Odzież = Allegro - Strona 277 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-11, 11:23   #8281
kaytee
Raczkowanie

GG do kaytee
Dot.: Odzież = Allegro

Cytat:
Napisane przez Niuniaczek Pokaż wiadomość
Kaytee, moz sprzedawca chce sobie zarobićna przesyłce?... ale to brzmi 7 % rabatu...heh
nie wydaje mi się, raczej on dopłaca trochę do interesu jak przesyłka rzeczywiście idzie z zagranicy

ale swoją drogą już wiele przesyłek dostałam, za które płaciłam 8 zł, a znaczków było za 4,8 zł, yh... to jest właśnie minus teoretycznie tanich aukcji
kaytee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-11, 11:24   #8282
kaytee
Raczkowanie

GG do kaytee

Cytat:
Napisane przez sugar_kitty Pokaż wiadomość
szczerze, to watpię,żeby zarabiał...
za za przesyłkę zapłaciłam 10zł, a na kopercie, którą dostałam była jakaś karteczka (pewnie z lotniska) i tam cena 5 Euro...
a z bluzki jestem naprawdę zadowolona, tylko szkoda, ze jest zimno i nie moge sobie w niej jeszcze chodzic
mi się u niego podobają na razie 4 rzeczy, więc wolę tam nawet nie patrzeć - czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal
Stary 2007-02-11, 11:32   #8283
Niuniaczek
BAN stały

A jeżeli tak to OK Moja Mama ostatnio zamawiała torebkę od babeczki która wysyłała z USA i za przesyłkę zapłaciła 30 zł
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-11, 11:48   #8284
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaytee Pokaż wiadomość
nie wydaje mi się, raczej on dopłaca trochę do interesu jak przesyłka rzeczywiście idzie z zagranicy

ale swoją drogą już wiele przesyłek dostałam, za które płaciłam 8 zł, a znaczków było za 4,8 zł, yh... to jest właśnie minus teoretycznie tanich aukcji

nikt nikogo nie zmusza do kupowania na allegro... poza tym nie wydaje mi się żeby 3zł diametralnie zmieniło różnicę w cenie, tak żeby z taniej aukcji zrobiła się droga...
Stary 2007-02-11, 11:52   #8285
martini.
Zakorzenienie

Cytat:

Ale wysyłka to nie tylko znaczek. To jeszcze np. koperta/pudełko, folia bąbelkowa itp.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-11, 12:01   #8286
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
Ale wysyłka to nie tylko znaczek. To jeszcze np. koperta/pudełko, folia bąbelkowa itp.

no dokładnie...
Stary 2007-02-11, 12:20   #8287
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
no dokładnie...

popieram

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-11, 12:21   #8288
radioheadka
Zadomowienie

koperta, pudelko-ok 80 gr
a czesto owijaja nawet w papier czy cos:/
radioheadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-11, 12:58   #8289
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez radioheadka Pokaż wiadomość
koperta, pudelko-ok 80 gr
a czesto owijaja nawet w papier czy cos:/
U mnie na poczcie bąbelkowa kosztuje od 1.40 do 2.50

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-11, 12:59   #8290
Izaluka
BAN stały

Koperta bąbelkowa A4 to koszt 1,40 zł, a nie 0,80 zł (chyba, że jakaś mała).

Ja tam się nie buntuję. Sama sprzedaję na Allegro. Nie uważam, żebym kogoś oszukiwała... Jeśli przedmiot jest lekki to wystarcza zawyczaj 5 zł na przezsyłkę (priorytet + 1 zł). A teraz widzę, że wszyscy ''wariują''. Prawie każdy po zmiane cen w Poczcie Polskiej liczy sobie już 8 zł za przesyłkę. Nie uważam, że to jest zdzierstwo, ale czasem przesada (np. lekka plastikowa opaska do włosów?).
Faktycznie w koszty trzeba wliczyć kopertę, jakiś papier... No i coś za co teoretycznie się nie płaci - czas sprzedawcy i dostarczenie przesyłki na Pocztę (np. autem, czyli benzyna itd.)
Uważam, że Super Sprzedawcy lub ludzie którzy zawodowo się zajmują sprzedażą są w stanie mieć z tego zyski i to spore
Izaluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-11, 13:57   #8291
Sovilo
Zakorzenienie

Ja niestety jak sprzedaję na all. również muszę brać 8 zł za przesyłkę, bo baby na poczcie nie chcą ciuchów czy książek wysyłać jako list polecony A koperta A4 i taka ciut większa kosztuje u mnie 1,50- 2zł. Pewnie, że bym wysyłała za 4,50 jak list, ale to zalezy kto siedzi w okienku, a że od 2 miesięcy ta sama wredna baba, to mam po 8 zł.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-11, 13:58   #8292
patinka_
Zakorzenienie

ja liczę za przesyłkę 7,50zl za paczke ekonomiczną.. ale jeśli jest jakaś bardzo mała rzecz to podaję niższą cenę, czasami jak pakuję paczkę dochodzę do wniosku, że jednak moge wysłać jako polecony w kopercie, wtedy ktoś może stwierdzić że robię to umyślnie, ale to nieprawda. poza tym czasami i tak na poczcie nie chcą przyjąć jako polecony tylko jako paczke.
Stary 2007-02-11, 14:12   #8293
yedanna
Zakorzenienie

Ja tam nie widzę problemu, skoro ktoś licytuje w danej aukcji, to znaczy że zgadza się na warunki sprzedawcy, także cenę przesyłki. Zawsze można się zapytać, czy zapakuje w kopertę bąbelkową czy w papier
Nalezy przecież pamiętać, że koszty przesyłki, to nie tylko znaczki, ale papier, taśma, ewentualnie koperta, czas poświęcony na dostanie się na pocztę i wysyłkę i koszt dojechania tam [nie wszyscy mają pocztę pod nosem].
Stary 2007-02-11, 14:59   #8294
kaytee
Raczkowanie

GG do kaytee

Cytat:
nikt nikogo nie zmusza do kupowania na allegro... poza tym nie wydaje mi się żeby 3zł diametralnie zmieniło różnicę w cenie, tak żeby z taniej aukcji zrobiła się droga...
skoro parę osób sprzedaje tę samą rzecz, po cenie wahającej się o parę złotych, to to 3 zł, które dodatkowo zarabia na przesyłce sprzedający dla mnie stanowi różnicę, oczywiście istnieją też uczciwi Allegrowicze, którzy nawet, gdy zażyczą sobie więcej, potem oddają resztę pieniążków, której jednak nie wykorzystali. ja osobiście liczę za przesyłkę ekonomiczną - 4,5 zł, za priorytetową - 5,5 zł, bo jeżeli chcę zarobić więcej to podnoszę cenę aukcji, a nie przesyłki.
Stary 2007-02-11, 15:21   #8295
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
skoro parę osób sprzedaje tę samą rzecz, po cenie wahającej się o parę złotych, to to 3 zł, które dodatkowo zarabia na przesyłce sprzedający dla mnie stanowi różnicę, oczywiście istnieją też uczciwi Allegrowicze, którzy nawet, gdy zażyczą sobie więcej, potem oddają resztę pieniążków, której jednak nie wykorzystali. ja osobiście liczę za przesyłkę ekonomiczną - 4,5 zł, za priorytetową - 5,5 zł, bo jeżeli chcę zarobić więcej to podnoszę cenę aukcji, a nie przesyłki.

przesyłka ekonoczmiczna 4,50zł??? pierwsze słyszę, ja płacę za ekonomiczną 6,50zł.. a za opakowanie liczę sobie 1zł bo używam papieru + taśmę lub kopertę bąbelkową, która jeśli kupuję większą kosztuje 1,40zł...nie jestem wolontariuszem żebym opłacała za opakowanie. Tym bardziej, że kwota jaką płaci mi kupujący wcale nie jest kwotą jaką biorę "na rękę" ponieważ również allegro zżera pieniądze za wystawienie aukcji + opłata za jej sprzedaż. średnio koszt takiej aukcji to 3zł ale zdarzało mi się płacić nawet 10zł. Prosta zasada, jeśli nie pasują koszty przesyłki niech tacy ludzie nie kupują na allegro tylko normalnie w sklepie. A prawda jest taka, że i tak wielokrotnie udało mi się coś kupić taniej niż w sklepie nawet z kosztami wysyłki.
Stary 2007-02-11, 15:21   #8296
kaytee
Raczkowanie

GG do kaytee

http://www.allegro.pl/item163310513_...loty_new_.html

ciekawe na jakiej cenie się skończy co za szaleńcy
Stary 2007-02-11, 15:37   #8297
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:

iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-11, 15:40   #8298
Sovilo
Zakorzenienie

Kawałek szmatki i z tym złotym na szyi(no, ale ja nie jestem fanką złota
Stary 2007-02-11, 15:44   #8299
kaytee
Raczkowanie

GG do kaytee

Cytat:
przesyłka ekonoczmiczna 4,50zł??? pierwsze słyszę, ja płacę za ekonomiczną 6,50zł.. a za opakowanie liczę sobie 1zł bo używam papieru + taśmę lub kopertę bąbelkową, która jeśli kupuję większą kosztuje 1,40zł...nie jestem wolontariuszem żebym opłacała za opakowanie. Tym bardziej, że kwota jaką płaci mi kupujący wcale nie jest kwotą jaką biorę "na rękę" ponieważ również allegro zżera pieniądze za wystawienie aukcji + opłata za jej sprzedaż. średnio koszt takiej aukcji to 3zł ale zdarzało mi się płacić nawet 10zł. Prosta zasada, jeśli nie pasują koszty przesyłki niech tacy ludzie nie kupują na allegro tylko normalnie w sklepie. A prawda jest taka, że i tak wielokrotnie udało mi się coś kupić taniej niż w sklepie nawet z kosztami wysyłki.
przesyłka nie znaczy paczka, w moim przypadku list polecony, bo zawsze wysyłam listem, skoro kupujący mogą płacić mniej - to niech płacą, list polecony ekonomiczny kosztuje 3,9 zł (60gr doliczam za koszty pakowania/koperta). do kwoty jaką podajesz w aukcji (licytacja bądź kup teraz) powinno się doliczać koszty opłat pobieranych przez allegro, a nie do przesyłki. dla mnie koszt przesyłki tj. koszt jaki związany jest z wysłaniem towaru do kupującego (tylko i wyłącznie!). pobieranie opłat przez allegro to nie jest dla mnie koszt przesyłki, dlatego nie zawyżam go z tego powodu. tak jak już pisałam wcześniej chcąc zarobić więcej podwyższam koszt towaru, jaki sprzedaję, a nie przesyłki... piszesz, że tacy ludzie nie mają kupować na allegro. tacy, tzn. jacy? którzy nie chcą być oszukiwani? to niech TACY sprzedawcy, którzy kosztem niższej ceny przedmiotu podwyższają koszty przesyłki, nie sprzedają na allegro, bo są nieuczciwi. dla mnie to jest czyste oszustwo i zatajanie rzeczywistej ceny przedmiotu.
Stary 2007-02-11, 15:45   #8300
Apiska
Zakorzenienie

Takie rzeczy licytują ludzie, którzy mają za dużo pieniązków w kabzi hehe

A co sądzicie o tym http://allegro.pl/item163589489_wlos...exi_laski.html -- przepraszam, al musiałam to dać, totalna porażka
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-11, 15:47   #8301
Sovilo
Zakorzenienie

Super
Stary 2007-02-11, 15:54   #8302
kaytee
Raczkowanie

GG do kaytee

Cytat:
Napisane przez Apiska Pokaż wiadomość
Takie rzeczy licytują ludzie, którzy mają za dużo pieniązków w kabzi hehe

A co sądzicie o tym http://allegro.pl/item163589489_wlos...exi_laski.html -- przepraszam, al musiałam to dać, totalna porażka
SEXI LASKA jest na zdjęciu, więc niech te spodnie dla siebie zostawi, skoro mają być dla SEXI LASKI
Stary 2007-02-11, 16:11   #8303
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
przesyłka nie znaczy paczka, w moim przypadku list polecony, bo zawsze wysyłam listem, skoro kupujący mogą płacić mniej - to niech płacą, list polecony ekonomiczny kosztuje 3,9 zł (60gr doliczam za koszty pakowania/koperta). do kwoty jaką podajesz w aukcji (licytacja bądź kup teraz) powinno się doliczać koszty opłat pobieranych przez allegro, a nie do przesyłki. dla mnie koszt przesyłki tj. koszt jaki związany jest z wysłaniem towaru do kupującego (tylko i wyłącznie!). pobieranie opłat przez allegro to nie jest dla mnie koszt przesyłki, dlatego nie zawyżam go z tego powodu. tak jak już pisałam wcześniej chcąc zarobić więcej podwyższam koszt towaru, jaki sprzedaję, a nie przesyłki... piszesz, że tacy ludzie nie mają kupować na allegro. tacy, tzn. jacy? którzy nie chcą być oszukiwani? to niech TACY sprzedawcy, którzy kosztem niższej ceny przedmiotu podwyższają koszty przesyłki, nie sprzedają na allegro, bo są nieuczciwi. dla mnie to jest czyste oszustwo i zatajanie rzeczywistej ceny przedmiotu.
O jakim oszustwie mówisz? Skoro sprzedawca w opisie aukcji określa koszty przesyłki przedmiotu, to kupujący ma prawo przyjąć lub nie taką ofertę. Może kupić u kogoś innego, gdzie cena będzie mu odpowadała, może kupić tutaj ale akceptując wszystkie warunki aukcji. Gdzie tu widzisz oszustwo? Napisałam poniżej, co może składać się na taką przesyłkę.
Równie dobrze mogłabyś powiedzieć, że oszustwem jest sprzedawanie bluzki, którą kupiło się za 20zł, za 50zł. Skoro ktoś przyjmuje taką cenę, zgadza się tyle zapłacić, to o co chodzi? Takie są prawa rynku. Albo w to grasz, albo nie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-11, 16:30   #8304
Sovilo
Zakorzenienie

Całkowicie się zgadzam
Stary 2007-02-11, 16:57   #8305
lemonka
Zakorzenienie

uwieliam paski.. http://allegro.pl/item163332822__cud...cja.html#photo
zastanawiam sie..ma moze ktos..?

http://allegro.pl/item163583099_und_..._xl.html#photo
http://allegro.pl/item162768209_sexi...4_l.html#photo
http://allegro.pl/item164121494_und_...m_l.html#photo
http://allegro.pl/item162767504_sexi...s_m.html#photo ostatnio mnie wzielo na proste bluzki..do tego fajne korale czy cos..
http://allegro.pl/item162757371_sexi...ja_.html#photo a to myslalam ze wiosna/lato..do tego leginsy i jakis fajny pas na bioderka..?
http://allegro.pl/item164495291_ttmy...ala.html#photo
http://allegro.pl/item161875695_fant...ka_.html#photo
http://allegro.pl/item164495110_tpsl...ary.html#photo
http://allegro.pl/item164304506_sexs...wy_.html#photo
http://allegro.pl/item162333463_hm_n..._36.html#photo
http://allegro.pl/item163207875_bluz...ory.html#photo
http://allegro.pl/item164560103_nowo...ka_.html#photo

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-11, 17:04   #8306
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie powiedziałam że do kosztów przesyłki można doliczać inne ponoszone koszta, ale że kwota jaką płaci klient nie jest kwotą "na rękę".
Oszukiwani ludzie?? to nie jest OSZUSTWO... a jeśli go tak traktujesz to trudno, musisz się z tym pogodzić albo nie kupowac na allegro
Stary 2007-02-11, 17:18   #8307
Liana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yedanna Pokaż wiadomość
O jakim oszustwie mówisz? Skoro sprzedawca w opisie aukcji określa koszty przesyłki przedmiotu, to kupujący ma prawo przyjąć lub nie taką ofertę. Może kupić u kogoś innego, gdzie cena będzie mu odpowadała, może kupić tutaj ale akceptując wszystkie warunki aukcji. Gdzie tu widzisz oszustwo? Napisałam poniżej, co może składać się na taką przesyłkę.
Równie dobrze mogłabyś powiedzieć, że oszustwem jest sprzedawanie bluzki, którą kupiło się za 20zł, za 50zł. Skoro ktoś przyjmuje taką cenę, zgadza się tyle zapłacić, to o co chodzi? Takie są prawa rynku. Albo w to grasz, albo nie.
Popieram
Ja wysyłam rzeczy za 8 zł i powiem szczerze że czasami dokładam do tego interesu, bo przesyłka kosztuje 6,50 a do tego tak jak pisały Dziewczyny dochodzi taśma klejąca, papier, koperty bąbelkowe (z czego używam tych za 2,20).W każdym razie nie zarabiam na przesyłce i nie oszukuję

Kiedyś kupiłam na allegro bardzo drogie spodnie snowboardowe i sprzedawca policzył 7 zł za przesyłkę, po czym miał do mnie pretensje że musiał z własnej kieszeni dopłacić za mają przesyłkę a wysłał mi je w ogromnym pudełku Poczty Polskiej, które wiedomo drogo kosztuje (a do pudełka jeszcze by 3 pary się zmieściły )
Liana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-11, 17:48   #8308
goosia:)
Wtajemniczenie

http://www.allegro.pl/item164495110_...lor_szary.html

a co myslicie o tej bluzce ?
Stary 2007-02-11, 17:55   #8309
martini.
Zakorzenienie

Cytat:

taaaa

Lemonka
te mi się podobają
http://allegro.pl/item164121494_und_...m_l.html#photo
http://al legro.pl/item161875695_fantastyczn a_bluzeczka_.html#photo - u tej kobiety obserwuję dwie aucje

i jeszcze podobają mi się bluzy, które pokazałaś (zgubiłam linka).

edit: o te, czekoladowa jest super.
http://allegro.pl/item164304506_sexs...wy_.html#photo

właśnie doczytałam, że brązowego już nie ma.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-11, 18:06   #8310
srubka
Zakorzenienie

Jak sie Wam widza takie spodnie?
http://allegro.pl/item158159135_nowe..._36_super.html

mam takie same tylko ze troszke jasniejsze.
I tak sie zastanawiam co do nich ubrac, jakie buty itd.
myslalam ze np. dobre by bylo takie polaczenie stylu sexownego ze sportowym, np. jakies buciki na obcasie podobnego koloru

co o tym mysliscie? moze jakies propozycje?

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości