sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-03, 09:05   #1651
marryme21
Zakorzenienie

Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie

Przyszło moje zamówienie z Pasartu,brak 10 przedmiotów.Oczywiście,ja k to bywa zazwyczaj,tych na których mi najbardziej zalezało.
Zakupy były spore,rozumiem,że łatwo o pomyłkę,ale aż tyle.
Do tego jedno szkło weneckie całkiem potłuczone,musieli je wsadzić do woreczka juz w takim stanie,bo brak pokruszonych szkiełek,wiec nie mogło się nic stać w trakcie ,,podróży''.Moje pierwsze zamówienie w Pasarcie i od razu taka niespodzianka.
Zaraz pisze reklamację.
Na dodatek firma kurierska Siódemka,którą wysłali mi paczkę,też bardzo kiepska.Pierwszego dnia zostawili mi awizo,ponieważ nie było mnie w domu,poprosiłam telefonicznie o dowóz do domu.Przyjechali....po 4 dniach.
Masakra.To moje pierwsze i ostatnie zakupy w Pasarcie.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-03, 13:55   #1652
Letike
Rozeznanie

GG do Letike

Cytat:
Napisane przez Rusa48 Pokaż wiadomość
To się nie zgadzaj- maja zakichany obowiązek Ci dosłać na własny koszt albo negatyw! Im jest taniej oddać kasę, ale upieranie się przy dosłaniu daje nauczkę i powoduje, ze bardziej przykładają się do realizacji zamówień (z reguły). I nie ma co te dawać się wkręcić, że doślą przy kolejnym zamówieniu- ja się dałam i wiem czym to grozi
Nie zgodziłam się, pojechałam im trochę, napisałam trochę niemiłych słów, ale już nie odpisali. Koralików także nie dosłali. W sumie mi to rybka, ale u nich już niczego nie kupie i wszystkim potencjalnym klientom będę odradzać. Ich strata.
Stary 2009-10-05, 15:33   #1653
anecia_88
Raczkowanie

O u Bostarbb wszystko po staremu widzę- miło i pewnie
Stary 2009-10-15, 07:54   #1654
Rossali
Raczkowanie

GG do Rossali

Ja polecam maruszka5, co prawda tylko raz robiłam u tego sprzedawcy zakupy, ale kamienie ma piękne, takie z duszą... poza tym kontakt bardzo+bardzo+bardzo dobry i szybka dostawa. A poza tym obecnie ma bardzo fajną promocję - wszystko minus 20%, więc szczególnie polecam Ja akurat jestem bez kasy, więc niestety nie skorzystam <ból> chyba, że zaciągnę gdzieś kredyt Tylko nie wiem co znaczy, że nie sprzedaje "kamieni jakości jubilerskiej"... czyli że co, te są jakieś gorsze?? Może mi to ktoś wyjaśnić??

Jeśli macie jakieś inne doświadczenia z tym sprzedawcą, to bardzo proszę, podzielcie się swoja opinią.
Rossali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-15, 08:27   #1655
substytut
Zakorzenienie

O ile maruszke wiele razy chwalono to ja nigdy u niej nie kupowalam.

Ale przejrzalam co ma - niestety, po wpadce Tekstury ze swarami na sznurach ktore teraz sprzedawano juz jako szklo i tym co widzialam na eBay to jakos chyba sie nie przekonam do Swarovskiego na sznurze

Ale niektore kamienie wpadly mi w oko - to przyznac musze
substytut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-16, 13:48   #1656
Rossali
Raczkowanie

GG do Rossali

No ja właśnie o kamieniach mówię, bo Swarovkiego od niedawna dopiero sprzedaje. Wogóle jakoś dużo teraz ma hurtowych aukcji, wcześniej wiecej można było kupić na sztuki.
Stary 2009-10-16, 14:27   #1657
espaniola
Rozeznanie

GG do espaniola

Witam,

Ja w pasarcie zamawiam juz od roku. Za kazdym razem jestem wsciekla bo albo czegos brakuje albo koraliki sa takie ze nie mozna dobrac pary. Od jakiegos czasu zamawiam w qnszcie (sklep internetowy). TRaf w dziesiatke. Przesylka wysylana tego samego dnia co wplata pieniazkow, kamienie piekne. Jezeli jest reklamacja rozpatrywana tego samego dnia. Gratisy za kazdym razem. Kontakt mailowy nie trwa dluzej niz 1 dzien roboczy. AAAAAAAAAA Pasart jest przeciwnoscia wszystkich zalet qnszta. Zamawiam tylko srebro u nich bo jak pokusze sie chociaz na 1 kamien to lezy - do niczego sie nie nadaje. Jesli chodzi o sreberko tez zmienilabym dostawce ale nie wiem gdzie moglabym uzyskac takie same ceny i taki wybor. Oczywiscie w kazdym zamowieniu tez czegos brakuje. Nie mam sily juz reklamowac wiec przemilczam sprawe bo usialabym po kazdym zamowieniu sie do nich dobijac. Kupujecie w qunszcie - troche drozej ale juz dawno sie przekonałam ze chytry 2 razy traci. Co z tego ze kupisz w pasarcie kamienie o pare groszy taniej jak polowa leci do kosza

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-18, 11:22   #1658
Molly Malone
Zakorzenienie

Skorzystałam z wyszukiwarki, wpisałam ANTYKWARIATeduPL, ale niczego nie znalazłam. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy są godni polecenia?

Jeśli była już kiedyś o tym wzmianka, najmocniej przepraszam.

Molly Malone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 11:56   #1659
dzakus
Przyczajenie

http://allegro.pl/show_user.php?uid=3113189 tutaj masz link do Antykwariatu na Allegro kupowałam juz u nich kilka razy ,moim zdaniem ceny przystępne , dobry kontakt , przesyłka ok .Wszystko pakowane osobno w woreczki strunowe i zawsze jakiś gratis

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Kupuję w Costume Jewellery, ElizaAkcesoria . Nie zaliczyli jeszcze żadnej poważnej wpadki ,zawsze wszystko ok
Stary 2009-10-20, 14:48   #1660
kasiekx3
Przyczajenie

A co sądzicie o sprzedwacu na allegro ekoraliki?
kasiekx3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-20, 17:27   #1661
saipan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiekx3 Pokaż wiadomość
A co sądzicie o sprzedwacu na allegro ekoraliki?
Bardzo lubię zamawiać u ekoraliki. Ostatnio zrobiłam w poniedziałek rano przelew, a w środę towar był już u mnie. Kilka razy zamawiałam i nigdy niczego nie brakowało i wszystko bardzo dobrej jakości.

Na Antykwariacie przejechałam się bo przysłali kiepskiej jakości szkło weneckie. Wszystko byle jak zapakowane razem w woreczkach. Odesłałam im to 12 no i do dzisiaj jeszcze nie otrzymałam zwrotu towaru, bo wymieniałam na inny
saipan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-21, 11:36   #1662
Rusa48
Wtajemniczenie

Co najciekawsze Antykwariat i ekoraliki to jedna firma- znaczy ten sam własciciel bo kasa idzie na te same dane Wg mnie jednak obsługiwana przez 2 różne osoby iz różnego miejsca (miasto). Antykwariat obsługuje jakaś"blondi" która ma wymagania, ale nie do siebie, a ekoraliki facet, który jest konkretny, rzeczowy i rzetelny. Mam dokładnie takie spostrzeżenia jak inni- Antykwariat kanał na całej linii, ekoraliki- wszystko OK!
Rusa48 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-21, 20:50   #1663
Rossali
Raczkowanie

GG do Rossali

Nie miałam a tym pojęcia, zaskoczyłaś mnie... w Antykwariacie zamawiałam kilka razy juz towar, na początku było wszystko w porządku, myślałam, że to bedzie mój stały sprzedawca. Po kilku zamówieniach zaczęłam dostawać "lewe" kamyki- przy dziurce obłupane, albo z dwoma dziurkami :/ jeszce wybaczyłabym, gdyby były kupowane w większej ilości, hurtowo, ale one były na sztuki. Jeśli wzięłam tylko dwa koraliki a z tego jeden był uszkodzony, to jak dla mnie nic tego nie tłumaczy. Ale robiłam zdjęcia tych uszkodzonych kamyków, zgłaszałam reklamacje i zawsze dostawałam nowe. Jednak ostatnim razem zamówiłam kilka zawieszek ze szkła weneckiego , wszystkie były wrzucone do jednego zwykłego woreczka (Atykwariat zawsze tak pakuje!!), a ponieważ były delikatne, więc się pokruszyły na kawałeczki - ani jedna nie przetrwała Od tamtej pory nic u tego sprzedawcy nie brałam... A czy polecam?? No cóż, ma dośc szeroką ofertę... ale jeśli ktos chce u niego kupić, musi sie liczyc z tym, że coś może być nie tak niestety

Edytowane przez Rossali
Czas edycji: 2009-10-21 o 20:53
Stary 2009-10-21, 21:13   #1664
saipan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rusa48 Pokaż wiadomość
Co najciekawsze Antykwariat i ekoraliki to jedna firma- znaczy ten sam własciciel bo kasa idzie na te same dane Wg mnie jednak obsługiwana przez 2 różne osoby iz różnego miejsca (miasto). Antykwariat obsługuje jakaś"blondi" która ma wymagania, ale nie do siebie, a ekoraliki facet, który jest konkretny, rzeczowy i rzetelny. Mam dokładnie takie spostrzeżenia jak inni- Antykwariat kanał na całej linii, ekoraliki- wszystko OK!
Ciekawe, bo ja wpłacam na dwa różne konta i na różne firmy. Antykwariat ma konto w Pekao S.A. a ekoraliki w PKO BP i zupełnie inne nazwy firm.
saipan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 08:49   #1665
Tuppence_
Raczkowanie

Dziewczyny, mam pytanie. Czy jak na aukcji w dziale akcesoria jubilerskie - koraliki sprzedawany jest sznur pereł (np. 90 cm) to taki sznur nadaje się do tego, zeby go założyć na szyję i nosić czy nie?
Aukcja np.:
http://allegro.pl/item790806348_kala...o_ks352_h.html

Edytowane przez Tuppence_
Czas edycji: 2009-10-25 o 08:50
Tuppence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 08:51   #1666
rusa1ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tuppence_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie. Czy jak na aukcji w dziale akcesoria jubilerskie - koraliki sprzedawany jest sznur pereł (np. 90 cm) to taki sznur nadaje się do tego, zeby go założyć na szyję i nosić czy nie?
Aukcja np.:
Ja zrobisz zapięcie, to czemu nie

"Trzeba robić to, co się lubi, i wtedy robi się to dobrze" - Andrzej Zaucha

Edytowane przez rusa1ka
Czas edycji: 2009-10-25 o 08:52
rusa1ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 09:06   #1667
Tuppence_
Raczkowanie

Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Hmmm...te perły są długie, więc przez głowę bez problemu założę. Czy ten sznur to jest zamknięty (w sensie okrągły) czy sama musiałabym go zczepić? I czy myślicie, że kulki są nawleczone na coś wytrzymałego (żeby mi z szyi nie spadło)?
Tuppence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 09:19   #1668
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Aukcja np.:
Tylko link jest nie do pereł tylko do szklanych koralików. Zazwyczaj te sznury można połączyć samemu, bo są ciut dłuższe, ale to zależy jak się trafi

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 09:30   #1669
rusa1ka
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Hmmm...te perły są długie, więc przez głowę bez problemu założę. Czy ten sznur to jest zamknięty (w sensie okrągły) czy sama musiałabym go zczepić? I czy myślicie, że kulki są nawleczone na coś wytrzymałego (żeby mi z szyi nie spadło)?
Niestety raczej nie są połączone. Musisz sama zapięcie zrobić. Takie sznurki koralików szklanych zazwyczaj są na linkach/żyłkach jubilerskich - raczej wytrzymałe, gorzej jak będą na jakiejś nitce... Myślę, że warto zapytać sprzedającego. Zawsze możesz dokupić metr linki i nawlec na nią koraliki (kosztuje jakieś 1 zł, zapięcie też 1zł i zaciski 1 zł). Jak zrobić zapięcie znajdziesz w wątku dla zielonych (KLIK)

"Trzeba robić to, co się lubi, i wtedy robi się to dobrze" - Andrzej Zaucha

Edytowane przez rusa1ka
Czas edycji: 2009-10-25 o 09:31 Powód: zły link
rusa1ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-25, 09:37   #1670
RudaAB
Zadomowienie

GG do RudaAB

Cytat:
Aukcja np.:
Ale to nie są perły, tylko szkło crackle, czyli spękane.

RudaAB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 18:01   #1671
aneczka240
Wtajemniczenie

Ja mogę polecić:
* Eltay - szybko, sprawnie, kontakt mailowy idealny, gratisy zazwyczaj pasują do zamówienia, towar dobrej jakości. Ciągle u nich zamawiam koraliki i jakoś nie mogę przestać.
* ElizaAkcesoria - bardzo duży wybór kamieni, kontakt mailowy bardzo dobry, towar dobrej jakości, ceny porównywalne do innych sprzedawców.
* Świat srebra - Kontakt też dobry, duży wybór półfabrykatów, towar dobrej jakości,
* Borys78 - Kalait - kontakt dobry, towar zazwyczaj dobrej jakości, chociaż jak zamówiłam millefiori, w op. były dwie szt. to jedna kostka była pęknięta.

Bardzo mocno ostrzegam przez zakupami w Pasarcie - galerii tkanin. Przy pierwszym zamówieniu kontakt był dość dobry, towar średniej jakości - koraliki popękane, szpilki bardzo mocno pogięte. Przy kolejnych zamówieniach nie odpisywali na maile, nie odbierali telefonów, nie informowali, czy paczka została wysłana. Mają wielki "burdel" w papierach. Nie wiedzą, od kogo dana kwota przyszła. Moja teściowa się pomyliła i wysłała kasę z nickiem mojego TŻ-ta, a nie moim. Zorientowałam się, ze nastąpiła pomyłka, napisałam im mail, czy dostali kwotę taką i taką, ale z innym nickiem, to nawet nie raczyli mi odpisać na mail. Wystawiłam im neutral, że nie odpisują na maile, a oni mi odp. negatywem o treści : "Chce wyłudzić produkty". No żal po prostu. TŻ wystawił im neutrale, a oni grozili negatywami, ciekawe za co miałyby być te negatywy, skoro był napisany mail, że potwierdza udział w aukcjach, daną kwotę juz wysłał i czeka na mail, ze paczka została wysłana. Strasznie lekkomyślnie podchodzą do klienta i juz wiele osób zaniechało zakupów w Pasarcie, bo szkoda pieniędzy (marna jakość towaru) i nerwów (paczka potrafi iść 4 tygodnie).

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 18:41   #1672
MILA25*
Wtajemniczenie

Pasart i e-koraliki to ta sama firma.
Tylko jedne są wysyłane z Poznania a drugie chyba z Kalisza.
Taką odpowiedz miałam od właściciela kiedy zrobiłam zakupy u obu sprzedawców. I chciałam wszystko 1 paczką. Dane do wpłaty takie same.
Ja na nich jak na razie nie narzekam. Zawsze wszystko było, ekspresowa wysyłka, towar też oki.
Polecam też :
- Eltay- zawsze gratisy. MÓJ NUMER 1
- thiliacordata2- do każdego zamówienia ładny gratiss.
- BeautyStones
- wichereq- gratisik do przesyłki
- BostarKoraliki
- borys78 - gratisik do przesyłki
- CostumeJewellery- mimo braków w paczce zawsze wszystko dosyłali lub wybierałam coś innego. Zawsze gratis.
- ANTYKWARIATeduPL - tak pół na pół.Prosiłam o dobranie pewnych kamieni w pary i nie zrobili tego.
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 10:59   #1673
Rusa48
Wtajemniczenie

Cytat:
Aukcja np.:
Korale w sznurach są sprzedawane albo na sznurku albo żyłce. Często bywa ona za cienka do noszenia albo zbyt gruba i sztywna- zależny... Radziłabym przewlec je na linkę jubilerską- chyba najmocniejsza z dostępnych rzeczy do nawlekania no i poszukać pereł, jeżeli to one Cię interesują
Rusa48 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-08, 20:39   #1674
hexak
Raczkowanie

Ja ostatnio zaopatrywałam się na allegro po raz pierwszy w creativshop/fasetka - piękne kamienie, bardzo miły kontakt i gratis do zamówienia i Edytkis czyli Artstones - zakupiłam muszlę szarą i koral oraz inne kamienie - bardzo miły kontakt, szybka wysyłka i rabat do zamówienia. Polecam szczerze.
hexak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 22:35   #1675
ojejka89
Zadomowienie

jestem kompletnym laikiem w sprawach allegro... nie mam tam konta, jednak musialam poprosic znajoma osobe zeby zrobila mi zamowienie w korallo, bo produkty mi potrzebne zostaly tylko na aukcjach... i mam pytanie.... jak dziala opcja 'kup teraz'-tzn mam nadzieje ze nie bede musiala czekac z odbiorem do zakonczenia aukcji....?:|
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 23:57   #1676
Ruda Emilka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ojejka89 Pokaż wiadomość
jestem kompletnym laikiem w sprawach allegro... nie mam tam konta, jednak musialam poprosic znajoma osobe zeby zrobila mi zamowienie w korallo, bo produkty mi potrzebne zostaly tylko na aukcjach... i mam pytanie.... jak dziala opcja 'kup teraz'-tzn mam nadzieje ze nie bede musiala czekac z odbiorem do zakonczenia aukcji....?:|
Nie będziesz musiała
Jeszcze nie słyszałam, żeby jakiś sprzedawca praktykował coś takiego.
Ruda Emilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 14:01   #1677
ojejka89
Zadomowienie

no, rzeczywiscie nie czekalam. jednak wielki minus dla korallo odnosnie allegro- nie mieli jednak tego co najbardziej potrzebowalam! a przeciez na aukcji bylo....
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 19:51   #1678
hornetka
Raczkowanie

zamawiam często w pasarcie i nie mieli jeszcze żadnej wpadki! zamawiałam w ekoraliki - to chyba to samo bo wpłata na to samo konto bankowe - również bez wpadek. polecam też Marmona oraz antykwariat jedyne co mnie wkurzyło w antykwariacie to to ze pakują w zwykłe woreczki foliowe i wszystko musze rozpakowywac i ogladac i przepakowywwac w strunowe! poza tym wszystko ok! własnie czekam na kolejną przesyłkę z pasartu
Stary 2009-11-12, 09:34   #1679
blaskcs
Raczkowanie

to tak :P kiedys chwalilam pasart teraz minus balagan maja nie z tej ziemii;/ ostatnia paczka szla tydzien czasu bo po 4 dniach okazalo sie ze mam nie doplacone pieniazki , doplacilam natychmiast ale wyslali po 5 dniach antykwariat na razie nie narzekam i mam nadzieje ze nie bedzie jak w przypadku pasartu ze pozniej sie nie mile rozczaruje;/
blaskcs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-13, 15:15   #1680
6th_Sense
Raczkowanie

To teraz moja kolej.
Zamawiałam 2 razy u CostumeJewellery (głównie półfabrykaty typu bigle..), za pierwszym było wszystko jak najbardziej ok (choć nie liczyłam czy ilość się zgadza, bo jakoś mi się nie chciało np 300 sztuk 2 mm kuleczek), teraz czekam na drugą przesyłkę, w której pierwszy raz będą koraliki. Czytałam również, że dużo przychodzi uszkodzonych, zobaczymy jak będzie u mnie. I trochę się niecierpliwię tym, że mają dużo zamówień i trzeba czekać, bo wysyłają do 6 dni roboczych i mimo że priorytet, to można czekać około tygodnia.
Zamawiałam również u onyxart kryształki Swarovskiego i przyszły śliczne.
Perły u ANTYKWARIATeduPL i również byłam zadowolona. Przesyłka wysłana niezwłocznie priorytetem i doszła na następny dzień.
Ostatni to www_korallo_pl Na swojej stronie bardzo mili, natomiast przez allegro już niekoniecznie. Zaszła u mnie mała pomyłka i chyba w zemście wysłali mi "nieidealny" jeden bigiel. Ale tego na szczęście nie widać i są one dla mnie, więc spoko. Tak to nie mogę na nich narzekać.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Aha. A o co chodzi z CJ? Któraś napisała, że coś jest nie tak z posrebrzanymi biglami...nawet nie straszcie!
6th_Sense jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości