![]() |
#1351 |
Raczkowanie
|
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
spróbuj zadzwonić i postraszyć policją , mój kumpel raz tak odzyskał kasę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1352 |
Raczkowanie
|
Telefon nie istnieje.. ech:-/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1353 |
Raczkowanie
|
muszę namarudzć na art-srebro
są tacy zasadniczy, że ... no i chyba trochę kombinują zamówiłam u nich w grudniu całkiem sporo różnych cudek- granat owale fasetowane tagedia- II gat. jak nic a może i IV- napisałam im wtedy maila ale bez ciśnienia, bo zmagałam się ze swoją tragedią w innej dziedzinie życia i właściwie robienie biżuterii było dla mnie działaniem jakby instynktownym, takim nieuświadomionym ratunkiem, żeby nie zwariować ... jak się domyślacie w takiej sutuacji 9 sztuk granatu nie było czymś wielkiej wagi... nie odpisywali , machnęłam ręką- huk coś tam z nich zrobię, wystawiłam pozytywy za wszystko i czekałam na pozytywy w odp.- nie dostałam do początku lutego no i w końcu po moich namolnych kilku mailach odpisali , że przepraszają, że wystawiają... ok, no i tak patrzę kilka dni temu po raz -enty na te granaty i mnie denerwują- nic nie mogę z nich zrobić bo mnie wkurzają- pomyślałam napiszę do nich z propozycją , ze odeślę im te cuda niech mi przyslą coś w tej cenie plus jeszcze coś dokupię- a oni mi szybciutko odpisali lakonicznie, że termin rezygnacji z towaru to 10 dni i koniec dyskusji (mniej więcej)- i tak pomyślałam- 16 czy 17 zł co to dla nich wymienić towar a przecież bym coś jeszcze domówiła- nie wykazali takiej zwykłej ludzkiej życzliwości no to trudno zamówienia też nie będzie... a poza tym rozjaśnia mi się w głowie dlaczego na te pierwsze maile nie odpisywali-żeby minęło 10 dni... tak musiałam się Wam pożalić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Odpowiednie oświadczenie należy złożyć na piśmie (!) i przesłać je listem poleconym (z potwierdzeniem odbioru) na adres rmy najpóźniej dziesiątego dnia od daty zawarcia umowy o wykonanie usługi (ale przed rozpoczęciem jej wykonywania) bądź daty otrzymania zamówionego towaru." Stąd: http://www.federacja-konsumentow.org....php?story=395 Zatem liczy się dzień, w którym Ty występujesz o zwrot, a nie ten, w którym oni odpowiedzą. Teraz oczywiście pozostaje otwarta kwestia, czy mail można liczyć jako list polecony...cóż, kultura sprzedawcy się kłania. *** Art aneta, a w takim bądź razie Wersja Złośliwa: ten koteczek ma konto na naszej klasie? Jak ma, to można to wykorzystać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1355 |
Raczkowanie
|
Clementinne - mocno się zastanawiałam nad Twoją propozycją, choć nie lubię robić takich rzeczy, ale... sprawa się rozwiązała, bo - przesyłka dotarła! Wysłana 27 lutego (sic!). (pieczątka na kopercie). Co więcej, dostałam negatywa (odwet za mojego neutrala) o treści: "Towar dostała Pani po 2 tygodniach czekania. Wina była moja, i wysłałam do Pani wiele e-mail. Jeżeli nie dochodziły wystarczyło tylko to napisać. Z mojej strony negatyw straszenie mnie i wypisywanie na forum nie miłe rzeczy."
![]() ![]() Dobry skutek jest taki, że przekonałam się jaką to forum ma moc ![]() Wiem że to mało sympatyczny post i może mało ciekawy, ale w związku z treścią otrzymanego komentarza uznałam że warto tu dopisać epilog.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1356 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() .....no ok, przeszło mi ![]() Zatem, najsłodszy koteczku, skoro tu bywasz i nas czytasz ![]() ![]() Dwa, tłumaczenie, że "wysłałam do Pani wiele e-mail. Jeżeli nie dochodziły wystarczyło tylko to napisać" jest tak niewiarygodne i naiwne jak twierdzenie....no tej kretynki z różowym koniem, nie pamiętam dokładnie - że jest dziewicą. A tak na marginesie, jak chcesz kłamać, to chociaż rób to tak, żeby wypadło naturalnie: wystarczył jeden post o tym na forum, żebyś błyskawicznie wysłała zaległą przesyłkę. Ciekawy zbieg okoliczności. Czyli innymi słowy, jest tak jak sądziłam: możliwość ujawnienia prawdy błyskawicznie Cię dyscyplinuje (coś mniej więcej takiego chodziło mi po głowie w związku z Naszą Klasą). Póki jesteś nierozpoznawalna, wszystko dzieje się po cichu, w relacji jedna osoba na jedną osobę - kłamiesz i oszukujesz, jeden post publicznie na forum i wraca grzeczna, skruszona, uczciwa dziewczynka. Ech, dzieci.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1357 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1358 |
Raczkowanie
|
to ja napiszę coś pozytywnego, otóż polecę serdecznie z allegro -lador-
skończyły mi się linki i potrzebowałam koniecznie na dzisiaj, pojęcia nie miałam jak to zrobić, zamówiłam wczoraj około północy, jeden mejl z pytaniem i dziś rano odpowiedź, że mogę przyjść dzisiaj i odebrać. miło i przyjemnie ![]()
![]() |
#1359 |
Zakorzenienie
|
a kto to taki? można wiedzieć żeby się ustrzec na przyszłość
![]()
![]() |
#1360 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1361 |
Zakorzenienie
|
Basiulek
![]()
![]() |
#1362 |
Raczkowanie
|
ale dziewczyny??? czy ta cała allegrowa kiciurenka to nie jest nasza stara """""znajoma"""""" wariacja , co już na wymiankach " się wykazała"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1363 |
BAN stały
|
hmm...niejaka Kasia - owszem, wariacja tak ma imię. Jeśli jest z Łukowa - jestem pewna, że to ona... rozśmieszyła mnie strona 'o mnie'
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- art aneta, daj znać, czy ta dziewczyna jest z Łukowa, dla pewności możemy porównać adres. mam telefon domowy, dziewczyna na za dużo sobie pozwala, może mama powinna się o tym dowiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1364 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam u CostumeJewellery hurtem bigle angielskie i kuleczki. Wszystko sprawnie, nic nie pogięte, w dobrej ilości. Dostałam dodatkowo woreczek strunowy z karteczką w środku "PA14"
![]()
![]() |
#1365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=641 Bingo.... Z tego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=69579&page=22 Ten sam mail co na Allegro.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1366 |
BAN stały
|
no i proszę, wszystko wiadomo...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1367 |
Raczkowanie
|
w dzieciństwie można sobie jednak spaprać kartotekę na całe życie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1368 |
Wtajemniczenie
|
ta to ma tupet kurde blaszka...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1369 |
Zakorzenienie
|
Przed Wami kobietki to się nic nie ukryje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1370 |
Wtajemniczenie
|
Komisja śledcza normalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1371 |
Raczkowanie
|
Hahaha ja generalnie padłam jak przeczytałam stronę "o mnie", nic się nie trzyma kupy, zdania wielokrotnie złożone napisane tak że nic nie można zrozumieć o ile jedno nie wyklucza drugiego, miliard jakiś głupawych odnośników i te cholerne błędy, od ortograficznych zaczynając, na rzeczowych kończąc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1372 |
Raczkowanie
|
O żesz ty... Tak, kiciurenka to Katarzyna D., z Łukowa... Dzięki dziewczyny. Ale się dałam wrobić.. no nic, całe życie człowiek się uczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1374 |
Zakorzenienie
|
"Odpisuję od pon. do pi." Co to jest pi ?
"W razie nie reagowania" ![]() Dobra jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1375 |
Rozeznanie
|
Ludzie nie przestaną mnie zaskakiwać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1376 |
Raczkowanie
|
hej
![]() kupowala ktoras moze cos od Gem-stones? wlasnie zamowilam swarki... zastanawiam sie czy wysyla tak szybko jak jest napisane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1377 |
Raczkowanie
|
dobrze , ze jutro pi, bo już padam na giębę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() No i w ogiole jest fainie ![]() ![]()
![]() |
#1379 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1380 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() wlasnie dostalam potwierdzenie ze juz zaksiegowali wplate i jutro przed poludniem wysla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.