sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-23, 11:18   #1531
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie

Chciałam pochwalić Jubilexa Zamówienie złożone w zeszłym tygodniu dotarło do mnie wczoraj
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-23, 11:27   #1532
rusa1ka
Zadomowienie

Polecam rybku -kupowałam srebro - bigle i krawatki

avangARTa też się dobrze spisał - śliczne jadeity

"Trzeba robić to, co się lubi, i wtedy robi się to dobrze" - Andrzej Zaucha

rusa1ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-23, 17:59   #1533
Donka94
BAN stały

Dziewczyny ratujcie! Potrzebuję na gwałt kilkuanstu koralików, muszę zrobic zamówienie. Potrzebne mi to wszytsko do piątku, wiem, że z CJ i GaleriaTkanin różnei bywa, nieraz czekałam i 2tyg. Kogo możecie mi polecić, byleby szybko przesyłka dotarła?
Donka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-23, 18:05   #1534
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

Cytat:
Napisane przez Donka94 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie! Potrzebuję na gwałt kilkuanstu koralików, muszę zrobic zamówienie. Potrzebne mi to wszytsko do piątku, wiem, że z CJ i GaleriaTkanin różnei bywa, nieraz czekałam i 2tyg. Kogo możecie mi polecić, byleby szybko przesyłka dotarła?
podobno Kadoro wysyłają od razu, choć nie w moim przypadku
po za tym beadshop?
nie radze zamawiać na all jeżeli zależy na czasie
solange421 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-23, 18:14   #1535
Niesiula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Donka94 Pokaż wiadomość
Ekoraliki - dość pokaźny wybór i wysyłka z dnia na dzień. Przynajmniej ja tak dostaje.

Niesiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-23, 18:17   #1536
ayumi88
Rozeznanie

To może ŚwiatKoralików?
ayumi88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-23, 20:28   #1537
tyska04
Rozeznanie

Swiatkoralikow2 zawsze(!) ekspresowo
tylko zrozumcie kiedy zechcę znowu z sobą być "
tyska04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-24, 09:33   #1538
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Światkoralików2 zawsze wysyła ekspresowo. Na Kadoro i Beadshop też nie mogę narzekać.
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 13:04   #1539
Donka94
BAN stały

Cytat:
Napisane przez solange421 Pokaż wiadomość
podobno Kadoro wysyłają od razu, choć nie w moim przypadku
po za tym beadshop?
nie radze zamawiać na all jeżeli zależy na czasie
Cytat:
Napisane przez Niesiula Pokaż wiadomość
Ekoraliki - dość pokaźny wybór i wysyłka z dnia na dzień. Przynajmniej ja tak dostaje.
Cytat:
Napisane przez ayumi88 Pokaż wiadomość
To może ŚwiatKoralików?
Cytat:
Napisane przez tyska04 Pokaż wiadomość
Swiatkoralikow2 zawsze(!) ekspresowo
Cytat:
Napisane przez kulkam Pokaż wiadomość
Światkoralików2 zawsze wysyła ekspresowo. Na Kadoro i Beadshop też nie mogę narzekać.
Dzieki dziewczyny , jak zawsze jesteście niezastąpione
Donka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-28, 08:43   #1540
nutka27
Rozeznanie

GG do nutka27

Kupowałyście u BatterflyMadame? Nie wiele znalazłam na ten temat. Jak z wysyłką - długo się czeka?
Stary 2009-06-28, 08:47   #1541
rusa1ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nutka27 Pokaż wiadomość
Kupowałyście u BatterflyMadame? Nie wiele znalazłam na ten temat. Jak z wysyłką - długo się czeka?
Podpisuję się od pytaniem

"Trzeba robić to, co się lubi, i wtedy robi się to dobrze" - Andrzej Zaucha

rusa1ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 11:01   #1542
franio
Zadomowienie

Kolejny raz jestem zadowolona z zakupów u thiliacordata2 Kamienie piekne, zgodne z opisem, błyskawiczna przesyłka. Zakupy niewielkie a spory gratis- pojedyncze sztuki koralików i para pieknych dużych fasetowanych oponek kwarcu dymnego (przynajmniej tak myśle, że to kwarc dymny) no i sumie dobrane do zamówienia bo kupiłam też kwarc tyle, że tygrysi i kawowy
franio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 20:57   #1543
Basiulek
Zakorzenienie

GG do Basiulek

Piszę w dwóch wątkach, ponieważ pan Wojciech czyli jubilex33 ma sklep internetowy , ale też sprzedaje na allegro.
Ku przestrodze.
Byłam stałą klientką. Dłuższy czas temu (ze 2 miesiące chyba) zrobiłam zamówienie za 260zł. Czekam, czekam, czekam- w końcu zadzwoniłam i pan Wojciech powiedział mi , że sprawdzi co się dzieje z przesyłką i jak by co, złoży reklamację. Zdzwoniliśmy się jeszcze kilka razy, ale jako, że uwzględnianie reklamacji przez pocztę trwa bardzo długo, zrobiłam takie samo zamówienie . Wszystko super, dostałam srebro (dla bezpieczeństwa poszło kurierem) i spokojnie czekałam ponad 2 tygodnie, aż się coś wyjaśni, co z moją przesyłką. Tydzień temu poprosiłam tatę, żeby zadzwonił się upomnieć. Przez równy tydzień pan Wojciech telefonu nie odbierał, sms'y z prośbami o pilny kontakt chyba lekceważył, aż w końcu dzisiaj udało się do niego dodzwonić. Powiedział, że go to, bardzo delikatnie mówiąc, nic nie obchodzi i że ma to powiedzmy- gdzieś. Po czym rzucił słuchawką. Towaru nie ma, pieniędzy nie ma, dlatego nigdy więcej jubilexa, do zobaczenia w sądzie ;]

Edytowane przez Basiulek
Czas edycji: 2009-06-29 o 20:59
Basiulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 11:18   #1544
Killa Ree
Wtajemniczenie

Smile Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie

Cytat:
Napisane przez Loreen Pokaż wiadomość
Tak . Zawieszone. Prawdopodobnie za brak opłat, bo sądząc po reszcie to wszystko okey. Zmieniły się troche przepisy w Allegro dot. w/w opłat i dość szybko można to "załapać". Trzeba bardzo pamiętać o terminach.
Ale radze się nie martwić. Jak znam życie niedługo odwieszą.

Ja polecam :
Eltay
bostarbb

lukasz850 - srebrne, tanie i dwustronne bigle (producent)
jubilex33 - srebrne półfabrykaty (producent)
nutsy - narazie nic nie wystawia (???)
nutsy: www.korallo.pl - prawdopodobnie przeszli całkiem na sklep
tomek sojka: www.domkamieni.pl

polecam serdecznie tę dwójkę - łączą wysyłkę zamówień z allegro i ze sklepów.

i jeszcze fielamoni2008 - mają dużo Swarovskiego

Killa Ree jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 12:51   #1545
ojejka89
Zadomowienie

skoro nutsy to korallo to maja juz jakis czas nowy nick na allero: www_korallo_pl
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 13:32   #1546
Killa Ree
Wtajemniczenie

Kadoro - jak zadzwonisz do nich po zakończeniu zamawiania, potem doślesz malila a potem jeszcze raz zadzwonisz po zapłaceniu, to zapamiętają i będzie szybciutko - swoją drogą, jak jest takie pilne, to możesz wziąć przesyłkę kurierską, zamiast zwykłej
ta sama procedura obowiązuje w: korallo, domkamieni, i expeduo (costume/custome jewelery)
beadshop był zawsze ekspresowy, jest jeszcze: qnszt.pl (dość szybcy), Atari.pl (rzetelnie i bardzo szybko), http://akcesoria.net.pl/sklep/index.php (całkliem szybko)

z tym, że jak się ma pecha, to nic nie pomoże... Ja ostatnio miałam pecha - zamówienie wysłane poleconym do mnie w czwartek - we wtorek nadal, jak sie okazało, było na sortowni w mieście z którego wysyłano paczuszkę... bez komentarza - nie powiem, jaki to był sprzedający - zamówienie ostatecznie, po mojej interwencji u sprzedającego dotarło w środę, kurierem, bez dopłaty z mojej strony

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

no właśnie!!! ojejka ma rację!
z tym, że ja od nich właściwie nie kupuję na allegro już... zupełnie nie wiem czemu
Killa Ree jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 13:39   #1547
Patom
Przyczajenie

Witajcie
Od dluższego czasu was podczytuję i łyknelam bakcyla i dwa dni temu zrobiłam moje pierwsze zamówienie u pasart. Dopiero teraz doszlam do tego co pisalyscie, ale mam nadzijeje, że do mnie dojdzie szybko paczuszka. Niby dostalam maila, ze już wysłali - zobaczymy jak to będzie.
Patom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 15:45   #1548
arizoona
Zakorzenienie

Spokojnie ja robiłam u nich nie dawno zamówienie i wszystko w miarę szybko bo do 4 dni doszło
arizoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 16:44   #1549
confused women
Zakorzenienie

www_kolallo_pl-wszystko w jak najlepszym porządku, szybka wysyłka, niestety przy zamówieniu na ponad 100zł nie otrzymałam żadnego gratisu..
Kalait-zamawiałam u niego dwa razy i byłam baaardzo zadowolona, wszystko błyskawicznie załatwione i do tego gratisy, niestety za trzecim razem nie dość, że czas oczekiwania na paczuszkę był dłuższy, gratisów brak to jeszcze zabrakło kilku produktów..
jubilex-wszystko sprawnie załatwione, gratisów brak-to na minus, niby nie ma obowiązku dawać ale zawsze byłoby miło chociaż jakąś przekładkę dostać
kiniaczar-kupowałam oksydę, wszystko szybko i sprawnie-jestem zadowolona
confused women jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 21:56   #1550
Hultaj
BAN stały

Ta, Jubilex i gratisy, aż się zdziwisz , zamówiłam kiedyś u niego trochę drobiazgu za 30 zł, u mnie w tym czasie pracował na poczcie zlodziej, przesylka nie dotarła, więc ruszyła procedura reklamacyjna. Załatwiona pozytywnie, J. towar wysłał ponownie, zapewne po otrzymaniu rekompensaty przez pocztę. Za polecony to jest 120 zł, czyż nie? Więc nie licząc zysku od mojego skromnego zakupu był do przodu o 9 dych, myślisz, że było w paczce cuś więcej? Ani pół przekładki.
Ale ogólnie oczywiście nigdy na niego nie narzekalam.

Za to to o czym napisała teraz Basiulek to po prostu skandal!

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2009-07-01 o 21:58
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 23:12   #1551
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Dopiero zauważyłam

Brałam raz od tej osoby kilka drobiazgów( dokładnie 5 kuleczek bali ) na naszyjnik. Ku mojemu zdziwieniu dostałam gratis 2 srebrne obręcze bali. Nie przypominam sobie żebym narzekała. Raczej wszystko było sprawnie i szybko
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 05:43   #1552
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Ta, Jubilex i gratisy, aż się zdziwisz , zamówiłam kiedyś u niego trochę drobiazgu za 30 zł, u mnie w tym czasie pracował na poczcie zlodziej, przesylka nie dotarła, więc ruszyła procedura reklamacyjna. Załatwiona pozytywnie, J. towar wysłał ponownie, zapewne po otrzymaniu rekompensaty przez pocztę. Za polecony to jest 120 zł, czyż nie? Więc nie licząc zysku od mojego skromnego zakupu był do przodu o 9 dych, myślisz, że było w paczce cuś więcej? Ani pół przekładki.
I pomyśleć, że ja się tu domagałam gratisów.. W takiej sytuacji rzeczywiście powinien coś dorzucić bez gadania, nie wiem dlaczego niektórzy sprzedawcy mają takie opory przed dawaniem gratisów, szczególnie przy większych zamówieniach, gdy zarabiają na nas naprawdę sporo
confused women jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 07:10   #1553
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Mała poprawka dot. reklamacji przesyłek - 110 zł to MAKSYMALNA kwota, którą można podać jako wartość zaginionej przesyłki (wiem, bo sama ostatnio przerabiałam :/ ). Nie sądzę, żeby Jubilex zarabiał na takich reklamacjach - przecież jeśli przesyłka by się znalazła, przez tak mocno zawyżoną wartość mógłby mieć problemy, szczególnie, że przecież dołącza paragon/fakturę.
Poza tym Jubilex oferuje system rabatowy - co prawda dopiero chyba od 200 zł, ale czasem się przydaje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 07:46   #1554
Patom
Przyczajenie

Arizona to mam nadzieję, że do mnie tez szybko dojdzie i bede zadowolona z ich towaru. Zobaczymy, narazie cierpliwie czekam.
Stary 2009-07-02, 13:01   #1555
Patom
Przyczajenie

Paczuszka do Pasart przyszła dziś rano - tak więc podsumowanie:
- zamówienie złożyłam w poniedziałek, dziś jest czwartek, więc chyba szybko doszło
- wszystko kompletne i w sumer stanie
- kamyczki sparowane
Stary 2009-07-02, 13:56   #1556
Hultaj
BAN stały

ale to przy zagubieniu poleconego podajesz wartość materialną tego co było w liście? to nie jest przypadkiem jeśli chodzxi o odszkodowanie ustalona odgórnie kwota za zagubiony list polecony?
dziwne.
przecież jak nadajesz list polecony to nie deklarujesz wartości, wartość deklarujesz dopiero przy paczce (przy liście takiej opcji nie ma bo to jest z założenia bezwartościowe w sensie finansowym, od przesyłania rzeczy to są paczki właśnie). W kazdym razie tyle się dowiedziałam gdy w kwietniu wysyłałam list i w sumie to w końcu ''ryzykowałam'' , bo wysyłałam rzecz droższą niż 120 zł. Nawet nie wiem czy to nie jest 150, ale nie chcę snuć fantazji, bo nie pamiętam.
Tyle odnośnie kwestii formalnych.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2009-07-02 o 13:57
Stary 2009-07-02, 14:16   #1557
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Przy składaniu reklamacji musiałam napisać, jaka była wartość zaginionej przesyłki.
Stary 2009-07-02, 15:38   #1558
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
ale to przy zagubieniu poleconego podajesz wartość materialną tego co było w liście? to nie jest przypadkiem jeśli chodzxi o odszkodowanie ustalona odgórnie kwota za zagubiony list polecony?
dziwne.
przecież jak nadajesz list polecony to nie deklarujesz wartości, wartość deklarujesz dopiero przy paczce (przy liście takiej opcji nie ma bo to jest z założenia bezwartościowe w sensie finansowym, od przesyłania rzeczy to są paczki właśnie). W kazdym razie tyle się dowiedziałam gdy w kwietniu wysyłałam list i w sumie to w końcu ''ryzykowałam'' , bo wysyłałam rzecz droższą niż 120 zł. Nawet nie wiem czy to nie jest 150, ale nie chcę snuć fantazji, bo nie pamiętam.
Tyle odnośnie kwestii formalnych.
Polecone nieubezpieczone - odszkodowanie do 110zł plus koszty nadania. Wartość deklarujesz wypełniając druczek reklamacji. Jak zadeklarujesz 10zl, dostaniesz 10zł. Oni raczej z tym nie dyskutują.
Ubezpieczone - odszkodowanie takie, jaka była kwota ubezpieczenia. Czyli jeżeli ubezpieczasz coś na kwotę 50zł, to jestes frajer, bo płacisz wiecej za nadanie przesylki, a potem i tak dostaniesz tylko 50zł, a nie 110zł. Opłaca się ubezpieczać te o wartości powyżej 110zł.

A że panie na poczcie bronia sie rekami i nogami przed wysylka nieubezpieczona, jak uslysza bizuteria to juz druga sprawa. Swego czasu mi nawet taka pani radzila, zebym ubezpieczyla chociaz na 1zł, ale zeby bylo ubezpieczone. Tjaaa...i potem dostane aż 1zł... :/
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 18:14   #1559
falling in love
Zadomowienie

GG do falling in love

Cytat:
ja zrobiłam 1 szy raz zakupy u BM przedwczoraj ( wtorek) a dzis paczuszkę mam w rękach ( czwartek) więc szybko wysłane - zamówienie za ok 80 zł ( piekne sztyfty) i nawet gratis srebrne otwarte bigielki - więc mi pasuje bardzo
falling in love jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 10:13   #1560
Hultaj
BAN stały

no to w sumie aż ciekawe, bo mnie pani powiedziała, że z poleconymi listami (bo o nich cały czas mówimy, nie paczkach, tak jeszcze upewniam się ) jest tak, że zwrot 120 zł, i że nie można takiego listu ubezpieczyć na wyższą kwotę, bo z zasady one nie służą do przesylania przedmiotów, od tego sa paczki. Aż się zapytam na swojej poczcie.
Nawet nie wiedziałam, że się wypełnia kwotę przy reklamacji (i nie chciałabym musieć wiedzieć, nak, nak ;-)), w sensie jesli nie była zadeklarowana wartość (a na poleconych nie jest, bo na paczkach to wiadomo, widać choćby nie wiem co ), wlasnie sądziłam, że po to są ubezpieczenia na konkretne kwoty, żeby ludzie sobie nie zawyżali. W końcu jak komuś zginie paczka, a jej ekstra nie ubezpieczyl, to mu zwrocą tylko tych 80 zetów czy ileś, ale nie np. 200.
Ale dzięki za wyjaśnienie, jeśli tak faktycznie jest, a pewnie przecież jest, to gośc dostał za to, co nadał, i wtedy nie mogę już mysleć o nim, że chyba trochę chytrusek z niego.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości