|
|
#8281 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odzież = Allegro
Cytat:
![]() ale swoją drogą już wiele przesyłek dostałam, za które płaciłam 8 zł, a znaczków było za 4,8 zł, yh... to jest właśnie minus teoretycznie tanich aukcji
|
|
|
|
|
#8282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#8283 |
|
BAN stały
|
A jeżeli tak to OK Moja Mama ostatnio zamawiała torebkę od babeczki która wysyłała z USA i za przesyłkę zapłaciła 30 zł
|
|
|
|
#8284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt nikogo nie zmusza do kupowania na allegro... poza tym nie wydaje mi się żeby 3zł diametralnie zmieniło różnicę w cenie, tak żeby z taniej aukcji zrobiła się droga...
|
|
#8285 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wysyłka to nie tylko znaczek. To jeszcze np. koperta/pudełko, folia bąbelkowa itp.
|
#8286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dokładnie...
|
|
#8287 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8288 |
|
Zadomowienie
|
koperta, pudelko-ok 80 gr
a czesto owijaja nawet w papier czy cos:/ |
|
|
|
#8289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#8290 |
|
BAN stały
|
Koperta bąbelkowa A4 to koszt 1,40 zł, a nie 0,80 zł (chyba, że jakaś mała).
Ja tam się nie buntuję. Sama sprzedaję na Allegro. Nie uważam, żebym kogoś oszukiwała... Jeśli przedmiot jest lekki to wystarcza zawyczaj 5 zł na przezsyłkę (priorytet + 1 zł). A teraz widzę, że wszyscy ''wariują''. Prawie każdy po zmiane cen w Poczcie Polskiej liczy sobie już 8 zł za przesyłkę. Nie uważam, że to jest zdzierstwo, ale czasem przesada (np. lekka plastikowa opaska do włosów?). Faktycznie w koszty trzeba wliczyć kopertę, jakiś papier... No i coś za co teoretycznie się nie płaci - czas sprzedawcy i dostarczenie przesyłki na Pocztę (np. autem, czyli benzyna itd.) Uważam, że Super Sprzedawcy lub ludzie którzy zawodowo się zajmują sprzedażą są w stanie mieć z tego zyski i to spore
|
|
|
|
#8291 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety jak sprzedaję na all. również muszę brać 8 zł za przesyłkę, bo baby na poczcie nie chcą ciuchów czy książek wysyłać jako list polecony
A koperta A4 i taka ciut większa kosztuje u mnie 1,50- 2zł. Pewnie, że bym wysyłała za 4,50 jak list, ale to zalezy kto siedzi w okienku , a że od 2 miesięcy ta sama wredna baba, to mam po 8 zł.
|
|
#8292 |
|
Zakorzenienie
|
ja liczę za przesyłkę 7,50zl za paczke ekonomiczną.. ale jeśli jest jakaś bardzo mała rzecz to podaję niższą cenę, czasami jak pakuję paczkę dochodzę do wniosku, że jednak moge wysłać jako polecony w kopercie, wtedy ktoś może stwierdzić że robię to umyślnie, ale to nieprawda. poza tym czasami i tak na poczcie nie chcą przyjąć jako polecony tylko jako paczke.
|
#8293 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie widzę problemu, skoro ktoś licytuje w danej aukcji, to znaczy że zgadza się na warunki sprzedawcy, także cenę przesyłki. Zawsze można się zapytać, czy zapakuje w kopertę bąbelkową czy w papier
![]() Nalezy przecież pamiętać, że koszty przesyłki, to nie tylko znaczki, ale papier, taśma, ewentualnie koperta, czas poświęcony na dostanie się na pocztę i wysyłkę i koszt dojechania tam [nie wszyscy mają pocztę pod nosem].
|
#8294 |
|
Raczkowanie
|
skoro parę osób sprzedaje tę samą rzecz, po cenie wahającej się o parę złotych, to to 3 zł, które dodatkowo zarabia na przesyłce sprzedający dla mnie stanowi różnicę, oczywiście istnieją też uczciwi Allegrowicze, którzy nawet, gdy zażyczą sobie więcej, potem oddają resztę pieniążków, której jednak nie wykorzystali. ja osobiście liczę za przesyłkę ekonomiczną - 4,5 zł, za priorytetową - 5,5 zł, bo jeżeli chcę zarobić więcej to podnoszę cenę aukcji, a nie przesyłki.
|
|
|
|
#8295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przesyłka ekonoczmiczna 4,50zł??? pierwsze słyszę, ja płacę za ekonomiczną 6,50zł.. a za opakowanie liczę sobie 1zł bo używam papieru + taśmę lub kopertę bąbelkową, która jeśli kupuję większą kosztuje 1,40zł...nie jestem wolontariuszem żebym opłacała za opakowanie. Tym bardziej, że kwota jaką płaci mi kupujący wcale nie jest kwotą jaką biorę "na rękę" ponieważ również allegro zżera pieniądze za wystawienie aukcji + opłata za jej sprzedaż. średnio koszt takiej aukcji to 3zł ale zdarzało mi się płacić nawet 10zł. Prosta zasada, jeśli nie pasują koszty przesyłki niech tacy ludzie nie kupują na allegro tylko normalnie w sklepie. A prawda jest taka, że i tak wielokrotnie udało mi się coś kupić taniej niż w sklepie nawet z kosztami wysyłki.
|
|
#8296 |
|
Raczkowanie
|
http://www.allegro.pl/item163310513_...loty_new_.html
ciekawe na jakiej cenie się skończy co za szaleńcy |
|
|
|
#8297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#8298 |
|
Zakorzenienie
|
Kawałek szmatki
i z tym złotym na szyi
|
|
#8299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#8300 |
|
Zakorzenienie
|
Takie rzeczy licytują ludzie, którzy mają za dużo pieniązków w kabzi hehe
![]() A co sądzicie o tym http://allegro.pl/item163589489_wlos...exi_laski.html -- przepraszam, al musiałam to dać, totalna porażka
|
|
#8301 |
|
Zakorzenienie
|
Super
|
|
#8302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#8303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Równie dobrze mogłabyś powiedzieć, że oszustwem jest sprzedawanie bluzki, którą kupiło się za 20zł, za 50zł. Skoro ktoś przyjmuje taką cenę, zgadza się tyle zapłacić, to o co chodzi? Takie są prawa rynku. Albo w to grasz, albo nie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8304 |
|
Zakorzenienie
|
Całkowicie się zgadzam
|
|
#8306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie powiedziałam że do kosztów przesyłki można doliczać inne ponoszone koszta, ale że kwota jaką płaci klient nie jest kwotą "na rękę". Oszukiwani ludzie?? to nie jest OSZUSTWO... a jeśli go tak traktujesz to trudno, musisz się z tym pogodzić albo nie kupowac na allegro
|
|
#8307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wysyłam rzeczy za 8 zł i powiem szczerze że czasami dokładam do tego interesu, bo przesyłka kosztuje 6,50 a do tego tak jak pisały Dziewczyny dochodzi taśma klejąca, papier, koperty bąbelkowe (z czego używam tych za 2,20).W każdym razie nie zarabiam na przesyłce i nie oszukuję Kiedyś kupiłam na allegro bardzo drogie spodnie snowboardowe i sprzedawca policzył 7 zł za przesyłkę, po czym miał do mnie pretensje że musiał z własnej kieszeni dopłacić za mają przesyłkę a wysłał mi je w ogromnym pudełku Poczty Polskiej, które wiedomo drogo kosztuje (a do pudełka jeszcze by 3 pary się zmieściły )
|
|
|
|
|
#8308 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.allegro.pl/item164495110_...lor_szary.html
a co myslicie o tej bluzce ?
|
#8309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lemonka te mi się podobają http://allegro.pl/item164121494_und_...m_l.html#photo http://al legro.pl/item161875695_fantastyczn a_bluzeczka_.html#photo - u tej kobiety obserwuję dwie aucje ![]() i jeszcze podobają mi się bluzy, które pokazałaś (zgubiłam linka ).edit: o te, czekoladowa jest super. http://allegro.pl/item164304506_sexs...wy_.html#photo właśnie doczytałam, że brązowego już nie ma.
|
|
#8310 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sie Wam widza takie spodnie?
http://allegro.pl/item158159135_nowe..._36_super.html mam takie same tylko ze troszke jasniejsze. I tak sie zastanawiam co do nich ubrac, jakie buty itd. myslalam ze np. dobre by bylo takie polaczenie stylu sexownego ze sportowym, np. jakies buciki na obcasie podobnego koloru co o tym mysliscie? moze jakies propozycje?
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

A koperta A4 i taka ciut większa kosztuje u mnie 1,50- 2zł. Pewnie, że bym wysyłała za 4,50 jak list, ale to zalezy kto siedzi w okienku

a wysłał mi je w ogromnym pudełku Poczty Polskiej, które wiedomo drogo kosztuje (a do pudełka jeszcze by 3 pary się zmieściły