|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Raczkowanie
|
Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
Proszę o analizę, bo nigdzie nie znalazłam:
Global Cosmed, Bobini Baby, Szampon i płyn do kąpieli od 1 dnia Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate (and) Sodium Laureth 8-Sulfate (and) Sodium Oleth Sulfate (and) Magnesium Oleth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside (and) Glyceryl Oleate, Potassium Cocoyl Hydrolyzed Collagen, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract. Propylene Glycol (and) PEG 55 Glycol Oleate, Parfum, Tetrasodium EDTA, DMDM Hydantoin, Methylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol. |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
![]() Bielenda, Powitanie z Afryką, Szampon błotny z glinką Ghassoul Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocoamide DEA, Maroccan Lava Clay, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Magnesium Aluminium Silicate, Cellulose Gum, PEG-12 Dimethicone, Sodium Chloride, Xanthan Gum, Propylene Glycol, Cucumis Melo (Melon) Fruit Extract, Panthenol, Citric Acid, DMDM Hydantoin, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne, Parfum, Hexyl Cinnamal, Limonene. Timotei, Świeżość i Czystość, Szampon do włosów normalnych i przetłuszczających się Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate (A)/ Sodium C12-13 (B)*, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Citric Acid, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Disodium EDTA, Sodium Benzoate, Glycerin, Camellia Sinensis Lear Extract, Maltodextrin, Cymbopogon Schoenanthus Extract, Sodium Hydroxide, Vitis Vinifera Seed Extract, PPG-12, Parfum, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, CI 47005. (05.07.2010) *składnik A lub B - patrz przy kodzie produkcji. Czy maja silikony? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Przyczajenie
|
Nie latwiej i szybciej otworzyc sobie strone na ktorej wypisane na silikony i samemu aprawdzic, czt sa?
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Skład za sprawą gliceryny, keratyny i panthenolu powinien kondycjonowac o nawilzac, reszta to standartowe emolienty i antystatyki oraz zapach i konserwanty. Bez szalenstw ale w porzadku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodziło tylko o silikony ale o cały skład. Pytanie o obecność silikonów dodałam dodatkowo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Przyczajenie
|
W takim razie przepraszam, zle Cie zrozumialam. Ja sie nie podejme niestety analizy tycch szamponow, bo zawieraja duzo skladnikow ktorych nie znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Przyczajenie
|
Mam do was pytanko.
Jaki szampon będzie dobry do cienkich i przetłuszczających się włosów dla chłopaka? Teraz używam H&S, do włosów przetłuszczających się, ale widzę że to nie jest dobry pomysł. Zresztą niewiele mi on także pomaga. Dziękuję. Edytowane przez Griwen Czas edycji: 2012-05-13 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję serdecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4240 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4241 |
Przyczajenie
|
Może i jest ale ja mam do tego także cienkie włosy, do tego to temat z 2002 roku.
A nowe marki doszły. Jest może cos lepszego. |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tego, że masz też cienkie włosy, to nie ma znaczenia, bo problem z przetłuszczaniem tkwi w skórze głowy, a nie we włosach ![]() Ten wątek w ogóle tego nie dotyczy, on nie polega na doradzaniu, tylko analizowaniu kosmetyków, a takie pytania powodują nieład.
![]() |
#4243 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ostatnio szukałam jakiejś lekkiej odżywki bez spłukiwania i znalazłam tą, a że była tania (8 zł) to pomyślałam co mi szkodzi
![]() ![]() Marion, 7 efektów, Ultralekka odżywka z olejkiem arganowym Skład: Aqua, Cyclopentasiloxane, Cetrimonium Chloride, Polyquaternium-70 (and) Dipropylene Glycol, Propylene Glycol, Coceth-7 (and) PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol Ether (and) PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Phenyltrimethicone, Parfum, Sodium Sulfate, Phenoxyethanol (and) Ethylexylglycerin, Methylisothiazolinone, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Benzyl Cinnamate, CI16255, CI 19140, CI 15985, Citric Acid, Triethanolamine |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zadomowienie
|
hej
chciałam was spytac o szampon gliss kur z olejkami,bardzo napakowany jest silikonami?chcialam miec po prostu na wypadek taki szampon wiecie..wyjscia żeby miec pewność że włosy beda dobrze wygladac ![]() oto skład z góry dzieki ![]() Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Cocoamphodiacetate, Laureth-2, Argania Spinosa Kernel Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Panthenol, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Citric Acid, PEG-12 Dimethicone, Sodium Chloride, Propylene Glycol, Sodium Benzoate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-7 Glyceryl Cocoate, PEG-55 Propylene Glycol Oleate, Polyquaternium-10, Parfum, PEG-14M, Linalool, Limonene, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, CI 47005, CI 15985. |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny plis.. coto jest za składnik bo w słowniku składników go niema
" Arctium Majus" ? a tu cały skład Olejku Paraffinum liquidum, Glycine Soya, Arctium Majus, Propyl Gallate, Parfum und C.I. 11920.
#4247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wystarczyło wpisać w google ![]()
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() Pettenon Cosmetici, Dolce Latte (Maska z proteinami mlecznymi) Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipamytoylethyl Hydroxyethylomonium Methosulfate, Parfum, Phenoxyethanol, Methyldibromo Glutaronitrile, Hydroxypropyltrimonimu Hydrolized Casein, Citric Acid, Hydrolized Milk Protein, Methylchlorisothiazolione , Sodium Cocoyl, Glutamate (15.09.2010) Ziaja, Intensywna Pielęgnacja Włosów, Odżywka `Intensywna świeżość mięta` Skład: aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, dimethicone, isopropyl myristate, paraffinum liquidum, propylene glycol, mentha piperita leaf extract, urlica dioica (nettle) leaf extrakt, panthenol, trilaureth-4 phosphoate, cyamopsis tetragonolobus gum, sodium benzoate, 2-bromo 2-nitropropane-1,3 diol, mentha arvensis leaf extract, limonene, linalool, citric acid. Joanna, Naturia, Odżywka z pokrzywą i zieloną herbatą do włosów przetłuszczających się i normalnych Skład: aqua, cetyl alkohol, ceartralyl alkohol, stearalkonium chloride, peg-20 stereate, peg-40 hydrogenated castor oil, cetrimonium chloride, isopropyl alcohol, pantenol, utrica dioica, camellia sinensis, propylene glycol, butylene glycol, citric acid, parfum, citral, geraniol, hexyl cinnamal, limonene, linalool, dmdm hydation, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone. |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
Pettenon Cosmetici, Dolce Latte (Maska z proteinami mlecznymi)
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipamytoylethyl Hydroxyethylomonium Methosulfate, Parfum, Phenoxyethanol, Methyldibromo Glutaronitrile, Hydroxypropyltrimonimu Hydrolized Casein, Citric Acid, Hydrolized Milk Protein, Methylchlorisothiazolione , Sodium Cocoyl, Glutamate (15.09.2010) Więc tak.. widze kosnerwant, zmiękczacz, później coś nawilżającego, kolejne kosnerwanty.. Cazeina, substancja czynna,kwas cytrynowy, mleczne proteiny,silikon,kolejny konserwant i substancja myjąca. Ogólnie dużo w niej nie ma .. z tego co widać dużo konserwantów. choć z moich podstawowych info wiem ze po parfumie jesli są jakieś proteiny a są to jest ich sporo ale hmm nie do końca byłabym pewna też odzywki. Ziaja, Intensywna Pielęgnacja Włosów, Odżywka `Intensywna świeżość mięta` Skład: aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, dimethicone, isopropyl myristate, paraffinum liquidum, propylene glycol, mentha piperita leaf extract, urlica dioica (nettle) leaf extrakt, panthenol, trilaureth-4 phosphoate, cyamopsis tetragonolobus gum, sodium benzoate, 2-bromo 2-nitropropane-1,3 diol, mentha arvensis leaf extract, limonene, linalool, citric acid. Hmmm tutaj znajduje się... konserwant, silikon,parafina, zmiękczacz, nawilżasz,rozpuszczalnik, roślinny extrakt , etrakt z pokrzywy,panthenol,emulga tor,zapach,konserwant, bromo i nitropropane nie wiem cooto jest akurat i nieumialam znaleźć , jakiś extrakt ale jaki dokladnie nie wiem, zapach ktory moze podrazniać, na końcu kwas cytrynowy. ogólnie ta ma więcej dobrego niż poprzednia i mniej konserwantów. Joanna, Naturia, Odżywka z pokrzywą i zieloną herbatą do włosów przetłuszczających się i normalnych Skład: aqua, cetyl alkohol, ceartralyl alkohol, stearalkonium chloride, peg-20 stereate, peg-40 hydrogenated castor oil, cetrimonium chloride, isopropyl alcohol, pantenol, utrica dioica, camellia sinensis, propylene glycol, butylene glycol, citric acid, parfum, citral, geraniol, hexyl cinnamal, limonene, linalool, dmdm hydation, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone Hm.. 2 rodzaje alkoholu, emolienty, zagęszczacze, konserwant,koleny emolient,panthenol, pokrzywa, extrakt z zielonej herbaty, rozpuszczalniki,kwas cytrynowy.. konserwant, zapachy,kolejny konserwanty.. i tyle.. Podsumowując z tych 3 bym tą drugą wybrała ![]() ![]()
#4250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4254 |
Zakorzenienie
|
SugarbabyLove ten Gliss Kur, to szampon, a nie olejek
![]() Moim zdaniem jest ok, ma jeden lekki silikon i pq, ze względu na dużą ilość olejków może niektórych obciążać ![]() Jeżeli ma to być szampon na "wyjścia", to jak najbardziej się nada ![]()
#4255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sama nie mam nic przeciwko SLeS.
![]() |
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4258 |
Mod-Śnieżynka
|
Sugar, proszę podszkol się troszkę w analizach, bo wprowadzasz w błąd.
Wybacz ale jak można pomylić olejek z szamponem? Są dziewczyny, które naprawdę nie mają o analizach zielonego pojęcia. Przeczytają co napisałaś, uwierzą. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-05-24 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS: składy pomagał mi wasz słownik składów wyjaśnić więc kto się myli i wprowadza w błąd?? he? ..? zresztą mniejsza oto.. tu chodzi oto że ja nikogo tu nie obrażam i tak samo chce by c traktowana. to na tyle. baw sie dobrze
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2012-05-24 o 19:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Nie jadę po Tobie. Nie jestem znawczynią i profesjonalistką, dlatego nie biorę się za analizy. Zresztą nigdzie tego nie napisałam. "wasz słownik"? nie gadam, tylko piszę Nie irytuj się. Nie wprowadzaj w błąd wizażanek, jeśli nie jesteś pewna o czym piszesz. Z mojej strony koniec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.