![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: perfumowe zakupy na allegro
patrzcie jaka nowa seria podrobionych testerów, znowu dziesiątki osób da się naciągnac
![]() http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=5059286 |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
A i zauwazyłam prawidłowość one wszystkie są z Włoch.
No tak Turcja to zagłebie podrób "Oryginalnie zapakowanych" perfum. Natomiast Włochy stają sie teraz mekką podrób testerowych. |
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym u mnie "psik" jest dobry, rozpyla się dość mocną mgiełką, no i zapach jest bardzo trwały (ale u mnie przeważnie wszystko jest trwałe). Nie można tak od razu przesądzać ponieważ zdarza się, że producenci wprowadzają zmiany - niekoniecznie na lepsze niestety.
![]() |
#394 |
Wtajemniczenie
|
u mnie z 3 buteleczek- tylko na perfumach jest napis wybity na dnie.Pozostale to naklejki.Rurki sa proste.W wodzie kolor korka jest minimalnie jasniejszy
co do icj oryginalnosci nie mam watpliwosci.Woda i wersja summer sa na mnie dosc nietrwale, a perfumy to jak wiemy inna klasa trwalosci sama w sobie |
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Mam flakon po Kenzo Słoniu-daję 120% że oryginał (!), napisy są wypalone, wyryte na spodzie. Oglądałam ostatnio flakon Słonia w Douglasie i tam na dnie flakonu była naklejka, zwykła taka... OKazuję się, że to nie może być 100% trop w temacie "oryginalne-nieoryginalne". ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#397 |
spin doctor
|
Ja także zastanawiałam się czy mój Słonik jest oryginalny z powodu właśnie naklejki na spodzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Zadomowienie
|
hej;
czy wedlug Was Redo81 ma oryginaly? z gory dzieki za odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
A co sądzicie o sprzedawcy kosmetyk2004? Interesuje mnie konkretnie ta aukcja:
http://www.allegro.pl/item105043689_...on_7_5_ml.html Właściwie to po lekturze dużej części tego forum zapałałam żadzą poznania nie tylko smoka, ale jeszcze Mahory, Mauboussin, Miry Bai i wielu wielu innych zapachów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#402 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tragedia...
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki ROZ-ter-KO za szybką odpowiedź, właśnie też mnie zmartwiły te komentarze, ale to jedyna miniatura tego zapachu na allegro... Chyba poczekam jeszcze i kupię u kogoś innego - smok poczeka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny bardzo proszę was o pomoc. Chcę mojej mamie na dzień matki sprawić jej wymarzone Chanel no5. Przeglądałam milion aukcji ale nie mam w tym temacie doświadczenia i nie chciałabym kupić podróbki. Błagam wspomóżcie
![]() Tak swoją drogą to jak przeglądam kosmetyki na allegro i niektóre są takie tanie, to się zastanawiam-czy one na pewno są oryginalne? Co o tym myślicie???
#405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przykłady można mnożyć, a najlepiej kupować u sprawdzonych poleconych sprzedawców.
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Sprzedawca zgodził sie na odesłanie zestawu. Ale mimo wszytsko jeszcze raz zaryzykuje gdzieś z tym Jadorem. Znacie może perfumena? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=104721086 lub perfumania1 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=103918251? lub perfumella http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=105265949 A co do naklejek. Moj perfum z perfumerii tez miał wygrawerowany napis, od Szylla juz mial nakl;ejkę (ale był trwały), więc sama nie wiem co jest sciemą.
#407 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy sprawia Ci róznicę EDP a EDT ale wkleję te oryginalne, a sama zadecydujesz ostatecznie co wykrać i zakupić.
![]() CHANEL No 5 NO 5 CHANEL 50 ML EDP + CHANEL NO 5 EDP 100ml ORYGINAŁ NAJTANIEJ + + CHANEL NO 5 EDT 100ml ORYGINAŁ NAJTANIEJ + + CHANEL NO 5 EDP 50ml ORYGINAŁ NAJTANIEJ + CHANEL NO 5 100ML EDP PRODUKT PERFUMANIA NAJTANIEJ CHANEL No. 5 - ORYGINAŁ z Marrionaud we Francji!! NO 5 CHANEL 100 ML EDP NAJTANIEJ
![]() |
#408 |
Raczkowanie
|
Pomadko kochana jesteś
![]() ![]() Jeszcze raz stokrotne dzięki ![]()
#409 |
Raczkowanie
|
Kochane mam zamiar kupic Sensi na allegro, czy warto u tego uzytkownika, po komentarzach widac, ze jest solidny!
Zresztą w wątku o nim przeczytałam, że go polecacie! To jak myslicie że warto? http://www.allegro.pl/item104783987_...de_parfum.html Jeśli mozecie to podajcie jeszcze jakiegos uzytkownka u którego warto kupowac perfumki!
#410 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Najważniejsze, żeby prezent w pore dotarł... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#413 |
Przyczajenie
|
witajcie,
zaciekawiony watkiem przejrzalem go od poczatku a nawet postanowilem sie zarejestrowac ![]() co do allegro a konkretnie perfumelli - jest z zielonej gory ale wysylka odbywa sie z katowic....wiec jak sadze podobnie do osoby o ktorej wspominalyscie wczesniej. ja sam kupilem u niej Ultraviolet Woman EDT 100 ml (bodajze 150 zl). po otrzymaniu okazalo sie ze na dole vis-a-vis kodu zostala zrecznie wycieta czesc tekturki i zalepiona wrecz identyczna fioletowa tasma. zdziwiony i troche zazenowany skontaktowalem sie z p. Marta. Byla nie mniej zdziwiona, przyjela reklamacje, podeslala w tej samej cenie Balenciage (z rabatem) plus bonusik. niezmiennie jednak pewien niepokoj we mnie pozostal... pozdrawiam, Krzys |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Rozeznanie
|
witaj na forum kriss!
Co do perfumelli... a czy te perfumy od niej trwałe są? Ciekawa jestem czy się zgodzi na odbiór osobiście... jesli nie, to chyba będzie wszystko jasne ![]()
#415 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zamówiłam SKIN Trussardi`ego u perfumanii .Wszystko na pierwszy rzut oka wydawało się w porządku, dopóki nie zaczęłam dokładnie oglądać produktu. I co się okazało ... Napisy na dole kartonika są powycinane i zaklejone taśmą z nadrukowanym kodem kreskowym, patrząc od wewnątrz widać zwyczajne dziury . Po drugie : naklejka na flakonie również ma wyciętą środkową część, tak że widać jedynie skrawki napisów - wg. mnie najprawdopodobniej perfumy są testerem ( a nie produktem "jak ze sklepowej półki" ), dlatego informacja o tym umieszczona na spodzie została dokładnie wycięta. Po trzecie: w cieczy pływają drobne kłaczki - z tego co wiem i mogłam sprawdzić takie rzeczy w "czystych" produktach się nie zdarzają. No i ostatnia sprawa: zapach. Niby ten sam, ale jakoś dziwnie , jak na mój nos,rozwodniony. Miałam już wcześniej flakon tych perfum i pamiętam, że woń była bardziej "oleista" i skondensowana ( w końcu to edp!!!) Nie przeczę ,że perfumy które kupiłam u tego sprzedawcy są oryginalne. Pewnie są ( niby wszystko wygląda normalnie), ale jakieś "przerobione", dlatego w tej sprawie złożyłam reklamację .W tej chwili czekam na odpowiedz - zobaczymy jaki będzie fainał, ale liczę na zwrot gotówki. Co myślicie o tym , kochane dziewczyny? O podróbkach SKIN jeszcze nie słyszałam, ale może o czymś nie wiem Edytowane przez jasmin30 Czas edycji: 2006-05-24 o 19:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Posprawdzałam posiadane kartoniki , zatrzymuję do wymiany lub spredaży gdy nie jestem pewna czy dam rade zuzyć zapach do końca ,ale na żadnym nie ma takich kombinacji. To sa zapachy ( produkty i testery) kupowane przede wszystkim od jarekmiki,szyll i rotez2,redsonia,MarioF.
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2006-05-24 o 18:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Rozeznanie
|
perfumella nie cche sie spotkać, więc albo nie może albo nie chce osobiscie wcisnąc podróbki.
![]() ![]() ![]() Mateusz nie ma 100ml, Perfumen tez nie ma, Perfumania1 jakoś nie wzbudziła mojego zaufania (poprzez maile), MarioF nie znam - kazał pytać się za tydzień... read in english tez nie znam...
#419 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Po drugie, wątek ten, jak również wątek "Allegro - proszę o weryfikację aukcji" zawiera informacje dotyczące wiarygodnych i niewiarygodnych sprzedawców; informacje podawane przez Wizażanki, które często kupują na Allegro, a zarazem znają się na oryginalności perfum. Nie jest tutaj niczyim zamiarem wprowadzenie innej osoby w błąd. Doradzamy z głębi serca, dzielimy się doświadczeniami. Sama niedawno nauczyłam się kupować perfumy na Allegro, wlaśnie dzięki Wizażowi. Z perfumellą mam dobre doświadczenia, trzykrotne zakupy, ostatnio kupiłam u niej Envy 100 ml EDT. Doszło w plastikowym przezroczystym pudełku, kod kreskowy jest nienaruszony, podobnie jak naklejka na spodzie butelki, z wybitym numerem. Nie mam zastrzeżeń co do trwałości zapachu. Przyznaję, że to co napisał kriss12 o wyciętym fragmencie tekturowego opakowania, trochę mnie zaniepokoiło. Ale zaniepokoiło ogólnie (czyżby zaczęła przemycać podróbki między oryginałami?), natomiast nie zakwestionowało oryginalności mojego zakupu. Cytat:
PS. U read_in_english kupowałam Miracle i Angel Innocent, jesienią. Oba zapachy znam dobrze, gdyż używam ich od dluższego czasu. Nawet uchowały się w domu kartoniki z wcześniejszych ich zakupów w Sephorze. Jestem głęboko przekonana, że to co dostałam od read_in_english, to są oryginały.
![]() |
#420 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny a może wiecie gdzie można kupić perfumy Jaferna. Szukałam już wszędzie a na allegro jestem nowicjuszką. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.