Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-22, 16:41   #3781
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

Cytat:
Napisane przez bekii Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o analizę składu tych 2 masek.
1.Bingo, Maska do włosów `Masło Shea i pięć alg`

2.Leo-regenerująca maska kokosowa
Poczytaj analizy poniżej. Powinny Ci pomóc.
Bingo i Leo.
Od siebie dodam, że wolę Bingo daje lepsze efekty, ale to moje subiektywne zdanie. Fajne maski do wzbogacania.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 17:42   #3782
bekii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Poczytaj analizy poniżej. Powinny Ci pomóc.
Bingo i Leo.
Od siebie dodam, że wolę Bingo daje lepsze efekty, ale to moje subiektywne zdanie. Fajne maski do wzbogacania.
dziękuję! czyli bingo jednak wydaje się "lepsza"

Moje cuda na szydełku:
http://mojeciuchy.pl
(login: szydelkowakraina)

bekii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:14   #3783
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biemi Pokaż wiadomość
Proszę o analizę
Rossmann ISANA Gloss Shampoo ( w spisie go nie znalazłam )

Skład: Aqua, Sodium laureth Sulfate, Cocomidapropyl Betaine, Glycerin Sodium Chloride, Glycol Distearate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Panthenol, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Laureth-4, Polyquaternium-7, Niacinamide, Guar Hydroxypropyltrimonium Cloride, PEG-90M, Slica, BHT, Propylene Glycol, Parfum, Benzyl Salicylate, Linalool, Limonene, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Methylparaben, Propylparaben, Formic Acid, Citric Acid, Sodium Hydroxide.
Dość przeciętne myjadło, ale nie jest źle
Mamy sól, wysoko: to uwaga dla wrażliwców. Ale przed nią humektant, gliceryna, zneutralizuje wysuszanie wlosow przez detergenty, zatrzyma wodę we włosach. Na plus jeszcze witaminki i antystatyk. Jeden kondycjoner - substancja powłokotwórcza.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif zakochany.gif (1,1 KB, 288 załadowań)

Edytowane przez Shawtty
Czas edycji: 2011-09-27 o 13:38
Shawtty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:29   #3784
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez falkowa Pokaż wiadomość
Proszę o analizę, mam wrażenie że dość mocno obciąża (mam włosy przetłuszczające się).

REVALID
Odżywka do włosów z proteinami

Skład

Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Dicaprylyl Ether, Myristyl Myristate, Cetrimonium Chloride, Paraffinum Liquidum, Dimethicone, Panthenol, Hydrolyzed Wheat Gluten, Allantoin, Avena Sativa Kernel Extract, Betaine,Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Parfum, Phenoxyethanol, Citric Acid

Pozdrawiam
Masz rację, a to za sprawą oleju mineralnego (parafiny) i silikonu. Ale ogólnie skład ładny, warty zachodu! Na pomarańczowo sporo odzywczych emolientów i wygładzających antystatyków niwelujących elektryzowanie. Na zielono - witaminki, gluten pszenny i ekstrakt z owsa.

Skład kondycjonująco-odżywczy, ale fakt, może obciążyć. Ale wiadomo, nie nakładamy na skórę głowy takiej odżywki.
Stary 2011-09-23, 10:18   #3785
klaudynka_02
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Obserwując rosnące zapotrzebowanie na analizy składów różnych specyfików do włosów, pomyślałam, że niezym pomysłem będzie zebranie wszystkich informacji w zakresu analizy składów w jedym miejscu , podobnie jak na forum biochemicznym.

Dotychczas dyskusje dotyczące składów prowadzone były w różnych miejsach i na różnych wątkach, co w efekcie prowadzi do lekkiego chaosu i czasem trudno jest odnaleźć informacje zarówno co do składu jak i tego, czy dany kosmetyk był już analizowany zatem mam nadzieję, że ten wątek będzie pewnym ułatwieniem w poszukiwaniach odpowiedzi na nurtujące kwestie

Myślę, że w miarę możliwości ja jak również i inne wizażanki potrafiące rozszyfrowywać składy bądź posiadające wiedzę z zakresu biochemii i składników chętnie pomogą w odpowiedzi, co kryje zawartość buteleczek ze specyfikami do pielęgnacji włosów

Kilka wskazówek, które uczynią wątek przyjaznym i czytelnym

1. Zanim poprosisz o analizę, sprawdź, czy dany kosmetyk nie został już wcześniej opisany.
Listę zanalizowanych kosmetyków znajdziesz TUTAJ
2. Podaj, proszę, pełną nazwę kosmetyku oraz jego producenta, na początku postu, najlepiej pogrubioną czcionką. Jeśli to możliwe, załącz zdjęcie, pozwoli to na szybsza identyfikację wizualną kosmetyku
Składów bez podania pełnej nazwy nie analizujemy
3. Nie podbijaj postów z prośbą o analizę. Jeśli to zrobisz, licz się z faktem, że spadnie on na koniec kolejki.

Jeśli są jeszcze jakieś sugestie, proszę pisać, chętnie dopiszę do listy

Z uwagi na coraz częstsze duble zgłoszeń, bez najmniejszych prób wyszukiwania i co gorsza, sprawdzenia gotowej listy kosmetyków informuję, że wszystkie takie posty będą KASOWANE bez słowa wyjaśnienia.
Proszę o analizę maski L'Biotica Biovax Latte. Intensywnie regenerująca maseczka odbudowa osłabionych włosów + proteiny mleczne. Dziekuje z góry i pozdrawiam
klaudynka_02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:03   #3786
biemi
Raczkowanie

Proszę jeszcze o analizę Ziai szampon aloesowy do włosów suchych
(niby do suchych a pieruństwo tak plącze włosy że szok)

Skład:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Coco Glucoside, Propylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Panthenol, Polyquaternium-10, Hydrolyzed Wheat Gluten, Hydrolyzed Soy Protein, Hydrolyzed Corn Protein, Niacinamide, Calcium Pantothenate, Sdoium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Pyridoxine HCl, Maltodextrin, Sodium Starch Octenylsuccinate, Silica, C12-13 Alkyl Lactate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum, Linalool, Citric Acid.

brak naturalek powrót do blondu i też jest ładnie i zdrowo ot co

moje blogowe dyrdymałki
http://biemi-bo.blogspot.com/
biemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:20   #3787
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biemi Pokaż wiadomość
Proszę jeszcze o analizę Ziai szampon aloesowy do włosów suchych
(niby do suchych a pieruństwo tak plącze włosy że szok)

Skład:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Coco Glucoside, Propylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Panthenol, Polyquaternium-10, Hydrolyzed Wheat Gluten, Hydrolyzed Soy Protein, Hydrolyzed Corn Protein, Niacinamide, Calcium Pantothenate, Sdoium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Pyridoxine HCl, Maltodextrin, Sodium Starch Octenylsuccinate, Silica, C12-13 Alkyl Lactate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum, Linalool, Citric Acid.
Skład ma świetny, bardzo lubię ten szampon. Wysoko nawilżający aloes na niebiesko - humekant, substancje odzywczo-nawilżające, antystatyczne,witaminy. Plus: proteiny kukurydziane i sojowe. gluten pszenny. Mamy jeden kondycjoner.

Dużo dobroczynnych składników, dzięki którym silne działanie detergentów jest neutralizowane, a kondycjoner dodatkowo utworzy powłoczkę, która wygładzi włosy.
Stary 2011-09-23, 12:57   #3788
izus_86
Zakorzenienie

Cześć wszystkim

Wiem, że ta odżywka była już analizowana, ale mam pytanie odnośnie tego czy może obciążać włosy, nakładam ją tylko od połowy głowy (niektóre odżywki o dziwo nawet wtedy mi przetłuszczają i obciążają włosy, gdyż mam bardzo cienkie i baaardzo mocno przetłuszczające). Używam szamponu Malwa czarna Rzepa, więc szampon na pewno nie jest winowajcą

Rossmann, Alterra, Feuchtigkeits - Spulung Granatapfel & Aloe Vera (Nawilżająca odżywka `Granat i aloes`)

Skład: Aqua, Alcohol*, Stearamidopropyl Dimethylamine, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Glycine Soja Oil*, Punica Granatum Seed Oil*, Ricinus Communis Oil*, Punica Granatum Extract*, Aloe Barbardensis Extract*, Acacia Farnesiana Extract*, Lauroyl Sarcosine, Sodium Lactate, Hydroxyethylcellulose, Carthamus Tinctoris Oil*, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil
Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citronellol**, Citral**,
* Składniki z certyfikatem rolnictwa ekologicznego
** Naturalne olejki eteryczne

No i jeszcze jedno, czy może lepsza do włosów cienkich i przetłuszczających byłaby jakaś ożywka z Joanny Naturii ?

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ch.html&next=1
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ch.html&next=1

Głównie poszukuję odżywki do włosów, która będzie w miarę dobrze nawilżać (gdyż używam szamponów ziołowych), ale nie bedzie wzmagać przetłuszczania i obciążać.

Proszę pomóżcie, z góry dziękuję
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 13:30   #3789
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim

Wiem, że ta odżywka była już analizowana, ale mam pytanie odnośnie tego czy może obciążać włosy, nakładam ją tylko od połowy głowy (niektóre odżywki o dziwo nawet wtedy mi przetłuszczają i obciążają włosy, gdyż mam bardzo cienkie i baaardzo mocno przetłuszczające). Używam szamponu Malwa czarna Rzepa, więc szampon na pewno nie jest winowajcą

Rossmann, Alterra, Feuchtigkeits - Spulung Granatapfel & Aloe Vera (Nawilżająca odżywka `Granat i aloes`)

Skład: Aqua, Alcohol*, Stearamidopropyl Dimethylamine, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Glycine Soja Oil*, Punica Granatum Seed Oil*, Ricinus Communis Oil*, Punica Granatum Extract*, Aloe Barbardensis Extract*, Acacia Farnesiana Extract*, Lauroyl Sarcosine, Sodium Lactate, Hydroxyethylcellulose, Carthamus Tinctoris Oil*, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil
Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citronellol**, Citral**,
* Składniki z certyfikatem rolnictwa ekologicznego
** Naturalne olejki eteryczne

No i jeszcze jedno, czy może lepsza do włosów cienkich i przetłuszczających byłaby jakaś ożywka z Joanny Naturii ?

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ch.html&next=1
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ch.html&next=1

Głównie poszukuję odżywki do włosów, która będzie w miarę dobrze nawilżać (gdyż używam szamponów ziołowych), ale nie bedzie wzmagać przetłuszczania i obciążać.

Proszę pomóżcie, z góry dziękuję
Generalnie Alterra ma bardzo naturalny skład, bez kondycjonerów, parafiny, które są winne obciążaniu. Jednak... Widocznie duża zawartośc olei może wywołać u Ciebie taki efekt Jest specjalnie rozcięczona alkoholem (czystym, nie denaturyzowanym), bo inaczej byłaby straaasznie oleista W innych odżywkach uważaj też na proteiny, skoro tak łatwo u Ciebie o przeciążenie. Ale szkoda, skład ma pięęekny.

Co do odżywek Joanna Naturia - mam tą z lnem, ma leciutki skład:

Skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, PEG-20 Stearate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cetarimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Panthenol, Linum Usitatissimum, Chamomilla Recutita, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Citric Acid, Parfum, Benzyl Salicylate, Butylophentyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonenne, Linalool, [+/- DMDM Hydantion, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Iodopropynyl, Butylcarbamate].

Głównym plusem są tu ekstrakty i witamina.
Stary 2011-09-23, 16:07   #3790
falkowa
Raczkowanie

Shawtty, bardzo dziękuję za analizę. Staram się nakładać na same końce, ale mam włosy za ucho więc ciężko nie przenieść odżywki wyżej. Kupiłam dziś akurat tą która jest niżej, Alterra nawilżająca, bo wydaje mi się że moje włosy raczej potrzebują nawilżenia niż protein (myłam do tej pory szamponami z SLS, dziś kupiłam też szampon Alterra). Także tą Revalid zostawię sobie jako maskę raz w tygodniu a na co dzień Alterra Muszę się dużo jeszcze nauczyć!

falkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 19:33   #3791
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Generalnie Alterra ma bardzo naturalny skład, bez kondycjonerów, parafiny, które są winne obciążaniu. Jednak... Widocznie duża zawartośc olei może wywołać u Ciebie taki efekt Jest specjalnie rozcięczona alkoholem (czystym, nie denaturyzowanym), bo inaczej byłaby straaasznie oleista W innych odżywkach uważaj też na proteiny, skoro tak łatwo u Ciebie o przeciążenie. Ale szkoda, skład ma pięęekny.

Co do odżywek Joanna Naturia - mam tą z lnem, ma leciutki skład:

Skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, PEG-20 Stearate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cetarimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Panthenol, Linum Usitatissimum, Chamomilla Recutita, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Citric Acid, Parfum, Benzyl Salicylate, Butylophentyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonenne, Linalool, [+/- DMDM Hydantion, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Iodopropynyl, Butylcarbamate].

Głównym plusem są tu ekstrakty i witamina.
Dziękuję Ci bardzo
Ogólnie przy pierwszych myciach było ok, dopiero drugi dzień zauważyłam, że coś jest nie tak, ale możliwe, że jest to spowodowane przerzuceniem się na szampony bez silikonów, a z tego co wiem to na początku włosy mogą różnie reagować Na razie zostanę przy tej z Alterry, bo ogólnie włosy są bardzo miękkie, końce świetnie nawilżone itp., tylko właśnie od dwóch dni po kilku godzinach mam wrażenie jakby robiły się tłuste, zobaczymy jak przy dłuższym stosowaniu.
A o te odżywki z Joanny Naturii pytałam, bo lubię mieć dwie na zmianę, jak codziennie używam tej samej to szybko mi się włosy przyzwyczajają

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-23, 19:38   #3792
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez falkowa Pokaż wiadomość
Shawtty, bardzo dziękuję za analizę. Staram się nakładać na same końce, ale mam włosy za ucho więc ciężko nie przenieść odżywki wyżej. Kupiłam dziś akurat tą która jest niżej, Alterra nawilżająca, bo wydaje mi się że moje włosy raczej potrzebują nawilżenia niż protein (myłam do tej pory szamponami z SLS, dziś kupiłam też szampon Alterra). Także tą Revalid zostawię sobie jako maskę raz w tygodniu a na co dzień Alterra Muszę się dużo jeszcze nauczyć!
Dobry wybór Rzeczywiście, przy włosach takiej długości to musi byc coś lżejszego na co dzień

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci bardzo
Ogólnie przy pierwszych myciach było ok, dopiero drugi dzień zauważyłam, że coś jest nie tak, ale możliwe, że jest to spowodowane przerzuceniem się na szampony bez silikonów, a z tego co wiem to na początku włosy mogą różnie reagować Na razie zostanę przy tej z Alterry, bo ogólnie włosy są bardzo miękkie, końce świetnie nawilżone itp., tylko właśnie od dwóch dni po kilku godzinach mam wrażenie jakby robiły się tłuste, zobaczymy jak przy dłuższym stosowaniu.
A o te odżywki z Joanny Naturii pytałam, bo lubię mieć dwie na zmianę, jak codziennie używam tej samej to szybko mi się włosy przyzwyczajają
No tak, Alterra bardzo fajnie działa na włosy
A co do Naturii - spłukujesz ją?
Stary 2011-09-23, 19:47   #3793
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wybór Rzeczywiście, przy włosach takiej długości to musi byc coś lżejszego na co dzień

No tak, Alterra bardzo fajnie działa na włosy
A co do Naturii - spłukujesz ją?
To znaczy ja jej nie mam, tylko pytałam czy warto zakupić, bo nie chcę kupić kolejnego zbędnego kosmetyku, który znowu oddam mamie, bo ona to już ma kilka odżywek na półce ode mnie
Ale znając moje włosy mimo, że jest bez spłukiwania ja pewnie bym musiała ją spłukiwać, chociaż szczerze powiem, że przydałoby mi się coś bez ze względu na codzienne mycie i mało czasu (mam 17 miesięczną córeczkę, która ma energii za piątkę )
Stary 2011-09-24, 09:39   #3794
biemi
Raczkowanie

Cytat:
Skład ma świetny, bardzo lubię ten szampon. Wysoko nawilżający aloes na niebiesko - humekant, substancje odzywczo-nawilżające, antystatyczne,witaminy. Plus: proteiny kukurydziane i sojowe. gluten pszenny. Mamy jeden kondycjoner.

Dużo dobroczynnych składników, dzięki którym silne działanie detergentów jest neutralizowane, a kondycjoner dodatkowo utworzy powłoczkę, która wygładzi włosy.

ehh to trzeba zacisnąć zęby i dalej go używać, a zmora to przeokrutna, bo plącze i plącze i później jeszcze włosy się elektryzują bleh,
ale bardzo dziękuję za analizy :r oza:

brak naturalek powrót do blondu i też jest ładnie i zdrowo ot co

moje blogowe dyrdymałki
http://biemi-bo.blogspot.com/
biemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 09:56   #3795
WildOrchid
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny, bardzo proszę o pomoc. Walczę z wypadaniem włosów i chwytam się czego mogę... Przypadkiem zerknęłam na skład preparatu na odleżyny, mam go w domu. Ma mięte, rozmaryn, alantoinę...

Zastanawiam się, czy nada się do skóry głowy podrażnionej już nieco alkoholowymi wcierkami a przy okazji sam dobrze wpłynie na włosy. Bardzo proszę o analizę pod tym kątem. Preparat PC 30 V:

Skład: Dekspantenol 2,5 g, wyciąg suchy z nasion kasztanowca (6,2 : 1) 1,0 g, wyciąg suchy z kwiatu rumianku (5,5 : 1) 0,6 g, alantoina 150 mg, 1,3 ✂ butanodiol 80,0 g oraz substancje pomocnicze: olejek rozmarynowy, olejek miety pieprzowej, woda oczyszczona

Z góry dziękuję
WildOrchid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:09   #3796
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WildOrchid Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, bardzo proszę o pomoc. Walczę z wypadaniem włosów i chwytam się czego mogę... Przypadkiem zerknęłam na skład preparatu na odleżyny, mam go w domu. Ma mięte, rozmaryn, alantoinę...

Zastanawiam się, czy nada się do skóry głowy podrażnionej już nieco alkoholowymi wcierkami a przy okazji sam dobrze wpłynie na włosy. Bardzo proszę o analizę pod tym kątem. Preparat PC 30 V:

Skład: Dekspantenol 2,5 g, wyciąg suchy z nasion kasztanowca (6,2 : 1) 1,0 g, wyciąg suchy z kwiatu rumianku (5,5 : 1) 0,6 g, alantoina 150 mg, 1,3 ✂ butanodiol 80,0 g oraz substancje pomocnicze: olejek rozmarynowy, olejek miety pieprzowej, woda oczyszczona

Z góry dziękuję
Ja bym się bała po pierwsze tego faktu, że to na odleżyny
Jak czytam na internecie o tych składnikach:

Dekspantenol (prowitamina B5) znosi uczucie napięcia skóry, wygładza i nawilża naskórek.
Wyciag z kwiatów rumianku ✂ działa przeciwzapalnie i antyseptycznie.
Wyciąg z nasion kasztanowca ✂ uszczelnia naczynia krwionośne zapobiegając powstaniu obrzęków.
1,3 ✂ butanodiol ✂ to związek wzmacniający skórę i zwiększający jej odporność na czynniki mechaniczne.

To wnioskuje, że oprócz ewentualnej alergii nie powinno się nic stać, ale polecić to Ci tego nie polecę, żeby nie było na mnie.
Stary 2011-09-26, 14:47   #3797
jeanettex3
Raczkowanie

Aqua, stearyl alcohol, cetyl alkohol, cetrimonium bromide, stearamidopropyl dimethylamine, quaternium-18, quaternium-80, hydroxyethylecllulose, lanolin, petrolatum, paraffnumliquidm (mineral oil), benzopheone-3, disodium EDTA, dimethicone, meadowfoam (limnanthes Alba) Seed Oil. Lactis Lipida (milk lipids) DMDM hydantoin, Lactic acid, parfum ( fragrance), retinyl palmitate (vitamin A palmitate), tocopheryl acetate ( vitamin E acetate), milk aminoacids, hydrolyzed milk protein

prosze o analize odzywki ? ma jakies cenne skladniki ?
Stary 2011-09-26, 14:48   #3798
milabeata86
Raczkowanie

L'Oreal elseve Volume Collagene

Skład: Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Chloride, Glycol Distearate, Sodium Laureth-8 Sulfate, Cocamide MIPA, Sodium Glycolate, Sodium Benzoate, Sodium Oleth Sulfate, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Cocoate, Sodium Hydroxide, Magnesium Laureth-8 Sulfate, Magnesium Laureth Sulfate, Magnesium Oleth Sulfate, Polyquaternium-30, Salicylic Acid, Soluble Collagen, Limonene, Linalool, Carbomer, Methyl Cocoate, Citric Acid, Hexylene Glycol, Hexyl Cinnamal, Parfum/Fragrance

Garnier Naturalna Pielęgnacja

Skład: Aqua/ Water, Sodium Laureth Sulfate, Coco Betaine, Sodium Chloride, Cocamide Mea, Sodium Benzoate, Sodium Methylparaben, Sodium Hydroxide, Ethylparaben, Salicylic Acid, Limonene, Linalool, Benzyl Alcohol, Propylene Glycol, Aloe Barbadensis Extract/ Aloe Barbadensis Leaf Extract, Butylphenyl Methylpropional, Citric Acid, Hexylene Glycol, Hexyl Cinnamal, Parfum/ Fragrance

Edytowane przez milabeata86
Czas edycji: 2011-09-26 o 17:21
milabeata86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 17:15   #3799
Shawtty
Zakorzenienie

Nie róbcie tu burdelu.

1. Ma być podana pełna nazwa, a nie sam skład kosmetyku!
2. Bez niechlujstwa, czyli kopiowania wszystkiego co myszka złapie (np. Po prostu - ma być czysto i przejrzysto - nazwa i skład, ewentualne pytanie i wtedy można analizować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 17:21   #3800
milabeata86
Raczkowanie

przepraszam, zmieniłam, zrobiłam porządek ,przyznaje się to mój błąd pozdrawiam
Stary 2011-09-26, 17:48   #3801
jeanettex3
Raczkowanie

Indola, Advanced Milk Comlex, Color radiance:

Aqua, stearyl alcohol, cetyl alkohol, cetrimonium bromide, stearamidopropyl dimethylamine, quaternium-18, quaternium-80, hydroxyethylecllulose, lanolin, petrolatum, paraffnumliquidm (mineral oil), benzopheone-3, disodium EDTA, dimethicone, meadowfoam (limnanthes Alba) Seed Oil. Lactis Lipida (milk lipids) DMDM hydantoin, Lactic acid, parfum ( fragrance), retinyl palmitate (vitamin A palmitate), tocopheryl acetate ( vitamin E acetate), milk aminoacids, hydrolyzed milk protein.
Stary 2011-09-26, 18:14   #3802
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milabeata86 Pokaż wiadomość
Garnier Naturalna Pielęgnacja, Szampon do wszystkich rodzajów włosów Aloe Vera

Skład: Aqua/ Water, Sodium Laureth Sulfate, Coco Betaine, Sodium Chloride, Cocamide Mea, Sodium Benzoate, Sodium Methylparaben, Sodium Hydroxide, Ethylparaben, Salicylic Acid, Limonene, Linalool, Benzyl Alcohol, Propylene Glycol, Aloe Barbadensis Extract/ Aloe Barbadensis Leaf Extract, Butylphenyl Methylpropional, Citric Acid, Hexylene Glycol, Hexyl Cinnamal, Parfum/ Fragrance
Skład bardzo kiepski. Wysoko sól, która może podrażnić. Bardzo wysoko konserwanty, w tym parabeny, substancje po nich są użyte w naprawde śladowych ilościach - także kwas salicylowy i humekant (nawilżacz) nie mają tutaj pola do popisu. Nie mówiąc o tytułowym aloesie, którego prawie tu nie ma, a na pewno nie na tyle, żeby działał.

Bardzo chemiczny, ostry skład.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif zakochany.gif (1,1 KB, 207 załadowań)
Stary 2011-09-26, 18:20   #3803
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
L'Oreal elseve Volume Collagene, Szampon nadający objętość bez silikonu

Skład: Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Chloride, Glycol Distearate, Sodium Laureth-8 Sulfate, Cocamide MIPA, Sodium Glycolate, Sodium Benzoate, Sodium Oleth Sulfate, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Cocoate, Sodium Hydroxide, Magnesium Laureth-8 Sulfate, Magnesium Laureth Sulfate, Magnesium Oleth Sulfate, Polyquaternium-30, Salicylic Acid, Soluble Collagen, Limonene, Linalool, Carbomer, Methyl Cocoate, Citric Acid, Hexylene Glycol, Hexyl Cinnamal, Parfum/Fragrance
Jak widzisz, składniki dobroczynne - kwas salicylowy i substancja odżywcza, ułatwiająca rozczesywanie raczej nisko. Baardzo nisko tytułowy kolagen. Silikonów owszem nie ma, ale jest jeden kondycjoner, ale to nisko. Sól za to wysoko, więc wrażliwców może podrażniać.

A ogólnie, to po prostu mocna mieszanka detergentów.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif zakochany.gif (1,1 KB, 207 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 18:58   #3804
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jeanettex3 Pokaż wiadomość
Indola, Advanced Milk Comlex, Color radiance:

Aqua, stearyl alcohol, cetyl alkohol, cetrimonium bromide, stearamidopropyl dimethylamine, quaternium-18, quaternium-80, hydroxyethylecllulose, lanolin, petrolatum, paraffnumliquidm (mineral oil), benzopheone-3, disodium EDTA, dimethicone, meadowfoam (limnanthes Alba) Seed Oil. Lactis Lipida (milk lipids) DMDM hydantoin, Lactic acid, parfum ( fragrance), retinyl palmitate (vitamin A palmitate), tocopheryl acetate ( vitamin E acetate), milk aminoacids, hydrolyzed milk protein.
Zakładam, że to odżywka.

Sporo tu tego
Na pomarańczowo odżywcze emolienty, antystatyk - wygladza, zapobiega elektryzowaniu oraz filtr UVA.
Na fioletowo - kondycjonery, w tym silikon.
Na różowo - parafina, lanolina, wazelina - wygladza i utrzymają wode we włosach
Na czerwono środek konserwujący, zagęszczający - może być użyty w małych stężeniach, więc reszta składu jest w ilościach śladowych.A szkoda, bo na niebiesko rózne odmainy mleka - kwas, proteiny. lipydy, aminokwasy.
Na zielono - olej i witaminy.

Ogólnie skład dobrze 'ogarnie' włosy, mocno wygladzi, ale może bardzo obciążyć. Co do ochrony koloru - filtr na dobrym miejscu.
Stary 2011-09-27, 09:21   #3805
bekii
Rozeznanie

Bardzo proszę o pełną analizę i odpowiedź , czy ten szampon będzie w miarę łagodny?

Bingo spa- szampon keratynowy z odżywką pokrzywowo-witaminową.

Skład: Aqua, Sodium laureth-3 Sulfate, Sodium Dodecylbenzenesulfonate, Cocamide DEA, Sodium Chloride, Hydrolyzed Keratin,
Propylene Glycol (and) Nettle Extract, Citric Acid, Dexpanthenol, Parfum, DMDM- Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone,
Cl 19140, Cl 10020

Z góry serdeczne dzięki!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (12,2 KB, 12 załadowań)

Moje cuda na szydełku:
http://mojeciuchy.pl
(login: szydelkowakraina)

bekii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 10:16   #3806
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bekii Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o pełną analizę i odpowiedź , czy ten szampon będzie w miarę łagodny?

Bingo spa- szampon keratynowy z odżywką pokrzywowo-witaminową.

Skład: Aqua, Sodium laureth-3 Sulfate, Sodium Dodecylbenzenesulfonate, Cocamide DEA, Sodium Chloride, Hydrolyzed Keratin,
Propylene Glycol (and) Nettle Extract, Citric Acid, Dexpanthenol, Parfum, DMDM- Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone,
Cl 19140, Cl 10020

Z góry serdeczne dzięki!!
Skład bardzo prosty i konkretny. Przypomina ziołowe szampony Barwa.
Wysoko zagęstniająca sól, która może ewentualnie podrażniać wrażliwców. Detergenty na czele z najpopularniejszym, silniejszym przedstawicielem, SLeSem.
Keratyna wysoko, zaraz za nią pokrzywa na glikolu propylowym (humekancie zatrzymującym wodę we włosach), na niebiesko też łagodzący podrażnienia d-panthenol.

Porządny skład!
Stary 2011-09-27, 12:27   #3807
Jazzlyn
Zadomowienie

Bingo, SPA, Szampon Kolagenowy z olejkiem jojoba
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...em-jojoba.html

Skład: Aqua, Sodium Laureth-2 Sulfate, Lauramidopropyl Betaine, Styrene/Acrylates Copolymer, Cocomide DEA, Propylene Glycol, Sodium Chloride, Soluble Collagen, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Passiflora Edulis Fruit Extract, Saccharum Officinarum Extract, Citrus Medica Limonum Extract, Ananas Sativus Extract, Vitis Vinifera Extract, Parfum, DMDM-Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinione, Citric Acid.

Z góry dziękuję
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 12:40   #3808
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
Bingo, SPA, Szampon Kolagenowy z olejkiem jojoba
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...em-jojoba.html

Skład: Aqua, Sodium Laureth-2 Sulfate, Lauramidopropyl Betaine, Styrene/Acrylates Copolymer, Cocomide DEA, Propylene Glycol, Sodium Chloride, Soluble Collagen, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Passiflora Edulis Fruit Extract, Saccharum Officinarum Extract, Citrus Medica Limonum Extract, Ananas Sativus Extract, Vitis Vinifera Extract, Parfum, DMDM-Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinione, Citric Acid.

Z góry dziękuję
śliczny skład.
Zastrzeżenie - sól wysoko, wrażliwców może podrażniać.
A tak to mamy - nawilżający humekant, kolagen wysoko i po kolei masa naturalnych składników: olej jojoba i ekstrakty: marakuja, trzcina cukrowa, cytryna, ananas i winogron.

Porządnie, wszystko na swoim miejscu!
Stary 2011-09-27, 13:54   #3809
milabeata86
Raczkowanie

firma Barwa tataro-chmielowy

Skład: Aqua, Sodium C 12-15 Pareth-3 Sulfate, Lauramidopropyl Betaine, Cocamide DEA, PEG-75 Lanolin, Sodium Chloride, Cocamidopropylamine Oxide, Hydrolyzed Keratin, Propylene Glycol, Acorus Calamus, Humulus Lupulus, Citric Acid, Parfum, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, 2-(4-tert-Butylbenzyl)propionaldehy de, Limonene, CI 15985, CI 42090

Stary 2011-09-27, 13:59   #3810
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
firma Barwa tataro-chmielowy

Skład: Aqua, Sodium C 12-15 Pareth-3 Sulfate, Lauramidopropyl Betaine, Cocamide DEA, PEG-75 Lanolin, Sodium Chloride, Cocamidopropylamine Oxide, Hydrolyzed Keratin, Propylene Glycol, Acorus Calamus, Humulus Lupulus, Citric Acid, Parfum, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, 2-(4-tert-Butylbenzyl)propionaldehy de, Limonene, CI 15985, CI 42090

Zawsze sprawdzamy najpierw skład na liście, czy tam już się znajduje.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250024

i akurat się znajduje

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=710

Jeśli się nie znajdujemy, klikamy jeszcze u góry tego tematu: przeszukaj wątek i wklepujemy tam. Lista dawno nie była aktualizowana, a składów dużo już przeanalizowano. Jeśli też nie ma, wstawiamy do nowej analizy.

Edytowane przez Shawtty
Czas edycji: 2011-09-27 o 14:01
Shawtty jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości