![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: perfumowe zakupy na allegro
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Przyczajenie
|
Pewnie,że się nie poddam! Nie cierpię oszustów! Allegro zareagowało błyskawicznie i zaraz po mojej skardze zawiesiło panience konto.Może to niezbyt dużo ale chociaż inni się nie nabiorą.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Rozeznanie
|
a oto mój najnowszy pachnący zakup na allegro
![]() http://www.allegro.pl/item104233881_...od_bartka.html
#364 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
A ja chyba będę mieć problemy.
![]() Kupiłam tydzień temu dla mojej mamy prezent, wpłaciłam kasę na drugi dzień. PIeniądzę w środę były na koncie sprzedającego, miał je wysłać zaraz w czwartek... aby na weekend do mnie doszły. NIestety weekend minął, perfum zero i wczoraj zadzwoniłam do niego, z zapytaniem kiedy i jak mi wysłał te perfumy, czy jakimś listem poleconym, zwykłym, paczką? ![]() Powiedziałam mu, że jeśli dziś perfum nie otrzymam, to będę go zmuszona poprosić o skan dowodu nadania. Oczywiście zapewnił mnie, że nie będzie z tym najmniejszego problemu... A dziś dzwoniłam do niego 2 razy i nie odbiera telefonu. ![]() Sprzedawca nie był zaawansowanym sprzedawcą perfum, jednak miał komentarzy coś koło setki i same pozytywy... Kurcze nie wiem co mam mysleć, w sumie na razie jestem zawieszona w próżni i muszę czekać, ale odczuwam niepokój, oby to był fałszywy znak! Nie wiem...
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomadko, nooo jak ja nie lubię takich sytuacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Szczerze mowiac, nigyd nie zaplacilam jeszcze za perfumy na konto - mimo, ze biore zawsze u tego samego sprzedacy, chyba to dla mnie jednka za duza kasa na takie ryzyko ![]() P.S - Olek, super nowy avatarek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 | ||
Zakorzenienie
|
![]()
Eh Mulier jak ja nienawidzę niesłownych ludzi!
![]() Błagałam go, aby mi wysłał szybko te perfumy, bo to na prezent. Nieważne, że prezentu nie wręczyłam, w końcu to mama wybaczy(ła) mi opóźnienia. ![]() ![]() Zaczynają mnie nachodzić coraz gorsze przeczucia... Cytat:
Właśnie do niego próbowałam się dodzwonić-niestety nie odbiera. ![]() Na maila, którego mu wysłałam w piątek też mi nie odpowiedział. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cierpliwości przybywaj!! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
Pomadko współczuję, naprawdę. I ta złośc , która w człowieku rośnie, tu człowiek uczciwie podchodzi do sprawy, rzetelnie z transakcji sie wywiązuje a za wpłacone uczciwie pieniądze chce tylko jednego...tego za co zapłacił i już, bez nie wiadomo jakich wymagań!!! I cała radośc z zakupu (mam nadzieję, że jednak dojdzie do skutku i wszystko będzie ok) gdzieś znika i tylko taki niesmak pozostaje, oj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz to już nie wiem, czy ON nie wysłał perfum, czy poczta mi je zapierniczyła? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem.
![]() Dostałam w końcu przed chwilą tę przesyłke. Pan Sprzedawca mnie kłamał, bo paczka została nadana dopiero w sobotę... ![]() Martwiłam się niepotrzebnie, ale naprawdę nigdy nie czekałam na paczki z Allegro dłużej niż 2 dni. Podejrzewam, że gdyby mi powiedział prawdę, ochłonęłabym i spokojnie czekała... Na szczęście kończy się akcja pozytywnie, a komentarz jeśli zdecyduję mu się wysatwić, to tylko z uwzględnieniem w/w sytuacji.
![]() |
#374 |
Wtajemniczenie
|
u mnie byla inna sytacja ktora wyjasnila sie calkiem przypadkowo- a mianowicie sprzedawca poinformowal mnie ze wyslal paczke grubo ponad tydzien temu priorytetem ,ale ona do mnie jakos nie mogla dojsc.Bylam na poczcie interweniowac(bo roznie to z tymi awizo bywa)ale nie bylo do mnie zadnej paczki.
Wreszcie wczoraj- czekalam na inna paczke-a ze pozno wrocilam z pracy udalam sie od razu na poczte.Tam jednak nie bylo nic, na szczescie spotkalam konwojenta ,ktory poinformowal mnie ,ze byla paczka do mnie ale jego kolega mial ten rejon i byl na tyle uprzejmy ,ze zadzwonil do niego.Okazalo sie ,ze tamtem zostawil paczke w ochronie osiedla. Wiec odwiedzilam milych panow ochroniarzy ![]() Nasuwa mi sie pare wnioskow ,ale moze to przemilcze bo ciesze sie ,ze sprawa sie wyjasnila. |
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Rozeznanie
|
dzewczyny jestem załamana ;(
Dostałam ten zestaw J'adore i tak: kosmetyczka jest pzresliczna, co do oryginalnosci mini produktów se nie wypowiadam bo sie nie znam, ale perfum.... podejrzewam że to podróbka ![]() Pierwsze co mnie zdziwiło to, że w kosmetyczce perfum poprostu był otwarty korek leżał gdzie indziej) - no, ale w transporcie wszystko sie może zdarzyć. Potem, perfum bardzo mocno psika (wylewa sie duzo perfumu), zapach bardzo nietrwały w porównianiu z tym co miałam. I zdaje mi się, że czuć alkohol ![]() Samo opakowanie nie budzi zastrzeżeń, przepiekny kartonik, w środku kosmetyczki papier z logo DIOR, kosmetyczka, gwiazdka opakowane w folię.... Naprawdę to wszytko wyglądało na oryginalne... oprócz zapachu ![]() Może któraś z was miałą d czynienia z 100 ml Jadora EDP? Może jestem jakąś paranoiczką, Napisałam już do sprzedawcy, mam nadzieje ze jakos mi to wyjaśni.
#377 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny jesli chcecie kupic oryginalne perfumy na Allegro to polecam MarioF. Sama sprawdziłam i jestem bardzo zadowolona.
Prawdziwy profesjonalista ! Aha i jeszcze jedno, nie kupujcie tego badziewia za ok. 60zł bo te "perfumy" pachna jak odswierzacz do toalety - niestety sama sie kiedys nabralam. |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
Na 100% powinno sie wyjasnić.
Bartek jest raczej osobą której mona zaufac i zdziwiło by mnie gdyby z jego towarem było coś nie tak. Niesadze ze by mu sie opłacało raz na 1000 aukcji wciskac bubla. Niemniej jednak ja bym porozmawiała ale spokojnie ![]() Juz kilka razy zdarzały mi sie takie problemy ale zawsze spokojną romowa dalo sie dojść do porozumienia. (np. sprawa peknietego korka - został wymieniony lub zaproponowano mi spuszczenie z wartości i odesłanie nadpłaty na konto, raz mi miniaturka doszła całkiem rozlana to sprzedawca po rozmowach i otrzymaniu mailem skanu protokołu przesłał mi próbki w celu zapełnienia flakonu (bo miałam do wyboru to lub odesłac pustą miniaturę na jego koszt) gdzie flakon miał 4 ml a próbek dostałam 5 po 1,5ml). Tak ze dprozmawiac spokojnie i grzecznie z bartkiem i wyjasnić watpliwości bedzie njalepszym rozwiazaniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o Allegro i podróbkach było duzo tematów. Witamy na forum nowa uzytkowniczke i zyczymy miłego na nim pobytu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#380 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() W końcu otrzymałam odpowiedź na maila. Pan mi wyjaśnia, że zostawił sobie telefon komórkowy w pracy i dlatego nie odbierał, poza tym piszę, że na pewno wysłał paczkę [to prawda], i że jeśli zginęła to oddaję mi pieniądzę, a on sobie wystąpi z reklamacją przesyłki. Uspokaja mnie itp. ![]() Zaraz mu odpiszę, aby już nic nie załatwiał i nie szukał, bo mam przesyłkę. Cytat:
Ja też każdą paczkę otwieram z niecierpliwością i dokładnie oglądam każdy szczegół, badam czy aby nie ma jakiś uchybień. A najgorsze dla mnie jest to jak perfumy, które powinny być trwałe są w danym momencie/dniu ulotne, wtedy to mam czarny scenariusz! ![]() Angeliko pogadaj ze sprzedawcą, na pewno będzie chciał jakoś wyjaśnić tę sytuację. Spokojnie, nie martw się. Ponad to może możesz zrobić dokładne zdjęcia flakonu, może my coś wspólnie osądzimy? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Przyczajenie
|
witam
![]() tu nowa ![]() nie mam zdyt dużego doświadczenie w kupowaniu perfum na allegro, ale wiem, że redo81 sprzedaje oryginały - sprawdzałyśmy to z koleżanką, która naprawdę jest specem w tym kierunku (kierownik dobrej perfumerii) mi już też udało się kupić podróbę - 5th Avenue - butelka miała nawierconą dziurkę i zaklejona silikonem bodajże, prawie niewidoczne ale fachowe oko znajdzie wszystkie usterki ![]() pozdrawiam i mam nadzieję, że czasami mogę się tu pojawić ? |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Rozeznanie
|
dziękuje dziewczyny za pomoc....
![]() niestety tym bardziej jestem juz przekonana, że to podróbka. Napisałam o swoich spostrzezeniach do osoby, która też kupiła ten zestaw i odpisała ze ma tak samo. Zrobiłam kilka zdjęć, nie wiem czy to coś pomoże... Zauważcie na zdjęciu gdzie stoją 3 flakoniki: ten po prawej kupiłam w perfumerii (wprawdzie nie w Polsce tylko na jednej z wysp) - ma całkiem inny atomizer niż oba pozostałe (od lewej kupiłam u nie u mateusza tylko u szylla!) i nie ma naklejki tylko wygrawerowany napis na dnie. Kupiłam go jakieś 6 lat temu a butelka nadal pachnie (po co ja trzymam te butelki!! ![]() Pewnie jestem paranoiczką... ale wydaje mi sie że ta złota obroża jest w tej setce bardziej żółta ![]() Wogóle to wczoraj przed spaniem poperfumowałam nadgarstk i rano kompletnie nic nie było czuć, dziś rano tez się wypsikałam i teraz nic nie czuć ![]() Napisałam już rano do tego sprzedawcy.... ale mimo że sie logował, to nie odpisuje ![]() Dziewczyny co robić ![]()
#383 |
Wtajemniczenie
|
witamy
![]() kiedy tylko chcesz pojawiaj sie , zapraszamy ![]() bedzie Nam wszystkim niezmiernie milo |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Wtajemniczenie
|
Angeliko nie wiem co Ci poradzic- ja mam J'adore w 3 wersjach -letniej,EDP i parfum.Ogolnie koreczki sie roznia, oczywiscie letnia jest jasniejsza.Z zloconej szyjki w perfumach nawet troszke odrapala sie farba,ale to wszystko sa 100% oryginaly.Sprawdze w domu jeszcze jak wyglada korek i dno bo nie pamietam.
Na mnie ten zapach nie jest wyjatkowo trwaly, chyba ,ze uzyje perfum ,ale to indywidualna sprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
Angeliko nie wiem co ci napisać, nie miałam nigdy tych perfum. Jak patrzę na zdjęcia, które załączyłaś to zestaw "na oko" wygląda ok., ale jak piszesz, że jest kiepski to sama nie wiem...
Tak przegladam aukcję J'ador na Allegro i tutaj jest ten sam zestaw http://www.allegro.pl/item103795370_...perfmania.html Może poproś ją o dodatkowe zdjęcia i porównaj ze swoim zestawem? MOże to CIe jakoś naprowadzi? CHolera nie wiem...
![]() |
#386 |
Rozeznanie
|
żeby mi ten cały Bartek odpisał to by czegoś się dowiedziała
![]() Właśnie żałuje, że nie kupiłam tego zestawu od perfumani, mimo, że jest droższy to miałabym gwarancję zwrotu pieniędzy. Wydaje mi sie, że zrobili błąd w aukcji, gdyż te miniaturki mają po 50 ml a nie po 100 ml. Pomadko dziekuje za podtrzymanie na duchu i Tobie evee również. Na oko ja byłam zachwycona... ale na nos juz nie bardzo ![]() Aha, a EDP to chyba to samo co parfum?! Ja się odezwie sprzedawca to dam znac, ale chyba sama do niego zadzwonie... Swoją drogą, pzred zakupem odpisywał na maila od razu a w takiej sytuacji sie nie odzywa :[
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam ponownie!
W spawie kupionych przeze mnie podróbek to osiągnęłam tylko taki efekt ,że wystawiłam dwa słone negatywy poprzedzone kilkakrotną wymianą mało przyjemnych wiadomości między nami.Dostałam dzięki nim kilka wiadomości od byłych klientów magdy_msh,którzy tak samo dali się wrobić w podróbki.Aż się wierzyć nie chce ,że allegro pozwala sobie na takie sytuacje.Na razie ma zawieszone konto.Nie wiem z jakiej przyczyny i na jak długo ale się zastanawiam ile osób uda jej się oszukać jeśli je odwieszą.Zresztą co tu daleko szukać naiwniaków ,którzy nabijają takim osobom kieszeń i pozwalają na zbieranie pozytywnych komentarzy-oto dosłowny cytat z pozytywnego komentarza jednego z jej klientów" perfumy coprawda nie takie dokładnie jak na obrazku -bo tam pokazane orginalne-ale spoko. doszły szybko ".Ludzie po prostu ręcę opadają! Klient jest zadowolony,że wydał 130 zł.kupując podróbkę!Ważne ,że szybko doszła! |
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
BAN stały
|
Cytat:
mi to wyglada solidnie, nie wyglada mi na podrobke |
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.