

Cytat:
całkiem ładna
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-30, 18:42   #6798
Camarilla
Zakorzenienie

Nie chce ze sciagaczem bo jakos wydaje mi sie, ze to nie dla mnie. Poza tym nie jest krotka wiec nie zmarzne..
Ale poki co zostaly tylko L w tym kolorze.. M jest tlyko czarna, a czarnej nie chce wiec troche poczekam bo widze, ze czasami wystawiaja znow te same kurtki.

Stary 2006-11-30, 19:13   #6799
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce ze sciagaczem bo jakos wydaje mi sie, ze to nie dla mnie. Poza tym nie jest krotka wiec nie zmarzne..
Ale poki co zostaly tylko L w tym kolorze.. M jest tlyko czarna, a czarnej nie chce wiec troche poczekam bo widze, ze czasami wystawiaja znow te same kurtki.
jak kupisz to daj znac bo tez sie interesuje tymi kurteczkami
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-30, 19:19   #6800
Camarilla
Zakorzenienie

Dobre na pewno dam znac tylko chyba napisze do sprzedawcy czy beda jeszcze kurteczki brazowe w rozmiarze M. Bo czarne i bezowe mnie nie interesuja.
Choc bezowa jest fajna tylko ze nie podoba mi sie przy niej biale futerko.. Widzialas ?

Stary 2006-11-30, 21:55   #6801
Nikula5
Zadomowienie

GG do Nikula5

Cytat:
Napisane przez _totally_ Pokaż wiadomość
Czapka jest śliczna.

Sukienka też. Modelka faktycznie chudziutka...
u mnie nie będzie problemu tego problemu jestem rozmiar 42
Nikula5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-01, 01:47   #6802
guga1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulinaaa_ Pokaż wiadomość
jakbym umiala rozliczyc koszty i przychody to nie mialabym nadwyzki 1000 zl i wyszlabym na zero, bo zmiescilabym sie w tej kwocie wolnej od podatku ale niestety nie mam dowodow :P

poza tym urzad skarbowy bedzie chcial wyciag z konta, a tam to jeszcze wiecej niz ten 1000 jest, bo sprzedawalam rzeczy znajomym :P to wogole juz sie pograze:P nie zloze pitu, nie dosc ze dolicza mi odsetki to dorzuca kare

ale ten inspektor z urzedu skarbowego mnie uspokoil i narazie sie tym nie martwie bo na 1 stronie e-hadlu pisze tez ze jak sie sprzedaje rzeczy uzywane i nie ma kwoty 1000 to nie placisz podatku, czyli tez nie ma co sie bac ale jak iwona napisalas, nie wiadomo co w tej glupiej polsce wymysla i sie przyczepia
ja nie rozumiem slaczego nie chcieli ci dac nipu????
przeciez kazdy ma do tego prawo, wypelniasz jakis wniosek i dostakesz swoj nip juz na zawsze. ja mialam nip majac 16 czy 17 lat i zadnego problemu z tym nie bylo
guga1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-01, 06:54   #6803
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez guga1 Pokaż wiadomość
ja nie rozumiem slaczego nie chcieli ci dac nipu????
przeciez kazdy ma do tego prawo, wypelniasz jakis wniosek i dostakesz swoj nip juz na zawsze. ja mialam nip majac 16 czy 17 lat i zadnego problemu z tym nie bylo

może zmienili zasady:/ chociaż...może po prostu urzędnik stwiedził że NIP jest jej niepotrzebny narazie i tyle... jakby się zwróciła do okienka po NIP to może by jej dali wniosek..a tak to pytała się o allegro itd. i po prostu stwierdził, żeby narazie sobie tym nie zawracała głowę-tak myślę
Stary 2006-12-01, 08:26   #6804
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

wcale nie
rok temu po raz pierwszy poszlam po papier do nipu, zapytala sie mnie czy mam stalego pracodawce, powiedzialam ze nie, to odpowiedziala mi ze nie da mi papieru bo po co
i teraz bylam drugi raz i to samo mnie spotkalo
Stary 2006-12-01, 08:58   #6805
ałła
Rozeznanie

Wedlug mnie to troche bez sensu. Zalozmy ze za tydzien masz szanse rozpoczac prace a tu klops, nie mozesz bo nie masz nipu. A na jego otrzymanie czeka sie co najmniej 2 tygodnie. Ja wyrobilam sobie nip od razu po szkole sredniej, tak na wszelki wypadek
Stary 2006-12-01, 09:27   #6806
malina3891
Przyczajenie

http://www.allegro.pl/item143919529_...leganckie_html

i

http://www.allegro.pl/item143915925_...egancki_m.html

co myslicie o tym własnie czekam na paczuszke z tymi ciuszkami...
malina3891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-01, 09:50   #6807
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

ałła no niestety bezsensu, ale jezeli podejmuje prace to moze mam pewien okres czasu do ktorego moge zlozyc nip :P nie znam sie, bo jeszcze nie pracowalam legalnie :P
Stary 2006-12-01, 10:05   #6808
ałła
Rozeznanie

Cytat:
ałła no niestety bezsensu, ale jezeli podejmuje prace to moze mam pewien okres czasu do ktorego moge zlozyc nip :P nie znam sie, bo jeszcze nie pracowalam legalnie :P
To juz pewnie zalezy jak sie z pracodawca dogadasz
A jesli chcesz miec ten nip to moze idz jeszcze raz do US i powiedz ze masz szanse zaczac prace i potrzebujesz tego numeru. Takie male klamstewko
Stary 2006-12-01, 11:13   #6809
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

a na tym papierze nie trzeba miec pieczeci pracodawcy? czy jakiegos adresu pracodawcy?
Stary 2006-12-01, 11:20   #6810
ałła
Rozeznanie

Cytat:
a na tym papierze nie trzeba miec pieczeci pracodawcy? czy jakiegos adresu pracodawcy?
Nie, nie trzeba bo ten numer bedzie Twoim idntyfikatorem w kazdej pracy jakiej podejmiesz sie w zyciu. Ten numer otrzymuje sie jednorazowo i sluzy Ci przez cale zycie.

Z tego co ja pamietam to trzeba bylo wypelnic jakis druk wielkosci A4 i zawieralo sie tam tylko podstawowe dane o sobie.

Paulinaaa_ wpisz w google "nip 3" o taki druk mi chodzi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości