Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-27, 14:07   #3811
milabeata86
Raczkowanie

Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

to już będę wiedziała dziękuje
milabeata86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:42   #3812
karmazynka99
Zakorzenienie

Shawtty - mam ptanie jaka funkcję ma Styrene/Acrylates Copolymer ?

i czy słuzy włosom czy nie

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:51   #3813
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
Shawtty - mam ptanie jaka funkcję ma Styrene/Acrylates Copolymer ?

i czy słuzy włosom czy nie
Jest to stabilizator substancji, działanie neutralne, aczkolwiek może okazywać pewne właściwości antystatyczne.
Stary 2011-09-27, 21:54   #3814
izus_86
Zakorzenienie

Witam

Bardzo proszę o analizę dwóch szamponów, były już analizowane, ale niestety w tych analizach nie ma odpowiedzi na moje pytanie, a mianowicie chodzi mi o to , czy te szampony nadają się do włosów przetłuszczających i czy wymagają później odżywki (nie mam problemów z rozczesywaniem, a każda odżywka nałożona nawet na końce obciąża mi włosy ) ? Który ogólnie będzie lepszy i dlaczego ?

1) Johnson's Baby, Szampon

Sklad: aqua, coco-glucoside, sodium lauroamphoacetate, sodium laureth sulfate, , citric acid, polysorbate 20, peg-80 sorbitan laurate, peg-150 distearate, polyquaternium-10, sodium benzoate, parfum, CI 47005, CI15985 - [FPT0859]

2) Rossmann, Babydream, Shampoo

Skład: Aqua, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Lactate, Triticum Vulgare Germ Extract, Panthenol, Glyceryl Caprylate, Lactic Acid, Chamomilla Recutita Extract, Parfum.

Z góry dziękuję za odpowiedź
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 22:06   #3815
Shawtty
Zakorzenienie

Izus, napisz mi jakich szamponów dotychczas używałaś i po którym było Ci lepiej, a po którym gorzej rozczesać włosy. To będzie mi pomocne
Stary 2011-09-27, 22:21   #3816
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Izus, napisz mi jakich szamponów dotychczas używałaś i po którym było Ci lepiej, a po którym gorzej rozczesać włosy. To będzie mi pomocne
Używałam bardzo dużo różnych kiedyś takich typu Timotei, Pantene, Dove Gliss Kur, a obecnie Joanna Naturia i Malwa Czarna Rzepa, obojętnie czy był to szampon nafaszerowany silikonami czy ziołowy bez nich mogłam rozczesać włosy bez problemu. Mam bardzo cienkie włosy, niezniszczone i bardzo gładkie, stąd pewnie ten brak problemu z rozczesaniem bez użycia odżywki.
Teraz mam odżywkę z Alterry Granat i Aloes i jestem nawet zadowolona, ale i tak lekko obciąża mi włosy i nie wytrzymują mi całego dnia, a dodatkowo myję włosy codziennie i to nakładanie za każdym razem trochę mnie męczy, no i mam półtoraroczną córeczkę, także każda zaoszczędzona chwila jest dla mnie cenna
Stary 2011-09-27, 22:42   #3817
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Używałam bardzo dużo różnych kiedyś takich typu Timotei, Pantene, Dove Gliss Kur, a obecnie Joanna Naturia i Malwa Czarna Rzepa, obojętnie czy był to szampon nafaszerowany silikonami czy ziołowy bez nich mogłam rozczesać włosy bez problemu. Mam bardzo cienkie włosy, niezniszczone i bardzo gładkie, stąd pewnie ten brak problemu z rozczesaniem bez użycia odżywki.
Teraz mam odżywkę z Alterry Granat i Aloes i jestem nawet zadowolona, ale i tak lekko obciąża mi włosy i nie wytrzymują mi całego dnia, a dodatkowo myję włosy codziennie i to nakładanie za każdym razem trochę mnie męczy, no i mam półtoraroczną córeczkę, także każda zaoszczędzona chwila jest dla mnie cenna
No tak, gadałyśmy ostatnio o tych odżywkach
Hm, skoro z rozczesaniem nigdy nie masz problemu, a włosy są zdrowe, to problemem jak widzę są przetłuszczające się włosy. Dla takich włosów najlepszym szamponem jest szampon delikatny, ale nie tylko z nazwy. Johnson's Baby nie jest delikatny raczej, Babydream tak! Gorąco go polecam, sama używam. Zmyje łój, dobrze się pieni, a detergenty są delikatne, więc nie podrażnią skóry głowy, która nie zbuntuje się i nie zacznie produkować więcej łoju. : Włosy po nim mam ładne i bez odżywki, a ja mam inną strukturę włosa niż Ty,bardziej wymagającą. Spróbuj, warto, a to tylko 3 zł

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-28, 07:55   #3818
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, gadałyśmy ostatnio o tych odżywkach
Hm, skoro z rozczesaniem nigdy nie masz problemu, a włosy są zdrowe, to problemem jak widzę są przetłuszczające się włosy. Dla takich włosów najlepszym szamponem jest szampon delikatny, ale nie tylko z nazwy. Johnson's Baby nie jest delikatny raczej, Babydream tak! Gorąco go polecam, sama używam. Zmyje łój, dobrze się pieni, a detergenty są delikatne, więc nie podrażnią skóry głowy, która nie zbuntuje się i nie zacznie produkować więcej łoju. : Włosy po nim mam ładne i bez odżywki, a ja mam inną strukturę włosa niż Ty,bardziej wymagającą. Spróbuj, warto, a to tylko 3 zł
Czyli Johnson's Baby dla dzieci się nie nadaję? Bo myję nim główkę mojej córeczki.
A co do Babydream to właśnie nim umyłam włosy , bo mam akurat w domu ten żel uniwersalny (myję nim twarz i jest rewelacyjny), a z tego co wiem dużo się nie różni od szamponu. Dzisiaj użyłam odżywki w bardzo minimalnej ilości tylko na końcówki, jutro spróbuję bez i zobaczymy jakie będą włosy. Chyba, że ta odżywka z Alterry ładnie się zgra z tym szamponem Na razie czekam, aż mi włoski wyschną, bo nigdy nie suszę i rozczesuję je dopiero jak wyschną
Dziękuję Ci bardzo za rady
Stary 2011-09-28, 08:02   #3819
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli Johnson's Baby dla dzieci się nie nadaję? Bo myję nim główkę mojej córeczki.
A co do Babydream to właśnie nim umyłam włosy , bo mam akurat w domu ten żel uniwersalny (myję nim twarz i jest rewelacyjny), a z tego co wiem dużo się nie różni od szamponu. Dzisiaj użyłam odżywki w bardzo minimalnej ilości tylko na końcówki, jutro spróbuję bez i zobaczymy jakie będą włosy. Chyba, że ta odżywka z Alterry ładnie się zgra z tym szamponem Na razie czekam, aż mi włoski wyschną, bo nigdy nie suszę i rozczesuję je dopiero jak wyschną
Dziękuję Ci bardzo za rady
Johnson's ma 3 detergenty, w tym SLeS, mimo że na 3-cim miejscu. I to prostu całość znaczącego składu, reszta to zapachowo-konserwująca końcówka, żadnej witaminki, emolientu, nic. Ale wcale NIE MUSI podrażniać.
Napisz jak się Babydream sprawuje jak już włosy dojdą do ładu

Myjesz żelem BD twarz? o raaany, witam w klubie
Stary 2011-09-28, 08:43   #3820
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Johnson's ma 3 detergenty, w tym SLeS, mimo że na 3-cim miejscu. I to prostu całość znaczącego składu, reszta to zapachowo-konserwująca końcówka, żadnej witaminki, emolientu, nic. Ale wcale NIE MUSI podrażniać.
Napisz jak się Babydream sprawuje jak już włosy dojdą do ładu

Myjesz żelem BD twarz? o raaany, witam w klubie
Mojej córeczce nic nie jest po Johnsonie, ale skoro mówisz, że nie ma nic wartościowego to jak jej się skończy to kupię coś innego, wcześniej używałam cały czas Nivea Baby.
Tak myję nim twarz i nigdy nie miałam nic lepszego, skończyły mi się problemy z cerą, do tego używam do twarzy lotionu też Bd i super się sprawdza

A co to umycia włosów, to już mi wyschły i muszę przyznać, że są bardzo miękkie i takie sypkie, zobaczymy jak długo mi wytrzymają, jak do wieczora, to już jakiś mały sukces
Zdam relację po kilku myciach, bo to dopiero pierwszy raz.

Edytowane przez izus_86
Czas edycji: 2011-09-28 o 08:47
Stary 2011-09-28, 09:16   #3821
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Mojej córeczce nic nie jest po Johnsonie, ale skoro mówisz, że nie ma nic wartościowego to jak jej się skończy to kupię coś innego, wcześniej używałam cały czas Nivea Baby.
Tak myję nim twarz i nigdy nie miałam nic lepszego, skończyły mi się problemy z cerą, do tego używam do twarzy lotionu też Bd i super się sprawdza

A co to umycia włosów, to już mi wyschły i muszę przyznać, że są bardzo miękkie i takie sypkie, zobaczymy jak długo mi wytrzymają, jak do wieczora, to już jakiś mały sukces
Zdam relację po kilku myciach, bo to dopiero pierwszy raz.
Ja bym małej myła Babydream'em.
Ja też lepszego żelu do twarzy niż BD nie miałam. Delikatny, wydajny, tani
Stary 2011-09-28, 12:30   #3822
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym małej myła Babydream'em.
Ja też lepszego żelu do twarzy niż BD nie miałam. Delikatny, wydajny, tani
A powiedz mi jeszcze, bo BD zawiera rumianek, a wiem, że on ma działanie rozjaśniające na włosy, a ja z córeczką mamy ciemne włosy i czy nie wpłynie on na ich kolor ? Dodam, że mam naturalny kolor, nie farbuję włosów

I dodam, że masz naprawdę piękne włosy, takie grube Nie to co moje cienkie kłaczki.

Edytowane przez izus_86
Czas edycji: 2011-09-28 o 12:32
Stary 2011-09-28, 12:42   #3823
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
A powiedz mi jeszcze, bo BD zawiera rumianek, a wiem, że on ma działanie rozjaśniające na włosy, a ja z córeczką mamy ciemne włosy i czy nie wpłynie on na ich kolor ? Dodam, że mam naturalny kolor, nie farbuję włosów

I dodam, że masz naprawdę piękne włosy, takie grube Nie to co moje cienkie kłaczki.
Dziękuję za komplement
Co do rumianku - jest go tam zbyt mało, aby tak radykalnie zadziałał. Do tego szampon ma chwilowy kontakt z włosami.
Stary 2011-09-28, 12:50   #3824
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za komplement
Co do rumianku - jest go tam zbyt mało, aby tak radykalnie zadziałał. Do tego szampon ma chwilowy kontakt z włosami.
Ślicznie Ci dziękuję za wszystkie rady
Jak na razie nie robią mi się strączki na głowie, a zazwyczaj po kilku godzinach od umycia miałam już taki problem.
Mam nadzieję, że w końcu znalazłam mój szampon ideał

I mam jeszcze takie pytanko, chociaż to nie jest wątek poświęcony temu, ale chodzi mi o olejki pielęgnacyjne z Babydream stosowane na włosy, który jest najlepszy ? Ten dla mamy czy dla dziecka ? I czy np. stosując taki olejek na włosy na noc, a rano zmywając szamponem z BD mogę całkowicie zrezygnować z odżywek ? I czy nie wpłynie to na przetłuszczanie włosów?
Stary 2011-09-28, 13:33   #3825
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Ślicznie Ci dziękuję za wszystkie rady
Jak na razie nie robią mi się strączki na głowie, a zazwyczaj po kilku godzinach od umycia miałam już taki problem.
Mam nadzieję, że w końcu znalazłam mój szampon ideał

I mam jeszcze takie pytanko, chociaż to nie jest wątek poświęcony temu, ale chodzi mi o olejki pielęgnacyjne z Babydream stosowane na włosy, który jest najlepszy ? Ten dla mamy czy dla dziecka ? I czy np. stosując taki olejek na włosy na noc, a rano zmywając szamponem z BD mogę całkowicie zrezygnować z odżywek ? I czy nie wpłynie to na przetłuszczanie włosów?
Osobiście używam oliwki dla dzieci, ale oba mają ładne składy.

dla dzieci:
Skład: Helianthus Annuus Seed Oil, Cetearyl Isononanoate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Chamomilla Recutita Flower Extract, Bisabolol, Calendula Officinalis Flower Extract, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Parfum.

oleje: słonecznikowy, ze słodkich migdałów, jojoba.
Plus ekstrakty, emolienty odżywcze i witamina E

dla mam
Skład: Glycine Soja (Soybean) Oil, Prunus Amygdalus (Sweet Almond) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil/unsaponifiables, Simmondsia Chinensis (Jojoba)Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Tocopherol, Parfum
am:

Tu mieszanka samych olei: sojowy, migdalowy, słonecznikowy, jojoba, z orzechów macadamia. Muszę ją kupić! Chyba skład nie uległ zmianie? Brałam z KWC.

Obie kup

Cóż, sama w sobie nawilży i odżywi, może być taką odżywką
Ale sama musisz spróbować, czy nie obciąży, bo może. Skoro Alterra bogatsza w emolienty oleiste Ci przeciąza... Ale spróbuj, pamiętaj tylko że po tym trzeba dokładnie myć głowę, najlepiej ze 2 razy Tym bardziej, że teraz masz szampon z delikatniejszymi detergentami.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-28, 13:51   #3826
izus_86
Zakorzenienie

Ok na pewno kupię tylko teraz nie wiem którą
Może nie będzie tak obciążać jak po myciu już nic nie nałożę, mam nadzieję, ogólnie ze zmyciem nie będę miała problemu, bo kiedyś już używałam różnych olejków i nafty.
Ogólnie w domu mam ten olejek, ale nie wiem czy się będzie nadawał ?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1
Stary 2011-09-28, 14:11   #3827
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Ok na pewno kupię tylko teraz nie wiem którą
Może nie będzie tak obciążać jak po myciu już nic nie nałożę, mam nadzieję, ogólnie ze zmyciem nie będę miała problemu, bo kiedyś już używałam różnych olejków i nafty.
Ogólnie w domu mam ten olejek, ale nie wiem czy się będzie nadawał ?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1
Broń Boże, jest na parafinie, a to największy obciążacz EVER.
Stary 2011-09-28, 14:29   #3828
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Broń Boże, jest na parafinie, a to największy obciążacz EVER.
Dziękuję
I tak mam zamiar kupić ten z Babydream i chyba ten dla dzieci, bo nie wiem czy nie będzie delikatniejszy (mniej obciążający), chyba że się mylę ?
Stary 2011-09-28, 16:28   #3829
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Jest to stabilizator substancji, działanie neutralne, aczkolwiek może okazywać pewne właściwości antystatyczne.

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 17:01   #3830
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
I tak mam zamiar kupić ten z Babydream i chyba ten dla dzieci, bo nie wiem czy nie będzie delikatniejszy (mniej obciążający), chyba że się mylę ?
Jak by się uprzeć, to w porównaniu tych 2 składów ta faktycznie może być lżejsza
Stary 2011-09-28, 19:45   #3831
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Jak by się uprzeć, to w porównaniu tych 2 składów ta faktycznie może być lżejsza
Dziękuję Ci bardzo, naprawdę mi pomogłaś

W takim razie na dniach pędzę do Rossmanna i będę próbować, jak mi nie przysłuży to zawsze mogę zużyć do ciała lub do kąpieli
Stary 2011-09-28, 22:24   #3832
WildOrchid
Rozeznanie

Shawtty dziękuję.
WildOrchid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 09:59   #3833
marcia
Raczkowanie

Bardzo proszę o ocenę składu odżywki. Można ją spłukiwać - nie trzeba.
Czy nadałaby się do cienkich włosów?

John Masters Organics Cytrus i Gorzka Pomarańcza odżywka wygładzająca 236ml

Skład
Aloe barbadensis (aloe vera leaf juice) gel,• aqua (water), behentrimonium methosulfate, cetearyl alcohol, panthenol (vitamin B5), hydrolyzed soy protein, wheat amino acids, sorbitol, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil,• cocos nucifera (coconut) oil,• helianthus annuus (sunflower) seed oil,• lecithin, tocopherol, glycerin, citric acid, citrus grandis (grapefruit) peel oil,• citrus medica limonum (lemon) peel oil,• citrus aurantium dulcis (neroli) flower oil,• canarium luzonicum (elemi) gum nonvolatiles,• cymbopogon shoenanthus (lemongrass) oil,• sodium benzoate, potassium sorbate, arnica montana (arnica) flower extract,• camellia sinensis (white tea) leaf extract,• chamomilla recutica (chamomile) flower extract,• calendula officinalis (calendula) flower extract,• equisetum hiemale (horsetail) leaf/stem extract,• foeniculum vulgare (fennel) seed extract,• lonicera caprifolium (honeysuckle) flower extract, linum usitatissimum (flaxseed) seed oil,• borago officinalis (borage) seed oil,• sodium hyaluronate (hyaluronic acid), sulfur

dziękuję...
marcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 19:52   #3834
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o ocenę składu odżywki. Można ją spłukiwać - nie trzeba.
Czy nadałaby się do cienkich włosów?

John Masters Organics Cytrus i Gorzka Pomarańcza odżywka wygładzająca 236ml

Skład
Aloe barbadensis (aloe vera leaf juice) gel,• aqua (water), behentrimonium methosulfate, cetearyl alcohol, panthenol (vitamin B5), hydrolyzed soy protein, wheat amino acids, sorbitol, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil,• cocos nucifera (coconut) oil,• helianthus annuus (sunflower) seed oil,• lecithin, tocopherol, glycerin, citric acid, citrus grandis (grapefruit) peel oil,• citrus medica limonum (lemon) peel oil,• citrus aurantium dulcis (neroli) flower oil, canarium luzonicum (elemi) gum nonvolatiles,• cymbopogon shoenanthus (lemongrass) oil,• sodium benzoate, potassium sorbate, arnica montana (arnica) flower extract,• camellia sinensis (white tea) leaf extract,• chamomilla recutica (chamomile) flower extract,• calendula officinalis (calendula) flower extract,• equisetum hiemale (horsetail) leaf/stem extract,• foeniculum vulgare (fennel) seed extract,• lonicera caprifolium (honeysuckle) flower extract, linum usitatissimum (flaxseed) seed oil,• borago officinalis (borage) seed oil,• sodium hyaluronate (hyaluronic acid), sulfur

dziękuję...
Kocham tego typu składy miłością absolutną.

Skład na bazie żelu aloesowego
Na niebiesko bardziej chemicznie - emolienty i gliceryna.
A reszta - prawie full natural na czerwono zaznaczam konserwanty, które dzielą te różne dobrodziejstwa pod względem ilości. Najwięcej do "powiedzenia", a raczej zadziałania mają te przed pierwszym czerwonym składnikiem: witaminy, olej jojoba, proteiny sojowe, aminokwasy, olej słonecznikowy, olej kokosowy
Następnie, po czerwonym, mamy cytrusy w postaci olejków.
Plus śladowe ilości innych ekstraktów, za dużo żeby się rozwodzić nad każdym.

Oj, powinna odżywić i nawilżyć cudnie

Edytowane przez Shawtty
Czas edycji: 2011-09-30 o 19:55
Shawtty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 21:16   #3835
izus_86
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, mam pytanie odnośnie Joanna, Naturia, Odżywka z lnem i rumiankiem bez spłukiwania

Skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, PEG-20 Stearate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Panthenol, Linum Usitatissimum Extract, Chamomilla Recutita Extract, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Citric Acid, Parfum, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone

Wiem, że była już analizowana, ale mi chodzi o to czy może rozjaśniać włosy ze względu na rumianek w składzie?
Mam ciemno-brązowe włosy i boję się, że może mi je rozjaśnić, a kupiłam ją dlatego, że ciężko u mnie dostać te odżywki i nie było innej z tej serii, a dużo dziewczyn mi je polecało do mojego rodzaju włosów.
Stary 2011-09-30, 21:23   #3836
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny, mam pytanie odnośnie Joanna, Naturia, Odżywka z lnem i rumiankiem bez spłukiwania

Skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, PEG-20 Stearate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Panthenol, Linum Usitatissimum Extract, Chamomilla Recutita Extract, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Citric Acid, Parfum, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone

Wiem, że była już analizowana, ale mi chodzi o to czy może rozjaśniać włosy ze względu na rumianek w składzie?
Mam ciemno-brązowe włosy i boję się, że może mi je rozjaśnić, a kupiłam ją dlatego, że ciężko u mnie dostać te odżywki i nie było innej z tej serii, a dużo dziewczyn mi je polecało do mojego rodzaju włosów.
Bardzo wątpię, czy stężenie byłoby na tyle silne.
Stary 2011-09-30, 21:36   #3837
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo wątpię, czy stężenie byłoby na tyle silne.
Dziękuję Ci Shawtty, znowu mi pomagasz
Wolałam się upewnić, bo nie będę stosować na całe włosy i nie chciałabym mieć dwóch różnych odcieni

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-30, 21:43   #3838
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Ci Shawtty, znowu mi pomagasz
Wolałam się upewnić, bo nie będę stosować na całe włosy i nie chciałabym mieć dwóch różnych odcieni
To jak coś to na mnie
Znajome z innego forum, czarnowłose, używają jej i chwalą
Stary 2011-09-30, 21:57   #3839
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
To jak coś to na mnie
Znajome z innego forum, czarnowłose, używają jej i chwalą
No to jutro będę próbować, najpierw bez spłukiwania, a jak mi będzie obciążać to spróbuję d/s Muszę teraz wszystko rozpracować, bo zaczęłam też nakładać na noc olejek z BD, ale tylko na końcówki, bo nie wiem czy na skalp też można. Muszę po podcięciu zadbać trochę o włoski, żeby się szybko nie niszczyły
Stary 2011-10-01, 08:41   #3840
marcia
Raczkowanie

Bardzo dziękuję za kolejną profesjonalną odpowiedź. Skład, nawet dla laika, wyglądał świetnie. Jedyne, czego moje cienkie włosy mogą się bać, to obciążenie.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Jeszcze prośba o porównanie odżywki - siostry

John Masters Organics Rosmary & Peppermint Detangler - Rozmaryn i Mięta odżywka wygładzająca ułatwiająca rozczesywanie

SKŁAD
Aloe barbadensis (aloe vera leaf juice) gel,• aqua (water), behentrimonium methosulfate, cetearyl alcohol, panthenol (vitamin B5), hydrolyzed soy protein, wheat amino acids, sorbitol, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil,• cocos nucifera (coconut) oil,• helianthus annuus (sunflower) seed oil,• lecithin, tocopherol, glycerin, citric acid, citrus mentha piperita (peppermint) leaf oil,• rosmarinus officinalis (rosemary) leaf oil,• rosa damascena (rose) flower oil,• pelargonium graveolens?(geranium) flower oil,• mentha spicata (spearmint) leaf oil,• nardostachys jatamansi (spikenard) leaf oil,•sodium benzoate, potassium sorbate, arnica montana (arnica) flower extract,• camellia sinensis (white tea) leaf extract,• chamomilla recutica (chamomile) flower extract,• calendula officinalis (calendula) flower extract,• equisetum hiemale (horsetail) leaf/stem extract,• foeniculum vulgare (fennel) seed extract,• lonicera caprifolium (honeysuckle) flower extract, linum usitatissimum (flaxseed) seed oil,• borago officinalis (borage) seed oil,• sodium hyaluronate (hyaluronic acid), sulfur

Czy rozmaryn doda objętości?
marcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości