|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Perfumy w filmach
Wczoraj w kinie: "Samotny mężczyzna". Jak się okazało, słusznie ostrzyłam sobie zęby na perfumiarskie akcenty w filmie Toma Forda
![]() W jednej ze scen bohater komplementuje sekretarkę, potem zastanawia się czym tak pięknie pachnie i po kilku dyskretnych "niuchach" pyta: "Arpege...?". Mina dziewczyny nie pozostawia wątpliwości co do tego, że trafił w dziesiątkę ![]() Akcja filmu toczy się w pierwszej połowie lat 60-tych, ale na toaletce bohaterki granej przez Julianne Moore dostrzec można flakonik, który do złudzenia przypomina... Black Orchid. Cóż, taka mała autopromocja...
Edytowane przez teclo Czas edycji: 2010-05-26 o 13:52 |
|
|
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
Magdalena Cielecka w filmie "Powiedz to, Gabi" (2003) używa Black Cashmere.
Obrazek 8 z galerii (niestety nie da się go wkleić bezp. tutaj) http://www.filmweb.pl/Powiedz.To.Gabi#
Edytowane przez porzeczki Czas edycji: 2010-06-22 o 12:45 |
|
|
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
zawsze zastanawiałam się czego używa Bree z "Gotowych na Wszystko"
![]() okazało się,że...nie używa perfum( powiedziała to w pierwszym sezonie) ![]() (tak,tak...ja też się zastanawiam jak można żyć bez perfum )Poznałam Bree Van De Kamp w dniu, kiedy wprowadziła się do Wisteria Lane. Są na świecie ludzie, którzy gdy ich spotkasz, robią wspaniałe pierwsze wrażenie... Bree do nich nie należała.” — Mary Alice Young Poznałam Bree Van De Kamp w dniu, kiedy wprowadziła się do Wisteria Lane. Są na świecie ludzie, którzy gdy ich spotkasz, robią wspaniałe pierwsze wrażenie... Bree do nich nie należała.”— Mary Alice Young
|
|
|
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
O
![]() a kiedy bree to powiedziała? a gaby?? i reszta desperatek? (susan, lynn?)
|
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
W "Okrucieństwie nie do przyjęcia" braci Coen, prawnik grany przez Clooney'a w swoim gabinecie ma szafeczkę, w której oprócz płynu do płukania ust
i kilku innych niezidentyfikowanych flaszek, trzyma Eau d' Orange Verte HermesaMoże ktoś z lepszym refleksem rozpoznał coś jeszcze? |
|
|
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
W polskiej komedii pt. "Ile waży koń trojański", w ok. 29 min. filmu na toaletce głównej bohaterki mignął mi Vol de Nuit Guerlaina
|
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
a pamietacie taka polska komedie sprzed kilku lat z Cielecka? ona tam z roznych perfum robila jakas swoja mieszanke ktora dzialala uwodzicielsko na wszytskich facetow. byla na poczatku taka scena jak ona wchodzi do perfumerii,bierze kilka flaszek,placi za nie krocie i potem w domu kombinuje a wkolo jakis zwierzak lata...
|
|
#159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym wypatrzyłam tam Dolce Vita,Dune,Tendre Posion ,Angel i Nature YR,co ciekawe nature też stało na półce w tej perfumerii w której kupowała
|
|
|
#160 |
|
Rozeznanie
|
A rozpoznałyście może jakie perfumy dostała główna bohaterka w filmie "Różyczka"za śledzenie tego pisarza?
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoja droga mysle ze taka kombinacja to by tak powaznie zajezdzala ze nikt by sie na nia nie skusil....
|
|
|
#162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#163 |
|
BAN stały
|
W komedii "Switch" z Ellen Barkin (1991) na stoliku pod lustrem dostrzegłem Grey Flannel i klasyczne, zielone Polo
|
|
|
|
|
#164 |
|
Przyczajenie
|
W komedii romantycznej Diabeł ubiera się u Prady zapachy na stoliku i na półce lustrzanej (napisy początkowe) nie inne niż od Prady.
Edytowane przez Katalina2010 Czas edycji: 2010-08-15 o 20:04 |
|
|
|
|
#165 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
W którymś z odcinków "The Simpsons" (nie pomnę w którym*) Lisa Simpson ma mieć zakładany aparat na zęby - jeden z bardziej wypasionych modeli jest "niewidoczny, bezbolesny, i co kilka chwil rozpyla cudowną chmurkę Calvin Klein's Obsession... for Teeth"
* jednak pomnę: Last Exit to Springfield
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2010-08-28 o 21:07 |
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
W polskim filmie z 1963r. z Lucyną Winnicką i Andrzejem Łapickim "Pamiętnik Pani Hanki" mąż Hanki Jacek przywozi jej ogromną flachę Mitsouko
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
w serialu "Świat według Kiepskich" w dzsiejszym odcinku ...Halinka...popsikała się: Dolce & Gabbana Light Blue
![]() ![]() |
|
|
|
|
#168 |
|
Rozeznanie
|
O, jestem bardzo zaskoczona, bo jakoś nigdy mi nie przyszło do głowy aby w serialu pokroju "Kiepskich" reklamować perfumy D&G
|
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to juz bylo poruszane w tym wartku, ale w serialu '07 zglos sie" dwie bohaterki uzywaly hitu sezonu, mianowicie perfum Niny Ricci
Podejrzewam, ze chodzilo o L'air du temps
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tak, a Borewicz Old Spice
|
|
#171 |
|
Przyczajenie
|
W nowym filmie z M. Dorocińskim "Kobieta która pragnęła mężczyzny" Sonja Richter grająca Karen ma na toaletce M.Jacobs DAISY i Narciso Rodriguez For Her EDP
ps polecam film, bardzo oryginalny, duńskiego reżysera Pera Fly |
|
|
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
W serialu Usta Usta na toaletce Agnieszki widziałam J'adore, Flowerbomb i chyba Narciso Rodriguez For Her edt
|
|
|
|
|
#173 |
|
Wtajemniczenie
|
W filmie Intermission bohater Cilliana Murphy'ego wyniuchał na starszej babce w barze jakieś perfumy, później nie dawały mu one spokoju wiec poszedł do perfumerii i kupił, wychodząc stamtąd delektował sie ich zapchem. Pamieta ktoś, kto ogładał, co to były za pefumy?
Edytowane przez hey Czas edycji: 2010-11-07 o 09:20 Powód: karygodny ort |
|
|
|
|
#174 |
|
Przyczajenie
|
A i jeszcze w serialu Mad Men Joan używa Shalimara
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
w 'Wyśnionych miłościach' Francis na spotkanie Nicolasem wypsikuje się L'artisanem
chyba Fou d'Absinthe zresztą zobaczcie sami 0:33 - 0:41 http://www.youtube.com/watch?v=ou3Ao...eature=related a jeśli chodzi o film to |
|
|
|
|
#176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To "Zakochani" z 2000 roku Klik
|
|
|
#177 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 |
|
Przyczajenie
|
W kultowym filmie "Zapach kobiety" z Al'em Pacino, główny bohater-niewidomy, emerytowany oficer, kilka razy bezbłędnie zgaduje, czym pachną kobiety, jakie spotyka na swojej drodze. Zapamiętałam 2- kobieta w restauracji pachniała mydełkiem Ogilvy Sisters, a na samym końcu filmu, rudowłosa kobieta, której spodobał się oficer- Fleur de Rocaille Caron'a
|
|
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie odszukałam ten wątek, żeby zadać takie samo pytanie. Niezmiernie jestem ciekawa. Z pewnością nie jest to przypadkowa buteleczka, bo dbałość o wierność różnych drobnostek z lat sześćdziesiątych jest wręcz powalająca. Buteleczkę jakbym znała... ale za diabła nie mogę skojarzyć.
|
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Shalimar
?
Edytowane przez jessica855 Czas edycji: 2010-11-12 o 23:12 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

i kilku innych niezidentyfikowanych flaszek, trzyma Eau d' Orange Verte Hermesa

swoja droga mysle ze taka kombinacja to by tak powaznie zajezdzala ze nikt by sie na nia nie skusil....

Podejrzewam, ze chodzilo o L'air du temps