perfumowe zakupy na allegro - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-03-29, 15:32   #241
aragosta
Rozeznanie

Dot.: perfumowe zakupy na allegro

Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki. Zapłaciłam za wylicytowany towar a on gdzieś utknął (zaginął ) na poczcie to czy muszę czekać na zwrot pieniędzy do czasu rozpatrzenia reklamacji przez pocztę? Czy też mam prawo żądać natychmiastowego zwrotu pieniędzy (a reklamacja nadawcy towaru już mnie nie obchodzi)?
Po raz pierwszy mam taką sytuację
aragosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-29, 15:46   #242
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

musisz czekac...
Dla przykladu, za zaginiona paczke o wartosci 500 zl, poczta przyznaje odszkodowanie 60 zł Mam duze "ale" do poczty polskiej... nie lubie tej instytucji...

Dlatego warto ubezpieczac.. a na allegro drogie rzeczy brac za pobraniem...
Nie licz na sprzedawce... Twoje "żądanie" zignoruje...
psycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-29, 15:58   #243
aragosta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez psycha
Dlatego warto ubezpieczac.. a na allegro drogie rzeczy brac za pobraniem... Nie licz na sprzedawce... Twoje "żądanie" zignoruje...
Do tej pory po raz pierwszy przesyłka nie szła piorytetem, ale to akurat nie powinno mieć wpływu na dostarczenie. Chociaż teraz koleżanka nie otrzymała prenumeratu swojego magazynu, który nigdy nie był wysyłany piorytetem. Może pocztowcy polują na przesyłki ekonomiczne
Stary 2006-03-29, 16:58   #244
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

z tego co wiem to lubia kartoniki Nie przepadają za kopertami. Kupuje na allegro masowo ksiazki by zaspokoic swoj glod biblifila i jak dotad zadna mi nie zniknela. Raz zdarzylo sie ze niedoswiadczony sprzedawca wyslal ksiazke paczuszka ekonomiczna.. co za tym idzie - paczuszki przechodza tortury i zostaja sponiewierane. Listonosz taka sila wcisnal mi ja w domowa skrzynke pocztowa(wisi na bramie) ze zlamal ksiazke w polowie. Gdyby sprzedawca wyslal poleconym, listonosz przyniosl by mi ja do domu. A tak.. za male pieniadze kiepska obsluga Kiedy to wystarczyly 3 kroki do drzwi.. mogl ja przeciez polozyc przed drzwi.. mieszkam na wsi, wiem ze nikt mi jej nie ukradnie...
Mojej siostrze poleconym priorytetem zginela komorka - kupowana na allegro. Gdyby wziela za pobraniem to by ja dostala (nie oplaca sie krasc czegos za pobraniem).
Komorka byla warta ponad 500zl, po zlozeniu reklamacji, poczta zwrocila jej 60 zl odszkodowania... i na tym sprawa sie skonczyla. Nauczka na cale zycie.
Zaplanuj sobie tak :
do 50 zl polecony/ priorytet
od 100 zl zawsze bierz opcje za pobraniem.. mniej strat a to tylko 5 zl doplaty do standardowych kosztow przesylki..
Stary 2006-03-29, 17:11   #245
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Napisane przez psycha
z tego co wiem to lubia kartoniki Nie przepadają za kopertami. Kupuje na allegro masowo ksiazki by zaspokoic swoj glod biblifila i jak dotad zadna mi nie zniknela. Raz zdarzylo sie ze niedoswiadczony sprzedawca wyslal ksiazke paczuszka ekonomiczna.. co za tym idzie - paczuszki przechodza tortury i zostaja sponiewierane. Listonosz taka sila wcisnal mi ja w domowa skrzynke pocztowa(wisi na bramie) ze zlamal ksiazke w polowie. Gdyby sprzedawca wyslal poleconym, listonosz przyniosl by mi ja do domu. A tak.. za male pieniadze kiepska obsluga Kiedy to wystarczyly 3 kroki do drzwi.. mogl ja przeciez polozyc przed drzwi.. mieszkam na wsi, wiem ze nikt mi jej nie ukradnie...
Mojej siostrze poleconym priorytetem zginela komorka - kupowana na allegro. Gdyby wziela za pobraniem to by ja dostala (nie oplaca sie krasc czegos za pobraniem).
Komorka byla warta ponad 500zl, po zlozeniu reklamacji, poczta zwrocila jej 60 zl odszkodowania... i na tym sprawa sie skonczyla. Nauczka na cale zycie.
Zaplanuj sobie tak :
do 50 zl polecony/ priorytet
od 100 zl zawsze bierz opcje za pobraniem.. mniej strat a to tylko 5 zl doplaty do standardowych kosztow przesylki..
w pełni sie zgadzam !!! Często widze w opisach aukcji takie sformułowania "za zaginione paczki nie odpowiadam". Poczta zwraca dzisieciokrotną wartośc kosztów nadania przesyłi, i tylko tyle. Opcja wpłaty na konto jest wygodniejsza, ale tylko dla sprzedawców. Maja od razu pieniądze na koncie, a co sie stanie z przesyłką, to ich zazwyczaj juz nie obchodzi (choć czasami zdarzają sie wyjatki, wiem, że kolezance, chyba jarekmiki przesłał ponownie perfumy, ale na taki "gest" rzadko którego sprzedawce stać). Ja staram się wybierać opcję za pobraniem. Czesto domagam się od sprzedawców takiej własnie formy płatności. Wtedy ryzyko zaginiecia paczki ponosi sprzedawca.
mulier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-29, 17:23   #246
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

dokladnie

Denerwuje mnie jeszcze to, ze nie ma mozliwosci otwarcia przesylki przy listonoszu. Nie raz bym chciala zerknac do srodka by upewnic sie co do zawartosci.. a nosh ktos wysle mi kamien zamiast np. perfum.
Lecz komisyjne otwarcie paczki wchodzi w gre tylko kiedy paczka dociera do odbiorcy uszkodzona.. wtedy chyba jeszcze na kolanach trzeba blagac o te opcje..
Z tą moją ekonomiczną ,zlamaną w polowie nie mialam szans..
Stary 2006-03-29, 17:41   #247
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Napisane przez psycha
dokladnie

Denerwuje mnie jeszcze to, ze nie ma mozliwosci otwarcia przesylki przy listonoszu. Nie raz bym chciala zerknac do srodka by upewnic sie co do zawartosci.. a nosh ktos wysle mi kamien zamiast np. perfum.
Lecz komisyjne otwarcie paczki wchodzi w gre tylko kiedy paczka dociera do odbiorcy uszkodzona.. wtedy chyba jeszcze na kolanach trzeba blagac o te opcje..
Z tą moją ekonomiczną ,zlamaną w polowie nie mialam szans..
wiesz co, nie wiem czy coś sie nie zmieniło ostatnio. Mozna chyba otworzyc każdą, tylko płacisz za to 5 zł. Trzeba to sprawdzic, wiem, że ta zmiana weszła chyba jakis miesiac temu.
Stary 2006-03-29, 17:44   #248
aragosta
Rozeznanie

Przesyłka była nadana jako polecona ale nie jako piorytet. I na pewno w kopercie, a nie w kartoniku, więc teoretycznie powinnam ją dostać . Sprzedawca zaoferowała się, że odda pieniądze, ale dopóki nie zobaczę na koncie to nie uwierzę. Szczęście w nieszczęściu kwota nie była duża.
Stary 2006-03-29, 18:05   #249
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Cytat:
Napisane przez mulier
wiesz co, nie wiem czy coś sie nie zmieniło ostatnio. Mozna chyba otworzyc każdą, tylko płacisz za to 5 zł. Trzeba to sprawdzic, wiem, że ta zmiana weszła chyba jakis miesiac temu.

ooo ... zapamietam, dzieki za info Dopytam jutro na poczcie
Fajnie by bylo...
Stary 2006-03-29, 18:44   #250
kaemka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mulier
Tak, można, ale skorzystanie z tej usługi przez odbiorcę przesyłki musi zadeklarować jej nadawca i zapłacić za to dodatkowo 5 złotych. Tutaj jest opisana ta procedura:
http://di.com.pl/news/12680,0.html
Stary 2006-03-29, 19:26   #251
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Napisane przez kaemka
Tak, można, ale skorzystanie z tej usługi przez odbiorcę przesyłki musi zadeklarować jej nadawca i zapłacić za to dodatkowo 5 złotych. Tutaj jest opisana ta procedura:
http://di.com.pl/news/12680,0.html
O własnie właśnie!
Chętni zawsze mogą domagać się tego od sprzedawcy. Mozna w ten sposób sprawdzić też oryginalnośc perfum
Stary 2006-03-30, 00:41   #252
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mulier
w pełni sie zgadzam !!! Często widze w opisach aukcji takie sformułowania "za zaginione paczki nie odpowiadam". Poczta zwraca dzisieciokrotną wartośc kosztów nadania przesyłi, i tylko tyle. Opcja wpłaty na konto jest wygodniejsza, ale tylko dla sprzedawców. Maja od razu pieniądze na koncie, a co sie stanie z przesyłką, to ich zazwyczaj juz nie obchodzi (choć czasami zdarzają sie wyjatki, wiem, że kolezance, chyba jarekmiki przesłał ponownie perfumy, ale na taki "gest" rzadko którego sprzedawce stać). Ja staram się wybierać opcję za pobraniem. Czesto domagam się od sprzedawców takiej własnie formy płatności. Wtedy ryzyko zaginiecia paczki ponosi sprzedawca.
Ja też staram sie kupować za pobraniem i nie mam z tym większych problemów. Ale allegrowiczom nie mającym bogatego konta pozytywów sprzedawcy często nie chą wywysłać w tej formie , bo mają złe doświadczenie, czy to z odsyłaniem nieodebranych przesyłek, czy z odbiorem np. po 10 dniach zlegania na poczcie.
Ale zawsze mozna zapłacić dodatkowe kilka złotych i zażadać po wpłaceniu pieniędzy na konto przesyłki ubezpieczonej, jarekmiki tak wysyła droższe przesyłki, w razie zaginięcia poczta powinna zwócić nadawcy kwotę na jaką przesyłka była ubezpieczona.
Stary 2006-03-30, 00:45   #253
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez psycha
musisz czekac...
Dla przykladu, za zaginiona paczke o wartosci 500 zl, poczta przyznaje odszkodowanie 60 zł Mam duze "ale" do poczty polskiej... nie lubie tej instytucji...

Dlatego warto ubezpieczac.. a na allegro drogie rzeczy brac za pobraniem...
Wcale nie musi , to zależy wyłącznie od sprzedawcy. "zawodowy" szanujący się sprzedawca niekoniecznie zignoruje. Negatyw czy nawet neutral tego typu obniża wiarygodność.
Stary 2006-03-31, 16:43   #254
aragosta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez psycha
musisz czekac...
Hurrrra, zwrócone pieniążki juz są na moim koncie
A już byłam pewna, że ich nie zobaczę...
Stary 2006-03-31, 16:51   #255
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Napisane przez aragosta
Hurrrra, zwrócone pieniążki juz są na moim koncie
A już byłam pewna, że ich nie zobaczę...
no to gratuluję, to musiał byc uczciwy sprzedawca . Moze go nam polecisz?
Stary 2006-03-31, 21:01   #256
aragosta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mulier
no to gratuluję, to musiał byc uczciwy sprzedawca . Moze go nam polecisz?
Mam nadzieję, ze teraz nie dostanę od Was po nosie . Akurat czytałam ten wątek o allegro a że byłam w lekkim szoku iż skradziono przesyłkę dla mnie więc tu zadałam pytanie, chociaż było off topic - nie kupowałam perfum lecz książkę - wybaczycie?
Ale najważniejsze, że w allegrowej otchłani można spotkać bardzo honorowe osoby i niech to napawa nas optymizmem podczas kolejnych transakcji .
Stary 2006-03-31, 21:34   #257
millefiori
Przyczajenie

czy ta anais http://www.allegro.pl/item93417838_a...is_okazja.html ma sznse byc oryginalna - zdjecie nie jest zbyt wyrazne, ale zauwazylam, ze falsy maja napis 'eau de toilette' umieszczony u gory opakowania, wiec moze akurat warto zaryzykowac? poprosilam o wiecej zdjec. sprzedawca nie jest chyba 'hurtownikiem', sadzac po jego obecnej ofercie
wiekszy problem moze byc z ta http://www.allegro.pl/item94698203_l...r_produkt.html nina ricci; z drugiej strony to nie sa bardzo popularne perfumy, w Polsce juz niedostepne, o ile mi wiadomo i nie wiem, czy produkcja podrobek bylaby oplacalna prosze o rade i z gory dziekuje.
millefiori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-31, 21:48   #258
sabi
Zadomowienie

GG do sabi

Cytat:
Napisane przez aragosta
Mam nadzieję, ze teraz nie dostanę od Was po nosie . Akurat czytałam ten wątek o allegro a że byłam w lekkim szoku iż skradziono przesyłkę dla mnie więc tu zadałam pytanie, chociaż było off topic - nie kupowałam perfum lecz książkę - wybaczycie?
no nie wiem!
tak marnować fundusze podczas gdy tyle pachnących pokus dookoła!

Ain't so far down
sabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-31, 21:54   #259
sabi
Zadomowienie

GG do sabi

Cytat:
Napisane przez millefiori
czy ta anais http://www.allegro.pl/item93417838_a...is_okazja.html ma sznse byc oryginalna - zdjecie nie jest zbyt wyrazne, ale zauwazylam, ze falsy maja napis 'eau de toilette' umieszczony u gory opakowania, wiec moze akurat warto zaryzykowac? poprosilam o wiecej zdjec. sprzedawca nie jest chyba 'hurtownikiem', sadzac po jego obecnej ofercie
wiekszy problem moze byc z ta http://www.allegro.pl/item94698203_l...r_produkt.html nina ricci; z drugiej strony to nie sa bardzo popularne perfumy, w Polsce juz niedostepne, o ile mi wiadomo i nie wiem, czy produkcja podrobek bylaby oplacalna prosze o rade i z gory dziekuje.
Nie znam dokładnie opakowania żadnych z podanych przez Ciebie perfum, odpowiem więc co podpowiada mi intuicja .

30 ml Anais Anais za 95 zł (opcja kup teraz) to nie jest cena, która wyglądałaby na podejrzanie niską. Mam przeczucie, że sprzedawca faktycznie dostał nietrafiony prezent. Zaryzykowałabym.

Aukcja nr 2 - dziewczyny polecały Redsonię jako wiarygodnego sprzedawcę. Ja nigdy u niej nie kupowałam, ale aukcje wyglądają - dla mnie - ok.

Może jeszcze inne Wizażanki się wypowiedzą.
Według mnie - dwa razy tak
Ain't so far down
Stary 2006-03-31, 22:00   #260
aragosta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sabi
no nie wiem!
tak marnować fundusze podczas gdy tyle pachnących pokus dookoła!

nie marnuję, nie marnuję - moi szpiedzy w Holandii od jutra buszują w perfumeriach, zapotrzebowanie na pewne rarytasy juz złożyłam
Stary 2006-03-31, 22:05   #261
sabi
Zadomowienie

GG do sabi

Cytat:
Napisane przez aragosta
nie marnuję, nie marnuję
to wybaczymy

Cytat:
Napisane przez aragosta
moi szpiedzy w Holandii od jutra buszują w perfumeriach, zapotrzebowanie na pewne rarytasy juz złożyłam
szczęściara
Ain't so far down
Stary 2006-03-31, 22:09   #262
aragosta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sabi
to wybaczymy

szczęściara

czy szczęściara to zobaczymy - nie ma to jak wysłać facetów na zakupy , tylko ciekawe z czym wrócą
Stary 2006-03-31, 22:23   #263
sabi
Zadomowienie

GG do sabi

Cytat:
Napisane przez aragosta
czy szczęściara to zobaczymy - nie ma to jak wysłać facetów na zakupy , tylko ciekawe z czym wrócą
Powiesz nam później co za rarytasy mieli dostarczyć - a jakie przywieźli?

Z doświadczenia wiem (niestety!), że sukces perfumowych zakupów na zlecenie nie jest uzależniony od płci kupującego Bądź dobrej myśli
Ain't so far down

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-31, 23:47   #264
Pomadka
Zakorzenienie

Wink Dot.: perfumowe zakupy na allegro

Cytat:
Ja tak nieśmiało się wtrącę w twoje zakupy i zapytam czy znasz zapach Anais? MIałas go okazję przetestować na skórze itp.?
Czy robisz zakup zupełnie w ciemno, na podstawie samych opisów?

Cytat:
Redsonia jest wielkokrotnie polecanym sprzedawcą. NIe sądzę aby zaczęla teraz przemycać podróbki wśród oryginałów.
Stary 2006-04-01, 09:43   #265
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

millefiori ptałaś o aukcję u o red_soni, kupowałam u niej kilka razy, bez zastrzeżen.
Stary 2006-04-01, 10:18   #266
kizia mizia
Wtajemniczenie

Też polecam red sonie
kizia mizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-01, 13:11   #267
millefiori
Przyczajenie

[quote=Pomadka]Ja tak nieśmiało się wtrącę w twoje zakupy i zapytam czy znasz zapach Anais? MIałas go okazję przetestować na skórze itp.?

znam, oczywiscie. od dluzszego czasu jest na mojej want list, ale zawsze byl jakos wyprzedzany przez inne. les belles de ricci odtwarzam na podstawie wspomnien, u nas nie jest dostepna od 2001 albo 2002, ale kojarze ja bardzo pozytywnie.
millefiori jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-01, 16:59   #268
Pomadka
Zakorzenienie

Smile Dot.: perfumowe zakupy na allegro

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Pomadka
Ja tak nieśmiało się wtrącę w twoje zakupy i zapytam czy znasz zapach Anais? MIałas go okazję przetestować na skórze itp.?
znam, oczywiscie. od dluzszego czasu jest na mojej want list, ale zawsze byl jakos wyprzedzany przez inne. les belles de ricci odtwarzam na podstawie wspomnien, u nas nie jest dostepna od 2001 albo 2002, ale kojarze ja bardzo pozytywnie.
A to w porządku. Myślałam, że kupujesz Anais w ciemno, bo ja jak je przetestowałam, to myślałam ze się przewrócę. Znaczy zapach mi nie odpowiadał...

Powodzenia.
Stary 2006-04-11, 11:48   #269
byasia
Raczkowanie

dora_allegro1- co myślicie o tej Pani?

Wklejam link http://www.allegro.pl/item97383927_l...ter_dora_.html
Macie jakies doświadczenia z tą użytkowniczką??
byasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-11, 11:56   #270
evee
Wtajemniczenie

GG do evee

dora_allegro - polecam ! kupuj smialo
evee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości