Odzież = Allegro - Strona 228 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-01, 11:25   #6811
margitta
Zakorzenienie

Dot.: Odzież = Allegro

To jakieś bzdury z tym NIPem. Masz prawo go dostać i nikogo nie powinno obchodzić po co ci on. Ja poszłam, wypełniłam na miejscu krótki formularz (tylko dane osobowe), oddałam i za dwa tygodnie przysłali mi NIP. Nikt o nic nie pytał, bo formularze leżą u nas na stole, a w okienku się je tylko wręcza.

Co do okresu na uzyskanie NIPu to nie jest on od razu potrzebny. Dopiero na koniec roku rozrachunkowego będzie im potrzebny. Mnie tylko poprosili, żebym już złożyła podanie.
Stary 2006-12-01, 12:14   #6812
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

sama bylam zdziwiona z tym nipem, ze babka nawet nie chciala mi dac formularza

ale z drugiej strony, nie mam nipu, nie mam pitu to sie nie rozlicze

w nastepnym tygodniu pojde do urzedu skarbowego i zrobie 3 podejscie po papiery :P i jeszcze raz sie zapytam o wszystko
Stary 2006-12-01, 14:21   #6813
parapet
Zadomowienie

Paulina, idź po nip, bo za to, że się nie rozliczysz tobie się oberwie i nikogo nie będzie interesowało, że nie masz nipu.
formularz można sciagnac z netu i wyslac poczta.
Nip ci się należy i tyle. Przez jakiś czas chyba nawet sami je przyznawali i przesyłali, a przez jakiś czas trzeba było obowiązkowo się o nip postarać.
US bałagan, jak w ZUSie, ale do przyczepienia się i wyciągnięcia od ciebie kasy zawsze są pierwsi i tłumaczenie, że pani z okienka nie dała ci druku nie pomoże, niestety. cholerna biurokracja
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-02, 10:39   #6814
kyo18
Raczkowanie

znalazlam fajne jeansy z ZARY zastanawiam sie czy je kupic ciekawe do jakiej sumy dojdzie licytacja, to bylyby moje pierwsze rurki
wklejam linka http://www.allegro.pl/item146864199_...urki_r_36.html
kyo18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-02, 11:11   #6815
Camarilla
Zakorzenienie

Kyo18: Całkiem fajne te spodenki, choć ja nie lubie takich przetarc ale ogólny wygład mają ładny. Tylko jak na moje oko.. to nie są rurki tylko spodnie z prostymi nogawkami.. No chyba, że ja się nie znam
Aha i ostatnio tez były fajne rurki znanej firmy. Nie bylo zadnego zainteresowania nimi az do ostatniego dnia licytacji. Z 10 zł doszły do 70 .. więc obawiałabym się, że z tymi będzie podobnie.

Camarilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-02, 12:18   #6816
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camarilla Pokaż wiadomość
Kyo18: Całkiem fajne te spodenki, choć ja nie lubie takich przetarc ale ogólny wygład mają ładny. Tylko jak na moje oko.. to nie są rurki tylko spodnie z prostymi nogawkami.. No chyba, że ja się nie znam
Aha i ostatnio tez były fajne rurki znanej firmy. Nie bylo zadnego zainteresowania nimi az do ostatniego dnia licytacji. Z 10 zł doszły do 70 .. więc obawiałabym się, że z tymi będzie podobnie.
tez mi nie wygladaja na rurki, ani na niskie biodrowki jak pisze sprzedajaca - maja 20 cm w stanie a to nie sa takie niskie
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-02, 12:29   #6817
Camarilla
Zakorzenienie

Racja.. niskie mają 13 Wiec uwazaj Kyo zeby sie nie rozczarowac wygladem spodenek jak otworzysz paczke z allegro. Dobrze sie zastanow

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-12-02, 13:08   #6818
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camarilla Pokaż wiadomość
Racja.. niskie mają 13 Wiec uwazaj Kyo zeby sie nie rozczarowac wygladem spodenek jak otworzysz paczke z allegro. Dobrze sie zastanow
13 to już są meganiskie ja miałam najniższe 15 cm i jak siadałam to czasem trochę tyłka mi było widać
Stary 2006-12-02, 13:35   #6819
Camarilla
Zakorzenienie

No ale w aukcji napisali "extra niskie" .. Więc jak extra to 13 by pasowało.
Ja kiedyś lubiłam niskie ale teraz ( chyba się starzeje ) Wolę ciut wyższe czyli takie od 17 do 20 są akurat

Stary 2006-12-02, 14:16   #6820
sabiku
Raczkowanie

Poboda mi sie ten płaszczy co o nim sadzicie chce taki klasyczny bez udziwnień
http://www.allegro.pl/item144344825_...ion_34_46.html

Pawełek 30.10.2004
Kubuś 27.08.2009
sabiku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-02, 15:17   #6821
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

eh ja tak troche z innej beczki ...
nie drażni was takie sztuczne zawyżanie przez sprzedających kosztów wysyłki ?

to jest straszne :| kiedysjakoś nie zwracałam na to uwagi ale teraz to mnie trafia.... np
koleś mówi że wysyłka ekonomiczna kosztuje 8 zł ... powiedzmy ze przedmiot musi byc zabezpieczony to ta kasa pójdzie na opakowanie również (chociaż nie wiem jak ono będize wyglądać) ... na aukcji napisane jest że jeżeli chce priorytet trzeba dopłacić 2 zł ... 2zł ? myślałam że takie coś kosztuje na poczcie 1zł ... w odpowiedzi na maila dostałam : "koszty ustalone odgórnie".

Kolejna sytuacja... kupowałam mały przedmiot i tani ... wiec chciałam też ograniczyć koszty przesyłki bo prawie tyle samo co przedmiot kosztowały napisałam maila do sprzedającego odpowiedziała że koszty wysyłki są podane na aukcji (7zł) no ok ... płaciłam ... przyszedł list priorytetowy za 3,70(coś koło tego) ... koperta niewielka ... u mnie kosztuje 1,20 no ale nawet niech będzie ze 2 zł to i tak 6zł spokojnie na to starczy. Napisałam do sprzedającej ponownie odpowiedziała żę tyle w jej firmie kosztują znaczki, zapakowanie i koperta... zapakowanie ? znaczy co... włożenie do koperty przedmiotu ? ;>

a raz zdarzyło mi sie że umówilam sie ze sprzedającym że wpłace wiecej bo nei wie ile przesylka będzie kosztować ale mi zwróci jak coś ... wpłaciłam 14 zł ... on zapłacił 8 zł... przez miesiac mu o tym mówiłam on cały czas jakieś wymówki znajdował w końcu wystawiałam mu negatywa bo to już było nieładne ... w końcu sie umawialiśmy. Nie bede mówić że w odpowiedzi też dostałam negatywa z głupimi tekstami , że przecież on musi zapłacić za pakowanie że tego od caritasu nie dostaje i takie tam... dodam że przedmiot dostałam zapakowany z pudło po wódce wyborowej

mnóstwo jest takich sytuacji i wkurza mnie że nawet jak sie takim osobom zwraca uwage albo jak wcześniej sie do nich pisze że chce sie zminimalizować koszty to nie reagują wogóle :/
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-02, 15:22   #6822
sweet_mystery
Rozeznanie

płaszyk bardzoładny moim zdaniem

mam taką małą prośbę do Was dziewczyny, jesli traficie na allegro albo gdzies w sklepie na taki sweterek jak na foto, to dajcie znac! od dawna szukam takiego bialego, dluzszego z dekoldem w V ale nigdzie nie moge znalezc bardzo mi sie podoba pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 139prvpd9.jpg (18,9 KB, 99 załadowań)
Stary 2006-12-02, 15:31   #6823
Niuniaczek
BAN stały

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;3186703]eh ja tak troche z innej beczki ...

to jest straszne :| kiedysjakoś nie zwracałam na to uwagi ale teraz to mnie trafia.... np
koleś mówi że wysyłka ekonomiczna kosztuje 8 zł ... powiedzmy ze przedmiot musi byc zabezpieczony to ta kasa pójdzie na opakowanie również (chociaż nie wiem jak ono będize wyglądać) ... na aukcji napisane jest że jeżeli chce priorytet trzeba dopłacić 2 zł ... 2zł ? myślałam że takie coś kosztuje na poczcie 1zł ... w odpowiedzi na maila dostałam : "koszty ustalone odgórnie".

Kolejna sytuacja... kupowałam mały przedmiot i tani ... wiec chciałam też ograniczyć koszty przesyłki bo prawie tyle samo co przedmiot kosztowały napisałam maila do sprzedającego odpowiedziała że koszty wysyłki są podane na aukcji (7zł) no ok ... płaciłam ... przyszedł list priorytetowy za 3,70(coś koło tego) ... koperta niewielka ... u mnie kosztuje 1,20 no ale nawet niech będzie ze 2 zł to i tak 6zł spokojnie na to starczy. Napisałam do sprzedającej ponownie odpowiedziała żę tyle w jej firmie kosztują znaczki, zapakowanie i koperta... zapakowanie ? znaczy co... włożenie do koperty przedmiotu ? ;>

a raz zdarzyło mi sie że umówilam sie ze sprzedającym że wpłace wiecej bo nei wie ile przesylka będzie kosztować ale mi zwróci jak coś ... wpłaciłam 14 zł ... on zapłacił 8 zł... przez miesiac mu o tym mówiłam on cały czas jakieś wymówki znajdował w końcu wystawiałam mu negatywa bo to już było nieładne ... w końcu sie umawialiśmy. Nie bede mówić że w odpowiedzi też dostałam negatywa z głupimi tekstami , że przecież on musi zapłacić za pakowanie że tego od caritasu nie dostaje i takie tam... dodam że przedmiot dostałam zapakowany z pudło po wódce wyborowej

mnóstwo jest takich sytuacji i wkurza mnie że nawet jak sie takim osobom zwraca uwage albo jak wcześniej sie do nich pisze że chce sie zminimalizować koszty to nie reagują wogóle :/[/quote]

Niestety,takie zachowanie jest na porządku dziennym, jak ja coś sprzedaję na Allegro zawsze mam stałą opłatę 6,50 - czyli tyleile wynosi wysyłkapaczki poleconej priorytowej.

Na szczęście zdarzają się też normalni sprzedający..
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-02, 15:51   #6824
ałła
Rozeznanie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;3186703]eh ja tak troche z innej beczki ...
[/quote]

Drazni, owszem. Ja mam zawsze napisane 5,5 za paczke ekonomiczna (jesli ma byc priorytet to 1 zl wiecej ale to juz pisze w mailu po wygranej aukcji). Zawsze wysylam w babelkowej kopercie albo w kartonie i za to juz pieniedzy nie biore.
Mnie najbardziej wkurza fakt, ze placac 8 zl za przesylke (ktora niby ma byc wyslana jako paczka priorytetem), dostaje porozrywana zwykla koperte ze znaczkami za 3,7zl i jeszcze dochodzi to do mnie po 7 dniach
Oczywiscie wypadaloby wystawic negatywa, ale wole juz nie wystawiac zadnego komentarza bo w rewanzu dostalabym to samo
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-02, 16:37   #6825
yedanna
Zakorzenienie

mnóstwo jest takich sytuacji i wkurza mnie że nawet jak sie takim osobom zwraca uwage albo jak wcześniej sie do nich pisze że chce sie zminimalizować koszty to nie reagują wogóle :/[/quote]

Mnie także to irytuje, szczególnie gdy ktoś podkreśla że sprzedaje coś "najtaniej" na Allegro. Cóż z tego, że cena jest niższa o złotówkę, skoro do przesyłki dopłacam zawyżone 2 zł?!
Oczywiście najbardziej jest to widoczne na najtańszych produktach.

Z drugiej strony nie razi mnie to, gdy widzę że ktoś sprzedaje kilkaset rzeczy i sam dopisuje, że koszty przesyłki zawierają w sobie cenę znaczka+opakowania+ zapakowania czyli również ryczałt za czas, który trzeba poświęcić na opakowanie, zaadresowanie, dojechanie do poczty itd. Ok, to rozumiem - przynajmniej jest uczciwie. O ile nie przekracza to 1-2 zł.
Ale doliczanie ot tak, bez żadnej wzmianki jest nie fair.
Stary 2006-12-02, 16:48   #6826
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yedanna Pokaż wiadomość
Mnie także to irytuje, szczególnie gdy ktoś podkreśla że sprzedaje coś "najtaniej" na Allegro. Cóż z tego, że cena jest niższa o złotówkę, skoro do przesyłki dopłacam zawyżone 2 zł?!
Oczywiście najbardziej jest to widoczne na najtańszych produktach.

Z drugiej strony nie razi mnie to, gdy widzę że ktoś sprzedaje kilkaset rzeczy i sam dopisuje, że koszty przesyłki zawierają w sobie cenę znaczka+opakowania+ zapakowania czyli również ryczałt za czas, który trzeba poświęcić na opakowanie, zaadresowanie, dojechanie do poczty itd. Ok, to rozumiem - przynajmniej jest uczciwie. O ile nie przekracza to 1-2 zł.
Ale doliczanie ot tak, bez żadnej wzmianki jest nie fair.
Mnie też się to nie podoba. Kiedyś kupiłam zwykłą koszulę z rękawem 3/4, sprzedająca za przesyłkę chciała 8 zł - oczywiscie pytałam czy nie mozna tego wyslac za góra 6,50, a ona na to, że koszt przesyłki jest taki jak podano na aukcji (dodam ze ta koszula kosztowala 12 zl). No więc wpłaciłam 12+8 zł. Przesyłka przyszła po dosyć długim czasie, ponieważ nie dość, że była zapakowana w zwykłą kopertę to jeszcze był to zwykły list - nie polecony i w dodatku zwykly (bez priorytetu)

Wystawiłam za to neutralny komentarz, w odwecie dostałam również neutralny (choc ja się wywiązałam wzorowo ) o takiej treści:

"mogłoby się wydawać, że wszystko ok, ale jednak nie do końca"
Stary 2006-12-02, 19:21   #6827
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

który komplet mam wybrać, pomóżcie kobietki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 143510622.jpg (90,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 143510880.jpg (96,8 KB, 17 załadowań)

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-02, 19:26   #6828
Nikula5
Zadomowienie

GG do Nikula5

dziewczyny allegrowiczki zaawansowane jakbyście wpadły na coś takiego :
to dajcie znać ! Jakoś zwariowąłam na punkcie sukienek - w samych będę chodzić

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1162958691

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...0&d=1161185023
Nikula5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-02, 19:27   #6829
Nikula5
Zadomowienie

GG do Nikula5

Cytat:
Napisane przez daphne81 Pokaż wiadomość
podoba mi się bardziej ten drugi ...

Edytowane przez Nikula5
Czas edycji: 2006-12-02 o 20:41
Stary 2006-12-02, 19:49   #6830
aluniaa007
Wtajemniczenie

Cytat:
mi podoba sie ten 2
Stary 2006-12-02, 20:16   #6831
Mirianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikula5 Pokaż wiadomość
dziewczyny allegrowiczki zaawansowane jakbyście wpadły na coś takiego :
to dajcie znać ! Jakoś zwariowąłam na punkcie sukienek - w samych będę chodzić

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1162958691

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...0&d=1161185023
obydwie sliczne sama tez poluje na takie ale na razie nie widziałam

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-02, 20:51   #6832
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

I biorę ten drugi w delikatnym turkusie

a oto link do niego http://www.allegro.pl/item143510880_...komplecie.html

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-02, 21:04   #6833
Nikula5
Zadomowienie

GG do Nikula5

Cytat:
I biorę ten drugi w delikatnym turkusie

a oto link do niego http://www.allegro.pl/item143510880_...komplecie.html
super biżuteria u tego sprzedawcy na pewno sie skuszę na świąteczne prezenty i na Sylwestra do kreacji -rewelacyjne ceny
Stary 2006-12-02, 21:25   #6834
lemonka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikula5 Pokaż wiadomość
super biżuteria u tego sprzedawcy na pewno sie skuszę na świąteczne prezenty i na Sylwestra do kreacji -rewelacyjne ceny
no ja chyba tez.. fajna, oryginalna bizuteria i za jaka niska cene..!

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-02, 21:28   #6835
Nikula5
Zadomowienie

GG do Nikula5

Cytat:
Napisane przez lemonka Pokaż wiadomość
no ja chyba tez.. fajna, oryginalna bizuteria i za jaka niska cene..!
dla damskiej części rodzinki super na prezenty mikołajkowe lub dodatek do prezentu gwiazdkowego

daphne81 dziękujemy czasem człowiek siedzi na allegro ale jakoś nie trafia w 10 a tu trach i Ty trafiłaś ...
Stary 2006-12-03, 09:47   #6836
_totally_
Zakorzenienie

Daphe, śliczny. Kupowałam coś kiedyś u tego sprzedającego. Ooo, już iwem co Biżuterię na studniówkę. Byłam bardzoz adowolnoa.
_totally_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 14:09   #6837
elvis
Raczkowanie

GG do elvis Send a message via Skype™ to elvis

wg. mnie ciekawe propozycje :

futerko
http://allegro.pl/item145255617_zara...ja_roz_m_.html

butki
http://www.allegro.pl/item144467388_...zonu_z_uk.html

zakiet
http://www.allegro.pl/item145384236_...kus_kwiat.html

piekna
http://www.allegro.pl/item145474214_...cja_roz_m.html
bufki
http://www.allegro.pl/item145477046_...cja_roz_s.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 145255617_3.jpg (12,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 144467388.jpg (6,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 146124620_1.jpg (30,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 145384236.jpg (13,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 145474214.jpg (43,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 145477046.jpg (41,0 KB, 4 załadowań)
Stary 2006-12-03, 14:36   #6838
_totally_
Zakorzenienie

Możesz podać link do turkusowch butów?
_totally_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 15:52   #6839
elvis
Raczkowanie

GG do elvis Send a message via Skype™ to elvis

http://www.allegro.pl/item146124620_..._hit_z_uk.html

prosze
Stary 2006-12-03, 16:12   #6840
ana_gabi
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do ana_gabi

Ehhh dziewczyny
... same problemy.

Jak juz kiedys pisalam wystawilam opaske na all.
Babka ktora ja kupila napisala ze jej sie nie podoba i mi ja odesle - a kasa mam jej zwrocic of course.W aukcji mam zaznaczone ze "zwrotow nie przyjmuje".
Jedynym argumentem jaki podala to to ze nie jest pokryta skoropodobnym materialem tak jak napisalam.Moglabym dyskutowac na ta kwestia.
Zeby bylo smieszniej dodam ze dolozylam jej gratisa w postaci drugiej opaski.

No i co ja mam zrobic?
Jak wy myslicie bo ja juz nie wiem.

ana gabi show fan

ana_gabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości