|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Cytat:
![]() ja mam włoski za ramiona - nabieram 5 ml, wcieram tylko w skórę, wcieram wcieram wcieram... i jak już nie mam siły wcierać to przeczesują porządnie i olejek jest wszędzie i te 5 ml w zupełności wystarcza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1082 |
Zadomowienie
|
Mi ten zapach też przypomina takie stare perfumy lub kadzidło. Ja nakładam Amle tylko na skóre głowy na włosy nakładam olej kokosowy lub inne.
![]() |
#1083 |
Zadomowienie
|
black_sun zapomnialas dodac ze tak wcierasz i masujesz wcierasz i masujesz godzine ;p
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
A nakładałaś kiedyś na całe włosy? Bo ja uważam, że warto. Bardzo ładnie nawilża włosy. Jedyny mankament to straszne elektryzowanie się włosów pokrytych amlą, ale da się przeżyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1085 |
Wtajemniczenie
|
co do starych perfum to się zgodzę - mi tez je przypomina
![]() ![]() Skal o mijam, bo mam traumatyczne wspomnienia z wiosny i wakacji, kiedy leciały kępami ![]()
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1087 |
Raczkowanie
|
zgapiłam pomysł z ta strzykawką bo najlepiej się nakłada na skore głowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1088 |
Rozeznanie
|
Mam wielką prośbę do osób bardziej obeznanych. Chciałabym was prosić o wypisanie doświadczeń związanych z pudrem Shikakai (http://www.helfy.pl/shikakai-puder-odzywka-do-wlosow) i Heenara (http://www.helfy.pl/henna-odzywka-do-wlosow)? Jak je stosować? co dodawać? Jako odżywkę/ szampon?
Wszelkie wskazówki będą mi bardzo pomocne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
mam ten pierwszy puder i naklada mi sie go fatalnie, po prostu dla mnie to koszmar, niby papka a na wlosach od razu zasycha i sie kruszy. Dodalam miodu do niego, ale nadal fatalnie szlo. Nie jest wydajny. Mam wlosy do ramion i z 5,6 łyzek szło na jeden raz.
![]() |
#1090 |
Zadomowienie
|
A uzywala moze ktoras z Was tego olejka stymulującego porost ??
http://www.helfy.pl/olejek-stymuluja...muje-wypadanie lub farbowala wlosy henna tez z serii tych naturalnych ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1092 |
Zadomowienie
|
Mam wlosy ciemno brązowe a boje sie ze wyjdą mi brązowo -rudawe...
mam rację ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
Tak. Henna barwi na rudo, więc właśnie taki kolor pewnie by ci wyszedł. Ale są też mieszanki henny z amlą i indygo. Wtedy można uzyskać uzyskać różne odcienie brązu czarny, zależnie od proporcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1094 |
Zadomowienie
|
Hmmm...teraz mam naprawdę świetny kolor ale henna jest zdrowsza do włosow..boje sie ze jak wypróboje tej z indygo to stane sie wokalistka kapeli death metalowej xDDD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1095 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Wtajemniczenie
|
Albo amla albo vatika
![]() A może po prostu tyle miałam słabych i musiały wszystkie wypaść ![]() ![]() ![]() Albo sehat z henną ( z gliceryną zamiast wody w składzie) - boje się teraz czegokolwiek na skalp kłaść tłustego - i tego nie robię
Zapuszczam, nie farbuję i wzorowo pielęgnuję loki już od 26.12.2007 r. ![]() Edytowane przez kosmarka Czas edycji: 2009-02-18 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1097 |
Raczkowanie
|
no i stało się... znowu zaczytałam się w wątkach o amli i, jako że ją już mam, kupiłam sobie vatikę na helfach
![]() dodatkowo kupiłam sobie hennę neutralną, niebarwiącą - taką co tylko wzmacnia włosy i jeżeli już to tylko delikatnie pokoloryzuje blond na świetlisty słoneczny (też na helfach) czy któraś z Was kiedyś jej użyła albo słyszała coś na ten temat?? pozdrawiam Wizażanki walczące o włoski tak jak ja ![]()
![]() |
#1098 |
Rozeznanie
|
To ja mam pytanko. Chciałabym kupić olejek Amla Dabur (http://allegro.pl/item552226149_olej...mla_200ml.html). Używam amli w proszku już od dluzszego czasu (2 lyzki amli + lyzka miodu i trzymam do 40min) niezauwazylam przyciemnienia mimo ze regularnie stosuje od jakis 3 miesiecy. Jestem jasna naturalna blondynka i moje pytanie czy jezeli bede stosowac wyzej wymieniony olejek na noc to moga mi sie znacznie przyciemnic wlosy? Ma ktoras blondyneczka doswiadczenia z tym olejkiem? jakos nie jestem podatna na zmiane koloru od olejow (stosuje Mahabhringraj, migdałowy, jaśminowy, vatike) ale chcialabym sie upewnic?
i jeszcze off top: używała ktoraś z was Kajala? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1099 |
Raczkowanie
|
gosiaaaa1 ja używam olejku Dabur Alma zakupiłam na allegro mam pól na pól włosy jasne i ciemne oczywiście blond i nie zauważyłam żeby mi ściemniały używam już 6 raz, własnie teraz sobie siedze z olejkiem na głowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1100 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Jak mija Wam dzien? ^^ Jestem zadowolona, bo wreczcie mamy ladna pogode ![]() Mam pytanie... otoz jestem naturalna blondynka, wlosy nigdy nie farbowane o zlotym odcieniu i nie wiem ktory olej najlepiej kupic. ogolnie zdaje sobie sprawe, ze indyjskie olejki sa do wlosow ciemnych (kobiety w Indiach sa z reguly ciemnowlose, nie? ![]() ![]()
![]() |
#1101 |
Zakorzenienie
|
Olejek z jaśminu jest dla blondynek
![]()
![]() |
#1102 |
BAN stały
|
Uzywałąm tego szamponu Jiva Ayurveda AMLA i naprawdę zmniejszył mi wypadanie włosów.
W składzie nie ma wymienionego sl(e)s'a i chyba naprawdę go nie zawiera, bo nie za bardzo się pieni i nie podrażnia mi skóry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1103 |
Raczkowanie
|
Z tego co wiem to olejek jaśminowy nie przyciemnia, a olejek amla może, dlatego mówi się, że jest dla blondynek, ale ciemnowłosym nie rozjaśnia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1104 |
Wtajemniczenie
|
Juz walkowalysmy ten temat. Producent nie produkuje zadnego olejku typowo dla blondynek. Jasminowy jak kazdy inny jest dla ciemnowlosych wspanialy a fakt, iz nie zawiera henny sprawia, ze bezpiecznie moga go uzywac i jasnowlose. U nas w ten sposob sie go promuje, ze jest dla blondynek ale w zadnym indyjskim sklepie nie ma informacji, ze to dla blondynek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mogę wchodzić na wizaż bo zawsze coś nowego doczytam i zaraz zamawiam...
Tak się stało tym razem - zamówiłam olejek Amla Dabur i Vatike. Wczoraj wieczorem wmasowałam w skórę głowy amlę, i lekko dałam po włosach, dzisiaj na włosy nałożyłam Vatikę i za niedługo idę wszystko zmyć. Jako, że nie lubię nie nakładać odżywek po umyciu włosów to nałożę ją i dziś, a na koniec zdam wam relację jak włosy wyglądają ![]() Edycja: Żadnych rewelacji nie ma, jakie były takie nadal są. Nie wiem jak to możliwe, ale zdaje mi się, że końcówki są troszkę przesuszone... Ale to może takie wrażenie jest narazie. Ogólnie zapach amli bardzo mi się podoba i nawet po umyciu troszkę ten zapach się utrzymuje. Jak już kupiłam to będę używać, więc poczekam jeszcze na efekty.
![]() Dominiś - 20.05.2012 ![]() Edytowane przez PatkaM84 Czas edycji: 2009-03-13 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1106 |
Raczkowanie
|
A mnie przyszedł wczoraj olejek Sesa i zaraz go nakładam. Co prawda Bhringaraj jeszcze mi się nie skończył, ale już muszę wypróbować ten nowy.
Nie wiem czy to tylko przypadek czy tak jest, ale zauważyłam, że po olejkach bardziej wypadają mi włosy, a po pudrach wychodzi ich dużo mniej. Od jakiś 2-3 tygodni widzę takie zjawisko (teraz skończyłam 2 miesiąc smarowania). A wy po którymś produkcie gubicie bardziej włosy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dopisać, że właśnie przy myciu wyszło mi zdecydowanie mniej włosów niż normalnie
![]() ale nawet mój mąż zauważył, że włoski jakieś takie suchsze... Edytuję: Dopiero następnego dnia zauważyłam efekty ![]() ![]() ![]()
![]() Dominiś - 20.05.2012 ![]() Edytowane przez PatkaM84 Czas edycji: 2009-03-14 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1109 |
Rozeznanie
|
Ja to mam wlosy nie do poznania od kilku miesiecy kiedy calkowicie zmienilam pielegnacje (zadnych odzywek i innych "cudow") tylko olejki i szampon Sehat migdalowy lub inny tego typu. Zawsze w koncowki kokos. Wlosy rosna jak szalone.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1110 |
Przyczajenie
|
kosmetyki naturalne, ajurwedyjskie i arabskie
Witam Wizażanki
![]() Od pewnego czasu walcze o piękne włosy, czytam regularnie to forum i używłam juz chyba wszystkich polecanych kosmetyków ze średnim rezultatem niestety. Postanowiłam także przerzucic się z kosmetyków drogeryjnych na kosmetyki naturalne, z tąd też ten wątek. Może źle szukam,ale nie znalazlam nic na temat kosmetyków ajurwedyjskich oraz arabskich. Zainspirowana ostatnim dd tvn odnazałam strone kobiety,ktora była w programie http://www.helfy.pl/ Znajduja sie tam podobno wylacznie kosmetyki z naturalnymi składnikami. Ciekawa jestem Waszych opinii na ten temat, może któraś z Was miała już do czynienia z podobnymi kosmetykami i coś wypróbowała. Ja zamówiłam dzisiaj 4 rzeczy z tej strony. Zobaczymy jak się sprawdzą ![]() ![]() Edytowane przez Karola8 Czas edycji: 2009-03-14 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.