allegro - kolorówka, perfumy - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-09-22, 16:20   #151
Pomadka
Zakorzenienie

Dot.: allegro - kolorówka, perfumy

Cytat:
Napisane przez evee Pokaż wiadomość
blyszczyki JT generalnie nie daja zadnego koloru... te mocno niby barwione na ustach daja badzo delikatna poswiate.Ale nie uzywalam wszystkich kolorow, pare razy przetestowalam je w perfumerii za to mam kolezanke ktora namietnie ich uzywa.Tyle ze ja nie odrozniam jednego odcienia na jej ustach od drugiego.Takie sa delikatne
Nie do końca tak jest.
Mam kolor Cool Fuksja-ostry fluorescencyjny róż na ustach.
Miałam abricot-ostry pomarańcz, żadna tam poświata koloru.
Shebam daje też wyraźne "złoto" na ustach.

Generalnie przepadam za JT, to są moje ulubione błyszczyki.
Cytat:
Napisane przez Wika28
Pomadko, chodzi mi o to, zeby dawal delikatny kolorek Mialam taki kiedys od jednej wizazanki ale go wydalam. Nie pamietam nazwy. Byl na pewno oryginalny-trwaly, nie wysuszal, nie kleil sie. I dawal taki delikatnie rozowawy kolorek, a moze tylko mi sie wydawalo, bo usta wygladaly naprawde ladnie Pomyslalam o tym Miracle, bo taki kolor rozu pasuje mi w pomadce, wiec myslalam, ze blyszczyk da to samo tylko troche delikatniej.
Natomiast ten, ktory kupilam wyglada mi na ustach czerwono
Te który kupiłaś to najlepiej wyrzuć [bóg wie co oni tam napchali], bądź odeślij sprzedawcy-niech go da komuś w prezencie.

Delikatny kolor to może ten Fraise-poświata lekkiej czerwieni. Nie ma wyraźnych drobinek, tylko taką mikę... Dość fajny.
Miracle też nie jest zły, ale na moich ustach był totalnie bezbarwny. Za to ma fajne migotające drobinki.

Ważne jest też to jaki masz naturalny kolor ust. Ja mam blady i błyszczyki z małą ilością pigmentu dają słaby kolor na ustach. Jeśli TY masz naturalnie mocno zabarwione usta, to być może Miracle się sprawdzi i da lekki kolor.

Polecam Ci ten wątek do poczytania, piszmy w nim właśnie o JT: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=juicy
Stary 2006-09-23, 09:22   #152
Wika28
Zakorzenienie

Pomadko, dziekuje bardzo. To mam 100% pewnosc, ze kupilam podrobke Napisalam juz do tej kobietki.
A teraz zaryzykuje chyba z kolorem miracle, bo moje usta sa naturalnie czerwone, wiec powinien byc chyba dobry
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-23, 10:34   #153
mandarynka7
Raczkowanie

Wasze doświadczenia utwierdzają mnie w przekonaniu, że lepiej odłożyć trochę kasy i kupić coś w 100% oryginalnego w drogerii kupując u większości sprzedawców na allegro tracimy tylko kasę i nerwy, a zarabiają na nas pospolici oszuści Porównując ceny np. cieni bourjois z sephory i z allegro, nie ma aż takiej wielkiej różnicy w cenie - 10-15 zł. A kupując jakąś podóbę ryzykujemy własne zdrowie niestety, bo o uczulenie po takim czyms nietrudno
mandarynka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-23, 12:30   #154
evee
Wtajemniczenie

GG do evee

mysle, ze nalepszym wyjsciem sa zakupy u polecanych i sprawdzonych sprzedawcow, ewentualna konsultacja z dziewczynami z forum- wklej link , to ocenimy czy sprawa jest warta zachodu.
Ja b.rzadko kupuje w Sephorze, chyba ze nie moge tego dostac na allegro.Nie zdarzylo mi sie kupic niczego co by wzbudzilo moje watpliwosci.
evee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-24, 11:18   #155
mandarynka7
Raczkowanie

Cytat:
mysle, ze nalepszym wyjsciem sa zakupy u polecanych i sprawdzonych sprzedawcow, ewentualna konsultacja z dziewczynami z forum- wklej link , to ocenimy czy sprawa jest warta zachodu.
Ja b.rzadko kupuje w Sephorze, chyba ze nie moge tego dostac na allegro.Nie zdarzylo mi sie kupic niczego co by wzbudzilo moje watpliwosci.
a mogłabyś napisać u jakich sprzedawców kupujesz?
Stary 2006-09-24, 11:33   #156
evee
Wtajemniczenie

GG do evee

jesli chodzi o kolorowke- dalla1,kosma44,Ajatol,chm ielass,jamiolek,promesse,
evee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-24, 12:03   #157
mandarynka7
Raczkowanie

Cytat:
jesli chodzi o kolorowke- dalla1,kosma44,Ajatol,chm ielass,jamiolek,promesse,
dzięki dodam do ulubionych
Stary 2006-09-26, 10:17   #158
Wika28
Zakorzenienie

Dziewczyny, to ja poprosze o spojrzenie wprawnym okiem na te aukcje Czy te blyszczyki wygladaja na oryginalne. Tamta podrobke juz odedslalam. Kobietka nie robila problemu. Chce teraz kupic dobry blyszczyk, ale jakos sama juz nie mam odwagi. Poradzcie, prosze

http://www.allegro.pl/item128904516_...oz_super_.html

http://www.allegro.pl/item128680362_...ajtaniej_.html

http://www.allegro.pl/item129481659_..._16g_nowy.html
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-26, 16:40   #159
klarcia
Raczkowanie

http://www.allegro.pl/item126408288_...a_allegro.html[

A ja się jednak zdecydowałam i zamówiłam sobie ten tusz i jeszcze puder w kamieniu, u Pana ~boville~,Jestem zadowolona , towar jak najbardziej świeży ,był dobrze zapakowany...i tak szybko wysłany,ogólnie Polecam!!!
Stary 2006-09-27, 12:36   #160
mandarynka7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klarcia Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/item126408288_...a_allegro.html[

A ja się jednak zdecydowałam i zamówiłam sobie ten tusz i jeszcze puder w kamieniu, u Pana ~boville~,Jestem zadowolona , towar jak najbardziej świeży ,był dobrze zapakowany...i tak szybko wysłany,ogólnie Polecam!!!
Jestes pewna, że to oryginał? ja się bardzo zastanawiałam nad tym tuszem, ale stchórzyłam
Stary 2006-09-27, 17:08   #161
klarcia
Raczkowanie

Tak ,narazie wygląda oryginalnie,działa też ok.Ale jeśli np;zacznie mi zbyt szybko wysychać to dam znać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-20, 14:28   #162
Magdalena_
Raczkowanie

Witam,
Co Wy na to? Czy to moga być orginały?? Sprzedawca zapewnił że może zamóić dowolną rzecz ze strony revlonu.
http://www.allegro.pl/item135898932_...ie_kolory.html

Błyszczyki wydają się byc orginalne. A może ktoś coś zakupił u tej Pani?

natomiast ja zakupiłam podkład bourjois .....parfait.... I bardzo dziwnie on pachnie, wręcz śmierdzi. Troche boje się go uzywać, produkt nie ma daty waznosci.Chciałam w drogerii sprawdzić czy wszytskie tak pachna, ale chyba nie ma go juz w sprzedazy.
http://www.allegro.pl/item132587341_..._15_16_17.html
Magdalena_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-20, 14:47   #163
Ally83
Zakorzenienie

Kupowałam tusz (MF) i podkład (MF) u latisa, tusz (MF), podkłady (MF) i kremy (L'oreal) u senigal.
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-23, 10:16   #164
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

dziewczyny, przyglądam się tym cieniom, od jakiegoś czasu, jako ze jeden zestaw moich już się kończy i musze uzupełnić brak
zauważyłam ze wcześniej było tych cieni mnóstwo, miał je Jasiiek, ale widze że nie ma nic ostatnio wystawione
co kilka dni wklepuję w wyszukiwarkę allegro Bourjois i są tylko te w płynie, pojedyncze prasowane, i sypkie, a tych paletek trio, jak na lekarstwo
i rzuciła mi sie w oczy ta aukcja, czy aby czasem ten zestaw po prawej ten bordowy to nie podróbka?
cała reszta zestawów wygląda wiarygodnie, natomiast ten jeden jak dla mnie to podróbka, zresztą patrząc na aplikator, wszystkie cienie Bourjois mają chyba kolor taki ciemnozółto nieokreślony, a ten zestaw ma w kolorze opakowania, te kolory w nim sa podejrzane
zresztą sprzedawca z zerem komentarzy
http://www.allegro.pl/item136158863_..._oryginal.html
jednak pozostałe kolory wyglądają na orginały, tylko ciekawe czy jak ma bordo podróbe to jakie przysyła, może podróby lecę
jak wam się wydaje orginały czy podróby, patrzac na bordo to on chyba podróbą jest?

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-23, 11:30   #165
basiak
Raczkowanie

Dziewczyny, a co myslicie o tej sprzedającej i jej produktach? Czy może któraś z Was kupowała u niej?

http://www.allegro.pl/item134562570_..._16g_nowy.html
basiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-11, 17:19   #166
mimbi
Zakorzenienie

Odswiezam watek. Bedac ostatnio u kolezanki zapoznalam sie blizej z tuszem Full'n'Soft Maybelline (tak tak, wiem, nie pozyczamy kosmetykow bo to niehigieniczne). Zasadniczo nie lubie tej marki, ale ten tusz bardzo mi sie spodobal, bo jest taki lekki na rzesach, mila odmiana po 2000 Calorie. Oczywiscie w drogeriach nigdzie nie moge go znalezc, wiec zanurkowalam w allegro i sa dwa - wersje niemieckie (tak mnie sie zdaje - Maybelline/Jade wystepuje chyba w Niemczech?). Oto linki:
http://www.allegro.pl/item148427848_...tusz_8ml_.html

http://www.allegro.pl/item148672813_..._soft_8ml.html

Sprzedawcy maja 100% pozytywnych komentarzy, ale chcialabym sie upewnic, czy to na pewno sa oryginalne tusze. Slyszalam, ze podobno firmy typu Maybelline tez sa podrabiane (troche mnie to rozbawilo, ze mozna podrabiac tusz za te cene), wiec glupio mi kupowac tak w ciemno, zwlaszcza, ze nie mam wlasciwie pojecia jak powinno wygladac opakowanie tego tuszu (trzymalam je w rekach moze 5 minut, niespecjalnie sie przygladalam, a jeszcze to byla wersja na Polske). Licze wiec na pomoc - azaliż to oryginaly?
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-12, 10:22   #167
mimbi
Zakorzenienie

Up up! pomocy!
Stary 2006-12-13, 14:23   #168
mimbi
Zakorzenienie

Halo?
Stary 2006-12-13, 14:54   #169
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Odswiezam watek. Bedac ostatnio u kolezanki zapoznalam sie blizej z tuszem Full'n'Soft Maybelline (tak tak, wiem, nie pozyczamy kosmetykow bo to niehigieniczne). Zasadniczo nie lubie tej marki, ale ten tusz bardzo mi sie spodobal, bo jest taki lekki na rzesach, mila odmiana po 2000 Calorie. Oczywiscie w drogeriach nigdzie nie moge go znalezc, wiec zanurkowalam w allegro i sa dwa - wersje niemieckie (tak mnie sie zdaje - Maybelline/Jade wystepuje chyba w Niemczech?). Oto linki:
http://www.allegro.pl/item148427848_...tusz_8ml_.html

http://www.allegro.pl/item148672813_..._soft_8ml.html

Sprzedawcy maja 100% pozytywnych komentarzy, ale chcialabym sie upewnic, czy to na pewno sa oryginalne tusze. Slyszalam, ze podobno firmy typu Maybelline tez sa podrabiane (troche mnie to rozbawilo, ze mozna podrabiac tusz za te cene), wiec glupio mi kupowac tak w ciemno, zwlaszcza, ze nie mam wlasciwie pojecia jak powinno wygladac opakowanie tego tuszu (trzymalam je w rekach moze 5 minut, niespecjalnie sie przygladalam, a jeszcze to byla wersja na Polske). Licze wiec na pomoc - azaliż to oryginaly?
Mimbi nie wiem czy CI pomogę, ale spróbuje.
Tusz ten, o który pytasz został wycofany z PL. Nie ma go, jedynie na allegro, a jak wiem sprzedawcy mają go z zagranicy.
Ja miałam 2 szt. tego tuszu, nawiasem pisząc, dobry był, byłam zadowolona. Miałam go z USA i moje 2 szt., były zapakowane w blister. Ale tym bym się szczególnie nie przejmowała...
Nie wydaję mi się, aby były to podróbki, to co załączyłaś. Ten tusz w PL jest mało popularny, mało kto tam o nim pajmięta. Wiem, że mogą Chińczycy go podrobić i spychac do PL (istna teoria spiskowa ), ale też odrzucam tę tezę. Zatem kupuj śmiało, na moje oko to są oryginały.

Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z zakupów.

Cytat:
Up up! pomocy!
Głucho wszędzie...

Cytat:
Halo?
Cicho wszędzie...
Stary 2006-12-13, 18:38   #170
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomadka Pokaż wiadomość
Mimbi nie wiem czy CI pomogę, ale spróbuje.
Tusz ten, o który pytasz został wycofany z PL. Nie ma go, jedynie na allegro, a jak wiem sprzedawcy mają go z zagranicy.
Ja miałam 2 szt. tego tuszu, nawiasem pisząc, dobry był, byłam zadowolona. Miałam go z USA i moje 2 szt., były zapakowane w blister. Ale tym bym się szczególnie nie przejmowała...
Nie wydaję mi się, aby były to podróbki, to co załączyłaś. Ten tusz w PL jest mało popularny, mało kto tam o nim pajmięta. Wiem, że mogą Chińczycy go podrobić i spychac do PL (istna teoria spiskowa ), ale też odrzucam tę tezę. Zatem kupuj śmiało, na moje oko to są oryginały.

Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z zakupów.

Głucho wszędzie...

Cicho wszędzie...
No prosze, Dziadow sie na Wizazu nie spodziewalam Bede kupowac tusz, trudno, jak sie okaze chinskim badziewiem to sobie jakos poradze ze strata 20 zlotych i po prostu do konca zycia nie kupie juz nigdy kosmetykow na allegro. Nie wiem, po co mi kolejny tusz, ale Masterpiece jestem zawiedziona i uwazam, ze wypada gorzej niz ten, wiec wlasciwie mam wytlumaczenie Poza tym musze sobie zrobic prezent na swieta, wiec mam juz kolejny wazny powod. Dzieki za pomoc.
Stary 2006-12-19, 12:47   #171
LifeIsSoSad
Zadomowienie

http://www.allegro.pl/item150179673_..._16g_nowy.html

co sądzicie dziewczyny o tym błyszyczyku ?? podróbka?? oryginał ? ponad 50% tanszy niz w sklepie wiec mam wątpliwosci...;> ale sprzedawca niby wiarygodny
Stary 2006-12-19, 12:55   #172
LifeIsSoSad
Zadomowienie

http://www.allegro.pl/item151605363_...5_nowosc_.html ten jest swietny....
Stary 2006-12-19, 13:22   #173
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
No prosze, Dziadow sie na Wizazu nie spodziewalam Bede kupowac tusz, trudno, jak sie okaze chinskim badziewiem to sobie jakos poradze ze strata 20 zlotych i po prostu do konca zycia nie kupie juz nigdy kosmetykow na allegro. Nie wiem, po co mi kolejny tusz, ale Masterpiece jestem zawiedziona i uwazam, ze wypada gorzej niz ten, wiec wlasciwie mam wytlumaczenie Poza tym musze sobie zrobic prezent na swieta, wiec mam juz kolejny wazny powod. Dzieki za pomoc.
Zdaj relacje jak już kupisz tusz i trochę poużywasz. Ja nadal twierdzę, że nie są to podróbki.

Masterpiece-sama nie wiem, niby fajny a jakoś mnie nie przekonuje.

Cytat:
Napisane przez LifeIsSoSad Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/item150179673_..._16g_nowy.html

co sądzicie dziewczyny o tym błyszyczyku ?? podróbka?? oryginał ? ponad 50% tanszy niz w sklepie wiec mam wątpliwosci...;> ale sprzedawca niby wiarygodny
Cytat:
Wg. mnie obie aukcje są Ok. Kosma na pewno jest Ok.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-19, 13:33   #174
LifeIsSoSad
Zadomowienie

dziekuję

tylko ten pierwszy jest wystawiony przez agczaj1 , nie przez kosmę

ja ostatnio kupiłam zestaw magnetism

http://www.allegro.pl/item151102328_...agnetism_.html

co o nim sądzicie ??

hmm naprawde dziewczyny jestem pełna podziwu, ja raczej nie potrafie tak po opakowaniu itp rozpoznac podroby, czerowy alarm włacza mi sie tylko przy podejrzanie niskich cenach
Stary 2006-12-19, 13:45   #175
LifeIsSoSad
Zadomowienie

kokino121

co sądzicie o tym użytowniku oraz o jego ofercie ? ma sporo rzeczy, którymi byłabym zainteresowana
Stary 2006-12-19, 13:47   #176
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Kosma44 - polecam, kupowałam perfumy.
Kupowałam też u: redo81, jamiolek.
Czasem kupuję też u sprzedawców, którzy nie mają kolorówki, ale np dużo ciuchów zagranicznych i piszą, że sporo jezdzą - czasem coś kupują w bezcłowkach czy gdzies i wystawiają.
Jeszcze na nic się nie nacięłam

Czasem kupuję cos w zestawach na allegro po okazyjnych cenach - tu róznie, raz się uda coś fajnego ustrzelić, raz porażka
Stary 2006-12-19, 13:51   #177
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuję

ja ostatnio kupiłam zestaw magnetism

http://www.allegro.pl/item151102328_...agnetism_.html

co o nim sądzicie ??

hmm naprawde dziewczyny jestem pełna podziwu, ja raczej nie potrafie tak po opakowaniu itp rozpoznac podroby, czerowy alarm włacza mi sie tylko przy podejrzanie niskich cenach
Cytat:
tylko ten pierwszy jest wystawiony przez agczaj1 , nie przez kosmę
Wiem, widzę.
Stary 2006-12-19, 14:48   #178
sylwia.gda
Wtajemniczenie

agczaj1 ma podroby!!!!! wiem co piszę, gdyż wyśmiałam go w żywe oczy jak odbierałam osobiście w Gdańsku błyszczyk!!

jego poprzedni nick to war1
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-19, 14:55   #179
LifeIsSoSad
Zadomowienie

a kokino121??

plz powiedzcie mi cos o nim i jego ofercie bo planuje zakupy ale sama nie jestem pewna w sumie
Stary 2006-12-19, 15:15   #180
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Cytat:
a kokino121??

plz powiedzcie mi cos o nim i jego ofercie bo planuje zakupy ale sama nie jestem pewna w sumie
ja bym u niego spokojnie kupowała
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości