|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
Cytat:
jest jeszcze coś takiego jak punkt izoelektryczny włosa, stan dla niego idealny, wynosi on 4-4.5 lub 3-3,7 (znalazłam dwa różne źródła) [więcej o tym tu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=22] A włosy farbowane potrzebują zakwaszenia domykającego łuski włosa gdyż farba zawiera substancje, które je rozchylają tak, aby barwnik mógł wniknąć w głąb włosa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Raczkowanie
|
Obszerne informacje mi podesłałaś ! Dziękuję najmocniej !
![]()
#2973 |
Rozeznanie
|
co sądzicie o tym kosmetyku (nie ma go w liście przeanalizowanych a wiele osób zachwala.)
Elgon, Gold Mask - maska regenaracyjno - nabłyszczająca SKład: Aqua, Cetearyl alcohol, Cetrimonium chloride, Citric acid, Parfum, Imidazolidinyl urea (po co to..? xD ), Royal jelly. |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2975 |
Przyczajenie
|
Proszę o analizę
ARTEGO HYDRATING CONDIOTIONER FRUITREE COCONUT Ingredients: aqua, cetearyl alcohol, ricinus communis, cetrimonium chloride, myristyl alcohol, cocos nucifera, ceteareth-3, hydrogenated lard, triticum vulgare, parfum, sodium lauryl sulfate, prorylene glycol, petrolatum, dmdm hydantoin, citric acid Odżywka kupiona w salonie fryzjerskim, pani poleciała na moje suche i niesforne włosy. Ma je nawilżyć i zdyscyplinować. Zdziwiło mnie to SLS, dlatego postanowiłam zapytać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1830 Mnie też zdziwiła obecność SLS, ale maska nie podrażniała skóry ani nie wysuszała włosów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Przyczajenie
|
Mhm, czyli myślisz, że można śmiało używać? Nakładać ją tak, żeby unikać kontaktu ze skórą, czy można na całą długość włosów (też przy nasadzie)?
Jeszcze jedno pytanko, tym razem na temat odżywki bez spłukiwania. Podobny zanalizowany produkt Gliss Kur już znalazłam, ale składy diametralnie się różnią. SCHWARZKOPF GLISS KUR HAIR REPAIR ANTI SPLIT-ENDS Ingredients: aqua, cyclomethicone, phentyl trimethicone, dimethiconol, polyquaternium-16, PEG/PPG-18/18 dimethicone, lactic acid, panthenol, parfum, sodum benzoate, cetrimonium chloride, laurdimonium hydroxypropyl hydrolized wheat protein, hydrolized wheat protein, argania spinosa oil, butyrospermum parkii, linalool, hydrolized keratin, limonete, hexyl cinnamal, benzyl salicylate, citronellol, phenoxyethanol, benzyl alcohol, geraniol, CI 15985, CI 47005 z góry dziękuję ![]() Będzie przeciwdziałała rozdwajaniu, czy tylko sklejała końcówki? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2978 |
Raczkowanie
|
proszę o przeanalizowanie maseczki do włosow A-Z Medica, Rainforest Wax, Maseczka do włosów zniszczonych.
skład : Aqua demi., Caprylic/Capric Triglyceride, Cetrimonium Chloride, Cetearyl Alcohol, Bertholletia Excelsa, Amodimethicone (and) C11-15 Pareth-7 (and) Laureth-9 (and) Glycerin (and) Trideceth-12, Chenopodium Quinoa Oil, Glyceryl Stearate;Hydrogenated Castor Oil, Glycerin-Lacticol-Xylitol, Cetearyl Alcohol (and) Ceteareth 20, Panthenol, DMDM Hydantoin Iodopropynyl Butylcarbamate, Fragrances (D-Limonene Dipentene).
#2979 |
Przyczajenie
|
hej, bardzo proszę o analizę Oriflame HairX repair therapy overnight treatment
skład: alcohol denat, caprylic/capric triglyceride, cyclopentasiloxane, glycerin, cyclohexasiloxane, propylene glycol, PEG-40 hydrogenated castor oil, panthenol, phenyl trimethicone, simmondsia chinensis oil, tocopheryl acetate, parfum jak zobaczylam ten alkohol na początku w składzie, to jestem troche przerażona... mam nadzieję, że dalej jest już lepiej i nie będę miała siana na głowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zakorzenienie
|
Alfaparf, Splendore Di Fiori Di Lino, Extreme Color Protection - szampon zwiększający objętość. Ekstremalna ochrona koloru dla włosów normalnych i cienkich.
Skład: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Glycereth-26, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Acrylates Copolymer, Cetrimonium Chloride, Parfum, Propylene Glycol, Glycol Distearate, Imidazolidinyl Urea, Laureth-4, Amodimethicone, Lactic Acid, Disodium Edta, Benzophenone-4, Polyquaternium-39, Butylene Glycol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Sorbic Acid, Sodium Methylparaben, Sodium Dehydroacetate, Citronellol, Linalool, Octoxynol-40, Isolaureth-6, Tetrasodium Edta, Propylparaben, Methylparaben, Sambucus Nigra Flower Extract, Linum Usitatissimum Flower Extract. Cien, Provitamin Shampoo, Volume&Style - prowitaminowy szampon do włosów Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Panthenol, Glycol Distearate, Citric Acid, Betaine, Sodium Benzoate, Parfum, Laureth-4, Potassium Sorbate, Hydrolyzed Wheat Gluten, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Polyquaternium-10, Formic Acid, Benzyl Salicylate, Citronellol Bardzo proszę o analizę ![]()
![]() |
#2982 |
Raczkowanie
|
witam
![]() mam ogroooomną prośbę o przeanalizowanie szamponu ..."kerastase resistance bain volumactive complexe ampli ciment " ... pozbywam się SLS-ów i z ciężkim sercem wyrzuciłam większość posiadanych szamponów ... został mi jeszcze jeden którego mam prawie 800ml a że zapłaciłam za niego sporo chciałabym go oszczędzićmoże nie jest taki zły pomimo prób nie potrafię zanalizować sama jego składu.... POMOCY oto skład: aqua/water-----------------------------------woda sodium laureth sulfate-------------------------srodek myjący disodium cocoamphodiacetate- ---------------łagodny środek myjący sodium chloride---------------------------------sól glycol distearate--------------------------------dodatek perlotwórczxy sodium laureth-8 sulfate------------------------? cocamide MIPA---------------------------------? hexylene glycol----------------------------------konserwant magnesium laureth-8 sulfate---------------------? magnesium laureth sulfate----------------------środek myjący sodium oleth sulfate-----------------------------? hydroxypropyl guar hydroxypropyltrimonium chloride---? polyquaternium - 30-------------------------------antistatic sodium methylparaben---------------------------działanie antybakteryjne carbomer----------------------------------------środek zagęszczający DMDM hydantoin--------------------------------konserwant magnesium oleth sulfate--------------------------substancja myjąca methylparaben------------------------------------anti fungal agent isopropanolamine--------------------------------? 2-oleamido-1,3-octadecanediol---------------------? parfum ojjj większości tych składników nie mogę zidentyfikować a jeśli nawet to nie wiem czy tam wogóle znajdują się jakieś dobrości czy sama chemia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Raczkowanie
|
Ponawiam swoją prośbę i z góry dziękuje:
JOANNA STYLING EFFECT, BRYLANTYNA W WOSKU Skład: Petrolatum, Paraffinum liquidum, Parfum, Alpha- Isomethyl Ionone, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Limonene, Cera Alba, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Mica, CI; 77891, CI: 75470, CI: 16035, Hydrogenated Polyisobutene, Palmic Acid. Nie zawracam głowy prośbą o rozszyfrowanie składu. Doszukałam się wosków, zapachów, barwników, konserwantów i odrobinę olei, poprawcie mnie jeśli się pomyliłam. Ciekawa jestem jak to wpływa na włosy. Mam średniej długości włosy, z wiecznie powykręcanymi końcówkami które się rozdwajają. Myślałam że może ten wosk pomoże mi je poskromić, tyle że nie chce ich męczyć i wysuszyć jeszcze bardziej. I tu moje pytanie: czy ten skład zrobi więcej złego niż dobrego?
#2984 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, co myślicie o odżywce do włósów Garniera Aloe Vera?
Skład: Water, cetearyl alkohol, elaeis guineensis oil / palm oil , trideceth-6 , chlorhexidine dihydrocholoride , linalool , benzyl alkohol , amodimethicone , propylene glicol , aloe barbadensis extract / aloe barbadensis leaf extract , cetrimonium chloride, methylparaben , butylphenyl, methylpropional , hexyl cinnamal, glycerin, parfum
#2985 |
Raczkowanie
|
poprosiłabym o rozłożenie mi na łopatki Mleczka, bo nie wiem czy nadaje się na smarowanie nim końcówek czy nie
![]() W sumie silikonów nie widzę ale reszta to dla mnie czarna magia ![]() Aqua, Caprylic / Capric Triglyceride, Mineral Oil, Cetearyl Alcohol, Polyglyceryl-4 Isostearate, PEG-30 Glyceryl Stearate, Isopropyl Myristate Chamomile Extract, Isostearyl Neopentanoate, Gliceryl, Polymethacrylate, DMDM Hydantoin, D-Panthenol, Tocopheryl Acetate, Parfum, Acrylates/c 10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Citric Acid
![]() |
#2986 | ||
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Podajemy zawsze pełną nazwę wraz z producentem i nie podbijamy postów! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Rozeznanie
|
podalam cala nazwe wiec nie wiem o co sie czepiasz a podbilam poniewaz widze ze kosmetyki ktore zostaly wpisane po moim poscie sa analizowane a garnier nie...ale juz nie musicie go analizowac nie potrzebne mi to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
Nivea beautiful age Tonik stymulujący wzrost włosów
Aqua, Alcohol Denat, Carnityne, Creatine, 1-Methydantoin-2-Imide, Laureth-9, Panthenol, PEG-40, Hydrogenated castor oil, Sodium Citrate, Limonete, Linanool, Butylphenyl, Methul-propional, Benzyl Alkohol, Parafum Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy to cokolwiek pomoże na włosy? ![]() Bo jakoś szczerze w to wątpie, na internecie nie ma nigdzie recenzji, więc zostałyście Wy... ![]() Użyłam wczoraj wieczorem po myciu włosów i wstałam z tłustą głową ![]() A to trzeba uzywać 2 razy dziennie więc nie wiem czy jest sens się męczyć... Już pomijam to, że mega smierdzi alkoholem i chociaż jestem zielona jesli chodzi o składy to słowo alkohol widze jak byk ![]() Wiem, że był analizowany tonik do włosów nivea, ale to był inny, dla mężczyzn... ![]()
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia... Bo wolny czas to jest coś co lubie, tych co pracują i się uczą nie rozumiem! ![]() Edytowane przez wsiowy_gupek Czas edycji: 2010-06-03 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
Ale masz roszczeniowe podejście. Wizażanki robią to z własnej nieprzymuszonej woli i w wolnym czasie a Ty się zachowujesz jakby Ci się to należało. I do tego jesteś niemiła. Zniechęcasz osoby które tu pomagają.
![]() |
#2990 |
Zadomowienie
|
Byłam dziś w sklepie fryzjerskim i dostałam 3 saszetki takiego oto szamponu do włosów suchych i zniszczonych, do każdego typu włosów. Jak na moje oko skład niezły, ale chciałabym usłyszeć, co dokładniej Wy o nim sądzicie:
SALON SHAMPOO Professional Formula For all types of hair, HEGRON Aqua, Soduim Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Dicaprylyl Ether, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmitate, Lauryl Alcohol, Parfum, Polyaquatemium-7, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Propylene Glycol, Polysorbate 20, Panthenol, Linoleic Acid, Linoleic Acid,, Archidonic Acid, Tocopherol Acetate, Retinyl Palmitate, Bioflavonoids, Biotin, Pyridoxine HCL, Tetrasodium EDTA, Benzylalcohol, Metchylchlorosothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Citric Acid, Cl 16035, Cl 19140 Dwa skadniki są wpisane dwa razy, to nie jest błąd, tak jest napisane na etykiecie. Ni podoba mi się ten alkohol x2 i te Cl coś tam, bo mi się kojarzy w chemią, gdzie Cl = chlor, czyli chyba niezbyt dobty dla włosów. Ale na k=końcu składu, więc moze nie jest taki zły ten szampon?
#2991 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Sodium Laureth Sulfate (SLES) - obecnie powszechnie używany środek myjący w szamponach, mydłach w płynie i żelach do mycia. Sodium chloride - sól ważona, taka jak w kuchni się używa, na drugim miejscu w INCI co oznacza, że jest jej dużo. Sól w roztworze wodnym SLES i betainy nadaje całości konsystencję gęstego płynu, co się nam najczęściej podoba. Cocamidopropyl betaine - łagodny środek myjący, może uczulać choć raczej jest to rzadkość. Z powyższymi składnikami nadaje szamponowi fajną gęstą konsystencję. Dicaprylyl Ether - emolient (natłuszczająca substancja), solubilizator (rozpuszcza substancje tłuszczowe w wodzie). PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmitate - zagęstnik i emugulator Lauryl Alcohol - łagodny środek myjący. Polyquatermium -7 - kondycjonujący polimer do włosów, ułatwia rozczesywanie, trochę nadaje objętości włosom, trochę wygładza. PEG-7 Glyceryl Cocoate - następny solubilizator, do nadania całości klarowności, Propylene Glycol - nawilża, nadaje przyjemną konsystencję całości, tani składnik poprawiający konsystencję również, Polysorbate-20 - solubilizator, łagodny środek myjący. Panthenol - prowitamina B5, pochodna alkoholowa, przekształca się w organizmie w witaminę B5, Linoleic Acid - kwas tłuszczowy Omega-6, do organizmu człowieka musi być dostarczany z żywności, ponieważ nie może być syntetyzowany w komórkach, jeśli wpisany jest dwa razy na etykiecie to może to być błąd producenta, albo coś źle przecztałaś, Archidonic Acid - kolejny kwas tłuszczowy z grupy Omega-6, Tocopherol Acetate - pochodna witaminy E, w organizmie przekształca się w witaminę E, Retinyl Palmitate - pochodna witaminy A, j.w. Bioflavonoids - witamina P, flawonoidy mają właściwości anty-uczulające, neutralizują wolne rodniki, wł. przeciwzapalne. Biotin - witamina B7, reguluje wzrost komórek i metabolizm, Pyridoxine HCl -witamina B6, reguluje balans sodu i potasu w organizmie oraz produkcję ciałek czerwonych krwi, jakoś w szamponie nie wydaje mi się potrzebna, Tetrasodium EDTA - substancja wyłapująca jony powodujące twardość wody, substancja kompleksująca, Benzyl Alcohol, Metchylchlorosothiazolino ne, Methylisothiazolinone - konserwanty, Cl 16035, Cl 19140 - barwniki Red 40 i Yellow 5 - to są barwniki, CI oznacza "colour index" - to nie chlor. Twój szampon ma jakiś odcień czerwieni lub jest pomarańczowy zapewne. Część nazwy "alcohol" nie oznacza alkoholu etylowego tylko to, że użyta substancja zawiera grupy -OH, np gliceryna jest też alkoholem, - substancja z tym wyrażeniem należy do grupy związków organicznych zwanych alkoholami. Szampon ten to raczej nic szczególnego, zawiera dużo soli co może wysuszać skórę. Układy z dużą ilością soli stosuje się aby obniżyć cenę kosmetyku. Szampon zawiera polyquaternium-7 jako jedyną substancję kondycjonującą i do tego trochę witamin - czyli tak ogólnie do wszystkich włosów się nada. Podsumowując - włosy umyje, powinny się dobrze rozczesać, troszkę odżywi skórę - chociaż większość tych witamin i tak się spłucze z głowy, z pewnością nie zaszkodzi. To tyle Neo ![]() Edytowane przez Neo_positive Czas edycji: 2010-06-05 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez malvin Czas edycji: 2010-09-18 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Rozeznanie
|
Proszę o przeanalizowanie tego składu:
Barwa, Barwa Ziołowa, Szampon ze skrzypem polnym przeciw wypadaniu włosów Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Lauramidopropyl Betaine, Cocamide DEA, PEG-75 Lanolin, Sodium Chloride, Cocamidopropylamine Oxide, Hydrolyzed Keratin, Propylene Glycol, Equisetum Arvense Leaf Extract, Citric Acid, Parfum, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Benzyl Salicylate, CI 19140, CI 42080, CI 15985. oraz tego: Barwa, Barwa ziołowa, Szampon rumiankowy Skład: Aqua, Sodium C 12-15 Pareth-3 Sulfate, Lauramidopropyl Betaine, Cocamide DEA, PEG-75 Lanolin, Sodium Chloride, Cocamidopropylamine Oxide, Hydrolyzed Keratin, Propylene Glycol, Chamomilla Recutita, Citric Acid, Parfum, 2-Bromo-2-Nitropropane-1, 3-Diol, 2-(4-tert-Butylbenzyl)propionaldehy de, Limonene, Cl 19140. Chciałabym wiedzieć, czy te szampony będą odpowiednie dla wrażliwej skóry głowy, czy nie przesuszą oraz czy dobrze oczyszczą. Z góry dziękuję pomocnym wizażankom ![]()
Świadomie dbam o siebie z wizażem ![]() Zespół TŻ, zapraszam miłośniczki ciężkiego brzmienia: http://www.reverbnation.com/nilfgaard Czarodzielnica na blogspocie Edytowane przez _Czarodzielnica_ Czas edycji: 2010-06-11 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
prosze o analize:
l'biotica, WAX odzywka 2 fazowa SUN Składniki: aqua, cyclomethicone, propylene glycol, cetrimonuim chloride, cyclopentasiloxane (and) dimethiconol, glycerin, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer (and) C12-14 pareth-12, hydrolyzed silk, panthenol, phenyl trimethicone, parfum, polyquaternium-59 (and) butylene glycol, benzyl alcohol (and) methylchloroisothiazolino ne (and) methylisothaiazolinone, citric acid, linaool, hexyl cinnamal, C.I. 16255, C.I. 15985.
#2995 |
Raczkowanie
|
prosze o analize tego składu
NaturVital, Sensitive, Shampoo Moisturiser Aloe Vera Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, TEA lauryl Sulfate, Cocamidopropyl betaine, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Glycerin, Sodium Lactate, Aloe barbadensis leaf juce, Panthenol, Althaea officinalis root extract, Polyquaternium 11, Dipotassium Glycyrrhizate, Polyquaternium 10, Calcium Pantothernate (vit B3), Inositol (vit B7), Biotin(vit H), Retinol (vit A), Tocopheryl Acetate (vit E), Glyceryl Linoleate, Glyceryl Linolenate, Glyceryl Arachidonate (vit F), Isosteramide MIPA, Benzoic Acid, Propylene Glycol, Glycol Distearate, PEG-55, Cocamide DEA, Parafum (fragrance), Citric Acid, Dehydroacetic Acid, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Disodium EDTA |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Przyczajenie
|
proszę o analizę składu: szampon Timotei ,,złociste refleksy'':
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Dimethiconol, Mel Extract, TEA-Dodecylbenzenesulfonate, Carbomer, Sodium Hydroxide, Ciric Acid, TEA-Suflate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Triethanolamine, Propanediol, Chamomilla Recutitia Flower Extract, Mica, Parfum, Sodium Benzoate, Maltodextrin, Gicerin, DMDM Hydantoin, Disodium EDTA, PPG-12, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Metylpropional, Citronellol, Hexyl Cinamal, Limone, Linalool, Cl 15985, Cl 19140, Cl 77491, Cl 77891. i drugą: Garnier Naturalna Pielęgnacja - odżywka ,, rumianek i miód kwiatowy'' Aqua, Cetearyl, Alcohol, Dipalmitoylethyl, Hydroxyethylmonium Methosuflate, Glyceryl Stearate, Cl 19140/Yellow 5, Cl 15985/Yellow 6, Quaternium-80, Chamomilla Recutita Extract / Matricaria Flower Extract, Eugenol, Mel, Limonene, Benzyl Alcohol, Benyl Salicylate, Linalool, Propylene Glicol, Geraniol, Cetrimonium Chloride, Citric Acid, Cironellol, Hexyl Cinnamal, Glyceryn, Parfum /Fragrance ( Fil C37120/1) Z góry wielkie dzięki ![]() Ps. Jakbym łamała jakieś zasady forum to proszę zgłaszać mi na pw ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Rozeznanie
|
Proszę o analize kremu bobo a+e (chce go kłaść na całą noc na końcówki) Jest sens??
Aqua. linum usitatissium (Vitaminum F),Petrolatum, Lanolin, Glycerin Stearate, Cetyl alcohol, Sorbian Sesquioleate, Cera alba, Tocopheryl acetate, cholesterol, parfum, dimethicone, magnesium sulfate, Methylparaben, propylparaben, ascorbyl palmitate, retinyl palmitate, lavandulda, aqsfolina . Wybaczcie jakieś błędy, literki strasznie małe a wzrok nie ten :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Raczkowanie
|
Proszę o analizę: Bielenda, Graffiti, Fluid Burza Włosów! - Wichrzyciel:
Skład: Aqua (Water), S.D.A 40, Equisetum Arvense (Horsetail) Herb Extract, Cetrimonium Chloride, Deceth-7, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PPG-26 Buleth-26, PEG-12 Dimethicone, VP/VA Copalymer, Silk Amino Acids, Panthenol, Lactic Acid, Ectylhexyl Methoxycinnamate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, DMDM Hydantoin, Parfum (Fragrance), Limonene, Linalool, CI 42090. |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Na moje oko będzie dobrze pienił się i mył, może też troche podsuszać, trudno okreslić, czy będzie właściwy do włosów przetłuszczających się, ale nie widzę przeciwskazań. Nieobciążający.
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Potem dużo silikonów róznorakich, odpowiedzialnych za nabłyszczenie, wygładzenie nierówności, także wzmocnienie. Jeszcze dalej filtr UVB [niebieski] - ma zapobiegac płowieniu koloru. W sprayu znalazło się również trochę substancji odżywczych [proteiny np.] i nawilżające wyciągi z alg, jednakże ich ilości w preparacie - śladowe, raczej nie ma się co cudów spodziewać. Raczej na nie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.