![]() |
#1651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
Przyszło moje zamówienie z Pasartu,brak 10 przedmiotów.Oczywiście,ja k to bywa zazwyczaj,tych na których mi najbardziej zalezało.
Zakupy były spore,rozumiem,że łatwo o pomyłkę,ale aż tyle. ![]() Do tego jedno szkło weneckie całkiem potłuczone,musieli je wsadzić do woreczka juz w takim stanie,bo brak pokruszonych szkiełek,wiec nie mogło się nic stać w trakcie ,,podróży''.Moje pierwsze zamówienie w Pasarcie i od razu taka niespodzianka. Zaraz pisze reklamację. Na dodatek firma kurierska Siódemka,którą wysłali mi paczkę,też bardzo kiepska.Pierwszego dnia zostawili mi awizo,ponieważ nie było mnie w domu,poprosiłam telefonicznie o dowóz do domu.Przyjechali....po 4 dniach. ![]() Masakra.To moje pierwsze i ostatnie zakupy w Pasarcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1652 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1653 |
Raczkowanie
|
O u Bostarbb wszystko po staremu widzę- miło i pewnie
![]()
![]() |
#1654 |
Raczkowanie
|
Ja polecam maruszka5, co prawda tylko raz robiłam u tego sprzedawcy zakupy, ale kamienie ma piękne, takie z duszą... poza tym kontakt bardzo+bardzo+bardzo dobry i szybka dostawa. A poza tym obecnie ma bardzo fajną promocję - wszystko minus 20%, więc szczególnie polecam
![]() ![]() Jeśli macie jakieś inne doświadczenia z tym sprzedawcą, to bardzo proszę, podzielcie się swoja opinią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1655 |
Zakorzenienie
|
O ile maruszke wiele razy chwalono to ja nigdy u niej nie kupowalam.
Ale przejrzalam co ma - niestety, po wpadce Tekstury ze swarami na sznurach ktore teraz sprzedawano juz jako szklo i tym co widzialam na eBay to jakos chyba sie nie przekonam do Swarovskiego na sznurze Ale niektore kamienie wpadly mi w oko - to przyznac musze
![]() |
#1656 |
Raczkowanie
|
No ja właśnie o kamieniach mówię, bo Swarovkiego od niedawna dopiero sprzedaje. Wogóle jakoś dużo teraz ma hurtowych aukcji, wcześniej wiecej można było kupić na sztuki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1657 |
Rozeznanie
|
Witam,
Ja w pasarcie zamawiam juz od roku. Za kazdym razem jestem wsciekla bo albo czegos brakuje albo koraliki sa takie ze nie mozna dobrac pary. Od jakiegos czasu zamawiam w qnszcie (sklep internetowy). TRaf w dziesiatke. Przesylka wysylana tego samego dnia co wplata pieniazkow, kamienie piekne. Jezeli jest reklamacja rozpatrywana tego samego dnia. Gratisy za kazdym razem. Kontakt mailowy nie trwa dluzej niz 1 dzien roboczy. AAAAAAAAAA Pasart jest przeciwnoscia wszystkich zalet qnszta. Zamawiam tylko srebro u nich bo jak pokusze sie chociaz na 1 kamien to lezy - do niczego sie nie nadaje. Jesli chodzi o sreberko tez zmienilabym dostawce ale nie wiem gdzie moglabym uzyskac takie same ceny i taki wybor. Oczywiscie w kazdym zamowieniu tez czegos brakuje. Nie mam sily juz reklamowac wiec przemilczam sprawe bo usialabym po kazdym zamowieniu sie do nich dobijac. Kupujecie w qunszcie - troche drozej ale juz dawno sie przekonałam ze chytry 2 razy traci. Co z tego ze kupisz w pasarcie kamienie o pare groszy taniej jak polowa leci do kosza |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
Skorzystałam z wyszukiwarki, wpisałam ANTYKWARIATeduPL, ale niczego nie znalazłam. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy są godni polecenia?
![]() Jeśli była już kiedyś o tym wzmianka, najmocniej przepraszam.
![]() |
#1659 |
Przyczajenie
|
http://allegro.pl/show_user.php?uid=3113189 tutaj masz link do Antykwariatu na Allegro kupowałam juz u nich kilka razy ,moim zdaniem ceny przystępne , dobry kontakt , przesyłka ok .Wszystko pakowane osobno w woreczki strunowe i zawsze jakiś gratis
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Kupuję w Costume Jewellery, ElizaAkcesoria . Nie zaliczyli jeszcze żadnej poważnej wpadki ,zawsze wszystko ok ![]()
![]() |
#1660 |
Przyczajenie
|
A co sądzicie o sprzedwacu na allegro ekoraliki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1661 |
Zakorzenienie
|
Bardzo lubię zamawiać u ekoraliki. Ostatnio zrobiłam w poniedziałek rano przelew, a w środę towar był już u mnie. Kilka razy zamawiałam i nigdy niczego nie brakowało i wszystko bardzo dobrej jakości.
Na Antykwariacie przejechałam się bo przysłali kiepskiej jakości szkło weneckie. Wszystko byle jak zapakowane razem w woreczkach. Odesłałam im to 12 no i do dzisiaj jeszcze nie otrzymałam zwrotu towaru, bo wymieniałam na inny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1662 |
Wtajemniczenie
|
Co najciekawsze Antykwariat i ekoraliki to jedna firma- znaczy ten sam własciciel bo kasa idzie na te same dane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1663 |
Raczkowanie
|
Nie miałam a tym pojęcia, zaskoczyłaś mnie... w Antykwariacie zamawiałam kilka razy juz towar, na początku było wszystko w porządku, myślałam, że to bedzie mój stały sprzedawca. Po kilku zamówieniach zaczęłam dostawać "lewe" kamyki- przy dziurce obłupane, albo z dwoma dziurkami :/ jeszce wybaczyłabym, gdyby były kupowane w większej ilości, hurtowo, ale one były na sztuki. Jeśli wzięłam tylko dwa koraliki a z tego jeden był uszkodzony, to jak dla mnie nic tego nie tłumaczy. Ale robiłam zdjęcia tych uszkodzonych kamyków, zgłaszałam reklamacje i zawsze dostawałam nowe. Jednak ostatnim razem zamówiłam kilka zawieszek ze szkła weneckiego , wszystkie były wrzucone do jednego zwykłego woreczka (Atykwariat zawsze tak pakuje!!), a ponieważ były delikatne, więc się pokruszyły na kawałeczki - ani jedna nie przetrwała
![]() ![]() Edytowane przez Rossali Czas edycji: 2009-10-21 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1665 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanie. Czy jak na aukcji w dziale akcesoria jubilerskie - koraliki sprzedawany jest sznur pereł (np. 90 cm) to taki sznur nadaje się do tego, zeby go założyć na szyję i nosić czy nie?
Aukcja np.: http://allegro.pl/item790806348_kala...o_ks352_h.html Edytowane przez Tuppence_ Czas edycji: 2009-10-25 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1666 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez rusa1ka Czas edycji: 2009-10-25 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1667 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Hmmm...te perły są długie, więc przez głowę bez problemu założę. Czy ten sznur to jest zamknięty (w sensie okrągły) czy sama musiałabym go zczepić? I czy myślicie, że kulki są nawleczone na coś wytrzymałego (żeby mi z szyi nie spadło)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1668 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez rusa1ka Czas edycji: 2009-10-25 o 09:31 Powód: zły link |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1671 |
Wtajemniczenie
|
Ja mogę polecić:
* Eltay - szybko, sprawnie, kontakt mailowy idealny, gratisy zazwyczaj pasują do zamówienia, towar dobrej jakości. Ciągle u nich zamawiam koraliki i jakoś nie mogę przestać. * ElizaAkcesoria - bardzo duży wybór kamieni, kontakt mailowy bardzo dobry, towar dobrej jakości, ceny porównywalne do innych sprzedawców. * Świat srebra - Kontakt też dobry, duży wybór półfabrykatów, towar dobrej jakości, * Borys78 - Kalait - kontakt dobry, towar zazwyczaj dobrej jakości, chociaż jak zamówiłam millefiori, w op. były dwie szt. to jedna kostka była pęknięta. Bardzo mocno ostrzegam przez zakupami w Pasarcie - galerii tkanin. Przy pierwszym zamówieniu kontakt był dość dobry, towar średniej jakości - koraliki popękane, szpilki bardzo mocno pogięte. Przy kolejnych zamówieniach nie odpisywali na maile, nie odbierali telefonów, nie informowali, czy paczka została wysłana. Mają wielki "burdel" w papierach. Nie wiedzą, od kogo dana kwota przyszła. Moja teściowa się pomyliła i wysłała kasę z nickiem mojego TŻ-ta, a nie moim. Zorientowałam się, ze nastąpiła pomyłka, napisałam im mail, czy dostali kwotę taką i taką, ale z innym nickiem, to nawet nie raczyli mi odpisać na mail. Wystawiłam im neutral, że nie odpisują na maile, a oni mi odp. negatywem o treści : "Chce wyłudzić produkty". No żal po prostu. TŻ wystawił im neutrale, a oni grozili negatywami, ciekawe za co miałyby być te negatywy, skoro był napisany mail, że potwierdza udział w aukcjach, daną kwotę juz wysłał i czeka na mail, ze paczka została wysłana. Strasznie lekkomyślnie podchodzą do klienta i juz wiele osób zaniechało zakupów w Pasarcie, bo szkoda pieniędzy (marna jakość towaru) i nerwów (paczka potrafi iść 4 tygodnie).
![]() |
#1672 |
Wtajemniczenie
|
Pasart i e-koraliki to ta sama firma.
Tylko jedne są wysyłane z Poznania a drugie chyba z Kalisza. Taką odpowiedz miałam od właściciela kiedy zrobiłam zakupy u obu sprzedawców. I chciałam wszystko 1 paczką. Dane do wpłaty takie same. Ja na nich jak na razie nie narzekam. Zawsze wszystko było, ekspresowa wysyłka, towar też oki. Polecam też : - Eltay- zawsze gratisy. MÓJ NUMER 1 ![]() - thiliacordata2- do każdego zamówienia ładny gratiss. - BeautyStones - wichereq- gratisik do przesyłki - BostarKoraliki - borys78 - gratisik do przesyłki - CostumeJewellery- mimo braków w paczce zawsze wszystko dosyłali lub wybierałam coś innego. Zawsze gratis. - ANTYKWARIATeduPL - tak pół na pół.Prosiłam o dobranie pewnych kamieni w pary i nie zrobili tego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1674 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio zaopatrywałam się na allegro po raz pierwszy w creativshop/fasetka - piękne kamienie, bardzo miły kontakt i gratis do zamówienia i Edytkis czyli Artstones - zakupiłam muszlę szarą i koral oraz inne kamienie - bardzo miły kontakt, szybka wysyłka i rabat do zamówienia. Polecam szczerze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1675 |
Zadomowienie
|
jestem kompletnym laikiem w sprawach allegro... nie mam tam konta, jednak musialam poprosic znajoma osobe zeby zrobila mi zamowienie w korallo, bo produkty mi potrzebne zostaly tylko na aukcjach... i mam pytanie.... jak dziala opcja 'kup teraz'-tzn mam nadzieje ze nie bede musiala czekac z odbiorem do zakonczenia aukcji....?:|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1676 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nie słyszałam, żeby jakiś sprzedawca praktykował coś takiego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1677 |
Zadomowienie
|
no, rzeczywiscie nie czekalam. jednak wielki minus dla korallo odnosnie allegro- nie mieli jednak tego co najbardziej potrzebowalam! a przeciez na aukcji bylo....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1678 |
Raczkowanie
|
zamawiam często w pasarcie i nie mieli jeszcze żadnej wpadki! zamawiałam w ekoraliki - to chyba to samo bo wpłata na to samo konto bankowe - również bez wpadek. polecam też Marmona oraz antykwariat
![]() ![]()
![]() |
#1679 |
Raczkowanie
|
to tak :P kiedys chwalilam pasart teraz minus balagan maja nie z tej ziemii;/ ostatnia paczka szla tydzien czasu bo po 4 dniach okazalo sie ze mam nie doplacone pieniazki , doplacilam natychmiast ale wyslali po 5 dniach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1680 |
Raczkowanie
|
To teraz moja kolej.
Zamawiałam 2 razy u CostumeJewellery (głównie półfabrykaty typu bigle..), za pierwszym było wszystko jak najbardziej ok (choć nie liczyłam czy ilość się zgadza, bo jakoś mi się nie chciało np 300 sztuk 2 mm kuleczek), teraz czekam na drugą przesyłkę, w której pierwszy raz będą koraliki. Czytałam również, że dużo przychodzi uszkodzonych, zobaczymy jak będzie u mnie. I trochę się niecierpliwię tym, że mają dużo zamówień i trzeba czekać, bo wysyłają do 6 dni roboczych i mimo że priorytet, to można czekać około tygodnia. Zamawiałam również u onyxart kryształki Swarovskiego i przyszły śliczne. Perły u ANTYKWARIATeduPL i również byłam zadowolona. Przesyłka wysłana niezwłocznie priorytetem i doszła na następny dzień. Ostatni to www_korallo_pl Na swojej stronie bardzo mili, natomiast przez allegro już niekoniecznie. Zaszła u mnie mała pomyłka i chyba w zemście wysłali mi "nieidealny" jeden bigiel. Ale tego na szczęście nie widać i są one dla mnie, więc spoko. Tak to nie mogę na nich narzekać. ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Aha. A o co chodzi z CJ? Któraś napisała, że coś jest nie tak z posrebrzanymi biglami...nawet nie straszcie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.