Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-20, 20:34   #3571
Czarna93
Zakorzenienie

Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Nie
A to przepraszam Coś mi się ubzdurało
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 20:39   #3572
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Czarna93 Pokaż wiadomość
A to przepraszam Coś mi się ubzdurało
Żaden problem.
Pewnie pomyliłaś z dimethicone copolyol.

Dziewczyny, spróbujcie prosić o analizy na tym wątku, jeśli tu nie będzie chętnego

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 21:25   #3573
isabell666
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

Mam przeogromną prośbę o przeanalizowanie składu szamponu, na który mam wielką ochotę.
Teoretycznie jest on organiczny, teoretycznie, bo właśnie nie jestem pewna co w nim siedzi..

Oto skład:

Cytat:
Aqua, Aloe Barbadensis Gel, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, Glycerin, Levulinic Acid, Sodium Cocoyl Glutamate, p-Anisic Acid, Rosa Damascena Extract, Sodium Citrate, Pelargonium Graveolens Oil (Aroma), Citral, Citronellol, Linalool, Geraniol, Limonene.
Stary 2011-04-24, 14:34   #3574
123sciri
Rozeznanie

bardzo proszę o analizę odżywki interesuje mnie przede wszystkim informacja czy zawiera silikonu z góry dzięki:
SUBRINA- Nutrisence
Repair Mask for damaged hair:
aqua, ceteryl alcohol, glycerin, glyceryl sterate, cetereth 20, dicocoylethyl hydroxethylmonium methosulfate, coco-glucoside, glceryl oleate, polyquaternium 37, paraffinum liquidum, PPG-1trideceth -6, parfum, phenoxyethanol, benzyl alcohol, potassium sorbate, tocopherol, panthenol, propylene glycol, polysorbate 80, helianathus annus seed oil, gossypium oil, lauryldimonium hydroxypropyl hydrolyzed keratine, hexyl cinnamal linalool, amyl cinnamal, geraniol, butylphenyl methylpropional, ci 15985

03/13-20 cm - 06/13-24cm, 07/23- 26cm.....50cm
zapuszczanie
123sciri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 11:43   #3575
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez isabell666 Pokaż wiadomość
Mam przeogromną prośbę o przeanalizowanie składu szamponu, na który mam wielką ochotę.
Teoretycznie jest on organiczny, teoretycznie, bo właśnie nie jestem pewna co w nim siedzi..

Oto skład:

Podaj nazwę szamponu proszę (poprzez edycję postu). Będzie pomocne dla innych osób, które ewentualnie byłyby zainteresowane.

Stary 2011-04-27, 12:45   #3576
isabell666
Przyczajenie

Red face Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

Przepraszam Basiu, nie mam bladego pojęcia jak to edytować. Jak widać, na forum często nie piszę.

Ale cudo to Szampon różany firmy Urtekram.
Stary 2011-04-27, 16:08   #3577
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez isabell666 Pokaż wiadomość
Przepraszam Basiu, nie mam bladego pojęcia jak to edytować. Jak widać, na forum często nie piszę.

Ale cudo to Szampon różany firmy Urtekram.
Przy swoim poście, w dolnym prawym rogu masz okienko "edytuj". Klikasz i pojawi Ci się post, możesz wtedy dopisać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-28, 09:10   #3578
gabisun
Zakorzenienie

Ja wczoraj się natknęłam na szampon ze Schleckera Babysmile
całego składu nie pamiętam, ale na pewno nie było sls i sles, a cena śmieszna, bo niecałe 4zł

Ma może któraś z was w domu i mogłaby podać skład do analizy? w necie nigdzie nie ma a byłaby fajna, tańsza wersja Hippa, zwłaszcza dla mnie bo nie ma u mnie rossmana i babydream odpada

edit: znalazłam skład

Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Sodium Lauroyl Glutamate, Glyceryl Oleate, Sodium Chloride, Coco Glucoside, Citric Acid, Olea Europea Leaf Extract, Allantoin, Glycerin, Parfum, Benzyl Alkohol, Phenoxethanol, Potassium Sorbate.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Interesuje mnie czy jest się do czego ,,przyczepić" w tych szamponach

Schlecker, AS Haircare, Bio Shampoo
wersja Shine, z dziką różą i malwą, do włosów zniszczonych i suchych
INCI: Aqua, Coco-Glucoside, Sodium Cocosulfate, Glycerin, Sodium Chloride,
Hydrolyzed Wheat Protein, Malva Sylvestris extract, Rosa Canina fruit extract,
Glyceryl Oleate, C12-13 Alkyl Lactate, Parfum, Alcohol, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Methylparaben

wersja Care, z oliwką i zieloną herbatą, do włosów trudnych do ułożenia
Skłąd ten sam, zamiast tamtych pogrubionych ekstraktów: camelia sinensis, olea europeea

wersja Volume, z pigwą i porzeczką, do włosów cienkich
Skład jw: ribes nigrum, pyrus cydonia
podbijam

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2011-04-28 o 08:59
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 09:25   #3579
9kini0
Rozeznanie

Teraz zauważyłam, że już pisałyście o tej odżywce Rossmanna. Nie widziałam bo nie było jej na liście. Edytuję i kasuję to co pisałam

"jesteś własnością tego, co posiadasz" FC

Edytowane przez 9kini0
Czas edycji: 2011-04-28 o 09:27
9kini0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 09:26   #3580
samajka
Raczkowanie

Prosiłabym serdecznie o analizę kilku szamponów włoskiej marki Artego ,
i mam pytanie : który z tych szamponów będzie najdokładniej domywał włosy????,
często mam wrażenie , że te delikatne szampony nawilżające i odbudowujące nie domywają włosów ;( ,
a szampon ma przecież przede wszystkim oczyszczać ,
jak przy okazji nie niszczy i nie przesusza to fajnie , ale niechże myje , jak ma myć :/

Easy Care Dream Repair szampon odbudowujący Artego
aqua, sodium laureth sulfate, cocamide dea, lauramidopropyl betaine, polyquaternium-10, sodium chloride, tea lauryl sulfate, sodium lauroyl sarcosinate, cyclopentasiloxane, dimethiconol, amodimethicone, simmondsia chinensis oil, chondrus crispus (carrageenan) extract, cetrimonium chloride, trideceth-10, acrylates steareth-20 methacrylates copolymer, lactic acid, parfum, tetrasodium edta, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, magnesium chloride, magnesium nitrate, CI 42051, butylphenyl methylpropional, citronellol, hexyl cinnamal, limonene.

Easy Care Aqua Plus szampon nawilżający Artego
aqua, lauramidopropyl betaine, disodium cocoamphodiacetate, sodium lauroyl sarcosinate, lauramidopropylamine oxide, cocamide dea, pentaclethra macroloba, polyquaternium-6, polyquaternium-10, parfum, methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolino ne, phosphoric acid, magnesium chloride, magnesium nitrate.

Easy Care Magical Color szampon do włosów farbowanych Artego

aqua, sodium laureth sulfate, tea lauryl sulfate, cocamide dea, lauramidopropyl betaine, peg-15 cocopolyamine, propylene glycol, lactobacillus/wasabi japonica root ferment extract, panthenol, melanin, laurdimonium hydroxypropyl hydrolized wheat protein, superoxide dismutase, polyquaternium-10, phosphoric acid, guar hydroxypropyltrimonium chloride, sodium chloride, tocopheryl acetate, trideceth-10, parfum, tetrasodium edta, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, magnesium chloride, magnesium nitrate, CI 19140, CI 12245, butylphenyl methylpropional, citronellol, hexyl cinnamal, limonene.

Easy Care Relaxing szampon wygładzający włosy Artego
aqua, sodium laureth sulfate, cocamide dea, lauramidopropyl betaine, polyquaternium-10, sodium chloride, tea lauryl sulfate, sodium lauroyl sarcosinate, cyclopentasiloxane, dimethiconol, amodimethicone, buxus chinensis oil, chondrus crispus (carrageenan) extract, cetrimonium chloride, trideceth-10, acrylates steareth-20 methacrylates copolymer, lactic acid, parfum, tetrasodium edta, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, magnesium chloride, magnesium nitrate, CI 42051, butylphenyl methylpropional, citronellol, hexyl cinnamal, limonene.

Edytowane przez samajka
Czas edycji: 2011-04-30 o 16:26
samajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 09:59   #3581
gimli666
Rozeznanie

Dziewczyny, mam prośbę. Skład podawałam już w "Nasze kolekcje masek,(...)", jednak sama zdołałam odczytać z tego składy, że ma wiele fajnych rzeczy- niestety dopiero po zapachu. Może ktoś spojrzeć swoim "obeznanym" okiem i powiedzieć czy odżywka nie będzie szkodzić na dłuższą metę? Nie ukrywam, że po użyciu jej dwa razy jestem zadowolona.

Trzy Zioła odżywka

Skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Hydroxyethylcellulose, Methoxy, PEG/PPG-7/3 Aminopropyl Dimethicone, Parfum(benzyl, Salicylate, Hexyl Cinnamal), Glyceryl Stearate, Propylene Glycol Calendula officinalis Extract, Propylene Glycol Betula verrucosa Extract, Propylene Glycol Urtica dioica Extract, Glycerin, PEG-40 Hydrogrnated Castor Oil,Trideceth-9, Pentylene Glycol, Nonfat(Sine Adipe Lac) Dry Milk, Avocado(Persea Gratissima) Oil, Polysorbate 20, PEG-20 Glyceryl Laurate/ Retinyl Palmitate, Tocopherol, Linoleic Acid, Methylochloroisothiazolin one, Methylisothiazolinone
gimli666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 13:42   #3582
Hebka25
Raczkowanie

Herbal Care

Szampon Rumiankowy - włosy rozjaśnione i blond - Miękkość i Połysk

Szampon naturalny, łagodny dla włosów, przyjazny dla środowiska. Wyprodukowany na bazie krystalicznej, górskiej wody źródlanej, zawiera roślinne składniki z czystych ekologicznie terenów. Nie zawiera SLS, formaldehydu i parabenów.

Składniki: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Chamomilla Recutita Water, Cetrimonium Chloride, Sodium Chloride, Sodium Hydroxypropyl Oxidized Starch Succinate, Hydrolyzed Wheat Protein, Phenoxyethanol, Benzoil Acid, Dehydroacetic Acid, Ethylhexylglycerin, Polyaminopropyl, Biguanide, Citric Acid, Disodium EDTA

Z góry dzięki za odp.
Stary 2011-05-06, 15:26   #3583
pani_dr
Raczkowanie

GG do pani_dr
Question Skład szamponu

Czy mógłby mi sprawdzić skład szamponu nivea i ocenić czy jest dobry??

* sodium laureth sulfate
* cocamidopropyl betaine
* dicodium PEG-5 laurylcitrate sulfosuccinate
* sodium chloride
* PGE-3 distearate
* simmondsia chinensis oil
* aloe baebadensis gel
* acacia farnesiana extract
* polyquqaternium-10
* guar hydroxypropyltrimonium chloride
* PEG-40 hydrogenated castor oil
* citric acid
* glycerin
* sodium benzoate
* sodium salicylate

30-32-34-35-36.......-64-66-68-70-72-73

wŁ0SoMaNiAcZkA !!
pani_dr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 15:34   #3584
Maylina
Rozeznanie

Dot.: Skład szamponu

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=246757&page=120
Maylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 14:47   #3585
Hebka25
Raczkowanie

up
Stary 2011-05-08, 13:14   #3586
grzywa17
Raczkowanie

GG do grzywa17

Witam
Proszę o analizę porównawczą dwóch szamponów do włosów: babydream oraz hipp. Który z nich jest mniej chemiczny i mniej drażniący dla włosów kreconych, suchych i delikatnych?

Hipp: Skład: Aqua, Sorbitol, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Sodium Chloride, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Prunus Amygdalus Dulcis (olejek migdałowy),Sodium Carboxymethyl Betaglucan (składnik pochodzący z naturalnych drożdży), Glycerin, Citric Acid, Parfum

Babydream:
Skład: Aqua, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Lactate, Triticum Vulgare Germ Extract, Panthenol, Glyceryl Caprylate, Lactic Acid, Chamomilla Recutita Extract, Parfum.

Z góry dziekuję.
grzywa17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:23   #3587
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grzywa17 Pokaż wiadomość
Witam
Proszę o analizę porównawczą dwóch szamponów do włosów: babydream oraz hipp. Który z nich jest mniej chemiczny i mniej drażniący dla włosów kreconych, suchych i delikatnych?

Hipp: Skład: Aqua, Sorbitol, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Sodium Chloride, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Prunus Amygdalus Dulcis (olejek migdałowy),Sodium Carboxymethyl Betaglucan (składnik pochodzący z naturalnych drożdży), Glycerin, Citric Acid, Parfum

Babydream:
Skład: Aqua, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Lactate, Triticum Vulgare Germ Extract, Panthenol, Glyceryl Caprylate, Lactic Acid, Chamomilla Recutita Extract, Parfum.

Z góry dziekuję.
Te szampony były już analizowane.

Babydream - https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=242
Hipp - https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=337

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 16:39   #3588
Noc(nik)
Zadomowienie

Udało mi się zdobyć składy kosmetyków Tresemme. Do tej pory zaanalizowano dwa produkty, które okazały się bardzo interesujące. Może te również takie się okażą?

Tresemme Moisture Rich Szampon 900ml SKŁAD:
Aqua (Water),Sodium Laureth Sulfate ,Cocamidopropyl Betaine ,Ammonium Chloride ,Hydrolyzed Keratin ,Tocopheryl Acetate ,Helianthus Annuus (Sunflower) Extract ,Corylus Avellana (Hazel) Leaf Extract ,Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Extract ,Foeniculum Vulgare (Fennel) Seed Extract ,Camellia Sinensis Leaf Extract ,Epilobium Angustifolium Flower/Leaf/Stem Extract ,Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein ,Dicaprylyl Ether ,Lauryl Alcohol ,Quaternium-22 ,Polyquaternium-39 ,Polyquaternium-10 ,Panthenol ,Propylene Glycol ,Butylene Glycol ,Citric Acid ,Hexylene Glycol ,Triethanolamine ,Tetrasodium EDTA ,Methylchloroisothiazolin one ,Methylisothiazolinone ,Butylphenyl Methyl Propional ,Geraniol ,Hexyl Cinnamal ,Limonene ,Linalool ,Parfum (Fragrance).

Tresemme Deep Cleansing Szampon 900ml SKŁAD: Aqua (Water),Ammonium Lauryl Sulfate ,Cocamidopropyl Betaine ,Hydrolyzed Keratin ,Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Extract ,Citrus Gradis (Grapefruit) Fruit Extract. ,Dicaprylyl Ether ,Lauryl Alcohol ,Ammonium Chloride ,Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein ,Ascorbic Acid ,Propylene Glycol ,Disodium EDTA ,Citric Acid ,Hexylene Glycol ,Triethanolamine ,Methylchloroisothiazolin one ,Methylisothiazolinone ,Butylphenyl Methyl Propional ,Geraniol ,Hexyl Cinnamal ,Limonene ,Linalool ,Parfum (Fragrance) ,CI 61570 (Green 5).

Tresemme Smooth Silk Szampon 900ml SKŁAD: Aqua (Water),Ammonium Laureth Sulfate ,Ammonium Lauryl Sulfate ,Cocamidopropyl Betaine ,Hydrolyzed Keratin ,Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil ,Biotin ,Ascorbic Acid ,Panthenol ,Tocopheryl Acetate ,Ammonium Chloride ,Sodium Cocoyl Isethiocate ,Sodium Lauroamphoacetate ,Sodium Methyl Cocoyl Taurate ,Niacinamide ,Dicaprylyl Ether ,Lauryl Alcohol ,Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride ,Dipropylene Glycol ,Glycol Distearate ,Laureth-7 ,Bisamino PEG/PPG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone ,Quaternium-80 ,Cocamidopropyl Betaine ,Sodium Xylene Sulfonate ,Sodium Cocoamphoacetate ,Sodium Laureth Sulfate ,Polysorbate 20 ,Propylene Glycol ,Disodium EDTA ,Citric Acid ,Hexylene Glycol ,Triethanolamine ,Methylchlorioisothiazoli none ,Methylisothiazolinone ,Butylphenyl Methyl Propional ,Geraniol ,Hexyl Cinnamal ,Limonene ,Linalool ,Parfum (Fragrance).

Tresemme Thermal Recovery Szampon 900ml SKŁAD: Aqua (Water),Sodium Laureth Sulfate ,Cocamidopropyl Betaine ,Ammonium Chloride ,Hydrolyzed Keratin ,Ascorbic Acid ,Panthenol ,Tocopheryl Acetate ,Biotin ,Niacinamide ,Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil ,Quaternium-22 ,Aloe Barbadensis Leaf Juice ,Polyquaternium-39 ,Polyquaternium-10 ,Polysorbate 20 ,Tetrasodium EDTA ,Citric Acid ,Hexylene Glycol ,Triethanolamine ,Methylchloroisothiazolin one ,Methylisothiazolinone ,Butylphenyl Methyl Propional ,Geraniol ,Hexyl Cinnamal ,Limonene ,Linalool ,Parfum (Fragrance)

Tresemme Colour Thrive Blonde Szampon 900ml SKŁAD: Aqua (Water),Ammonium Laureth Sulfate ,Ammonium Lauryl Sulfate ,Cocamidopropyl Betaine ,Sodium Cocoyl Isethionate ,PEG-2 Dimeadowfoamamidoethylmon ium Methosulfate ,Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract ,Hydrolyzed Keratin ,Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride ,Bisabolol ,Aminopropyl Dimethicone ,Sodium Lauroamphoacetate ,Sodium Methyl Cocoyl Taurate ,Ammonium Chloride ,Glycol Distearate ,Laureth-7 ,Ascorbic Acid ,Panthenol ,Tocopheryl Acetate ,Biotin ,Niacinamide ,Polyquaternium-7 ,Caramel ,Quaternium-80 ,Bisamino PEG/PPG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone ,PEG-18 Glyceryl Oleate/Cocoate ,Sodium Xylene Sulfonate ,Sodium Cocoamphoacetate ,Sodium Laureth Sulfate ,Butylene Glycol ,Glucose ,Propylene Glycol ,Dipropylene Glycol ,Tetrasodium EDTA ,Ethoxydiglycol ,Polysorbate 20 ,Triethanolamine ,Lactic Acid ,Citric Acid ,Hexylene Glycol ,Imidazolidinyl Urea ,Methylchloroisothiazolin one ,Methylisothiazolinone ,DMDM Hydantoin ,Amyl Cinnamal ,Butylphenyl Methyl Propional ,Limonene ,Linalool ,Parfum (Fragrance) ,CI 15985 (Yellow 6)

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

ciąg dalszy:

Tresemme 24 Hour Body Szampon 900ml SKŁAD: Aqua (Water, Eau),Ammonium Lauryl Sulfate ,Ammonium Laureth Sulfate ,Cocamidopropyl Betaine ,Cocamide MEA ,Parfum (Fragrance) ,Sodium Cocoyl Isethionate ,Sodium Methyl Cocoyl Taurate ,Sodium Lauroamphoacetate ,Methoxy PEG/PPG-7/3 Aminopropyl Dimethicone ,Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride ,Propylene Glycol ,Dipropylene Glycol ,Tetrasodium EDTA ,Citric Acid ,Bisamino PEG/PPG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone ,Quaternium-80 ,Phenethyl Benzoate ,Linalool ,Sodium Xylenesulfonate ,Hexyl Cinnamal ,Limonene ,Geraniol ,Butylphenyl Methypropional ,PVP ,VP/Methylacrylamide/Vinyl Imidazole Coplymer ,Methylchloroisothiazolin one ,PEG-18 Glyceryl Oleate/Cocoate ,Methylisothiazolinone ,Polyquaternium-7 ,Polysorbate 20 ,Hydrolyzed Keratin ,Hydrolyzed Soy Protein/Vegetable Amino Acids/Lysine Hydroxypropyltrimonium Chloride ,Soluble Collagen ,Hydrolyzed Silk ,Tocopheryl Acetate ,Panthenol ,Ascorbic Acid ,Ammonium Chloride ,Niacinamide ,Biotin

Tresemme Naturals Nourishing Moisture Szampon 900ml SKŁAD:
Aqua (Water),Ammonium Laureth Sulfate ,Ammonium Lauryl Sulfate ,Cocamidopropyl Betaine ,Sodium Cocoyl Isethionate ,Lauryl Glucoside ,Sodium Lauroamphoacetate ,Sodium Methyl Cocoyl Taurate ,Persea Gratissima (Avocado) Oil ,Aloe Barbadensis Leaf Extract ,Ammonium Chloride ,Hydroxypropyl Methylcellulose ,Propylene Glycol ,Sodium Xylenesulfonate ,Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride ,Dipropylene Glycol ,Quaternium-80 ,Bisamino PEG/PPG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone ,Disodium EDTA ,Ethyl Alcohol ,PEG-18 Glycerol Oleate/Cocoate ,Polyquaternium-7 ,Citric Acid ,DMDM Hydantoin ,Parfum (Fragrance)

Tresemme Healthy Volume Szampon 900ml SKŁAD: Aqua (Water),Ammonium Laureth Sulfate ,Ammonium Laury Sulfate Cocamidopropyl Betaine ,Sodium Cocoyl Isethiocate ,Hydrolyzed Keratin ,Sodium Lauroamphoacetate ,Sodium Methyl Cocoyl Taurate ,Panthenol ,Hydrolyzed Soy Protein/Vegetable Amino Acids/Lysine Hydroxypropyltrimonium Chloride ,Hydrolysed Silk ,Dicaprylyl Ether ,Lauryl Alcohol ,Quaternium-80 ,Bisamino PEG/PPG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone ,Sodium Xylene Sulfonate ,PEG-18 Glycerlyl Oleate/Cocoate ,Polyquaternium-7 ,Propylene Glycol ,Dipropylene Glycol ,Ammonium Chloride ,Tetrasodium EDTA ,Citric Acid ,Hexylene Glycol ,Citric Acid ,Triethanolamine ,Methylchloroisothiazolin one ,Methylisothiazolinone ,Butylphenyl Methyl Propional ,Ge
raniol ,Hexyl Cinnamal ,Limonene ,Linalool ,Parfum (Fragrance)

Tresemme Colour Thrive Brunette Szampon 900ml SKŁAD: Aqua (Water),Ammonium Laureth Sulfate ,Ammonium Lauryl Sulfate ,Cocamidopropyl Betaine ,Sodium Cocoyl Isethiocate ,PEG-2 Dimeadowfoamamidoethylmon ium Methosulfate ,Cinnamomum Zeylanicum Bark Extract ,Theobroma Cacao (Cocoa) Extract ,Hydrolyzed Keratin ,Sodium Lauroamphoacetate ,Sodium Methyl Cocoyl Taurate ,Ammonium Chloride ,Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride ,Glycol Distearate ,Laureth-7 ,Ascorbic Acid ,Panthenol ,Tocopheryl Acetate ,Biotin ,Niacinamide ,Caramel ,Polyquaternium-7 ,Aminopropyl Dimethicone ,Quaternium-80 ,Bisamino PEG/PPG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone ,Sodium Xylene Sulfonate ,Sodium Cocoamphoacetate ,Sodium Laureth Sulfate ,PEG-18 Glyceryl Oleate/Cocoate ,Polysorbate 20 ,Propylene Glycol ,Dipropylene Glycol ,Tetrasodium EDTA ,Triethanolamine ,Hexylene Glycol ,Citric Acid ,Imidazolidinyl Urea ,DMDM Hydantoin ,Methylchloroisothiazolin one ,Methylisothiazolinone ,Amyl Cinnamal ,Butylphenyl Methyl Propional ,Limonene ,Linalool ,Parfum (Fragrance)

Tresemme Naturals Vibrantly Smooth Szampon 900ml SKŁAD: Aqua (Water),Ammonium Laureth Sulfate ,Ammonium Lauryl Sulfate ,Cocamidopropyl Betaine ,Sodium Cocoyl Isethionate ,Lauryl Glucoside ,Sodium Lauroamphoacetate ,Sodium Methyl Cocoyl Taurate ,Cocos Nucifera (Coconut) Oil ,Simmondsia Chinensis (Jojoba) Leaf Extract ,Ammonium Chloride ,Hydroxypropyl Methylcellulose ,Propylene Glycol ,Sodium Xylenesulfonate ,Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride ,Dipropylene Glycol ,Quaternium-80 ,Bisamino PEG/PPG-41/3 Aminoethyl PG-Propyl Dimethicone ,Disodium EDTA ,Ethyl Alcohol ,PEG-18 Glyceryl Oleate/Cocoate ,Polyquaternium-7 ,Citric Acid ,DMDM Hydantoin ,Parfum (Fragrance)

Tresemme Colour Szampon 900ml SKŁAD: Aqua (Water, Eau), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Imidazolidinyl Urea, DMDM Hydantoin, Parfum (Fragrance), Quaternium-22, Polyquaternium-39, Tetrasodium EDTA, Polyquaternium-10, Citric Acid, Camellia Sinensis Leaf Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Glycerin, Polysorbate 20, Keratin Amino Acids, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Ascorbic Acid, Hexylene Glycol, Triethanolamine, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Niacinamide, Biotin, Linalool, Hexyl Cinnamal, Limonene, Geraniol, Butylphenyl Methylpropional. Tresemme Anti-Breakage

Szampon 900ml SKŁAD:Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Ammonium Chloride, Cyanocobalamin, Hydrolyzed Keratin, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Dicaprylyl Ether, Lauryl Alcohol, Quaternium-22, Polyquaternium-39, Polyquaternium-10, Tetrasodium EDTA, Hexylene Glycol, Triethanolamine, Citric Acid, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Butylphenyl Methyl Propional, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Parfum (Fragrance).

Tresemme Smooth Serum with Argan Oil 30ml SKŁAD: Cyclopentasiloxane,Isodode cane ,Dimethiconol ,Argania Spinosa Kernel Oil ,Parfum (Fragrance) ,Linalool ,Hexyl Cinnamal ,Limonene ,Geraniol ,Butylphenyl Methylpropional

Edytowane przez Noc(nik)
Czas edycji: 2011-05-10 o 16:41
Noc(nik) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 17:30   #3589
Lady Guidette
Zadomowienie

Dziewczyny, oświećcie mnie proszę, jak używać czegoś o takim składzie i co to może dac moim włosom? Ma postać wosku i mocno natłuszcza włosy.
Czy używanie tego ma sens? To kosmetyk do włosów afrokaraibskich. Niedostępne w PL.

TCB Naturals Hair & Scalp Conditioner 10oz.
skład: Mineral Oil (Paraffinum Liquidum, Huile Minerale), Petrolatum, Ceresin, Lanolin (Lanoline), Lecithin, Tocopheryl Acetate, Isistearoyl Hydrolyzed Collagen, Olea Europea (Olive) Fruit Oil, Citronellol, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellol, Hydroxyisohesxl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Linalool, Butylphenyl Methyl Propional, Limonene, Fragrance (Parfum).

Z góry dziękuję.
Stary 2011-05-14, 18:01   #3590
Doris Day
Zadomowienie

Proszę o analizę

Lidl - Cien Med Nourishing shampoo (Pielęgnujący szampon z oliwą z oliwek)

skład: aqua, sodium laureth sulfate, disodium cocoamphodiacetate , sodium chloride, coco-glucoside, glycerin, citric acid, glycol distearate, sodium benzoate, parfum, glyceryl oleate, polyquaterinum-10, panthenol, olea europaea fruit oil, potassium sorbate, hexyl cinnamal, styrene/ acrylates copolymer, limonene, linalool, sodium lauryl sulfate

już został zanalizowany tutaj klik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szamponlidl.jpg (17,7 KB, 8 załadowań)

22.06.09 - start: zapuszczam i dbam o włosy

Co było, a nie jest,
nie pisze się w rejestr

Edytowane przez Doris Day
Czas edycji: 2011-05-26 o 19:56 Powód: dodałam zdjęcie szamponu + link
Doris Day jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 11:23   #3591
madziula199090909090
Raczkowanie

SunOzon Haarschutz-spray - spray ochronny do włosów.
Skład: aqua, alkohol, glycerin, vp/va copolymer, detrominium chloride, peg-40 hydrogenated castor oil, parfum, polyamide-2, panthenol, peg-14 dimethicone, pegt-25 paba, citric acid, sodium sulfate.
madziula199090909090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 13:58   #3592
_Kari_
Zakorzenienie

Może jakaś znawczyni sie wypowie co do skłedów tych 2 szamponów

Szampon Oczyszczający Z Amlą, Arithą I Shikakai
http://www.helfy.pl/zdrowe-dlugie-wl...-oczyszczajacy
SKŁAD: amla, aritha, shikakai, cocomonoethanolamide, cocodiethanolamide, aos, polyquaternium, emulsifiter & Thickening agens, preservatives, perfumes, colour (CI#20470, 15985, 14720 & 42090), Water

Szampon Odżywczy Z Tulsi, Henną I Aloesem
http://www.helfy.pl/szampon-odzywczy...ale-zniszczone
SKŁAD: Tulsi, Henna, Aloevera ext, cocomonoethanolamide, cocodiethanolamide, aos, poyquaternium, emulsifier & thickening agents, preservatives, perfumes, colour (CI#19140 & 42090), Water

I może mały komentarz donośnie tego czy dobre dla włosów cienkich, przetłuszczających u nasady i suchych koncówkach??
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 23:27   #3593
onentka
Raczkowanie

Le petit Marseiliais
producent: Johnson & johnson
(nigdy nie spotkałam w Polsce, popularny we Francji, ja mam wersję portugalską)

Odżywka (1minutowa) Z ekstraktem z lnu i mleczkiem ze słodkich migdałów (wolne tłumaczenie własne)
Dla włosów długich

Wyprostowanie (?-to mnie zdziwiło, jak sprawdziłam w słowniku) bez straty na objętości.
Nawilża włosy

Skład:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Dimethiconol, Isopropyl Palmitate, Lecithin, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Linum Usitatissimum Seed Extract, Glycerin, Cinnamic Acid, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Ceteareth-20, Propylene Glycol, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Stearate, TEA-Dodecylbenzane Sulfonate, Xanthan Gum, Isopropyl Alcohol, Sodium Phytate, Potassium Citrate, Citric Acid,Methylchloroisothiaz olinone, Methylisothiazolinone, Sodium Benzoate, Parfum, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal

Próbowałam sama rozszywrować wg słowniczka, ale nie dałam rady, zmienne końcówki i liczby mnie zgubiły
Zastanawia mnie też szampon, ale to później podrzuce
onentka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:24   #3594
hailie21
Zakorzenienie

Post Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

Znalazłam w wątku, co potrzebne

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać,
moje wszystkie pożegnane psy

Edytowane przez hailie21
Czas edycji: 2011-05-18 o 18:34
hailie21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 11:43   #3595
reila21
Rozeznanie

Hej dziewczyny! Dzisiaj niestety nie przebrnę przez 120 stron wątku, a zależy mi na szybkiej odpowiedzi. Czy któraś z was ma może ten szampon http://www.shea.pl/?516,szampon-z-al...ksem-roslinnym

Szukam szamponu bez sodium laureate sulfate, a składu tego nie znalazłam i zastanawiam się czy nie będzie mnie po nim głowa swędzieć jak po innych "znanych markach", które SLS mają.
reila21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 20:21   #3596
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Mam przed sobą najnowszy szampon YR, poszukałam trochę na wizażu w nazwach skłądników ale prosze kogoś z doświadczeniem o opinię

Yves Rocher Szampon stymulujący przeciw wypadaniu włosów
SKłąd: Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Polyacrylate-1, Crosspolymer, Cocoamidopropyl Betaine, Decyl Glucoside, Coco-Glucoside, Glycol Distearate, Glyceryl Oleate, Parfum, Sodium Benzoate, Glycerin, Citric Acid, Polyquaternium-10, Guar Hydroxyproplytrimonium Chloride, Glyceryl Stearate, Lupinus ALbus Seed Extract, Sodium Chloride, Salicyl Acid, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Geraniol
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 14:01   #3597
serenityxd
Raczkowanie

Mogę prosić o sprawdzenie składu ; )) Czy to pomoże właścicielce puszących się włosów ?

Revolution Professional Hair Mask, Golden Dust
Bananowa maska do włosów wzbogacona o proteiny jedwabiu

Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipalmytoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Parfum, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Benzyl Alcohol, C. i. 11680 (Pigment Yellow 1), Citric Acid, Propylene Glycol, Hydrolyzed Sweet Almond Protein, Hydrolyzed Wheat Gluten, Hydrolyzed Wheat Protein, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Hydrolyzed Silk Protein

Z góry dziękuję ;**
Stary 2011-06-06, 11:13   #3598
vanadis
Wtajemniczenie

Przeszukałam wątek (mam nadzieje że dobrze ) i prosiłabym Was o przeanalizowanie Loryska który w teorii ma nawilżać ;]

Lorys Bamboo and Kreatin

Skład: Aqua(Water), Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Parfum (Fragrance)*, Polyquatemium-7, Bambusoidea (Bambusa Vulgaris Extract), Hydrolyzed Keratin, Disodium EDTA, Methylisothiazolinone (and) Methylchloroisothiazolino ne, CI 19140 (Yellow 5), CI 42090 (Blue 1), Citric Acid.

*Parfum (Fragrance): Hexyl Cinnamal, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Citronellol.

znalazłam na zakręconych: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1957

Edytowane przez vanadis
Czas edycji: 2011-06-12 o 11:21
vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 14:20   #3599
Akwamaryna_
Raczkowanie

Drogie wizażanki, pomożecie mi rozszyfrować skład maski regenerującej:

L'Oreal, Elseve Total Repair 5 ?

Skład: Aqua, Cetearyl Alkohol, Behentrimonium Chloride, Glicerin, Cetyl Esters, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Proteins, Dodecene, Phenoxyethanol, Arganine, Chlorhexidine Digluconate, Poloxamer 407, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Isopropyl Mystrate, 2-oleamido-1,3-Octadecanediol, Serine, BHT, Citric Acid, Butylphentyl Methylpropional, Lauryl PEG/PPG - 18/18 Methicone, Glutamic Acid, Hexyl Cinnamal, Glyceryl Linoleate, Glyceryl Oleate, Glyceryl Linolate, Parfum

Silikonów nie widzę... ale czy to maska godna uwagi?
Stary 2011-06-08, 19:30   #3600
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Była analizowana. Zajrzyj tutaj

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości