![]() |
#1531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
Chciałam pochwalić Jubilexa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1532 |
Zadomowienie
|
Polecam rybku -kupowałam srebro - bigle i krawatki
avangARTa też się dobrze spisał - śliczne jadeity
![]() |
#1533 |
BAN stały
|
Dziewczyny ratujcie! Potrzebuję na gwałt kilkuanstu koralików, muszę zrobic zamówienie. Potrzebne mi to wszytsko do piątku, wiem, że z CJ i GaleriaTkanin różnei bywa, nieraz czekałam i 2tyg. Kogo możecie mi polecić, byleby szybko przesyłka dotarła?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po za tym beadshop? nie radze zamawiać na all jeżeli zależy na czasie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1535 |
Raczkowanie
|
Ekoraliki - dość pokaźny wybór i wysyłka z dnia na dzień. Przynajmniej ja tak dostaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1536 |
Rozeznanie
|
To może ŚwiatKoralików?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1537 |
Rozeznanie
|
Swiatkoralikow2 zawsze(!) ekspresowo
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1538 |
Wtajemniczenie
|
Światkoralików2 zawsze wysyła ekspresowo. Na Kadoro i Beadshop też nie mogę narzekać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1539 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1540 |
Rozeznanie
|
Kupowałyście u BatterflyMadame? Nie wiele znalazłam na ten temat. Jak z wysyłką - długo się czeka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1541 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1542 |
Zadomowienie
|
Kolejny raz jestem zadowolona z zakupów u thiliacordata2
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1543 |
Zakorzenienie
|
Piszę w dwóch wątkach, ponieważ pan Wojciech czyli jubilex33 ma sklep internetowy , ale też sprzedaje na allegro.
Ku przestrodze. Byłam stałą klientką. Dłuższy czas temu (ze 2 miesiące chyba) zrobiłam zamówienie za 260zł. Czekam, czekam, czekam- w końcu zadzwoniłam i pan Wojciech powiedział mi , że sprawdzi co się dzieje z przesyłką i jak by co, złoży reklamację. Zdzwoniliśmy się jeszcze kilka razy, ale jako, że uwzględnianie reklamacji przez pocztę trwa bardzo długo, zrobiłam takie samo zamówienie . Wszystko super, dostałam srebro (dla bezpieczeństwa poszło kurierem) i spokojnie czekałam ponad 2 tygodnie, aż się coś wyjaśni, co z moją przesyłką. Tydzień temu poprosiłam tatę, żeby zadzwonił się upomnieć. Przez równy tydzień pan Wojciech telefonu nie odbierał, sms'y z prośbami o pilny kontakt chyba lekceważył, aż w końcu dzisiaj udało się do niego dodzwonić. Powiedział, że go to, bardzo delikatnie mówiąc, nic nie obchodzi i że ma to powiedzmy- gdzieś. Po czym rzucił słuchawką. Towaru nie ma, pieniędzy nie ma, dlatego nigdy więcej jubilexa, do zobaczenia w sądzie ;] Edytowane przez Basiulek Czas edycji: 2009-06-29 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1544 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
tomek sojka: www.domkamieni.pl polecam serdecznie tę dwójkę - łączą wysyłkę zamówień z allegro i ze sklepów. i jeszcze fielamoni2008 - mają dużo Swarovskiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1545 |
Zadomowienie
|
skoro nutsy to korallo to maja juz jakis czas nowy nick na allero: www_korallo_pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1546 |
Wtajemniczenie
|
Kadoro - jak zadzwonisz do nich po zakończeniu zamawiania, potem doślesz malila a potem jeszcze raz zadzwonisz po zapłaceniu, to zapamiętają i będzie szybciutko - swoją drogą, jak jest takie pilne, to możesz wziąć przesyłkę kurierską, zamiast zwykłej
![]() ta sama procedura obowiązuje w: korallo, domkamieni, i expeduo (costume/custome jewelery) beadshop był zawsze ekspresowy, jest jeszcze: qnszt.pl (dość szybcy), Atari.pl (rzetelnie i bardzo szybko), http://akcesoria.net.pl/sklep/index.php (całkliem szybko) z tym, że jak się ma pecha, to nic nie pomoże... Ja ostatnio miałam pecha - zamówienie wysłane poleconym do mnie w czwartek - we wtorek nadal, jak sie okazało, było na sortowni w mieście z którego wysyłano paczuszkę... bez komentarza - nie powiem, jaki to był sprzedający - zamówienie ostatecznie, po mojej interwencji u sprzedającego dotarło w środę, kurierem, bez dopłaty z mojej strony ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- no właśnie!!! ojejka ma rację! z tym, że ja od nich właściwie nie kupuję na allegro już... zupełnie nie wiem czemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1547 |
Przyczajenie
|
Witajcie
Od dluższego czasu was podczytuję i łyknelam bakcyla i dwa dni temu zrobiłam moje pierwsze zamówienie u pasart. Dopiero teraz doszlam do tego co pisalyscie, ale mam nadzijeje, że do mnie dojdzie szybko paczuszka. Niby dostalam maila, ze już wysłali - zobaczymy jak to będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1548 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie ja robiłam u nich nie dawno zamówienie i wszystko w miarę szybko bo do 4 dni doszło
![]()
![]() |
#1549 |
Zakorzenienie
|
www_kolallo_pl-wszystko w jak najlepszym porządku, szybka wysyłka, niestety przy zamówieniu na ponad 100zł nie otrzymałam żadnego gratisu..
Kalait-zamawiałam u niego dwa razy i byłam baaardzo zadowolona, wszystko błyskawicznie załatwione i do tego gratisy, niestety za trzecim razem nie dość, że czas oczekiwania na paczuszkę był dłuższy, gratisów brak to jeszcze zabrakło kilku produktów.. jubilex-wszystko sprawnie załatwione, gratisów brak-to na minus, niby nie ma obowiązku dawać ale zawsze byłoby miło chociaż jakąś przekładkę dostać ![]() kiniaczar-kupowałam oksydę, wszystko szybko i sprawnie-jestem zadowolona |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1550 |
BAN stały
|
Ta, Jubilex i gratisy, aż się zdziwisz
![]() ![]() Ale ogólnie oczywiście nigdy na niego nie narzekalam. Za to to o czym napisała teraz Basiulek to po prostu skandal! Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2009-07-01 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brałam raz od tej osoby kilka drobiazgów( dokładnie 5 kuleczek bali ) na naszyjnik. Ku mojemu zdziwieniu dostałam gratis 2 srebrne obręcze bali. Nie przypominam sobie żebym narzekała. Raczej wszystko było sprawnie i szybko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1553 |
Wtajemniczenie
|
Mała poprawka dot. reklamacji przesyłek - 110 zł to MAKSYMALNA kwota, którą można podać jako wartość zaginionej przesyłki (wiem, bo sama ostatnio przerabiałam :/ ). Nie sądzę, żeby Jubilex zarabiał na takich reklamacjach - przecież jeśli przesyłka by się znalazła, przez tak mocno zawyżoną wartość mógłby mieć problemy, szczególnie, że przecież dołącza paragon/fakturę.
Poza tym Jubilex oferuje system rabatowy - co prawda dopiero chyba od 200 zł, ale czasem się przydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1554 |
Przyczajenie
|
Arizona to mam nadzieję, że do mnie tez szybko dojdzie i bede zadowolona z ich towaru. Zobaczymy, narazie cierpliwie czekam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1555 |
Przyczajenie
|
Paczuszka do Pasart przyszła dziś rano - tak więc podsumowanie:
- zamówienie złożyłam w poniedziałek, dziś jest czwartek, więc chyba szybko doszło - wszystko kompletne i w sumer stanie - kamyczki sparowane |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1556 |
BAN stały
|
ale to przy zagubieniu poleconego podajesz wartość materialną tego co było w liście? to nie jest przypadkiem jeśli chodzxi o odszkodowanie ustalona odgórnie kwota za zagubiony list polecony?
dziwne. przecież jak nadajesz list polecony to nie deklarujesz wartości, wartość deklarujesz dopiero przy paczce (przy liście takiej opcji nie ma bo to jest z założenia bezwartościowe ![]() ![]() Tyle odnośnie kwestii formalnych. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2009-07-02 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1557 |
Wtajemniczenie
|
Przy składaniu reklamacji musiałam napisać, jaka była wartość zaginionej przesyłki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ubezpieczone - odszkodowanie takie, jaka była kwota ubezpieczenia. Czyli jeżeli ubezpieczasz coś na kwotę 50zł, to jestes frajer, bo płacisz wiecej za nadanie przesylki, a potem i tak dostaniesz tylko 50zł, a nie 110zł. Opłaca się ubezpieczać te o wartości powyżej 110zł. A że panie na poczcie bronia sie rekami i nogami przed wysylka nieubezpieczona, jak uslysza bizuteria to juz druga sprawa. Swego czasu mi nawet taka pani radzila, zebym ubezpieczyla chociaz na 1zł, ale zeby bylo ubezpieczone. Tjaaa...i potem dostane aż 1zł... :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1560 |
BAN stały
|
no to w sumie aż ciekawe, bo mnie pani powiedziała, że z poleconymi listami (bo o nich cały czas mówimy, nie paczkach, tak jeszcze upewniam się
![]() ![]() Nawet nie wiedziałam, że się wypełnia kwotę przy reklamacji (i nie chciałabym musieć wiedzieć, nak, nak ;-)), w sensie jesli nie była zadeklarowana wartość (a na poleconych nie jest, bo na paczkach to wiadomo, widać choćby nie wiem co ![]() ![]() Ale dzięki za wyjaśnienie, jeśli tak faktycznie jest, a pewnie przecież jest, to gośc dostał za to, co nadał, i wtedy nie mogę już mysleć o nim, że chyba trochę chytrusek z niego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.